GLOBAL

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : GLOBAL
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 876.420.437

Publication

03/07/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 20.05.2014, NGL 26.06.2014 14231-0349-012
21/06/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 21.05.2013, NGL 17.06.2013 13187-0238-011
14/09/2012
ÿþe , J Mod Word 11.1

~~..~.~....~.~,~..~ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernemingsnr : 0876.420.437 Benaming

(voluit) : GLOBAL (verkort) :

Neergelegd ter griffie der rechtbank y. koophandel te TONGEREN

5 -Ü9-. 2012

De Hoofdgriffier, Griffie

1111111110111111

*12155015*

E sr

Rechtsvorm : Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 3600 Genk, Vennestraat 127 bus 2.

(volledig adres)

Ondrwerp akte : WIJZIGING NAAR EEN VSO - statutenwijziging - ontslag en benoeming zaakvoerder

Er blijkt uit een akte verleden voor meester Bert VRANCKEN, Notaris te As op 31 augustus 2012, dat er een buitengewone algemene vergadering werd gehouden van de BVBA GLOBAL, met zetel te 3600 Genk, Vennestraat 127 bus 2, met KBO-nr 0876.420.437, rechtspersonenregister Tongeren, die de volgende besluiten heeft genomen met éénparigheid van stemmen:

EERSTE BESLUIT

De vergadering heeft kennisgenomen van en bevestigt het besluit van de bijzondere algemene vergadering van 24 augustus 2012 van deze vennootschap waarbij ontslag werd verleend aan de heer Paul BOOTSEN,; wonende te 3550 Heusden-Zolder, Rond Punt 7, als zaakvoerder en waarbij hem kwijting werd verleend voor: het door hem uitgeoefende mandaat.

TWEEDE BESLUIT

De vergadering bevestigt de aanstelling van de volgende zaakvoerder voor onbepaalde duur zoals beslist in de bijzondere algemene vergadering van deze vennootschap de dato 24 augustus 2012:

- De heer MALESZKA Frank Ignace, geboren te Genk op 12 april 1974, wonende te 3500 Hasselt, Boomkensstraat 165.

DERDE BESLUIT

De vergadering stelt vast dat zij kennis heeft gekregen van het verslag van de zaakvoerder de dato 29 augustus 2012 waarin ondermeer de uitbreiding van het doel van de vennootschap naar een vennootschap met, sociaal oogmerk wordt gemotiveerd ; bij dit verslag is een staat van actief en passief per 30 juni 2012 (maximum drie maanden oud) gevoegd. Het verslag wordt door de vergadering goedgekeurd.

VIERDE BESLUIT

De vergadering besluit overeenkomstig het verslag van de zaakvoerder het doel van de vennootschap uit te. breiden naar een doel met een sociaal oogmerk en de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid' om te vormen in een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met sociaal oogmerk.

De algemene regels en wetsartikelen van toepassing op de Besloten vennootschap met beperkte; aansprakelijkheid blijven onverminderd van toepassing (artikel 664 W.Venn.) maar de vennootschap zal in het; bijzonder onderworpen worden aan de bijzondere bepalingen opgenomen in de artikelen 661 tot en met 669 van het Wetboek van Vennootschappen (boek X).

Volgens artikel 661 W.Venn. is een vennootschap met sociaal oogmerk niet gericht op de verrijking van de; vennoten. De vennoten mogen geen of maar een beperkt vermogensvoordeel nastreven. In de statuten dienen: een aantal bepalingen opgenomen te worden zoals vermeld in artikel 661 W.Venn.

De notaris wijst de comparant erop dat de vennootschap in de praktijk dient de handelen zoals bepaald artikel 661 W.Venn., op straffe van ontbinding op verzoek van een vennoot, van een belanghebbende derde of: van het Openbaar Ministerie. De bestaande reserves, in welke vorm ook, mogen niet worden uitgekeerd; wanneer de vennootschap de bepalingen van artikel 661 en volgende niet meer langer naleeft. De akte tot: wijziging van de statuten moet aan die reserves een bestemming geven die zo nauw mogelijk aansluit bij het: sociaal oogmerk dat de vennootschap voorheen had.

De notaris heeft uitdrukkelijk gewezen op de verplichtingen opgenomen in artikel 661 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen, de verplichte vermeldingen in de statuten en de gevolgen/sancties die daaraan, verbonden zijn.

Het doel van de vennootschap wordt deels behouden maar aangepast naar een sociaal oogmerk en' uitgebreid met de volgende activiteiten met een sociaal oogmerk:

"Het stimuleren, onderzoeken, bevorderen, ondersteunen en samenbrengen van ondernemerschap binnen? het kader.van_de sociale economie, die erop gericht_ .s integratie_op de arbeids_marl<t na te streven van personen'

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

~ Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/09/2012 - Annexes du Moniteur belge die behoren tot de kansengroepen en tevens in het revitaliseren van sociaal economisch precaire handelsomgevingen".

VIJFDE BESLUIT

De notaris wijst erop dat vennootschap aan iedere vermelding van zijn rechtsvorm de woorden "met een sociaal oogmerk (SO)" dient te voegen. Deze woorden moeten eveneens worden toegevoegd aan de vermelding van de rechtsvorm in de uittreksels, zoals die overeenkomstig de artikelen 68 en 69 bekendgemaakt moeten worden.

ZESDE BESLUIT

De vergadering besluit het doel van de vennootschap bijkomend uit te breiden met de volgende activiteiten:

"- Het ter beschikking stellen van onroerende goederen, samen met een aantal ondersteunende diensten, voor een korte periode aan ondernemers, startende ondernemers, organisaties, ... die via het fenomeen van de 'pop-up stores' of '- restaurants' een platform aangeboden krijgen om hun product, dienst, ondememerscompetenties of zakelijk concept in realiteit uit te proberen.

- Het verstrekken van informatie, advies, ondersteuning en begeleiding van ondernemers en kandidaat-ondernemers bij het voorbereiden, ontwikkelen en starten met een eigen zaak en in het bijzonder begeleiding en ondersteuning bij een try-out.

- Het organiseren van een in het begeleidingsproces geïntegreerde opstart van zelfstandige activiteiten, met of zonder specifieke beroepskennis, voor een beperkte periode. De activiteiten met specifieke beroepskennis kunnen betrekking hebben op de hierna vermelde  niet limitatief opgesomde  activiteiten:

- Van de cluster bouw, met uitsluiting echter van alle activiteiten waarvoor de tienjarige aansprakelijkheid geldt;

- Van de cluster lichaamsverzorging;

- Van de cluster horeca en restauratie;

- Van de cluster rijwielen en motorvoertuigen;

- Onderworpen aan een erkenning door het BIBF, het IAB, de CBFA, het CtB of enig ander instituut of beroepsorganisatie waarbij de begeleide zelfstandige desgevallend moet instaan voor de vereiste beroepskennis of erkenning;

- De aan- en verkoop van goederen, producten en werktuigen van alle aard, inclusief ambulante handel.

- De dienstverlening kosteloze arbeidsbemiddeling, kosteloze trajectbegeleiding en kosteloze competentieontwikkeling kan flexibel aangeboden worden op eender welke plaats maar voornamelijk op locaties in eigendom en/of gehuurd door de vennootschap.

- Het organiseren en aanbieden van vorming, opleiding, training, lerende netwerken e.a. omtrent diverse maatschappelijke thema's.

- De aan- en verkoop van eigen onroerend goed

Het verwerven of toekennen van zakelijke rechten op eigen onroerend goed."

ZEVENDE BESLUIT

De vergadering heeft de statuten van de BVBA aangepast aan de hiervoor genomen besluiten (uitbreiding doel, herwerking naar sociaal oogmerk) en aldus in overeenstemming gebracht met artikel 661 van het Wetboek van vennootschappen.

- ARTIKEL 1 wordt aangepast als volgt:

"De vennootschap is een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met een sociaal oogmerk, met als benaming: "GLOBAL".

Aan de vermelding BVBA dienen de woorden «met een sociaal oogmerk (SO)» toegevoegd te worden. Deze woorden moeten eveneens worden toegevoegd aan de vermelding van de rechtsvorm in de uittreksels, zoals die overeenkomstig de artikelen 68 en 69 bekendgemaakt moeten worden.

- ARTIKEL 3 inzake het doel van de vennootschap wordt gewijzigd ais volgt:

"De vennootschap heeft een doel met sociaal oogmerk. Het doel kan zowel in België als in het buitenland worden uitgeoefend:

Volgende activiteiten kunnen uitgeoefend worden met het oog op het sociaal oogmerk van de vennootschap.

- Het stimuleren, onderzoeken, bevorderen, ondersteunen en samenbrengen van ondernemerschap binnen het kader van de sociale economie die erop gericht is integratie op de arbeidsmarkt na te streven van personen die behoren tot de kansengroepen en tevens in het revitaliseren van sociaal economisch precaire handelsomgevingen

Het ter beschikking stellen van onroerende goederen, samen met een aantal ondersteunende diensten, voor een korte periode aan ondernemers, startende ondernemers, organisaties, ... die via het fenomeen van de 'pop-up stores' of '- restaurants' een platform aangeboden krijgen om hun product, dienst, ondememerscompetenties of zakelijk concept in realiteit uit te proberen.

- Het verstrekken van informatie, advies, ondersteuning en begeleiding van ondernemers en kandidaat-ondernemers bij het voorbereiden, ontwikkelen en starten met een eigen zaak en in het bijzonder begeleiding en ondersteuning bij een try-out.

- Het organiseren van een in het begeleidingsproces geïntegreerde opstart van zelfstandige activiteiten, met of zonder specifieke beroepskennis, voor een beperkte periode. De activiteiten met specifieke beroepskennis kunnen betrekking hebben op de hierna vermelde  niet limitatief opgesomde  activiteiten:

- Van de cluster bouw, met uitsluiting echter van alle activiteiten waarvoor de tienjarige aansprakelijkheid geldt;

- Van de cluster lichaamsverzorging;

A - Van de cluster horeca en restauratie;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/09/2012 - Annexes du Moniteur belge - Van de cluster rijwielen en motorvoertuigen;

- Onderworpen aan een erkenning door het BIBF, het IAB, de CBFA, het CIB of enig ander instituut of beroepsorganisatie waarbij de begeleide zelfstandige desgevallend moet instaan voor de vereiste beroepskennis of erkenning;

- De aan- en verkoop van goederen, producten en werktuigen van alle aard, inclusief ambulante handel.

- De dienstverlening kosteloze arbeidsbemiddeling, kosteloze trajectbegeleiding en kosteloze competentieontwikkeling kan flexibel aangeboden worden op eender welke plaats maar voornamelijk op locaties in eigendom en/of gehuurd door de vennootschap.

- Het organiseren en aanbieden van vorming, opleiding, training, lerende netwerken e.a. omtrent diverse maatschappelijke thema's,

- De aan- en verkoop van eigen onroerend goed

- Het verwerven of toekennen van zakelijke rechten op eigen onroerend goed; voor eigen rekening het beheer van een onroerend vermogen en de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de onroerende goederen te bevorderen, alsmede zich borg stellen voor het goede verloop van verbintenissen door derde personen aangegaan die het genot zouden hebben van deze onroerende goederen;

- Alle aanverwante activiteiten, welke rechtstreeks of onrechtstreeks met voorgaande activiteiten te maken hebben.

De vennootschap kan alle financiële, handels-, nijverheids-, roerende en onroerende verrichtingen uitvoeren die nodig of dienstig zijn tot de verwezenlijking van haar doel. De vennootschap kan ook functies van bestuurder of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen. Dit alles in de meest uitgebreide zin van het woord zonder enige beperking,

De vennootschap mag op gelijk welke wijze ook betrokken zijn in zaken, ondernemingen of vennootschappen die hetzelfde, een soortgelijk, een gelijkaardig of samenhangend doel hebben, en die van aard zijn haar onderneming te ondersteunen of te ontwikkelen, dit ondermeer door het verwerven door inschrijving of aankoop en het beheren van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten vennootschappen.

De vennootschap kan ook functies van bestuurder, zaakvoerder of vereffenaar in andere vennootschappen uitoefenen.

De realisatie van deze doelstellingen vormen het sociaal oogmerk van de vennootschap. De vennoten streven geen of een beperkt vermogensvoordeel na.

De winst die voortvloeit uit de voormelde activiteiten zal ais middel beschouwd worden om het vooropgestelde sociaal doel te realiseren, deze zal dus niet worden uitgekeerd aan vennoten,"

- Artikel 7 inzake de overdracht van aandelen onder levereden of bij overlijden wordt aangevuld met de volgende alinea:

"Dit alles rekening houdend met artikel 661 van het Wetboek van vennootschappen.

Aandelen  personeelsleden:

Aan ieder personeelslid dient volgens artikel 661 W.Venn. de mogelijkheid geboden te worden om uiterlijk één jaar na zijn indienstneming door de vennootschap, de hoedanigheid van vennoot te verkrijgen. Hiertoe dient het personeelslid een aanvraag te doen aan de zaakvoerder die een voorstel van overdracht of creatie van aandelen voorlegt ter goedkeuring aan een bijzondere algemene vergadering die hierover binnen twee maanden dient te besluiten.

Deze bepaling is niet van toepassing op de personeelsleden die niet volledig handelingsbekwaam zijn;

De personeelsleden die niet langer door een arbeidsovereenkomst met de vennootschap zijn gebonden, wordt de mogelijkheid geboden om uiterlijk één jaar na het einde van die overeenkomst, desgewenst afstand te kunnen doen van de hoedanigheid van vennoot mits zij dit melden aan de zaakvoerder die dit voorlegt aan een bijzondere algemene vergadering binnen een termijn van twee maanden vanaf het verzoek. Er wordt door deze bijzondere algemene vergadering een beslissing goedgekeurd of de inbreng, rekening houdend met het sociaal oogmerk van de vennootschap, geheel, deels of niet kan terugbetaald warden aan de vennoot die verzocht heeft om afstand te doen van zijn hoedanigheid van vennoot.

Indien er geen overeenkomst wordt bereikt met de vennoot zal in onderling overleg een deskundige worden aangeduid om hierover een beslissing te nemen. Gaat de vennoot met deze beslissing niet akkoord, kan hij een vordering aanhangig maken bij de Rechtbank.

- Artikel 13 wordt aangevuld met de volgende alinea:

"De zaakvoerder of zaakvoerders dienen ieder jaar een bijzonder verslag uit te brengen over de wijze waarop de vennootschap toezicht heeft uitgeoefend op het oogmerk dat zij overeenkomstig het 2e lid van artikel 661 W.Venn. heeft vastgesteld; dat verslag moet inzonderheid aangeven dat de uitgaven inzake investeringen, inzake de werkingskosten en bezoldigingen bestemd zijn om de verwezenlijking van het sociale oogmerk van de vennootschap te bevorderen".

- Artikel 19, alinea 3 inzake de stemrechten op een algemene vergadering wordt in overeenstemming met artikel 661 W.Venn. gewijzigd als volgt:

'Evenwel mag niemand aan de stemming in de algemene vergadering deelnemen met meer dan een tiende van het aantal stemmen verbonden aan de vertegenwoordigde aandelen; dit percentage wordt op een twintigste gebracht wanneer een of meer vennoten de hoedanigheid hebben van personeelslid In dienst genomen door de vennootschap.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van -stemmen behoudens wanneer het º%Netboek van Vennootschappen een bijzondere meerderheid oplegt voor bepaalde beslissingen (zoals statutenwijzigingen enzovoort...),

- Aan artikel 22 wordt de volgende tekst toegevoegd na de eerste alinea:

"Het bijzonder verslag bedoeld in artikel 13 en in artikel 661, 6° W.Venn. moet worden ingevoegd in het jaarverslag wanneer dat volgens de artikelen 95 en 96 moet worden opgesteld."

- Artikel 23 betreffende de winstuitkering wordt gewijzigd als volgt:

"Overeenkomstig artikel 661, alinea 1, 1° W.Venn. mogen de vennoten geen of slechts een beperkt; vermogensvoordeel nastreven.

De netto-winst van het boekjaar wordt bepaald overeenkomstig de wettelijke bepalingen

1° jaarlijks wordt door de algemene vergadering van de nettowinst een bedrag van ten minste een twintigste afgenomen voor de vorming van een reservefonds. De verplichting tot deze afneming houdt evenwel op wanneer het reservefonds één tiende van het vaste gedeelte van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt;

2° de vennoten kunnen een beperkt rechtstreeks vermogensvoordeel uitgekeerd krijgen, op het werkelijk gestorte bedrag van de aandelen waarop zij ingeschreven hebben, dat niet meer mag bedragen dan de rentevoet vermeld in artikel 1, §2, 6° van het koninklijk besluit van 8 januari 1962 tot vaststelling van de voorwaarden tot de erkenning van de nationale groeperingen van coöperatieve vennootschappen en van de coöperatieve vennootschappen voor de nationale raad voor de coöperatie ter uitvoering van de wet van 20 juli 1955 houdende instelling van een Nationale Raad voor de Coöperatie;

3° het resterende gedeelte van de winst wordt toegevoegd aan de andere reserves/reservefondsen of uitgekeerd aan de door de algemene vergadering bepaalde hulp en bijstand voor organisaties met een sociaal doel op voorstel van de zaakvoerder(s) overeenkomstig het interne en externe oogmerk van de vennootschap."

- Artikel 24 betreffende de ontbinding en vereffening wordt gewijzigd als volgt:

"De algemene vergadering die uitspraak dient te doen over de ontbinding van de vennootschap, dient zich te schikken naar de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen en dient alle voorafgaande formaliteiten te vervullen wanneer zij de wijze van vereffening bepaalt.

Ingeval van ontbinding van de vennootschap, om welke reden ook, geschiedt de vereffening door de in functie zijnde zaakvoerder(s), tenzij de algemene vergadering daartoe één of meerdere vereffenaars aanstelt, waarvan ze de bevoegdheden en bezoldigingen vaststelt. De vereffenaars treden pas in functie nadat de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering. Zo de rechtbank weigert over te gaan tot bevestiging van hun benoeming, wijst ze zelf een vereffenaar aan, eventueel op voorstel van de algemene vergadering.

De rechtbank oordeelt tevens over de handelingen die de vereffenaar eventueel heeft gesteld tussen zijn benoeming door de algemene vergadering en de bevestiging ervan door de rechtbank van koophandel. Zij kan deze handelingen met terugwerkende kracht bevestigen, dan wel nietig verklaren indien ze kennelijk in strijd zijn met de rechten van derden. De algemene vergadering bepaalt de modaliteiten van de vereffening bij eenvoudige meerderheid van stemmen.

De vereffenaar(s) moet(en) tussentijds een omstandige staat van de toestand van de vereffening overzenden aan de griffie van de rechtbank van Koophandel op de tijdstippen bepaald in het Wetboek van Vennootschappen.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars of de vereffenaar het plan van verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de bevoegde rechtbank van koophandel.

Het vermogen van de ontbonden vennootschap dat, na aanzuivering van het passief en de eventuele terugbetaling aan de vennoten van hun inbreng, overblijft dient in overeenstemming met artikel 661, 9° W.Venn. een bestemming te krijgen die zo nauw mogelijk aansluit bij het sociaal oogmerk van de vennootschap. De vergadering die de afsluiting van de vereffening goedkeurt dient hierover een concreet besluit te nemen en de vereffenaar dient dit besluit uitte voeren.

-Artikel 27 wordt aangevuld met de volgende bepaling;

"Deze overdracht van aandelen door de enige vennoot dient in overeenstemming te zijn met artikel 661 van het Wetboek van vennootschappen".

- Na artikel 37 wordt een Artikel 38 toegevoegd luidend als volgt:

"De vennoten zullen zich gedragen naar de dwingende, wettelijke vennootschapsrechtelijke bepalingen en meer in het bijzonder naar Boek X van het Wetboek van vennootschappen over de vennootschappen met een sociaal oogmerk en de dwingende bepalingen in bijzondere wetten.

ACHTSTE BESLUIT

De vergadering geeft opdracht aan de notaris om de gecoördineerde statuten op te maken en deze samen met een expeditie van de onderhavige akte neer te leggen op de rechtbank van Koophandel en geeft tevens opdracht aan de zaakvoerder(s) om de genomen besluiten uit te voeren,

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Tegelijk hiermee neergelegd

- expeditie van de akte houdende wijziging naar een VSO de dato 31.01.2012

- verslag van de zaakvoerder + staat van activa en passiva

Notaris Bert Vrancken:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-,behotLlen

aan het Belgisch Staatsbiad

16/07/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 15.05.2012, NGL 11.07.2012 12285-0572-010
07/07/2011 : ME. - JAARREKENING 31.12.2010, GGK 17.05.2011, NGL 21.06.2011 11188-0469-010
05/07/2010 : ME. - JAARREKENING 31.12.2009, GGK 18.05.2010, NGL 29.06.2010 10249-0043-010
21/08/2009 : ME. - JAARREKENING 31.12.2008, GGK 19.05.2009, NGL 17.08.2009 09588-0196-011
31/07/2008 : ME. - JAARREKENING 31.12.2007, GGK 20.05.2008, NGL 25.07.2008 08479-0294-011
18/09/2007 : ME. - JAARREKENING 31.12.2006, GGK 15.05.2007, NGL 11.09.2007 07719-0384-012
29/06/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 19.05.2015, NGL 23.06.2015 15209-0465-011

Coordonnées
GLOBAL

Adresse
VENNESTRAAT 127, BUS 2 3600 GENK

Code postal : 3600
Localité : GENK
Commune : GENK
Province : Limbourg
Région : Région flamande