FRUITBEDRIJF HERMANS

Divers


Dénomination : FRUITBEDRIJF HERMANS
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 553.604.437

Publication

16/06/2014
ÿþ Mad Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

11111111

" lall, 52"

RECHTBANK van KOOPHANDEL

te ANTWERPEN, afdelrng HASSELT

~ 4 JliPd1 2014

Griffie

Ondememingsnr : o 3 c ` ` `1 3 `~

Benaming

(voluit) : FRUITBEDRIJF HERMANS

(verkort) :

Rechtsvorm : Landbouwvennootschap

Zetel : Nieuwmolenstraat 4, 3540 Herk-de-Stad

(volledig adres)

Onderwerp akte : oprichting

Verschijning van partijen, oprichting en inbrengen

A. Verklaring van oprichting

Heden op deze negentiende mei tweeduizend veertien zijn verschenen,

1) De heer Hermans Denis Jozef, geboren te Hasselt op twee februari negentienhonderd zesenvijftig, nationaalnummer 56.02.02-201.56, uit de echt gescheiden, wonende te 3540 Herk-de-Stad, Nieuwmolenstraat 4.

2) De heer Hermans David Maurice, geboren te Hasselt op drie april negentienhonderd eenentachtig, nationaalnummer 81.04.03-075.12, ongehuwd, wonende te 3540 Herk-de-Stad, Nieuwmolenstraat 4.

De comparanten wensen over te gaan tot oprichting van de landbouwvennootschap "FRUITBEDRIJF HERMANS", met maatschappelijke zetel te 3540 Herk-de-Stad, Nieuwmolenstraat 4.

B. Inbreng in natura

De oprichter voormeld sub 1 heeft een inbreng in natura gedaan van de hierna vermelde bomen voor een totaal bedrag van tweehonderdentienduizend negenhonderd euro (¬ 210.900,00).

De heer Hermans Denis, voornoemd sub 1, brengt volgende roerende goederen in : fruitaanplantingen op de volgende onroerende goederen.

De volgende fruitaanplantingen zijn gelegen op eigendom van de heer Hermans Denis wonende te 3540 Herk-de-Stad, Nieuwmolenstraat 4:

Gemeente Herk-de-Stad - vierde afdeling - Berbroek,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

-Perceel gelegen te Herk-de-Stad 4de afdeling (Berbroek), gekend volgens recente kadastrale gegevens onder sectie B, nr : 3081C met een netto beplante oppervlakte van 1 ha57a92ca.

-Perceel gelegen te Herk-de-Stad 4de afdeling (Berbroek), gekend volgens recente kadastrale gegevens onder sectie B, nr : 302 met een netto beplante oppervlakte van 54a50ca.

te Herk-de-Stad 4de afdeling (Berbroek), gekend volgens recente kadastrale gegevens onder sectie B, nr : 279 met een netto beplante oppervlakte van 94a1 Oca,

te Hark-de-Stad 4de afdeling (Berbroek), gekend volgens recente kadastrale gegevens onder sectie B, nr : 310/L met een netto beplante oppervlakte van 1 ha32a58ca.

te Herk-de-Stad 4de afdeling (Berbroek), gekend volgens recente kadastrale gegevens onder sectie B, nr : 319 met een netto beplante oppervlakte van 79a90ca.

te Herk-de-Stad 4de afdeling (Berbroek), gekend volgens recente kadastrale gegevens onder sectie B, nr : 320/B met een netto beplante oppervlakte van 37alOca.

te Herk-de-Stad 4de afdeling (Berbroek), gekend volgens recente kadastrale gegevens onder sectie B, nr : 320/A met een netto beplante oppervlakte van 42a40ca.

-Perceel gelegen te Hark-de-Stad 4de afdeling (Berbroek), gekend volgens recente kadastrale gegevens onder sectie B, nr : 325/C met een netto beplante oppervlakte van 30a5Oca,

De volgende fruitaanplantingen zijn gelegen op eigendom van mevrouw Hex Ginette, wonende te 3540 Herk-de-Stad, Donderveldstraat 30:

Gemeente Herk-de-Stad - vierde afdeling - Berbroek,

-Perceel gelegen te Herk-de-Stad 4de afdeling (Berbroek), gekend volgens recente kadastrale gegevens onder sectie B, nr : 2041E met een netto beplante oppervlakte van 36ca.

-Perceel gelegen te Herk-de-Stad 4de afdeling (Berbroek), gekend volgens recente kadastrale gegevens onder sectie B, nr :204/D met een netto beplante oppervlakte van 1 ha32a60ca.

-Perceel gelegen te Hark-de-Stad 4de afdeling (Berbroek), gekend volgens recente kadastrale gegevens onder sectie B, nr : 204/F met een netto beplante oppervlakte van 1 ha24a29ca.

-Perceel gelegen te Herk-de-Stad 4de afdeling (Berbroek), gekend volgens recente kadastrale gegevens onder sectie B, nr : 121/0 met een netto beplante oppervlakte van 12a75ca.

De volgende fruitaanplantingen zijn gelegen op eigendom van de neer Vandereycken Theophiel, wonende te 3540 Herk-de-Stad, Endepoelstraat 17 en de heer Vandereycken Jozef, wonende te 3540 Herk-de-Stad, Stevoortweg 157:

Gemeente Herk-de-Stad - vierde afdeling - Berbroek,

-Percelen gelegen te Herk-de-Stad 4de afdeling (Berbroek), gekend volgens recente kadastrale gegevens onder sectie B, nr : 234/B en 235/645-1194071-36 met een netto beplante oppervlakte van 3ha57a12ca.

-Percelen gelegen te Herk-de-Stad 4de afdeling (Berbroek), gekend volgens recente kadastrale gegevens onder sectie B, nr : 234/B en 235/C met een netto beplante oppervlakte van 3hal3a4Oca.

Totale waarde van de inbreng van fruitbomen : tweehonderdentienduizend negenhonderd euro (¬ 210.900,00 )

-Perceel gelegen

-Perceel gelegen

-Perceel gelegen -Perceel gelegen -Perceel gelegen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

De schulden van de inbrenger worden niet mee ingebracht.

C. Bijzonderheden van de inbreng in natura

1, Eigendom - genot - gebruik

De vennootschap verkrijgt vanaf heden de volle eigendom van de ingebrachte goederen,

2. Belastingen - lasten - herstellingen

De vennootschap Is niet gehouden de onroerende voorheffing en de andere zakelijke lasten met betrekking tot de ingebrachte goederen te voldoen, aangezien enkel roerende goederen werden ingebracht.

De eventuele belastingen verbonden aan de roerende goederen zijn evenwel ten laste van de vennootschap,

3. Hypothecaire toestand

De comparanten verklaren de goederen vrij van hypotheken en voorrechten in te brengen.

ONTSLAG AMBTSHALVE INSCHRIJVING.

De hypotheekbewaarder wordt ontslagen van zijn verplichting ambtshalve inschrijving te nemen omtrent alle bepalingen van deze akte.

4. Algemene voorwaarden van cie niet-geldelijke inbreng

De goederen worden ingebracht in de staat waarin zij zich heden bevinden.

5. Verhaalbelastingen

Alle verhaalbelastingen met betrekking tot de bij deze ingebrachte goederen, ingekohierd voor het verlijden dezer akte, zijn ten laste van de comparanten, zelfs al geldt het periodieke betalingen.

Verhaalbelastingen ingekohierd vanaf heden, zelfs voor reeds uitgevoerde werken, vallen ten laste van cie vennootschap.

6. Verzekeringen

De verzekeringspolissen betreffende de ingebrachte goederen zullen door de vennootschap moeten worden verdergezet, tenzij zij verkiest het contract te verbreken op eigen risico en kosten.

D, Inbreng in geld

De Heer Hermans David Maurice, comparant sub 2, heeft een inbreng gedaan van het hierna volgend bedrag in geld : honderd euro (¬ 100,00).

Totaal honderd euro (¬ 100,00).

Het totaal van de inbreng in geld bedraagt aldus de som van honderd euro (¬ 100,00) en is volledig gestort.

Deze gelden zijn voor de ondertekening van deze akte gedeponeerd op een bijzondere rekening ten name van de landbouwvennootschap "LV Fruitbedrijf Hermans" in oprichting, bij de KBC bank onder nummer IBAN BE24 7360 0384 8338, die daarvoor een kwijtschrift heeft afgeleverd dat gehecht is aan deze akte.

E. Vergoeding

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Het totaal van de inbrengen in natura bedraagt aldus de som van tweehonderdentienduizend negenhonderd euro (¬ 210.900,00) en het totaal van de inbreng in geld bedraagt honderd euro (¬ 100,00).

De totale inbreng waaruit het kapitaal van de vennootschap is samengesteld bedraagt de som van tweehonderdenelfduizend euro (¬ 211.000,00) welk kapitaal verdeeld is in tweeduizend honderd en tien (2.110) aandelen zonder nominale waarde maar met een fractiewaarde van een/tweeduizend honderdentien-ste van het kapitaal.

Als vergoeding voor de inbreng van de voormelde onroerende goederen worden de aandelen als volgt toegekend :

- aan de comparant sub 1, die aanvaardt, tweeduizend honderd en negen ( 2.109) volledig afbetaalde aandelen;

- aan de comparant sub 2, die aanvaardt, één (1) volledig afbetaald aandeel,

Totaal : tweeduizend honderd en tien (2.110) aandelen.

De comparanten verklaren en erkennen dat de aandelen verkregen in ruil voor de inbreng in natura volledig volgestort zijn.

F. Verbintenis van de beherende vennoten

De Heer Hermans David verbindt zich als beherende vennoot voor de duur van de vennootschap als vennoot tot het verrichten van de lichamelijke arbeid vereist voor de exploitatie van het landbouwbedrijf van de vennootschap; hij zal daaraan tenminste vijftig ten honderd van zijn arbeidstijd besteden en daardoor ten minste vijftig ten honderd van zijn arbeidsinkomen verdienen.

G. Fiscale verklaringen

1.Blijkens artikel 203, eerste lid van het Wetboek van Registratierechten blijkt dat ; "Ingeval van bewimpeling aangaande de prijs en lasten of overeengekomen waarde, is elk der contracterende partijen een boete verschuldigd gelijk aan het ontdoken recht. Dit recht is ondeelbaar door alle partijen verschuldigd."

STATUTEN

A. Naam Zetel Doet - Duur

Artikel 1, Naam

De landbouwvennootschap is opgericht onder de benaming "FRUITBEDRIJF HERMANS"

Artikel 2, Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 3540 Herk-de-Stad, Nieuwmolenstraat 4,

Hij kan verplaatst worden bij besluit van de algemene vergadering van de beherende vennoten en stille vennoten met naleving van de vereisten via een statutenwijziging.

Artikel 3, Doel

Het doel van de vennootschap is de exploitatie van een landbouwbedrijf, bedrijvig in land- en tuinbouw, te 3540 Herk-de-Stad, Nieuwmolenstraat 4, zowel op gronden welke in eigendom toebehoren aan ofwel één of meerdere vennoten ofwel de landbouwvennootschap zelf, als op gronden welke de vennootschap pacht.

Deze exploitatie kan bij een eenvoudige beslissing van een beherend vennoot naar eender welke andere plaats verlegd worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

De landbouwvennootschap kan zich borg stellen of waarborgen verstrekken voor schulden aangegaan door de beherend vennoot aangegaan in het kader van zijn beroepsactiviteit van landbouwer,

De vennootschap heeft tevens tot doel :

- het bewaren en sorteren van groeten en fruit;

- cultuurteelt;

- de import en export van groenten, fruit, land- en tuinbouwproducten, groot- en kleinhandel in land- en tuinbouwproducten;

- landbouwwerken voor eigen rekening en voor rekening van derden;

- het ter beschikking stellen van opslagruimten aan derden;

- tussenpersoon in de handel;

- teelt van oliehoudende zaden en vruchten : aardnoten, sojabonen, koolzaad, enz.;

- fruitteelt : de teelt van appels, peren, aardbeien, bessen, kersen, enz.;

- het bewaren van fruit voor derden;

- het voorbereiden van landbouwvelden;

- het opzetten van een teelt;

- behandeling van landbouwgewassen;

- het besproeien van gewassen ook indien vanuit de lucht;

- snoeien van fruitbomen en wijnstokken;

- oogsten en eerste behandeling van de gewassen voor primaire markten, zoals wassen, sorteren, desinfecteren, verpakken ( ook indien de verpakking voor een beperkte periode de conservering bevordert);

- het snoeien van bomen en heggen;

- verhuur van landbouwmachines en -werktuigen met bedieningspersoneel;

- productie van ruwe plantaardige oliën, olijfolie, sojaolie, palmolie, zonnebloemzaadolie, katoenzaadolie, raapzaad-, koolzaad- en mosterdzaadolie, lijnolie, enz,;

- raffinage van plantaardige oliën : olijfolie, sojaolie, enz.;

- de vervaardiging van machines en werktuigen voor het oogsten van tuin- en landbouwproducten; oogstmachines, roofmachines, dorsmachines, sorteermachines, enz.;

- de vervaardiging van sproeimachines voor gebruik in de landbouw;

- het onderhoud en de herstelling van overige machines voor de landbouw en de bosbouw;

- de vervaardiging van industrierobots voor divers gebruik;

- handelsbemiddeling in machines, tractoren, werktuigen en toebehoren voor de landbouw;

- kleinhandel in vloeibare en gasvormige brandstoffen;

- de uitwerking en de realisatie van projecten op het gebied van de elektriciteit en elektronica, mijnbouw, chemie, machine- en werktuigbouw, industriële systeemontwikkeling, veiligheid, enz.;

- het testen en analyseren van materialen, producten, installaties enz in verband met hun samenstelling, fysische eigenschappen, prestaties en overeenstemming met vooropgestelde normen;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

- varkens- en runderteelt en alle andere teelten, zoals onder meer pluimvee en dergelijke, vetmesterij. - het verwerken van fruit, het snoeien en kweken van bomen; alle diensten verwant aan de landbouw;

- het verschaffen van logies voor kortstondig verblijf, al dan niet in combinatie met het verschaffen van maaltijden.

- aan- en verkoop, groot- en kleinhandel in sproeistoffen en bestrijdingsmiddelen allerhande; - de groot- en kleinhandel in :

groenten en fruit, bloemen en planten, dranken, zuivelproducten en eieren, kruiderijen en specerijen, diepvriesproducten, vlees en vleeswaren, vis, schaal- en schelpdieren.

- Verkoop aan de toog van eetwaren en dranken die ter plaatse verbruikt worden en in het algemeen wegwerpverpakkingen zoals die aangeboden worden in snelbuffetten zoals snackbars en sandwichbars.

Deze opsomming is niet beperkend.

De vennootschap mag alle beheers-, commerciële, productieve, financiële, industriële, burgerlijke, roerende en onroerende verrichtingen doen, die zich rechtstreeks of onrechtstreeks met voormelde doelstellingen aansluiten of die van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken, te bevorderen of te beveiligen, dit zowel in België als in het buitenland. Zij mag alle zaken verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel.

De vennootschap mag, zowel in België als in het buitenland, op welke wijze ook betrokken zijn in zaken, ondernemingen of vennootschappen die hetzelfde, een soortgelijk of een samenhangend doel hebben, of die de ontwikkeling van haar onderneming kunnen bevorderen. Zij mag eveneens zich borg stellen voor zulke ondernemingen, voor zover dit in haar voordeel is.

beheer van onroerende goederen (aankoop, verkoop, verhuur, verpachting, bebouwing).

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inolusief de eigen handelszaak.

Artikel 4, Duur

De vennootschap is opgericht op heden, negentien mei tweeduizend en veertien, voor onbeperkte duur,

Onverminderd de rechterlijke ontbinding kan zij slechts ontbonden worden met naleving van de voorschriften bepaald door artikel 22 van deze statuten.

B. Kapitaal en aandelen

Artikel 5, kapitaal

Het totale bedrag van de inbrengen in geld en goederen waardoor het kapitaal is samengesteld bedraagt de som van tweehonderdenelfduizend euro (¬ 211.000,00).

Dit kapitaal is verdeeld in tweeduizend honderd en tien (2110) aandelen op naam zonder nominale waarde maar met een fractiewaarde van een/tweeduizend honderdentien-ste van het kapitaal.

Artikel 6, Aandelen op naam, register

De aandelen zijn steeds op naam.

In de zetel van de vennootschap wordt een register van vennoten gehouden waarin worden aangetekend :

1.Identiteit van elke vennoot, alsmede het getal van de hem toebehorende aandelen;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

2.EIke overdracht van aandelen met de datum, deze vermelding wordt gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer;

3.De overgang wegens overlijden of de toewijzing na verdeling, met de datum; deze vermeldingen worden gedagtekend en ondertekend door de beherende vennoten en de rechtsverkrijgenden.

De overdracht en toewijzingen kunnen niet tegen de vennootschap worden ingeroepen dan vanaf de datum van hun inschrijving in het register, De vennootschap kan er zich echter wel op beroepen vbbr die datum.

Iedere vennoot of elke derde belanghebbende kan van dit register inzage nemen,

Artikel 7, Overdracht en overgang

De aandelen waarin het kapitaal is verdeeld kunnen bij overlijden overgaan of onder levenden overgedragen worden, slechts : aan een vennoot, aan de echtgenoot van de overdrager, aan de bloedverwanten in de rechte opgaande lijn, aan de bloedverwanten in de rechte nederdalende lijn en hun aanverwanten met inbegrip van de adoptieve kinderen van de echtgenoot.

Zij kunnen aan anderen dan in het voorgaande lid bedoelde personen overgaan of overgedragen worden slechts met toestemming van alle beherende vennoten enerzijds en van de meerderheid van de stille vennoten anderzijds, volgens de regels bepaald in artikel 21 van deze statuten omtrent de algemene vergadering van de stille vennoten.

In geen geval kan een aandeel door een rechtspersoon worden verkregen.

Artikel 8

Indien op grond van het voorgaande artikel de overdracht van aandelen wordt geweigerd of bij overlijden de hoedanigheid van vennoot wordt ontzegd, moeten de vennoten die zich tegen de overdracht of de overgang verzetten deze aandelen overnemen.

Indien verscheidene vennoten in aanmerking komen voor de overname van die aandelen en onder voorbehoud van de uitoefening van het recht van voorkoop van de beherende vennoten zoals bepaald in het volgende artikel van de statuten, worden de aandelen verdeeld in verhouding tot het getal van de aandelen die aan de verkrijgende vennoten toebehoren.

De overname van de aandelen geschiedt, bij gebreke van minnelijke overeenkomst tegen de prijs vastgesteld door de rechter met inachtneming van het vermogen en het rendement van de vennootschap. De rechter kan voor de betaling geen langere termijn toestaan dan één jaar. De verkrijger van de aandelen kan deze niet overdragen zolang de prijs van de overgenomen aandelen niet volledig is betaald.

Artikel 9, Recht van voorkoop

Elke overdracht onder de levenden is onderworpen aan het recht van voorkoop van de beherende vennoten. Onverminderd de vrije overdracht van de aandelen binnen de perken van artikel 7 van deze statuten moet de vennoot die aandelen wenst over te dragen, de beherende vennoten bij aangetekende brief in kennis stellen van de voorgenomen overdracht en de voorwaarden ervan.

Het recht van voorkoop moet worden uitgeoefend binnen twee maanden na de kennisgeving bedoeld in het voorgaande lid. Indien verscheidene beherende vennoten in aanmerking komen voor de afkoop van de aandelen worden deze, aan de betrokken vennoten toegewezen in verhouding tot deelneming in het kapitaal.

Aan beherende vennoten die geen deelneming hebben in het kapitaal kunnen geen aandelen worden toegewezen.

Indien het recht van voorkoop niet werd uitgeoefend voor het geheel of een deel van de betrokken aandelen, kan de voorgenomen overdracht van de niet in voorkoop genomen aandelen op geldige wijze plaats hebben met toestemming van de meerderheid van de stille vennoten en onder de voorwaarden bepaald in artikel 8 van deze statuten.

Bij gebruikmaking van het recht van voorkoop worden de prijs en de wijze van betaling vastgesteld overeenkomstig artikel 8 van deze statuten.

.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 10, Plicht tot volstorting

De overnemer van aandelen is verbonden voor het totale bedrag van de door hem verkregen niet volgestorte aandelen. De overdrager blijft jegens de vennootschap hoofdelijk met de overnemer gehouden te voldoen aan de opvragingen waartoe vóbr de overdracht is besloten, alsmede aan de latere opvragingen wanneer deze nodig zijn om schulden te kwijten die ontstaan zijn vóbr de bekendmaking van de overdracht.

De overdrager heeft hoofdelijk verhaal op hem aan wie hij zijn aandelen heeft overgedragen en op de latere overnemers, tenzij de partijen anders zijn overeengekomen,

C, Bestuur en vertegenwoordiging

Artikel 11, Benoeming

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer beherende vennoten.

De beherende vennoten zijn voor de duur van de vennootschap:

- de heer Hermans David Maurice, geboren te Hasselt op drie april negentienhonderd eenentachtig, wonende te 3540 Herk-de-Stad, Nieuwmolenstraat 4,

De stille vennoten zijn voor de duur van de vennootschap:

- de heer Hermans Denis Jozef, geboren te Hasselt op twee februari negentienhonderd zesenvijftig, wonende te 3540 Herk-de-Stad, Nieuwmolenstraat 4.

Artikel 12, Nieuwe beherende vennoten

Nieuwe vennoten kunnen slechts als beherende vennoten intreden indien zij in een akte van statutenwijziging de'verbintenissen aangaan de arbeid te verrichten die vereist is voor de exploitatie van het landbouwbedrijf van de vennootschap en daaraan teminste vijftig ten honderd van hun arbeidstijd besteden teneinde daarmede tenminste vijftig ten honderd van hun arbeidsinkomen te verdienen en indien zij als zodanig aangenomen worden met toestemming van alle vennoten.

Artikel 13, Vrijwillig ontslag van beherende vennoten

De beherende vennoten kunnen ais zodanig vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke opzegging te betekenen aan alle vennoten met een opzeggingstermijn van twee jaar,

De vennootschap kan van die termijn afstand doen door een besluit dat genomen wordt, enerzijds door de andere beherende vennoten met meerderheid van stemmen volgens de bepalingen van artikel 21 van deze statuten.

De aftredende beherende vennoot blijft stille vennoot met de aandelen die hij in het kapitaal bezit. Artikel 14, Gedwongen ontslag van beherende vennoten

De opdracht van een beherende vennoot kan slechts herroepen worden om gewichtige redenen door een besluit van de andere beherende vennoten en van de stille vennoten beraadslagend overeenkomstig artikel 22 van de statuten.

Indien er in de landbouwvennootschap slechts één beherende vennoot is, zal de beslissing van de algemene vergadering van de stille vennoten over het gedwongen ontslag op grond van zware motieven van deze beherende vennoot slechts effect sorteren nadat de rechter zich zal hebben uitgesproken over het al dan niet bestaan van de ingeroepen zware motieven.

Artikel 15, Vergoeding van de beherende vennoten

Onverminderd het aandeel dat hem toekomt in de bedrijfsresultaten, zoals bepaald in artikel 27 van deze statuten, kan elke beherende vennoot aanspraak maken op een brutovergoeding als

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

vergoeding voor zijn arbeid, tenminste op basis van het minimum loon voor geschoolde arbeiders van dezelfde sector.

De voor de berekening van deze vergoeding in aanmerking te nemen arbeidsuren bedragen veertig uren per week per beherend vennoot.

Met inachtneming van hetgeen in de vorige leden van dit artikel is bepaald wordt de beloning van de beherende vennoten elk jaar over het volgende boekjaar vastgesteld door een besluit van de algemene vergadering van de stille vennoten overeenkomstig artikel 21 van deze statuten.

Artikel 16, Intern bestuur

Het intern bestuur aan de vennootschap behoort aan de beherende vennoten.

Zij kunnen alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn voor de vennootschap, behoudens die waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Artikel 17, Vertegenwoordiging

Iedere beherende vennoot is bevoegd om de vennootschap alleen te vertegenwoordigen jegens derden en in rechte.

Artikel 18, Gehoudenheid van de beherende en de stille vennoten

De beherende vennoten staan onbeperkt in voor de verbintenissen van de vennootschap; de stille vennoten zijn alleen verbonden tot beloop van de inbreng die zij hebben toegezegd.

De stille vennoten kunnen door derden gedwongen worden de hen uitgekeerde interesten en dividenden terug te betalen indien deze niet genomen zijn uit de werkelijke winst van de vennootschap; is er in dat geval bedrog, kwade trouw of grove nalatigheid van de beherende vennoten, dan kunnen de stille vennoten hen vervolgen tot betaling van wat zij hebben moeten teruggeven.

D, Toezicht

Artikel 19, Recht van toezicht door de stille vennoten

De stille vennoten hebben het recht tweemaal in het jaar ter plaatse inzage te nemen van de boeken en bescheiden van de vennootschap.

Zij mogen schriftelijk vragen stellen omtrent het beheer waarop schriftelijk moet worden geantwoord.

Dit recht wordt in het midden en aan het einde van het boekjaar uitgeoefend. De stille vennoten kunnen zich laten bijstaan door een deskundige. Deze kan niet optreden zonder instemming van de beherende vennoten; wordt die instemming niet verkregen, dan wordt de deskundige, op verzoek van de stille vennoten, aangewezen door de voorzitter van de rechtbank. Deze beslissing behoeft niet te worden betekend aan de vennootschap en is niet vatbaar voor enig rechtsmiddel.

De beherende vennoten doen bovendien ieder stille vennoot tenminste vijftien dagen voor de vergadering een schriftelijk verslag over de bedrijfsresultaten toekomen dat voldoende gegevens bevat om aan de stille vennoten een inzicht te verschaffen in de financiële toestand van het bedrijf en in de bedrijfsresultaten.

Iedere stille vennoot kan aan de beherende vennoot nadere inlichtingen vragen betreffende dat verslag.

E. Algemene vergadering

Artikel 20, Jaarvergadering

De gewone algemene vergadering van de stille vennoten of jaarvergadering moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de laatste maandag van de maand mei om twintig uur; indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 21, Algemene vergadering van de stille vennoten

Een besluit van de algemene vergadering van de stille vennoten is vereist voor:

1.Het geven van kwijting aan de beherende vennoten van hun beheer;

2.De verdeling van de bedrijfsresultaten;

3.De beloning van de beherende vennoten;

Het besluit wordt genomen met meerderheid van stemmen.

Ieder aandeel geeft recht op één stem.

De beherende vennoten hebben het recht de vergadering bij te wonen, zelfs indien zij geen aandelen hebben. Zij nemen aan de stemming deel met de aandelen die zij in het kapitaal hebben.

Deze besluiten worden genomen uiterlijk zes maanden na het einde van elk boekjaar,

Artikel 22, Algemene vergadering van de beherende en de stille vennoten

Een besluit van de algemene vergadering van de beherende vennoten en de stille vennoten is vereist voor:

1,De wijziging van de statuten;

2. De vrijwillige ontbinding van de vennootschap.

Het besluit wordt genomen met eenparigheid van de stemmen van de beherende vennoten en met de

meerderheid van drie vierde van de stemmen van de stille vennoten,

ledere vennoot beschikt over één stem.

Artikel 23, Bijeenroeping

De algemene vergaderingen worden bijeengeroepen door de beherende vennoten op eigen initiatief of op verzoek van (de) enige andere vennoot met opgaaf van de punten waaromtrent hij beraadslaging verlangt.

De agenda wordt bij de uitnodiging gevoegd.

Artikel 24, Volmachten

De stille vennoten kunnen zich laten vertegenwoordigen door een gevolmachtigde,

De gevolmachtigde moet vennoot zijn en mag niet meer dan één vennoot vertegenwoordigen.

Artikel 25, Verloop der vergadering

De algemene vergaderingen worden voorgezeten door de oudste in leeftijd van de aanwezige beherende vennoten, Zij beraadslaagt en besluit volgens de regels van behoorlijke vergaderingstechniek.

Artikel 26, Aandelen en onverdeeldheid - Vruchtgebruik

Indien een aandeel aan verscheidene eigenaars toebehoort of met vruchtgebruik is bezwaard, wordt de uitoefening van de rechten die eraan verbonden zijn, geschorst totdat een enkele persoon is aangewezen om als eigenaar ten aanzien van de vennootschap op te treden.

Indien het aandeel door de eigenaar in pand gegeven is, blijft deze zijn stemrecht uitoefenen. Artikel 27, Boekjaar - Verdeling van de bedrijfsresultaten

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van hetzelfde jaar. De verdeling van de bedrijfslasten geschiedt als volgt:

' y 4 Y I

1 .

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

1. Met goedkeuring van de bedrijfslasten geschiedt zij als volgt: de algemene vergadering besluit het batig saldo, na toewijzing van de beloning van de beherende vennoten volgens artikel 15 van deze statuten, geheel of gedeeltelijk te reserveren.

2.Ingeval het batig saldo niet geheel wordt gereserveerd overeenkomstig het voorgaande lid, wordt het aan de aandelen toebedeeld tot beloop van ten hoogste de wettelijke interest op het gestorte kapitaal.

3, De rest wordt in voorkomend geval aan de beherende vennoten ter vergoeding van hun arbeid en aan de aandelen toebedeeld in een verhouding van negentig ten honderd (90%) aan de beherende vennoot ter vergoeding van zijn arbeid en tien ten honderd (10%) aan de stille vennoten.

F, Ontbinding en vereffening

Artikel 28, Besluit tot ontbinding

Over de ontbinding van de landbouwvennootschap wordt besloten volgens de regels bepaald in artikel 22 van deze statuten.

Artikel 29, Het overblijven van slechts één vennoot

Wanneer de vennootschap in de loop van haar bestaan slechts één enkele vennoot telt, blijft zij ais rechtspersoon bestaan, zolang zij niet ontbonden en vereffend is,

Indien de enige vennoot de hoedanigheid van stille vennoot heeft, dan wordt gehandeld overeenkomstig het hierna volgende lid,

Telt de vennootschap in de loop van haar bestaan als gevolg van het ontslag of overlijden van de beherende vennoot alleen nog stille vennoten, dan kunnen dezen één onder hen of een andere persoon als bewindvoerder aanstellen om de dringende daden van louter beheer te verrichten gedurende één maand, deze voorlopige bewindvoerder is niet verder aansprakelijk dan volgens de regels die omtrent lastgeving bepaald zijn,

Is er slechts één stille vennoot, of geraken de stille vennoten het niet eens, dan wordt de voorlopige bewindvoerder op verzoek van de stille vennoten of van één onder hen, benoemd door de voorzitter van de rechtbank.

Artikel 30, Benoeming van vereffenaars

In geval van ontbinding om welke reden ook zijn de beherende vennoten die op het tijdstip van de ontbinding in functie zijn, van rechtswege vereffenaars, tenzij de algemene vergadering van de beherende en de stille vennoten anders besluit. De algemene vergadering van de beherende en stille vennoten kan ten allen tijde een of meer vereffenaars benoemen of ontslaan bij gewone meerderheid van stemmen. Zij beslist of de vereffenaars, indien er meer zijn, alleen, gezamenlijk dan wel in college, de vennootschap te vertegenwoordigen. De benoeming van de vereffenaars en de wijze waarop zij de vennootschap kunnen vertegenwoordigen, wordt openbaar gemaakt door neerlegging van een origineel van de akte en een uittreksel ervan, en bekendmaking in het Belgisch Staatsblad.

Artikel 31, Bevoegdheden van de vereffenaars

De vereffenaars hebben van rechtswege alle bevoegdheden van de artikelen 186, 187 en 188 van het wetboek van vennootschappen, tenzij de algemene vergadering van de beherende en stille vennoten er anders over besluit.

Zij dienen verder te handelen overeenkomstig de overige bepalingen van het wetboek van vennootschappen omtrent de wijze en sluiting van de vereffening.

G. Keuze van de woonplaats

De beherende vennoten, de stille vennoten en vereffenaars die hun woonplaats in den vreemde hebben, worden geacht woonplaats te kiezen in de zetel van de vennootschap, waar alle dagvaardingen, kennisgevingen kunne worden gedaan betreffende de zaken van de vennootschap.

3. OVERGANGS- en SLOTBEPALINGEN

Eerste jaarvergadering - Eerste boekjaar.

Het eerste boekjaar loopt vanaf heden tot éénendertig december tweeduizend veertien.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden op de laatste maandag van de maand mei tweeduizend vijftien om twintig uur.

Overname van verbintenissen.

De comparanten verklaren dat de vennootschap bij toepassing van het wetboek van vennootschappen de verbintenissen overneemt die in naam van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan sinds één mei tweeduizend veertien door de Heer Hermans David respectievelijk de Heer Hermans Denis.

Deze overname zal slechts in werking treden op het ogenblik dat de vennootschap rechtspersoonlijkheid verwerft, namelijk op de dag van neerlegging van een uittreksel van de onderhavige akte

op de griffie van de territoriaal bevoegde rechtbank van koophandel

Volmacht voor administratieve handelingen na de oprichting.

Partijen geven volmacht aan Meekers Accountants, Burgerlijke Vennootschap onder vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid, ondernemingsnummer 0447.819.702, met zetel te 3830 Wellen, Broekstraat 9 b, of een in de plaats gestelde, om de vennootschap te vertegenwoordigen bij de verschillende overheidsdiensten, zoals onder meer Kruispuntbank voor Ondernemingen, diensten van de B,T,W., om de vennootschap na de oprichting in te schrijven en administratieve vergunningen te verkrijgen.

Tegelijk hiermee neergelegd ;

-bijzonder verslag inbreng in natura

-oprichtingsakte

Voor-

behouden ean hot BelgtscIt

Staatsblad

V~

De Heer Hermans Denis De Heer Hermans David

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de'perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

28/07/2014
ÿþ ' "

(11\ [Lek ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

à

Rechtsvorm: Landbouwvennootschap

Zetel Nieuwmotenstraat 4, 3540 Herk-de-Stad

(volledig adres)

Onderwerp akte: kapitaalverhoging

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/07/2014 - Annexes du Moniteur belge Op maandag 14 juif 2014,

is gehouden de bijzondere algemene vergadering van de LV Fruitbedrijf Hermans , met maatschappelijke zetel te 3540 Herk-de-Stad, Nieuwolenstraat 4, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Hasselt met ondernemingsnummer 0553.604,437

De vennootschap werd opgericht bij akte, bekendgemaakt in de Bijlagen hij het Belgisch Staatsblad van 16 juni 2014 onder nummer 0117052

Bureau

De vergadering wordt geopend om 10.00 uur, onder het voorzitterschap van dhr. Hermans David, hierna genoemd, die aanstelt tot secretaris dhr. Hermans Denis hierna genoemd.

Samenstelling van de vergadering

Zijn aanwezig of vertegenwoordigd, volgende aandeelhouders:

-De heer Hermans Denis Jozef, geboren te Hasselt op twee februari negentienhonderd zesenvijftig, riationaalnurnrner 56.02.02-201.56, uit de echt gescheiden, wonende te 3540 Herk-de-Stad, Nieuwmolenstraat 4, die verklaart 2109 aandelen te bezitten.

-De heer Hermans David Maurice, geboren te Hasselt op drie april negentienhonderd eenentachtig, nationaalnummer 81.04.03-075.12, ongehuwd, wonende te 3540 Herk-de-Stad, Nieuwmolenstraat 4, die verklaart 1 aandeel te bezitten.

Totaal 2.110 aandelen

De vergadering bestaat uit alle aandeelhouders van de vennootschap van wie de naam, de voornamen, het beroep, de woonplaats, alsmede het aantal aandelen dat ieder verklaart in eigendom te hebben, worden vermeld op de aanwezigheidslijst die op het bureau werd neergelegd.

DeZ.P.Jije stcrnt.Q'veretutiet.ck getekulde englektMegier,_

Op de laatste Oui. van Luik B verrnelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

RECHTBANK van KOOPHANDEL

te ANTWERPEN

*14144745*

Ondernemingsnr : 0553.604.437

13enanning

(voluit) : FRUITBEDRIJF HERMANS

(verkort) :

II

II

I 1I

16 JULI 2614

afdelbregEtY

L.. ..t

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Uiteenzetting

De voorzitter zet uiteen:

I. Deze vergadering werd bijeengeroepen om te beraadslagen over de volgende agenda:

1. Verhoging van het maatschappelijk kapitaal met zevenenveertigduizend achthonderd EUR (47,800,00 EUR ) om het van tweehonderdenelfduizend EUR (211.000,00 EUR) te brengen op tweehonderd achtenvijftigduizend achthonderd EUR (258.800 EUR), door een inbreng in natura van zevenveertigduizend achthonderd EUR ( 47.800,00 EUR).

2. Overeenstemmende aanpassing van artikel 5 van de statuten,

3. Toekenning van bevoegdheden aan de beherende vennoot, alsook voor de coördinatie van de statuten,

4. Volmacht voor de administratieve formaliteiten.

II. Aangezien de 2.110 bestaande aandelen zijnde alle aandelen van de vennootschap vertegenwoordigd zijn, moeten de oproepingsformaliteiten niet worden verantwoord. De vergadering is regelmatig samengesteld en bevoegd om te beraadslagen over al de punten van de agenda.

Uit de hierbij aangehechte aanwezigheidslijst blijkt dat de 2.110 bestaande aandelen zijn vertegenwoordigd. De vergadering kan rechtsgeldig over de agenda beraadslagen gezien alle aandelen aanwezig zijn.

III. Er bestaan geen aandelen die het kapitaal niet vertegenwoordigen.

IV. De aanwezige of vertegenwoordigde aandeelhouders hebben zich gedragen naar de artikelen van de statuten.

V. Elk aandeel geeft recht op één stem.

VI. Om te worden aanvaard, moeten de voorstellen ingeschreven op de agenda, overeenkomstig de wet drie vierden van de stemmen halen, die aan de stemming deelnemen.

Vaststelling van de geldigheid van de vergadering

Deze uiteenzetting wordt gecontroleerd en als juist erkend door de vergadering; bijgevolg is zij geldig samengesteld en bevoegd om te beslissen over de agenda, die zij vervolgens aanvat.

Besluiten

Na beraadslaging van het bijzonder verslag van de werkende vennoot keurt de vergadering eenparig en bij

afzonderlijke stemming voor elk besluit, de volgende besluiten goed:

1. Kapitaalverhoging

De vergadering beslist het maatschappelijk kapitaal te verhogen met een bedrag van zevenveertigduizend achthonderd EUR ( 47.800,00 EUR) teneinde het te brengen van tweehonderdenelfduizend EUR (211.000,00 EUR) op tweehonderd achtenvijftigduizend achthonderd EUR (258.800 EUR), door uitgifte van 478 aandelen gecreëerd worden zonder vermelding van nominale waarde maar met een fractiewaarde van 100,00 Euro elk.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ter vergelding van deze inbreng worden hen volgende aandelen toegekend:

'Aan de heer Hermans Denis: vierhonderd achtenzeventig (478) volledig volstortte aandelen

De vergadering beslist vervolgens dat deze kapitaalverhoging zal geschieden door een inbreng in natura

overeenkomstig artikel 797 van het Wetboek van Vennootschappen.

2. Wijziging van artikel van de statuten overeenkomstig de genomen besluiten

In overeenstemming met het hierboven genomen besluit beslist de vergadering om artikel 5 van de statuten als volgt te wijzigen:

Artikel: de tekst van dit artikel wordt als volgt vervangen;

«Het maatschappelijk kapitaal wordt vastgesteld op tweehonderd achtenvijfligduizend achthonderd EUR (258.800 EUR), vertegenwoordigd door tweeduizend vijfhonderd achtentachtig aandelen (2.588) zonder nominale waarde.»

Stemming

Dit besluit wordt met eenparigheid van 2.110 stemmen voor en 0 stemmen tegen goedgekeurd.

3. Toekenning van bevoegdheden aan de beherende vennoot

De vergadering verleent de beherende vennoot alle bevoegdheden om de hierboven genomen besluiten uit te voeren, alsook om de statuten te coördineren,

Stemming

Dit besluit wordt met eenparigheid van 2.110 stemmen voor en 0 stemmen tegen goedgekeurd.

4. Volmacht

De vergadering verleent bijzondere volmacht aan Meekers Accountants BVBA met maatschappelijke zetel te 3830 Wellen, Broekstraat lb , evenals aan haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, alle nuttige of noodzakelijke administratieve formaliteiten te vervullen, met inbegrip van de aanvraag bij de btw, ondernemingsloket, sociale verzekeringskas en de directe belastingen.

Bevestiging identiteit

De voorzitter bevestigt dat de identiteit van de comparanten hem werd aangetoond aan de hand van hogervermelde bewijskrachtige identiteitsbewijzen.

Voorlezing en toelichting

De gehele akte werd door voorzitter ten behoeve van de comparanten toegelicht, evenals de eventueel aangehechte stukken.

Sluiting van de vergadering

De vergadering wordt geheven om 11.30 uur.

3 "

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Waarvan proces-verbaal

Opgesteld op maandag 14 juli 2014

Tegelijk hiermee neergelegd

-notulen bijzondere algemene vergadering

-bijzonder verslag inbreng in natura

Dhr Hermans David



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/07/2014 - Annexes du Moniteur belge beherend vennoot



Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
FRUITBEDRIJF HERMANS

Adresse
NIEUWMOLENSTRAAT 4 3540 HERK-DE-STAD

Code postal : 3540
Localité : HERK-DE-STAD
Commune : HERK-DE-STAD
Province : Limbourg
Région : Région flamande