GINGER HEDGEROWS TAX CONSULTING

Divers


Dénomination : GINGER HEDGEROWS TAX CONSULTING
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 838.272.416

Publication

12/08/2011
ÿþMai 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1

1l

ll11 11111 11 li1I I1 l li IIl1 ll11 lli

" 1112512"

V

bFh

CC

Suri

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

~ 2 -H- 2099

Ondernemingsnr : anEming

(voluit) : Ginger Hedgerows Tax Consulting

Rechtsvoren : Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Gewone Commanditaire Vennootschap

Zetel : Molenveld 39, 3580 Beringen Onaeveule : Oprichting

Bij onderhandse akte dd. 29 juli 2011 heeft de heer Gert August L. Van Orshaegen, wonende te 3580 Beringen, Molenveld 39, tezamen met een stille vennoot, een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap opgericht. Een uittreksel van de oprichtingsakte wordt hieronder weergegeven:

Artikel 1 : rechtsvorm en naam

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire

vennootschap (Comm.V). Haar maatschappelijke naam is "Ginger Hedgerows Tax Consulting".

Artikel 2 : maatschappelijke zetel

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te 3580 Beringen, Molenveld 39.

Hij mag, mits naleving van de toepasselijke taalwetgeving, worden verplaatst naar elke andere plaats in België door eenvoudige beslissing van het bestuursorgaan.

Elke wijziging van de maatschappelijke zetel zal door het bestuursorgaan bekendgemaakt worden in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

De vennootschap kan, door eenvoudige beslissing van het bestuursorgaan, administratieve zetels, bijkantoren, uitbatingzetels, opslagplaatsen, vertegenwoordigingen of agentschappen oprichten in België of in het buitenland.

Artikel 3 : doel

De vennootschap heeft tot doel de burgerlijke werkzaamheden van belastingconsulent uit te oefenen, zoals omschreven in artikel 38 van de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig betreffende de boekhoudkundige en fiscale beroepen, evenals het uitoefenen van alle hiermee verenigbare activiteiten.

Deze activiteiten worden, overeenkomstig de wet van 22 april 1999 met betrekking tot de boekhoudkundige en fiscale beroepen, uitgeoefend door of onder de effectieve leiding van natuurlijke personen die de hoedanigheid hebben van belastingconsulent, of die de hoedanigheid hebben van een van de personen zoals vermeld in artikel 6 § 1, 7°, derde alinea van het Koninklijk Besluit van 4 mei 1999 betreffende het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, zoals gewijzigd door het koninklijk besluit van 16 oktober 2010.

Behoren met name tot de activiteiten van de belastingconsulent:

1° het verstrekken van advies in alle belastingaangelegenheden;

2° het bijstaan van belastingplichtigen bij de nakoming van hun fiscale verplichtingen;

3° het vertegenwoordigen van belastingplichtigen.

Behoren onder meer tot de verenigbare activiteiten:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

Ode juridische dienstverlening in verband met de werkzaamheden van belastingconsulent, voor zover dit niet geschiedt als hoofdwerkzaamheid of voor zover dit door zijn aard een onderdeel uitmaakt van de uitoefening van de werkzaamheden van belastingconsulent;

Q'het verstrekken van adviezen. raadplegingen in statistische, economische, financiële en administratieve aangelegenheden, en het uitvoeren van allerlei studies en werkzaamheden dienaangaande, met uitzondering van beleggingsadvies en de activiteiten waarvoor een bijkomende erkenning vereist is en/of die door de wet voorbehouden zijn aan andere beroepen;

Q'het verstrekken van advies over de sociale wetgeving, loonberekeningen of het verlenen van bijstand bij het vervullen van bepaalde sociaalrechtelijke formaliteiten, voor zover deze een aanvullende en bijkomstige activiteit is die niet het voorwerp uitmaakt van een afzonderlijke facturatie.

Zij mag eveneens, onder de voorwaarden bepaald door de toepasselijke wetgeving, elke verrichting tot stand brengen die van aard is de verwezenlijking van haar doel te bevorderen en in overeenstemming is met de plichtenleer die geldt voor het beroep van belastingconsulent.

De vennootschap mag, in ondergeschikte orde aan de bovenvermelde werkzaamheden van belastingconsulent, een eigen roerend en onroerend vermogen aanleggen en beheren en alle handelingen stellen die hiermee rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden en die van die aard zijn de opbrengst van deze onroerende en roerende goederen te bevorderen, voor zover deze handelingen niet in strijd zijn met de deontologie van de belastingconsulent.

Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen en mag borgstelling verlenen voor alle leningen, kredietopeningen en andere verrichtingen zowel voor haarzelf als voor alle derden, met uitzondering van haar cliënten. Zij mag aan wie ook, met uitzondering van haar cliënten, leningen toestaan, en (hypothecaire) waarborgen verlenen.

Zij mag haar doel zowel in België als in het buitenland verwezenlijken, onder voorbehoud van internationale bepalingen ter zake.

Zij mag rechtstreeks of onrechtstreeks via inbreng, fusie, inschrijving of iedere andere manier, geen deelnemingen bezitten in andere rechtspersonen dan:

Ovennootschappen erkend door het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten;

Q'rechtspersonen die lid zijn van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren of auditkantoren zoals bedoeld in artikel 2 van de wet van 22 juli 1953 houdende oprichting van een Instituut van de Bedrijfsrevisoren en organisatie van het publiek toezicht op het beroep van bedrijfsrevisor;

Q'rechtspersonen die lid zijn van het Beroepsinstituut van erkende boekhouders en fiscalisten, of rechtspersonen zoals bedoeld in artikel 8, 9 en 10 van het koninklijk besluit van 15 februari 2005 betreffende de uitoefening van het beroep van erkend boekhouder en erkend boekhouderfiscalist in het kader van een rechtspersoon.

Zij mag zonder de voorafgaande en steeds herroepbare toelating van het Instituut geen taak van bestuurder of zaakvoerder uitoefenen in handelsvennootschappen of vennootschappen met handelsvorm, andere dan die in het voorafgaande lid zijn opgesomd, tenzij zij door een rechtbank hiermee wordt belast.

Artikel 5 : kapitaal

Het kapitaal van de vennootschap, dat geheel geplaatst is, bedraagt drie duizend euro (3.000,- ¬ ) en is verdeeld in drie honderd (300) aandelen, met een fractiewaarde van één/driehonderdste (1/300ste) van het kapitaal.

Het kapitaal van de vennootschap werd bij de oprichting volledig onderschreven en volledig volstort door middel van inbrengen in geld.

Te allen tijde kunnen nieuwe deelnemingen, waaraan andere rechten en/of verplichtingen verbonden zijn, genomen en aanvaard worden.

Artikel 9: werkende venno(o)t(en) en stille vennoten

De vennootschap heeft één werkende vennoot, zijnde de heer Gert August L. Van Orshaegen, wonende te

Molenveld 39, 3580 Beringen. Alle overige vennoten zijn stille vennoten.

TITEL IV  BESTUUR

Artikel 12: bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan

niet vennoten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

indien er twee of meer zaakvoerders zijn, vormen deze een college, dat een voorzitter aanstelt en verder handelt zoals een beraadslagende vergadering.

De zaakvoerders) word(t)(en) met eenparigheid van stemmen benoemd door de algemene vergadering der vennoten voor de tijdsduur door haar vast te stellen, met inbegrip van de stemmen van de vennoot die desgevallend als zaakvoerder zou worden voorgedragen.

Indien er minstens drie zaakvoerders worden aangesteld, moet de meerderheid van hen de hoedanigheid hebben van belastingconsulent, die moeten ingeschreven zijn op deellijst van de externe leden van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten.

Indien vennootschappen van belastingconsulenten tot zaakvoerders worden benoemd, worden deze overeenkomstig artikel 61 van het Wetboek van vennootschappen vertegenwoordigd door een natuurlijk persoon die de hoedanigheid heeft van belastingconsulent. Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Wanneer het college van zaakvoerders slechts uit twee leden bestaat, heeft minstens één van hen de hoedanigheid van belastingconsulent; de andere mag:

Deen natuurlijke persoon of rechtspersoon zijn die in het buitenland een hoedanigheid bezit die ais gelijkwaardig wordt erkend met die van accountant en/of belastingconsulent,

Deen lid zijn van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren,

Deen wettelijke auditor of een auditkantoor zijn zoals bedoeld in artikel 2 van de wet van 22 juli 1953 houdende oprichting van een Instituut van de Bedrijfsrevisoren en Organisatie van het publiek toezicht op het beroep van bedrijfsrevisor,

Deen lid zijn van het Beroepsinstituut van erkende boekhouders en fiscalisten, of een natuurlijke persoon of een rechtspersoon zoals bedoeld in artikel 8, 9 en 10 van het koninklijk besluit van 15 februari 2005 betreffende de uitoefening van het beroep van erkend boekhouder en erkend boekhouderfiscalist in het kader van een rechtspersoon.

Wanneer er maar één zaakvoerder is, die (noodzakelijkerwijze) alle handelingen mag verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel, behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van Vennootschappen alleen de algemene vergadering bevoegd is, moet deze zaakvoerder de hoedanigheid van belastingconsulent hebben.

De zaakvoerders kunnen slechts ongevraagd warden ontslagen door een besluit van de algemene vergadering dat met eenparigheid van stemmen moet worden aangenomen, met inbegrip van de stemmen van de betrokken zaakvoerder zelf, indien deze tevens vennoot is.

Elke zaakvoerder kan te allen tijde vrijwillig ontslag nemen door enkele kennisgeving aan de vennootschap, onder verplichting zijn ambt te blijven vervullen totdat redelijkerwijze in zijn opvolging kan worden voorzien. Uittredende zaakvoerders zijn herkiesbaar.

Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd.

Artikel 13: beraadslaging en besluitvorming

Behalve indien de vennootschap slechts één zaakvoerder telt, gelden de hiernavolgende regels.

Het college van zaakvoerders kiest een voorzitter bij gewone meerderheid onder haar leden die de hoedanigheid hebben van belastingconsulent en die ingeschreven zijn op deellijst van de externe leden van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten. Het college van zaakvoerders bepaalt tevens bij gewone meerderheid de duur van het mandaat van de voorzitter.

De voorzitter zit het college van zaakvoerders voor. Bij gebrek aan een voorzitter, wordt zijn functie voor de betreffende vergadering waargenomen door de oudste aanwezige zaakvoerder in leeftijd, tenzij de voorzitter zelf zijn plaatsvervanger heeft aangeduid onder de overige zaakvoerders.

Het college van zaakvoerders komt bijeen telkens het belang van de vennootschap het vereist of telkens één zaakvoerder hierom verzoekt.

Het college van zaakvoerders komt bijeen op de maatschappelijke zetel van de vennootschap of op elke andere plaats in de oproepingsbrief vermeld. De oproepingsbrief bevat de agenda en wordt minstens acht dagen vaar het college van zaakvoerders opgestuurd. Over punten die niet op de agenda voorkomen, kan slechts geldig worden beraadslaagd en beslist indien alle zaakvoerders aanwezig dan wel vertegenwoordigd zijn en akkoord zijn over de betreffende agendapunten te beraadslagen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

Iedere zaakvoerder kan door middel van een stuk dat zijn handtekening draagt (met inbegrip van de digitale handtekening zoals bedoeld in artikel 1322, tweede lid van het Burgerlijk Wetboek) waarvan kennis is gegeven per brief, fax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek, volmacht geven aan een ander lid van het college van zaakvoerders om hem op een welbepaalde vergadering te vertegenwoordigen. Een zaakvoerder mag meerdere van zijn collega's vertegenwoordigen en mag, naast zijn eigen stem, evenveel stemmen uitbrengen als hij volmachten heeft ontvangen.

Behalve in geval van overmacht, kan het college van zaakvoerders slechts geldig beraadslagen en beslissen indien tenminste de helft van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien deze voorwaarde niet is vervuld, kan een nieuwe vergadering worden samengeroepen die geldig zal beraadslagen en beslissen over de punten die op de dagorde van de vorige vergadering voorkwamen, indien tenminste twee zaakvoerders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Het college van zaakvoerders kan vergaderen per telefoon- of videoconferentie; dit wordt uitdrukkelijk zo genotuleerd.

Elke beslissing van het college van zaakvoerders wordt genomen met gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde zaakvoerders, en bij onthouding van één of meerdere onder hen, met de meerderheid van de andere zaakvoerders.

Bij staking van stemmen is de stem van degene die de vergadering voorzit doorslaggevend.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vennootschap zulks vereisen, kunnen de besluiten van het college van zaakvoerders worden genomen bij eenparig schriftelijk besluit van de zaakvoerders.

Artikel 14: directeur

Behalve indien de vennootschap slechts één zaakvoerder telt, gelden de hiernavolgende regels.

Het college van zaakvoerders kan het dagelijks bestuur toevertrouwen aan één of meerdere directeur(s) binnen de beperkingen van hun professionele bevoegdheid en onder voorbehoud van de wettelijke beperkingen betreffende het voeren van de titel en de uitoefening van het beroep van belastingconsulent. Meer in het bijzonder mogen de directeurs aan wie het dagelijks bestuur wordt toevertrouwd en die persoonlijk geen lid zijn van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, geen handelingen stellen of beslissingen nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met de uitoefening van het beroep van belastingconsulent, of met het voeren van de titel van belastingconsulent.

Het is het college van zaakvoerders die de bijzondere bevoegdheden en bezoldigingen ten laste van de algemene kosten, die verbonden zijn aan deze functie, bepaalt.

Binnen het kader van het dagelijks bestuur, wordt de vennootschap tegenover derden in en buiten rechte vertegenwoordigd door de directeur(s), afzonderlijk handelend.

Artikel 15: bevoegdheden van het college

Behalve indien de vennootschap slechts één zaakvoerder telt, gelden de hiemavolgende regels.

Het college van zaakvoerders bezit de meest uitgebreide bestuur- en beschikkingsbevoegdheden die stroken met het doel van de vennootschap en mag alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen die de wet voorbehoudt aan de algemene vergadering en mits naleving van de bijzondere bepalingen betreffende het genieten van de hoedanigheid en het voeren van de titel van belastingconsulent, zoals voorzien door de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig en haar uitvoeringsbesluiten. De zaakvoerder(s) die de hoedanigheid van belastingconsulent niet heeft (hebben), mag (mogen) meer in het bijzonder geen enkele handeling stellen of beslissing nemen die, direct of indirect, een inmenging zou betekenen in de uitoefening van het beroep en de opdrachten van de belastingconsulent, zoals vermeld in artikel 38 van de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig met betrekking tot de boekhoudkundige en fiscale beroepen.

Zonder afbreuk aan het voorgaande, ligt alles wat niet uitdrukkelijk door de statuten of door de wet aan de beslissing van de algemene vergadering wordt voorbehouden, bijgevolg in de bevoegdheid van de het college van zaakvoerders.

Artikel 16 : vertegenwoordigingsbevoegdheid

De enige zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als

verweerder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

Wanneer er minstens twee zaakvoerders zijn, wordt de vennootschap tegenover derden en in rechte geldig vertegenwoordigd door twee zaakvoerders die van geen volmacht blijk moeten geven, zonder afbreuk aan artikel 15 en afgezien van bijzondere delegaties.

TITEL VII  JAARREKENING  WINSTVERDELING  RESERVE

Artikel 25: boekjaar  jaarrekening  mededeling van de jaarrekening

Het boekjaar vangt aan op één januari en eindigt op éénendertig december van elk jaar.

Op deze datum stellen de zaakvoerders of, indien geen enkele zaakvoerder werd benoemd, de werkende vennoot, een inventaris op en stellen de jaarrekening vast, overeenkomstig de wet. De zaakvoerders of, indien geen enkele zaakvoerder werd benoemd, de werkende vennoot, stellen eveneens een jaarverslag op met betrekking tot de activiteiten van de vennootschap gedurende het boekjaar.

De jaarrekening, het jaarverslag en, in voorkomend geval, het verslag van de commissaris worden niet later dan de oproeping tot de algemene vergadering overgemaakt aan de vennoten.

Artikel 26: goedkeuring van de jaarrekening

De jaarlijkse algemene vergadering van vennoten beslist over de goedkeuring van de jaarrekening.

Artikel 27: winstverdeling

Ieder jaar zal de jaarlijkse algemene vergadering van vennoten het te bestemmen resultaat vaststellen. Deze bestaat uit het resultaat van het voorbije boekjaar en, in voorkomend geval, het overgedragen resultaat van de voorgaande boekjaren.

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één/tiende van het vast gedeelte van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

Indien beslist wordt over te gaan tot een uitkering van een dividend, heeft elke vennoot recht op een deel van de winst in verhouding tot zijn aandelenbezit.

Artikel 28: tussentijdse dividenden

Op elk ogenblik kan de algemene vergadering van vennoten beslissen tussentijdse dividenden uit te keren

op de overgedragen winsten en/of de beschikbare reserves van de vennootschap.

TITEL VIII  ONTBINDING  VEREFFENING

Artikel 29: ontbinding

De vennootschap wordt ontbonden in de gevallen voorzien door de wet.

De vennootschap mag tevens ten alle tijde ontbonden worden door besluit van de algemene vergadering, die beraadslaagt op de wijze vereist voor de wijziging aan de statuten.

De uittreding, de uitsluiting, het overlijden, de ontbinding, het onvermogen, het faillissement of de onbekwaamheid van een vennoot brengt het verlies van zijn hoedanigheid als vennoot met zich mee. Deze gebeurtenissen brengen eveneens de ontbinding van de vennootschap met zich mee, behalve indien de overige vennoten hier anders over beslissen, in welk geval de vennootschap blijft voortbestaan met de overige vennoten, op voorwaarde dat er minstens één stille vennoot en één werkende vennoot overblijven binnen de vennootschap.

Indien een vennoot zijn hoedanigheid als vennoot verliest en de overige vennoten beslissen de vennootschap verder te zetten, zullen hij of zijn wettelijke erfopvolgers recht hebben op de (afkoop)waarde voorzien in artikelen 7 en 11 van deze statuten.

Artikel 30: vereffening

Bij ontbinding wordt één of meerdere vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. De stille

venno(o)t(en) kan (kunnen) geen vereffenaar(s) zijn.

De vereffenaar zal pas in functie treden na bevestiging door de rechtbank van koophandel van de benoeming door de algemene vergadering overeenkomstig artikel 184 van het Wetboek van vennootschappen.

De vereffenaars beschikken over alle bevoegdheden genoemd in de artikelen 186 en 187 van het Wetboek van vennootschappen, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering. De algemene vergadering kan evenwel te allen tijde deze bevoegdheden bij gewone meerderheid beperken.

Voor de vereffening van de lopende zaken die een tussenkomst in de uitoefening van het beroep van belastingconsulent impliceren, of die betrekking hebben op het voeren van de titel van belastingconsulent, zal (zullen) de vereffenaar(s) die deze hoedanigheid niet heeft (hebben), beroep doen op een persoon die de vereiste hoedanigheid heeft.

Artikel 31: verdeling

In geval van ontbinding, onvermogen of faillissement van de vennootschap, zal elke vennoot recht hebben op de terugbetaling van zijn inbreng (nominale waarde), voor zover de vennootschap over een voldoende netto-actief beschikt hiertoe.

Na betaling van de schulden en kosten van de vennootschap zal het saldo in de eerste plaats worden aangewend voor de terugbetaling van de stortingen uitgevoerd voor de volstorting van de aandelen.

Als op alle aandelen niet in eenzelfde mate stortingen werden uitgevoerd, zullen de vereffenaars het evenwicht onder de aandelen vanuit het standpunt van de volstorting herstellen hetzij door een opvraging, hetzij door gedeeltelijke terugbetalingen.

De resterende activabestanddelen worden in gelijke mate onder de aandelen verdeeld. TITEL X  SLOT- EN OVERGANGSBEPALINGEN.

Benoeming van de zaakvoerder

De oprichters, verenigd in algemene vergadering, beslissen tot zaakvoerder te benoemen de heer Gert August L. Van Orshaegen, voornoemd, die verklaart deze functie te aanvaarden. Dit mandaat geldt voor onbepaalde duur.

Begin en afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op datum van oprichting en zal worden afgesloten op eenendertig

december tweeduizend en twaalf.

Gert Van Orshaegen

Zaakvoerder

Tezamen hiermee neergelegd: akte van oprichting

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behoutten

aan het

Betg_sch

staafeb:ad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
GINGER HEDGEROWS TAX CONSULTING

Adresse
MOLENVELD 39 3580 BERINGEN

Code postal : 3580
Localité : BERINGEN
Commune : BERINGEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande