IK WORD LATER KONIJN

Association sans but lucratif


Dénomination : IK WORD LATER KONIJN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 848.314.290

Publication

18/11/2013
ÿþN,oD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 0848.314.290

Benaming

(voluit) : ik word later konijn

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Hoek 10, 3930 Hamont Achel

Onderwerp akte : Adreswijziging

De zetel van de vzw ik word later konijn is gevestigd te Limburg, Hoek 10, 3930 Hamont- Achel. Op de uitzonderlijk samengeroepen vergadering van de Raad van Bestuur op 06/02/2013 heeft men beslist deze zetel en het correspondentieadres te verhuizen naar Bel 172 te 2440 Geel. Hierdoor valt vzw ik word later konijn

onder de rechtbank van koophandel te Turnhout.

Getekend:

T. Geukens T. Van Hoof

voorzitter penningmeester

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

~

A

i

i

~

Rechtbank van koophandel

C5 tin. 2013

te t-tHSSELT Griffie

03/09/2012
ÿþVoorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

HOOFDSTUK 1

Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1 - benaming van de vereniging

De vereniging draagt de naam vzw Ik word later konijn.

Artikel 2 - maatschappelijke zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te Limburg, Claudia Nieuwenhuizen, Hoek 10, 3930 Hamont - Achel behorend tot het gerechtelijk arrondissement Hasselt.

Het adres van de zetel kan verplaatst worden bij eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur. Artikel 3 - maatschappelijk doel

Op het eerste niveau wil vzw IK WORD LATER KONIJN in het landschap van softe, belerende en traditionele kindervoorstellingen, een alternatief bieden om kinderen een kritische houding bij te brengen over alles wat in de wereld te zien, te horen en te lezen valt.

Door middel van goed doordachte en kwalitatief hoogstaande voorstellingen of workshops, (o.a. voordrachten, schouwspelen, toneelwerken, variété- of cabaretvoorstellingen) worden de kinderen uitgedaagd om clichés, algemeen aanvaarde uitgangspunten en gegevens in vraag te stellen en met andere ogen te bekijken.

Onder clichés wordt verstaan : opvattingen, houdingen, bewegingen, gedragingen, gewoontes en alles wat het aangeleerde menselijke gedrag omvat.

Op een tweede niveau wil vzw IK WORD LATER KONIJN ook volwassenen uitdagen om kritisch te blijven en sociaal aanvaarde situaties in vraag te stellen, uit andere gezichtshoeken te bekijken en door de maatschappij beperkte  waarheden ruimer te bekijken. Door middel van goed doordachte en kwalitatief hoogstaande voorstellingen, workshops, presentaties, lezingen en/of vormingen worden de volwassenen uitgedaagd om clichés, algemeen aanvaarde uitgangspunten en gegevens in vraag te stellen en met andere ogen te bekijken.

Het ligt niet in de bedoeling om boodschappen uit te dragen of oplossingen aan te bieden, maar wel om vragen te stellen, de fantasie van de kinderen/volwassenen te prikkelen en verschillende standpunten onder hun aandacht te brengen.

Het ligt evenmin in de bedoeling om standpunten en visies op te leggen of te verkondigen, maar wel om interactief, samen met de kinderen/volwassenen, andere mogelijkheden dan de traditionele te verkennen.

Om een zo ruim mogelijke kijk te kunnen aanbieden en zo objectief mogelijk te blijven, streeft vzw IK WORD LATER KONIJN er naar om, naast de eigen interne werking, ook projecten uit te werken in samenwerking met andere vzw s, externe coaches, groeperingen en artiesten allerhande (uit het beeldend theater, cabaret, muziek,

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : ik word later konijn

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Hoek 10

3930 Hamont-Achel

België

Onderwerp akte : Oprichting

*12304495*

Luik B

0848314290

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Griffie

Neergelegd

30-08-2012

MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

circus, dans, beeldende kunstenaars, audiovisuele kunstenaars, ...)

Om de werking van de vzw te bestendigen, kunnen (indien nodig) andere evenementen zoals bv. een optreden/voorstelling, een fuif, een concert, e.d. op touw worden gezet. Deze commerciële daden zijn bijkomstig om bovenstaande doelen te realiseren. De opbrengst van dergelijke acties komt volledig ten goede van de vzw en niet van de individuele leden, voor zover zij persoonlijk geen onkosten hebben gemaakt.

Artikel 4 - Duur

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

HOOFDSTUK 2

Artikel 5 - Leden

Het aantal stemgerechtigde leden is onbeperkt, maar mag niet minder dan drie bedragen. De ondergetekenden zijn de eerste stemgerechtigde leden. Zij vormen de Algemene Vergadering en bezitten eveneens de volheid van het lidmaatschap. De vzw kan ook niet-stemgerechtigde leden toelaten.

Niet-stemgerechtigde leden zijn steunende leden. Zij steunen de werking van de vzw financieel en worden uitgenodigd voor de Algemene Ledenvergadering, zonder stemgerechtigd te zijn.

Artikel 6 - Toetredingsvoorwaarden

Als stemgerechtigd lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon die door de Raad van Bestuur wordt aanvaard. Een kandidaat stemgerechtigd lid dient zijn verzoek te richten aan de Raad van Bestuur.

Artikel 7 - Jaarlijkse bijdrage

De Raad van Bestuur bepaalt bij eenvoudige beslissing de jaarlijkse bijdrage, die echter nooit het maximum van 100,00 euro kan overstijgen, deze wordt van op 1 euro vast gelegd.

Artikel 8 - Voorwaarden tot uittreding van de leden

Elk stemgerechtigd lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het uittreden moet door de Algemene Vergadering worden aanvaard.

De uitsluiting van een stemgerechtigd lid kan slechts door de Algemene Vergadering, zoals is omschreven in artikel 14.

Uittredende of uitgesloten stemgerechtigde leden en hun eventuele rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave van gestorte bedragen en/of gedane inbrengen vorderen.

HOOFDSTUK 3

Raad van Bestuur

Artikel 9 - Benoeming van de bestuurders

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste twee leden, die stemgerechtigd lid zijn van de vereniging. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar.

Hun mandaat wordt bepaald op 4 jaar, doch zij zijn ten allen tijde herkiesbaar. Na de eerste twee jaar is de helft van de Raad van Bestuur herkiesbaar en dit wordt bij lottrekking aangeduid.

In geval een bestuurder ontslag neemt of uitgesloten wordt, wordt hij geacht zijn mandaat te voltooien tot zijn ontslag wordt aanvaard door de Algemene Vergadering.

Artikel 10 - Werking van de Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur kan uit zijn stemgerechtigde leden een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk wordt geacht, benoemen. De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of zijn plaatsvervanger, telkens dit noodzakelijk is.

De Raad van Bestuur kan onder geen enkele voorwaarde worden bezoldigd voor de hierin uitgeoefende functies, i.e. alle functies binnen de Raad van Bestuur zijn ten allen tijde onbezoldigd.

De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of door zijn plaatsvervanger. De Raad van Bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer de helft der bestuurders aanwezig en/of vertegenwoordigd is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is het onderwerp verworpen. Een bestuurder kan zich echter door een andere bestuurder schriftelijk laten vervangen met dien verstande dat niemand binnen de Raad van Bestuur over meer dan één volmacht kan beschikken.

Van iedere vergadering worden notulen gemaakt die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris of hun plaatsvervanger. Deze notulen worden ingeschreven in een daartoe bestemd register en bijgehouden op het adres van de zetel.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

De uittreksels die moeten worden voorgelegd, moeten om geldig te zijn, worden ondertekend door de voorzitter en door de secretaris of hun plaatsvervanger.

Artikel 11 - Bevoegdheden

De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling.

Hij is bevoegd voor alle zaken en handelingen met uitzondering van de bevoegdheden die uitsluitend aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

De Raad van Bestuur kan, onder door hem te bepalen voorwaarden, zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meerdere leden of zelfs, mits goedkeuring door de Algemene Vergadering, aan elke derde.

Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging tegenover derden geldig vertegenwoordigd door de handtekening van de voorzitter of de secretaris of hun plaatsvervanger.

De Raad van Bestuur vaardigt alle reglementen uit die nuttig oordeelt voor het goed bestuur van de vereniging.

HOOFDSTUK 4

Algemene Vergadering

Artikel 12 - Bevoegdheden

De volgende bevoegdheden zijn voorbehouden aan de Algemene Vergadering :

- de wijziging van de statuten

- de benoeming en de afzetting van bestuurders

- de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen

- de ontbinding van de vereniging

- de uitsluiting van een lid

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

- alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of zijn plaatsvervanger.

Elk stemgerechtigd lid kan zich door een ander stemgerechtigd lid steeds laten vertegenwoordigen met dien verstande dat een stemgerechtigd lid slechts drager kan zijn van maximum één schriftelijke volmacht.

Elke stemgerechtigd lid beschikt over maximaal één stem.

Artikel 13 - Bijeenroeping

De Algemene Vergadering wordt samengeroepen door de Raad van Bestuur of wanneer één vijfde van de leden hierom verzoekt. Zij kan worden samengeroepen telkens het belang van de vereniging dit vereist. Zij moet echter minstens éénmaal per jaar worden samengeroepen en dit in het eerste semester van het kalenderjaar.

De oproepingen moeten, om geldig te zijn, de plaats, datum, uur en dagorde bevatten en ondertekend zijn door de voorzitter of zijn plaatsvervanger.

Alle stemgerechtigde leden moeten worden opgeroepen per gewone schriftelijke uitnodiging en dit tenminste 14 kalenderdagen vóór de vergadering. De dagorde wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur.

Elk onderwerp dat ondertekend is door één twintigste van de stemgerechtigde leden moet op de dagorde voorkomen.

Artikel 14 - Stemrecht - Aanwezigheid - Meerderheden - Volmachten

De Algemene Vergadering kan slechts dan geldig vergaderen wanneer de helft der stemgerechtigde leden aanwezig en/of vertegenwoordigd is, tenzij anders voorzien in de wet.

Bij staking van stemmen is het onderwerp verworpen.

Indien de Algemene vergadering een stemgerechtigd lid wenst uit te sluiten, dan kan zij dit beslissen met een tweedederde meerderheid, ongeacht het aantal aanwezigen. Zij moet haar besluit niet motiveren. Het stemgerechtigd lid dat wordt uitgesloten, dient evenwel tot de vergadering uitgenodigd te worden.

Artikel 15 - Bekendmaking van de besluiten genomen door de Algemene Vergadering

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die worden opgenomen in een daartoe speciaal bestemd register en die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris of hun plaatsvervanger.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en/of de secretaris of hun plaatsvervanger. Leden, evenals derden, die enig rechtmatig belang kunnen laten blijken, hebben het recht om inzage te vragen van de besluiten zonder deze te verplaatsen.

HOOFDSTUK 5

Rekeningen en Begroting

Artikel 16 - Boekjaar

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december, met uitzondering van het eerste boekjaar, dat begint op de datum van oprichting en loopt tot 31 december 2012.

HOOFDSTUK 6

Ontbinding en vereffening

Artikel 17 - Bestemming van het vermogen van de VZW bij ontbinding

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering één of meerder vereffenaars. Zij bepaalt eveneens hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden.

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een andere vereniging, die aangeduid wordt door de Algemene Vergadering.

Artikel 18

Voor het overige is de wet van 2 mei 2002, betreffende de verenigingen zonder winstgevend doel en die de wet van 17 juni 1921 vervangt, van toepassing.

Aangenomen met éénparigheid van stemmen door de stichtingsvergadering, gehouden op 24 augustus 2012 te Meerhout.

Opgemaakt in 7 exemplaren. Elk stichtend lid en lid van de Raad van Bestuur ontvangt één exemplaar van deze statuten, evenals wordt één exemplaar overgemaakt aan de Federale Overheidsdienst, Justitie, voor bekendmaking in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad, één exemplaar voor de Griffie van de Rechtbank van Koophandel van Hasselt en één exemplaar ter documentatie op de maatschappelijke zetel.

HOOFDSTUK 7

Benoeming van de bestuurders

De stichtingsvergadering heeft op datum van 24 augustus 2012 benoemd tot leden van de Raad van Bestuur :

Inge Geukens, geboren te Leuven op 21 augustus 1981 en met woonplaats te 2450 Meerhout, Olmensebaan 78 bus 1/2,

Thomas Van Hoof, geboren te Mol op 25 mei 1982 en met woonplaats te 2450 Meerhout, Beerstraat 13/1,

Onmiddellijk na de stichtingsvergadering van 24 augustus 2012 is de Raad van Bestuur in vergadering bijeengekomen en hebben, met eenparigheid van stemmen, de volgende functies aan de leden toegewezen :

Voorzitter : Inge Geukens

Secretaris : Inge Geukens

Penningmeester : Thomas Van Hoof

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
IK WORD LATER KONIJN

Adresse
HOEK 10 3930 HAMONT-ACHEL

Code postal : 3930
Localité : Achel
Commune : HAMONT-ACHEL
Province : Limbourg
Région : Région flamande