EISDEN CITE

Association sans but lucratif


Dénomination : EISDEN CITE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 505.752.357

Publication

08/12/2014
ÿþ Moo2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie



l

11 *iazis3a# i





' Neergelegd tar gr+ti+e dor sectubarfk y. koophandel Aniweipest, ald. Tongeren .

2 7 -11- 201ii

De gdifioGriffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondemerningsnr Benaming

(voluit) : Eisden Cité (verkort) :

Rechtsvorm : verening zonder winstoogmerk

Zetel : Oude Baan 66, 3630 Maasmechelen

Onderwerp akte : Oprichting

Statuten v.z.w. "Eisden Cité"

De hierna vermelde personen:

Voorzitter: Oguzcan Orhan; Adres: Oude Baan 304!3, 3630 Maasmechelen; Geboortedatum en plaats: 10/03/1972, Nizip (Turkije) ; Beroep: arbeider; Nationaliteit: Belg; Rijksregisternummer: 72.03,10-337-23;

Penningmeester: Oguzcan Mustafa ; Adres: Langstraat 69, 3630 Maasmechelen ; Geboortedatum en, plaats: 21/01/1995, Maaseik ; Beroep: arbeider; Nationaliteit: Belg; Rijksregisternummer: 95.01.21-251-54;

Secretaris: Kirtan Süleyman; Adres: Zandstraat 69, 3630 Maasmechelen; Geboortedatum en plaats: 26104/1987, Roosendaal; Beroep: arbeider; Nationaliteit: Nederlander; Rijksregisternummer: 87.04.26-379-17;

Bij de oprichtersvergadering van zondag 26/10/2014 te Maasmechelen zijn de bovenvermelde personen overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan de statuten als volgt luiden:

STATUTEN

ARTIKEL 1. NAAM: De vereniging draagt de naam: vzw "Eisden Cité",

ARTIKEL 2. ZETEL:

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te, Oude Baan 66, 3630 Maasmechelen, gelegen in het gerechtelijke arrondissement Tongeren.

ARTIKEL 3. DUUR:

De vereniging is een Vereniging Zonder Winstoogmerk en is voor onbepaalde duur opgericht. De algemene vergadering kan te allen tijde de vereniging ontbinden mits besluit van twee derde meerderheid van de leden. ARTIKEL 4. DOEL: De vereniging heeft tot doel:

a.De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk, het opzetten van socio-culturele, interculturele en sport activiteiten ten einde de individuele ontplooiing van de van de leden te stimuleren en hun integratie in de samenleving te bevorderen.

b. Het bieden van een lokaal aan haar leden om samen te komen en gezamenlijk gezelschapsspelen, bordspellen en kaartspellen op te zetten. Door de week en tijdens weekends het bieden van locatie aan jongeren om hun tijd bij ons te spenderen; ze kunnen gebruik maken van ons kantine om samen te komen, ze kijken tesamen naar films of naar voetbalmatches op het groot scherm, spelen gezelschapsspelletjes, lezen boeken of tijdschriften of slaan een gezellig babbeltje met elkaar.

c.Sportliefhebbers samenbrengen en gezamenlijk activiteiten opzetten, om de integratie te bevorderen.

d.De Turkse cultuur bekendmaken maken bij de Belgische bevolking. Ook wil de vereniging de Belgische

cultuur bekendmaken bij de Turkse bevolking. Uitbouwen van werkingen om zo beide culturen te promoten.

z.De vereniging kan met andere Belgische en Turkse verenigingen gezamenlijke activiteiten ontwikkelen om:

hetzelfde doel na te streven.

f.De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtsreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijd volledig zullen worden bestemd voor haar doel.

ARTIKEL 5, WERKENDE LEDEN EN TOEGETREDEN LEDEN

a.Er zijn 2 soorten leden in de vzw, namelijk werkende leden en toegetreden leden

b.Effectieve leden: minimum 3. Bepalen het beleid (bestuurders) en hebben stemrecht.

c.Toegetreden leden: worden lid van de vzw om van haar activiteiten te kunnen genieten. Hebben geen stemrecht.

0505.752.357

r

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

d.Het ledenregister: De Raad van Bestuur moet bij de oprichting van de vzw een ledenregister opmaken. Dit register dient neergelegd te worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en blijft daar. Maar op de zetel van de vennootschap dient een ledenregister (lijst) aanwezig te zijn om te allen tijde geraadpleegd te worden. In het ledenregister worden enkel de effectieve leden opgenomen.

ARTIKEL 6. BENOEMING, ONTSLAG EN UITSLUITING VAN LEDEN:

a.Als lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, die door de raad van bestuur als zodanig worden toegelaten.

b.Geïnteresseerden die lid willen worden moeten een schriftelijke aanvraag indienen bij de Raad van Bestuur. Over de toetreding van nieuwe leden wordt beslist door de Raad van Bestuur. Binnen de maand krijgen zij een schriftelijk antwoord over de genomen beslissing. Geïnteresseerde die een negatief beslissing heeft ontvangen kan dit voorleggen bij de eerste Algemene Vergadering. Het besluit van de Algemene Vergadering is bindend.

c.Leden die wensen uit te treden van de vereniging kunnen altijd uittreden. De reden van de uittreding dient schriftelijk en aangetekend te gebeuren.

d.De Raad van Bestuur kan de uitsluiting vorderen van de leden die de doelstellingen van de vereniging tegenspreken. De lid kan in de eerst komende Algemene Vergadering zich verweren. Het besluit van de Algemene Vergadering is bindend.

e.De Raad van Bestuur kan erelidmaatschap of voorzitterschap geven aan een persoon of meerdere personen, die een aanmerkelijk ondersteuning betekent in de harmonisering van de gemeenschappen, of een grote materiële contributie inbrengt.

ARTIKEL 7. DE ORGANEN VAN DE VERENIGING:

De Organen van de vereniging zijn:

a.De Algemene Vergadering

b.De Raad van Bestuur

ARTIKEL 8. DE ALGEMENE VERGADERING:

a.De Algemene Vergadering wordt samengesteld uit alle leden.

b.Elk jaar, binnen de eerste drie maanden, wordt verplichtend een gewone algemene vergadering te houden. De Algemene Vergadering zal gehouden bij middel van een schriftelijk oproeping of een aankondiging verstuurd ten minste 15 dagen voor de vergadering, door de voorzitter van de Raad van Bestuur.

c.De Algemene Vergadering kan worden samengeroepen in buitengewone zitting door één vijfde van de [eden of op verzoek van de Raad van Bestuur. De Vergadering dient te gehouden binnen de maand.

d.ln gewone gevallen worden wordt de Algemene Vergadering gehouden bij meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De Algemene Vergadering vergadert slechts geldig als de absolute meerderheid van de leden aanwezig zijn. Indien de absolute meerderheid niet bereikt wordt, komt er 15 dagen later een tweede bijeenroeping waarbij de Algemene Vergadering geldig vergadert, ongeacht het aantal aanwezigen.

e.De Algemene Vergadering bevat de agenda, vastgelegd door de Raad van Bestuur. De agendapunten worden aan de Algemene Vergadering toegelicht. De Algemene Vergadering beraadslaagt zich over de agendapunten en indien nodig keurt zij de agendapunten.

f.De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door een lid die aangeduid wordt door de Algemene Vergadering. De gekozen voorzitter van de Algemene Vergadering moet van de aanwezige leden met meerderheid van de aanwezige of de vertegenwoordigde stemmen twee secretarissen aanduiden. De notulen van elke vergadering worden opgenomen in een bijzonder register en overgedragen aan de nieuwe Algemene Vergadering.

ARTIKEL 9. DE RAAD VAN BESTUUR:

a.De Raad van Bestuur is samengesteld uit 3 personen. De Algemene Vergadering kiest, bij meerderheid, uit zijn leden een algemene voorzitter. De verkiezing van de Raad van Bestuur gebeurt afzonderlijk dan die van de verkiezing van de voorzitterschap. De verkozen Raad van Bestuur komt bijeen onder bestuur van de voorzitter binnen de vijftien dagen na de verkiezing. De Raad van Bestuur kiest onder hun twee vice-voorzitters, een secretaris, een penningmeester en andere gemachtigden.

b.De Raad van Toezicht is samengesteld uit drie leden. Zij kiezen onder hun één voorzitter.

ARTIKEL 10. DE BEVOEGDHEDEN NE TAKEN VAN DE ALGEMENE VERGADERING: a.De verwezenlijking van de doelstellingen van de vereniging.

b.Als belangrijkste orgaan van de vereniging de doelstellingen en de rechten, voorzien in deze statuten, uitvoeren,

c.Indien nodig geacht de onderhavige statuten wijzigen.

d.De goedkeuring van de financiële begrotingen en de verslagen van de activiteiten.

e.De goedkeuring van de Raad van Beheer.

f.De exploitatie van de inkomsten en financiële uitgaven van de vereniging overleggen en beslissen, g.Kiezen van de voorzitter van de Raad van Bestuur, de leden van de Raad van Bestuur h.De Algemene Vergadering kan de vereniging ontbinden, mits meerderheid van twee derde van de leden is

bereikt. In geval van ontbinding van de vereniging, zullen alle roerende en onroerende bezittingen na uitbetalen

van schulden worden overgedragen aan een vereniging of instelling die de zelfde doelstellingen nastreeft. i.lndlen nodig geacht kan de vereniging zich aansluiten bij een overkoepelende organisatie,

j.Een lid wiens ontslag wordt geëist door de Raad van Bestuur, kan zioh verdedigen tijdens de Algemene Vergadering, bij meerderheid van twee derde van de stemmen is de eis van ontslag geldig.

ARTIKEL 11. DE BEVOEGDHEDEN EN TAKEN VAN DE RAAD VAN BESTUUR:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Luik B - Vervolg

a.De verwezenlijking van de doelstellingen van de vereniging.

b.Het uitvoeren van de besluiten van de vereniging,

c.Het bijeenroepen van de Algemene Vergadering.

d.Alle opdrachten uitvoeren, voorzien door de onderhavige statuten, om de doelstellingen en taken van de

vereniging te verwezenlijken.

e.De kosten van de activiteiten en andere kosten van de vereniging financieren.

f.Aile daden van koop, verkoop van goederen verrichten namens de vereniging en daartoe gemachtigd cm'

alle handelingen te ondernemen,

g.De Raad van bestuur vergadert ten minste één keer in de maand, maar minstens 4 keer per jaar. Van alle

vergaderingen worden notulen bijgehouden door de secretaris van de vereniging.

h.Buiten de algemene Vergadering komt de Raad van Bestuur op vraag van de voorzitter bijeen. Bij

afwezigheid van de voorzitter zetelt de ondervoorzitter de vergadering.

i.De secretaris van de vereniging is bevoegd voor de administratie. Hij is verantwoordelijk over de dossiers

van de vereniging.

j.De pennigmeester is bevoegd voor de boekhouding van de vereniging,

k.Aangelegenheden die door deze statuten niet zouden geregeld zijn, worden geregeld in overeenstemming

met de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

ARTIKEL 12. DE VERTEGENWOORDIGING:

a.Een lid kan zich laten vertegenwoordigen door één ander lid op een Vergadering. Hiervoor dient een

geschreven volmacht aan de ander lid bezorgd.

b.Elk lid kan maximaal over twee stemmen beschikken.

ARTIKEL 13. DE INKOMSTEN VAN DE VERENIGING:

a.De opbrengsten van de kantine van de vereniging.

b.De giften van rechtspersonen en natuurlijke personen,

o.De publicatie, werkings -en activiteiten inkomsten van de vereniging.

d.De eventuele subsidies van de Belgische overheden.

ARTIKEL 14.

a.De raad van bestuur draagt 2 bestuurders op, die de vereniging op geldige wijze bindt voor dagelijkse

bestuurshandelingen ten aanzien van derden. Een van deze 2 bestuurders kan de voorzitter zijn. Deze

bestuurders zijn niet verplicht om zich tegenover iedereen te verantwoorden.

ARTIKEL 15. HET NOTULENREGISTER VAN DE VERENIGING;

a.Het boekjaar van de vereniging loopt, gelijk met het kalenderjaar. Conform de statuten en de vzw wetten

worden de registraties bijgehouden. De secretaris is bevoegd voor de registraties bij te houden.

ARTIKEL 16. DE OPRICHTERS VAN DE VERENIGING:

a.De hieronder genoemde personen zijn de oprichters van de vereniging:

De hierna vermelde personen zijn bevoegd om de vereniging ten aanzien van derden te vertegenwoordigen.

Volgen de namen, voornamen en de handtekeningen van de stichtende leden.

Voorzitter: Oguzcan Orhan

Adres: Oude Baan 304/3, 3630 Maasmechelen

Geboortedatum en plaats: 10/03/1972, Nizip (Turkije)

Beroep: arbeider; Nationaliteit: Belg; Rijksregisternummer: 72.03.10.337-23;

Penningmeester: Oguzcan Mustafa

Adres: Langstraat 69, 3630 Maasmechelen

Geboortedatum en plaats: 21/01/1995, Maaseik

Beroep: arbeider; Nationaliteit: Belg; Rijksregisternummer: 95.01.21-251-54;

Secretaris: Kirtan Süleyman

Adres: Zandstraat 69, 3630 Maasmechelen

Geboortedatum en plaats: 26/04/1987, Roosendaal (Nederland)

Beroep: arbeider; Nationaliteit: Nederlander, Rijksregisternummer. 87,04.26-379-17;

Bij de oprichtersvergadering van zondag 26/10/2014 te Maasmechelen zijn de bovenvermelde personen overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten.

Aldus opgemaakt en getekend te Maasmechelen op zondag 26110/2014 in 3 exemplaren en aangenomen met eenparigheid van stemmen op de stichtingsvergadering.

Voorbehouden aan het Bblgisch Staatsblad

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
EISDEN CITE

Adresse
OUDE BAAN 66 3630 MAASMECHELEN

Code postal : 3630
Localité : MAASMECHELEN
Commune : MAASMECHELEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande