INTERCULTURA, AFGEKORT : IC

Association sans but lucratif


Dénomination : INTERCULTURA, AFGEKORT : IC
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 821.368.977

Publication

02/09/2013
ÿþMoD2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

iliiim

*13135083*

Ondernemingsnr " 0821.368.977

Benaming

(voluit) : Interculturalis

(verkort)' IC

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Steenblookstraat 73 te 3590 Diepenbeek

Onderwerp akte : Wijziging benaming en aanpassing statuten

Titel 1  Voorwerp van de vereniging

4ehtbank van koophandel

2 2 AUG..pl 2013

ta HGrt~fe,..T

Artikel 1. Naam en oprichtingsdatum

Heden, op 1 oktober 2009, werd opgericht een Vereniging Zonder Winstoogmerk met als benaming: "Intercultura", afgekort "IC", Deze vereniging brengt twee bestaande initiatieven samen, m.n. DiWeF en OLVL. D1WeF (Didactische Werkgroep Frans) werd opgericht in 1972 in de schoot van het Postuniversitair Centrum Limburg (P.U.C.), nadien ressorterend resp. onder het Limburgs Universitair Centrum (LUC.) en de UHasselt (Universiteit Hasselt). OLVL of "Olyfran-Vlaanderen" of "Vlaamse Olympi@de van het Frans" werd in 1986 in de schoot van DiVVeF gestart als "La Tour Eiffel", nadien resp, "La Tour Eiffel  Concours de Français" (1992-2006) en "Vlaamse Olympi@de van het Frans" (Olyfran-Vlaanderen, OLVL, vanaf 2006).

Na verzet werd de naam van de vereniging gewijzigd in "lnterculturalis" met als facultatieve toevoeging "vzw". De afkorting blijft "IC".

Artikel 2. Zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 3590 Diepenbeek, Steenblookstraat 73, gerechtelijk arrondissement Hasselt.

Artikel 3. Doel

De vereniging heeft tot doel iedereen samen te brengen die wenst te werken aan een betere kennis in Limburg (BE) en daarbuiten van (vreemde) talen en de cultuur die ze dragen en waarin ze Leven, in eerste instantie de talen en culturen van de Euregio Maas-Rijn. Dit zal gebeuren in Europees perspectief, in samenwerking met privé instanties en met de officiële instanties verantwoordelijk voor de genoemde domeinen, bijv. in België de Vlaamse, de Franstalige en de Duitstalige Gemeenschap. Zij zal dit doel nastreven in respect voor iedereen vanuit het beginsel van (culturele) openheid en vanuit haar streven naar culturele verrijking. Ook zal de vereniging trachten de contacten te bevorderen tussen de betroffen taalgemeenschappen, Landen en regio's. Ze wil op die manier o.m.. bijdragen tot een versterking van de cohesie van de Euregio Maas-Rijn (EMR), Ze wenst vooral bij de jeugd het besef van en de fierheid over multiculturele rijkdom te stimuleren om vanuit dit zelfbewustzijn de ontmoeting met en het leren van andere culturen-talen te bevorderen.

De vereniging stelt zich vooral tot doel met het oog op het leren van de buurtalen en van grotere waardering voor de buurculturen:

1.taalgelinkte culturele manifestaties te organiseren (toneelvoorstellingen, recitals, tentoonstellingen, conferenties, colloquia, enz.);

2.het onderwijs van andere culturen-talen in de scholen te ondersteunen (wedstrijden, bijkomende cursussen, toekennen van prijzen, ere- of gedenkpenningen, enz.);

3.cultuur&taalleraars, zowel in opleiding als in functie, te ondersteunen in hun pedagogische taak (door nascholing, het aanbieden van conférences, het leren kennen en promoten van leermiddelen, de organisatie van studiedagen en symposia, van filmsessies, van uitwisseling, van ontmoetingen, enz.)

4.stages, uitstappen, toeristische- en taalreizen te organiseren in de EMR en erbuiten;

or, a 'ie laatste biz, van Luik B vermelden : Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persoto)n(en) bevoegd de vereniging stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenvroordigen

Verso " Naam en handtekening,

~

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

, t

MoD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

5.in samenwerking met bestaande initiatieven cursussen te organiseren en/of te ondersteunen met betrekking tot taal en cultuur, en daarvoor eventueel zelf up-to-date cursusmateriaal te creëren of hulp te verlenen bij de ontwikkeling ervan

6.daartoe samen te werken of de samenwerking te bevorderen met Belgische en buitenlandse organisaties die het cultuurverspreiden en het talenleren tot doel hebben.

De vereniging kan alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van dit doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. Ze kan ter uitvoering van wat hierboven is bepaald, onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, legaten ontvangen, schenkingen doen, leningen verstrekken, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel bewerkstelligen en bevorderen.

In het kader van het realiseren van het maatschappelijk doel kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen voor zover de opbrengst ervan besteed wordt aan haar doel,

Artikel 4. Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Zij kan te allen tijde ontbonden worden bij besluit van de Algemene Vergadering conform de bepalingen van

de wet op de verenigingen zonder winstoogmerk.

Titel 2  De leden

Artikel 5. Leden

De vereniging telt werkende leden, bij wie dhr W. Clijsters en mev. M. Verjans als initiatiefnemers-oprichters,

en toegetreden leden. Beide categorieën staan open voor natuurlijke personen en voor rechtspersonen.

De VZW telt minstens vier werkende leden.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt

uitsluitend toe aan de werkende leden.

Toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten worden omschreven. Onder de

toegetreden leden zijn er ereleden en steunende leden.

Artikel 6. Toetreding

Iedere natuurlijke persoon of rechtspersoon, die als "werkend lid" tot de vereniging wil toetreden, moet door de Raad van Bestuur als zodanig worden aanvaard. Deze kan per geval de modaliteiten vastleggen. Kandidaturen moeten schriftelijk ingediend worden bij de voorzitter, die deze dan voorlegt op de eerstvolgende Raad van Bestuur.

Artikel 7. Bijdrage - Aansprakelijkheid

Er mag aan de werkende [eden, alsook aan de toegetreden leden een bijdrage gevraagd worden als lidgeld en/of in natura. Voor de werkende-leden-bij-oprichting geldt hun voortgezette medewerking uit het verleden als bijdrage.

De Raad van Bestuur bepaalt de bijdrage van de werkende en van de toegetreden leden.

Van werkende leden wordt verwacht dat ze jaarlijks meewerken aan een van de initiatieven van de vzw, tenzij door de Raad van Bestuur erkende heirkracht zoals ziekte. Toegetreden leden betalen een jaarlijkse bijdrage van min. 25 euros.

Werkende alsook toegetreden leden gaan, in hun hoedanigheid van werkend of toegetreden lid, geen enkele persoonlijke aansprakelijkheid aan inzake de verbintenissen van de vereniging.

Artikel 8. Einde lidmaatschap

Het lidmaatschap eindigt

-van rechtswege bij het overlijden van het lid;

-wanneer het lid niet meer voldoet aan de voorwaarden waaronder het aanvaard werd, vanaf het ogenblik

dat het betrokken lid op de hoogte werd gesteld dat het niet meer voldoet aan die voorwaarden;

-indien een lid schriftelijk ontslag indient bij de voorzitter van de Raad van Bestuur;

-indien de Algemene Vergadering besluit een lid uit te stuiten op de wijze bepaald in de wet op de

verenigingen zonder winstoogmerk.

Tevens wordt als ontslagnemend beschouwd

-het lid dat zijn bijdrage (zie art. 7) niet levert;

-het lid dat zonder schriftelijke voorafgaande melding aan de Raad van Bestuur niet aanwezig is op de

Algemene Vergadering, tenzij de Algemene Vergadering anders beslist.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Werkende of toegetreden, ontslagnemende of uitgesloten leden, en evenmin hun rechtsopvolgers hebben deel in het vermogen van de vereniging. Zij kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van geleverde bijdragen of gedane inbrengen.

Artikel 9. Structuur

De vereniging kent een Algemene Vergadering, een Raad van Bestuur en, indien opgericht bij besluit van de Algemene Vergadering of de Raad van Bestuur, een Bureau (of Dagelijks Bestuur). Verder kan de vereniging mandaathouders of lasthebbers aanduiden en werkgroepen met specifieke taken oprichten. Als bestuursfunctie kent de vereniging een voorzitter (tevens Gedelegeerd Bestuurder), een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris.  I.f.v. de technologische evoluties en voor zover de wet op de verenigingen zonder winstoogmerk dit niet verbiedt, kunnen vergaderingen langs elektronische weg gehouden worden.

Algemene Vergadering; lidmaatschap en werkwijze => art. 10  16

Raad van Bestuur; lidmaatschap en werkwijze => art. 17  26

Bureau of Dagelijks Bestuur: lidmaatschap en werkwijze => art. 24 - 26

Titel 3  De Algemene Vergadering

Artikel 10. Samenstelling - bevoegdheid

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle werkende leden van de vereniging.

Zij alleen is bevoegd om te beraadslagen over alle aangelegenheden, bepaald in artikel 12 van de statuten.

Artikel 11. Tijdstip

Er zal jaarlijks in mei of juni, maar ten laatste de derde maandag van juni, een gewone Algemene Vergadering van de werkende leden worden gehouden, De Raad van Bestuur bepaalt de datum ervan. Buitengewone en bijzondere Algemene Vergaderingen zullen samengeroepen worden

telkens als de Raad van Bestuur dat voor de belangen van de vereniging nuttig oordeelt,

of binnen eenentwintig dagen wanneer ten minste één vijfde van de leden de Raad van Bestuur schriftelijk verzoekt om een bijeenroeping van de Algemene Vergadering. De Algemene Vergadering wordt dan gehouden uiterlijk op de veertigste dag na dit verzoek.

Artikel 12. Bijeenroeping - Agenda

De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de voorzitter, de ondervoorzitter, de penningmeester

of de secretaris.

De oproeping wordt ten minste acht kalenderdagen vóór de datum van de vergadering met een gewone

brief, per fax of e-mail aan ieder lid gezonden. Voor de berekening van deze termijn worden de dag van de

oproeping en de dag van de vergadering niet meegerekend.

De agenda wordt opgesteld door de Raad van Bestuur, of door het Bureau, of door de Voorzitter, en bij de

oproeping gevoegd.

Elk voorstel dat door één twintigste van de werkende leden is ondertekend, moet op de agenda worden

geplaatst.

Een besluit van de Algemene Vergadering is vereist voor;

1.de wijziging van de statuten;

2.de benoeming en de afzetting van de leden van de Raad van Bestuur en het bepalen van hun bezoldiging

ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

3.voorkomend, de benoeming en de afzetting van de commissaris(sen) en het bepalen van zijn (hun)

bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

4.de kwijting aan de bestuurders en, voorkomend, de commissaris(sen);

5.de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6.de ontbinding van de vereniging;

7.alle andere gevallen waarin de wet of de statuten zulks vereisen;

8.de uitsluiting van een lid;

9.de omzetting van de vzw in een vennootschap.

Behoudens de hiervoor vermelde gevallen kan de Algemene Vergadering geldig beraadslagen over de

punten die niet vermeld zijn op de agenda, mits twee derden van de aanwezige leden hiermee instemmen,

Artikel 13. Voorzitterschap

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of in het geval van verhindering (in deze volgorde) door de ondervoorzitter, de secretaris of de oudste van de aanwezige bestuurders.

Artikel 14. Stemrecht

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2,2

1ieder werkend lid beschikt over één stem in de gewone, bijzondere en buitengewone Algemene Vergaderingen.

2.De werkende leden kunnen aan de vergadering deelnemen door tussenkomst van een lasthebber, die tevens werkend lid moet zijn, dit mits schriftelijke volmacht. Geen enkele lasthebber mag meer dan drie schriftelijke volmachten bezitten (zie art. 15).

Artikel 15. Besluitvorming

Behoudens de uitzonderingen bepaald in de wet of in de statuten, kan de Algemene Vergadering geldig beraadslagen indien minstens de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een lid kan zich laten vertegenwoordigen door een ander lid mits een gedateerde en ondertekende volmacht af te leveren vóór de vergadering (zie art, 14).

Behoudens de uitzonderingen bepaald in de wet of in de statuten worden beslissingen genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, tenzij in de gevallen waarin een bepaling van de wet de besluitvorming van de ledenvergadering aan een bijzondere quorumvereiste en/of een bijzondere meerderheidsvereiste onderwerpt.

Artikel 16. Notulen

De beraadslagingen en de beslissingen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in de notulen, die worden ondertekend door twee leden van de Raad van Bestuur. De notulen worden aan de werkende leden meegedeeld en verder bewaard op de maatschappelijke zetei. Zij kunnen op eenvoudig verzoek ter plaatse worden geraadpleegd.

Titel 4 -- De Raad van Bestuur

Artikel 17. Samenstelling

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur gekozen tussen de werkende leden (zie art, 19) door de Algemene Vergadering en door haar benoemd.

De Raad van Bestuur telt tenminste drie personen.

Bestuurders kunnen te allen tijde door de Algemene Vergadering worden ontslagen. Zij kunnen vrijwillig ontslag nemen door dit schriftelijk mee te delen aan de voorzitter van de Algemene Vergadering. Deze legt het voor op de eerstvolgende Algemene Vergadering.

Artikel 18. Duur mandaat

Bestuurders worden aangewezen voor een termijn van maximum vijf jaar. Uittredende bestuurders zijn herkiesbaar. Het mandaat van een uittredende bestuurder loopt pas af op de datum van de indiensttreding van zijn opvolger.

Valt een bestuurdersmandaat tussentijds open, dan zal de bestuurder die door de Algemene Vergadering benoemd wordt ter vervanging, het mandaat van zijn voorganger voleindigen.

Artikel 19. Voorzitterschap - Bijeenroeping

De Raad van Bestuur benoemt onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris. Een lid kan maximaal twee functies tegelijk uitoefenen.

De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of de persoon die daarvoor aangewezen werd. De uitnodiging wordt minstens acht kalenderdagen vóór de datum van de vergadering verstuurd per gewone brief, fax of e-mais.

De Raad van Bestuur wordt minstens éénmaal per jaar samengeroepen en verder telkens als het noodzakelijk is voor de goede werking van de vereniging of wanneer één derde van de werkende leden van de vereniging daarom verzoekt.

Artikel 20. Besluitvorming

Om geldig te kunnen beraadslagen moet de meerderheid van de bestuurders-in-functie aanwezig zijn op de

vergaderingen van de Raad van Bestuur of er vertegenwoordigd zijn door een volmacht aan een bestuurder.

Elke bestuurder kan slechts één volmacht krijgen.

De Raad van Bestuur beslist ais een college bij gewone meerderheid van de door de aanwezige

bestuurders uitgebrachte stemmen.

Bij het berekenen van de meerderheid worden bestuurders die zich onthouden als afwezig beschouwd.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of die van zijn plaatsvervanger beslissend.

Volgende besluiten kunnen enkel genomen worden met een meerderheid van drie vierde van de aanwezige

of vertegenwoordigde bestuurders:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

1.de oprichting van een dochtervereniging en het bepalen van de lidmaatschapsstructuur van deze

dochtervereniging

2.de benoeming van bestuurders in dochterverenigingen of andere rechtspersonen waarin de vereniging

participeert op welke wijze dan ook

3.het sluiten van joint ventures of andere equity based allianties

4.de participatie in private of publieke verenigingen of bedrijven met gelijkaardige doelen

6.de benoeming van en bepaling van de bevoegdheden van het Bureau

6.het aangaan van leningen ot het toekennen van kredieten

Artikel 21. Notulen

i}e beraadslagingen en de beslissingen van de Raad van Bestuur worden opgenomen in notulen. Ze worden meegedeeld aan de bestuurders per mail of gelijkaardig. Ze worden bewaard op de maatschappelijke zetel. Zij kunnen ter plaatse worden geraadpleegd. De uittreksels en afschriften van die notulen worden door de voorzitter, de ondervoorzitter en/of de secretaris of door twee bestuurders ondertekend.

Artikel 22. Bevoegdheden

0e Raad van Bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheden om het maatschappelijk doel van de vereniging te verwezenlijken en de vereniging te besturen en te beheren,

minnen die perken mag de Raad alle handelingen stellen die niet uitdrukkelijk door de wet of door voorliggende statuten aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

Titel 5  Bureau of Dagelijks Bestuur  Gedelegeerd Bestuurder- Mandaathouders Artikel 23. Bureau of Dagelijks Bestuur

0e Algemene Vergadering of de Raad van Bestuur kan een Bureau of Dagelijks Bestuur aanduiden, waarvan hij de bevoegdheden bepaalt. De oprichters (zie art. 5) zijn van rechtswege lid van het Dagelijks Bestuur, tenzij zij dit niet wensen. Het Bureau zal dan in elk geval de voorzitter, de ondervoorzitter, de penningmeester en de secretaris omvatten.

pe omvang van hun bevoegdheid en van deze van de Gedelegeerd Bestuurder (zie hierna) moet in dit geval duidelijk omschreven zijn in een beslissing van de Raad van Bestuur en mag volledige delegatie inhouden voor de betrokken domeinen. De leden van het Bureau of Dagelijks Bestuur oefenen hun bevoegdheden uit twee aan twee.

Het Bureau duidt één Gedelegeerd Bestuurder (zie art. 9) aan tussen zijn leden. Deze heeft beslissings- en handtekenbevoegdheid voor uitgaven tot 10.000 euro. De Raad van Bestuur heeft deze bevoegdheid tot 50.000 euro. Voor grotere uitgaven is de goedkeuring van de Algemene Vergadering vereist.

0e hiervoor vermelde organen en functionarissen kunnen in het kader van hun bevoegdheden en onder hun verantwoordelijkheid bijzondere volmachten verlenen aan lasthebbers of mandaathouders, o.m. om werlgroepen met specifieke opdrachten vlot te kunnen laten functioneren.

Hun opdracht en de duur van hun mandaat worden eveneens bij beslissing van de Raad van Bestuur vastgelegd. Verder kan hun mandaat beëindigd worden bij gewone beslissing van deze Raad. Lasthebbers of mandaathouders kunnen eveneens vrijwillig ontslag nemen door een aanvraag daartoe in te dienen bij de voorzitter van de Raad van Bestuur, die de vraag zal voorleggen op de eerstvolgende Raad van Bestuur.

E3ovenvermelde delegaties en volmachten kunnen steeds worden herroepen.

Artikel 24. Taakverdeling - Vertegenwoordiging

1.De Raad van Bestuur kan beslissen om een interne taakverdeling door te voeren in het kader waarvan bepaalde taken en/of bevoegdheden worden toevertrouwd aan bepaalde bestuurders of werkende leden.

2.Onverminderd de vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, handelend door de meerderheid van zijn leden, wordt de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigd door twee bestuurders uit volgende vier, de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris en de penningmeester, samen handelend, of door één van hen samen handelend met een lid van het Bureau.

3.Binnen de perken van het dagelijks bestuur van de vereniging en van art. 23, wordt de vereniging tevens geldig vertegenwoordigd door de Gedelegeerd Bestuurder.

Artikel 25. Aansprakelijkheid

0e bestuurders gaan, door hun functie, geen enkele persoonlijke verplichting aan en zijn alleen verantwoordelijk voor de uitoefening van hun opdracht.

Titel 6  Inkomsten, begrotingen en rekeningen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 26. Aanwending

Het vermogen van de vereniging mag uitsluitend worden aangewend voor de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

Artikel 27. Boekhouding

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de bepalingen van de wet op de verenigingen zonder winstoogmerk.

Artikel 28. Boekjaar  Controle

Het boekjaar gaat in op 1 januari en eindigt op 31 december, datum waarop de rekeningen worden afgesloten.

De rekeningen worden voor goedkeuring aan de Algemene Vergadering voorgelegd, vergezeld van een verslag over de toestand van de vereniging en van de begroting voor het volgende dienstjaar.

Indien de Algemene Vergadering de rekeningen goedkeurt, gaat zij over tot de beraadslaging en de stemming over de kwijting van de bestuurders.

De Algemene Vergadering kan een commissaris-revisor aanwijzen die belast is met de controle van de vereniging overeenkomstig de toepasselijke wettelijke bepalingen. Behoudens andersluidende beslissing van de Algemene Vergadering wordt deze commissaris benoemd voor de duur van drie jaar.

Titel 6  Ontbinding en vereffening Artikel 29. Ontbinding

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan enkel de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald in de wet op de verenigingen zonder winstoogmerk.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 30. Bestemming vermogen

In ai de gevallen van vrijwillige of gerechtelijke ontbinding zal de Algemene Vergadering de bestemming bepalen van het patrimonium van de vereniging door het een bestemming te geven die niet vreemd mag zijn aan het doel van de vereniging. In eerste orde zal het patrimonium overgaan naar een instantie die (een gedeelte van) de activiteiten van de ontbonden vzw zou overnemen of verderzetten, zoals bijvoorbeeld "Les Olympiades de la Francophonie", association française 101 1901.

Titel 7 -- Diverse bepalingen

Artikel 31. Bezoldiging

Behoudens andersluidende beslissing van de Algemene Vergadering zijn alle functies binnen de vereniging onbezoldigd.

Artikel 32, Huishoudelijk reglement

De Raad van Bestuur mag een huishoudelijk reglement opstellen dat de toepassingsvoorwaarden van deze statuten vaststelt. Dit reglement en de wijzigingen ervan moeten goedgekeurd worden door de Algemene Vergadering.

Artikel 33. Algemene bepaling

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, zijn de wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen

zonder winstoogmerk en de stichtingen, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake van toepassing.

Indien één of meer bepalingen van deze statuten in strijd zouden zijn met de huidige of toekomstige wetgeving betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, worden ze voor niet geschreven gehouden, zonder dat dit afbreuk doet aan de geldigheid van de overige bepalingen.

Het bestuur wordt samengesteld als volgt:

Luik B - Vervolg

Voorzitter:

Clijsters Willy, Steenblookstraat 73 te 3590 Diepenbeek, geb. Neeroeteren, 01.02.1943

Ondervoorzitter:

Amand Jos, Annunciadenstraat 27 te 3600 Genk, geb. Genk, 03.04.1949

Penningmeester-Secretaris:

Verjans Martine, Hollandsveldlaan 46 te 3500 Hasselt, geb. Hasselt, 15.03.1957

M0D 2.2

.I1a

Voor-

* behouden

aan het

Belgisch

Sraatsbtad

Willy Clijsters Voorzitter Jos Amand M. Verjans

Ondervoorzitter Penningmeester-Secretaris

Diepenbeek, 31 januari 2013

Op de laatste blz. van 1..a ik _B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. heizij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Coordonnées
INTERCULTURA, AFGEKORT : IC

Adresse
STEENBLOOKSTRAAT 73 3590 DIEPENBEEK

Code postal : 3590
Localité : DIEPENBEEK
Commune : DIEPENBEEK
Province : Limbourg
Région : Région flamande