INDERDAAD HOLEBIVERENIGING, AFGEKORT : INDERDAAD

Association sans but lucratif


Dénomination : INDERDAAD HOLEBIVERENIGING, AFGEKORT : INDERDAAD
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 879.885.713

Publication

10/01/2013
ÿþ MOD 2.2

~-.~`1.an In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie





t RECHTBANK VAN K

bE 81411110111111

~

st

2 8 -12- 2012

HASSELT



Griffie

Ondernemingsnr : 0879.885.713

Benaming

(voluit) : Inderdaad

(verkort) : IDD

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Kuringersteenweg 179 3500 HASSELT

Onderwerp akte : Wijziging statuten Benoemingen

Op de algemene vergadering van 29 september 2012 is overeengekomen:

Er wordt hierbij overgegaan tot de wijziging van de statuten van een Vereniging zonder winstoogmerk overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 betreffende de Verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale Verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

De statuten van deze Vereniging warden vastgesteld als volgt:

Titel I

Benaming, maatschappelijke zetel, doel, duur

Art, 1

§ 1. De Vereniging wordt genoemd Vereniging zander winstoogmerk 'Inderdaad' - HolebiVereniging, evenwaardig afgekort tot ofwel : 'INDERDAAD', vzw., ofwel : vzw. 'Inderdaad, ofwel `Inderdaad.be' vzw, ofwel 'IDD' vzw, hierna de Vereniging genoemd.

§ 2. Alle akten, aankondigingen of stukken, uitgaande van de Vereniging, vermelden die in de eerste paragraaf bedoelde aanduiding en naam.

§ 3. Alle akten, aankondigingen bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de Vereniging, wordt de naam van de Vereniging onmiddellijke voorafgegaan of gevolgd door de woorden ' Vereniging zonder winstoogmerk' of door de afkorting `vzw', en het adres van de zetel van de Vereniging.

Art. 2

De Vereniging is voor en door holebi's tot 30 jaar. De leden mogen echter lid blijven tot het boekjaar waarin

ze 31 jaar worden,

Art. 3

De Vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Ze kan ten alle tijden ontbonden worden. Art. 4

§ 1. De maatschappelijke zetel van de Vereniging is door de Algemene Vergadering vanaf heden gewijzigd naar de Meldertstraat 38 in 3500 Hasselt . Ressorterend onder het gerechtelijk arrondissement HASSELT.

§ 2, Deze zetel kan door de, Algemene Vergadering met ten minste tweederde van de aanwezige o vertegenwoordigde leden, vrij worden verplaatst in het Belgisch Grondgebied en dit met ten minste eer tweederde meerderheid van de stemmen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

khOD 2,2

Art. 5

1° De Vereniging heeft als doei de maatschappelijke, sociale en communicatieve situatie van holebi-jongeren te verbeteren, De Vereniging stelt zich eveneens tot doel leden en sympathisanten een gepast onthaal te verschaffen en hun te begeleiden in hen' holebi-zijn `.

2° Zij staat ook in voor het geven en verschaffen van informatieve en educatieve projecten aan zowel haar leden als aan niet-leden van de Vereniging, en voor het voeren van sensibiliserende campagnes met holebithematiek.

3° Zij zal eveneens informatieve en recreatieve evenementen organiseren voor haar leden en sympathisanten.

40 Zij zal ook trachten de communicatie naar andere Verenigingen en instellingen, evenals naar de buitenwereld, te verbeteren en deze ook te laten standhouden. De Vereniging is er voor en door holebi's en wil een plaats scheppen waar holebi's vrij terechtkunnen en waar ze ' vrij' kunnen groeien in hun ` anders zijn '.

5° Deze opsomming is echter niet beperkt, de Vereniging kan aile handelingen treffen die rechtstreeks en onrechtstreeks met haar doel te maken heeft,

Art. 6

De Vereniging ia gemachtigd aile initiatieven te nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks aangewezen zijn om dit doel te verwezenlijken. Zij kan diensten, werken en goederen aan haar leden en aan derden aanbieden. Zij kan in eigen naam, zowel ais in naam en/of voor rekening van derden, zowel in België als in het buitenland, alle roerende en onroerende verrichtingen doen die kunnen bijdragen tot het verwezenlijken van haar doelen. De Vereniging kan samenwerkingsverbanden aangaan met andere instellingen, organisaties, verenigingen of personen die een zelfde of een gelijkaardig doel nastreven,

Art. 7

De Vereniging heeft geen bindingen van politieke, ideologische, religieuze, commerciële of filosofische aard en de Vereniging is pluralistisch.

Titel II

Leden, bijdrage

Art. 8

De Vereniging bestaat uit effectieve en toegetreden leden. Enkel de effectieve leden maken deel uit van de Algemene Vergadering, De rechten van de toegetreden leden zijn beperkt door het Huishoudelijk Reglement en de Statuten.

Art. 9

Het aantal effectieve leden is onbepaald, doch mag niet minder bedragen dan drie (3). De oprichters waren de eerste effectieve leden. Om als effectief lid te worden aangenomen, dient het kandidaat effectief lid voorgedragen te worden door een reeds effectief lid van de Vereniging op de Algemene Vergadering. Vooraleer het nieuw effectief lid kan worden voorgedragen moet hij/zij eerst zijn kandidatuur door middel van post of elektronische post kenbaar maken aan de voorzitter van de Vereniging. Deze zet dit op de agenda van de eerstvolgende Algemene Vergadering en draagt het kandidaat-lid daar voor of laat dit door een ander reeds effectief lid doen. Hij/zij wordt als effectief lid aangenomen bij gewone meerderheid van stemmen. De beslissing is zonder beroep en dient niet gemotiveerd te worden, Diegene die niet werd aangenomen, kan slechts één jaar na datum van de beslissing, zich opnieuw kandidaat stellen.

Art. 10

1° Eenieder die wenst toegetreden lid te worden moet een aanvraag indienen bij de Raad van Bestuur.

2° De Raad van Bestuur onderzoekt de kandidatuur tijdens haar eerstvolgende bijeenkomst. Tegen haar beslissing, die niet met reden omkleed moet worden is geen beroep mogelijk. De beslissing wordt schriftelijk of per elektronische post ter kennis van de kandidaat gebracht. Diegene die niet werd aangenomen, kan slechts één jaar na datum van de beslissing, zich opnieuw kandidaat stellen.

Art. 11

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Elk effectief lid dat verantwoordelijk is voor een deelwerking is vrij om zijn ontslag in te dienen bij de bestuurders. Dit kan op een van de volgende wijze:

1° Een effectief lid kan ontslag indienen onder de titel 'laatste mandaat', waartoe hij/zij laat weten aan de bestuurders dat hij/zij zijn betreffende functies) zal uitvoeren tot einde boekjaar. Dit ontslag kan worden ingediend gedurende de eerste 9 maanden van het huidige mandaatjaar.

2° Een effectief lid kan ontslag indienen onder de titel `onmiddellijke vervanging', waarbij het desbetreffend effectief lid tijdens zijn ontslag het nieuwe, vervangende, effectief lid naar voor draagt ter goedkeuring van de Algemene Vergadering. Er wordt geacht dat het ontslagnemend effectief lid vertrouwen heeft in het potentieel, vervangend, effectief lid en deze al op voldoende wijze heeft geïnformeerd over de functie(s) die het ontslagnemend effectief lid vervult, Dit ontslag kan worden ingediend een maand voor het definitief verlaten van de Vereniging. Gedurende die maand wordt geacht dat het ontslagnemend effectief lid het goedgekeurd potentieel, vervangend, effectief lid bijstaat bij het verder zetten van de functie(s). Bovendien houden de bestuurders deze overgang intensief in het oog en staan ze bij indien nodig.

3° Een effectief lid kan ontslag indienen onder de titel 'open vacature', waarbij het effectief lid de stopzetting van zijn activiteit binnen de vzw meldt aan de bestuurders en verzoekt om vervanging. Er wordt verzocht dat het ontslagnemende effectief lid nog twee maanden blijft, zodat de bestuurders zonder al te veel problemen op zoek kunnen gaan naar een gepaste kandidaat. Eens een kandidaat is gevonden en wordt goedgekeurd als effectief lid, wordt geacht dat het nieuwe effectief lid in zijn/haar eerste werkmaand nog contact kan opnemen met het ontslagnemend of reeds ontslagen effectief lid, indien hij/zij enkele concrete vragen heeft, Het nieuwe effectief lid wordt in zijn/haar eerste maand effectief bijgestaan door de bestuurders.

Art. 12

Elk effectief lid dat wil uittreden, kan zijn ontslag indienen, schriftelijk of per elektronische post bij de Raad van Bestuur van de Vereniging.

Art. 13

Een effectief lid kan te allen tijde ontslagen worden door de Algemene Vergadering en dit met een tweederde meerderheid, Het effectief lid wordt eerst gehoord op de Algemene Vergadering, indien hij/zij hierom verzoekt, alvorens tot ontslag wordt overgaan. Reden tot ontslag zijn onder meer, maar niet limitatief opgesomd:

1° Het niet uitvoeren van opgelegde taken;

2° het opzettelijk negeren van principes van de Vereniging;

3° het voeren van negatieve promotie over de Vereniging;

4° het niet naleven van het huishoudelijk reglement of de statuten.

Art. 14

§ 1. Elk toegetreden lid heeft het recht om op ieder ogenblik uit de Vereniging te treden.

§ 2. Voor een toegetreden lid volstaat het zijn/haar ontslag kenbaar te maken aan de Raad van Bestuur door middel van schriftelijke post of per elektronische post.

§ 3. Elk toegetreden lid is na 1 jaar lidmaatschap automatisch ontslagnemend.

Art. 15

Het effectief of toegetreden lid dat de door hem verschuldigde bijdrage niet heeft betaald, binnen de maand na de herinnering die hij schriftelijk of per elektronische post werd toegezonden, wordt geacht ontslagnemend te zijn.

Art.16

Elk effectief of toegetreden lid dat de maximumleeftijd bereikt, wordt geacht ontslagnemend te zijn op het einde van het boekjaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

Art. 17

§ 1. De Raad van Bestuur kan de toegetreden leden, die zich aan een zware overtreding van de Statuten of het Huishoudelijk Reglement of van de normen van eer en welvoeglijkheid, schuldig hebben gemaakt, schorsen tot aan de beslissing van de Algemene Vergadering.

§ 2. De Algemene Vergadering kan dan het toegetreden lid ontslagen met een tweederde meerderheid van de stemmen. Alvorens tot ontslag kan worden overgaan, kan het toegetreden lid verzoeken om gehoord te worden op de Algemene Vergadering.

Art. 18

§ 1. Het effectief of toegetreden lid dat ontslag neemt of dat uitgesloten wordt, heeft geen aanspraak op, het maatschappelijk bezit, terugvorderingen van de betaalde bijdragen, vergoedingen eisen voor geleverde prestaties. Hetzelfde geldt ten aanzien van de rechthebbenden van een overleden lid.

§ 2. Een ontslagnemend of uitgesloten effectief of uitgesloten toegetreden lid, of de rechtshebbende van een overleden lid, kunnen geen inzage vorderen van de rekeningen van de Vereniging noch zegels laten leggen of een boedelbeschrijving vorderen.

Art. 19

De Algemene Vergadering kan, op de door haar te bepaalde voorwaarden, aan bepaalde personen de titel van erelid van de Vereniging toekennen,

Art. 20

Het jaarlijks lidgeld zal door de raad van bestuur worden vastgelegd en aan haar leden worden medegedeeld op de jaarlijkse Algemene Vergadering. Het maximaal jaarlijks lidgeld, per lid per jaar, is door de stichtende leden vastgelegd op 5 000 EUR (vijfduizend euro) en kan in principe niet gewijzigd worden, tenzij door een meerderheid van tweederde van het totale ledenaantal gestemd op de Algemene Vergadering.

Titel III

De Algemene Vergadering

Art. 21

De Algemene Vergadering wordt samengesteld uit de effectieve leden. Deze kunnen zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid. Eén lid kan maximum twee stemmen uitbrengen.

Art. 22

De Algemene Vergadering is het hoogste orgaan van de Vereniging. Zij bezit de machten die haar zijn toegekend door de wet en door de onderhavige statuten.

Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid:

1° De wijziging van de statuten;

2°de benoeming en afzetting van de bestuurders;

3°desgevallend de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

ingeval er een bezoldiging wordt toegekend;

4°de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5°de goedkeuring van de begroting van de rekening;

6°de ontbinding van de Vereniging;

7°de uitsluiting van een lid;

8°de omzetting van de Vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

9°het goedkeuren en wijzigen van het Huishoudelijk Reglement;

10°alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 23

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOfl 2.2

§ 1. De Algemene Vergadering, genaamd jaarvergadering, moet eenmaal per jaar worden bijeengroepen in de eerste drie (3) maanden van het dienstjaar,

§ 2. Op ieder ogenblik kan een bijzondere Algemene Vergadering van de Vereniging worden bijeengeroepen door een beslissing van de Raad van Bestuur of op vraag van minstens éénvijfde van de effectieve leden. Iedere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld op de oproeping,

§ 3. Alle effectieve leden moeten worden uitgenodigd.

Art. 24

§ 1. De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur bij gewone brief, ondertekend door de secretaris in naam van de Raad van Bestuur, die minstens twintig (20) dagen voor de vergadering naar ieder effectief lid wordt gestuurd.

§ 2, De agenda wordt vermeld in het oproepingsbericht.

§ 3. De vergadering kan niet geldig beraadslagen en besluiten over punten die niet op de agenda vermeld zijn, behalve wanneer alle effectieve leden aanwezig zijn of vertegenwoordigd zijn en zij met de helft van de stemmen akkoord gaan de agenda uit te breiden.

Art. 25

§ 1, De besluiten van de Algemene Vergadering worden gebundeld en bewaard op de maatschappelijke zetel van de Vereniging. Zij zijn voor de leden ter inzage beschikbaar. Op schriftelijke aanvraag kunnen zij een afschrift ontvangen,

§ 2. Wanneer een derde zijn belang in de besluiten van de Vereniging kan aantonen krijgt deze ook inzagerecht. Wanneer het belang van een derde niet helemaal duidelijk is, beslist de Algemene vergadering of er inzage wordt verleend. Tenzij anders bepaald door een bevoegde rechtbank,

Art, 26

Iedere wijziging in de statuten wordt binnen de maand ingediend via de griffie van de rechtbank van Koophandel. Dit geldt eveneens voor de benoeming, het ontslag, de herroeping en de herverkiezing van de bestuurders. Minimaal eenmaal per jaar zal de raad van bestuur het bewijs leveren van het voldoen van de publicaties en de fiscale aangiften,

Titel 1V

De Raad van Bestuur

Art. 27

§ 1, De Vereniging wordt bestuurd door de Raad van Bestuur van ten minste drie personen, die al dan niet lid zijn van de Vereniging en aangeduid door de

Algemene Vergadering, De Raad van Bestuur mcet door de Algemene Vergadering met twee derde van de stemmen worden goedgekeurd.

§ 2. De Algemene Vergadering beslist welke functies de bestuurders krijgen toegewezen, zij kiest tenminste een voorzitter, secretaris en penningmeester.

§ 3. Deze drie leden zijn gemachtigd om postliggende stukken, postassignaties, aangetekende brieven en dergelijke, gericht aan de Vereniging, in ontvangst te nemen. Zij hoeven daarvoor niet gezamenlijk op te treden.

Art. 27 bis

De Raad van Bestuur bestaat uit twee soorten bestuurders:

§ 1. Type 1, bestuurders die lid zijn van de Vereniging, dit zijn er ten minste twee. Deze bestuurders zijn gebonden aan de maximumleeftijd van de Vereniging.

§ 2, Type 2, bestuurders die omwille van hun externe kennis als expert in de Raad van Bestuur zetelen. Deze moeten geen lid zijn van de Vereniging. Voor hen geldt er geen maximum leeftijd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

" MOD 2.2

Art, 28

§ 1. De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid der stemmen.

§ 2. Bij staking van stemmen wordt een tweede stemming gehouden. Geeft deze geen uitsluitsel Is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Art. 29

§ 1. Elk bestuurder is vrij om zijn ontslag in te dienen bij de bestuurders, deze zetten dit op de agenda van de eerstvolgende Algemene Vergadering. Dit kan op een van de volgende wijze:

1° Een bestuurslid kan ontslag indienen onder de titel 'laatste mandaat', waartoe hij/zij laat weten aan de Algemene Vergadering dat hij/zij zijn betreffende functie(s) zal uitvoeren tot einde boekjaar. Dit ontslag kan worden ingediend gedurende de eerste 9 maanden van het huidige boekjaar.

2° Een bestuurslid kan ontslag indienen onder de titel 'onmiddellijke vervanging', waarbij het desbetreffend bestuurslid tijdens zijn ontslag het nieuwe, vervangende, effectief lid naar voor draagt ter goedkeuring van de Algemene Vergadering. Er wordt geacht dat het ontslagnemend bestuurslid vertrouwen heeft in het potentieel, vervangend, bestuurslid en deze al op voldoende wijze heeft geïnformeerd over de functie(s) die het ontslagnemend bestuurslid vervult, Dit ontslag kan worden ingediend een maand voor het definitief verlaten van de Vereniging. Gedurende die maand wordt geacht dat het ontslagnemend bestuurslid het goedgekeurd potentieel, vervangend, bestuurslid bijstaat bij het verder zetten van de functie(s). Bovendien houdt de voorzitter deze overgang intensief in het oog en staan ze bij indien nodig.

3° Een bestuurslid kan ontslag indienen onder de titel 'open vacature', waarbij het bestuurslid de stopzetting van zijn activiteit binnen de Vereniging meldt aan de Algemene Vergadering en verzoekt om vervanging. Er wordt verzocht dat het ontslagnemende bestuurslid nog twee maanden blijft, zodat de Algemene Vergadering zonder al te veel problemen op zoek kan gaan naar een gepaste kandidaat, Eens een kandidaat is gevonden en wordt goedgekeurd als bestuurslid, wordt geacht dat het nieuwe bestuurslid in zijn/haar eerste werkmaand nog contact kan opnemen met het ontslagnemend of reeds ontslagen bestuurslid, indien hij/zij enkele concrete vragen heeft. Het nieuwe bestuurslid wordt in zijn/haar eerste maand effectief bijgestaan door de Voorzitter.

§ 2. Eik bestuurslid dat wil uittreden, kan zijn ontslag indienen, schriftelijk of per elektronische post bij Voorzitter van de Vereniging.

§ 3. Een bestuurder blijft zijn taken tenminste vervullen tot de eerstvolgende vergadering van de Raad van Bestuur, Op deze vergadering worden de taken van de ontslagnemende bestuurder verdeeld onder de zittende bestuurders, Op de volgende algemene vergadering wordt definitief het ontslag aanvaard en kwijting gegeven aan de ontslagnemende bestuurder,

Art. 30

§ 1. De voltallige Raad van Bestuur is elk 2 jaar ontslagnemend. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar en te allen tijde afzetbaar. Op de eerste Algemene Vergadering voor het einde van het mandaat van de huidige Raad van Bestuur moet er een nieuwe Raad van Bestuur worden verkozen.

§ 2. Het mandaat van bestuurder eindigt ook door het overlijden, ontslag, ontzetting.

§ 3. Bestuurders, van type 1, die hun mandaat nog niet voldaan hebben in het dienstjaar waarin ze de maximumleeftijd bereikt hebben, worden door de Algemene Vergadering op het einde van het

dienstjaar ontslagen.

§ 4. Een bestuurder kan te allen tijde ontslagen worden door de Algemene Vergadering en dit met een tweederde meerderheid. De bestuurder wordt eerst gehoord op de Algemene Vergadering, indien hij/zij hierom verzoekt, alvorens tot ontslag wordt overgaan. Reden tot ontslag zijn onder meer, maar niet limitatief opgesomd:

1° Het niet uitvoeren van opgelegde taken;

2° het opzettelijk negeren van principes van de Vereniging;

3° het voeren van negatieve promotie over de Vereniging;

4° het niet naleven van het huishoudelijk reglement of de statuten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 31

De bestuurders oefenen hun mandaat onbezoldigd uit.

Art. 32

§ 1. De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide machten. Hij mag onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is, en zonder afbreuk te doen aan alle andere machten voortvloeiend uit de wet of de statuten, alle daden en overeenkomsten stellen en afsluiten, schikkingen treffen, compromissen sluiten, roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen, onroerende goederen of rechten met een hypotheek bezwaren, leningen afsluiten, alle legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden, alle bijzondere machten toekennen aan mandatarissen van zijn keuze, al dan niet leden.

§ 2 De Raad van Bestuur handelt als College.

§ 3. De bestuurders moeten dit steeds doen onder het principe van goede huisvader.

§ 4. De Raad van Bestuur informeert de Algemene Vergadering minimaal om de 3 (drie) maanden van zijn bezigheden. Dit kan door middel van een kort verslag, persoonlijk overhandigd, door post of door elektronische post. De Algemene Vergadering kan indien zij dit wenst de Raad van Bestuur steeds ter verantwoording roepen over bepaalde bestuursdaden.

Art. 33

§ 1. De Raad van Bestuur leidt de Vereniging en hij kan zijn dagelijkse bevoegdheden of een deel van zijn dagelijkse bevoegdheden doorschuiven naar 'een dagelijks bestuur', dewelke te allen tijde onder haar supervisie blijft opereren.

§ 2, Indien de Raad van Bestuur beslist over de oprichting van 'Het dagelijks bestuur', dewelke mee zal instaan voor het dagelijkse bestuur van de Vereniging, doch deze kan geen enkele beslissing nemen aangaande de statutaire verworvenheden van de Vereniging, deze dienen te allen tijde genomen te worden in samenspraak met de Raad van Bestuur en met de Algemene Vergadering.

§ 3. Indien er 'een dagelijks bestuur' wordt opgericht zijn haar bevoegdheden duidelijk omschreven in het Huishoudelijk Reglement van de Vereniging.

Art. 34

§ 1. De Raad van Bestuur kan worden bijgestaan door 'het dagelijks bestuur' van ten minste drie personen, die lid zijn van de Vereniging en aangeduid door De Algemene Vergadering met een gewone meerderheid van de stemmen.

§ 2. De Algemene Vergadering beslist welke functies de mandatarissen van 'het dagelijks bestuur' krijgen. Zij kunnen verantwoordelijk zijn voor een deelwerking of werkgroep van de Vereniging.

§ 3, Wanneer het dagelijks bestuur een ingrijpende beslissing moet nemen voor de Vereniging gaat deze eerst ten raden bij de Raad van Bestuur die deze dan eventueel voorlegt aan de Algemene Vergadering alvorens tot een beslissing over te gaan.

§ 4. Elke bestuurder kan zich laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder. Eén bestuurder kan maximum twee stemmen uitbrengen.

Art. 35

§ 1. Elk bestuurder is vrij om zijn ontslag in te dienen bij de andere bestuurders, deze zetten dit op de agenda van de eerstvolgende Algemene Vergadering. Dit kan op een van de volgende wijze:

1° Een bestuurslid kan ontslag indienen onder de titel 'laatste mandaat', waartoe hij/zij laat weten aan de Algemene Vergadering dat hij/zij zijn betreffende functie(s) zal uitvoeren tot einde boekjaar. Dit ontslag kan worden ingediend gedurende de eerste 9 maanden van het huidige boekjaar.

2° Een bestuurslid kan ontslag indienen onder de titel 'onmiddellijke vervanging', waarbij het desbetreffend bestuurslid tijdens zijn ontslag het nieuwe, vervangende, effectief lid naar voor draagt ter goedkeuring van de Algemene Vergadering. Er wordt geacht dat het ontslagnemend bestuurslid vertrouwen heeft in het potentieel, vervangend, bestuurslid en deze al op voldoende wijze heeft geïnformeerd over de functie(s) die het ontslagnemend bestuurslid vervult. Dit ontslag kan worden ingediend een maand voor het definitief verlaten van

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

de Vereniging. Gedurende die maand wordt geacht dat het ontslagnemend bestuurslid het goedgekeurd potentieel, vervangend, bestuurslid bijstaat bij het verder zetten van de functie(s). Bovendien houdt de voorzitter deze overgang intensief in het oog en staan ze bij indien nodig.

3° Een bestuurslid kan ontslag indienen onder de titel 'open vacature', waarbij het bestuurslid de stopzetting van zijn activiteit binnen de Vereniging meldt aan de Algemene Vergadering en verzoekt om vervanging. Er wordt verzocht dat het ontslagnemende bestuurslid nog twee maanden blijft, zodat de Algemene Vergadering zonder al te veel problemen op zoek kan gaan naar een gepaste kandidaat. Eens een kandidaat is gevonden en wordt goedgekeurd als bestuurslid, wordt geacht dat het nieuwe bestuurslid in zijn/haar eerste werkmaand nog contact kan opnemen niet het ontslagnemend of reeds ontslagen bestuurslid, indien hij/zij enkele concrete vragen heeft. Het nieuwe bestuurslid wordt in zijn/haar eerste maand effectief bijgestaan door de Voorzitter.

§ 2, Elk bestuurslid dat wil uittreden, kan zijn ontslag indienen, schriftelijk of per elektronische post bij de Voorzitter van de Vereniging.

§ 3. Een bestuurder blijft zijn taken tenminste vervullen tot de eerstvolgende vergadering van het dagelijks Bestuur. Op deze vergadering worden de taken van de ontslagnemende bestuurder verdeeld onder de zittende bestuurders. Op de volgende Algemene Vergadering wordt definitief het ontslag aanvaard en kwijting gegeven aan de ontslagnemende bestuurder,

Art. 36

§ 1, Het dagelijks bestuur is elk jaar ontslagnemend. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar en te allen tijde afzetbaar, Op de eerste Algemene Vergadering voor het einde van het mandaat van 'het dagelijks bestuur' moet er een nieuw dagelijks bestuur worden verkozen.

§ 2. Het mandaat van bestuurder eindigt bijkomstig door het overlijden, ontslag, ontzetting.

§ 3. Bestuurders die hun mandaat nog niet voldaan hebben in het boekjaar waarin ze de maximumleeftijd bereikt hebben, worden door de Algemene Vergadering ontslagen op het einde van het boekjaar.

§ 4. Een bestuurder kan te allen tijde ontslagen worden door de Algemene Vergadering en dit met een tweederde meerderheid. De bestuurder wordt eerst gehoord op de Algemene Vergadering, indien hij/zij hierom verzoekt, alvorens tot ontslag wordt overgaan. Reden tot ontslag zijn onder meer, maar niet limitatief opgesomd:

1° Het niet uitvoeren van opgelegde taken;

2° het opzettelijk negeren van principes van de Vereniging;

3° het voeren van negatieve promotie over de Vereniging;

4° het niet naleven van het huishoudelijk reglement of de statuten.

Art, 37

Het dagelijks bestuur handelt als College.

Art. 38

§ 1. De Raad van Bestuur kan effectieve leden, toegetreden leden of externen, machtigen om de Vereniging te vertegenwoordigen in een overkoepelende raad of organisatie die beschreven is in het huishoudelijk reglement.

De gemachtigde wordt door de Raad van Bestuur benoemd met eenvoudige meerderheid van de stemmen voor een periode van 1 (een) jaar.

§ 2. De gemachtigde persoon zijn rechten en plichten worden in het verslag van de vergadering opgenomen, Hij/zij moet steeds verantwoording afleggen voor de Raad van Bestuur. Dit kan via een verslag overgedragen door middel van post of elektronische post maximaal 2 (twee) weken na de bijeenkomst waarvoor hij afgevaardigd was.

Art. 39

Elke gemachtigde persoon die wil stoppen, kan zijn ontslag indienen, schriftelijk of per elektronische post bij de Raad van Bestuur van de Vereniging.

Art, 40

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

Elke gemachtigde persoon kan te allen tijde ontslagen worden door de Algemene Vergadering en dit met een tweederde meerderheid. Het effectief lid wordt eerst gehoord op de Algemene Vergadering, indien hij/zij hierom verzoekt, alvorens tot ontslag wordt overgaan. Reden tot ontslag zijn onder meer, maar niet limitatief opgesomd:

1° Het niet uitvoeren van opgelegde taken;

2° het opzettelijk negeren van principes van de Vereniging;

3° het voeren van negatieve promotie over de Vereniging;

4° het niet naleven van het huishoudelijk reglement of de statuten.

Art, 41

Elke gemachtigde persoon handelt individueel.

Art. 42

De voorzitter en de penningmeester hebben volmachten op de rekeningen van de Vereniging en worden dan ook geacht zorg te dragen voor het patrimonium van de Vereniging als een goede huisvader. Zij moeten ook te allen tijde verantwoording kunnen verschaffen tegenover de Algemene Vergadering. Procedures voor financiële transacties worden vermeld in het huishoudelijk reglement.

Art. 43

De Raad van Bestuur vergadert, na oproeping door de voorzitter zo dikwijls als het belang van de vzw het vereist.

Art. 44

De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door een andere bestuurder.

Art, 45

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de VZW zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord (per brief, fax of e-mail) van de bestuurders, Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging plaatsvond per e-mail, video- of telefoonconferentie. De besluiten worden dan toegevoegd aan het verslag van de eerstvolgende Raad van Bestuur.

Titel V

Huishoudelijk reglement, statuten

Art. 46

Een huishoudelijk reglement zal door de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering warden voorgelegd. Wijzigingen kunnen door de Algemene Vergadering worden aangebracht met een twee derde meerderheid van stemmen,

Art, 47

De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van tweederde van de effectieve leden, dat aanwezig of vertegenwoordigd is. Ingeval op de eerste vergadering minder dan tweederde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met een meerderheid hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door tweederde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of het doeleinde waarvoor de Vereniging is opgericht, vereist ze een unanimiteit van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Titel VI

Diverse bepalingen

Art. 48

Lidmaatschap tot de Vereniging sluit aanvaarding van statuten en huishoudelijk reglement in.

Titel Vil

Rekeningen en begroting

Art. 49

Het dienstjaar begint 15 september en eindigt op 14 september van elk jaar.

Art. 50

Het boekjaar van de verenging loopt gelijk met het kalenderjaar. Van 1 januari tot 31 december.

Art. 51

De rekeningen van het afgelopen dienstjaar en de begroting van het volgende dienstjaar zullen, ten laatste in de maand november, onderworpen worden aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering,

Titel VIII

Ontbinding

Art. 52

Bij een eventuele ontbinding van de Vereniging wordt het patrimonium, na vereffening van alle openstaande schulden, geschonken aan een andere Vereniging die het doel van de Vereniging ook in hun vaandel dragen. De aanduiding van deze Vereniging zal door de Algemene Vergadering, of door de door hun aangewezen vereffenaars, gebeuren.

Titel IX

Andere

Art. 53

Voor alles wat hier niet uitdrukkelijk voorzien is blijft de Wet

van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, toepasselijk

of wordt geregeld in het huishoudelijk reglement van de Vereniging.

3uS0D 2.2

Luik B - vervolg

Ontslag van Raad van Bestuur.

De Algemene Vergadering heeft op haar vergadering van 29 september 2012 de hierna volgende personen ontslagen als bestuurders:

Gommers Brecht

Kleine Hemmenweg 15a

3520 ZONHOVEN

Huismans Bart

Korkdriesstraat 2

3583 PAAL

Benoemingen van de Raad van Bestuur.

De Algemene Vergadering heeft op haar vergadering van 29 september 2012 de hierna volgende personen benoemd tot bestuurders (voor een duur van twee jaar):

verkozen tot :

Type 1:

Voorzitter

Steven Thijs

Bocholterweg 70

3990 PEER

Penningmeester

Sammy Vanoirbeek

Overwindenstraat 37

3400 LANDEN

Type 2:

Secretaris

Niels Houbrix

Boomkunstsstraat 166/3

3500 HASSELT

Benoeming der gemachtigde

De Algemene Vergadering beslist dat de voorzitter, penningmeester en secretaris volmacht hebben op de rekeningen van de Vereniging.

De Algemene Vergadeirng beslist dat de secretaris alleen gemachtigd is om alle handelingen te stellen die betrekking hebben met de verplichte publicatie in het Staatsblad en de bijhorende neerleggingen op de Griffie van de rechtbank.

29/09/2012 - Opgemaakt in 4 exemplaren te HASSELT

Voor eensluidend afschrift

Niels Houbix

Secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
INDERDAAD HOLEBIVERENIGING, AFGEKORT : INDER…

Adresse
KURINGERSTEENWEG 179 3500 HASSELT

Code postal : 3500
Localité : HASSELT
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande