HOEPERTINGENSE SCHUTTERSVERENIGING, AFGEKORT : H-S-V

Association sans but lucratif


Dénomination : HOEPERTINGENSE SCHUTTERSVERENIGING, AFGEKORT : H-S-V
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 846.460.897

Publication

19/06/2012
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voa behou J 111111 JIIJI 11111111111111111111 11111 11111 1111 1111

aan t *izioaes~"

Belgio Staats





Neergelegd ter u[u3~a UGt rechtbank v. koophandel ta TONGEREN

0 8 -06- 2012

De Hoofdgriffier, Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : o X60 $8 -

Benaming

(voluit) : HOEPERTINGENSE SCHUTTERSVERENIGING

(verkort) : H-S-V

Rechtsvorm : VZW

Zetel : SINT-TRUIDERSTEENWEG 497 TE 3840 HOEPERTINGEN

Onderwerp akte :

Vzw H-S-V

Statuten

30 mei 2012

Art.1 De vereniging draagt de naam: H-S-V (Hoepertingense schuttersvereniging); deze naam moet steeds door de woorden `vereniging zonder winstoogmerk' of de afkorting VZW worden voorafgegaan of gevolgd.

Art.2 De maatschappelijke zetel is gevestigd te Hoepertingen, Sint Truidersteenweg 497.De vereniging ressorteert onder het gerechtelijke arrondissement Tongeren.

' Àrt.3 De vereniging stelt zich tot doen het inrichten van kleiduifwedstrijden, de praktijk van het schieten op kunstmatige doelen te promoten, organiseren, controleren en ontwikkelen van de kleiduifsport. De vereniging kan alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks, of onrechtstreekse bijdragen, zoals de organisatie van wedstrijden, vergaderingen, feesten, festivals, speelgelegenheden, het verwerven of het huren van onroerend en roerend goed, het oprichten en/of exploiteren van gelijk welke sportieve of extrasportieve installatie, clubhuizen, restaurants, buffetten, vergaderzalen, drankgelegenheden en andere, en het opstellen, uitgeven en exploiteren van maan-week en dagbladen, folders of sportpublicaties.

Art.4De vereniging werd opgericht voor onbepaalde duur

Art. 5De vereniging bestaat uit leden en toegetreden ledenToegetreden leden zijn:

" ereleden, eminente personen, die diensten bewezen hebben op het domein van de activiteiten van de vereniging

"weldoeners aan wie deze titel kan toegekend worden als bewijs van hun giften of schenkingen, door de vereniging volgens de geldende regels en wetten aanvaard

.adviserende leden

Wanneer iemand lid of toegetreden lid wil worden van de vereniging, zal hij daartoe een aanvraag moeten indienen bij de raad van bestuur, die deze voor beslissing zal voorleggen aan de algemene vergadering.Het aantal leden is onbeperkt, met een minimum van 3.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

d t M0D 2.2

Art. 6 De leden hebben alle rechten en plichten hen toegekend door de wet, deze statuten en het huishoudelijke reglement erkent. Zij genieten van alle rechten en voor delen, door deze statuten toegekend aan de toegetreden leden.De toegetreden leden hebben slechts die rechten en plichten hen toegekend door de statuten. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen gewijzigd warden zonder inspraak van de toegetreden leden. Onverminderd wat verder in de statuten wordt bepaald, hebben de toegetreden leden de volgende rechten:

" toegang tot de volledige website van de vereniging

" speciale diensten aan ledentarief

" kortingen op uitstappen samen met de vereniging

De stichters zijn de eerste leden.

Art. 7 Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk of rechtspersoon die de doelstellingen van de vereniging onderschrijft en die door de raad van bestuur wordt aanvaard. Elk nieuw lid dient een bewijs van goed zedelijk gedrag te kunnen voorleggen.Als toegetreden lid wordt erkend ieder toegetreden lid, natuurlijke persoon, rechtspersoon of feitelijke vereniging die een jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage betaalt met een maximum van 125¬ .

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/06/2012 - Annexes du Moniteur belge Art. 8 De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging:De toegetreden leden moeten op eerste verzoek de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage betalen, zoals die is vastgelegd door de raad van bestuur,

Art. 9 Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet per aangetekend schrijven aan de raak van bestuur ter kennis worden gebracht,Een lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van 213e van de stemmen.leder toegetreden lid kan zijn lidmaatschap, dat telkens tot het einde van het kalenderjaar wordt aangegaan, beëindigen door dit 2 maanden voor het einde van het kalenderjaar schriftelijk te melden.De uitsluiting van een toegetreden lid gebeurt door de algemene vergadering zonder dat dit moet gemotiveerd worden. In geval van uitsluiting zal de lidmaatschapsbijdrage van het lopende aansluitjaar niet worden terugbetaald. De preventie schorsing wordt beslist via de raad van bestuur en wordt kenbaar gemaakt per aangetekend schrijven aan het lid.

Art.10 Uittredende of uitgesloten leden of toegetreden leden en hu rechtsopvolgers hebben geen deel n het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding van gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

Art. 11 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie bestuurders die een college vormen. Zij worden benoemd door de algemene vergadering. De bestuurders zijn te allen tijde door de algemene vergadering afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Art. 12 De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

Art. 13 *10e raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter en een ondervoorzitter, een afgevaardigde bestuurder, een secretaris en een penningmeester. De raad wordt bijeengeroepen door twee bestuurders, waaronder minstens de voorzitter of de afgevaardigde bestuurder, een secretaris en een penningmeester.De agenda van de vergadering van de raad van bestuur wordt samengesteld door de voorzitter van de raad van bestuur. Dit kan gebeuren in samenspraak met de afgevaardigde bestuurder die in de praktijk de voornaamste aandrager zal zijn van agendapunten en die ook zal instaan voor de voorbereiding ervan. De agenda wordt samengesteld 10 dagen voor de vergadering.De bestuurders die punten bij hoogdringendheid willen aanbrengen op de vergadering, kunnen deze brengen als varia. Wanneer blijkt dat voor een goede besluitvorming het aangebrachte punt meer voorbereidend werk vergt, wordt het punt verwezen naar de eerstkomende vergadering van de raad van bestuur.De uitnodigingen worden verstuurd per e-malt, brief, fax of sms.

*2De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt doorslaggevend.

*3 Van elke vergadering van de raad van bestuur worden notulen gemaakt die ondertekend warden door de voorzitter en door de afgevaardigde bestuurder of een bestuurder en ingeschreven worden in een daartoe bestemd registeren. De uittreksels die moeten overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekende door de voorzitter en de afgevaardigde bestuurder of een bestuurder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Man 2.2

Art. 14 *1 De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen. De raad kan aile handelingen van bestuur verrichten, en bovendien alle daden van beschikking stellen met inbegrip van onder meer het vervreemden, zelfs om niet, van roerende en onroerende goederen en van het hypothekeren, zelfs met beding van dadelijke uitwinning, van het lenen en uitlenen, van alle handels en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

*2De raad van bestuur vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.De raad van bestuurd kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid, of zijn verantwoordelijkheid, overdragen aan een dagelijks bestuur, een afgevaardigde bestuurder, aan een of meerdere van de bestuurders of zelfs aan een andere persoon al dan niet lid van de vereniging. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt, kan niet langer zijn dan vier jaar en het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur. Wanneer meer dan een persoon met het dagelijkse bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van dagelijks bestuur, rechtsgeldig vertegenwoordigd door een persoon belast met het dagelijkse bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

*3De raad vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

Art. 15 De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij zijn of haar afwezigheid door een ondervoorzitter of door de oudste aanwezige bestuurder.Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan echter slechts 1 ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt over een stem op de algemene vergadering.

Art. 16 De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor,

A.Het wijzigen van de statuten.

B.Het benoemen en afzetten van de bestuurders

C.Desgevallend, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging in geval een bezoldiging wordt toegekend.

D.De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

E.Het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen

F.Het vrijwillige ontvinden van de vereniging.

G.Het uitsluiten van een lid

H.De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

l.Alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Art. 17

*1 De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens ais het doel of het belang van de verenging dat vereist. Zij moeten minstens 1x per jaar ten laatste op 31 december zijn bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen,

*2 De raad van bestuur is bovendien verplicht wanneer 115e van de leden daarom verzoekt een buitengewone vergadering te beleggen,

*3 De oproeping tot de algemene vergadering moet om geldig te zijn ondertekend zijn door de voorzitter of bij afwezigheid een ondervoorzitter, en de secretaris of een bestuurder. Alle leden moeten worden opgeroepen bij gewone brief ten laatste acht dagen voor de algemene vergadering plaatsvindt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

*4 De oproeping die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuurd. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen, ten minste acht dagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur en door tenminste 1120e van de leden aangevraagd, moet eveneens op de agenda worden vernield.

Art.18

*1 In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter, of deze van diegene die hem vervangt.

*2 Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging op de oproeping is vermeld, en nadien 2/3e van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit aantal niet bereikt, dan kan een 2e vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Tot wijziging van het doel van de verenging kan slechts besloten worden met 415e meerderheid van de stemmen.

*3 Dezelfde regels als deze in *2 omschreven dienen te worden nageleefd bij ontbinding van de vereniging.

Art.19 Van elke algemene vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter, bij afwezigheid, de ondervoorzitter en door de secretaris of een bestuurder en opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter, door de secretaris of een bestuurder, alsook derden die van belang doen blijken, hebben het recht om op de maatschappelijk zetel inzage van de notulen te vragen. Alle leden kunnen op de zetel het register van de leden raadplegen evenals de notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Art.20 Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De raad van bestuur bereidt de rekening en de begrotingen voor en legt ze jaarlijks ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Art.21 Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald in wet van 27 juni 1921 1n geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtban, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, evenals de vereffeningvoorwaarden.

Art22 in geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een verenging of stichting met belangeloos doel, op aanduiding van de algemene vergadering.

Art23. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake.

Art24. De raad van bestuur is als volgt samengesteld:

Voorzitter Nadia Peeters, Sint-Truidersteenweg 497, 3840 Hoepertingen, geboren Sint-Truiden 30/10/1964

Afgevaardigd bestuurder:

Gert Strauwen, Sint-Truidersteenweg 497, 3840 Hoepertingen, geboren Sint-Truiden 24/10/1970

Ondervoorzitter

Joel Vanrijckel, Batsheersstraat 27, 3870 Heers geboren Sint-Truiden 1310711970

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
HOEPERTINGENSE SCHUTTERSVERENIGING, AFGEKORT…

Adresse
SINT-TRUIDERSTEENWEG 497 3840 HOEPERTINGEN

Code postal : 3840
Localité : Hoepertingen
Commune : BORGLOON
Province : Limbourg
Région : Région flamande