DJ-LAB

Association sans but lucratif


Dénomination : DJ-LAB
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 474.875.574

Publication

22/09/2014
ÿþ MOD 2.2

kit In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



1.1!!, ij! lI

RECHTBANK van KOOPHANDEL te ANTWERPEN, afdeling HASSELT

I 1 SEP. 2014

Griffie



Ondememingsnr : 0474.875.574

Benaming

(voluit) DJ-Lab

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel: Bootstraat 9 te 3500 Hasselt

Onderwerp akte: Statutenwijziging en wijziging bestuur/

Heden - 20 mei 2014 - is de Buitengewone Algemene Vergadering van de vzw DJ-Lab met maatschappelijke zetel te 3500 Hasselt, Bootstraat, bijeengekomen.

Zijn aanwezig:

De Heer Tom Kennes, wonende 3290 Diest, F. AlIenstraat 16,

Mevrouw Wendy Reynders, wonende 3520 Zon hoven, Ballewijerweg 38

De Heer Koen Vanduffel, wonende 3520 Zonhoven, Ballewijerweg 38.

Agenda:

Wijziging statuten en wijziging bestuur.

Met eenparigheid van stemmen, worden de volgende beslissingen genomen:

1. De Algemene Vergadering neemt kennis van het ontslag van de volgende leden: De Heren Gerits Raf en Schrooten Vital.

Als nieuwe leden worden aanvaard : De Heer Tom Kennes en Mevrouw Wendy Reynders.

2.Wijziging statuten: De statuten gelden vanaf nu als volgt

TITEL I.  Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging draagt de naam DJ Lab Deze naam moet steeds zijn voorafgegaan of gevolgd worden door de woorden 'vereniging zonder winstoogmerk' of `vzw'.

Art, 2.De maatschappelijke zetel van de vereniging Is gevestigd te 3500 Hasselt, Bootstraat 9. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Hasselt. Aile stukken voorgeschreven door de vzw-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van het arrondissement Hasselt.De maatschappelijke zetel kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging zoals beschreven in deze statuten.

Art. 3.De vereniging heeft tot doel de ondersteuning van het DJ-wezen in de meest ruime zin van het woord.

De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, kortom aile activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van haar doel kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

Art. 4.De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL IL Leden

Art, 5.0e vereniging telt effectieve en toegetreden leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. De toegetreden [eden hebben enkel die rechten en plichten die ze hebben op basis van de wet of van de besluiten genomen in uitvoering van die wet. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd.

Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar moet ten minste 3 (drie) bedragen en hoger in aantal te zijn dan het aantal leden van de raad van bestuur. Het register van de leden wordt bijgehouden op de maatschappelijke zetel van de vereniging.

Art. 6.A1s effectief lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon die door de raad van bestuur als dusdanig wordt aanvaard. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(0)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen biihêtSeTgisch Staatsblad - 22/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/09/2014 - Annexes du Moniteur belge neD 2.2

De raad van bestuur kan inhoudelijke of formele voorwaarden bepalen onder de welke natuurlijke of rechtspersonen als toegetreden leden kunnen aangenomen worden. Deze voorwaarden worden opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Art. 7,De leden van de vereniging zijn verplicht:

de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven;

de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden;

Art, 8.De leden zijn tot geen bijdrage verplicht. Zij kunnen ook nooit persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor de door de vereniging aangegane verbintenissen.

Art. 9.Elk lid kan ten alle tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk of per E-mail aan de raad van bestuur ter kennis Worden gebracht. Een lid kan slechts uit de vereniging worden uitgesloten door de algemene vergadering en dit met een meerderheid van twee derden van de stemmen. Het lidmaatschap eindigt automatisch door het overlijden van het lid, of in geval het lid een rechtspersoon is, door haar ontbinding, fusie of splitsing.

Art. 10.Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

TITEL 111.  Raad van Bestuur

Art. 11,De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste 2 bestuurders, die al dan niet lid zijn van de vereniging. Vanaf 4 leden dienen er ten minste 3 bestuurders te zijn. De bestuurders handelen als een college.

Art, 12.0e leden van de raad van bestuur worden benoemd voor onbepaalde duur.

Art. 13.De leden van de raad van bestuur worden benoemd door de algemene vergadering en zijn te aile tilde door deze afzetbaar. De leden van de raad van bestuur oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen. Benoeming, ontslag, aftreden en afzetting van leden van de raad van bestuur worden, binnen de maand nadat hiertoe is besloten, ingediend bij de Rechtbank van Koophandel. Art. 14.Zo door vrijwillig ontslag, afzetting of voor welke reden dan ook, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Art. 15. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is.

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door de secretaris.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de secretaris van de raad van bestuur of de oudst aanwezige bestuurder.

De Art. 16.0e raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quotum niet bereikt is, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal kunnen beslissen indien twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

Iedere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vervangen.

Art. 17.Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de voorzitter. Bij ontstentenis van deze bestuurder, kan de secretaris deze documenten geldig ondertekenen.

Art, 18.De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van ondermeer, het vervreemden, zelfs om niet van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen en aile handels- en bankverrichtingen.

De leden van de raad van bestuur die zelf een personeelslid zijn van de vzw, zullen niet deelnemen aan de beraadslaging inzake personeelsaangelegenheden. Zij dienen in dit verband evenwel steeds geraadpleegd te worden vooraleer de raad van bestuur een geldige beslissing kan nemen.

Art, 19.De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen, kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder, die gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van deze personen wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan te aile tijde met onmiddellijke ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken.

Art. 20.0e raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur zijn bevoegdheid overdragen aan één of meerdere bestuurders, of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging. De duur waar deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt, kan niet langer zijn dan drie jaar en het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd, door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/09/2014 - Annexes du Moniteur belge MOD 2,2

Art. 21.0e algemene vergadering beslist over het door de raad van bestuur voorgestelde huishoudelijk reglement. Wijzigingen aan het huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur, maar dienen voor bekrachtiging te worden voorgelegd aan de algemene vergadering.

TITEL IV.  Algemene vergadering

Art, 23.De algemene vergadering is samengesteld uit aile effectieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de secretaris van de raad van bestuur.

Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt slechts over één stem op de algemene vergadering.

Art. 24.De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor het wijzigen van de statuten; het bekrachtigen van het huishoudelijk reglement; het benoemen en het ontslaan van de bestuurders; het goedkeuren van de rekeningen en de begrotingen; het vrijwillig ontbinden van de vereniging; het omzetten van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk; het aanvaarden en uitsluiten van een lid; het benoemen en afzetten van commissarissen en het bepalen van hun eventuele bezoldiging; het verlenen van kwijting aan de bestuurders en commissarissen;

Art.25.De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter als het doel van de vereniging zulks vereist.

Zij moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting voor het komende jaar. Dit gebeurt ten laatste zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar.

Art. 26.De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer twee vijfde van de leden daarom verzoekt.

Art. 27.Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen bij gewone brief of per E-mail ten laatste acht werkdagen voor de vergadering. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

Art.28.Eik onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door één vijfde van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vernield. Dit onderwerp moet uiteraard door één vijfde van de leden ondertekend zijn en ten minste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn.

Art. 29.In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of van diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

Art. 30,Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door de statuten is bepaald en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering zal ten vroegste 16 dagen na de eerste vergadering plaats hebben. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derde der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Onthoudingen worden geteld als tegenstem.

Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met eenparigheid van stemmen worden besloten. Art. 31.Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen der statuten vereist.

Art, 32.Een meerderheid van twee derde der stemmen op de algemene vergadering is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

Art, 33.Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en opgenomen worden in een bijzonder register. Uittreksels daarvan warden geldig ondertekend door de voorzitter of door de secretaris en, bij ontstentenis hiervan, door twee leden van de algemene vergadering.

TITEL V-lnzagerecht leden

Art. 34,Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede aile notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

TITEL VI-Rekeningen, begroting en controle

Art.35.Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komende boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd. Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en desgevallend de commissarissen.

Art.36.De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de vzw-wet vermeide stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel,

TITEL VII-Ontbinding, vereffening

Art.37.Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze bepaald in de wet.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden. De activa zullen, na aanzuivering van de passive, worden overgedragen aan een vereniging waarvan het doel het meest dat van de ontbonden vereniging benadert.

* MOD2.

1 "

Voor- Luik B Vervolg

f3ehouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Art.38.Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921, zoals

gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, toepasselijk.

3. Ontslag en benoeming Raad van Beheer:

De bijzondere algemene vergadering neemt akte van het ontslag van volgende beheerders:

De Heer Gerits Rat De Heer Schrooten Vital en de Heer Vanduffel Koen.

Worden vanaf heden als nieuwe beheerders aangesteld:

De Heer Kennes Tom, voornoemd, dewelke optreedt als secretaris en de Heer Vanduffel, voornoemd,

dewelke optreedt als voorzitter.

Niets meer op de agenda zijnde, wordt deze Bijzondere Algemene Vergadering, besloten.

Aldus opgemaakt te Hasselt op 20/05/2014

Getekend

Vanduffel Koen Kennes Tom Reynders Wendy











BUTagen bij liêtSelgisch Staatsblad - 22/09/2014 - Annexes du Moniteur belge















Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Wrso : Naam en handtekening

Coordonnées
DJ-LAB

Adresse
BOOTSTRAAT 9 3500 HASSELT

Code postal : 3500
Localité : HASSELT
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande