DRANKEN CORSTJENS

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DRANKEN CORSTJENS
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 508.679.579

Publication

22/08/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 15.06.2013, NGL 20.08.2013 13436-0032-015
27/12/2012
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*12306834*

Neergelegd

21-12-2012



Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Ondernemingsnr : 0508679579

Benaming (voluit): DRANKEN CORSTJENS

(verkort):

Rechtsvorm : Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 3630 Maasmechelen, Rijksweg(L) 13

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting

Uit een akte verleden voor notaris Thierry VELGHE te Maasmechelen, op 20 december 2012,

eerstdaags ter registratie aan te bieden op het bevoegde kantoor, blijkt dat:

AANWIJZING VAN DE VENNOOT

1. De heer CORSTJENS Jacques Henri Mathieu, geboren te Maaseik op 5 juli 1945 (identiteitskaartnummer 591-3479304-16), en zijn echtgenote, mevrouw VENKEN Ghislena Gerardina Christina, geboren te Elen op 29 maart 1947 (identiteitskaartnummer 591-3479353-65), samenwonende te 3630 Maasmechelen, Rijksweg 13. Gehuwd op 20 oktober 1966 onder het wettelijk stelsel bij gebrek aan een huwelijkcontract, gewijzigd bij akte verleden voor mij, notaris, op 1 april 2004.

2. De heer CORSTJENS Cornelius Jean Christine, geboren te Maaseik op 11 februari 1968

(identiteitskaartnummer 590-6783424-46), echtgescheiden, wonende te 3650 Dilsen-Stokkem,

Daalderdijk 47.

VORM en NAAM

De vennootschap is een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

Zij draagt de naam  DRANKEN CORSTJENS .

ZETEL

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 3630 Maasmechelen, Rijksweg 13.

DOEL

a) De vennootschap heeft tot doel:

1. Groot- en kleinhandel in, aan- en verkoop van dranken, waaronder: waters, frisdranken, sterke dranken, bieren, wijnen, alcoholische dranken, zuivelproducten, rook- en tabaksartikelen,

diepvriesproducten, huishoudartikelen, voedingswaren, horecaproducten, confiserie,

geschenkartikelen en handel in flessen gas.

2. De uitbating van een drankencentrale.

3. Het afsluiten van bevoorradingsovereenkomsten voor de verdeling van dranken en horecabenodigdheden.

4. De verhuring, terbeschikkingstelling en/of plaatsing van horecabenodigdheden, feestartikelen en uitrustingsgoederen voor de horeca.

5. Het optreden als tussenpersoon in de handel, als zelfstandig vertegenwoordiger, commissionair, agent of andere tussenpersoon, voor alle producten en diensten die wettelijk toegelaten zijn.

Dit alles in de meest uitgebreide betekenis van de termen. Z

De vennootschap mag, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen door onder andere zonder beperking, inbreng, afstand, fusie, inschrijving op of aankoop van effecten, financiële tussenkomst of op welke andere wijze ook, in zaken, ondernemingen, verenigingen of vennootschappen die eenzelfde, gelijkaardig of samenhangend doel nastreven of eenvoudig nuttig zouden of kunnen zijn voor de verwezenlijking van haar doel, in brede zin en zoals voormeld.

De vennootschap mag zich borg stellen of zakelijke zekerheden verlenen ten voordele van ondernemingen of vennootschappen waarin ze belangen bezit als mede-eigenaar, vennoot, schuldeiser of op andere wijze.

De vennootschap kan alle roerende en onroerende verrichtingen uitvoeren die nodig of dienstig zijn tot de verwezenlijking van haar doel. Zij kan een onroerend patrimonium beheren, instandhouden en valoriseren, met inbegrip van het onderhoud, de verbouwing, de bebouwing en de verhuring ervan; kortom alle verrichtingen doen van onroerende aard, uitgezonderd die verrichtingen die haar de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

hoedanigheid van vastgoedmakelaar zouden geven.

De vennootschap kan optreden als bestuurder of vereffenaar van andere vennootschappen.

BEDRAG MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL EN STORTING

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt vierhonderdzestigduizend euro (¬

460.000,-) .

Het is verdeeld in vierduizend zeshonderd (4.600) aandelen op naam zonder nominale waarde.

Het kapitaal is volstort.

SAMENSTELLING KAPITAAL en CONCLUSIES VERSLAG BEDRIJFSREVISOR

Inbreng in geld: voor een bedrag van vierduizend euro (¬ 4.000,-).

Inbreng in natura: voor een globale netto-waarde van vierhonderd zesenvijftig duizend euro (¬

456.000,-).

Verslag van de oprichters en van de bedrijfsrevisor.

a.In een bijzonder verslag hebben de oprichters uiteengezet waarom de inbreng in natura van

belang is voor de vennootschap.

b.De besluiten van het verslag opgesteld door de besloten vennootschap met beperkte

aansprakelijkheid HUBERT VENCKEN, met maatschappelijke zetel te 3960 Bree, Millenstraat 34,

met betrekking tot de in natura ingebrachte goederen luiden als volgt :

"Uit mijn onderzoek met betrekking tot de geplande inbreng in natura van het onroerend goed ten

bedrage van ¬ 456.000,00 in de op te richten DRANKEN CORSTJENS BVBA is gebleken dat:

1. de verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut der Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura en dat de oprichters van de vennootschap verantwoordelijk zijn voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura;

2. de beschrijving van de inbreng in natura aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid beantwoordt;

3. de door de partijen toegepaste waarderingswijze in het geheel genomen en onder normale omstandigheden bedrijfseconomisch verantwoord is en leidt tot een inbrengwaarde van ¬ 456.000,00 die tenminste overeenkomt met het aantal en de fractiewaarde van de tegen de inbreng uit te geven aandelen, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is; de waardering is gebaseerd op een schatting opgesteld door een onafhankelijk expert;

4. de als tegenprestatie verstrekte vergoeding bestaat uit 4.560 volgestorte aandelen van DRANKEN CORSTJENS BVBA, waarvan 2.280 volgestorte aandelen voor de heer Jacques CORSTJENS en waarvan 2.280 volgestorte aandelen voor mevrouw Ghislena VENKEN.

Mijn opdracht bestaat er echter niet in een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting.

Gedaan te Bree, 10 december 2012."

Getekend Hubert VENCKEN, bedrijfsrevisor.

DUUR

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd, te rekenen vanaf de oprichtingsakte. BESTUUR

De vennootschap wordt bestuurd door een of meer zaakvoerders, al dan niet vennoot.

Indien een rechtspersoon benoemd wordt als zaakvoerder dient deze overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen een natuurlijke persoon als vaste vertegenwoordiger aan te duiden, belast met de uitvoering van deze opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

De zaakvoerder kan alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijken van het doel, behoudens die waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Indien er verscheidene zaakvoerders zijn, kunnen zij de bestuurstaken onder elkaar verdelen. VERTEGENWOORDIGING

De vennootschap wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd door de zaakvoerder, behoudens voor beslissingen die vijfentwintigduizend euro (¬ 25.000,-) overtreffen dan wordt de vennootschap door twee zaakvoerders vertegenwoordigd.

De zaakvoerder kan gevolmachtigden aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

TEGENSTRIJDIG BELANG

Het lid van een college van zaakvoerders, dat rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een aan het college van zaakvoerders voorgelegde verrichting, is gehouden de toepasselijke bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen na te komen.

Is er geen college van zaakvoerders en is een zaakvoerder voor die tegenstrijdigheid van belangen geplaatst, dan stelt hij de vennoten daarvan in kennis en de beslissing mag slechts worden genomen of de verrichting mag slechts worden gedaan voor rekening van de vennootschap door een lasthebber ad hoc.

Luik B - Vervolg

Indien de zaakvoerder de enige vennoot is en hij voor die tegenstrijdigheid van belangen is geplaatst, kan hij de beslissing nemen of de verrichting doen, doch hij moet hierover bijzonder verslag uitbrengen in een stuk dat tegelijk met de jaarrekening wordt neergelegd. Hij is gehouden, ten aanzien van zowel de vennootschap als van derden tot vergoeding van de schade die voortvloeit uit een voordeel dat hij ten koste van de vennootschap onrechtmatig zou hebben verkregen.

Indien de zaakvoerder de enige vennoot is, worden de tussen hem en de vennootschap gesloten overeenkomsten, tenzij het courante verrichtingen betreft die onder normale omstandigheden plaatsvinden, opgenomen in het voormelde stuk.

BENOEMING ZAAKVOERDER

Met éénparigheid van stemmen wordt voor onbepaalde tijd als zaakvoerder benoemd, de heer CORSTJENS Jacques, voornoemd en de heer CORSTJENS Cornelius, voornoemd.

RESERVE, WINSTVERDELING.

De nettowinst wordt als volgt verdeeld:

a. vijf ten honderd aan de wettelijke reserve, deze storting is niet meer verplichtend, wanneer voornoemd reservefonds tien ten honderd van het maatschappelijk kapitaal bereikt.

b. het saldo zal uitgekeerd of toegewezen worden volgens beslissing van de gewone algemene vergadering die aldus over het recht beschikt al dan niet dividenden toe te kennen.

De dividenden zijn betaalbaar op de zetel van de vennootschap op de tijdstippen bepaald door de algemene vergadering.

VEREFFENING.

In geval van ontbinding om gelijk welke reden ook, zal de algemene vergadering de uitgebreidste rechten hebben voor het aanstellen van een of meer vereffenaars, voor het vaststellen van hun machten en hun vergeldingen en voor de regeling der wijze van vereffening.

Na betaling van de schulden en lasten van de maatschappij wordt het saldo van het maatschappelijk bezit verdeeld tussen de aandelen.

JAARVERGADERING

Ieder jaar wordt een gewone algemene vergadering, jaarvergadering genoemd, gehouden de derde zaterdag van juni om twintig uur (20u). Indien deze dag op een feestdag valt, dan zal de vergadering gehouden worden de eerstvolgende werkdag.

Te allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en te besluiten over enige aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen wijziging van de statuten inhoudt.

Te allen tijde kan een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en te besluiten over enige wijziging van de statuten en dit steeds ten overstaan van een notaris.

De zaakvoerder moet de jaarvergadering bijeenroepen op de bij de statuten bepaalde dag.

Hij kan op ieder ogenblik zowel een bijzondere als een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen.

De zaakvoerder is verplicht een bijzondere of een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen, binnen de drie weken na het verzoek gedaan door één of meer vennoten die alleen of gezamenlijk één vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. Zo hij dit niet doet, hebben de aanvragers het recht, zelf de algemene vergadering bijeen te roepen.

Elk aandeel geeft recht op één stem. Iedere vennoot brengt zijn stem uit, hetzij persoonlijk, hetzij door een gevolmachtigde zoals in deze statuten bepaald. Het is de vennoten eveneens toegelaten hun stem schriftelijk uit te brengen.

BOEKJAAR

Het boekjaar van de vennootschap begint op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar. Het eerste boekjaar begint op heden pro fisco vanaf 1 januari 2012 en eindigt op 31 december 2012.

OVERNAME VAN VERBINTENISSEN.

De oprichters verklaren dat de vennootschap bij toepassing van de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen de verbintenissen overneemt die in naam van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan, vanaf 1 januari 2012.

Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen.

De verbintenissen, aangegaan in de tussenperiode, zijn eveneens onderworpen aan de toepasselijke bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen, en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL bestemd voor publicatie in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. Wordt tegelijk neergelegd: expeditie akte (get.) Notaris Thierry Velghe.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

22/08/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 18.06.2016, NGL 19.08.2016 16436-0499-015

Coordonnées
DRANKEN CORSTJENS

Adresse
RIJKSWEG(L) 13 3630 MAASMECHELEN

Code postal : 3630
Localité : MAASMECHELEN
Commune : MAASMECHELEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande