JEUGDLOKALEN BIESEL

Association sans but lucratif


Dénomination : JEUGDLOKALEN BIESEL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 541.899.507

Publication

27/11/2013
ÿþOndernerningsnr : . . 0 5 4 1. 8 9 g" 50 7

Benaming

(voluit) : JEUGDLOKALEN BIESEL VZW

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : 3640 Kinrooi (Molenbeersel), Truyenstraat 20D

Onderwerp akte : Oprichting

Tekst:

Ui# een onderhandse akte gedateerd van 16 oktober 2013 blijkt het volgende:

DE ONDERGETEKENDEN:

1) De Heer SOORS Eduard Joannes Cornelis, geboren te Hasselt op 26 oktober 1952, wonende te 3640 Kinrooi (Molenbeersel), Fiejestraat, nummer 9.

2) De Heer JANSSEN Jacobus, geboren te Maaseik op 07 maart 1969, wonende 3640 Kinrooi (Molen-beersel), Hurkenstraat, nummer 13A.

3) De Heer STALS Jos, geboren te Molenbeersel op 12 april 1965, wonende te 3640 Kinrooi (Molen-beersel), Rondstraat, nummer 40A.

4) De Heer ELAND Johan, geboren te Gent op 09 december 1966, wonende te 3640 Kinrooi (Molen-beersel), Hurkenstraat, nummer 18.

5) De Heer SLENDERS Ton, geboren op 11 september 1960, wonende te 6012 RN Haler, Sniekstraat,, nummer 4.

6) De Heer SMEETS Theo Jan, geboren te Bree op 18 maart 1965, wonende te 3640 Kinrooi, (Molen-beersel), Truyenstraat, nummer 22.

7) Mevrouw SLENDERS-DRIESSENS Marjan, geboren te Haler (Nederland) op 05 augustus 1966, wonende te 6012 RN Haler (Nederland), Sniekstraat, nummer 4.

6) Mevrouw MOONS Kristine, geboren te Lommel op 21 maart 1967, wonende te 3640 Kinrooi (Molen-beersel), Truyenstraat, nummer 22.

9) Mevrouw SMEETS Lore, geboren te Bree op 16 oktober 1992, wonende te 3640 Kinrooi (Molenbeersel), Truyenstraat, nummer 22.

10) Mevrouw MEULENEERS Sanne, geboren te Bree op 01 december 1993, wonende te 3640 Kinrooi (Op-haven), Middenstraat, nummer 3.

11) Mevrouw BAENS Katrien, geboren te Maaseik op 18 september 1991, wonende te 3640 Kinrooi (Molen-

beersel), Makkestraat, nummer 13.

Verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27

juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winst-

oogmerk en de stichtingen, zoals meermaals gewijzigd, hierna de vzw-wet genoemd. Als onderdeel van deze

overeenkomst stellen de voormelde personen de hierna vernielde statuten op die zullen gelden als statuten van

deze vereniging.

HOOFDSTUK I, NAAM  ZETEL  DUUR - DOEL

Artikel 1: Naam

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam "Jeugdlokalen Biesel VZW".

Artikel 2: Zetel

§ 1. De zetel van de vereniging is gevestigd te 3640 Kinrooi (Molenbeersel), Truyenstraat, nummer 2010, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Tongeren.

§ 2. De Algemene Vergadering kan de zetel van de vereniging verplaatsen met inachtneming van de

formaliteiten die door de wet van 27 juni 1921 en door deze statuten worden voorgeschreven voor een

statutenwijziging.

Artikel 3: Duur

De vereniging wordt opgericht voor een onbepaalde duur en kan, mits vervulling van de daartoe voorziene

wettelijke en statutaire pleegvormen, ten allen tijde worden ontbonden.

Artikel 4: Doel

Op de laatste blz. van Luik Fi vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bcvoogd dC vuciuging, stich{ing of otganismo lcn aaiwion van dordon le vcrtcgcriweoldigf n

Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

~_. k dei In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte. te " riffie

1 76130*

Il

i

IIN

bel

a

BE

Ste

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2013 - Annexes du Moniteur belge MOD2.2

§ 1. De vereniging heeft tot doel: het verwerven, het beheer en het onderhoud van jeugdgebouwen (met bijhorende gronden) te bewerkstelligen en heeft een toezichthoudende functie ten aanzien van de gebruikers van deze gebouwen. De kosten voor het gebruik en onderhoud van de lokalen zullen eveneens door deze vereniging gedragen worden.

§ 2. Tot de concrete activiteiten waarmee de doelstellingen van de vereniging worden verwezenlijkt, behoren onder meer: het beheren, verwerven, onderhouden en toezicht houden op lokalen en jeugdhuizen. Deze opsomming is niet beperkend, Met dit doel mag zij aile onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten en uitrustingen bezitten, aile diensten in dat verband uitbalen, alle nuttige overeenkomsten afsluiten met de openbare machten of private personen en deelne-men aan of meewerken met verenigingen die een gelijkwaardig doel nastreven in zoverre zij niet in strijd zijn met de wet van 27 juni 1921 op de v.z.w,'s. Zij zal zo nodig de handelsactiviteiten mogen hebben, zoals het inrichten van manifestaties, etc., voor zover dit gebeurt zonder winstbejag en gericht is op de verwezenlijking van haar doel.

§ 3. Daarnaast kan de vereniging alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van de vermelde statutaire doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwe-zenlijking van de statutaire doelstellingen.

HOOFDSTUK fl, LEDEN

Artikel 5: Leden

Net aantal leden is onbeperkt, maar mag niet minder dan drie bedragen. Allen zijn stemgerechtigd. De VZW bevat tenminste één lid aangeduid door de pastoor van de parochie Molenbeersel, (nummer 27-1703). Bij de oprichting van de VZW werd door de pastoor van de parochie Molenbeersel als lid aangewezen, voornoemde Heer Soors Eduard Joannes Comeffs, ten bewijze waarvan deze oprichtingsakte mede ondertekend wordt door E.H. Luc Vanherck, pastoor van de parochie Motenbeersel, wonende te 3640 Kinrooi, Grote Kerkstraat 7.

De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat op haar eerstvolgende vergadering bij gewone meerderheid van de stemmen.

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij brief aan de Raad van Bestuur kenbaar gemaakt worden. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan. De uitsluiting van een lid kan slechts door de Algemene vergadering en met meerderheid van twee derden van de stemmen uitgesproken worden. Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vzw op grond van de enkele hoedanigheid van lid. De uitsluiting van rechten op de activa geldt ten allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden ook, bij ontbinding van de vzw, etc.

Artikel 6: Verplichtingen

De leden van de vereniging zijn verplicht:

a) de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven.

b) de belangen van de vereniging na te streven;

c) bij wijziging van hun in het register van de leden opgenomen gegevens, de nieuwe gegevens zonder

verwijl kenbaar te maken aan de Raad van Bestuur.

Artikel 7: Verlies van lidmaatschap

§ 1. De hoedanigheid van lid gaat verloren; a) door vrijwillig ontslag, dat schriftelijk aan de voorzitter van de Raad van Bestuur wordt meegedeeld en dat te allen tijde kan gebeuren; b) door overlijden of rechtsonbekwaamheid van het lid-natuurlijke persoon; c) door de ontbinding, fusie, splitsing of faillissement van het lid-rechtspersoon; d) door uitsluiting door de Algemene Vergadering overeenkomstig de voorwaarden van artikel 12 van de vzw-wet.

§ 2. Het lid, dat, om welke reden ook zijn hoedanigheid van lid verliest en/of zijn rechtsopvolgers, kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging, noch op de door hem afgestane voorwerpen of goederen, noch op terugbetaling van eventuele gestorte bijdragen.

Artikel 8: Lidgeld

De leden betalen geen lidgeld, behoudens andersluidende beslissingen van de Algemene Vergadering. HOOFDSTUK Iii: ALGEMENE VERGADERING

Artikel 9: Samenstelling

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden van de vereniging. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt in het uitoefenen van zijn statutaire bevoegdheden. Het secretariaat van de Algemene Vergadering wordt waargenomen door de secretaris van de Raad van Bestuur of bij diens afwezigheid enlof ver-Mindering door een daartoe voor die gelegenheid door de Algemene Vergadering aangeduide persoon. Er mogen te allen tijde personen worden uitgenodigd omwille van hun specifieke knowhow of vaardigheden om de Algemene Vergadering bij te staan bij het nemen van beslissingen, Deze personen beschikken niet over enig stemrecht op de Algemene Vergadering.

Artikel 10: Bevoegdheid

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

a) het wijzigen van de statuten;

b) het benoemen en afzetten van bestuurders;

c) het benoemen en afzetten van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging, ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

d) de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

e) het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

( MOD 2.2

' ` r f) het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2013 - Annexes du Moniteur belge g) het uitsluiten van een lid;

h) de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

i) alle gevallen waarin deze statuten een beslissing van de Algemene Vergadering vereisen. Artikel 11; Bijeenroeping

§ 1. De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens het doel of het belang van de vereniging dit vereist. De Raad van Bestuur is verplicht de Algemene Vergadering bijeen te

roepen indien ten minste één/vijfde van de leden erom verzoekt. Daartoe moeten deze leden een schriftelijk

verzoek richten tot de voorzitter van de Raad van Bestuur op de zetel van de vereniging, met opgave van de

agendapunten die ze wensen te bespreken. De door de leden gevraagde samenkomst moet door de Raad van

Bestuur georganiseerd worden binnen de maand na het indienen van het verzoek. indien de Raad van bestuur nalaat deze vergadering te organiseren, zijn de verzoekers gerechtigd deze vergadering zelf bijeen te roepen. De Algemene Vergadering moeten ten minste één maal per jaar bijeenkomen, in de loop van de eerste zes maanden volgend op de afsluiting van het boekjaar, voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen boekjaar, de goedkeuring van de begroting voor het volgend boekjaar, de goedkeuring van het beleid van de bestuurders over het afgelopen boekjaar en, in voorkomend geval, de goedkeuring van het verslag van de commissaris over de jaarrekening.

§ 2. Aile leden worden ten minste vijftien (15) dagen vdÔr de Algemene Vergadering uitgenodigd op de Algemene Vergadering. De uitnodiging gebeurt bij gewone post en/of per fax en/of per e-mail en bevat de dag, het uur, de plaats en de agenda van de Algemene Vergadering. Wanneer de Algemene Vergadering zich over stukken moet uitspreken, moeten deze bij de oproepingsbrief worden gevoegd. De oproepingbrief moet in naam van de Raad van Bestuur ondertekend wor-den door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt in het uitoefenen van zijn statutaire bevoegdheid.

§ 3. De Algemene Vergadering stelt de agenda voor de vergaderingen vast behoudens in de ge-vallen waarin de Algemene Vergadering wordt samengeroepen op initiatief van ten minste één/ vijfde van de leden in welk geval de Raad van Bestuur ten minste de door deze leden aangedragen punten op de agenda moet plaatsen. ln laatstbedoeld geval blijft de Raad van Bestuur evenwel bevoegd om andere punten op de agenda te plaatsen.

§ 4. Onderwerpen die niet op de agenda staan of die niet op de wijze zoals bepaald in § 3 van dit artikel aan de agenda werden toegevoegd kunnen maar ter stemming worden voorgelegd indien alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en ermee akkoord gaan dat deze bijkomende onderwerpen worden behandeld.

Artikel 12: Aanwezigheidsquorum & meerderheid

§ 1, Ieder lid kan zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid. Hiertoe is een schriftelijke volmacht vereist. Ieder lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

§ 2. Elk lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering.

§ 3, Behoudens de gevallen waarvoor de VZW-wet bijzondere meerderheden bepaalt, kan de Algemene Vergadering rechtsgeldig beslissen indien ten minste twee derden van haar leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien dit quorum op de eerste vergadering niet wordt bereikt, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen met dezelfde agenda en kan op deze tweede vergadering rechtsgeldig een beslissing worden genomen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag echter niet gehouden worden binnen de vijftien dagen na de eerste vergadering. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen uitgebracht door de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Onthoudingen en ongeldige stemmen gelden niet als uitgebrachte stem. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

§ 4. Over een wijziging van de statuten kan de Algemene Vergadering slechts rechtsgeldig beslis-sen voor zover de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en voor zover ten min-ste twee/derden van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijzi-ging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee/derde van de stemmen uitge-bracht door de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Onthoudingen gelden niet ais uitgebrachte stem.

Ingeval op een eerste vergadering minder dan twee/derden van de leden aanwezig of vertegen-woordigd is, kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het eerste lid van deze paragraaf ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Deze tweede verga-dering mag evenwel niet gehouden worden binnen 15 dagen volgend op de eerste vergadering.

§ 5. Voor een wijziging van het doel moet de in § 4 omschreven procedure worden gevolgd met dat verschil dat een wijziging van het doel slechts kan worden aangenomen met een meerderheid van vier/vijfde van de stemmen uitgebracht door de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

§ 6. In geval van vrijwillige ontbinding duidt de Algemene Vergadering één of meerdere vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid,

Artikel 13: Notulen

Van elke Algemene Vergadering worden notulen opgesteld, die ondertekend worden door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de secretaris van de Raad van Bestuur.

De notulen worden bijgehouden in een daartoe bestemd register dat gehouden wordt op de zetel van de vereniging. Aan de leden van de vereniging wordt, binnen de maand na de Algemene Vergadering, een uittreksel van deze notulen bezorgd. Alle uittreksels en afschriften van de notulen worden geldig ondertekend en voor eensluidend verklaard door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de persoon die krachtens deze statuten ter zijn vervanging werd aangesteld.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2013 - Annexes du Moniteur belge M0D 2.2

De leden en de belanghebbende derden kunnen de beslissingen van de Algemene Vergadering inkijken in het register dat bewaard wordt op de zetel van de vereniging overeenkomstig de modaliteiten die worden vastgelegd in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 op de openbaarmaking van akten en stukken van de verenigingen zonder winstoogmerk en van de private stich-tingen. Bij benoeming van een commissaris die lid Is van het Instituut voor Bedrijfsrevisoren behouden de leden hun recht op inzage.

HOOFDSTUK IV: BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

Artikel 14: Samenstelling

§ 1, De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie personen, lid van de vereniging en aangeduid door de Algemene vergadering. Het lid van de VZW, dat werd aangeduid door de pastoor van de parochie Molenbeersel, maakt van rechtswege deel uit van de Raad van Bestuur en beschikt, binnen de Raad van Bestuur, over een vetorecht.

De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Deze zijn afzonderlijk gemachtigd om poststukken, postassignaties, aangetekende brieven en dergelijke, gericht aan de vereniging in ontvangst te nemen.

§ 2. De kosten die zij maken in de uitoefening van hun bestuursmandaat warden vergoed. De mandaten van de bestuurders worden waargenomen zonder bezoldiging. Hun mandaat loopt voor een periode van vijf (5) jaar. De bestuurders, die werden aangesteld in een tussentijds opengevallen bestuursfunctie, voltooien slechts het bestuursmandaat van de bestuurders die zij opvolg-den. De bestuurders zijn verantwoording verschuldigd aan de Algemene Vergadering,

Artikel 15: Bijeenroeping

§ 1. De Raad van Bestuur is een collegiaal orgaan dat bijeenkomt telkens wanneer dit vereist is in het belang van de vereniging.

§ 2. De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de persoon die hem ingevolge deze statuten ver-vangt in het uitoefenen van zijn statutaire bevoegdheden. De Raad van Bestuur moet worden bijeengeroepen indien ten minste één derde van de leden van de Raad van Bestuur hierom verzoekt. Daartoe moeten deze leden een schriftelijk verzoek richten tot de voorzitter van de vereniging op de zetel van de vereniging, met opgave van de agendapunten die ze wensen te bespreken. De Raad van Bestuur moet dan worden bijeengeroepen binnen de maand na de kennisname van dit verzoek. Indien de Raad van Bestuur nalaat deze vergadering te organiseren, zijn de verzoekers gerechtigd deze vergadering van de Raad van Bestuur zelf bijeen te roepen,

§ 3. Alle leden van de Raad van Bestuur worden ten minste acht dagen op voorhand uitgenodigd op de vergadering van de Raad van Bestuur. Deze uitnodiging gebeurt bij gewone post of per e-mail en bevat de dag, het uur, de plaats van de bijeenkomst van de Raad van Bestuur en de agenda. De oproepingsbrief wordt ondertekend door de voorzitter of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt in het uitoefenen van zijn statutaire bevoegdheden.

§ 4. Er kan slechts van de agenda van de Raad van Bestuur worden afgeweken indien alle leden van de Raad van Bestuur, die op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn, hiermee akkoord gaan.

§ 5. De Raad van Bestuur mag, zo hij het noodzakelijk acht, op de bijeenkomst personen uitnodigen omwille van hun bijzondere bevoegdheid. Deze personen zullen de Raad enkel bijwonen met raadgevende stem. Artikel 16: Werking

§ 1. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zich op de vergadering van de Raad van Bestuur laten vertegenwoordigen door een ander lid van de Raad van Bestuur. Hiertoe is een schriftelijke volmacht vereist. ieder lid van de Raad van Bestuur kan slechts één ander lid van de Raad van Bestuur vertegenwoordigen,

§ 2. Elk lid van de Raad van Bestuur beschikt over één stem.

§ 3. Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang heeft van vermogensrechtelijke aard dat strijdig is met een beslissing of verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet de bestuurder dit meedelen aan de andere bestuurders, voordat de Raad van Bestuur een besluit neemt.

§ 4, De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt in de uitoefening van zijn bevoegdheden. De Raad van Bestuur kan slechts geldig beraadslagen indien ten minste de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien dit quorum op de eerste vergadering niet wordt bereikt, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen met dezelfde agenda en kan op deze tweede vergadering rechtsgeldig een beslissing worden genomen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden van de Raad van Bestuur. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen. Een onthouding wordt niet als stem aangerekend.

§ 5, Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de voorzitter of, bij diens aanwezigheid en/of verhindering, door de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt in het uitoefenen van zijn statutaire bevoegdheden. De notulen worden ingeschreven in een daartoe bijzonder bestemd en op de zetel van de vereniging gehouden register. Alle afschriften en uittreksels van de notulen worden geldig ondertekend en voor eensluidend verklaard door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt in de uitoefening van zijn statutaire bevoegdheden. De leden kunnen de beslissingen van de Raad van Bestuur inkijken in het register dat bewaard wordt op de zetel van de vereniging overeenkomstig de modaliteiten die worden vastge-steld in artikel 9 van het K.B, van 26 juni 2003 op de openbaarmaking van akten en stukken van de verenigingen zonder winstoogmerk en van de private stichtingen. Bij de benoeming van een commissaris die lid is van het Instituut der bedrijfsrevisoren behouden de leden hun recht op inzage.

Artikel 17; Bevoegdheid

]7 , ~ MOD 2.2

~  § 1. De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging, vertegenwoordigt deze in en buiten rechte en beschikt over alle bevoegdheden die niet door de wet of deze statuten exclusief zijn voorbehouden aan de Algemene Vergadering. De Raad van Bestuur heeft de volle bevoegdheid voor het stellen van alle handelingen van bestuur, daaronder begrepen het organiseren, benoemen, ontslaan en bezoldigen van het personeel en het uitvaardigen van huishoudelijke reglementen, met uitzondering van deze die de werking van de Algemene Vergadering betreffen. De Raad van Bestuur heeft bovendien de meest uitgebreide bevoegdheid voor het stellen van daden van beschikking. De Raad van Bestuur kan onder meer, zonder dat deze opsomming als exhaustief kan worden beschouwd en ongeacht alle andere bevoegdheden die voortvloeien uit de wet of u+t de statuten: aile betalingen doen en ontvangen en daarvan kwijting geven of eisen, alle inbewaargevingen doen of ontvangen, alle roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen of vervreemden, zelfs om niet, huur- en verhuurovereenkomsten, zonder beperking van duur afsluiten, evenals aile andere overeenkomsten, zelfs minnelijke schikkingen, dadingen, compromissen en arbitragebedingen, alle officiële en private subsidies, tegemoetkomingen, legaten en schenkingen onder de levenden aanvaarden en ontvangen, leningen aangaan, borgstellingen doen en aanvaarden, hypotheken en aile zakelijke waarborgen verlenen, afstand doen van aile rechten en rechtsvorderingen, evenals opheffing en machtiging tot doorhaling verlenen, met of zonder kwijting, van alle inschrijvingen, beslag leggen en verzet doen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2013 - Annexes du Moniteur belge § 2. De Raad van Bestuur treedt op voor de vereniging als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen,

§ 3. De Raad van Bestuur draagt er tevens zorg voor dat al de neerleggings- en openbaarma-kingsformaliteiten, zoals voorgeschreven door de VZW-wet, in acht worden genomen.

§ 4. De Raad van Bestuur staat in voor het bijhouden van een register van leden op de zetel van de vereniging waarin de naam, voornamen en woonplaats van de leden-natuurlijke personen worden opgenomen en van de leden-rechtspersonen de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel. Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van leden of iedere andere reden waardoor, ingevolge artikel 7, de hoedanigheid van lid verloren gaat, moeten door toedoen van de Raad van Bestuur worden bekendgemaakt in het register van de leden binnen acht dagen nadat hij kennis heeft gekregen van het verlies van de hoedanigheid van lid.

Artikel 18: Vertegenwoordiging

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de Raad van Bestuur als college, de vertegenwoordigingsmacht van het orgaan van dagelijks bestuur voor de handelingen van het dagelijks bestuur (artikel 19) en van bijzondere mandatarissen binnen de perken van hun man-daat, is de vereniging ten opzichte van derden zowel in als buiten rechte slechts rechtsgeldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van de voorzitter van de Raad van Bestuur en van de bestuurder, lid van de VZW die werd aangeduid door de pastoor van de parochie Molenbeersel. Deze bestuurders, die namens de Raad van Bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

Artikel 19: Dagelijks bestuur

§ 1, De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en daden van dagelijks bestuur zijn bevoegdheid opdragen aan één of meer personen, ai dan niet bestuurder of lid, die, indien meer dan één persoon wordt aangeduid, gezamenlijk optreden. Deze perso(o)n(en) kunnen te allen tijde ontslag nemen uit hun functie en te allen tijde afgezet worden door de Raad van Bestuur.

§ 2. Tot de daden van dagelijks bestuur worden gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of wenselijk maken.

§ 3. De bevoegdheid van deze perso(o)n(en) wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur, die e-veneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de Raad van Bestuur ingetrokken worden.

Artikel 20: Volmachten

De Raad van Bestuur, de bestuurder en/of de personen die de VZW vertegenwoordigen en het orgaan van dagelijks bestuur kunnen, elk handelend binnen de perken van hun bevoegdheden, bepaalde van deze bevoegdheden opdragen aan bijzondere mandatarissen die al dan niet lid zijn van de vereniging. Deze aangestelden van de VZW moeten hun bevoegdheid te allen tijde kunnen bewijzen aan de hand van een volmacht, De gevolmachtigden verbinden de VZW binnen de perken van de hun verleende volmacht.

Artikel 21: Aansprakelijkheid

Onverminderd de regeling van artikel 26septies van de VZW-wet wordt door de bestuurders geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid blijft beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

HOOFDSTUK V: BEGROTINGEN  REKENINGEN - CONTROLE

Artikel 22: Boekjaar - jaarrekening

§ 1. Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot en met éénendertig december van hetzelfde jaar. In afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van de dag van de oprichting tot éénendertig december tweeduizend veertien (31/12/2014).

§ 2. Ieder jaar stelt de Raad van bestuur de rekeningen op en bereidt een voorstel van begroting voor en legt deze, binnen de zes maanden na het afsluiten van het boekjaar, ter goedkeuring voor aan de Algemene

Vergadering. De jaarrekening wordt opgemaakt overeenkomstig de bepalingen die daartoe werden bepaald door artikel 17 van de VZW-wet en de uitvoeringsbesluiten. Na de goedkeuring van de jaarrekening en de begroting spreekt de Algemene Vergadering zich uit over de kwijting van de bestuurders en, desgevallend, van de commissarissen.

" Mf r

MOD 2,2

Luik B - Navolg

§ 3. De Raad van Bestuur'draagt er zorg voor dat de jaarrekening binnen dertig 'dagen na de goed-keuring wordt neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel waar het verenigingsdossier van de vereniging gehouden wordt, of indien dit vereist is door de wet, op de Nationale Bank van België.

Artikel 23: Controle

Indien de vereniging met toepassing van artikel 17 § 5 van de VZW-wet verplicht is de controle van de financiële toestand, van de jaarrekening en van de regelmatigheid, in het licht van de wet en van deze statuten, van de verrichtingen die in de jaarrekening moeten worden vastgesteld op te dragen aan één of meer commissarissen, zijn de artikelen 130 tot 133, 134 §§ 1 en 3, 135 tot 137, 139 en 140, 142 tot 144, met uitzondering van artikel 144, eerste lid, 4° en 5°, van het Wetboek van vennootschappen van overeenkomstige toepassing op de Vereniging. Ten behoeve van dit artikel moeten de woorden "wetboek", "vennootschap" en "rechtbank van koophandel", aangewend in de vernielde artikelen van het wetboek van vennootschappen, worden begrepen als respectievelijk "wet", "vereniging" en "rechtbank van eerste aanleg".

" HOOFDSTUK VI: ONTBINDING - VERFFENING

Artikel 24: Ontbinding

Behoudens in de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan alleen de

Algemene Vergadering besluiten tot een ontbinding van de vereniging overeenkomstig de procedure bepaald in

artikel 12 § 5 van deze statuten en artikel 20 van de VZW-wet.

De vereniging zal in geen geval ontbonden worden door het overlijden, de ontbinding of het uittreden van de

leden voor zover het aantal leden hierdoor niet daalt tot minder dan drie,

" Ingeval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meerdere vereffenaars, Diegene die de vereffenaar(s) benoemt, bepaalt tevens hun bevoegdheden en de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 25: Vereffening

in geval van ontbinding worden de roerende en onroerende activa na aanzuivering van de schulden overgedragen aan de parochie Molenbeersel die een gelijkaardig onbaatzuchtig doel voor jongeren zal nastreven als deze vereniging.

HOOFDSTUK VII; WETGEVING

" Artikel 26: Wetgeving

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, zijn de wet van 27 juni 1921 of de wetgeving die deze wet zou vervangen of wijzigen na oprichting van de vereniging, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake van toepassing,

Onmiddellijk na vaststelling van de statuten zijn de leden van de vereniging zonder winstoogmerk "Jeugd-okalen Biesel VZW" bijeengekomen in een eerste buitengewone algemene yergadering, en duiden de volgende : personen aan als lid van de Raad van Bestuur;

1) de Heer SMEETS Theo Jan, geboren te Bree op 18 maart 1965, wonende te 3640 Kinrooi (Molenbeer' sel), Truyenstraat, nummer 22;

2) de Heer SOORS Eduard Joannes Cornelis, geboren te Hasselt op 26 oktober 1952, wonende te 3640 Kinrooi (Molenbeersel), Fiejestraat, nummer 9 (lid van de VZW aangeduid door de pastoor van de parochie Molenbeersel, met veto-recht krachtens artikel 14 §2 van de statuten);

3) de Heer STALS Jos, geboren te Molenbeersel op 12 april 1965, wonende te 3640 Kinrooi (Molenbeersel), Rondstraat, nummer 40A.

4) De Heer JANSSEN Jacobus, geboren te Maaseik op 07 maart 1969, wonende 3640 Kinrooi (Molen-beersel), Hurkenstraat, nummer 13A,

5) De Heer BLAND Johan, geboren te Gent op 09 december 1966, wonende te 3640 Kinrooi (Molenbeer-sel), Hurkenstraat, nummer 18.

6) Mevrouw SLENDERS-DRIESSENS Marjan, geboren te Haler (Nederland) op 05 augustus 1966, wonende te 6012 RN Haler (Nederland), Sniekstraat, nummer 4.

De bestuurders moeten bij de uitoefening van hun mandaat rekening houden niet de bevoegdheden bepaald in artikel 17 van deze statuten en met de vertegenwoordigingsbevoegdheid opgenomen in artikel 18 van deze statuten.

Onmiddellijk hierna komen de bestuurders van de vereniging zonder winstoogmerk "Jeugdlokalen Biesel VZW" bijeen in een eerste vergadering. Op deze vergadering besluiten de bestuurders overeenkomstig artikel 14 § 3 van de statuten de volgende personen aan te stellen in de hierna vermelde functie:

1) de Heer SMEETS Theo Jan, geboren te Bree op 18 maart 1965, wonende te 3640 Kinrooi (Molen-beersel), Truyenstraat, nummer 22: voorzitter;

2) De Heer SOORS Eduard Joannes Cornelis, geboren te Hasselt op 26 oktober 1952, wonende te 3640 Kinrooi (Molenbeersel), Fiejestraat, nummer 9: schatbewaarder;

3) de Heer STALS Jos, geboren te Molenbeersel op 12 april 1965, wonende te 3640 Kinrooi (Molenbeersel), Rondstraat, nummer 40A; secretaris.

Voor-.

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op dc laatste bb. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van dc instrumenterende notaris, hctzil van dc perso(o)n(cn) hHvoegc' dE' vereniging. ; tir" hting (If organisme ten :.7:nzi rl vnn derden te VH 1E-gelie.'C on'4 eri

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
JEUGDLOKALEN BIESEL

Adresse
TRUYENSTRAAT 20D 3640 MOLENBEERSEL

Code postal : 3640
Localité : Molenbeersel
Commune : KINROOI
Province : Limbourg
Région : Région flamande