GREEN PROCYCLING

Association sans but lucratif


Dénomination : GREEN PROCYCLING
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 849.825.314

Publication

30/04/2014
ÿþ-w-

MpD2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

RECHTBANK van KOOPHANDEL

te ANTWERPEN, afdeling HASSELT

17 APR. 201k

Griffie

111111 1111111

19 91 8*

Ondernemingsnr : 0849.825.314

Benaming

(voluit) : Green Pro Cycling

(verkort) : GPC

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Wolfsdal 64, 3530 Houthalen-Helchteren

Onderwerp akte : Wijzigingen

Betreft:: Tekst Verslag buitengewone algemene vergadering van 8 jan 2014 met betrekking tot het opnemen van 2 bijkomende leden van de Algemene Vergadering

VERSLAG:

De vergadering wordt geopend met ais onderwerp: uitbreiding van het aantal leden van de algemene vergadering van 3 naar 5 leden - (aanvullen met 2 gekwalificeerde leden zodat conform de statuten het aantal op 5 komt).

Alle aanwezigen gaan unaniem akkoord om het aantal leden van de algemene vergadering conform de statuten uit te breiden naar 5 leden . De aanwezigen vinden unaniem dat deze uitbreiding noodzakelijk is om

werking te verbreden en verder te kunnen zetten.

De voorzitter Alex Deckers, stelde 2 geïnteresseerde personen voor die bereid zijn om toe te treden.

Namelijk:

1.Gert Vanderaerden - Herk de-Stad - 23 januari 1973

2.Marc Vandereyt - Hasselt 14 februari 19558

Gezien de vergadering met 2/3 meerderheid heeft beslist om de twee genoemde kandidaten toe te laten, treden ais lid van de Algemene Statutaire Vergadering,

Deze beslissing werd genomen tijdens deze Bijzondere Algemene Vergadering van 08 januari 2014 waarvan akte. in.dit verslag

Het verslag wordt ter kenninsgeving aangetekend verstuurd aan al de leden vanaf nu 3 + 2 =5

Op de laatste blz, van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen .

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Vervolg MOD z2

2. Verslag buitengewone algemene vergadering van 25 maart 2014.

Betreft:

1. Ontslag van bestuurden en Secretaris Erik Brusten-Broekstraat 14- 3530 Houthalen-Helchteren.

2. Opnemen van nieuwe bestuurder Mark Zandecki-Kolderstraat 112- 3530 Houthalen-Helchteren.

Verslag:

De vergadering neemt acte van het aangetekend schrijven met betrekking tot ontslag als bestuurder van Erik Brusten, Tevens deelt hij in hetzelfde schrijven mee dsat ook hierdoor het mandaat van secretaris vervalt.

De vergadering is unaniem akkoord met deze kandidatuur stellen als secretaris van de vereniging Green Pro Cyciing.

Tijdens deze zelfde vergadering neemt de vergadering akte van de kandidatuur stellen van Mark Zandecki als bestuurder van de vereiging Green Pro Cycling.

De vergadering is unanniem akkoord met de kandidatuurstelling.Zij stellen de heer Mark Zandecki aan als nieuwe bestuurder. Ook wpordt aan hem het mandaat van secretaris toegekend.

Getekend : Deckers Alex, voorzitter:

Ventura Antonio, penningmeester

Op de Iztatsie bi:, van Luit FFF vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perüa(roinlen) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegena,wcordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

05/11/2012
ÿþM00 2.2

(1-1;- in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

" iaiaosei

RECHTBANKVAN KOOPHANDEL

23 -10- 2012

HASSELT

Griffie

Ondernemingsnr : r> et? `---\ A `-'1

Benaming

(volet) : GREEN PROCYCLING

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel: WOLFSDAL 64 3530 HOUTHALEN - HELCHTEREN

Onderwerp akte : oprichting vzw greenprocycling

Titel 1 : NAAM -, MAATSCHAPPELIJKE ZETEL , DOEL en DUUR

- Deckers Alex Oude postbaan 62 3530 Houthalen-Helchteren

Brusten Erik Broekstraat 14 3530 Houthalen-Helchteren

Ventura Antonio Wolfsdal 64 3530 Houthalen-Helchteren

Art 1. Er wordt voor onbepaalde duur met oprichtingsdatum 20 oktober 2012 een vereniging zonder winstgevend doel opgericht die de naam draagt ` Green Procycting , vereniging zonder winstoogmerk. De vereniging mag in haar officiële contacten met derden de afkorting N.Z.W: hanteren.

Art 2. De vereniging is gevestigd te Wolfsdal 64 in 3530 Houthalen-Helchteren, gerechtelijk arrondissement Hasselt. De maatschappelijke zetel kan verplaats worden bij beslissing van de raad van bestuur.

Art 3. De vereniging heeft tot doel. Het beheren van een jeugdwielerclub. De jeugd die interesse toont voor de wielersport op een duurzame, milieuvriendelijke (clean-tech) manier te begeleiden in de wielersport .

Art 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Titel 2 : DE LEDEN

Art 5. Als werkend lid kan tot de vereniging toetreden. ieder natuurlijk persoon die zich actief inzet voor de vereniging. De werkende leden worden niet bezoldigd.

Art 6. Het aantal werkende leden van de vereniging is onbeperkt , met een minimum van drie.

Art 7. De raad van bestuur beslist over het aanvaarden van de leden . Om als werkend lid te worden aangenomen, dient de kandidaat dit schriftelijk kenbaar te maken aan de raad van bestuur. Zij worden als werkend lid aangenomen wanneer de voorzitter en de secretaris of penningmeester beide hierover positief stemmen.

Art 8. Elk lid kan ten allen tijden uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk gebeuren aan de raad van bestuur. Het uitsluiten van een lid kan enkel door de algemene vergadering en met meerderheid van 213 van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOp 2.2

Art 9. Uittredende leden of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen nooit teruggave of vergoeding voor gedane diensten vorderen.

Art 10. De leden kunnen lidgeld verschuldigd zijn . Het lidgeld wordt bepaald door de raad van bestuur met 213 meerderheid. De leden zijn niet persoonlijk gebonden. door de verbintenissen van de vereniging en moeten voor haar schulden niet instaan op hun eigen goederen. Ook de leden van Algemene vergadering als de leden van de raad van bestuur moeten voor de schulden van de vereniging niet instaan op hun eigen goederen.

Art 11. Een afvaardiging van het gemeentebestuur of sponsor kan ten alle tijden aanwezig zijn op een vergadering van de raad van bestuur.

Titel 3 : DE ALGEMENE VERGADERING

Art 12. De algemene vergadering wordt samengesteld uit alle werkende leden. Elk lid beschikt over 1 stem op de algemene vergadering. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur bij afwezigheid wordt deze voorgezeten door de secretaris van de raad van bestuur. Een lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen ( mits een gehandtekende volmacht .

Art 13. Tot de bevoegdheden van de algemene vergadering behoren uitsluitend :

-Het goedkeuren en wijzigen van de statuten  het benoemen en afzetten van de raad van bestuur  het goedkeuren van de begroting en de rekeningen  het ontbinden van de vereniging -- uitsluiten van leden van de algemene vergadering  goedkeuren ledenlijst.

Aile bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten van de algemene vergadering toegekend zijn, zullen worden uitgeoefend door de raad van bestuur. De algemene vergadering kiest om de 3 jaar de leden van de raad van bestuur. De oprichters zijn steeds rechtstreeks verkozen lid van de raad van bestuur. Zij dienen hun lidmaatschap van de raad van bestuur wel steeds schriftelijk kenbaar te maken als rechtstreeks verkozen lid.

Art 14. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. De algemene vergadering komt minstens één maal per jaar samen. De raad van bestuur is er toe verplicht, wanneer 115 van de leden van de algemene vergadering daarom verzoekt, een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen. Aile leden worden dan opgeroepen per gewone brief , 8 werkdagen voor de vergadering. De leden kunnen zich door schriftelijke volmacht laten vertegenwoordigen. De oproeping , de plaats , de dag en uur van de vergadering , de agenda vast gelegd door de raad van bestuur . De oproepingen moeten minstens ondertekend zijn door de voorzitter en de secretaris of penningmeester.

Art 15. Met uitzondering van de door de wet en door de statuten voorziene gevallen , worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige stemmen? Bij staking van stemmen beslist de stem van penningmeester 1 voorzitter ! secretaris.

Art 16. Tot vrijwillige ontbinding van de vereniging of tot wijziging van de statuten kan slechts door de algemene vergadering worden besloten wanneer 213 van haar wettelijke leden vertegenwoordig zijn. Een besluit kan slechts worden genomen met een 213 de meerderheid der stemmen. Zijn 213 van de leden niet aanwezig dan dient een tweede vergadering te worden opgeroepen binnen de 15 dagen na de eerste vergadering. De geldig beraadslaagd ongeacht het aantal aanwezigen maar wel met een meerderheid van 213 de

Art 17. Tot wijziging van de vereniging kan slechts met 415 van de stemmen worden besloten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOfl2.2

Art 18. Van elke vergadering worden notulen gemaakt. Deze worden bewaard op de maatschappelijke zetel . Leden als ook derden die een belang kunnen aantonen hebben het recht op inzage en of een afschrift van de notulen vragen

Tite! 4 DE RAAD VAN BESTUUR

Art 19. De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur van tenminste 3 leden en maximum de werkende leden van de algemene vergadering minus één. De leden van de raad van bestuur worden benoemd voor 3 jaar . De oprichters zijn steeds lid van de raad van bestuur . De leden van de raad van bestuur worden benoemd door de algemene vergadering en de leden zijn steeds afzetbaar. De oprichters zijn afzetbaar enkel bij grove fout I niet meer werkend zijn 1 of met een 415 meerderheid van de leden tot aftreden worden gedwongen. De leden van de raad van bestuur beoefenen hun activiteit kosteloos uit. De raad van bestuur vergaderd 6 maal per jaar.

Art 20. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter en secretaris roepen de raad bij elkaar en de voorzitter zit de vergadering voor. Bij afwezigheid zit de secretaris de raad voor. De raad van bestuur kan pas geldig stemmen indien minstens 213 van de leden aanwezig is . Elke beslissing wordt genomen bij consensus en dit op basis van argumenten motieven ingebracht door de aanwezige bestuursleden. Overgaan tot een stemming is eerder uitzondering dan regel; indien er toch wordt overgegaan tot stemming in uitzonderlijke gevallen dan wordt de beslissing genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen , is de stem van de voorzitter - secretaris en penningmeester beslissend.

Art 21. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt. De uittreksels die moeten voorgelegd worden en al de andere akten worden geldig ondertekend door minstens voorzitter en secretaris of penningmeester.

Art 22. De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van degenen die door de wet uitdrukkelijk aan,de algemenen vergadering zijn voorbehouden. Het sluiten van overeenkomsten zoals huur nemen , verhuren , aankopen ,aanwerven van renners, aanwerven van personeel afsluiten van leningen zijn taken van de raad van bestuur. Bij buitengerechtelijke handelingen is de gezamelijke handtekening van de voorzitter en secretaris of penningmeester noodzakelijk. De raad van bestuur vaardigt aile huishoudelijke reglementen uit die hij nodig vindt. De voorzitter I secretaris I penningmeester zijn de afgevaardigden met voile bevoegdheid tov een financiële instelling . Bij overschrijvingen of geld afhalingen eender welk bedrag zijn steeds de 2 handtekeningen nodig 1 van de voorzitter en 1 van de secretaris of penningmeester. Alle afgesloten sponsorcontracten dienen bekrachtigd te worden met de handtekeningen van de voorzitter en de secretaris of penningmeester. De penningmeester moet bij elke financiële transactie of sponsorcontract hiervan schriftelijk op de hoogte gebracht worden idem voor de afschriften van de bankrekening uittreksels.

Art 23. De raad van bestuur sluit jaarlijks de rekening af en stelt de begroting op en legt ze neer ter goedkeuring aan de algemene vergadering. De raad van bestuur kan de boekhouding uitbesteden aan een erkend boekhouder de boekhouding conform de wet bijhoudt.

Art 24. Een huishoudelijk reglement zal door de raad van bestuur aan de algemene vergadering worden voorgelegd. Wijzigingen kunnen door de algemene vergadering worden aangebracht met een eenvoudige meerderheid van stemmen.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Art 25. Het dienst Jaar start op de datum van oprichting en [oogt ten einde 12 maanden later. Ieder jaar ten laatste zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar, legt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar als ook de begroting van het volgende boekjaar, ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Art. 26 ingeval van ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering of bij gebrek hieraan de rechtbank een of meer vereffenaars aan. Zij bepaalt tevens de bevoegdheid en vereffeningsvoorwaarden. De overige activa worden na aanzuivering van de schulden overgedragen aan een vereniging. Welke vereniging wordt beslist door de huidige oprichters.

Art 27. Voor alles wat niet uitdrukkelijk in deze statuten of in het huishoudelijk reglement blijft de wet van 27 juni 1921 toepasselijk.

De algemene vergadering heeft tijdens de oprichtingsvergadering van zaterdag 20 oktober 2012 overeenkomstig de statuten de volgende personen aangesteld ais oprichter en bestuurders met volgende bevoegdheden

Benoeming bestuurders

- Alex Deckers Oude postbaan 62 3530 Helchteren. rijksregister nr. 76.04.07-221.29

- Erik Brusten Broekstraat 14 3530 Helchteren. rijksregister nr. 67.01.27-255.58

- Antonio Ventura Wolfsdal 64 3530 Helchteren. rijksregister nr. 52.01.10-171.46 Volgende functies worden toegekend aan:

Voorzitter Alex Deckers Oude postbaan 62 3530 Helchteren

Secretaris Erik Brusten Broekstraat 14 3530 Helchteren

Penningmeester Antonio Ventura Wolfsdal 64 3530 Helchteren

VOOR DE HANDTEKENING VAN DE OPRICHTERS VAN DE VERENIGING; zie achterzijde - luik B

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
GREEN PROCYCLING

Adresse
WOLFSDAL 64 3530 HOUTHALEN-HELCHTEREN

Code postal : 3530
Localité : Helchteren
Commune : HOUTHALEN-HELCHTEREN
Province : Limbourg
Région : Région flamande