DRS. VAN HERENDAEL-LAUREYNS

Divers


Dénomination : DRS. VAN HERENDAEL-LAUREYNS
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 833.144.876

Publication

14/05/2012
ÿþMai 2.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

*iaoeesas"

h

u

s

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

0 2 -05- 2012

HASSELT

teinte

Ondememingsnr : 0833.144.876

Benaming

(voluit) : Drs. Van Herendael-Laureyns

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Vennootschap onder firma

Zetel : Grendelbaan 16 bus 11, 3590 Diepenbeek

Onderwerp akte : Wijziging maatschappelijke zetel

Uit het verslag van de zaakvoerders dd. 31 januari 2012 blijkt dat er beslist werd om de maatschappelijke zetel van de vennootschap vanaf 01/02/2012 over te brengen naar:

Kapelstraat 77

3590 Diepenbeek

Hugo Van Herendael

Zaakvoerder

Griet Laureyns

Zaakvoerder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

04/02/2011
ÿþMod 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

*iiaissas

. Jº%41-% " -znc,

Drs.uenolole Van Herendael-Laureyns

vei cháp on er.p&á der de vorm van een

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

2 5 -01- 2011

2 rrHASSELT

Giif iv

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit)

Rechtsvorm :

Zetel : Grendelbaan 16 bus 11, 3590 Diepenbeek

Onderwerp akte : Oprichting

Dhr. Hugo Van Herendael, geboren te Leuven op 14 juli 1976, wonende te 3590 Diepenbeek, Grendelbaan 16/11, NN 760714-265-87

en

Mevr. Griet Laureyns, geboren te Eeklo op 16 januari 1977, wonende te 3590 Diepenbeek, Grendelbaan 16/11, NN 770116-194-77

verklaren hierbij bij onderhandse akte een vennootschap onder firma op te richten, waarvan zij de statuten hebben vastgesteld als volgt.

(.Benaming - zetel - doel - duur

Artikel 1: De vennootschap is een burgerlijke vennootschap in de rechtsvorm van een vennootschap onder, firma met als vennootschappelijke benaming " Drs. Van Herendael - Laureyns "

Artikel 2: De zetel van de vennootschap is gevestigd te 3590 Diepenbeek, Grendelbaan 16/11.

Hij mag bij beslissing van de zaakvoerders naar elke plaats in het land worden overgebracht. Elke. zetelverplaatsing dient meegedeeld te worden aan de bevoegde Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

Artikel 3: De vennootschap heeft tot doel:

-De uitoefening van de geneeskunde door de geneesheer-vennoten, meer bepaald de specialisaties. "cardiologie" of "neus- keel- en oorarts";

Dit wil zeggen dat de geneeskunde wordt uitgeoefend door de geneesheer-vennoten onder hun specifieke beroepsaansprakelijkheid en de bijkomende aansprakelijkheid van de vennootschap, met inachtneming van de bepalingen van de Code van Geneeskundige Plichtenleer, onder meer betreffende het beroepsgeheim;

De geneesheer-vennoten zullen een vergoeding ontvangen voor, en in verhouding tot de prestaties die zij voor rekening van de vennootschap geleverd hebben.

-Het ter beschikking stellen van al de nodige middelen aan de geneesheer-vennoten.

-Het inrichten van de algemene diensten een een medisch secretariaat in het bijzonder, die nuttig of nodig, zijn voor de hoofdactiviteit van de vennootschap.

-De aankoop, het huren en invoeren van alle medische apparatuur en begeleidende accommodatie voor voornoemde activiteiten.

-Het verlenen van alle medische, materiële, morele en sociale assistentie aan de patiënten.

-Het scheppen van mogelijkheden om de geneesheer-vennoten toe te laten zich bij te scholen, zich verder te bekwamen en aan wetenschappelijk onderzoek te doen teneinde in hun specifieke discipline alle evoluties te volgen en te kennen.

-Het aangaan van overeenkomsten met ziekenhuizen, hospitalen en alle onder instanties en instituten voor geneeskundige verzorging en opvang van patiënten, om aldaar de geneeskunde uit te oefenen of te kunnen uitoefenen, om er patiënten te ontvangen en hen alle vereiste geneeskundige zorgen te verstrekken.

-Het aanleggen en oordeelkundig beleggen van reserves, met het oog op het vrijwaren van het verworven. vermogen ter verwezenlijking van het statutair doel op korte, middellange en lange termijn, onder meer om de

"

Op de laatste biz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris; hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2011- Annexes du Moniteur belge

nodige medische apparatuur en andere roerende en onroerende goederen aan te schaffen, nodig of nuttig om het doel van de vennootschap te verwezenlijken.

Het beheer van deze reserves of het veilig stellen ervan als een goed huisvader.

-Als bijkomstig doel:

Het oordeelkundig beleggen in roerende en onroerende goederen, en beheren van een roerend en onroerend vermogen, mits de handelingen die in het kader van dit bijkomstig doel gesteld worden niet van aard zijn om het burgerlijk karakter van de vennootschap aan te tasten, en onder de strikte voorwaarde dat geen enkele commerciële activiteit ontwikkeld wordt, of hiertoe aanleiding wordt gegeven. Indien de vennootschap meerhoofdig is, dienen de vennoten voorafgaandelijk, unaniem, het investeringsbeleid vast te leggen.

Mits inachtname van de regels van de medische deontologie, mag de vennootschap alle financiële, roerende en onroerende verrichtingen uitvoeren die van aard zijn rechtstreeks of onrechtstreeks de verwezenlijking van haar doel te bevorderen en op om het even welke wijze deelnemen aan en samenwerken met alle verenigingen, rechtspersonen en vennootschappen, die een gelijkaardig doel nastreven en die bijdragen tot de algehele of gedeeltelijke verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

Elke geneesheer-vennoot zal de andere vennoten inlichten over elke opgelopen disciplinaire, correctionele of administratieve veroordeling met weerslag op de gemeenschappelijke beroepsuitoefening.

Artikel 3bis : De geneesheer-vennoten, evenals de vennootschap, dienen zich tegen medische fouten en de beroepsmatige aansprakelijkheid te verzekeren bij een solvabele verzekeringsmaatschappij.

Artikel 4: De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde tijd, die een aanvang neemt vanaf heden.

II. Vennoten

Artikel 5: Alle oprichters zijn vennoten. Zij zijn hoofdzakelijk aansprakelijk voor alle verbintenissen namens de vennootschap aangegaan. De professionele aansprakelijkheid van iedere vennoot blijft evenwel individueel. De professionele verzekeringskosten zijn niettemin lastens de vennootschap.

Artikel 6: Om als vennoot te worden toegelaten moet men de hoedanigheid van arts bezitten, ingeschreven zijn op de lijst van de Orde der Geneesheren, bevoegd zijn om in België zijn/haar beroep uit te oefenen en zijn/haar medische activiteit in het kader van de vennootschap uit te oefenen. De aandelen zijn ondeelbaar en kunnen slechts verworven worden door geneesheren, van dezelfde of aanverwante discipline en die voldoen aan de voorwaarden om als vennoot te worden toegelaten.

Artikel 7: De vennoten mogen hun rechten in de vennootschap slechts na schriftelijke instemming van alle medevennoten overdragen of afstaan , en uitsluitend aan collega's die deelnemen of zullen deelnemen aan de gezamelijke beroepsuitoefening. Overdrachten van aandelen zijn enkel toegelaten op voorwaarde dat de belangen van de patiënt op geen enkele manier geschaad worden. Bij overdracht van de aandelen moet de garantie geboden worden dat de medische dossiers overgaan op artsen en dat de continuïteit van de zorg verzekerd blijft.

Artikel 8: Iedere vennoot kan zich uit de vennootschap terugtrekken door zijn ontslag aan de vorige vennoten bij aangetekende brief aan te bieden. Het ontslag heeft uitwerking één maand na de datum van verzending van deze brief.

1II.Maatschappelijke kapitaal

Artikel 9: Bij oprichting van de vennootschap wordt het maatschappelijk kapitaal vastgesteld op 1.000,00

Euro, volledig volstort, vertegenwoordigd door 100 aandelen.

Het wordt als volgt onderschreven:

- Dhr. Hugo Van Herendael 50 aandelen

- Mevr. Griet Laureyns 50 aandelen

De aandelen die het kapitaal van de vennootschap vertegenwoordigen zijn voor overdracht vatbaar.

De overnemer van de aandelen wordt titularis ten overstaan van de vennootschap van de rechten en de

plichten die er aan verbonden zijn.

IV.Bestuur - Vertegenwoordiging - controle

Artikel 10: De vennoten delegeren alle beheersbevoegdheden van de vennootschap aan één of meerdere onder hen die de zaakvoerders worden van de vennootschap.

De duur van het mandaat van zaakvoerder mag de 20 jaar niet overschrijden. In geval van meerhoofdigheid is de duur van het mandaat beperkt tot 6 jaar, hernieuwbaar.

Het mandaat van de zaakvoerder is onbezoldigd. Nochtans kan de algemene vergadering beslissen tot toekenning van een bezoldiging die dan ook te beschouwen zijn als algemene kosten en die in overeenstemming is met de door de zaakvoerder uitgeoefende bestuursactiviteit.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 11: Iedere zaakvoerder afzonderlijk handelt in naam van de vennootschap en onder de vennootschapsfirma, vertegenwoordigt de vennootschap tegenover derden en in rechte als eiser of als verweerder. Ieder van hen stelt aldus tegenover derden rechtsgeldig alle daden van bewaring, van beheer en van beschikking mits zij tot het doel van de vennootschap behoren.

Artikel 12: Iedere vennoot afzonderlijk heeft alle onderzoeks- en controlebevoegdheid, waardoor hij onder meer het recht heeft te allen tijde ter plaatse inzage te nemen van de boeken, brieven, notulen en in het algemeen alle documenten en geschriften van de vennootschap.

V.Algemene vergadering

Artikel 13: De algemene vergadering - rechtsgeldig samengesteld, vertegenwoordigt alle vennoten.

De algemene vergadering beslist onder meer over:

1)aanvaarding van nieuwe vennoten;

2)goedkeuring van de jaarrekening, aanwending van de winst;

3)wijziging van statuten

Artikel 14: De beslissingen van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid der aanwezige stemmen. Wijzigingen aan de statuten kunnen evenwel slechts met eenparigheid van de stemmen van de aanwezige vennoten worden goedgekeurd, onverminderd het bepaalde onder de artikels 8 en 19.

Artikel 15: Elk aandeel geeft recht op één stem.

Artikel 16: De jaarvergadering wordt gehouden op de eerste vrijdag van de maand juni te 20 uur op de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats in de bijeenroeping aangeduid.

Indien deze dag geen werkdag is, komt de vergadering de eerstvolgende werkdag bijeen. De eerste jaarvergadering wordt gehouden in het jaar 2012. De algemene vergadering kan daarenboven in buitengewone zitting worden bijeengeroepen door iedere vennoot die oordeelt dat het belang van de vennootschap zulks vereist. Het verslag van de vergadering wordt in notulen vastgelegd die ter ondertekening worden voorgelegd aan alle vennoten die de vergadering hebben bijgewoond.

VI.Boekjaar - jaarrekening - Resultaat

Artikel 17: Het boekjaar loopt van één januari tot één en dertig december van ieder jaar. Het eerste boekjaar loopt uitzonderlijk vanaf datum van oprichting tot 31 december 2011.

Op éénendertig december van ieder jaar, en voor het eerst op één en dertig december 2011, wordt een inventaris en de jaarrekening opgemaakt. overeenkomstig de ter zake geldende wettelijke bepalingen.

Artikel 18: Van de winst van het boekjaar worden, ter vaststelling van de netto-winst, de algemene onkosten de nodige afschrijvingen, de fiscale en andere voorzieningen de waardecorrecties en de gebeurlijke overdragen verliezen afgetrokken. Het saldo geeft de nettowinst aan. De aan de zaakvoerders bij wijze van bezoldiging uitgekeerde bedragen worden onder de algemene onkosten geboekt.

De vennoten, verenigd in de algemene vergadering zuilen bij:-gewone meerderheid beslissen over de bestemming van het resultaat, rekening houdend met het doel van de vennootschap.

VII.Ontbinding - terugtrekking van een vennoot

Artikel 19: De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden, de werkonbekwaamheid van een vennoot. Bij overlijden moeten de rechten verbonden aan diens aandelen in principe worden uitgeoefend door een geneesheer die bevoegd is zijn/haar praktijk in België uit te oefenen. De erfgenamen en legatarissen van aandelen die geen vennoot kunnen worden omdat zij geen geneesheer zijn, hebben recht op de waarde van de overgegane aandelen zoals die zal blijken uit de jaarrekening van het laatste boekjaar voor dat waarin de geneesheer-vennoot overleden is.

Zij hebben evenwel de mogelijkheid om binnen de maand na het overlijden van de enige vennoot de procedure aan te vatten tot wijziging van de statuten en de maatschappelijke benaming, zodat het niet langer de uitoefening van de medische activiteit beoogt en alle verwijzingen naar medische activiteiten geschrapt of vervangen worden.

Elke overdracht van aandelen moet voorafgaandelijk worden onderworpen aan de goedkeuring van de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

De vennootschap wordt wel ontbonden indien de algemene vergadering daartoe beslist met een meerderheid van twee derde der aanwezige stemmen.

Artikel 20: In geval van ontbinding wordt een vereffenaar aangesteld die zal handelen overeenkomstig de bepalingen van het wetboek van vennootschappen. Voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op

"

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2011- Annexes du Moniteur belge

de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten dienen de vereffenaars beroep te doen op geneesheren.

Artikel 21: In alle gevallen van ontbinding en van terugtrekking wordt het netto-actief van de vennootschap verdeeld, derwijze dat aan iedere gewezen vennoot, of aan de zich terugtrekkende vennoot, zijn deel wordt toegekend.

VIII.Diverse bepalingen

Artikel 22: De eventuele nietigheid van het geheel of een deel van artikels der onderhavige statuten zal in geen enkel opzicht de geldigheid van de andere beschikkingen aantasten.

Artikel 23: Alle verbintenissen die werden aangegaan, evenals de verplichtingen die eruit voortvloeien, en alle activiteiten die werden ondernomen in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting, zowel voor de ondertekening van deze akte en meer bepaald sinds één september tweeduizend en tien, worden overgenomen door de bij deze opgerichte vennootschap.

Bijgevolg, zullen de aldus aangegane verbintenissen en verrichte activiteiten van het begin af, geacht te zijn aangegaan door de bij deze opgerichte vennootschap. Deze overname zal echter pas uitwerking hebben vanaf het ogenblik dat de vennootschap rechtspersoonlijkheid zal verkregen hebben.

Artikel 24: Betwistingen aangaande de interpretatie of de toepassing van deze statuten zullen aan een scheidsrechtelijke uitspraak worden voorgelegd overeenkomstig de bepalingen van het Gerechtelijke Wetboek.

Artikel 25: Voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de terzake geldende wettelijke bepalingen en in het bijzonder naar het Wetboek van Vennootschappen.

Buitengewone algemene vergadering

En na de vennootschap aldus te hebben opgericht zijn de vennoten in algemene vergadering bijeengekomen en hebben tot zaakvoerders van de vennootschap benoemd, en dit voor een termijn van twintig (20) jaar, ingaande op de datum dat de vennootschap rechtspersoonlijkheid verkrijgt :

-Dhr. Hugo Van Herendael, wonende te 3590 Diepenbeek, Grendelbaan 16/11

-Mevr. Griet Laureyns, wonende te 3590 Diepenbeek, Grendelbaan 16/11

De zaakvoerders worden belast met het beheer van de vennootschap, binnen de perken van het maatschappelijk doel, zoals is vastgesteld in artikel 3 van de onderhavige statuten. Ook zijn zij bevoegd om alle daden van beheer en van beschikking te stellen die nodig zijn of dienstig zijn tot de verwezenlijking van het doel van de vennootschap.

In drievoud opgemaakt te Diepenbeek op 24 november 2010

Hugo Van Herendael Griet Laureyns

Zaakvoerder Zaakvoerder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(ojn(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DRS. VAN HERENDAEL-LAUREYNS

Adresse
GRENDELBAAN 16, BUS 11 3590 DIEPENBEEK

Code postal : 3590
Localité : DIEPENBEEK
Commune : DIEPENBEEK
Province : Limbourg
Région : Région flamande