EDUCATION POUR TOUS, AFGEKORT : EPT

Association sans but lucratif


Dénomination : EDUCATION POUR TOUS, AFGEKORT : EPT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 833.132.901

Publication

07/02/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : Q'Q'uuQ'mQ'm 0 8 3 3. 1 3 2. 9 0 1

Benaming

(voluitl : Education Pour Tous

(verkort) : EPT

Rechtsvorm : vzw

Zetel : AndrÈ Dumontlaan 154/11 3600 Genk

Onderwerp akte : Oprichting

Stichtende leden:

Boie Dinah, AndrÉ Dumontfaan 154/11 3600 Genk

Soglohoun Michel, AndrÉ Dumontlaan 154/11 3600 Genk

van Wijngaarden Comelia, Willekensmolenstraat 127/1 3500 Hasselt

STATUTEN:

Titel I : Benaming, maatschappelijke zetel, doel, duur

Artikel 1

De vereniging draagt de naam Education Pour Tous (EPT). Het is een vereniging zonder winstoogmerk'; (VZW) zoals omschreven in de wet van 27 juni 1921 en 5 mei 2002. Alle documenten van de vereniging dragen: deze naam.

Artikel 2

De maatschappelijk Zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Genk, Andre Dumontlaan 154 Bus 11. Bij beslissing van de algemene vergadering kan hij worden verplaatst naar andere: bestemming.

Artikel 3

Education Pour Tous (EPT) heeft als doel het verbeteren van de situatie van de arme gezinnen in de` derdewereld landen. Bijvoorbeeld onderwijs verzekeren voor de kinderen, de school infrastructuur helpen! verbeteren, microkredieten verschaffen, dorpen toegang geven tot drinkbaar water, gezondheid, ...

De vereniging kan alle initiatieven nemen die op directe of indirecte wijze met de doelstellingen in verband staan of ze helpen realiseren.

Artikel 4

De vereniging is opgericht op 01/01/2011 voor onbepaalde duur en ze kan te allen tijde ontbonden worden.

Titel II : Lidmaatschap, voorwaarden, formaliteiten voor toetreding en uittreding:

Artikel 5

Het aantal actieve leden is onbepaald maar moet minstens 3 zijn. Ais dit niet het geval is, wordt een: overgangstermijn van 6 maanden voorzien om dit aantal te bereiken. Indien dit niet mogelijk blijkt, wordt de vereniging ontbonden.

Artikel 6

De stichters van de vereniging zijn de eerste actieve leden.

Kunnen lid van de vereniging worden, alle personen die door de algemene vergadering geaccepteerd: worden. Elke aanvraag tot lidmaatschap is onderworpen aan een geheime stemming. De beslissing wordt: genomen door een drie vierde meerderheid, zonder mogelijkheid van beroep. Zij beslissen soeverein en' kunnen een lid weigeren zonder dit te moeten te motiveren.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recte : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)nfen) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

III

Voo behou aan I Belgis Staats

I II 11111111 lU II V Ill 11111

*11020496*

eergelegd ter gr'stlie der rechtbank v. koophandel te TONGEREN

2 5 -01- 2011

De Hoofdgriffier,Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 7

Toetreding tot de vereniging veronderstelt dat het kandidaat-lid zich akkoord verklaard met de statuten en het huishoudelijk reglement. De leden dienen zich aan deze principes te houden en verbinden zich ertoe om niet in tegenspraak met het doel van de vereniging te handelen en om de vereniging op geen enkele manier te benadelen.

Artikel 8

De hoedanigheid van lid gaat verloren door overlijden, door schriftelijke ontslagneming gericht aan de voorzitter van het bestuur of door uitsluiting door een beslissing met drie vierde meerderheid van de algemene vergadering.

In geval van ernstig wangedrag en/of inbreuken op de statuten of het huishoudelijk reglement, kan de raad van bestuur een lid schorsen.

Ontslagnemende of uitgesloten leden noch hun afstammelingen of rechthebbenden kunnen enige recht laten gelden op het patrimonium van de vereniging.

Artikel 9

Indien een lid een goed ter beschikking van de vzw wenst te stellen en het later wenst terug te krijgen , moet dit schriftelijk vast gelegd zijn. De aanvraag voor het terugvorderen van het goed moet schriftelijk gebeuren en gericht zijn aan de voorzitter. De vzw heeft drie maanden de tijd om het goed terug te geven.

Titel III : Algemene vergadering : bevoegdheden, bijeenroeping en communicatie aan de leden

Artikel 10

De algemene vergadering bestaat uit alle vaste leden. Ze heeft het soevereine gezag over de vereniging.

Haar beslissingen zijn rechtsgeldig. en binden alle leden. In het bijzonder is ze bevoegd voor:

-De wijziging van de statuten;

-De benoeming en de afzetting van de bestuurders;

-De benoeming en de afzetting van de commissarissen en de bepaling van de hun bezoldiging in geval een

bezoldiging wordt toegekend ;

-De kwijting aan de bestuurders en commissarissen;

-De goedkeuring van de begroting en van de rekening;

-De ontbinding van de vereniging ;

-De uitsluiting van een lid;

-De omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

De restbevoegdheid is voorbehouden aan de raad van de bestuur.

De vergadering word voorgezeten door de voorzitter van de raad van de bestuur. Bij afwezigheid van de

voorzitter wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter. Is ook deze verhinderd, dan word de

vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige beheerders.

Elk lid beschikt in de algemene vergadering over één stem, eventueel aangevuld met hoogstens één

volmacht. Voor het stemmen bij volmacht moet een schriftelijke en uitdrukkelijke verklaring van het afwezige lid

worden voorgelegd , eventueel per elektronische post.

Artikel 11

De algemene vergadering vergadert geldig als de helft van leden aanwezig of vertegenwoordigd is, tenzij voor die gevallen waarin de wet dit anders voorschrijft. Wordt dit quorum niet bereikt , dan wordt de algemene vergadering opnieuw samengeroepen, waarna ze geldig vergadert, ongeacht het aantal aanwezigen.

Artikel 12

De algemene vergadering wordt minstens eenmaal per jaar bijeengeroepen in de loop van de maand januari. Verder kan ze vergaderen wanneer het doel of het belang van de vereniging dit vereist of op uitdrukkelijk verzoek van minstens twee stichters.

Alle leden worden tenminste acht dagen op voorhand uitgenodigd door gewone of elektronische post en krijgen daarbij alle stukken waarover zij dienen te beschikken. De uitnodiging wordt opgesteld en ondertekend door de voorzitter of de secretaris en vermeldt plaats, datum en uur van de vergadering, alsook de agenda. Ze worden hiertoe gemandateerd door de raad van bestuur.

De Algemene Vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan, uitgezonderd over de wijziging van de statuten, op voorwaarde dat alle aanwezigen er mee instemmen dat het niet-geagendeerde onderwerp toch wordt behandeld.

Artikel 13

De besluiten van de Algemene Vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van alle aanwezige leden, tenzij het een wijziging van de statuten betreft waar aile wettelijke beschikkingen van toepassing zijn.

1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Bij gelijkheid van stemmen wordt de stemming op een andere dag opnieuw gedaan. De voorzitter zal daarvoor op een later tijdstip een nieuwe uitnodiging naar alle leden sturen. Indien er weerom een gelijkheid van stemmen is, dan is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Een wijziging van de doelstellingen van de vereniging kan slechts met unanimiteit van alle aanwezige leden tot stand komen.

Artikel 14

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en de voorzitter en ingeschreven in een daartoe bestemd register. Uittreksels daarvan worden ondertekend door de secretaris en de voorzitter. Deze uittreksels blijven steeds ter beschikking van de leden.

Titel IV : Bestuurders: benoeming, afzetting en bevoegdheden

Artikel 15

De vereniging wordt geleid door een Raad van Bestuur en telt tenminste drie personen. De stichters maken

altijd deel uit van de Raad van Bestuur en kunnen niet weggestemd worden door de Algemene Vergadering.

Artikel 16

Behalve de drie bestuurders vermeldt In artikel 15, kan de Algemene Vergadering bijkomende bestuurders benoemen voor een herkiesbaar mandaat van 1 jaar. Dit gebeurt door geheime stemming en gewone meerderheid. De Algemene Vergadering kan op elk ogenblik een einde stellen aan hun mandaat. Een ander gemandateerd bestuurder neemt de vrijgekomen taak cumulatief over voor de resterende tijd van het mandaad. In de eerstvolgende bijeenkomst van de Algemene Vergadering wordt een nieuw bestuurslid gekozen.

Artikel 17

De Raad van Bestuur kiest tussen zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Het bestuur wordt geleid door de voorzitter. Als de voorzitter verhinderd is, wordt zijn functie overgenomen door de oudste van de aanwezige bestuursleden.

Artikel 18

De Raad van Bestuur vergadert minimum vier keer per jaar op uitnodiging van de voorzitter. De raad heeft alle bevoegdheden door de wet voorzien en die niet aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. Hij bekrachtigt alle toetredingen en uitsluitingen van de vereniging, organiseert de activiteiten en bepaalt de inhoud van de publicaties.

Voor een vlotte werking van de vereniging, kan de Raad van Bestuur het dagelijks bestuur opdragen aan een of meerdere personen, onder leiding van ten minste één bestuurder.

De Raad van Bestuur kan eveneens een volmacht geven aan derden om in naam van de vereniging te handelen.

Artikel 19

Elk lid van de Raad van Bestuur heeft één stem, eventueel aangevuld met hoogstens één volmacht. Voor het stemmen bij volmacht moet een schriftelijke en uitdrukkelijke verklaring van het afwezige lid worden voorgelegd.

De Raad vergadert geldig als de helft van de bestuursleden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen met een gewone meerderheid van de stemmen.

Artikel 20

Tot bestuurders zijn benoemd: Boie Dinah, Soglohoun Michel en van Wijngaarden Cornelia

Titel V : Financiën

Artikel 21

De middelen en het vermogen van de vereniging bestaan uit vrijwillige giften van personen en verenigingen

, uit subsidies en legaten...

Artikel 22

Elk jaar wordt een balans opgemaakt van het afgelopen werkingsjaar, dat loopt van 1 september tot 31 augustus, en wordt een begroting voor het komende werkingsjaar vastgelegd. Deze worden voorgelegd op de eerstvolgende algemene vergadering.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Titel VI : Ontbinding en vereffening

Artikel 23

In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging duidt de algemene vergadering de vereffenaar(s) aan

en bepaald hun bevoegdheden.

Bij ontbinding van de vzw, om welke reden ook, moet het eventueel overblijvende vermogen van de vzw

worden bestemd tot een doel dat aansluit bij het doel van de vzw en mag niet worden uitgekeerd aan de leden.

Artikel 24

In geval van ontbinding van de vzw zijn de actieve leden de eersten die hun geleende goed terug krijgen. Als het gaat om een goed in natura dan wordt de waarde, vastgesteld door de raad van bestuur op het moment van de ingebruikname van het goed door de vzw, uitbetaald aan het lid.

Titel VII : Slotbepaling

Artikel 25

De wet van 27 juni 1921 en van 2 mei 2002 is onverminderd van toepassing voor de eventualiteiten

waarvoor geen regeling is voorzien in bovenvemoemde statuten.

Het huishoudelijk reglement voorziet in alle instanties, waarin de wet geen uitsluitsel geeft en regelt de

zaken van interne orde. Het bevat ook aanvullingen bij en verdere omschrijving van bovenstaande artikels.

BOIS Dinah SOGLOHOUN Michel VAN WIJNGAARDEN Cornelia

voorzitter penningmeester secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)nen) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
EDUCATION POUR TOUS, AFGEKORT : EPT

Adresse
ANDRE DUMONTLAAN 154, BUS 11 3600 GENK

Code postal : 3600
Localité : GENK
Commune : GENK
Province : Limbourg
Région : Région flamande