DR. JOHAN CARDINAELS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DR. JOHAN CARDINAELS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 506.940.212

Publication

22/12/2014
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

18-12-2014

Griffie

*14312908*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0506940212

Ondernemingsnummer :

(voluit) :

Benaming

Dr. Johan Cardinaels

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Uit een akte verleden voor geassocieerd notaris Phil Vanhaeren te Hasselt op 17 december 2014 blijkt dat nagemelde een burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft opgericht:

De heer CARDINAELS Johan Peter Ghislain, geboren te Hamont op éénentwintig februari negentienhonderd zevenenvijftig, nationaal nummer 57.02.21-243.47, echtgenoot van mevrouw SCHILDERMANS Maria Johanna, geboren te Hamont op zeven februari negentienhonderd achtenvijftig, wonende te 3500 Hasselt, Sittardlaan 24.

Gehuwd onder het wettelijk stelsel ingevolge huwelijkscontract verleden voor notaris Paul Eyben te Hamont-Achel op drieëntwintig mei negentienhonderd tachtig, ongewijzigd tot op heden zo hij verklaart.

TITEL I  RECHTSVORM  NAAM  ZETEL  DOEL  DUUR

Artikel 1.

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid onder de benaming  DR. JOHAN CARDINAELS .

Artikel 2.

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 3500 Hasselt, Sittardlaan 24.

Hij kan zonder statutenwijziging door beslissing van de enige zaakvoerder of alle zaakvoerders samen overgebracht worden naar elke andere plaats in België binnen het Nederlands taalgebied of het tweetalig gebied Brussel-Hoofdstad.

Elke verplaatsing van de maatschappelijke zetel dient voorafgaandelijk aan de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren, waartoe de vennoten behoren, meegedeeld te worden.

Artikel 3.

De vennootschap heeft tot doel:

In binnen-en buitenland, in naam en voor rekening van de vennootschap, het uitoefenen van de geneeskunde, rekening houdend met de Medische Plichtenleer, door de geneesheer-vennoot, meer bepaald op het gebied van de algemene geneeskunde en de arbeidsgeneeskunde, waarbij hij onder andere kan optreden als medisch consultant, als raadsgeneesheer, als afname- of transfusiegeneesheer en gerechtelijke medische expertises kan uitvoeren.

Alle inkomsten voortvloeiend uit de ingebrachte medische activiteit worden geïnd voor en door de vennootschap, zoals alle uit de medische activiteit voortvloeiende uitgaven door de vennootschap worden vereffend.

Dit omvat:

- het inrichten van algemene diensten en een medisch secretariaat in het bijzonder die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voormelde activiteit;

- de aankoop, het huren en/of leasen van alle medische apparatuur en begeleidende accommodaties, inclusief gebouwen, kortom van een volledige materiële infrastructuur om deze ter beschikking te stellen van de geneesheer-vennoot;

- het scheppen van de mogelijkheden om de geneesheer-vennoot toe te laten zich verder te

Onderwerp akte :

Sittardlaan 24 3500 Hasselt

Oprichting

Burgerlijke vennootschap onder vorm van besloten vennootschap met

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

bekwamen in voornoemde medische disciplines, dit teneinde een kwalitatief hoogstaande praktijkuitoefening mogelijk te maken.

- het verstrekken van informatie en/of onderricht inzake de voornoemde medische disciplines en dit in de breedste betekenis van het woord, zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële activiteit mag aannemen.

De vennootschap ontvangt rechtstreeks verschuldigde honoraria en dit voor eigen rekening. Zij mag deelnemen in alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven maar overeenkomsten die geneesheren niet mogen afsluiten met andere geneesheren of met derden zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden.

De vennootschap kan deelnemen in kostenassociaties of middelenvennootschappen van geneesheren. De vennootschap kan tevens lid zijn van een vereniging zonder winstgevend doel van geneesheren. Dit alles rekening houdend met de Medische Plichtenleer terzake en na voorafgaandelijke goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

De vennootschap heeft als bijkomstig doel beleggingen in roerende en onroerende goederen in zoverre dat:

- deze handelingen niet van aard zijn het burgerlijk karakter van de vennootschap te wijzigen; - deze activiteiten geen aanleiding geven tot het ontwikkelen van welke commerciële activiteit ook; - in voorkomend geval, tussen de meerhoofdige vennoten een voorafgaandelijk akkoord over de modaliteiten van het investeringsbeleid met tenminste een twee/derde meerderheid schriftelijk wordt vastgelegd.

Artikel 3bis.

De geneeskunde wordt uitgeoefend onder de specifieke beroepsaansprakelijkheid van de vennoten en de bijkomende aansprakelijkheid van de vennootschap. De specifieke beroepsaansprakelijkheid van de vennoten dient verzekerd te worden bij een erkende verzekeringsmaatschappij.

Artikel 4.

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd, vanaf de datum van de neerlegging ter griffie van het uittreksel van de oprichtingsakte.

HOOFDSTUK II  MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL  AANDELEN

Artikel 5.

Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD EURO (18.600,00 EUR.), en is vertegenwoordigd door honderd (100) gelijke aandelen zonder vermelding van nominale waarde, die ieder één/honderdste (1/100e) van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Het kapitaal is volledig geplaatst en volstort in geld.

Artikel 6.

De aandelen zijn steeds op naam. Ze zijn onverdeelbaar en kunnen slechts verworven worden door artsen, ingeschreven op de lijst van de Orde der Geneesheren, en die bevoegd zijn om in België de geneeskunde uit te oefenen en die hun medische activiteit in het kader van de vennootschap uitoefenen of zullen uitoefenen, met uitsluiting van elke derde.

HOOFDSTUK III  BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

Artikel 12.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen, die de hoedanigheid van arts-vennoot moet bezitten. Zij worden benoemd door de algemene vergadering, die hun aantal en de duur van hun mandaat bepaalt. Indien er twee of meer zaakvoerders worden benoemd, mag de duur van het mandaat nooit meer dan zes jaar bedragen. Het mandaat van zaakvoerder is echter steeds hernieuwbaar.

Artikel 13.

De zaakvoerders hebben de meest uitgebreide macht om te handelen in naam der vennootschap, in alle omstandigheden en om alle daden te stellen of toe te laten, die betrekking hebben op het doel der vennootschap, zoals dit bepaald werd in artikel drie van deze statuten.

De vennootschap wordt jegens derden én in rechte als eiser en als verweerder geldig vertegenwoordigd door de enige zaakvoerder alleen optredend, of, indien er twee of meer zaakvoerders zijn, door deze zaakvoerders elk afzonderlijk optredend.

De zaakvoerder(s) hebben het recht, onder hun persoonlijke verantwoordelijkheid, zich te doen helpen of vertegenwoordigen door mandatarissen of afgevaardigden, hiertoe lasthebbers aan te stellen, hun bevoegdheid vast te stellen, alsmede hun wedde en de voorwaarden van hun indiensttreding en hun ontslag. Deze volmachten dienen beperkt te zijn in tijd en tot één of meer rechtshandelingen of tot een reeks rechtshandelingen. Volmachten aan een niet-vennoot kunnen alleen verleend worden voor rechtshandelingen die geen invloed hebben op de medische praktijkvoering of geen uitstaans hebben met de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de artsen-vennoten. De zaakvoerder-vennoot blijft verantwoordelijk in geval van overdreven volmachten.

HOOFDSTUK IV  DE ALGEMENE VERGADERING

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 17.

De jaarvergadering wordt gehouden op de eerste vrijdag van de maand juni om twintig uur.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering gehouden op de daarop volgende

werkdag.

HOOFDSTUK V  BOEKJAAR  JAARREKENING  WINSTVERDELING

Artikel 21.

Het maatschappelijk boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van elk jaar.

Artikel 23.

Het batig saldo van de balans, na aftrek van de algemene onkosten, maatschappelijke lasten en de

afschrijvingen, maakt de nettowinst van de vennootschap uit; op deze nettowinst wordt vijf procent

voorafgenomen ten bate van het wettelijk reservefonds.

Deze voorafname is niet meer vereist wanneer het reservefonds één/tiende van het maatschappelijk

kapitaal bereikt heeft.

Tot het aanleggen van een bijkomende reserve kan besloten worden rekening houdend met het doel

van de vennootschap.

De overblijvende winst zal verdeeld worden volgens de beslissingen van de Algemene Vergadering.

HOOFDSTUK VI  ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 24.

Ingeval van ontbinding zal de vereffening der vennootschap plaats hebben op de wijze door de

Algemene Vergadering aangeduid, en rekening houdende met de desbetreffende bepalingen van het

wetboek van vennootschappen. Deze zal de vereffenaar of vereffenaars aanstellen, alsmede hun

vergoedingen zo nodig. Bij ontbinding van de vennootschap dient een beroep te worden gedaan op

artsen voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de

patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten.

Het batig saldo der vereffening zal tussen al de vennoten verdeeld worden volgens het aantal

aandelen dat zij onderscheidelijk zullen bezitten, met dien verstande dat ieder aandeel hetzelfde

recht geniet. Nochtans zo alle aandelen niet in gelijke verhouding afbetaald zijn, zullen de

vereffenaars, alvorens tot hoger voorziene verdeling over te gaan, met de verscheidenheid van deze

toestand moeten rekening houden en het evenwicht herstellen door alle aandelen op een volstrekte

voet van gelijkheid te stellen, hetzij door geldoproepingen ten laste van de in mindere mate

afbetaalde aandelen, hetzij door voorafgaande terugbetalingen van de in grotere mate afbetaalde

aandelen.

HOOFDSTUK VIII  BEPALINGEN VAN TOEPASSING INGEVAL DE VENNOOTSCHAP SLECHTS

EEN VENNOOT TELT

Artikel 29.- Zaakvoerder  Benoeming

De enige vennoot is van rechtswege zaakvoerder voor een bepaalde duur. Deze termijn mag de

twintig (20) jaar niet overschrijden, doch is steeds hernieuwbaar.

Tot statutaire zaakvoerder wordt benoemd voor een hernieuwbare termijn van twintig (20) jaar:

de heer CARDINAELS Johan, nationaal nummer 57.02.21-243.47, wonende te 3500 Hasselt,

Sittardlaan 24;

dewelke verklaart het mandaat van statutair zaakvoerder te aanvaarden.

Een statutaire zaakvoerder kan slechts worden afgezet mits gewichtige redenen door een beslissing

van de algemene vergadering beraadslagend zoals voor een wijziging der statuten.

Eerste boekjaar en jaarvergadering

Het eerste boekjaar vangt aan op de datum van de neerlegging ter griffie van het uittreksel van de

oprichtingsakte, om te eindigen op éénendertig december tweeduizend vijftien.

De eerste jaarvergadering zal plaatsvinden in tweeduizend zestien.

Overname verbintenissen

Alle in naam van de in oprichting zijnde vennootschap aangegane verbintenissen, inclusief deze

opgenomen in onderhavige akte, worden thans door de vennootschap, onder de opschortende

voorwaarde van het bekomen van de rechtspersoonlijkheid als gevolg van de neerlegging van het

uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel,

uitdrukkelijk overgenomen en bekrachtigd.

De verbintenissen aangegaan tussen de oprichting en de neerlegging van het uittreksel dienen, eens

de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

Bezoldiging zaakvoerder

De eventuele bezoldiging van de statutaire zaakvoerder zal vastgelegd worden bij afzonderlijk besluit

van de algemene vergadering.

Commissaris

Er wordt voorlopig geen commissaris benoemd, gelet op de wettelijke en statutaire bepalingen ter

zake.

Volmachten

De verschijner en de aldus benoemde zaakvoerder stellen, onder de opschortende voorwaarde van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, de hierna genoemde persoon aan als bijzondere gevolmachtigde, met de mogelijkheid tot in de plaats stelling, aan wie de macht verleend wordt om alle formaliteiten inzake inschrijving, wijziging of stopzetting bij het ondernemingsloket en de Kruispuntbank van Ondernemingen te vervullen en te dien einde ook alle stukken en akten te tekenen, inclusief alle benodigde documenten en formulieren jegens de bevoegde instanties en de rechtbank van koophandel, met name NV Engelen & Partners Accountants te 3500 Hasselt, Ilgatlaan 21, of aangestelde.

Voor ontledend uittreksel

Tegelijk hiermee neergelegd: expeditie van de akte.

Geassocieerd notaris Phil Vanhaeren

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

06/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 03.06.2016, NGL 26.08.2016 16539-0371-009

Coordonnées
DR. JOHAN CARDINAELS

Adresse
SITTARDLAAN 24 3500 HASSELT

Code postal : 3500
Localité : HASSELT
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande