FEDERATIE EUROPESE NARREN, AFGEKORT : FEN EUROPA

Association sans but lucratif


Dénomination : FEDERATIE EUROPESE NARREN, AFGEKORT : FEN EUROPA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 817.881.234

Publication

24/06/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

*14122612*

naelel,11( van

te ANTWERPEN

" I 3 JUNI 201it

ostopeeme "

Griffie

KooPHANDa

Ondememingsnr: 817.881.234

Benaming

(voluit) : Federatie Europese Narren België

(verkort) : FEN-EU-BE

Rechtsvorm: Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: 3990 Peer, Erpekommerweg 16A

Onderwerp akte: Wijziging zetel en benoemingen.

Op de bijzondere algemene vergadering van 19 februari 2014 is door de vergadering besloten:

1. De zetel wordt overgebracht van Peer, Erpekommerweg 16 A naar 1981 Hofstade, Boomgaardstraat 17 in het gerechtelijk arrondissement Vilvoorde.

2. Hr. Jean Vrijsen geeft zijn ontslag als penningmeester en bestuurder, dit wordt aanvaard.

3. lir Theo van Gorp wordt verkozen tot penningmeester en bestuurder, hij aanvaard.

Voor afschrift.

Jan Suetens.

Secretaris.

^

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

17/12/2013
ÿþ/Er " off+/ Y ~ MOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

05-12-2413

HT

1

lila 1110~1l19giiiiii

bel.

a2

Be Sta'

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0817.881.234

Benaming

(voluit) : Federatie Europese Narren België

(verkort) : FEN-EU-BE

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Erpekommerweg 16 A, 3990 Peer

Onderwerp akte : Wijziging statuten en benoemingen.

STATUTEN VAN DE VZW

Artikel 1. Naam.

De vereniging draagt de naam van Federaratie Europese Narren België v.z.w., afgekort FEN-EU-BE_ Artikel 2. Zetel.

De zetel is gevestigd te 3990 Peer, Erpekommerweg 16 A, in het gerechterlijk arrondissement Hasselt. Artikel 3. Doel.

De vereniging heeft tot doel het steunen van muzikale en culturele manifestaties, in het bijzonder op gebied van carnaval. Zij zal hiertoe alle mogelijke acties en inspanningen ondernemen, dit door het geven van adviezen aan verbonden verenigingen en gezelschappen en het bevorderen en bewerkstelligen van onderlinge contacten en verbindingen op allerlei gebied met instanties en instellingen, die voor het verwezefijken, van het doel bevorderlijk zijn. Ook winstgevende activiteiten kunnen ondernomen worden voor zover zij bijkomstig zijn en bijdragen tot de realisatie van het maatschappelijk doel.

Artikel 4, Duur.

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur,

Artikel 5. Leden.

De vereniging telt volgende categoriën leden:

- De werkende leden zijn stemgerechtigd op de algemene vergadering. Hun naam zal vermeld worden op de jaarlijkse ledenlijst. Zij bezitten het volle lidmaatschap. De vereniging telt tenminste vier leden.

- Alle anderen zijn toegetreden leden: deze leden nemen ook deel aan de werking van de vereniging, doch bezitten niet het volle lidmaatschap. Zij zijn niet stemgerechtigd op de algemene vergadering; hun rechten en plichten worden bepaald in het huishoudelijk reglement.

Artikel 6. Opname, ontslag en uitsluiting van nieuwe leden.

Elkeen die zich kandidaat wenst te stellen als werkend lid van de vzw richt een schrijven aan de secretaris van de vereniging. Deze brengt de naam van de kandidaat op de agenda van de volgende Raad van Bestuur, De Raad van Bestuur aanvaardt het nieuwe lid met twee derden van stemmen. De Raad van Bestuur beslist souverein en heeft geen motiveringsverplichting.

Elkeen die zich kandidaat wenst te stellen als toegetreden lid van de vzw vult het inschrijvingsformulier in en, bezorgt dit aan de secretaris van de vereniging. Deze legt dit voor aan het Dagelijks Bestuur. Deze beslist en, heeft geen motiveringsverplichting.

Elk nieuw lid aanvaardt door zijn toetreding de statuten en het huishoudelijk reglement

Elk lid is vrij zijn ontslag aan te bieden. Dit gaat gepaard met een opzegging van twee maanden. De opzeg mag niet ontijdig en ter kwader trouw gebeuren. Indien het vereist is voor de goede werking, kan de Raad van Bestuur aan het betrokken lid vragen het ontslag gedurende een maximum termijn van drie maanden op te schorten.

De algemene vergadering kan een lid uitsluiten. De procedure hiertoe voorzien in de wet is van toepassing, zijnde twee derden der aanwezige leden. Een aanwezigheidsquorum is niet opgelegd.

Artikel 7, Lidgelden.

De vereniging kan een lidgeld innen van de leden, zowel werkende als toegetreden leden. Het lidgeld bedraagt maximaal 100.00 E per jaar.

Artikel 8. Algemene vergadering: bijeenroeping & verloop.

Minstens éénmaal per jaar vergadert de algemene vergadering van de vzw. Dit gebeurt in de maand juni. De vergadering wordt minstens 15 dagen op voorhand per gewoon schrijven (e-mail) bijeengeroepen. De uitnodiging bevat de agenda, alsook eventuele bijlagen, zodat ieder lid de te behandelen punten kan voorbereiden. Eveneens bevat de uitnodiging een volmachtformulier. Elk lid kan zich, in geval van belet, laten

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

MOo 2.2

gooi-5"

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

vertegenwoordigen door een ander lid. Elk lid kan maximaal één volmacht dragen. De vergadering stemt zoals voorzien in de wet, ingeval van staking der stemmen is de stem van de voorzitter of bij afwezigheid van hemlzij die de voorzitter vervangt, beslissend.

Artikel 9. Bevoegdheden en notulen.

De algemene vergadering is bevoegd voor wijziging van de statuten, de benoeming en de afzetting van bestuurders en commissarissen, en de bepaling van hun bezoldiging, ingeval een bezoldiging wordt toegekend, de kwijting aan de bestuurders en commissarissen, de goedkeuring van de begroting en de rekeningen, de ontbinding van de vereniging, de uitsluiting van een lid en de omzetting van de vereniging zonder winstoogmerk in een vennootschap met sociaal oogmerk. Eveneens is de vergadering bevoegd voor de aanduiding van de funties van president, vicepresident, secretaris, penningmeester en adjunct-penningmeester.

Van elke vergadering worden notulen gemaakt. Deze worden na goedkeuring getekend door de president en bijgehouden op de maatschappelijke zetel van de vereniging.

Zij zulten door elk lid ten alle tijde kunnen worden ingezien, na voorafgaandelijk schriftelijk verzoek aan de secretaris van de vereniging.

Wijziging van de statuten is slechts mogelijk wanneer twee derden der leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en twee derden de wijzigingen goedkeuren, Ingeval het aanwezigheidsquorum van twee derden niet behaald wordt, zal een tweede vergadering bijeengeroepen worden, die dan beslist, ongeacht het aantal aanwezige leden.

Artikel 10. Raad van Bestuur.

De vereniging wordt bestuurd door de Raad van Bestuur waarin tenminste drie leden, al dan niet lid van de vereniging, zetelen. De bestuurders worden benoemd voor een termijn van vijf jaar. Na deze termijn kunnen zij herverkozen worden, Zij worden benoemd met gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij de stemming moet de helft der aanwezige en vertegenwoordigde leden een stem uitbrengen.

Eventueel kan de algemene vergadering op voorstel van de Raad van Bestuur, personen kiezen in andere functies. De bestuurders kunnen ten alle tijde ontslagen worden door de algemene vergadering. Zij kunnen eveneens ontslag nemen. Hierbij zullen zij een opzeg termijn van twee maanden respecteren. Tevens zullen zij er op toezien dat een dergelijk ontslag niet ontijdig of ter kwader trouw gebeurt, Desgevallend, zo dit in het belang is van de vereniging, kan een bestuurder verplicht worden dit ontslag gedurende drie maanden op te schorten.

De Raad van Bestuur bestaat uit: de president, vice-president, secretaris, penningmeester, adjunct- penningmeester en de regionale voorzitters,

Artikel 11.Orgaan van Dagelijks Bestuur en externe vertegenwoordiging.

De Raad van Bestuur kan het Dagelijks Bestuur opdragen aan één of meerdere personen. Indien deze opdracht wordt toevertrouwd aan meerdere personen, dan zullen deze in college handelen. Ten aanzien van derden mag de vzw vertegenwoordigd worden door de president of secretaris. Het Dagelijks bestuur bestaat uit de president, de vice-president, de secretaris, de penningmeester en de adjunct-penningmeester en de commissarissen.

Artikel 12. Boekjaar.

Het boekjaar gaat in op 1 januari en eindigt op 31 december.

Artikel 13, Ontbinding.

De vereniging kan ten allen tijde ontbonden worden. Bij de ontbinding zal het netto actief toekomen aan een vereniging die een maatschappelijk doel nastreeft dat zo nauw mogelijk aansluit bij dit van de deze vzw. Aldus overeengekomen op de algemene vergadering te Mechelen op 18 september 2013.

Voor afschrift.

J, Suetens,

Secretaris,

Benoemingen op de vergadering van 18 september 2013.

Op de algemene vergadering van 18 september 2013 werden volgende personen benoemd:

President: Hr. De Becker Florent, Boomgaardstraat 17, 1981 Hofstade, geboren te 2800 Mechelen op

28.08,1946,

Vice-president: Hr. Moeskops Leo, Poeleweg 22, 2460 Lachtaart, geboren te Merksem op 05.09.1950.

Secretaris: Hr. Suetens Jan, Jaak Blockxstraat 25, 2640 Mortsel, geboren te Mechelen op 26.03.1946.

Penningmeester: Hr. Vrijsen Jean, Erpekommerweg 16A, 3990 Peer, geboren te Peer op 28.08,1943,

Adjunct-penningmeester: Hr. De Groodt Gontran, Varenbergstraat 15, 9200 Oudegem, geboren te 9200

Oudegem op 15.07,1946.

Zijn afgetreden als bestuurslid:

Verhofstadt Jean-Pierre, Krijgshof II 153, 9200 Dendermonde, geboren te 9200 Dendermonde op

03.08.1955.

Voor afschrift.

J. Suetens.

Secretaris.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

17/12/2012
ÿþVoorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

nechibankvan koophandel

0 6 BEC. 2012

t&I HA `;r-iffié

Ondernenmingsnr : 0817.881.234

Benaming

(voluit) : FEDERATIE EUROPESE NARREN

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Erpekornmerweg 16 A, 3990 Peer.

Onderwerp akte : Benoemingen

Op 19 september 2012 in een bijzondere algemene vergadering is besloten tot aanstelling van volgend nieuw bestuur.

De Becker Florent, Boomgaardstraat 17, 1981 Hofstade, geboren te 2800 Mechelen op 28.08.1946, Voorzitter, benoemd.

Verhofstadt Jean-Pierre, Krijgshof II 153, 9200 Dendermonde, geboren te 9200 Dendermonde 3.8.1955, Ondervoorzitter, functie wissel.

Suetens Jan, Jaak Blockxstraat 25, 2640 Mortsel, geboren te Mechelen op 26 maart 1943, Secretaris, benoemd.

Vrijsen Jean, Erpekommerweg 16 A, 3990 Peer, geboren te Peer 28.8.1942, Penningmeester., functie wissel.

De Groodt Gontran, Varenberg 15, 9200 Oudegem, geboren te 9200 Oudegem op 15.7.1946, Adjunct-Penningmeester, functie wissel.

Zijn afgetreden ais bestuurslid:

Verhoeven François, J. de Saint Genoitstraat 90, 9050 Gentbrugge, geboren te Sint Amandsberg op

18.12.1944, ontslagnemend.

Heyman Jean-Marie, Steenweg op Aalst 56, 9308 Hofstade, geboren te Aalst op 25.1.1958, ontslag

nemend.

Voor afschrift.

De Becker F.

Voorzitter

*12202846*

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
FEDERATIE EUROPESE NARREN, AFGEKORT : FEN EU…

Adresse
ERPECOMMERWEG 16 3990 PEER

Code postal : 3990
Localité : PEER
Commune : PEER
Province : Limbourg
Région : Région flamande