GENKER ZWEMVERENIGING NEPTUNUS (VERKORT) GZVN

Divers


Dénomination : GENKER ZWEMVERENIGING NEPTUNUS (VERKORT) GZVN
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 416.631.430

Publication

12/03/2014
ÿþM0D 2.2

i ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 0416.631.430

Benaming

(voluit) : GENKER ZWEMVERENIGING NEPTUNUS

(verkort) : GZVN

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Koerweg 53, 3600 Genk

Onderwerp akte : Wijziging samenstelling Raad van Bestuur en Algemene vergadering, wijziging statutaire functies in Raad van Bestuur.

Uit een beslissing van de Algemene Vergadering gehouden op 10 januari 2014 van de leden van

de VZW GENKER ZWEMVERENIGING NEPTUNUS, afgekort GZVN met zetel te Genk,

Koerweg 53, met rechtspersonennummer 0416.631.430 en met VZW-nummer 1045076,

rechtspersonenregister Tongeren,

blijkt dat volgende wijzigingen hebben voorgedaan in de statutaire functies van de samenstelling van de

Raad van Bestuur:

Eerste besluit; Wijziging zetel

Koerweg 53, 3600 Genk.

Tweede besluit: Nieuwe samenstelling A.V. - lijst effectieve leden ( bijlage 1)

Derde besluit: tot bestuurders worden verkozen:

- Mevrouw Vanmunster Volende, wonende te 3600 Genk, Willy Minderstraat 27; - Mevrouw Duarte Maria, wonende te 3600 Genk, Wolfsbergstraat 40;

- De Heer Bieghs Jean, wonende te 3600 Genk, H. Decleenstraat 27;

- Mevrouw Hamelrijckx Birgit, wonende te 3590 Diepenbeek, Sint-Servatiusstraat 31;

- De Heer Huys Jurgen, wonende te 3600 Genk, Koerweg 53;

- Mevrouw Keunen Danielle, wonende te 3600 Genk, Peerdsdiefweier 34; - Mevrouw Kosten Aline, wonende te 3600 Genk, Jos De Greevestraat 11; - De Heer Palumbo Tony, wonende te 3590 Diepenbeek, Hovenstraat 29; - Mevrouw Stevens Linda, wonende te 3600 Genk, Willy Mindersstraat 17; - De Heer Batens Bert, wonende te 3550 Heusden-Zolder, P. Beckersstraat 16;

Vierde besluit: Onder de leden van de Raad van Bestuur worden in toepassing van artikel 13 en 17 van het gecoordineerd statuut, de statutaire functies als volgt vastgelegd:

-Voorzitter: De Heer Huys Jurgen, voornoemd;

-Ondervoorzitter: De Heer Batens Bert, voornoemd;

-Afgevaardigd bestuurder: De Heer Palumbo Toni, voornoemd;

-Penningmeester; Mevrouw Stevens Linda, voornoemd;

-Secretaris: Mevrouw Hamelrijckx Birgit, voornoemd,

Zesde besluit: Uit een beslissing van de Algemene vergadering van de leden ven de VZW GENKER ZWEMVERENIGING NEPTUNUS, afgekort GZVN met zetel te 3600 Genk, Koerweg 53, met reetttspersonennummer 0416631430 en met VZW-nummer 1045076, rechtspersonenregister Tongeren, blijktdat de statuten werden aangepast aan de huidige wetgeving en gewijzigd werden zoals hierna bepaald. De notulen en de aanwezigheid van deze vergadering wordt bewaard op de zetel van de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

2 l -02- 2014

De Hoofdgriifier,Griffie

Neergelegd ter griffie der

rechtbank v. koophandel te TONGEREN

IYIIIIIIIYI~III

19 611 7*

fll iu

V II

beh aa Bel

Staa





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

vennootschap.

Nieuwe gecoördineerde statuten in toepassing van de wet van 02 mel 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen tot wijzigingen in de wet van 27 juni 1921

Hoofdstuk 1 Benaming  zetel  doel - duur

Artikel 1  Benaming

De vereniging is een Belgische vereniging zonder winstoogmerk ( VZW) en draagt de naam " GENKER ZWEMVERENIGING NEPTUNUS " afgekort als GZVN.

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging moeten de naam van de vereniging vermelden, onmiddellijk daarvoor of daarna, de vermelding "Vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting " VZW " en het adres van de zetel van de vereniging.

Artikel 2 - Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Tongeren met maatschappelijke zetel te 3600 Genk, Koerweg 53,

De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlands taalgebied en de nodige vereisten voor openbaarmaking te vervullen,

De Raad van Bestuur kan ook exploitatiezetels, uitbatingen, administratieve en sportieve afdelingen, kantoren, bewaarplaatsen of vertegenwoordigingen in België of in het buitenland oprichten, wanneer dat gunstig geacht wordt.

Artikel 3  Doel

De vereniging heeft tot maatschappelijk doei de beoefening van de watersport, in al zijn vormen, te ontwikkelen en te organiseren, diensten te verlenen aan de leden met als uitgangspunt het welzijn en de uitbouw van de watersport, de belangen van de [eden te verdedigen, de watersport te promoten en de beoefening ervan te bevorderen teneinde bij te dragen aan de lichamelijke opvoeding. Om dit doel te verwezenlijken kan de vereniging aile middelen aanwenden.

De vereniging zal mogen samenwerken met of deelnemen aan alle verenigingen of lichamen van openbaar of privaat nut die, éénzelfde, gelijkwaardig of aanverwant doel nastreven. Deze opsomming is enkel van aanwijzende aard en kan om geen enkele reden als limitatief worden beschouwd. De vereniging mag alle activiteiten uitoefenen, aile roerende en onroerende goederen aankopen, verkopen of er gebruik van maken door te huren of te verhuren en alle diensten leveren die noodzakelijk zijn voor de verwezenlijking van dit doel.

Enkel de Raad van Bestuur is bevoegd om de reikwijdte van het maatschappelijk doel te interpreteren binnen de grenzen van de wet en het huidig statuut,

Een statutenwijziging die betrekking heeft op het maatschappelijk doel wordt geregeld door artikel 8 van de wet van 27 juni 1921 gewijzigd door artikel 16 van de wet van 02 mei 2002.

Artikel 4  Duur

De vereniging wordt opgericht voor een onbepaalde duur.

Hoofdstuk 2 : Leden

Artikel 5 - Leden

De vereniging bestaat uit effectieve leden, die als enigen de hoedanigheid van lid hebben en alle rechten genieten verbonden aan de hoedanigheid van [id, en uit toegetreden leden bestaande uit gewone leden en ereleden, waarvan de respectievelijke rechten en plichten hierna in de statuten worden vermeld,

Artikel 6 - Effectieve leden

§ 1 definitie en toetreding

Effectieve leden zijn : de leden van de Raad van Bestuur, de leden van de Stafvergadering ( thans

samengesteld volgens de in bijlage 1 opgenomen lijst) evenals elke natuurlijke persoon, vanaf de volle leeftijd

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

van 18 jaar, die schriftelijk een aanvraag tot toetreding indient en die als dusdanig, op voorstel van de Raad van Bestuur, door de Algemene Vergadering wordt aanvaard bij gewone meerderheid. De nieuwe effectieve leden worden van hun aanvaarding op de hoogte gebracht binnen de acht dagen na de beslissing van de Algemene Vergadering. Hun lidmaatschap wordt definitief na betaling van het lidgeld dat jaarlijks door de Raad Van Bestuur wordt bepaald Wanneer een effectief lid niet de Belgische nationaliteit bezit, wordt in voorkomend geval de inschrijving in het bevolkingsregister vermeld.

Door hun toetreding betuigen de effectieve leden hun instemming met het maatschappelijk doel, de statuten van de vereniging en van de Vlaamse Zwemfederatie en met alle beslissingen van de vereniging die, door hun toetreding, automatisch worden beschouwd door hen aanvaard en aan hen tegenstelbaar te zijn.

Het lidmaatschap loopt per kalenderjaar. Elk jaar wordt de ledenlijst aangevuld met een opgaaf, naar

alfabetische orde opgemaakt, van de wijzigingen die zich tot de leden hebben voorgedaan. De ledenlijst wordt

jaarlijks en ten laatste op 31 januari neergelegd bij de Rechtbank van Koophandel van het arrondissement waar

de zetel van de vereniging is gevestigd.

Het aantal effectieve leden bedraagt minimum vier en maximum vijfentwintig als volgt verdeeld

afdeling Genk

discipline zwemmen : minimum 1 en maximum 17.

discipline waterpolo : minimum 1 en maximum 3.

discipline schoonspringen ; minimum 1 en maximum 3.

discipline masters zwemmen: 1.

discipline G-zwemmen: 1.

§ 2 verlies van de hoedanigheid van effectief lid

De hoedanigheid van effectief lid gaat verloren door overlijden, ontslag of uitsluiting.

Elk effectief lid is vrij om te allen tijde ontslag te nemen door zijn ontslag schriftelijk in te dienen bij de voorzitter van de Raad van Bestuur. Het ontslag gaat in vanaf de eerste dag van de maand die volgt op de maand waarin het effectief lid zijn ontslag heeft ingediend.

Wordt als ontslagnemend beschouwd en verliest, met onmiddellijke ingang, de hoedanigheid van effectief lid

-elk lid dat failliet of onbekwaam wordt verklaard;

-elk lid dat onder bewind wordt geplaatst;

-elk lid dal zijn verschuldigde bijdrage niet betaald op de daartoe gestelde vervaldatum, zonder dat dit verval

betekent van de nog achterstallige bijdragen of van de bedragen die dit lid nog aan de vereniging verschuldigd

is.

-Elk lid dat gedurende minimum 1 jaar niet actief aan clubactiviteiten heeft deelgenomen.

De uitsluiting van een effectief lid door de Algemene Vergadering wordt geregeld door artikel 12 van de wet van 27 juni 1921 gewijzigd door artikel 20 van de wet van 02 mei 2002.

Een effectief lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging en kan betaalde lidgelden niet terugvorderen.

§ 3 register en lijst van de effectieve leden

Op de zetel van de vereniging wordt een register van de effectieve leden bijgehouden, opgesteld door de Raad van Bestuur. Alle leden kunnen dit register op de zetel van de vereniging raadplegen.

Dit register vermeldt de naam, de voornaam en het adres van de effectieve leden alsmede alle beslissingen met betrekking tot de toetreding, het ontslag of de uitsluiting van de effectieve leden ingeschreven binnen de acht dagen nadat het effectief lid in kennis werd gesteld van de beslissing van de Algemene vergadering of nadat deze heeft kennis genomen van het feit.

De lijst van de effectieve leden zal worden neergelegd en minstens éénmaal per jaar door de Raad van Bestuur worden geactualiseerd in het vergunningsdossier bijgehouden op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel, waar derden ook terecht kunnen om kennis te nemen van het dossier.

Artikel 7  Toegetreden gewone leden

§1 definitie en toetreding

Elk natuurlijk persoon die dit wenst, kan gewoon lid worden door middel van het formulier dat hiervoor werd opgesteld door de Raad van Bestuur en zijn verzoek tot aanvaarding te richten aan de voorzitter van de Raad van, Bestuur die dit verzoek aan de eerstvolgende vergadering van de Raad voorlegt. Qe Raad beslist bij gewone meerderheid over de aanvaarding.

Het lidmaatschap wordt pas definitief door de betaling van het lidgeld dat jaarlijks voor de gewone leden zal worden bepaald door de Raad van Bestuur. Wanneer een gewoon lid niet de Belgische nationaliteit bezit, wordt in voorkomend geval de inschrijving in het bevolkingsregister vermeld.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Door hun toetreding betuigen de gewone leden hun instemming met het maatschappelijk doel, de statuten van de vereniging en van de Vlaamse Zwemfederatie en met alle beslissingen van de vereniging, waarvan zij geacht worden kennis te hebben genomen op het ogenblik van hun aansluiting.

Worden als gewoon lid beschouwd

-de vrijwillig toegetreden leden

- de trainers

- de officials

-de sportbeoefenaars

De gewone leden genieten niet de hoedanigheid als effectieve leden van de vereniging ; zij worden niet uitgenodigd op de Algemene Vergadering, maar mogen er toch aanwezig zijn zonder stemrecht, en zonder verkozen te kunnen worden als bestuurders.

§ 2 verlies van de hoedanigheid van gewoon lid

De hoedanigheid van gewoon lid gaat verloren door overlijden, ontslag of uitsluiting.

Elk gewoon lid is vrij om te allen tijde ontslag te nemen door zijn ontslag schriftelijk in te dienen bij de voorzitter van de Raad van Bestuur. Het ontslag gaat in vanaf de eerste dag van de maand die volgt op de maand waarin het gewoon lid zijn ontslag heeft ingediend.

Wordt als ontslagnemend beschouwd en verliest, met onmiddellijke ingang, de hoedanigheid van gewoon lid

-elk lid dat failliet of onbekwaam wordt verklaard;

-elk lid dat onder bewind wordt geplaatst;

-elk lid dat zijn verschuldigde bijdrage niet betaald op de daartoe gestelde datum, zonder dat dit verval betekent van de nog achterstallige bijdragen of van de bedragen die dit lid nog aan de vereniging verschuldigd is.

-de sportbeoefenaar die ontslag neemt conform de vigerende regelgeving van de Vlaamse Zwemfederatie. Een gewoon lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging en kan betaalde lidgelden niet terugvorderen.

De uitsluiting van een gewoon lid wordt beslist door de Raad van Bestuur, op voorstel van de Stafvergadering, met een tweederde meerderheid van de stemmen en nadat het gewoon lid gehoord werd. Indien het gewoon lid niet aanwezig is op de vergadering van de Raad van Bestuur die over zijn/haar uitsluiting moet beslissen, en dus niet gehoord kan worden, zal uitgenodigd worden op een tweede zitting van de Raad van Bestuur. Tijdens deze tweede vergadering die minstens veertien dagen moet plaatshebben na de eerste, kan het betrokken gewoon lid uitgesloten worden met een tweederde meerderheid der stemmen zonder gehoord te worden. Het uitgesloten gewoon lid zal schriftelijk van zijn uitsluiting verwittigd worden zonder dat de redenen ervan moeten vermeld worden.

Een gewoon lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging en Kan betaalde lidgelden niet terugvorderen.

§ 3 register en lijst van de gewone leden

Op de zetel van de vereniging zal een register van de gewone leden worden gehouden.

Bij aanvaarding van een nieuw iid zal zijn/haar naam aan deze lijst toegevoegd worden en zal tevens het nieuwe lidmaatschap doorgegeven worden aan de Vlaamse Zwemfederatie. Gewone leden die de hoedanigheid van gewoon lid hebben verloren zullen geschrapt worden van de ledenlijst en van de jaarlijkse lijst die aan de Vlaamse Zwemfederatie wordt toegestuurd conform de bepalingen van de vigerende regelgeving van de Vlaamse Zwemfederatie terzake,

Artikel 8  Toegetreden ereleden

Elke persoon kan door de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering voorgesteld worden om erelid te worden van de Vereniging. De beslissing tot aanvaarding als erelid door de Algemene Vergadering wordt schriftelijk ter kennis gebracht van dit erelid.

De ereleden zijn geen betaling van lidgeld verschuldigd.

Zij genieten niet het volle bezit van de maatschappelijke rechten en worden niet opgeroepen tot de Algemene Vergadering, waarop zij echter wel mogen aanwezig zijn zonder stemrecht, behalve indien zij de hoedanigheid van werkend lid bezitten.

De ereleden blijven gebonden aan de naleving van onderhavige statuten.

Zij verliezen de hoedanigheid van erelid om dezelfde redenen en op dezelfde wijze, met inbegrip van hun eventuele 'uitsluiting, als voorzien voor de werkende leden in artikel 6 §2,

Hoofdstuk 3 : De Algemene Vergadering

Artikel 9  Vergaderingen van de Algemene Vergadering

MOD 2.2

De Algemene Vergadering wordt gevormd door aile effectieve leden, die als enigen stemgerechtigd zijn.

Hoewel "gewoon lid", mag 1 trainer per afdeling, zetelen in de Algemene Vergadering. De Algemene

Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur

-minstens éénmaal per jaar voor de goedkeuring van de begroting en de rekening en dit ten laatste op 31

maart

-telkens als het belang van de vereniging dit vereist

-op schriftelijk verzoek van één vijfde der effectieve leden. Dit verzoek dient door alle verzoekers

ondertekend en bij de voorzitter van de Raad van Bestuur ingediend.

-in de gevallen bepaald in artikel 12 van de wet

Alle effectieve leden worden ten minste acht kalenderdagen voor de Algemene Vergadering schriftelijk opgeroepen. De oproepingsbrief zal, in naam van de Raad van Bestuur, ondertekend zijn door de voorzitter en de secretaris en moet plaats, dag, uur en agenda vermelden. Elk voorstel , ondertekend door ten minste één vijfde van de effectieve leden, wordt op de agenda gebracht voor zover deze aanvraag bij de voorzitter van de Raad van Bestuur ten minste 2 dagen voor de voorziene datum van de vergadering werd ingediend.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of in diens afwezigheid, door de ondervoorzitter, of, bij ontstentenis, door de oudste in leeftijd der aanwezige bestuurders.

Artikel 10  Beslissingen van de Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering is geldig samengesteld welk ook het aantal aanwezige stemgerechtigde leden is, behalve wanneer de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 02 mei 2002, anders voorziet. Indien de vergadering niet het vereiste quorum bereikt, moet een nieuwe vergadering worden samengeroepen die kan beslissen wat ook het aantal aanwezigen is. Deze tweede vergadering mag pas vijftien dagen na de eerste

e vergadering plaatsvinden.

Exclusieve bevoegdheden van de Algemene vergadering volgens art 4 van de wet van 02 mei 2002

1.de wijziging van de statuten;

2.de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

e 3. de benoeming en de afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging;

4.de kwijting van de bestuurders en de commissarissen;

5.de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6.de ontbinding van de vereniging;

7.de uitsluiting van een [id;

8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

en in alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

NEffectieve leden hebben stemrecht en beschikken over één stem op de Algemene Vergadering. Effectieve

o leden kunnen zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid met een

schriftelijke volmacht. De aldus gemandateerde personen mogen slechts één ander effectief lid

r+ vertegenwoordigen.

et De vergadering mag beslissen over een punt dat niet op de dagorde staat, als tweederde van de effectieve

leden aanwezig zijn en indien de beslissing om het punt te behandelen unaniem wordt genomen.

et De beslissingen worden genomen met eenvoudige meerderheid van de stemmen van de aanwezige en

vertegenwoordigde effectieve leden, tenzij de wet of onderhavige statuten een andere meerderheid voorzien, Bij gelijkheid van stemmen is de stem van diegene die de vergadering voorzit doorslaggevend.

Artikel 11 -- Wijziging g~ g in van de statuten

De Algemene Vergadering kan enkel beslissen over een voorstel van statuutwijziging of over een ontbinding van de vereniging indien de wijziging of de ontbinding expliciet vermeld staan als agendapunt in de oproeping.

"

De vergadering zal tweederde van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden moeten samenbrengen en de beslissing zal moeten worden genomen met een tweederde meerderheid van de

t aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

Indien het aanwezigheidsquorum niet bereikt wordt, zal een tweede vergadering worden samengeroepen, die 'gal kunnen beslissen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden, op voárwaárde dat de beslissing genomen wordt met een tweederde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden, Deze tweede vergadering mag pas vijftien dagen na de eerste vergadering plaatsvinden.

, . "

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Ingeval van voorstel tot wijziging van het doel of van de ontbinding van de vereniging, moet de beslissing genomen worden bij meerderheid van viervijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden,

Artikel 12 Bekendmaking van de beslissingen van de Algemene Vergadering

Van de vergaderingen van de Algemene Vergadering worden processen-verbaal opgesteld die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris van de vereniging. Deze processen-verbaal zullen bewaard worden op de zetel van de vereniging, waar alle leden, effectieve en gewone leden, er kennis kunnen van nemen zonder verplaatsing. ( een kopie van elk proces-verbaal zal via schriftelijke mededeling worden gericht aan de effectieve leden.)

De processen-verbaal met betrekking tot de benoeming of de afzetting van bestuurders, van de personen die belast zijn met het dagelijks beheer of met wijzigingen van de statuten, of de ontbinding van de vereniging alsook de jaarrekening van de vereniging zullen bovendien worden neergelegd in het dossier neergelegd ter Griffie van de Rechtbank van Koophandel.

Hoofdstuk 4 : De Raad van Bestuur

Artikel 13 -- Bevoegdheid en samenstelling van de Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur wordt door de Algemene Vergadering verkozen onder haar effectieve leden en bestaat uit ten minste drie personen, Het aantal bestuurders moet in elk geval lager zijn dan het aantal effectieve leden van de vereniging. Hoewel " gewoon !id", mag 1 of 2 officials per competitieafdeling (1 voor waterpolo, 1 voor schoonspringen, 2 voor zwemmen en 1 voor masters ), zetelen in de Raad van Bestuur.

Onder de bestuurders worden de functies van voorzitter, ondervoorzitter, penningmeester en secretaris verdeeld en alle andere noodzakelijke mandaten.

De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte tegenover derden. Alle rechten die de wet niet uitdrukkelijk verleent aan de Algemene Vergadering, worden toegekend aan de Raad van Bestuur. Hij kan de nodige handelingen verrichten, elk contract ondertekenen en meer in het algemeen alles doen wat nodig is voor het bestuur van de Vereniging en voor de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de VZW in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door de voorzitter en de secretaris die gezamenlijk handelen.

Kandidaat-bestuurders moeten meerderjarig zijn en hun aanvraag dient uiterlijk de dag vóór de Algemene Vergadering waarop de verkiezing zal gebeuren schriftelijk bij de voorzitter of de secretaris toe te komen,

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd en loopt over een termijn van drie jaar. De uittredende bestuurders kunnen in functie blijven tot er in hun vervanging is voorzien. Het mandaat wordt vroegtijdig beëindigd door overlijden, ontslag of afzetting,

Bij ontslag of ingeval van een vacature tijdens een mandaat kan een functie van bestuurder of, wanneer de Raad van Bestuur dat nuttig acht, kan een gedeelte van haar bevoegdheden door de Raad van Bestuur, onder haar verantwoordelijkheid, worden overgedragen aan één van haar leden, aan een ander lid van de vereniging of zelfs aan derden.

Over de afzetting van een bestuurder zal slechts beslist kunnen worden door de Algemene Vergadering bij tweederde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.. Elke bestuurder die wordt aangeduid ter vervanging van een bestuurder na diens overlijden, ontslag of afzetting, zal het mandaat van de bestuurder die hij vervangt, beëindigen zonder echter de duur ervan te overschrijden.

Artikel 14  Vergaderingen van de Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur vergadert minstens éénmaal per jaar. De Raad van Bestuur wordt door de voorzitter samengeroepen onder dezelfde voorwaarden als de Algemene Vergadering,. De Raad van Bestuur moet samenkomen indien drie bestuurders dit vragen.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of in diens afwezigheid, door de ondervoorzitter, of, bij ontstentenis, door de oudste in leeftijd der aanwezige bestuurders.

Minstens de helft van de bestuurders moet aanwezig of vertegenwoordigd zijn, Een bestuurder kan slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen. Alle besluiten van de Raad van Bestuur worden bij gewone meerderheid der stemmen van de aanwezige leden genomen, tenzij anders bepaald in onderhavige statuten.. Bij gelijkheid van stemmen Is de stem van diegene die voorzit doorslaggevend.

Artikel \15  Speciale bevoegdheden van de Raad van Bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De Raad van Bestuur stelt jaarlijks de bijdragen vast ten laste van de leden. De jaarlijkse bijdrage bestaat uit een vast en een variabel gedeelte. Het vast gedeelte is ten laste van alle leden, het variabel gedeelte is ten laste van de sportbeoefenaars. Het maximum bedrag van het vast gedeelte zal niet meer bedragen dan ¬ 25,00 en het maximum bedrag van het variabel gedeelte niet meer dan ¬ 2500,00.

De Raad van Bestuur onderzoekt de kandidaturen van de effectieve leden en stelt deze kandidaturen voor aan de Algemene Vergadering.

De Raad van Bestuur neemt akte van de ontslagen van de effectieve leden, onderzoekt eventuele uitsluitingen van effectieve leden en legt deze voor aan de Algemene Vergadering. De Raad houdt het register bij van de effectieve leden.

De Raad van Bestuur stelt de agenda op van de Algemene Vergaderingen en stelt de jaarrekening en jaarlijkse begroting op die worden ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering.

De Raad van Bestuur stelt de documenten op die in het dossier op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel moeten neergelegd worden en verzekert de neerlegging ervan voor eventuele publicatie in het Belgisch Staatsblad conform de wetgeving.

Artikel 16  Bekendmaking van de beslissingen van de Raad van Bestuur

Van de vergaderingen van de Raad van Bestuur worden processen-verbaal opgesteld die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris van de vereniging. Deze processen-verbaal zullen bewaard worden op de zetel van de vereniging, waar alle effectieve [eden, er kennis kunnen van nemen zonder verplaatsing, een kopie van elk proces-verbaal zal via schriftelijke mededeling worden gericht aan de bestuurders)

Hoofdstuk 5 : Het college van dagelijks bestuur

Artikel 17 - Bevoegdheid en samenstelling

Door de Raad van Bestuur wordt een Afgevaardigd Bestuurder en een bestuursorgaan benoemd, die niet expliciet tot de Raad van Bestuur behoren, en die met het dagelijks bestuur van de vereniging worden belast ( de Stafvergadering ).`De leden van de Stafvergadering kunnen zowel effectieve als gewone leden zijn. Alle besluiten van de Stafvergadering worden bij gewone meerderheid der stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden genomen.

De Stafvergadering kan binnen de haar opgedragen bevoegdheden commissies oprichten die met een bepaalde opdracht ( permanent of tijdelijk) worden belast.

De Stafvergadering wordt voorgezeten door de Afgevaardigde Bestuurder, of in diens afwezigheid door de oudste in leeftijd der aanwezige leden.

De leden van de Stafvergadering worden benoemd voor onbepaalde duur. Hun benoeming wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt.

Artikel 18- Vergaderingen van de Stafvergadering

Minstens de helft van de stafleden moet aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een staflid kan slechts één andere staflid vertegenwoordigen.

Bij gelijkheid van stemmen is de stem van diegene die voorzit doorslaggevend,

De Stafvergadering wordt door de voorzitter samengeroepen onder dezelfde voorwaarden als de Algemene Vergadering. De Stafvergadering vergadert telkens als dit voor de goede werking van de vereniging vereist is met een minimum van acht vergaderingen per Jaar. De vertegenwoordiging van de Stafvergadering op intern vlak alsook de externe vertegenwoordiging, betreffende de haar toegewezen bevoegdheden, wordt opgedragen aan de Afgevaardigde Bestuurder en de secretaris van de VZW die samen optreden.

Artikel 19  Bekendmaking van de beslissingen van de Stafvergadering

Vande vergaderingen van de Stafvergadering worden processen-verbaal opgesteld die ondertekend worden door de Afgevaardigde Bestuurder. Deze processen-verbaal zullen bewaard worden op de zetel van de vereniging, waar alle effectieve leden, er kennis kunnen van nemen zonder verplaatsing. ( een kopie van elk proces-verbaal zal via schriftelijke mededeling worden gericht aan de bestuurders en de leden van de Stafvergadering)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

Hoofdstuk 6 -- Begroting en rekening

Artikel 20  Boekjaar

Het maatschappelijk jaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Artikel 21  Voorstelling en openbaarheid van de begroting en de rekening

De Raad van Bestuur stelt een jaarlijkse begroting op die ter goedkeuring voorgelegd wordt aan de Algemene Vergadering. Deze begroting wordt zodanig opgemaakt dat het mogelijk is een kosten - baten analyse te maken per sportdiscipline op basis waarvan het jaarlijks lidgeld kan worden vastgesteld.

De vereniging voert verder een vereenvoudigde boekhouding die betrekking heeft op de mutaties in contant geld of op de financiële rekeningen gedurende het maatschappelijk jaar, overeenkomstig het door de Koning vastgesteld model.

De begroting en de rekening worden ter beschikking gehouden van de effectieve leden op de zetel van de vereniging, tenminste acht dagen voor de Algemene Vergadering waarop ze worden behandeld.

Na goedkeuring door de Algemene Vergadering zullen de jaarrekeningen in naam van de Raad van Bestuur neergelegd worden in het verenigingsdossier bij de griffie van de rechtbank van Koophandel

Artikel 22  rekening nazichters

Jaarlijks stelt de Algemene Vergadering twee rekening nazichters aan. Zowel effectieve leden als gewone leden ( vanaf de volle leeftijd van 18 jaar ), behalve de penningmeester, kunnen hiervoor in aanmerking komen.

De rekening nazichters zijn belast met de controle van de boekhouding, de financiële toestand, van de regelmatigheden conform de wet en onderhavige statuten en van de verrichtingen die in de jaarrekening worden opgenomen gedurende het afgelopen boekjaar. Tijdens de voorlegging van de jaarrekening maken zij het verslag betreffende hun controle over aan de Algemene Vergadering. Door de goedkeuring van dit verslag door de Algemene Vergadering wordt kwijting gegeven aan de bestuurders en aan de rekening nazichters. Hun mandaat neemt hierdoor een einde.

Artikel 23 - giften

Met uitzondering van handgiften, behoeft elke gift onder de levenden of bij testament aan de vereniging machtiging door de Koning. Deze machtiging is evenwel niet vereist voor de aanneming van giften waarvan de waarde niet hoger is dan @ 100.000,00. dit bedrag wordt op 1 januari van ieder jaar aangepast aan het indexcijfer van de consumptieprijzen van de maand oktober van het voorbije jaar zoals wordt bekend gemaakt in het Belgisch Staatsblad,

Hoofdstuk 7  Ontbinding

Artikel 24 - Ontbinding

De Algemene Vergadering kan de ontbinding van de vereniging alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden als die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging.

De vereniging kan eveneens ontbonden worden door de bevoegde rechtbank op vraag van een effectief lid, van een belanghebbende derde of van het Openbaar Ministerie.

Artikel 25  Vereffening

In geval van een vrijwillige ontbinding van de vereniging zal de Algemene Vergadering of, bij ontstentenis hiervan, de rechtbank twee vereffenaars aanduiden die belast worden met de vereffening van de schulden en de uitvoering van de bestemming van het netto saldo.

Artiket 26 Bestemming van het actief na vereffening

Ingeval .van' ontbinding zal het actief, na aftrek van het passief, door de Algemene Vergadering worden bestemd aan, een vereniging die hetzelfde doel heeft. Indien er meerdere mogelijke begunstigde verenigingen zijn, zal de Algemene Vergadering met een eenvoudige meerderheid een keuze maken of naar haar goeddunken verdelen. indien er geen mogelijke begunstigde verenigingen zijn, zullen de activa overgedragen

Mao 2.2

Luik B - Vervolg

worden naar een vereniging met een goed doel, naar goeddunken van de Algemene Vergadering, dat zoveel mogelijk overeenkomt met het doel waarvoor de vereniging is opgericht.

Artikel 27 - Aansprakelijkheid

Onverminderd de artikelen 3,§2 en 11 is de vereniging aansprakelijk voor de fouten die kunnen worden toegekend aan haar aangestelden of aan de organen waarvoor zij handelt. De bestuurders alsook de personen die met het dagelijks bestuur belast zijn gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan en dragen geen enkele persoonlijke aansprakelijkheid inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat.

Artikel 28  Wettelijk toe te passen bepalingen

" y'

Voor-

^ bUbutlen

aan het

Belgisch

Staatsblad

Alle in de statuten niet voorziene bepalingen worden geregeld door de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 en haar wijzigingen door de wet van 2 mei 2002.

Goedgekeurd door de Algemene Vergadering van 10 januari 2014.

Huys Jurgen Hamelrijckx Birgit

Voorzitter Secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2014 - Annexes du Moniteur belge











Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

07/08/2013
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1.

MONITEUR BELG Neetgelo d ter gtittle der rechtbank v. koophandel te TONGEREN



ui

ui 31 -07 2013 2 g -07- 2013

BE LGISCH STAATSBL







De HoofdgriffieíGriffie







Ondernemingsnr : 0416.631.430

Benaming

(voluit) ; GENKER ZWEMVERENIGING NEPTUNUS

(verkort) : GZVN

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Jos de Greevestraat 11, 3600 Genk

Onderwerp akte : Wijziging samenstelling Raad van Bestuur en Algemene vergadering, wijziging statutaire functies in Raad van Bestuur, wijziging statuten.

Uit een beslissing van de Algemene Vergadering gehouden op 7 juni 2013 van de leden van

de VZW GENKER ZWEMVERENIGING NEPTUNUS, afgekort GZVN met zetel te Genk,

Jos de Greevestraat 11, met rechtspersonennummer 0416.631.430 en met VZW-nummer 1045076,

rechtspersonenregister Tongeren,

blijkt dat volgende wijzigingen hebben voorgedaan in de statutaire functies van de samenstelling van de

Raad van Bestuur;

Eerste besluit: Ontslagnemende leden uit de Raad van Bestuur:

- Mevrouw Vermeulen Marleen, wonende te 3600 Genk, Delweg 59;

- Mevrouw Smets Wendy, wonende te 3600 Genk, Schemmersheide 15.

Tweede besluit: Ontslagnemende leden uit de Algemene Vergadering:

- Mevrouw Vermeulen Marleen, voornoemd;

- Mevrouw Smets Wendy, voornoemd;

- De Heer Beinsberger Jo, wonende te 3621 Lanaken, Isabellastraat 5;

- De Heer Monissen Mario, wonende te 3700 Tongeren, Verhenis 18;

- De Heer Colonna Vincenzo, wonende te 33600 Genk, Wiemesmeerstraat 87; - De Heer Goossens Roald, wonende te 3665 As, Vennekeslaan 20;

- De Heer Reymen Bart, wonende te 3530 Houthalen-Helchteren, Kerkstraat 6; - De Heer Vanspauwen Erwin, wonende te 3740 Munsterbilzen, Hoveweg 9;

Derde besluit: Nieuwe samenstelling A.V. - lijst effectieve leden ( bijlage 1)

Vierde besluit: tot bestuurders worden verkozen:

- Mevrouw Vanmunster Yolende, wonende te 3600 Genk, Willy Hinderstraat 27; - Mevrouw Duarte Maria, wonende te 3600 Genk, Wolfsbergstraat 40;

- De Heer Bieghs Jean, wonende te 3600 Genk, H. Decleenstraat 27;

- Mevrouw Hamelrijckx Birgit, wonende te 3590 Diepenbeek, Sint-Servatiusstraat 31;

- De Heer Huys Jurgen, wonende te 3600 Genk, Koerweg 53;

- Mevrouw Keunen Danielle, wonende te 3600 Genk, Peerdsdiefweier 34;

- Mevrouw Kosten Aline, wonende te 3600 Genk, Jos De Greevestraat 11;

- De Heer Palumbo Tony, wonende te 3590 Diepenbeek, Hovenstraat 29;

- Mevrouw Stevens Linda, wonende te 3600 Genk, Willy Mindersstraat 17;

Op de Laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

9

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Vijfde besluit: Onder de leden van de Raad van Bestuur worden in toepassing van artikel 13 en 17 van het gecoordineerd statuut, de statutaire functies als volgt vastgelegd:

-Waarnemend voorzitter: De Heer Bieghs Jean, voornoemd;

-de afgevaardigd bestuurder: De Heer Palumbo Toni, voornoemd;

-de penningmeester: Mevrouw Stevens Linda, voornoemd;

-de secretaris' mevrouw Hamelrijckx Birgit, voornoemd.

Zesde besluit: Uit een beslissing van de Algemene vergadering van de leden ven de VZW GENKER ZWEMVERENIGING NEPTUNUS, afgekort GZVN met zetel te 3600 Genk, Jos De Greevestraat 11 met rechtspersonennummer 0416631430 en met VZW-nummer 1045076, rechtspersonenregister Tongeren, blijkt dat de statuten werden aangepast aan de huidige wetgeving en gewijzigd werden zoals hierna bepaald. De notulen en de aanwezigheid van deze vergadering wordt bewaard op de zetel van de vennootschap.

Nieuwe gecoordineerde statuten in toepassing van de wet van 02 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen tot wijzigingen in de wet van 27 juni 1921

Hoofdstuk 1 : Benaming  zetel  doel  duur

Artikel 1  Benaming

De vereniging is een Belgische vereniging zonder winstoogmerk ( VZW) en draagt de naam " GENKER ZWEMVERENIGING NEPTUNUS " afgekort als GZVN.

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging moeten de naam van de vereniging vermelden, onmiddellijk daarvoor of daarna, de vermelding "Vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting " VZW " en het adres van de zetel van de vereniging.

Artikel 2 - Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Tongeren met maatschappelijke zetel te 3600 Genk, Jos De Greevestraat 11.

De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlands taalgebied en de nodige vereisten voor openbaarmaking te vervullen.

De Raad van Bestuur kan ook exploitatiezetels, uitbatingen, administratieve en sportieve afdelingen, kantoren, bewaarplaatsen of vertegenwoordigingen in België of in het buitenland oprichten, wanneer dat gunstig geacht wordt.

Artikel 3 -- Doel

De vereniging heeft tot maatschappelijk doel de beoefening van de watersport, in al zijn vormen, te ontwikkelen en te organiseren, diensten te verlenen aan de leden met als uitgangspunt het welzijn en de uitbouw van de watersport, de belangen van de leden te verdedigen, de watersport te promoten en de beoefening ervan te bevorderen teneinde bij te dragen aan de lichamelijke opvoeding. Om dit doel te verwezenlijken kan de vereniging alle middelen aanwenden.

De vereniging zal mogen samenwerken met of deelnemen aan alle verenigingen of lichamen van openbaar of privaat nut die, éénzelfde, gelijkwaardig of aanverwant doel nastreven. Deze opsomming is enkel van aanwijzende aard en kan om geen enkele reden als limitatief worden beschouwd. De vereniging mag alle activiteiten uitoefenen, alle roerende en onroerende goederen aankopen, verkopen of er gebruik van maken door te huren of te verhuren en alle diensten leveren die noodzakelijk zijn voor de verwezenlijking van dit doel.

Enkel de Raad van Bestuur is bevoegd om de reikwijdte van het maatschappelijk doel te interpreteren binnen de grenzen van de wet en het huidig statuut.

Een statutenwijziging die betrekking heeft op het maatschappelijk doel wordt geregeld door artikel 8 van de wet van 27 juni 1921 gewijzigd door artikel 16 van de wet van 02 mei 2002.

Artikel 4  Duur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOI] 2.2

De vereniging wordt opgericht voor een onbepaalde duur.

Hoofdstuk 2 : Leden

Artikel 5 - Leden

De vereniging bestaat uit effectieve leden, die ais enigen de hoedanigheid van lid hebben en alle rechten genieten verbonden aan de hoedanigheid van lid, en uit toegetreden leden bestaande uit gewone leden en ereleden, waarvan de respectievelijke rechten en plichten hierna in de statuten worden vermeld.

Artikel 6 - Effectieve leden

§ 1 definitie en toetreding

Effectieve leden zijn : de leden van de Raad van Bestuur, de leden van de Stafvergadering ( thans samengesteld volgens de in bijlage 1 opgenomen lijst) evenals elke natuurlijke persoon, vanaf de volle leeftijd van 18 jaar, die schriftelijk een aanvraag tot toetreding indient en die als dusdanig, op voorstel van de Raad van Bestuur, door de Algemene Vergadering wordt aanvaard bij gewone meerderheid. De nieuwe effectieve leden worden van hun aanvaarding op de hoogte gebracht binnen de acht dagen na de beslissing van de Algemene Vergadering, Hun lidmaatschap wordt definitief na betaling van het lidgeld dat jaarlijks door de Raad Van Bestuur wordt bepaald, Wanneer een effectief lid niet de Belgische nationaliteit bezit, wordt in voorkomend geval de inschrijving in het bevolkingsregister vermeld.

Door hun toetreding betuigen de effectieve leden hun instemming met het maatschappelijk doel, de statuten van de vereniging en van de Vlaamse Zwemfederatie en met alle beslissingen van de vereniging die, door hun toetreding, automatisch worden beschouwd door hen aanvaard en aan hen tegenstelbaar te zijn.

Het lidmaatschap loopt per kalenderjaar. Elk jaar wordt de ledenlijst aangevuld met een opgaaf, naar

alfabetische orde opgemaakt, van de wijzigingen die zich tot de leden hebben voorgedaan. De ledenlijst wordt

jaarlijks en ten laatste op 31 januari neergelegd bij de Rechtbank van Koophandel van het arrondissement waar

de zetel van de vereniging is gevestigd.

Het aantal effectieve leden bedraagt minimum vier en maximum vijfentwintig als volgt verdeeld :

afdeling Genk

discipline zwemmen : minimum 1 en maximum 17,

discipline waterpolo : minimum 1 en maximum 3,

discipline schoonspringen : minimum 1 en maximum 3.

discipline masters zwemmen: 1.

discipline G-zwemmen: 1.

§ 2 verlies van de hoedanigheid van effectief [id

De hoedanigheid van effectief lid gaat verloren door overlijden, ontslag of uitsluiting.

Elk effectief lid is vrij om te allen tijde ontslag te nemen door zijn ontslag schriftelijk in te dienen bij de voorzitter van de Raad van Bestuur. Het ontslag gaat in vanaf de eerste dag van de maand die volgt op de maand waarin het effectief lid zijn ontslag heeft ingediend.

Wordt als ontslagnernend beschouwd en verliest, met onmiddellijke ingang, de hoedanigheid van effectief lid

-elk lid dat failliet of onbekwaam wordt verklaard; -elk lid dat onder bewind wordt geplaatst;

-elk lid dat zijn verschuldigde bijdrage niet betaald op de daartoe gestelde vervaldatum, zonder dat dit verval betekent van de nog achterstallige bijdragen of van de bedragen die dit lid nog aan de vereniging verschuldigd is.

-Elk lid dat gedurende minimum 1 jaar niet actief aan clubactiviteiten heeft deelgenomen.

De uitsluiting van een effectief lid door de Algemene Vergadering wordt geregeld door artikel 12 van de wet van 27 juni 1921 gewijzigd door artikel 20 van de wet van 02 mei 2002.

Een effectief lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging en kan betaalde Lidgelden niet terugvorderen.

§ 3 register en lijst van de effectieve leden

Op de zetel van de vereniging wordt een register van de effectieve leden bijgehouden, opgesteld door de Raad van Bestuur. Alle leden kunnen dit register op de zetel van de vereniging raadplegen,

Dit register vermeldt de naam, de voornaam en het adres van de effectieve leden alsmede alle beslissingen met betrekking tot de toetreding, het ontslag of de uitsluiting van de effectieve leden ingeschreven binnen de acht dagen nadat het effectief lid in kennis werd gesteld van de beslissing van de Algemene vergadering of nadat deze heeft kennis genomen van het feit.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De lijst van de effectieve leden zal worden neergelegd en minstens éénmaal per jaar door de Raad van Bestuur worden geactualiseerd in het vergunningsdossier bijgehouden op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel, waar derden ook terecht kunnen om kennis te nemen van het dossier.

Artikel 7 -- Toegetreden gewone leden

§1 definitie en toetreding

Elk natuurlijk persoon die dit wenst, kan gewoon lid worden door middel van het formulier dat hiervoor werd opgesteld door de Raad van Bestuur en zijn verzoek tot aanvaarding te richten aan de voorzitter van de Raad van Bestuur die dit verzoek aan de eerstvolgende vergadering van de Raad voorlegt. De Raad beslist bij gewone meerderheid over de aanvaarding.

Het lidmaatschap wordt pas definitief door de betaling van het lidgeld dat jaarlijks voor de gewone teden zal worden bepaald door de Raad van Bestuur. Wanneer een gewoon lid niet de Belgische nationaliteit bezit, wordt in voorkomend geval de inschrijving in het bevolkingsregister vermeld.

Door hun toetreding betuigen de gewone leden hun instemming met het maatschappelijk doel, de statuten van de vereniging en van de Vlaamse Zwemfederatie en met alle beslissingen van de vereniging, waarvan zij geacht worden kennis te hebben genomen op het ogenblik van hun aansluiting.

Worden als gewoon lid beschouwd

-de vrijwillig toegetreden leden

- de trainers

- de officials

-de sportbeoefenaars

De gewone leden genieten niet de hoedanigheid als effectieve leden van de vereniging : zij worden niet

uitgenodigd op de Algemene Vergadering, maar mogen er toch aanwezig zijn zonder stemrecht, en zonder

verkozen te kunnen worden als bestuurders.

§ 2 verlies van de hoedanigheid van gewoon lid

De hoedanigheid van gewoon lid gaat verloren door overlijden, ontslag of uitsluiting.

Elk gewoon lid is vrij om te allen tijde ontslag te nemen door zijn ontslag schriftelijk in te dienen bij de voorzitter van de Raad van Bestuur. Het ontslag gaat in vanaf de eerste dag van de maand die volgt op de maand waarin het gewoon lid zijn ontslag heeft ingediend.

Wordt als ontslagnemend beschouwd en verliest, met onmiddellijke ingang, de hoedanigheid van gewoon lid

-elk lid dat failliet of onbekwaam wordt verklaard;

-elk lid dat onder bewind wordt geplaatst;

-elk lid dat zijn verschuldigde bijdrage niet betaald op de daartoe gestelde datum, zonder dat dit verval betekent van de nog achterstallige bijdragen of van de bedragen die dit lid nog aan de vereniging verschuldigd is.

-de sportbeoefenaar die ontslag neemt conform de vigerende regelgeving van de Vlaamse Zwemfederatie. Een gewoon lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging en kan betaalde lidgelden niet terugvorderen.

De uitsluiting van een gewoon lid wordt beslist door de Raad van Bestuur, op voorstel van de Stafvergadering, met een tweederde meerderheid van de stemmen en nadat het gewoon lid gehoord werd. Indien het gewoon lid niet aanwezig is op de vergadering van de Raad van Bestuur die over zijn/haar uitsluiting moet beslissen, en dus niet gehoord kan worden, zal uitgenodigd worden op een tweede zitting van de Raad van Bestuur. Tijdens deze tweede vergadering die minstens veertien dagen moet plaatshebben na de eerste, kan het betrokken gewoon lid uitgesloten worden met een tweederde meerderheid der stemmen zonder gehoord te worden. Het uitgesloten gewoon lid zal schriftelijk van zijn uitsluiting verwittigd worden zonder dat de redenen ervan moeten vermeld worden.

Een gewoon lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging en kan betaalde lidgelden niet terugvorderen.

§ 3 register en lijst van de gewone leden

Op de zetel van de vereniging zal een register van de gewone leden worden gehouden.

Bij aanvaarding van een nieuw lid zal zijn/haar naam aan deze lijst toegevoegd worden en zal tevens het nieuwe lidmaatschap doorgegeven worden aan de Vlaamse Zwemfederatie. Gewone leden die de hoedanigheid van gewoon [id hebben verloren zullen geschrapt worden van de ledenlijst en van de jaarlijkse lijst die aan de Vlaamse Zwemfederatie wordt toegestuurd conform de bepalingen van de vigerende regelgeving van de Vlaamse Zwemfederatie terzake.

Artikel 8  Toegetreden ereleden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Elke persoon kan door de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering voorgesteld worden om erelid te worden van de Vereniging. De beslissing tot aanvaarding als erelid door de Algemene Vergadering wordt schriftelijk ter kennis gebracht van dit erelid.

De ereleden zijn geen betaling van lidgeld verschuldigd.

Zij genieten niet het volle bezit van de maatschappelijke rechten en worden niet opgeroepen tot de Algemene Vergadering, waarop zij echter wel mogen aanwezig zijn zonder stemrecht, behalve indien zij de hoedanigheid van werkend lid bezitten.

De ereleden blijven gebonden aan de naleving van onderhavige statuten,

Zij verliezen de hoedanigheid van erelid om dezelfde redenen en op dezelfde wijze, met inbegrip van hun eventuele uitsluiting, als voorzien voor de werkende leden In artikel 6 §2.

Hoofdstuk 3 : De Algemene Vergadering

Artikel 9  Vergaderingen van de Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering wordt gevormd door alle effectieve leden, die als enigen stemgerechtigd zijn,

Hoewel "gewoon lid", mag 1 trainer per afdeling, zetelen in de Algemene Vergadering. De Algemene

Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur

-minstens éénmaal per jaar voor de goedkeuring van de begroting en de rekening en dit ten laatste op 31

maart

-telkens als het belang van de vereniging dit vereist

-op schriftelijk verzoek van één vijfde der effectieve leden. Dit verzoek dient door alle verzoekers

ondertekend en bij de voorzitter van de Raad van Bestuur ingediend,

-in de gevallen bepaald in artikel 12 van de wet

Alle effectieve leden worden ten minste acht kalenderdagen voor de Algemene Vergadering schriftelijk opgeroepen. De oproepingsbrief zal, in naam van de Raad van Bestuur, ondertekend zijn door de voorzitter en de secretaris en moet plaats, dag, uur en agenda vermelden. Elk voorstel , ondertekend door ten minste één vijfde van de effectieve leden, wordt op de agenda gebracht voor zover deze aanvraag bij de voorzitter van de Raad van Bestuur ten minste 2 dagen voor de voorziene datum van de vergadering werd ingediend.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of in diens afwezigheid, door de ondervoorzitter, of, bij ontstentenis, door de oudste in leeftijd der aanwezige bestuurders.

Artikel 10  Beslissingen van de Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering is geldig samengesteld welk ook het aantal aanwezige stemgerechtigde leden is,

behalve wanneer de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 02 mei 2002, anders voorziet. Indien de

vergadering niet het vereiste quorum bereikt, moet een nieuwe vergadering worden samengeroepen die kan

beslissen wat ook het aantal aanwezigen is. Deze tweede vergadering mag pas vijftien dagen na de eerste

vergadering plaatsvinden.

Exclusieve bevoegdheden van de Algemene vergadering volgens art 4 van de wet van 02 mei 2002 :

1.de wijziging van de statuten;

2.de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3. de benoeming en de afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging;

4.de kwijting van de bestuurders en de commissarissen;

5.de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6.de ontbinding van de vereniging;

7.de uitsluiting van een lid;

8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

en in alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Effectieve leden hebben stemrecht en beschikken over één stem op de Algemene Vergadering. Effectieve leden kunnen zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid met een schriftelijke volmacht. De aldus gemandateerde personen mogen slechts één ander effectief lid vertegenwoordigen.

De vergadering mag beslissen over een punt dat niet op de dagorde staat, als tweederde van de effectieve leden aanwezig zijn en indien de beslissing om het punt te behandelen unaniem wordt genomen.

De beslissingen worden genomen met eenvoudige meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden, tenzij de wet of onderhavige statuten een andere meerderheid voorzien. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van diegene die de vergadering voorzit doorslaggevend,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOE] 2.2

Artikel 11 -- Wijziging van de statuten

De Algemene Vergadering kan enkel beslissen over een voorstel van statuutwijziging of over een ontbinding van de vereniging indien de wijziging of de ontbinding expliciet vermeld staan als agendapunt in de oproeping,

De vergadering zal tweederde van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden moeten samenbrengen en de beslissing zal moeten worden genomen met een tweederde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

Indien het aanwezigheidsquorum niet bereikt wordt, zal een tweede vergadering worden samengeroepen, die zal kunnen beslissen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden, op voorwaarde dat de beslissing genomen wordt met een tweederde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden, Deze tweede vergadering mag pas vijftien dagen na de eerste vergadering plaatsvinden.

Ingeval van voorstel tot wijziging van het doel of van de ontbinding van de vereniging, moet de beslissing genomen worden bij meerderheid van viervijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden,

Artikel 12 Bekendmaking van de beslissingen van de Algemene Vergadering

Van de vergaderingen van de Algemene Vergadering worden processen-verbaal opgesteld die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris van de vereniging. Deze processen-verbaal zullen bewaard worden op de zetel van de vereniging, waar alle leden, effectieve en gewone leden, er kennis kunnen van nemen zonder verplaatsing. ( een kopie van elk proces-verbaal zal via schriftelijke mededeling worden gericht aan de effectieve leden.)

De processen-verbaal met betrekking tot de benoeming of de afzetting van bestuurders, van de personen die belast zijn met het dagelijks beheer of met wijzigingen van de statuten, of de ontbinding van de vereniging alsook de jaarrekening van de vereniging zullen bovendien worden neergelegd in het dossier neergelegd ter Griffie van de Rechtbank van Koophandel.

Hoofdstuk 4 : De Raad van Bestuur

Artikel 13  Bevoegdheid en samenstelling van de Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur wordt door de Algemene Vergadering verkozen onder haar effectieve leden en bestaat uit ten minste drie personen, Het aantal bestuurders moet in elk geval lager zijn dan het aantal effectieve leden van de vereniging. Hoewel " gewoon lid", mag 1 of 2 officials per competitieafdeling (1 voor waterpolo, 1 voor schoonspringen, 2 voor zwemmen en 1 voor masters ), zetelen in de Raad van Bestuur.

Onder de bestuurders worden de functies van voorzitter, ondervoorzitter, penningmeester en secretaris verdeeld en alle andere noodzakelijke mandaten.

De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte tegenover derden. Alle rechten die de wet niet uitdrukkelijk verleent aan de Algemene Vergadering, worden toegekend aan de Raad van Bestuur. Hij kan de nodige handelingen verrichten, elk contract ondertekenen en meer in het algemeen alles doen wat nodig is voor het bestuur van de Vereniging en voor de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur ais college, wordt de VZW in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door de voorzitter en de secretaris die gezamenlijk handelen,

Kandidaat-bestuurders moeten meerderjarig zijn en hun aanvraag dient uiterlijk de dag vbór de Algemene Vergadering waarop de verkiezing zal gebeuren schriftelijk bij de voorzitter of de secretaris toe te komen.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd en loopt over een termijn van drie jaar. De uittredende bestuurders kunnen in functie blijven tot er in hun vervanging is voorzien. Het mandaat wordt vroegtijdig beëindigd door overlijden, ontslag of afzetting,

Bij ontslag of ingeval van een vacature tijdens een mandaat kan een functie van bestuurder of, wanneer de Raad van Bestuur dat nuttig acht, kan een gedeelte van haar bevoegdheden door de Raad van Bestuur, onder haar verantwoordelijkheid, worden overgedragen aan één van haar leden, aan een ander lid van de vereniging of zelfs aan derden.

Over de afzetting van een bestuurder zal slechts beslist kunnen worden door de Algemene Vergadering bij tweederde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. Elke bestuurder die wordt aangeduid ter vervanging van een bestuurder na diens overlijden, ontslag of afzetting, zal het mandaat van de bestuurder die hij vervangt, beëindigen zonder echter de duur ervan te overschrijden.

Artikel 14 -- Vergaderingen van de Raad van Bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De Raad van Bestuur vergadert minstens éénmaas per jaar. De Raad van Bestuur wordt door de voorzitter samengeroepen onder dezelfde voorwaarden als de Algemene Vergadering. De Raad van Bestuur moet samenkomen indien drie bestuurders dit vragen.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of in diens afwezigheid, door de ondervoorzitter, of, bij ontstentenis, door de oudste in leeftijd der aanwezige bestuurders.

Minstens de helft van de bestuurders moet aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een bestuurder kan slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen. Alle besluiten van de Raad van Bestuur worden bij gewone meerderheid der stemmen van de aanwezige leden genomen, tenzij anders bepaald in onderhavige statuten., Bij gelijkheid van stemmen is de stem van diegene die voorzit doorslaggevend.

Artikel 15  Speciale bevoegdheden van de Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur stelt jaarlijks de bijdragen vast ten laste van de leden. De jaarlijkse bijdrage bestaat uit een vast en een variabel gedeelte, Het vast gedeelte is ten laste van alle leden, het variabel gedeelte is ten laste van de sportbeoefenaars. Het maximum bedrag van het vast gedeelte zal niet meer bedragen dan ¬ 25,00 en het maximum bedrag van het variabel gedeelte niet meer dan ¬ 2500,00.

De Raad van Bestuur onderzoekt de kandidaturen van de effectieve leden en stelt deze kandidaturen voor aan de Algemene Vergadering.

De Raad van Bestuur neemt akte van de ontslagen van de effectieve leden, onderzoekt eventuele uitsluitingen van effectieve leden en legt deze voor aan de Algemene Vergadering. De Raad houdt het register bij van de effectieve leden.

De Raad van Bestuur stelt de agenda op van de Algemene Vergaderingen en stelt de jaarrekening en jaarlijkse begroting op die worden ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering.

De Raad van Bestuur stelt de documenten op die in het dossier op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel moeten neergelegd worden en verzekert de neerlegging ervan voor eventuele publicatie in het Belgisch Staatsblad conform de wetgeving.

Artikel 16  Bekendmaking van de beslissingen van de Raad van Bestuur

Van de vergaderingen van de Raad van Bestuur worden processen-verbaal opgesteld die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris van de vereniging. Deze processen-verbaal zullen bewaard worden op de zetel van de vereniging, waar alle effectieve leden, er kennis kunnen van nemen zonder verplaatsing. ( een kopie van elk proces-verbaal zal via schriftelijke mededeling worden gericht aan de bestuurders)

Hoofdstuk 5 ; Het college van dagelijks bestuur

Artikel 17 . Bevoegdheid en samenstelling

Door de Raad van Bestuur wordt een Afgevaardigd Bestuurder en een bestuursorgaan benoemd, die niet expliciet tot de Raad van Bestuur behoren, en die met het dagelijks bestuur van de vereniging worden belast ( de Stafvergadering ). De leden van de Stafvergadering kunnen zowel effectieve als gewone leden zijn. Alle besluiten van de Stafvergadering worden bij gewone meerderheid der stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden genomen.

De Stafvergadering kan binnen de haar opgedragen bevoegdheden commissies oprichten die met een bepaalde opdracht ( permanent of tijdelijk) worden belast.

De Stafvergadering wordt voorgezeten door de Afgevaardigde Bestuurder, of in diens afwezigheid door de oudste in leeftijd der aanwezige leden.

De leden van de Stafvergadering worden benoemd voor onbepaalde duur. Hun benoeming wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt.

Artikel 18 - Vergaderingen van de Stafvergadering

Minstens de helft van de stafleden moet aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een staflid kan slechts één andere staflid vertegenwoordigen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0022

Bij gelijkheid van stemmen is de stem van diegene die voorzit doorslaggevend.

De Stafvergadering wordt door de voorzitter samengeroepen onder dezelfde voorwaarden ais de Algemene Vergadering. De Stafvergadering vergadert telkens als dit voor de goede werking van de vereniging vereist is met een minimum van acht vergaderingen per jaar, De vertegenwoordiging van de Stafvergadering op intern vlak alsook de externe vertegenwoordiging, betreffende de haar toegewezen bevoegdheden, wordt opgedragen aan de Afgevaardigde Bestuurder en de secretaris van de VZW die samen optreden.

Artikel 19  Bekendmaking van de beslissingen van de Stafvergadering

Van de vergaderingen van de Stafvergadering worden processen-verbaal opgesteld die ondertekend worden door de Afgevaardigde Bestuurder. Deze processen-verbaal zullen bewaard worden op de zetel van de vereniging, waar aile effectieve leden, er kennis kunnen van nemen zonder verplaatsing. ( een kopie van elk proces-verbaal zal via schriftelijke mededeling worden gericht aan de bestuurders en de leden van de Stafvergadering)

Hoofdstuk 6 -- Begroting en rekening

Artikel 20 -- Boekjaar

Het maatschappelijk jaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Artikel 21  Voorstelling en openbaarheid van de begroting en de rekening

De Raad van Bestuur stelt een jaarlijkse begroting op die ter goedkeuring voorgelegd wordt aan de Algemene Vergadering. Deze begroting wordt zodanig opgemaakt dat het mogelijk is een kosten - baten analyse te maken per sportdiscipline op basis waarvan het jaarlijks lidgeld kan worden vastgesteld.

De vereniging voert verder een vereenvoudigde boekhouding die betrekking heeft op de mutaties in contant geld of op de financiële rekeningen gedurende het maatschappelijk jaar, overeenkomstig het door de Koning vastgesteld model.

De begroting en de rekening worden ter beschikking gehouden van de effectieve leden op de zetel van de vereniging, tenminste acht dagen voor de Algemene Vergadering waarop ze worden behandeld.

Na goedkeuring door de Algemene Vergadering zullen de jaarrekeningen in naam van de Raad van Bestuur neergelegd worden in het verenigingsdossier bij de griffie van de rechtbank van Koophandel

Artikel 22  rekening nazichters

Jaarlijks stelt de Algemene Vergadering twee rekening nazichters aan. Zowel effectieve leden als gewone leden ( vanaf de volle leeftijd van 18 jaar ), behalve de penningmeester, kunnen hiervoor in aanmerking komen.

De rekening nazichters zijn belast met de controle van de boekhouding, de financiële toestand, van de regelmatigheden conform de wet en onderhavige statuten en van de verrichtingen die in de jaarrekening worden opgenomen gedurende het afgelopen boekjaar. Tijdens de voorlegging van de jaarrekening maken zij het verslag betreffende hun controle over aan de Algemene Vergadering. Door de goedkeuring van dit verslag door de Algemene Vergadering wordt kwijting gegeven aan de bestuurders en aan de rekening nazichters. Hun mandaat neemt hierdoor een einde,

Artikel 23 - giften

Met uitzondering van handgiften, behoeft elke gift onder de levenden of bij testament aan de vereniging machtiging door de Koning. Deze machtiging is evenwel niet vereist voor de aanneming van giften waarvan de waarde niet hoger is dan ¬ 100.000,00. dit bedrag wordt op 1 januari van ieder jaar aangepast aan het indexcijfer van de consumptieprijzen van de maand oktober van het voorbije jaar zoals wordt bekend gemaakt in het Belgisch Staatsblad,

Hoofdstuk 7  Ontbinding

Artikel 24 - Ontbinding

De Algemene Vergadering kan de ontbinding van de vereniging alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden als die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging.

De vereniging kan eveneens ontbonden worden door de bevoegde rechtbank op vraag van een effectief lid, van een belanghebbende derde of van het Openbaar Ministerie.

. a =

"

,Voor, behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 25  Vereffening

In geval van een vrijwillige ontbinding van de vereniging zal de Algemene Vergadering of, bij ontstentenis hiervan, de rechtbank twee vereffenaars aanduiden die belast worden met de vereffening van de schulden en de uitvoering van de bestemming van het netto saldo.

Artikel 26 -- Bestemming van het actief na vereffening

tngevat van ontbinding zal het actief, na aftrek van het passief, door de Algemene Vergadering worden bestemd aan een vereniging die hetzelfde doel heeft. Indien er meerdere mogelijke begunstigde verenigingen zijn, zal de Algemene Vergadering met een eenvoudige meerderheid een keuze maken of naar haar goeddunken verdelen. Indien er geen mogelijke begunstigde verenigingen zijn, zullen de activa overgedragen worden naar een vereniging met een goed doel, naar goeddunken van de Algemene Vergadering, dat zoveel mogelijk overeenkomt met het doel waarvoor de vereniging is opgericht.

Artikel 27 - Aansprakelijkheid

Onverminderd de artikelen 3,§2 en 11 is de vereniging aansprakelijk voor de fouten die kunnen worden toegekend aan haar aangestelden of aan de organen waarvoor zij handelt. De bestuurders alsook de personen die met het dagelijks bestuur belast zijn gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan en dragen geen enkele persoonlijke aansprakelijkheid inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat.

Artikel 28  Wettelijk toe te passen bepalingen

Alle in de statuten niet voorziene bepalingen worden geregeld door de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 en haar wijzigingen door de wet van 2 mei 2002.

Goedgekeurd door de Algemene Vergadering van 7 juni 2013.

Bieghs Jean Hamelrijckx Birgit

Waarnemend voorzitter Secretaris

Op de laatste blz. van Luit vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

19/06/2012
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

5taatsbiac

1

1

*iaioes9s*

ir

Neergelegd ter 5,;;;ie der

rechtbank y. koophandel te TONGEREN

0 8 -06- 2012

De Hoofdgrifeeiffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondernem ingsn r : 0416.631.430

Benaming

(voluit) : GENKER ZWEMVERENIGING NEPTUNUS

(verkort) : GZVN

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Jos de Greevestraat 11, 3600 Genk

Onderwerp akte : Wijziging samenstelling Raad van Bestuur en Algemene vergadering, wijziging statutaire functies in Raad van Bestuur.

Uit een beslissing van de Algemene Vergadering gehouden op 9 maart 2012 van de leden van

de VZW GENKER ZWEMVERENIGING NEPTUNUS, afgekort GZVN met zetel te Genk,

Jos de Greevestraat 11, met rechtspersonennummer 0416.631.430 en met VZW-nummer 1045076,

rechtspersonenregister Tongeren,

blijkt dat volgende wijzigingen hebben voorgedaan in de statutaire functies van de samenstelling van de

Raad van Bestuur:

Eerste beslut: Ontslagnemende leden uit de Raad van Bestuur:

- De heer Lambrechts Jos, wonende te 3700 Tongeren, Elisabethwal 19;

- De Heer Mulkers Mark, wonende te 3530 Houthalen, Spechtstraat 113;

- De Heer Liebens Geert, wonende te 3740 Bilzen, Tuinweg 14;

Tweede besluit: Ontslagnemende leden uit de Algemene Vergadering;

- De Heer Lambrechts Jos, voornoemd;

- De Heer Mulkers Mark, voornoemd;

- De Heer Liebens Geert, voornoemd;

- De Heer Bonnet Rudi, wonende te 3680 Dorne-Maaseik, Dornerveldweg 2;

Derde besluit: Nieuwe samenstelling A.V. - lijst effectieve leden ( bijlage 1)

Vierde besluit: tot bestuurders worden verkozen:

- Mevrouw Smets Wendy, wonende te 3600 Genk, Schemmersheide 15,

- Mevrouw Vanmunster Yolende, wonende te 3600 Genk, Willy Minderstraat 27;

- De Heer Messiaen Dirk, wonende te 3600 Genk, Asbergstraat 14;

- Mevrouw Duarte Maria, wonende te 3600 Genk, Wolfsbergstraat 40;

- De Heer Bieghs Jean, wonende te 3600 Genk, H. Decleenstraat 27;

- Mevrouw Vermeulen Marseen, wonende te 3600 Genk, Delweg 59;

ir

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso ; Naam en handtekening.

r

Luik B - Vervolg

Vijfde besluit: Onder de leden van de Raad van Bestuur worden in toepassing van artikel 13 en 17 van het gecoördineerd statuut, de statutaire functies ais volgt vastgelegd:

-de voorzitter: mevrouw Kosten Aline, voornoemd;

-de afgevaardigd bestuurder: de heer Palumbo Toni, voornoemd;

-de penningmeester; Mevrouw Vermeulen Marleen, voornoemd;

-de secretaris: mevrouw Hamelrijckx Birgit, voornoemd.

Goedgekeurd door de Algemene Vergadering van 9 maart 2012.

Kosten Aline Hamelrijckx Birgit

Voorzitter Secretaris

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

06/04/2011
ÿþNlOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neertlài .c 1`. I a -----1rechtbank v. k ph0ndre t;3 i ONr =

2 5 -03- 2011

De Hoofdgriffier,_

- - Griffie

ber

aE

Be

Sta: " iios~i3a

Ondernemingsnr : 0416.631.430

Benaming

(voluit) : GENKER ZWEMVERENIGING NEPTUNUS

::~Sx.a ~~ ~~"`t

(verkort) : GZVN

Rechtsvoren : VZW

Zetel : Spoorstraat 9, 3740 Biazen

Onderwerp akte : Wijziging zetel, wijziging samenstelling Raad van Bestuur, wijziging statutaire functies in Raad van Bestuur,wijziging statuten.

Uit een beslissing van de Algemene Vergadering gehouden op 18 maart 2011 van de leden van de VZW GENKER ZWEMVERENIGING NEPTUNUS, afgekort GZVN met zetel te Bilzen, Spoorstraat 9, met rechtspersonennummer 0416.631.430 en met VZW-nummer 1045076, rechtspersonenregister Tongeren, blijkt dat volgende wijzigingen hebben voorgedaan in de statutaire functies van de samenstelling van de Raad van Bestuur:

Eerste beslut: wijziging zetel

Jos De Greevestraat 11, 3600 Genk

Tweede besluit: Ontslagnemende leden uit de Raad van Bestuur

-mevrouw Conings Christine, wonende te 3590 Diepenbeek, Broekstraat 29:

-mevrouw Oben Gilberte, wonende te 3740 Bilzen, Spoorstraat 9;

-mevrouw Raveel Christel, wonende te 3530 Houthalen, Weg naar Zwartberg 201;

-De heer Houben Bart, wonende te 3600 Genk, Meistraat 26;

-mevrouw Sybers Mieke, wonende te 3600 Genk,Sledderlo 22;

Derde besluit: Ontslagnemende leden uit de Algemene Vergadering

-mevrouw Conings Christine, voornoemd

-mevrouw Oben Gilberte, voornoemd

-mevrouw Raveel Christel, voornoemd

-De heer Houben Bart, voornoemd

-De heer Vanoppen Etienne, wonende te 3600 Genk, Leemstraat 11

-mevrouw Sybers Mieke, voornoemd

-De heer Lemmens Luc, wonende te 3600 Genk,Meeuwerstraat 97

-mevrouw Goossens Annicka, wonende te3665 As, vennekeslaan 20

Vierde besluit: Nieuwe samenstelling A.V. - lijst effectieve leden ( bijlage 1)

Vijfde besluit tot bestuurders worden verkozen:

-mevrouw Hamelrijckx Birgit, wonende te 3590 Diepenbeek, Sint-Servatiusstraat nummer 31 ;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging" stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/04/2011- Annexes du Moniteur belge

et

~

MOD 2.2

Zesde besluit: Onder de leden van de Raad van Bestuur worden in toepassing van artikel 13 en 17 van het gecoördineerd statuut, de statutaire functies als volgt vastgesteld:

-de voorzitter: mevrouw Kosten Aline, voornoemd;

-de afgevaardigd bestuurder: de heer Palumbo Toni, voornoemd;

-de penningmeester: de heer Lambrechts Jos, voornoemd;

-de secretaris: mevrouw Hamelrijckx Birgit, voornoemd.

Zevende besluit: Uit een beslissing van de Algemene vergadering van de leden ven de VZW GENKER ZWEMVERENIGING NEPTUNUS, afgekort GZVN met zetel te 3600 Genk, Jos De Greevestraat 11 met rechtspersonennummer 0416631430 en met VZW-nummer 1045076, rechtspersonenregister Tongeren, blijkt dat de statuten werden aangepast aan de huidige wetgeving en gewijzigd werden zoals hierna bepaald. De notulen en de aanwezigheid van deze vergadering wordt bewaard op de zetel van de vennootschap.

Hoofdstuk 1 : Benaming  zetel  doel  duur

Artikel 1  Benaming

Clào De vereniging is een Belgische vereniging zonder winstoogmerk (VZW) en draagt de naam " GENKER

Clà ZWEMVERENIGING NEPTUNUS " afgekort als GZVN.

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging

moeten de naam van de vereniging vermelden, onmiddellijk daarvoor of daarna, de vermelding "Vereniging

Clà

zonder winstoogmerk" of de afkorting " VZW " en het adres van de zetel van de vereniging.

Thans bestaat de afdeling Genk en de afdeling Bilzen.

Artikel 2 - Zetel

Clà

Clà De zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Tongeren met maatschappelijke zetel te 3600 Genk, Jos De Greevestraat 11.

De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlands taalgebied en de nodige vereisten voor openbaarmaking te vervullen.

N De Raad van Bestuur kan ook exploitatiezetels, uitbatingen, administratieve en sportieve afdelingen, kantoren, bewaarplaatsen of vertegenwoordigingen in België of in het buitenland oprichten, wanneer dat gunstig geacht wordt.

Artikel 3  Doel

De vereniging heeft tot maatschappelijk doel de beoefening van de watersport, in al zijn vormen, te

ontwikkelen en te organiseren, diensten te verlenen aan de leden met ais uitgangspunt het welzijn en de

et

uitbouw van de watersport, de belangen van de leden te verdedigen, de watersport te promoten en de

beoefening ervan te bevorderen teneinde bij te dragen aan de lichamelijke opvoeding. Om dit doel te verwezenlijken kan de vereniging alle middelen aanwenden.

De vereniging zal mogen samenwerken met of deelnemen aan alle verenigingen of lichamen van openbaar of privaat nut die, éénelfde, gelijkwaardig of aanverwant doel nastreven. Deze opsomming is enkel van aanwijzende aard en kan om geen enkele reden als limitatief worden beschouwd. De vereniging mag alle

" =1 activiteiten uitoefenen, alle roerende en onroerende goederen aankopen, verkopen of er gebruik van maken

: door te huren of te verhuren en alle diensten leveren die noodzakelijk zijn voor de verwezenlijking van dit doel.

Enkel de Raad van Bestuur is bevoegd om de reikwijdte van het maatschappelijk doel te interpreteren

et binnen de grenzen van de weten het huidig statuut.

Een statutenwijziging die betrekking heeft op het maatschappelijk doel wordt geregeld door artikel 8 van de

wet van 27 juni 1921 gewijzigd door artikel 16 van de wet van 02 mei 2002.

Artikel 4  Duur

De vereniging wordt opgericht voor een onbepaalde duur.

Hoofdstuk 2 : Leden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 5 - Leden

De vereniging bestaat uit effectieve leden, die als enigen de hoedanigheid van lid hebben en alle rechten genieten verbonden aan de hoedanigheid van lid, en uit toegetreden leden bestaande uit gewone leden en ereleden, waarvan de respectievelijke rechten en plichten hierna in de statuten worden vermeld.

Artikel 6 - Effectieve leden

§ 1 definitie en toetreding

Effectieve leden zijn : de leden van de Raad van Bestuur, de leden van de Stafvergadering ( thans samengesteld volgens de in bijlage 1 opgenomen lijst) evenals elke natuurlijke persoon, vanaf de voile leeftijd van 18 jaar, die schriftelijk een aanvraag tot toetreding indient en die als dusdanig, op voorstel van de Raad van Bestuur, door de Algemene Vergadering wordt aanvaard bij gewone meerderheid. De nieuwe effectieve leden worden van hun aanvaarding op de hoogte gebracht binnen de acht dagen na de beslissing van de Algemene Vergadering. Hun lidmaatschap wordt definitief na betaling van het lidgeld dat jaarlijks door de Raad Van Bestuur wordt bepaald. Wanneer een effectief lid niet de Belgische nationaliteit bezit, wordt in voorkomend geval de inschrijving in het bevolkingsregister vermeld.

Door hun toetreding betuigen de effectieve leden hun instemming met het maatschappelijk doel, de statuten van de vereniging en van de Vlaamse Zwemfederatie en met alle beslissingen van de vereniging die, door hun toetreding, automatisch worden beschouwd door hen aanvaard en aan hen tegenstelbaar te zijn.

Het lidmaatschap loopt per kalenderjaar. Elk jaar wordt de ledenlijst aangevuld met een opgaaf, naar

alfabetische orde opgemaakt, van de wijzigingen die zich tot de leden hebben voorgedaan. De ledenlijst wordt

jaarlijks en ten laatste op 31 januari neergelegd bij de Rechtbank van Koophandel van het arrondissement waar

de zetel van de vereniging is gevestigd.

Het aantal effectieve leden bedraagt minimum vier en maximum zevenentwintig als volgt verdeeld :

afdeling Genk :

discipline zwemmen : minimum 1 en maximum 15

discipline waterpolo : minimum 1 en maximum 3

discipline schoonspringen : minimum 1 en maximum 3

discipline synchroon zwemmen: minimum 1 en maximum 2

discipline G-zwemmen: 1

afdeling Bilzen

discipline zwemmen : minimum 1 en maximum 3

§ 2 verlies van de hoedanigheid van effectief lid

De hoedanigheid van effectief lid gaat verloren door overlijden, ontslag of uitsluiting.

Elk effectief lid is vrij om te allen tijde ontslag te nemen door zijn ontslag schriftelijk in te dienen bij de voorzitter van de Raad van Bestuur. Het ontslag gaat in vanaf de eerste dag van de maand die volgt op de maand waarin het effectief lid zijn ontslag heeft ingediend.

Wordt als ontslagnemend beschouwden verliest, met onmiddellijke ingang, de hoedanigheid van effectief lid

-elk lid dat failliet of onbekwaam wordt verklaard;

-elk lid dat onder bewind wordt geplaatst;

-elk lid dat zijn verschuldigde bijdrage niet betaald op de daartoe gestelde vervaldatum, zonder dat dit verval

betekent van de nog achterstallige bijdragen of van de bedragen die dit lid nog aan de vereniging verschuldigd

is.

-Elk lid dat gedurende minimum 1 jaar niet actief aan clubactiviteiten heeft deelgenomen.

De uitsluiting van een effectief lid door de Algemene Vergadering wordt geregeld door artikel 12 van de wet van 27 juni 1921 gewijzigd door artikel 20 van de wet van 02 mei 2002.

Een effectief lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging en kan betaalde lidgelden niet terugvorderen.

§ 3 register en lijst van de effectieve leden

Op de zetel van de vereniging wordt een register van de effectieve leden bijgehouden, opgesteld door de Raad van Bestuur. Alle leden kunnen dit register op de zetel van de vereniging raadplegen.

Dit register vermeldt de naam, de voornaam en het adres van de effectieve leden alsmede alle beslissingen met betrekking tot de toetreding, het ontslag of de uitsluiting van de effectieve leden ingeschreven binnen de acht dagen nadat het effectief lid in kennis werd gesteld van de beslissing van de Algemene vergadering of nadat deze heeft kennis genomen van het feit.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De lijst van de effectieve leden zal worden neergelegd en minstens éénmaal per jaar door de Raad van Bestuur worden geactualiseerd in het vergunningsdossier bijgehouden op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel, waar derden ook terecht kunnen om kennis te nemen van het dossier.

Artikel 7  Toegetreden gewone leden

§1 definitie en toetreding

Elk natuurlijk persoon die dit wenst, kan gewoon lid worden door middel van het formulier dat hiervoor werd opgesteld door de Raad van Bestuur en zijn verzoek tot aanvaarding te richten aan de voorzitter van de Raad van Bestuur die dit verzoek aan de eerstvolgende vergadering van de Raad voorlegt. De Raad beslist bij gewone meerderheid over de aanvaarding.

Het lidmaatschap wordt pas definitief door de betaling van het lidgeld dat jaarlijks voor de gewone leden zal worden bepaald door de Raad van Bestuur. Wanneer een gewoon lid niet de Belgische nationaliteit bezit, wordt in voorkomend geval de inschrijving in het bevolkingsregister vermeld.

Door hun toetreding betuigen de gewone leden hun instemming met het maatschappelijk doel, de statuten van de vereniging en van de Vlaamse Zwemfederatie en met aile beslissingen van de vereniging, waarvan zij geacht worden kennis te hebben genomen op het ogenblik van hun aansluiting.

Worden als gewoon lid beschouwd

-de vrijwillig toegetreden leden

- de trainers

- de officials

-de sportbeoefenaars

De gewone leden genieten niet de hoedanigheid als effectieve leden van de vereniging : zij worden niet

uitgenodigd op de Algemene Vergadering, maar mogen er toch aanwezig zijn zonder stemrecht, en zonder

verkozen te kunnen worden als bestuurders.

§ 2 verlies van de hoedanigheid van gewoon lid

De hoedanigheid van gewoon lid gaat verloren door overlijden, ontslag of uitsluiting.

" Elk gewoon lid is vrij om te allen tijde ontslag te nemen door zijn ontslag schriftelijk in te dienen bij de voorzitter van de Raad van Bestuur. Het ontslag gaat in vanaf de eerste dag van de maand die volgt op de maand waarin het gewoon lid zijn ontslag heeft ingediend.

Wordt als ontslagnemend beschouwd en verliest, met onmiddellijke ingang, de hoedanigheid van gewoon lid

-elk lid dat failliet of onbekwaam wordt verklaard;

-elk lid dat onder bewind wordt geplaatst

-elk lid dat zijn verschuldigde bijdrage niet betaald op de daartoe gestelde datum, zonder dat dit verval betekent van de nog achterstallige bijdragen of van de bedragen die dit lid nog aan de vereniging verschuldigd is.

-de sportbeoefenaar die ontslag neemt conform de vigerende regelgeving van de Vlaamse Zwemfederatie. Een gewoon lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging en kan betaalde lidgelden niet terugvorderen.

De uitsluiting van een gewoon lid wordt beslist door de Raad van Bestuur, op voorstel van de Stafvergadering, met een tweederde meerderheid van de stemmen en nadat het gewoon lid gehoord werd. Indien het gewoon lid niet aanwezig is op de vergadering van de Raad van Bestuur die over zijnihaar uitsluiting moet beslissen, en dus niet gehoord kan worden, zal uitgenodigd worden op een tweede zitting van de Raad van Bestuur. Tijdens deze tweede vergadering die minstens veertien dagen moet plaatshebben na de eerste, kan het betrokken gewoon lid uitgesloten worden met een tweederde meerderheid der stemmen zonder gehoord te worden. Het uitgesloten gewoon lid zal schriftelijk van zijn uitsluiting verwittigd worden zonder dat de redenen ervan moeten vermeld worden.

Een gewoon lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging en kan betaalde lidgelden niet terugvorderen.

§ 3 reg ister en lijst van de gewone leden

Op de zetel van de vereniging zal een register van de gewone leden worden gehouden.

Bij aanvaarding van een nieuw lid zal zijn/haar naam aan deze lijst toegevoegd worden en zal tevens het nieuwe lidmaatschap doorgegeven worden aan de Vlaamse Zwemfederatie. Gewone leden die de hoedanigheid van gewoon lid hebben verloren zullen geschrapt worden van de ledenlijst en van de jaarlijkse lijst die aan de Vlaamse Zwemfederatie wordt toegestuurd conform de bepalingen van de vigerende regelgeving van de Vlaamse Zwemfederatie terzake.

Artikel 8  Toegetreden ereleden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/04/2011- Annexes du Moniteur belge

M0o 22

Elke persoon kan door de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering voorgesteld worden om erelid te worden van de Vereniging. De beslissing tot aanvaarding als erelid door de Algemene Vergadering wordt schriftelijk ter kennis gebracht van dit erelid.

De ereleden zijn geen betaling van lidgeld verschuldigd.

Zij genieten niet het volle bezit van de maatschappelijke rechten en worden niet opgeroepen tot de Algemene Vergadering, waarop zij echter wel mogen aanwezig zijn zonder stemrecht, behalve indien zij de hoedanigheid van werkend lid bezitten.

De ereleden blijven gebonden aan de naleving van onderhavige statuten.

Zij verliezen de hoedanigheid van erelid om dezelfde redenen en op dezelfde wijze, met inbegrip van hun eventuele uitsluiting, als voorzien voor de werkende leden in artikel 6 §2.

Hoofdstuk 3 : De Algemene Vergadering

Artikel 9  Vergaderingen van de Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering wordt gevormd door aile effectieve leden, die als enigen stemgerechtigd zijn, en

wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur

-minstens éénmaa} per jaar voor de goedkeuring van de begroting en de rekening en dit ten laatste op 31

maart

-telkens als het belang van de vereniging dit vereist

-op schriftelijk verzoek van één vijfde der effectieve leden. Dit verzoek dient door alle verzoekers

ondertekend en bij de voorzitter van de Raad van Bestuur ingediend.

-in de gevallen bepaald in artikel 12 van de wet

Aile effectieve leden worden ten minste acht kalenderdagen voor de Algemene Vergadering schriftelijk opgeroepen. De oproepingsbrief zal, in naam van de Raad van Bestuur, ondertekend zijn door de voorzitter en de secretaris en moet plaats, dag, uur en agenda vermelden. Elk voorstel , ondertekend door ten minste één vijfde van de effectieve leden, wordt op de agenda gebracht voor zover deze aanvraag bij de voorzitter van de Raad van Bestuur ten minste 2 dagen voor de voorziene datum van de vergadering werd ingediend.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of in diens afwezigheid, door de ondervoorzitter, of, bij ontstentenis, door de oudste in leeftijd der aanwezige bestuurders.

Artikel 10  Beslissingen van de Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering is geldig samengesteld welk ook het aantal aanwezige stemgerechtigde leden is,

behalve wanneer de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 02 mei 2002, anders voorziet. Indien de

vergadering niet het vereiste quorum bereikt, moet een nieuwe vergadering worden samengeroepen die kan

beslissen wat ook het aantal aanwezigen is. Deze tweede vergadering mag pas vijftien dagen na de eerste

vergadering plaatsvinden.

Exclusieve bevoegdheden van de Algemene vergadering volgens art 4 van de wet van 02 mei 2002 :

1.de wijziging van de statuten;

2.de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3. de benoeming en de afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging;

4.de kwijting van de bestuurders en de commissarissen;

5.de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6.de ontbinding van de vereniging;

7.de uitsluiting van een lid;

8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

en in aile gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Effectieve leden hebben stemrecht en beschikken over één stem op de Algemene Vergadering. Effectieve leden kunnen zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid met een schriftelijke volmacht. De aldus gemandateerde personen mogen slechts één ander effectief lid vertegenwoordigen.

De vergadering mag beslissen over een punt dat niet op de dagorde staat, als tweederde van de effectieve leden aanwezig zijn en indien de beslissing om het punt te behandelen unaniem wordt genomen.

De beslissingen worden genomen met eenvoudige meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden, tenzij de wet of onderhavige statuten een andere meerderheid voorzien. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van diegene die de vergadering voorzit doorslaggevend.

Artikel 11  Wijziging van de statuten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De Algemene Vergadering kan enkel beslissen over een voorstel van statuutwijziging of over een ontbinding van de vereniging indien de wijziging of de ontbinding expliciet vernield staan als agendapunt in de oproeping.

De vergadering zal tweederde van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden moeten samenbrengen en de beslissing zal moeten worden genomen met een tweederde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

Indien het aanwezigheidsquorum niet bereikt wordt, zal een tweede vergadering worden samengeroepen, die mi kunnen beslissen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden, op voorwaarde dat de beslissing genomen wordt met een tweederde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. Deze tweede vergadering mag pas vijftien dagen na de eerste vergadering plaatsvinden.

Ingeval van voorstel tot wijziging van het doel of van de ontbinding van de vereniging, moet de beslissing genomen worden bij meerderheid van viervijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

Artikel 12 Bekendmaking van de beslissingen van de Algemene Vergadering

Van de vergaderingen van de Algemene Vergadering worden processen-verbaal opgesteld die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris van de vereniging. Deze processen-verbaal zullen bewaard worden op de zetel van de vereniging, waar aile leden, effectieve en gewone leden, er kennis kunnen van nemen zonder verplaatsing. ( een kopie van elk proces-verbaal zal via schriftelijke mededeling warden gericht aan de effectieve leden.)

De processen-verbaal met betrekking tot de benoeming of de afzetting van bestuurders, van de personen die belast zijn met het dagelijks beheer of met wijzigingen van de statuten, of de ontbinding van de vereniging alsook de jaarrekening van de vereniging zullen bovendien worden neergelegd in het dossier neergelegd ter Griffie van de Rechtbank van Koophandel.

Hoofdstuk 4 : De Raad van Bestuur

Artikel 13 Bevoegdheid en samenstelling van de Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur wordt door de Algemene Vergadering verkozen onder haar effectieve leden en bestaat uit ten minste drie personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval lager zijn dan het aantal effectieve leden van de vereniging.

Onder de bestuurders worden de functies van voorzitter, ondervoorzitter, penningmeester en secretaris verdeeld en alle andere noodzakelijke mandaten.

De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte tegenover derden. Alle rechten die de wet niet uitdrukkelijk verleent aan de Algemene Vergadering, worden toegekend aan de Raad van Bestuur. Hij kart de nodige handelingen verrichten, elk contract ondertekenen en meer in het algemeen alles doen wat nodig is voor het bestuur van de Vereniging en voor de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de VZW in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door de voorzitter en de secretaris die gezamenlijk handelen.

Kandidaat-bestuurders moeten meerderjarig zijn en hun aanvraag dient uiterlijk de dag v66r de Algemene Vergadering waarop de verkiezing zal gebeuren schriftelijk bij de voorzitter of de secretaris toe te komen.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd en loopt over een termijn van drie jaar. De uittredende bestuurders kunnen in functie blijven tot er in hun vervanging is voorzien. Het mandaat wordt vroegtijdig beëindigd door overlijden, ontslag of afzetting.

Bij ontslag of ingeval van een vacature tijdens een mandaat kan een functie van bestuurder of, wanneer de Raad van Bestuur dat nuttig acht, kan een gedeelte van haar bevoegdheden door de Raad van Bestuur, onder haar verantwoordelijkheid, worden overgedragen aan één van haar leden, aan een ander lid van de vereniging of zelfs aan derden.

Over de afzetting van een bestuurder zal slechts beslist kunnen worden door de Algemene Vergadering bij tweederde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. Elke bestuurder die wordt aangeduid ter vervanging van een bestuurder na diens overlijden, ontslag of afzetting, zal het mandaat van de bestuurder die hij vervangt, beëindigen zonder echter de duur ervan te overschrijden.

Artikel 14  Vergaderingen van de Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur vergadert minstens éénmaal per jaar. De Raad van Bestuur wordt door de voorzitter samengeroepen onder dezelfde voorwaarden als de Algemene Vergadering. De Raad van Bestuur moet samenkomen indien drie bestuurders dit vragen.

" ' ' MOD 2.2

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of in diens afwezigheid, door de ondervoorzitter, of, bij ontstentenis, door de oudste in leeftijd der aanwezige bestuurders.

Minstens de helft van de bestuurders moet aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een bestuurder kan slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen. Alle besluiten van de Raad van Bestuur worden bij gewone meerderheid der stemmen van de aanwezige leden genomen, tenzij anders bepaald in onderhavige statuten.. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van diegene die voorzit doorslaggevend.

Artikel 15  Speciale bevoegdheden van de Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur stelt jaarlijks de bijdragen vast ten faste van de leden. De jaarlijkse bijdrage bestaat uit een vast en een variabel gedeelte. Het vast gedeelte is ten laste van alle leden, het variabel gedeelte is ten laste van de sportbeoefenaars. Het maximum bedrag van het vast gedeelte zal niet meer bedragen dan ¬ 25,00 en het maximum bedrag van het variabel gedeelte niet meer dan E 2500,00.

De Raad van Bestuur onderzoekt de kandidaturen van de effectieve leden en stelt deze kandidaturen voor aan de Algemene Vergadering.

De Raad van Bestuur neemt akte van de ontslagen van de effectieve leden, onderzoekt eventuele uitsluitingen van effectieve leden en legt deze voor aan de Algemene Vergadering. De Raad houdt het register bij van de effectieve leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/04/2011- Annexes du Moniteur belge De Raad van Bestuur stelt de agenda op van de Algemene Vergaderingen en stelt de jaarrekening en jaarlijkse begroting op die worden ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering.

De Raad van Bestuur stelt de documenten op die in het dossier op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel moeten neergelegd worden en verzekert de neerlegging ervan voor eventuele publicatie in het Belgisch Staatsblad conform de wetgeving.

Artikel 16  Bekendmaking van de beslissingen van de Raad van Bestuur

Van de vergaderingen van de Raad van Bestuur worden processen-verbaal opgesteld die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris van de vereniging. Deze processen-verbaal zullen bewaard worden op de zetel van de vereniging, waar alle effectieve leden, er kennis kunnen van nemen zonder verplaatsing. ( een kopie van elk proces-verbaal zal via schriftelijke mededeling worden gericht aan de bestuurders)

Hoofdstuk 5 : Het college van dagelijks bestuur

Artikel 17 - Bevoegdheid en samenstelling

Door de Raad van Bestuur wordt een Afgevaardigd Bestuurder en een bestuursorgaan benoemd, die niet expliciet tot de Raad van Bestuur behoren, en die met het dagelijks bestuur van de vereniging worden belast ( _ de Stafvergadering ). De leden van de Stafvergadering kunnen zowel effectieve als gewone leden zijn. Alle besluiten van de Stafvergadering worden bij gewone meerderheid der stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden genomen.

De Stafvergadering kan binnen de haar opgedragen bevoegdheden commissies oprichten die met een bepaalde Opdracht ( permanent of tijdelijk) worden belast.

De Stafvergadering wordt voorgezeten door de Afgevaardigde Bestuurder, of in diens afwezigheid door de oudste in leeftijd der aanwezige leden.

De leden van de Stafvergadering worden benoemd voor onbepaalde duur. Hun benoeming wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt.

Artikel 18 - Vergaderingen van de Stafvergadering

Minstens de helft van de stafleden moet aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een staflid kan slechts één

andere staflid vertegenwoordigen.

Bij gelijkheid van stemmen is de stem van diegene die voorzit doorslaggevend.

" ' iNOD 2.2

De Stafvergadering wordt door de voorzitter samengeroepen onder dezelfde voorwaarden als de Algemene Vergadering. De Stafvergadering vergadert telkens als dit voor de goede werking van de vereniging vereist is met een minimum van acht vergaderingen per jaar. De vertegenwoordiging van de Stafvergadering op intern vlak alsook de externe vertegenwoordiging, betreffende de haar toegewezen bevoegdheden, wordt opgedragen aan de Afgevaardigde Bestuurder en de secretaris van de VZW die samen optreden.

Artikel 19  Bekendmaking van de beslissingen van de Stafvergadering

Van de vergaderingen van de Stafvergadering worden processen-verbaal opgesteld die ondertekend worden door de Afgevaardigde Bestuurder. Deze processen-verbaal zullen bewaard worden op de zetel van de vereniging, waar alle effectieve leden, er kennis kunnen van nemen zonder verplaatsing. ( een kopie van elk proces-verbaal zal via schriftelijke mededeling worden gericht aan de bestuurders en de leden van de Stafvergadering)

Hoofdstuk 6  Begroting en rekening

Artikel 20  Boekjaar

Het maatschappelijk jaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Artikel 21  Voorstelling en openbaarheid van de begroting en de rekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/04/2011- Annexes du Moniteur belge De Raad van Bestuur stelt een jaarlijkse begroting op die ter goedkeuring voorgelegd wordt aan de Algemene Vergadering. Deze begroting wordt zodanig opgemaakt dat het mogelijk is een kosten - baten analyse te maken per sportdiscipline op basis waarvan het jaarlijks lidgeld kan worden vastgesteld.

De vereniging voert verder een vereenvoudigde boekhouding die betrekking heeft op de mutaties in contant geld of op de financiële rekeningen gedurende het maatschappelijk jaar, overeenkomstig het door de Koning vastgesteld model.

De begroting en de rekening worden ter beschikking gehouden van de effectieve leden op de zetel van de vereniging, tenminste acht dagen voor de Algemene Vergadering waarop ze worden behandeld.

Na goedkeuring door de Algemene Vergadering zullen de jaarrekeningen in naam van de Raad van Bestuur neergelegd worden in het verenigingsdossier bij de griffie van de rechtbank van Koophandel

Artikel 22  rekening nazichters

Jaarlijks stelt de Algemene Vergadering twee rekening nazichters aan. Zowel effectieve leden als gewone leden ( vanaf de voile leeftijd van 18 jaar ), behalve de penningmeester, kunnen hiervoor in aanmerking komen.

De rekening nazichters zijn belast met de controle van de boekhouding, de financiële toestand, van de regelmatigheden conform de wet en onderhavige statuten en van de verrichtingen die in de jaarrekening worden opgenomen gedurende het afgelopen boekjaar. Tijdens de voorlegging van de jaarrekening maken zij het verslag betreffende hun controle over aan de Algemene Vergadering. Door de goedkeuring van dit verslag door de Algemene Vergadering wordt kwijting gegeven aan de bestuurders en aan de rekening nazichters. Hun mandaat neemt hierdoor een einde.

Artikel 23 - giften

Met uitzondering van handgiften, behoeft elke gift onder de levenden of bij testament aan de vereniging machtiging door de Koning. Deze machtiging is evenwel niet vereist voor de aanneming van giften waarvan de waarde niet hoger is dan ¬ 100.000,00. dit bedrag wordt op 1 januari van ieder jaar aangepast aan het indexcijfer van de consumptieprijzen van de maand oktober van het voorbije jaar zoals wordt bekend gemaakt in het Belgisch Staatsblad.

Hoofdstuk 7  Ontbinding

Artikel 24 - Ontbinding

De Algemene Vergadering kan de ontbinding van de vereniging alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden als die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging.

De vereniging kan eveneens ontbonden worden door de bevoegde rechtbank op vraag van een effectief lid, van een belanghebbende derde of van het Openbaar Ministerie.

MOP 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 25  Vereffening

In geval van een vrijwillige ontbinding van de vereniging zal de Algemene Vergadering of, bij ontstentenis hiervan, de rechtbank twee vereffenaars aanduiden die belast worden met de vereffening van de schulden en de uitvoering van de bestemming van het netto saldo.

Artikel 26  Bestemming van het actief na vereffening

Ingeval van ontbinding zal het actief, na aftrek van het passief, door de Algemene Vergadering worden bestemd aan een vereniging die hetzelfde doel heeft. Indien er meerdere mogelijke begunstigde verenigingen zijn, zal de Algemene Vergadering met een eenvoudige meerderheid een keuze maken of naar haar goeddunken verdelen. Indien er geen mogelijke begunstigde verenigingen zijn, zullen de activa overgedragen worden naar een vereniging met een goed doel, naar goeddunken van de Algemene Vergadering, dat zoveel mogelijk overeenkomt met het doel waarvoor de vereniging is opgericht.

Artikel 27 - Aansprakelijkheid

Onverminderd de artikelen 3,§2 en 11 is de vereniging aansprakelijk voor de fouten die kunnen worden toegekend aan haar aangestelden of aan de organen waarvoor zij handelt. De bestuurders alsook de personen die met het dagelijks bestuur belast zijn gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan en dragen geen enkele persoonlijke aansprakelijkheid inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat.

Artikel 28  Wettelijk toe te passen bepalingen

Aile in de statuten niet voorziene bepalingen worden geregeld door de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 en haar wijzigingen door de wet van 2 mei 2002.

Goedgekeurd door de Algemene Vergadering van 18 maart 2011.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Kosten Aline Hamelnjcicc Birgit

Voorzitter Secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

13/05/2015
ÿþOndernerningsn r : 0416.631.430

Benaming

(vaIuit) : GENKER ZWEMVERENIGING NEPTUNUS

(verkort). GZVN

Rechtsvorrn : vzw

Zetel : Koerweg 53, 3600 Genk

Onder tveriia akte : Wijziging samenstelling Raad van Bestuur en Algemene vergadering, wijziging statuten.

Uit een beslissing van de Algemene Vergadering gehouden op 16 Januari 2015 en de Algemene

vergadering Bis gehouden op 26 februari 2015 van de leden van

de VZW GENKER ZWEMVERENIGING NEPTUNUS, afgekort GZVN met zetel te Genk,

Koerweg 53, met rechtspersonennummer 0416.631.430 en met VZW-nummer 1045076,

rechtspersonenregister Tongeren,

blijkt dat volgende wijzigingen zich hebben voorgedaan in de samenstelling van de

Raad van Bestuur en de Algemene vergadering:

Eerste besluit: Nieuwe samenstelling A.V. - lijst effectieve leden ( bijlage 1)

Tweede besluit: tot bestuurders worden verkozen:

- De Heer Leroy Theo, wonende te 3740 Bilzen, Schoonhofstraat 11.

Derde besluit: Ontslag nemende leden uit de Raad van Bestuur:

- Mevrouw Vanmunster Volende, wonende te 3600 Genk, Willy Minderstraat 27;

- Mevrouw Kosten Afine, wonende te 3600 Genk, Jos De Greevestraat 11;

Nieuwe samenstelling Raad van Bestuur:

- De Heer Leroy Theodor, wonende te 3740 Bilzen, Schoonhofstraat 11.

- Mevrouw Duarte Maria, wonende te 3600 Genk, Wolfsbergstraat40;

- De Heer Bieghs Jean, wonende te 3600 Genk, H. Decieenstraat 27;

- Mevrouw Hamelrijckx Blrgit, wonende te 3590 Diepenbeek, SintServatiusstraat 31;

- De Heer Huys Jurgen, wonende te 3600 Genk, Koerweg 53;

- Mevrouw Keunen Dentelle, wonende te 3600 Genk, Peerdsdiefweler 34;

- De Heer Palumbo Tony, wonende te 3590 Diepenbeek, Hovenstraat 29;

- Mevrouw Stevens Linda, wonende te 3600 Genk, Willy Mindersstraat 17;

- De Heer Batens Bert, wonende te 3550 Heusden-Zolder, P. Beckersstraat 16;

Vierde besluit: Onder de leden van de Raad van Bestuur worden in toepassing van artikel 13 en 17 van het gecoordineerd statuut, de statutaire functies als volgt vastgelegd;

-Voorzitter: De Heer Huys Jurgen, voornoemd;

-Ondervoorzitter: De Heer Batens Bert, voornoemd;

-Afgevaardigd bestuurder: De Heer Palumbo Toni, voornoemd;

-Penningmeester; Mevrouw Stevens Linda, voornoemd;

-Secretaris: Mevrouw Hameirijckx Birglt, voornoemd.

vijfde besluit: Uit een beslissing van de Algemene vergadering van de leden ven de VZW GENKER

ZWEMVERENIGING NEPTUNUS, afgekort GZVN met zetel te 3600 Genk, Koerweg 53,

met rechtspersonennummer 0416631430 en met VZW-nummer 1045076, rechtspersonenregister Tongeren,

Op de laatste blz. van Luik_B vermelden .Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notans, hetzij van de persct(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of croanisrae tent aanzien van derden te vertegenwc+cird3gtin Verso Naam en handtekening.

M60 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akt. ter " riffie

v, koophandel Antwerpen, afd, Tongeren

Ifl1Il III16IYI1VY1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

blijkt dat de statuten werden aangepast aan de huidige wetgeving en gewijzigd werden zoals hierna bepaald. De notulen en de aanwezigheid van deze vergadering wordt bewaard op de zetel van de vennootschap.

Nieuwe gecoördineerde statuten in toepassing van de wet van 02 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen tot wijzigingen In de wet van 27 juni 1921

Hoofdstuk 1 : Benaming  zetel  doel  duur

Artikel 1 -- Benaming

De vereniging is een Belgische vereniging zonder winstoogmerk (VZW ) en draagt de naam " GENKER ZWEMVERENIGING NEPTUNUS "afgekort ais GZVN.

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging moeten de naam van de vereniging vermeiden, onmiddellijk daarvoor of daarna, de vermelding "Vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting " VZW " en het adres van de zetel van de vereniging.

Artikel 2 - Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Tongeren met maatschappelijke zetel te 3600 Genk, Jos De Greevestraat 11,

De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlands taalgebled en de nodige vereisten voor openbaarmaking te vervullen.

De Raad van Bestuur kan ook exploitatiezetels, uitbatingen, administratieve en sportieve afdelingen, kantaren, bewaarplaatsen of vertegenwoordigingen in België of In het buitenland oprichten, wanneer dat gunstig geacht wordt.

Artikel 3  Doel

De vereniging heeft tot maatschappelijk doei de beoefening van de watersport, in al zijn vormen, te ontwikkelen en te organiseren, diensten te verlenen aan de leden met ais uitgangspunt het welzijn en de uitbouw van de watersport, de belangen van de leden te verdedigen, de watersport te promoten en de beoefening ervan te bevorderen teneinde bij te dragen aan de lichamelijke opvoeding. Om dit doel te verwezenlijken kan de vereniging alle middelen aanwenden.

De vereniging zal mogen samenwerken met of deelnemen aan alle verenigingen of lichamen van openbaar of privaat nut die, éénzeifde, gelijkwaardig of aanverwant doel nastreven. Deze opsomming is enkel van aanwijzende aard en kan om geen enkele reden als limitatief worden beschouwd. De vereniging mag alle activiteiten uitoefenen, alle roerende en onroerende goederen aankopen, verkopen of er gebruik van maken door te huren of te verhuren en alle diensten leveren die noodzakelijk zijn voor de verwezenlijking van dit doel.

Enkel de Raad van Bestuur is bevoegd om de reikwijdte van het maatschappelijk doel te interpreteren binnen de grenzen van de wet en het huldig statuut.

Een statutenwijziging die betrekking heeft op het maatschappelijk doel wordt geregeld door artikel 8 van de wet van 27 juni 1921 gewijzigd door artikel 16 van de wet van 02 mel 2002.

Artikel 4 -- Duur

De vereniging wordt opgelicht voor een onbepaalde duur.

Hoofdstuk 2 : Leden

Artikel 5 - Leden

De vereniging bestaat uit effectieve leden, die ais enigen de hoedanigheid van lid hebben en aile rechten genieten verbonden aan de hoedanigheid van lid, en uit toegetreden leden bestaande uit gewone leden en ereleden, waarvan de respectievelijke rechten en plichten hierna in de statuten worden vermeld.

Artikel 6 - Effectieve leden

§ 1 definitie en toetreding

s;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Effectieve leden zijn : de leden van de Raad van Bestuur evenals elke natuurlijke persoon, vanaf de volle leeftijd van 18 Jaar, die schriftelijk een aanvraag tot toetreding indient en die als dusdanig, op voorstel van de Raad van Bestuur, door de Algemene Vergadering wordt aanvaard bij gewone meerderheid. De nieuwe effectieve leden worden van hun aanvaarding op de hoogte gebracht binnen de acht dagen na de beslissing van de Algemene Vergadering. Hun lidmaatschap wordt definitief na betaling van het lidgeld dat jaarlijks door de Raad Van Bestuur wordt bepaald. Wanneer een effectief lid niet de Belgische nationaliteit bezit, wordt in voorkomend geval de inschrijving in het bevolkingsregister vernield.

Door hun toetreding betuigen de effectieve leden hun instemming met het maatschappelijk doei, de statuten van de vereniging en van de Vlaamse Zwemfederatie en met aile beslissingen van de vereniging die, door hun toetreding, automatisch worden beschouwd door hen aanvaard en aan hen tegenstelbaar te zijn.

Met lidmaatschap loopt per kalenderjaar. Elk jaar wordt de ledenlijst aangevuld met een opgaaf, naar alfabetische orde opgemaakt, van de wijzigingen die zich tot de leden hebben voorgedaan. De ledenlijst wordt jaarlijks en ten laatste op 31 januari neergelegd bij de Rechtbank van Koophandel van het arrondissement waar de zetel van de vereniging is gevestigd.

Met aantal effectieve leden bedraagt minimum vier en maximum vijfentwintig als volgt verdeeld :

afdeling Genk :

- discipline zwemmen : minimum 1 en maximum 17 waarvan maximum 1 traîner en maximum 1

coordinator bij de subafdeling " vergunninghouders " en maximum 2 trainers en maximum 2 coördinatoren bij de

subafdeling " niet-vergunninghouders ".

- discipline waterpolo ; minimum 1 en maximum 3 waarvan maximum 1 trainer.

- discipline schoonspringen : minimum 1 en maximum 3 waarvan maximum 1 trainer.

- discipline masters zwemmen: 1.

- discipline G-zwemmen: 1.

§ 2 verlies van de hoedanigheid van effectief lid

De hoedanigheid van effectief lid gaat verloren door overlijden, ontslag of uitsluiting.

Elk effectief lid is vrij om te allen tijde ontslag te nemen door zijn ontslag schriftelijk in te dienen bij de voorzitter van de Raad van Bestuur. Het ontslag gaat in vanaf de eerste dag van de maand die volgt op de maand waarin het effectief lid zijn ontslag heeft ingediend.

Wordt als ontslagnemend beschouwd en verliest, met onmiddellijke ingang, de hoedanigheid van effectief lid

-elk Ild dat failliet of onbekwaam wordt verklaard;

-elk lid dat onder bewind wordt geplaatst;

-eik lid dat zijn verschuldigde bijdrage niet betaald op de daartoe gestelde vervaldatum, zonder dat dit verval

betekent van de nog achterstallige bijdragen of van de bedragen die dit lid nog aan de vereniging verschuldigd

is.

-Elk lid dat gedurende minimum 1 jaar niet actief aan clubactivitelten heeft deelgenomen.

De uitsluiting van een effectief lid door de Algemene Vergadering wordt geregeld door artikel 12 van de wet van 27 juni 1921 gewijzigd door artikel 20 van de wet van 02 meI 2002,

Een effectief lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging en kan betaalde lidgelden niet terugvorderen.

§ 3 register en lijst van de effectieve leden

Op de zetel van de vereniging wordt een register van de effectieve leden bijgehouden, opgesteld door de Raad van Bestuur. Alle leden kunnen dit register op de zetel van de vereniging raadplegen.

Dit register vermeldt de naam, de voornaam en het adres van de effectieve leden alsmede alle beslissingen met betrekking tot de toetreding, het ontslag of de uitsluiting van de effectieve leden Ingeschreven binnen de acht dagen nadat het effectief lid in kennis werd gesteld van de beslissing van de Algemene vergadering of nadat deze heeft kennis genomen van het feit.

De lijst van de effectieve leden zal worden neergelegd en minstens éénmaal per jaar door de Raad van Bestuur worden geactualiseerd in het vergunningsdossier bijgehouden op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel, waar derden ook terecht kunnen om kennis te nemen van het dossier.

Artikel 7  Toegetreden gewone leden

§1 definitie en toetreding

Elk natuurlijk persoon die dit wenst, kan gewoon lid worden door middel van het formulier dat hiervoor werd opgesteld door de Raad van Bestuur en zijn verzoek tot aanvaarding te richten aan de voorzitter van de Raad van Bestuur die dit verzoek aan de eerstvolgende vergadering van de Raad voorlegt, De Raad beslist bij gewone meerderheid over de aanvaarding.

e

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

NEOD 2.2

Het lidmaatschap wordt pas definitief door de betaling van het lidgeld dat jaarlijks voor de gewone leden zal worden bepaald door de Raad van Bestuur. Wanneer een gewoon lid niet de Belgische nationaliteit bezit, wordt in voorkomend geval de inschrijving In het bevolkingsregister vermeld.

Door hun toetreding betuigen de gewone leden hun instemming met het maatschappelijk doel, de statuten van de vereniging en van de Vlaamse Zwemfederatie en met alle beslissingen van de vereniging, waarvan zij geacht worden kennis te hebben genomen op het ogenblik van hun aansluiting.

Worden als gewoon lid beschouwd

-de vrijwillig toegetreden leden

- de trainers

- de officiais

-de sportbeoefenaars

De gewone leden genieten niet de hoedanigheid als effectieve leden van de vereniging : zij worden niet

uitgenodigd op de Algemene Vergadering, maar mogen er toch aanwezig zijn zonder stemrecht, en zonder

verkozen te kunnen worden als bestuurders. De gewone leden die toch de hoedanigheid van effectief lid

wensen te genieten, kunnen schriftelijk een aanvraag tot toetreding als effectief lid indienen.

Deze aanvraag wordt verder behandeld conform artikel 6 § 1.

§ 2 verlies van de hoedanigheid van gewoon lid

De hoedanigheid van gewoon lid gaat verloren door overlijden, ontslag of uitsluiting.

Elk gewoon lid is vrij om te allen tijde ontslag te nemen door zijn ontslag schriftelijk in te dienen bij de voorzitter van de Raad van Bestuur, Het ontslag gaat in vanaf de eerste dag van de maand die volgt op de maand waarin het gewoon lid zijn ontslag heeft ingediend,

Wordt ais ontslagnemend beschouwd en verliest, met onmiddellijke ingang, de hoedanigheid van gewoon lid

-elk lid dat failliet of onbekwaam wordt verklaard;

-elk lid dat onder bewind wordt geplaatst;

-elk lid dat zijn verschuldigde bijdrage niet betaald op de daartoe gestelde datum, zonder dat dit verval betekent van de nog achterstallige bijdragen of van de bedragen die dit lid nog aan de vereniging verschuldigd is.

-de sportbeoefenaar die ontslag neemt conform de vigerende regelgeving van de Vlaamse Zwemfederatie, Een gewoon lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging en kan betaalde lidgelden niet terugvorderen.

De uitsluiting van een gewoon lid wordt beslist door de Raad van Bestuur, op voorstel van de Stafvergadering, met een tweederde meerderheid van de stemmen en nadat het gewoon lid gehoord werd. indien het gewoon lid niet aanwezig is op de vergadering van de Raad van Bestuur die over zijnlhaar uitsluiting moet beslissen, en dus niet gehoord kan worden, zal uitgenodigd worden op een tweede zitting van de Raad van Bestuur. Tijdens deze tweede vergadering die minstens veertien dagen moet plaatshebben na de eerste, kan het betrokken gewoon lid uitgesloten worden met een tweederde meerderheid der stemmen zonder gehoord te worden. Het uitgesloten gewoon lid zal schriftelijk van zijn uitsluiting verwittigd worden zonder dat de redenen ervan moeten vermeld worden.

Een gewoon lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging en kan betaalde lidgelden niet terugvorderen.

§ 3 register en lijst van de gewone leden

Op de zetel van de vereniging zal een register van de gewone leden worden gehouden.

Bij aanvaarding van een nieuw lid zal zijn/haar naam aan deze lijst toegevoegd worden en zal tevens het nieuwe lidmaatschap dcorgegeven worden aan de Vlaamse Zwemfederatie. Gewone leden die de hoedanigheid van gewoon lid hebben verloren zullen geschrapt worden van de ledenlijst en van de jaarlijkse lijst die aan de Vlaamse Zwemfederatie wordt toegestuurd conform de bepalingen van de vigerende regelgeving van de Vlaamse Zwemfederatie terzake.

Artikel 8 -- Toegetreden ereleden

Elke persoon kan door de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering voorgesteld worden om erelid te worden van de Vereniging. De beslissing tot aanvaarding als erelid door de Algemene Vergadering wordt schriftelijk ter kennis gebracht van dit erelid.

De ereleden zijn geen betaling van lidgeld verschuldigd.

Zij genieten niet het volte bezit van de maatschappelijke rechten en worden niet opgeroepen tot de Algemene Vergadering, waarop zij echter wei mogen aanwezig zijn zonder stemrecht, behalve indien zij de hoedanigheid van werkend lid bezitten.

De ereleden blijven gebonden aan de naleving van onderhavige statuten.

s

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Man 2.2

Zij verliezen de hoedanigheid van erelid om dezelfde redenen en op dezelfde wijze, met inbegrip van hun eventuele uitsluiting, als voorzien voor de werkende reden In artikel 6 §2.

Hoofdstuk 3 ; De Algemene Vergadering

Artikel 9  Vergaderingen van de Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering wordt gevormd door aile effectieve leden, die als enigen stemgerechtigd zijn. De

Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur

-minstens éénmaal per Jaar voor de goedkeuring van de begroting en de rekening en dit ten laatste op 31

maart

-telkens als het belang van de vereniging dit vereist

-op schriftelijk verzoek van één vijfde der effectieve leden, Dit verzoek dient door alle verzoekers

ondertekend en bij de voorzitter van de Raad van Bestuur Ingediend.

-in de gevallen bepaald in artikel 12 van de wet

Alle effectieve leden worden ten minste acht kalenderdagen voor de Algemene Vergadering schriftelijk opgeroepen. De oproepingsbrief zal, in naam van de Raad van Bestuur, ondertekend zijn door de voorzitter en de secretaris en moet plaats, dag, uur en agenda vermelden. Elk voorstel , ondertekend door ten minste één vijfde van de effectieve leden, wordt op de agenda gebracht voor zover deze aanvraag bij de voorzitter van de Raad van Bestuur ten minste 2 dagen voor de voorziene datum van de vergadering werd ingediend,

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of In diens afwezigheid, door de ondervoorzitter, of, bij ontstentenis, door de oudste in leeftijd der aanwezige bestuurders.

Artikel 10 -- Beslissingen van de Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering is geldig samengesteld welk ook het aantal aanwezige stemgerechtigde leden is,

behalve wanneer de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 02 mei 2002, anders voorziet. Indien de

vergadering niet het vereiste quorum bereikt, moet een nieuwe vergadering worden samengeroepen die kan

beslissen wat ook het aantal aanwezigen is. Deze tweede vergadering mag pas vijftien dagen na de eerste

vergadering plaatsvinden.

Exclusieve bevoegdheden van de Algemene vergadering volgens art 4 van de wet van 02 mei 2002

1.de wijziging van de statuten;

2.de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3. de benoeming en de afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging;

4.de kwijting van de bestuurders en de commissarissen;

5.de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6.de ontbinding van de vereniging;

7,de uitsluiting van een lid;

8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

en in aile gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Effectieve leden hebben stemrecht en beschikken over één stem op de Algemene Vergadering. Effectieve leden kunnen zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid met een schriftelijke volmacht. De aldus gemandateerde personen mogen slechts één ander effectief lid vertegenwoordigen.

De vergadering mag beslissen over een punt dat niet op de dagorde staat, als tweederde van de effectieve leden aanwezig zijn en indien de beslissing om het punt te behandelen unaniem wordt genomen.

De beslissingen worden genomen met eenvoudige meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden, tenzij de wet of onderhavige statuten een andere meerderheid voorzien. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van diegene die de vergadering voorzit doorslaggevend.

Artikel 11 Wijziging van de statuten

De Algemene Vergadering kan enkel beslissen over een voorstel van statuutwijziging of over een ontbinding van de vereniging Indien de wijziging of de ontbinding expliciet vermeld staan als agendapunt in de oproeping.

De vergadering zal tweederde van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden moeten samenbrengen en de beslissing zal moeten worden genomen met een tweederde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOR 2.2

Indien het aanwezigheidsquorum niet bereikt wordt, zal een tweede vergadering worden samengeroepen, die zal kunnen beslissen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden, op voorwaarde dat de beslissing genomen wordt met een tweederde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. Deze tweede vergadering mag pas vijftien dagen na de eerste vergadering plaatsvinden.

Ingeval van voorstel tot wijziging van het doel of van de ontbinding van de vereniging, moet de beslissing genomen worden bij meerderheid van viervijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

Artikel 12 Bekendmaking van de beslissingen van de Algemene Vergadering

Van de vergaderingen van de Algemene Vergadering worden processen-verbaal opgesteld die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris van de vereniging. Deze processen-verbaal zullen bewaard worden op de zetel van de vereniging, waar alle leden, effectieve en gewone leden, er kennis kunnen van nemen zonder verplaatsing. ( een kopie van elk proces-verbaal zal via schriftelijke mededeling worden gericht aan de effectieve leden.)

De processen-verbaal met betrekking tot de benoeming of de afzetting van bestuurders, van de personen die belast zijn met het dagelijks beheer of met wijzigingen van de statuten, of de ontbinding van de vereniging alsook de jaarrekening van de vereniging zullen bovendien worden neergelegd in het dossier neergelegd ter Griffie van de Rechtbank van Koophandel.

Hoofdstuk 4 : De Raad van Bestuur

Artikel 13  Bevoegdheid en samenstelling van de Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur wordt door de Algemene Vergadering verkozen onder haar effectieve leden en bestaat uit ten minste drie personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval lager zijn dan het aantal effectieve leden van de vereniging. Er kan per afdeling maar 1 coördinator verkozen worden in de Raad van Bestuur. (1 voor waterpolo, 1 voor schoonspringen, 1 voor zwemmen.) Trainers kunnen niet in de Raad van Bestuur verkozen worden. Onder de bestuurders worden de functies van voorzitter, ondervoorzitter, penningmeester en secretaris verdeeld en alle andere noodzakelijke mandaten.

De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte tegenover derden. Aile rechten die de wet niet uitdrukkelijk verleent aan de Algemene Vergadering, worden toegekend aan de Raad van Bestuur. Hij kan de nodige handelingen verrichten, elk contract ondertekenen en meer in het algemeen alles doen wat nodig is voor het bestuur van de Vereniging en voor de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de VZW in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door de voorzitter en de secretaris die gezamenlijk handelen.

Kandidaat-bestuurders moeten meerderjarig zijn en hun aanvraag dient uiterlijk de dag vôôr de Algemene Vergadering waarop de verkiezing zal gebeuren schriftelijk bij de voorzitter of de secretaris toe te komen.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd en loopt over een termijn van drie jaar. De uittredende bestuurders kunnen in functie blijven tot er in hun vervanging is voorzien. Het mandaat wordt vroegtijdig beëindigd door overlijden, ontslag of afzetting.

Bij ontslag of ingeval van een vacature tijdens een mandaat kan een functie van bestuurder of, wanneer de Raad van Bestuur dat nuttig acht, kan een gedeelte van haar bevoegdheden door de Raad van Bestuur, onder haar verantwoordelijkheid, worden overgedragen aan één van haar leden, aan een ander lid van de vereniging of zelfs aan derden.

Over de afzetting van een bestuurder zal slechts beslist kunnen worden door de Algemene Vergadering bij tweederde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. Elke bestuurder die wordt aangeduid ter vervanging van een bestuurder na diens overlijden, ontslag of afzetting, zal het mandaat van de bestuurder die hij vervangt, beëindigen zonder echter de duur ervan te overschrijden.

Artikel 14 Vergaderingen van de Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur vergadert minstens éénmaal per jaar. De Raad van Bestuur wordt door de voorzitter samengeroepen onder dezelfde voorwaarden als de Algemene Vergadering. De Raad .van Bestuur moet samenkomen indien drie bestuurders dit vragen.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of in diens afwezigheid, door de ondervoorzitter, of, bij ontstentenis, door de oudste in leeftijd der aanwezige bestuurders.

Minstens de helft van de bestuurders moet aanwezig of vertegenwoordigd zijn, Een bestuurder kan slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen. Alle besluiten van de Raad van Bestuur worden bij gewone

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

meerderheid der stemmen van de aanwezige leden genomen, tenzij anders bepaald in onderhavige statuten., Bil gelijkheid van stemmen Is de stem van diegene die voorzit doorslaggevend.

Artikel 15 -- Speciale bevoegdheden van de Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur stelt jaarlijks de bijdragen vast ten laste van de leden. De jaarlijkse bijdrage bestaat uit een vast en een variabel gedeelte. Het vast gedeelte is ten laste van alle leden, het variabel gedeelte is ten laste van de sportbeoefenaars. Het maximum bedrag van het vast gedeelte zal niet meer bedragen dan E 25,00 en het maximum bedrag van het variabel gedeelte niet meer dan ¬ 2500,00.

De Raad van Bestuur onderzoekt de kandidaturen van de effectieve leden en stelt deze kandidaturen voor aan de Algemene Vergadering.

De Raad van Bestuur neemt akte van de ontslagen van de effectieve leden, onderzoekt eventuele uitsluitingen van effectieve leden en legt deze voor aan de Algemene Vergadering. De Raad houdt het register bij van de effectieve leden.

De Raad van Bestuur stelt de agenda op van de Algemene Vergaderingen en stelt de jaarrekening en jaarlijkse begroting op die worden ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering,

De Raad van Bestuur stelt de documenten op die in het dossier op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel moeten neergelegd worden en verzekert de neerlegging ervan voor eventuele publicatie In het Belgisch Staatsblad conform de wetgeving.

Artikel 16  Bekendmaking van de beslissingen van de Raad van Bestuur

Van de vergaderingen van de Raad van Bestuur worden processen-verbaal opgesteld die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris van de vereniging. Deze processen-verbaal zullen bewaard worden op de zetel van de vereniging, waar alle effectieve leden, er kennis kunnen van nemen zonder verplaatsing. een kopie van elk proces-verbaal zal via schriftelijke mededeling warden gericht aan de bestuurders)

Hoofdstuk 5: Het college van dagelijks bestuur

Artikel 17 - Bevoegdheid en samenstelling

Door de Raad van Bestuur wordt een Afgevaardigd Bestuurder en een bestuursorgaan benoemd, die niet expliciet tot de Raad van Bestuur behoren, en die met het dagelijks bestuur van de vereniging worden belast ( = de Stafvergadering ). De leden van de Stafvergadering kunnen zowel effectieve als gewone leden zijn. Alle besluiten van de Stafvergadering worden bil gewone meerderheid der stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden genomen.

De Stafvergadering kan binnen de haar opgedragen bevoegdheden commissies oprichten die met een bepaalde opdracht ( permanent of tijdelijk) worden belast.

De Stafvergadering wordt voorgezeten door de Afgevaardigde Bestuurder, of in diens afwezigheid door de oudste in leeftijd der aanwezige leden.

De leden van de Stafvergadering worden benoemd voor onbepaalde duur. Hun benoeming wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossler ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt.

Artikel 18 - Vergaderingen van de Stafvergadering

Minstens de helft van de stafleden moet aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een staflid kan slechts één andere staflid vertegenwoordigen.

Bij gelijkheid van stemmen is de stem van diegene die voorzit doorslaggevend.

De Stafvergadering wordt door de voorzitter samengeroepen onder dezelfde voorwaarden als de Algemene Vergadering, De Stafvergadering vergadert telkens als dit voor de goede werking van de vereniging vereist is met een minimum van acht vergaderingen per jaar. De vertegenwoordiging van de Stafvergadering op intern vlak alsook de externe vertegenwoordiging, betreffende de haar toegewezen bevoegdheden, wordt opgedragen aan de Afgevaardigde Bestuurder en de secretaris van de VZW die samen optreden.

Artikel 19  Bekendmaking van de beslissingen van de Stafvergadering

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Van de vergaderingen van de Stafvergadering worden processen-verbaal opgesteld die ondertekend worden door de Afgevaardigde Bestuurder, Deze processen-verbaal zullen bewaard worden op de zetel van de vereniging, waar alle effectieve ieden, er kennis kunnen van nemen zonder verplaatsing. ( een kopie van elk proces-verbaal zal via schriftelijke mededeling worden gericht aan de bestuurders en de leden van de Stafvergadering)

Hoofdstuk 6  Begroting en rekening

Artikel 20  Boekjaar

Het maatschappelijk jaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Artikel 21  Voorstelling en openbaarheid van de begroting en de rekening

De Raad van Bestuur stelt een jaarlijkse begroting op die ter goedkeuring voorgelegd wordt aan de Algemene Vergadering. Deze begroting wordt zodanig opgemaakt dat het mogelijk is een kosten - baten analyse te maken per sportdiscipline op basis waarvan het jaarlijks lidgeld kan worden vastgesteld.

De vereniging voert verder een vereenvoudigde boekhouding die betrekking heeft op de mutaties in contant geld of op de financiële rekeningen gedurende het maatschappelijk jaar, overeenkomstig het door de Koning vastgesteld mode!.

De begroting en de rekening worden ter beschikking gehouden van de effectieve leden op de zetel van de vereniging, tenminste acht dagen voor de Algemene Vergadering waarop ze worden behandeld,

Na goedkeuring door de Algemene Vergadering zullen de jaarrekeningen in naam van de Raad van Bestuur neergelegd worden in het verenigingsdoss¬ er bij de griffie van de rechtbank van Koophandel

Artikel 22  rekening nazichters

Jaarlijks stelt de Algemene Vergadering twee rekening nazichters aan. Zowel effectieve ieden als gewone leden ( vanaf de voile leeftijd van 18 jaar ), behalve de penningmeester, kunnen hiervoor in aanmerking komen.

De rekening nazichters zijn belast met de controle van de boekhouding, de financiële toestand, van de regelmatigheden conform de wet en onderhavige statuten en van de verrichtingen die In de jaarrekening worden opgenomen gedurende het afgelopen boekjaar. Tijdens de voorlegging van de jaarrekening maken zij het verslag betreffende hun controle over aan de Algemene Vergadering. Door de goedkeuring van dit verslag door de Algemene Vergadering wordt kwijting gegeven aan de bestuurders en aan de rekening nazichters. Hun mandaat neemt hierdoor een einde.

Artikel 23 - giften

Met uitzondering van handgiften, behoeft elke gift onder de ievenden of bij testament aan de vereniging machtiging door de Koning. Deze machtiging is evenwel niet vereist voor de aanneming van giften waarvan de waarde niet hoger is dan E 100.000,00. dit bedrag wordt op 1 januari van ieder jaar aangepast aan het indexcijfer van de consumptieprijzen van de maand oktober van het voorbije jaar zoals wordt bekend gemaakt in het Belgisch Staatsblad.

Hoofdstuk 7  Ontbinding

Artikel 24 - Ontbinding

De Algemene Vergadering kan de ontbinding van de vereniging alteen uitspreken onder dezelfde voorwaarden ais die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging,

De vereniging kan eveneens ontbonden worden door de bevoegde rechtbank op vraag van een effectief lid, van een belanghebbende derde of van het Openbaar Ministerie,

Artikel 25  Vereffening

In geval van een vrijwillige ontbinding van de vereniging zal de Algemene Vergadering of, bij ontstentenis hiervan, de rechtbank twee vereffenaars aanduiden die belast worden met de vereffening van de schulden en de uitvoering van de bestemming van het netto saldo.

Artikel 26  Bestemming van het actief na vereffening

. h

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Moq 2,2

L.tmil{ B - vervolg

Ingeval van ontbinding zal het actief, na aftrek van het passief, door de Algemene Vergadering worden bestemd aan een vereniging die hetzelfde doel heeft. Indien er meerdere mogelijke begunstigde verenigingen zijn, zal de Algemene Vergadering met een eenvoudige meerderheid een keuze maken of naar haar goeddunken verdelen. Indien er geen mogelijke begunstigde verenigingen zijn, zullen de activa overgedragen worden naar een vereniging met een goed doel, naar goeddunken van de Algemene Vergadering, dat zoveel mogelijk overeenkomt met het doel waarvoor de vereniging is opgericht.

Artikel 27 - Aansprakelijkheid

Onverminderd de artikelen 3,§2 en 11 is de vereniging aansprakelijk voor de fouten die kunnen worden toegekend aan haar aangestelden of aan de organen waarvoor zij handelt. De bestuurders alsook de personen die met het dagelijks bestuur belast zijn gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan en dragen geen enkele persoonlijke aansprakelijkheid inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat.

Artikel 28  Wettelijk toe te passen bepalingen

Aile in de statuten niet voorziene bepalingen worden geregeld door de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 en haar wijzigingen door de wet van 2 mei 2002.

Goedgekeurd door de Algemene vergadering bis van 26 februari 2015,

Huys Jurgen

Voorzift

Hamelrijckx Birgit

Secretaris

Op de laatste blz. van Lutk E vernielden . Recto Plaarn en hoedanigheid van de instrurientereide notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevozed de vereniging, stichting of organivme ten aanzien van derden te vertegem.foordigen

Verso . i laern en handtekening

Coordonnées
GENKER ZWEMVERENIGING NEPTUNUS (VERKORT) GZVN

Adresse
Zetel : Koerweg 53, 3600 Genk

Code postal : 3600
Localité : GENK
Commune : GENK
Province : Limbourg
Région : Région flamande