DOKTER ERIC MEIRE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DOKTER ERIC MEIRE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 541.819.531

Publication

22/11/2013
ÿþ Mod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voo behou

aan F Belgi: staats)

Neergelogd ter grililt' dor reohtt9arik v, koaphârldel le TONGEREN

'1 2 ¢11" 2013

De Hoofdgriffier, Griffie

22/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

M1111111111 1111

*131754 90*

iu

Ondernemingsnr : ~j%% //`J "

Benaming (voluit) : DOKTER ERIC MEIRE

(verkort):

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap in de vorm van een Eenpersoons Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : 3700 Tongeren, Bilzersteenweg 355

(volledig adres)

Onderwerpen) akte : OPRICHTING

Uit een akte, verleden voor meester Ghislain de Schaetzen, geassocieerd notaris te Tongeren, op vijf november tweeduizend en dertien, te registreren, blijkt dat :

De heer MEIRE, Eric Jozef August, geboren te Neusden (Limb.) op dertien mei duizend negenhonderdtweeënvijftig, nationaal nummer 52.05.13 177-75, echtgenoot van mevrouw SMETS Hilda Marie Jeanne, wonende te 3700 Tongeren, Bilzersteenweg 355.

Gehuwd onder het stelsel der wettelijke gemeenschap ingevolge huwelijkscontract verleden voor notaris René Van Hoof te Sint-Truiden op zestien september negentienhonderd zevenenzeventig, niet gewijzigd tot op heden. Een burgerlijke vennootschap in de vorm van een eenpersoons besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, genaamd "DOKTER ERIC MEIRE" heeft opgericht.

Het kapitaal bedraagt achttienduizend vijfhonderd vijftig euro (18.550, EUR), verdeeld in honderd (100) aandelen zonder aanduiding van een nominale waarde met een fractiewaarde van een honderdste (I/100ste) van het maatschappelijk kapitaal.

De heer MEIRE Eric, voornoemd, doet inbreng van de volle eigendom van de activa en passiva, bestemd voor de exploitatie van de activiteit die hij tot op heden uitgeoefend heeft als geneesheer en waarvoor in hiernavermeld verslag van de bedrijfsrevisor bevestigd wordt een netto-waarde van ZESHONDERD EN ZEVENDUIZEND TWEEHONDERD ZEVENTIG EURO (E 607.270,00) te vertegenwoordigen.

Voor deze volstorte inbreng worden aan de comparant toegekend :

1./ Honderd (100) volstorte aandelen zonder vermelding nominale waarde, elk aandeel vertegenwoordigend het honderd zesentachtigste van het kapitaal.

2./ Een schuldvordering in rekening courant in het voordeel van de comparant voor een bedrag van VIJFHONDERD ACHTENTACHTIGDUIZEND ZEVENHONDERD TWINTIG EURO (E 588.720,00). Besluiten van het verslag van de bedrijfsrevisor :

De heer Jo FRANCOIS, bedrijfsrevisor, met zetel te 3800 Sint-Truiden, Hasseltsesteenweg 331, heeft overeenkomstig de vennootschappenwet in verband met deze inbreng een verslag opgesteld dat dateert van 12 juli 2013E

Het besluit van dit verslag luidt letterlijk als volgt :

"Bij het beëindigen van mijn controlewerkzaamheden, ben ik van oordeel, dat ;

1. de verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut derBedrsrevisoren inzake inbreng in natura en dat het bestuursorgaan van de vennootschap verantwoordelijk voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura.

2. de beschrijving van de inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid.

3. de over te dragen bestanddelen omvatten de inbreng van de praktijk van de Heer MEIRE Erik Jozef, geboren op 13 mei 1952, gehuwd met Mevrouw SMETS Hilda Marie en samenwonende te 3700 Tongeren, Bilzersteenweg 355 omvattende de bedrijfseconomische waarde van de immateriële vaste activa en boekhoudkundige hetzij de bedrijfseconomische waarde van de materiële vaste activa per 2 januari 2013 voor een totaal bedrag van E 607.270, 00.

Op de laetste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

4. de voor de inbreng in natura door partijen weerhouden methoden van waardering bedrijfseconomisch verantwoord zijn en dat de waardebepalingen waartoe deze methoden van waardering leiden ongeveer overeenkomen met het aantal en de fractiewaarde van de tegen de inbreng uit te geven aandelen, samen met de te verstrekken voordelen, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is. Gezien er geen fiscaal certificaat voorhanden is, maak ik voorbehoud voor de eventuele fiscale schulden van de overnemer.

De vergoeding van de inbreng in natura bestaat in 100 aandelen van de vennootschap BV EBVBA DOKTER ERIK MEIRE, voornoemd, zonder vermelding van nominale waarde, maar met een fractiewaarde van E 185,50 per aandeel samen met een als bijzonder voordeel toegekende schuldvordering aan de Heer MEIRE Erik voornoemd, ten belope van $ 588.720,00.

Ik wil er ten slotte aan herinneren dat mijn opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting.

Opgemaakt te Sint-Truiden, 12 juli 2013

ZETEL

De maatschappelijke zetel is gevestigd te Bilzersteenweg 355, 3700 Tongeren.

Hij kan worden overgebracht naar om het even welke plaats in het tweetalig gebied Brussel Hoofdstad of in het Nederlandse of Franse taalgebied, door eenvoudige beslissing van de zaakvoerder, die alle machten krijgt teneinde op authentieke wijze de statutenwijziging die eruit voortvloeit, te doen vaststellen.

De vennootschap kan, bij enkel besluit van de zaakvoerders), administratieve zetels, agentschappen, werkhuizen, stapelplaatsen en bijkantoren vestigen in België of in het buitenland,

DOEL

De vennootschap heeft tot doel :

De uitoefening van de medische activiteit door de geneesheer-vennoot, meer bepaald de uitoefening van een geneeskundige praktijk inzake orthopedische chirurgie en dit onder de persoonlijke en specifieke beroepsaansprakelijkheid van de geneesheer-vennoot en de bijkomende aansprakelijkheid van de vennootschap en met in acht name van de Code van Geneeskundige Plichtenleer, met dien verstande dat de honoraria voor de geneeskundige verstrekkingen geind worden voor rekening van de vennootschap en dat de geneesheer-vennoot een vergoeding kan ontvangen van de vennootschap voor de door hem verrichte prestaties, zij het wat deze laatste betreft prestaties op medisch vlak dan wel op het vlak van algemeen beheer van betrokken vennootschap. Daarnaast, het inrichten van een algemene dienst en medisch secretariaat in het bijzonder, nuttig of nodig voor de uitoefening van voormelde activiteiten.

Het aanleggen van reserves met het oog op de financiering van nodige investeringen met betrekking tot genoemde activiteiten.

De mogelijkheid scheppen tot verdere specialisatie en het bekwamen in hun discipline voor de geneesheer-vennoot of de geneesheren-vennoten ten einde aan de spits te blijven van de evolutie.

De vennootschap kan hierbij alle financiële, roerende en onroerende verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel.

De vennootschap heeft als bijkomstig doel beleggingen in roerende en onroerende goederen In zoverre dat : - deze handelingen niet van aard zijn het burgerlijk karakter van de vennootschap te wijzigen;

- deze activiteiten geen aanleiding geven tot het ontwikkelen van welke commerciële activiteit ook;

- tussen de vennoten een voorafgaandelijk akkoord over de modaliteiten van het investeringsbeleid met tenminste 2/3de meerderheid schriftelijk wordt vastgelegd.

In geen geval mogen de vennootschapsrechtelijke activiteiten leiden tot een inbreuk op de Code van Geneeskundige Plichtenleer en de deontologische regels in het algemeen. Voorts kan zij alles doen wat verband houdt met bovengenoemd doel of wat van aard is de verwezenlijking van dit doel te bevorderen.

Bij dit alles dienen de vrije keuze van de patiënten en de therapeutische vrijheid evenals het respect van het beroepsgeheim gewaarborgd worden. Het medisch geheim kan slechts worden gedeeld voor zover de zorgenverstrekking dit vereist, Elke vorm van commerciële exploitatie , van directe of indirecte collusie en overconsumptie zijn ten stelligste verboden,

De vennootschap kan op om het even welke wijze deelnemen aan en samenwerken met alle verenigingen, rechtspersonen en vennootschappen die een gelijkaardig doel nastreven of die bijdragen tot de algehele of gedeeltelijke verwezenlijking van het gestelde maatschappelijk doel,

Overeenkomsten die artsen niet mogen afsluiten met andere artsen of derden, zullen ook door de vennootschap niet worden afgesloten.

DUUR

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

BESTUUR

A. Vertegenwoordiging

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders waarvan er minstens één steeds geneesheervennoot dient te zijn. Indien een niet-vennoot als zaakvoerder benoemd wordt, treedt deze op als mede-zaakvoerder en dienen zijn beslissingen bekrachtigd te worden door de vennoot-zaakvoerder. Medische handelingen, handelingen die betrekking hebben op de medische praktijkvoering, op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of op het beroepsgeheim van de vennoten vallen expliciet buiten de bevoegdheid van niet-

 ' Voor-behoudon aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor- Luik B - vervolg

behoudén vennoot zaakvoerder. De niet-vennoot zaakvoerder kan een natuurlijk persoon zijn in welk geval de identiteit ervan bij de Orde bekend dient te zijn, De niet-vennoot zaakvoerder kan ook een rechtspersoon zijn in welk geval uit de statuten van deze rechtspersoon moet blijken dat het om een managementvennootschap gaat en waarvan het doel niet strijdig is met de Code van de Geneeskundige Plichtenleer. Bovendien dient de naam van de natuurlijke persoon die de rechtspersoon binnen de professionele vennootschap vertegenwoordigt, bij de Orde bekend te zijn. De vennoot-zaakvoerders kunnen bijzondere volmachtdragers aanstellen waarvan de volmachten beperkt zijn in tijd en tot één of meer rechtshandelingen of tot een reeks rechtshandelingen. Volmachten aan een niet-vennoot kunnen alleen verleend worden voor rechtshandelingen die geen invloed hebben op de medische praktijkvoering of geen uitstaans hebben met de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten.

aan het B. Duur van het mandaat :

, Belgisc í1 Zolang de vennootschap slechts één vennoot telt, is de enige geneesheer-vennoot van rechtswege zaakvoerder. Van zodra de vennootschap meerhoofdig is, wordt het mandaat van de vennoot-zaakvoerder(s) beperkt tot 6 jaar, hernieuwbaar.

Staatsblgd Het mandaat van een niet-vennoot zaakvoerder is steeds beperkt tot een maximum van 6 jaar, hernieuwbaar. Zijn benoeming dient bekrachtigd te worden door de algemene vergadering. Hij kan nooit statutair benoemd worden. De gewone zaakvoerders zijn herroepbaar ad nutum bij besluit van de algemene vergadering, zonder dat hun herroeping recht geeft op enige vergoeding.

ALGEMENE AANDEELHOUDERSVERGADERINGEN

De gewone algemene vergadering wordt jaarlijks gehouden op eenendertig mei om vijftien uur. Valt de hierboven bepaalde datum op een wettelijke feestdag dan wordt de algemene vergadering verschoven naar de eerstvolgende werkdag. Indien er slechts één vennoot is, dan zal hij op deze datum de jaarrekeningen voor goedkeuring ondertekenen.

VERTEGENWOORDIGING

Als er slechts één zaakvoerder is, is het geheel van de bevoegdheden van de zaakvoerders aan hem toegekend, met de mogelijkheid een deel van deze bevoegdheden te delegeren.

Indien de vennootschap door meer dan één zaakvoerder wordt bestuurd, en behoudens inrichting door de algemene vergadering van een college van zaakvoerders, mag iedere zaakvoerder, alleen optredend, alle handelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behalve deze die de wet of de statuten aan de algemene vergadering voorbehouden. Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

Hij kan bijzondere machten toekennen aan elke mandataris.

Voor niet-medische aangelegenheden kan een zaakvoerder zonder lidmaatschapsrechten of stemrecht een niet-vennoot, natuurlijke persoon of rechtspersoon zijn. Een managementvennootschap kan derhalve zaakvoerder zijn van een professionele vennootschap. De identiteit van de rechtspersoon moet gekend zijn bij de Provinciale Raad.

BOEKJAAR

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar. WINSTVERDELING

Van de jaarlijkse nettowinst, wordt minstens vijf ten honderd (5%) voorafgenomen voor de wettelijke reserve; deze voorafname houdt op verplicht te zijn wanneer het wettelijk reservefonds één tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt, maar herleeft indien het reservefonds om enige reden aangetast is. De aanwending van het saldo der winsten wordt bepaald door de algemene vergadering, op voorstel van de zaakvoerder(s), waarbij elk aandeel recht geeft op een gelijk dividend,

VEREFFENING

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening of consignatie van de nodige sommen om die te voldoen en, indien er aandelen zijn die niet zijn volgestort, na herstelling van het evenwicht tussen de aandelen, hetzij door bijkomende volstorting te eisen lastens de niet voldoend volgestorte aandelen, hetzij door voorafgaandelijke terugbetalingen te doen in voordeel van die aandelen die in een grotere verhouding zijn volgestort, wordt het netto actief verdeeld onder alle vennoten naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten en worden de goederen die nog in natura voorhanden zijn op dezelfde wijze verdeeld. SLOTBEPALINGEN

Eerste boekjaar en eerste algemene vergadering

Het eerste boekjaar gaat in de dag van de neerlegging ter griffie van een uittreksel van deze akte en wordt afgesloten op eenendertig december tweeduizend veertien.

De eerste algemene vergadering zal plaatsvinden op 31 mei 2015 om 15 uur.

Benoeming van zaakvoerder

De vergadering beslist het aantal zaakvoerders te bepalen op een (I).

Wordt tot niet-statutaire zaakvoerder benoemd voor maximum 20 jaar

- De heer MEIRE Eric, hierboven vermeld.

Zijn mandaat is bezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

Commissaris



0

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/11/2013 - Annexes du Moniteur belge



( r

Luik B - vervolg

Daar de vennootschap er niet toe verplicht is ingevolge de wettelijke criteria, beslist de comparant op dit moment geen commissaris te benoemen.

Overneming van de verbintenissen namens de vennootschap in oprichting

Alle verbintenissen en alle verplichtingen die eruit voortvloeien, en alle activiteiten ondernomen sinds één juni tweeduizend en dertien door de comparant in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting worden overgenomen door de bij deze akte opgerichte vennootschap bij beslissing van de zaakvoerder, die uitwerking zal hebben vanaf de verwerving van de rechtspersoonlijkheid door de vennootschap. Hieromtrent, na beraad, besliste de oprichter zijn activiteit met bijhorende rechten en verplichtingen slechts in te brengen vanaf 01/06/2013, dit ten gevolge de feitelijke omstandigheden van de oprichting.

Volmacht

Accountant Marc Claes, kantoorhoudende te Sint-Truiden, Koningin Astridstraat 33, of elke andere door hem aangewezen persoon, is aangewezen als lasthebber ad hoc van de vennootschap, om over de fondsen te beschikken, alle documenten te ondertekenen en alle nodige formaliteiten te vervullen bij de administratie van de B.T.W. en met het oog op de inschrijving bij de Kruispunt Bank van Ondernemingen. Met het oog hierop, heeft de lasthebber ad hoc de bevoegdheid om alle verbintenissen in naam van de vennootschap aan te gaan, alle nuttige verklaringen af te leggen en alle documenten te ondertekenen en in het algemeen alles te doen wat nuttig en noodzakelijk is voor de uitvoering van het mandaat waarmee hij belast is.

Goedkeuring Provinciale Orde der Geneesheren

De comparant erkent ten slotte dat ondergetekende notaris hem de aandacht heeft gevestigd op het feit dat de vennootschap, in uitvoering van haar maatschappelijk doel, kan verplicht zijn de nodige voorafgaande toelatingen of vergunningen te bekomen of bepaalde voorwaarden te vervullen, gelet op in werking zijnde reglementeringen inzake de toegang tot het beroep.

Een ontwerp van onderhavige akte werd door ondergetekende notaris overgemaakt aan de Provinciale Orde der Geneesheren Limburg op 29 augustus 2013, alsook een aangepast ontwerp op 15 oktober 2013 dewelke middels schrijven de dato 21 oktober 2013 haar het volgende liet weten

a

Betreft : de statuten van de bvba "Dokter Eric Meire"

In bijlage sturen wij U de in rand vermelde statuten goedgekeurd terug.

Gelieve de Raad een kopie te bezorgen van de publicatie van de oprichting van uw vennootschap in het

Belgisch Staatsblad,

Li

VOOR GELIJKVORMIG ONTLEDEND UITTREKSEL. Geassocieerd notaris Ghislain de Schaetzen.

Neergelegd:

- uitgifte van oprichtingsakte cfr. art. 173 Wb. Registratierechten.

- afschrift verslag bedrijfsrevisor

- afschrift financieel plan

º% Voor-liehouen aan het e gisci Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -122/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

01/10/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 31.05.2015, NGL 29.09.2015 15604-0491-010

Coordonnées
DOKTER ERIC MEIRE

Adresse
BILZERSTEENWEG 355 3700 TONGEREN

Code postal : 3700
Localité : TONGEREN
Commune : TONGEREN
Province : Limbourg
Région : Région flamande