HEYLEN CONSULTANCY

Société en commandite simple


Dénomination : HEYLEN CONSULTANCY
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 629.862.867

Publication

11/05/2015
ÿþMod PDF 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Overeengekomen een burgerlijke vennootschap op te richten onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap, waarvan statuten aldus bepalen:

Art. 1 Naam en zetel

De vennootschap is een handelsvennootschap/burgerlijke vennootschap onder de vorm van een gewone

commanditaire vennootschap, met als naam Heylen Consultancy.

Art. 2 Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd te rekenen vanaf heden 12 april 2015. De bepalingen van artikel 39, 3°-5° W. Venn. betreffende de ontbinding en de opzegging van het vennootschapscontract zijn niet van toepassing.

De oprichters verklaren overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen, de verbintenissen over te nemen die in naam van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan, vanaf 12 april 2015, dit onder opschortende voorwaarde van het verkrijgen van rechtspersoonlijkheid door de neerlegging van het uittreksel van onderhavige akte op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel. De verbintenissen aangegaan sedert de oprichting en vooraleer de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

Art. 3 Doel

Op heden 12 april 2015 zijn de partijen:

Mohamed Ammar, geboren te Hammam Ghezaz (Tunesie) op 24 maart 1974, wonende Daalstraat 22a te 3530

Houthalen (Belgie)

en

Els Heylen, geboren te Hasselt (Belgie) op 13 september 1964, wonende Daalstraat 22a te 3530 Houthalen

(Belgie)

Hoofdstuk I-Naam, zetel, duur, doel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te Daalstraat 22a te 3530 Houthalen met als rechtsgebied Hasselt.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Heylen Consultancy

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Daalstraat 22 a

3530 Houthalen-Helchteren (Houthalen)

België

*15307879*

Luik B

0629862867

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Griffie

Neergelegd

07-05-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

De vennootschap heeft tot doel, zowel in België als in het buitenland, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden of met medewerking van derden:

Het verlenen van management advies en uitvoeren van bestuursfuncties.

De vennootschap heeft tevens tot doel:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

het verwerven, door inschrijving of aankoop en het beheren van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden en effecten, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten vennootschappen;

het bevorderen van de oprichting van vennootschappen door inbreng, participatie of investering; het optreden als tussenpersoon bij onderhandelingen door gehele of gedeeltelijke overname van aandelen; in de meest ruime betekenis, het deelnemen aan emissieverrichtingen van aandelen en vastrentende waarden door intekening, waarborgplaatsing, verhandeling of anderszins, alsmede het verwezenlijken van om het even welke verrichtingen inzake portefeuille- of kapitaalbestuur en beleggingen van allerlei aard; het deelnemen in en het waarnemen van alle bestuursopdrachten, het uitoefenen van mandaten en functies in andere vennootschappen of ondernemingen;

het verhuren of huren al of niet onder het stelsel van de Belasting over de Toegevoegde Waarde, aan- en verkopen van roerende en onroerende goederen en rechten, alsmede alle activiteiten die betrekking hebben op onroerende leasing;

het ontwikkelen, kopen, verkopen, in licentie nemen of geven van octrooien, knowhow en aanverwante immateriële duurzame activa;

het afsluiten van lijfrenteovereenkomsten, alsmede het doen van periodieke uitkeringen en uitvoeren van pensioenregelingen;

het toestaan of opnemen van leningen en kredietopeningen al dan niet onder hypothecair verband, het verstrekken van zekerheden ook voor schulden van derden, waaronder begrepen hypothecaire zekerheid op haar toebehorende goederen voor schulden aan derden aan één of meer van haar zuster- of dochtervennootschappen, dan wel voor schulden van derden van (andere) natuurlijke personen of rechtspersonen, alsmede het zich hoofdelijk of als borg mede verbinden van aval verlenen voor die schulden; alle onroerende activiteiten en alle studies die verband houden met alle goederen en onroerende rechten, van nature, door incorporatie of door bestemming, en met alle goederen en roerende rechten die daaruit voortvloeien, evenals alle burgerlijke, commerciële, industriële of financiële verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks daarmee verband houden, zoals bijvoorbeeld de aankoop, ontsluiting, de valorisatie, de verkaveling, de ruil, de verbetering, de gemeubileerde of niet-gemeubileerde verhuur, de verkoop, de overdracht, het beheer, de omvorming, de bouw en afbraak van onroerende en roerende goederen;

het uitoefenen van management, consulting en bestuursactiviteiten. Deze activiteiten omvatten ondermeer, zonder dat deze opsomming beperkend is, het uitoefenen van consultingfuncties op onafhankelijke wijze en het verlenen van advies, bijstand en leiding aan bedrijven, privé-personen en instellingen, voornamelijk doch niet uitsluitend op het vlak van management, marketing, human resources, producten en eveneens hun ontwikkeling, investor relations en financial consulting, processing en bestuur;

het geven van opleiding, sessies en consultancy in bedrijven en (management)scholen; het voeren van interim-management bij bedrijven.

Om haar doel te bereiken, kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, op gelijk welke wijze, belangen nemen in ondernemingen van allerlei aard, alle verbintenissen aangaan, kredieten en leningen toestaan (obligatieleningen uitgeven, evenals grondleningen of om het even welke gelijkaardige lening). Zij kan optreden voor eigen rekening, per commissie, als tussenpersoon of als vertegenwoordiger.

De vennootschap mag geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in artikel 3, ten eerste en ten tweede van de wet van vier december negentienhonderd negentig op de financiële transacties en de financiële markten en de wet over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies van vijf augustus negentienhonderd tweeënnegentig en het Koninklijk Besluit van negenentwintig november negentienhonderd drieënnegentig. De vennootschap zal zich dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland op alle wijzen en manieren, die zij het best geschikt zou achten.

Zij mag alles doen wat verband houdt met het bovengenoemde doel of wat kan bijdragen tot de realisatie ervan.

Het doel van de vennootschap kan enkel gewijzigd worden bij besluit van een buitengewone algemene vergadering genomen met .

Hoofdstuk II  vennoten, kapitaal en aandelen

Art. 4 Vennoten

Er zijn twee soorten vennoten: beherende vennoten en stille vennoten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

De beherende vennoot is:

Els Heylen, wonende te Daalstraat 22a in 3530 Houthalen

Zij is onbeperkt en hoofdelijk aansprakelijk voor alle vennootschapsschulden.

De stille vennoot is:

Mohamed Ammar, wonende te Daalstraat 22a in 3530 Houthalen

Hij is slechts ten belope van zijn inbreng aansprakelijk voor de vennootschapsschulden.

Art.5 Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap is vastgesteld 1.000 euro.

Het kapitaal wordt vertegenwoordigd door honderd aandelen.

De inbreng van de vennoten is als volgt bepaald:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art. 6 Aandelen

Het kapitaal is vertegenwoordigd door een veranderlijk aantal aandelen zonder vermelding van de nominale

waarde. Elk aandeel moet steeds volledig volstort zijn.

Art. 7 Aandelenregister

De aandelen zijn op naam en voorzien van een volgnummer. Een aandelenregister wordt bijgehouden op de zetel van de vennootschap, dit register bevat:

de nauwkeurige gegevens betreffende de identiteit van elke vennoot en het aantal aandelen dat hem toebehoort; de gedane stortingen;

de overdrachten van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer (of hun gevolmachtigden) in geval van overdracht onder de levenden en gedagtekend en ondertekend door de zaakvoerder en de rechtsverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

De eigendom van een aandeel op naam wordt bewezen door de oprichtingsakte en de akte van kapitaalverhoging en ook, na overdracht of overgang wegens overlijden, door de inschrijving in het aandelenregister.

De overdrachten en de overgang wegens overlijden gelden ten aanzien van de vennootschap en aan derden pas vanaf de datum van de inschrijving in het aandelenregister.

Art. 8 Overdracht van aandelen

Een deelneming mag op straffe van nietigheid niet worden overgedragen onder levenden of overgaan wegens overlijden dan met instemming van alle vennoten. De overdracht of de overgang geschiedt bij toepassing van artikel 1690 van het Burgerlijk Wetboek. Bij weigering zijn de weigerende vennoten verplicht de participatie zelf in te kopen.

Art. 9 Verkoop van de zaak

Indien geen der partijen de zaak wil verder zetten zal ze verkocht worden aan de meest biedende.

1° Els Heylen : 500 euro (50 aandelen of 50 procent)

2° Mohamed Ammar: 500 euro (50 aandelen of 50 procent)

Iedere vennoot mag een bewijs van inschrijving vragen op zijn naam. Dit bewijs is een uittreksel uit het register, getekend door een zaakvoerder en het vermeldt het aantal aandelen dat een vennoot heeft in de vennootschap.

De verkoopprijs van een participatie is gelijk aan de intrinsieke boekwaarde op de dag van de overdracht. De werkelijke waarde wordt bij gebrek aan overeenstemming tussen de partijen vastgesteld door een in onderling overleg aan te stellen deskundige. Bij gebrek aan overeenstemming stelt de voorzitter van de bevoegde rechtbank van eerste aanleg een deskundige aan op verzoek van één der partijen.

In dit geval zal de overnameprijs in eerste instantie gebruikt worden om alle schulden te vereffenen en een eventueel overschot of tekort zal verworven zijn of valt ten laste van elk van de vennoten a rato van zijn/haar inbreng.

Art. 10 Uittreden van een vennoot

De vennoot die wenst uit te treden moet zijn voornemen kenbaar maken per aangetekend schrijven.

Art. 11 Nieuwe vennoot

Intrede van een nieuwe vennoot kan enkel wanneer alle vennoten hiermede akkoord gaan.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Hoofdstuk III  Bestuur en vertegenwoordiging

Art. 12 Zaakvoerders

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoot (niet-vennoten kunnen ook

uitgesloten worden). Tot zaakvoerder(s) wordt(en) voor onbepaalde duur benoemd :

Els Heylen

Zij verklaart haar opdracht te aanvaarden onder de bevestiging dat zij niet werd getroffen door enige maatregel die zich hiertegen verzet.

Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd tenzij de algemene vergadering anders beslist. Wordt als zaakvoerder aangesteld en dit vanaf heden

Els Heylen, hierboven voornoemd

Hoofdstuk IV-toezicht

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art. 13 Bestuursbevoegdheid en vertegenwoordigingsmacht

De zaakvoerder is bevoegd voor alle verrichtingen die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap en heeft daartoe alle machten, met uitzondering van de handelingen die door de wet of door de statuten enkel aan de algemene vergadering worden toegekend.

De zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Enkel bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

Art. 14 toezicht

Het toezicht van de vennootschap wordt uitgeoefend door de vennoten. Iedere vennoot bezit het recht van onderzoek en toezicht op de verrichtingen van de vennootschap. Dit houdt in dat hij inzage mag nemen in al de boeken, de briefwisseling, de processen-verbaal en algemeen in al de geschriften van de vennootschap.

Art. 15 Algemene vergadering

De gewone algemene vergadering, ook de jaarvergadering genoemd, zal jaarlijks bijeengeroepen worden op de 4DE vrijdag van de maand september, om 20 uur, op de maatschappelijke zetel behoudens afwijkende vermelding in de uitnodiging. De vergadering zal op de eerstvolgende werkdag gehouden worden, indien die dag een wettelijke feestdag is.

De agenda van de jaarvergadering omvat minstens: de bespreking en de goedkeuring van de jaarrekening, de bestemming van de winst en de kwijting aan de zaakvoerder(s).

Te allen tijde kan een vergadering worden bijeengeroepen om over een wijziging van de statuten of over andere punten te beraadslagen en te besluiten.

De oproeping, met vermelding van de agenda, geschiedt bij gewone brief, toegezonden aan de vennoten ten minste acht dagen voor de vergadering. De vergadering mag geldig beraadslagen en stemmen over aangelegenheden die niet in de agenda voorkomen wanneer alle vennoten aanwezig of vertegenwoordigd zijn, en hiermee akkoord gaan.

Haar mandaat is onbezoldigd.

De enige zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap in en buiten rechte.

Indien er twee of meer zaakvoerders zijn, vertegenwoordigen zij als college optredend de vennootschap in en

buiten rechte.

Hoofdstuk V- Algemene vergadering

Art. 16 Besluitvorming

Er wordt gestemd per aandeel waarbij elk aandeel recht geeft op één stem

Een vennoot kan zich door een andere vennoot laten vertegenwoordigen. In de vergadering worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij wijziging van de statuten of in geval van ontbinding is de meerderheid van de stemmen vereist.

Van elke vergadering worden tijdens de vergadering notulen opgemaakt, deze notulen worden ondertekend door

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

de secretaris en de voorzitter (aangesteld op vergadering).

Het register waarin de notulen worden opgetekend wordt op de zetel van de vennootschap gehou-den

Hoofdstuk VI - BOEKJAAR, JAARREKENING

Art.17 Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap vangt aan op 1 april en eindigt op 31 maart van elk jaar. In afwijking hiervan

neemt het eerste boekjaar een aanvang op 12 april 2015 en het eindigt op 31 maart 2017.

Art. 18 Jaarrekening

De rekeningen van de vennootschap zullen jaarlijks opgesteld worden overeenkomstig de wetsbepalingen. Op het einde van elk boekjaar worden de boeken afgesloten en maakt de zaakvoerder de jaarrekening op. Op voorstel van de zaakvoerder beslist de algemene vergadering welke bestemming er gegeven zal worden aan het resultaat.

HOOFDSTUK VII - ONTBINDING EN VEREFFENING

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art. 19 Ontbinding

Bij vrijwillige ontbinding van de vennootschap of bij ontbinding door de wet voorzien zal de vereffening gedaan worden door één of meer vereffenaars, aangesteld door de algemene vergadering met meerderheid van de stemmen.

De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de artikelen 186-190 van het Wetboek van Vennootschappen, tenzij de algemene vergadering met meerderheid van stemmen anders besluit.

Art. 20 Overlijden van een vennoot

De vennootschap zal niet van rechtswege ontbonden worden wanneer een vennoot komt te overlijden, ze zal door de overlevende vennoot of vennoten voortgezet worden, samen met, in voorkomende geval, de erfgenamen in rechte lijn van de overleden vennoot. Deze laatsten laten zich ten aanzien van de vennootschap vertegenwoordigen door één gevolmachtigde. Indien er minderjarige erfgenamen zijn, zullen die van rechtswege de hoedanigheid van stille vennoot krijgen.

Art. 21 Adres buitenlandse zaakvoerders en vereffenaars

Ieder in het buitenland verblijvend vennoot, zaakvoerder, commissaris, vereffenaar of maatschappelijk lasthebber wordt geacht keuze van woonplaats gedaan te hebben in de zetel van de vennootschap, waar alle

mededelingen, aanmaningen en dagvaardingen geldig kunnen geschieden.

Art. 22 Volmacht

Bij deze worden alle machten toegekend aan de Burgerlijke vennootschap onder vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  B&A ADVIES (RPR 0466.336.804), met kantoor te 9402 Meerbeke, Halsesteenweg 42, vertegenwoordigd door de Heer Wouter Devloo, extern accountant belastingconsulent, met macht van indeplaatsstelling, teneinde alle formaliteiten te vervullen bij één of meer erkende ondernemingsloketten, teneinde daar alle verrichtingen uit te voeren, verklaringen af te leggen, documenten te ondertekenen en neer te leggen, nodig voor de inschrijving, wijziging of doorhaling van de inschrijving van de vennootschap als handelsonderneming bij de Kruispuntbank van Ondernemingen en in het algemeen, ook qua aansluiting sociale kassen en btw-administratie, alles te doen wat nodig of nuttig is voor de uitvoering van deze opdracht.

Ongeacht het voormelde zal de vennootschap toch van rechtswege ontbonden zijn indien er op een bepaald ogenblik minder dan twee vennoten zijn.

In geen geval en om geen enkele reden, zullen de vennoten of erfgenamen de zegels mogen laten leggen op de goederen of waarden van de vennootschap, noch een gerechtelijke inventaris opmaken.

Het nettovermogen zal worden verdeeld onder de vennoten à rato van het aantal aandelen.

Hoofdstuk VIII - woonstplaatskeuze

Aldus overeengekomen te Houthalen op 12 april 2015 en opgemaakt in vier exemplaren waarvan elk der partijen erkend één ontvangen te hebben en waarvan 2 exemplaren dienen voor registratie.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Els Heylen Mohamed Ammar

Beherend Vennoot Stille Vennoot

Coordonnées
HEYLEN CONSULTANCY

Adresse
DAALSTRAAT 22, BUS A 3530 HOUTHALEN-HELCHTEREN

Code postal : 3530
Localité : Helchteren
Commune : HOUTHALEN-HELCHTEREN
Province : Limbourg
Région : Région flamande