JEUGDWERK BOEKT

Association sans but lucratif


Dénomination : JEUGDWERK BOEKT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 555.678.158

Publication

07/07/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Artikel 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden door een beslissing van de Algemene Vergadering.

TITEL II  LIDMAATSCHAP

Artikel 5. De vereniging bestaat uit minstens 5 leden die een actieve binding hebben met de jeugdwerkingen zoals vernoemd in artikel 3.

Artikel 6. Alle leden moeten zich uitdrukkelijk akkoord verklaren met de doelstellingen van de vereniging zoals omschreven in de artikel 3 van onderhavige statuten.

Artikel 7. Geïnteresseerden, die willen toetreden tot de vereniging, dienen hiertoe een schriftelijke en gemotiveerde aanvraag in te dienen bij de voorzitter, waarna de Algemene Vergadering over de aanvraag zal beslissen met meerderheid van stemmen, er is geen beroep mogelijk tegen deze beslissing. Het lidmaatschap is van onbeperkte duur en vrijwillig.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 8. Het lidmaatschap eindigt:

Artikel 9. Indien een einde komt aan een lidmaatschap, moet zo spoedig mogelijk in de opvolging worden voorzien, met inachtname van de bepalingen onder artikel 7.

Artikel 10. Uitgetreden en uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging. Evenmin hebben zij het recht de door henzelf of door hun rechtvoorgangers gedane inbrengsten of afgestane goederen of voorwerpen terug te vorderen.

Artikel 11. De leden zijn geen lidgeld verschuldigd. In geen geval zijn zij aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Artikel 12. De Algemene Vergadering bestaat uit alle leden en is het hoogste gezagsorgaan van de vereniging.

Er mogen ten alle tijden personen worden uitgenodigd omwille van hun specifieke kennis of vaardigheden om de Algemene Vergadering bij te staan bij het nemen van beslissingen. Deze personen beschikken niet over enig stemrecht op de Algemene Vergadering.

Een lid kan zich laten vertegenwoordigen door een ander lid op de Algemene Vergadering. Een geschreven volmacht wordt aan de voorzitter voor de aanvang van de vergadering overhandigd. Ieder kan slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering.

In het licht van de bijzondere relatie met de gemeentelijke overheid zal steeds een personeelslid van de afdeling welzijn en lokale economie (team jeugd) op de Algemene Vergadering worden uitgenodigd. Dit personeelslid beschikt niet over enig stemrecht op de Algemene Vergadering.

a. door ontslagneming van het lid: dit ontslag dient schriftelijk te gebeuren bij de voorzitter van de vereniging en zal ingaan 1 week na dit schrijven;

b. door overlijden of rechtsonbekwaamheid van het lid;

c. door uitsluiting onder de voorwaarden bepaald door artikel 12 van 27 juni 1921: een niet gemotiveerde afwezigheid op drie opeenvolgende vergaderingen waarop het lid werd uitgenodigd, geldt als reden tot uitsluiting;

d. door ontbinding, fusie, splitsing of faillissement van het lid-rechtspersoon.

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, en bij afwezigheid door de ondervoorzitter, en als deze ook afwezig is, door het oudste aanwezige lid van de raad van bestuur.

TITEL III  ALGEMENE VERGADERING

Artikel 13. De Algemene Vergadering is bevoegd voor:

- statuutwijzigingen;

- uitsluiting van de leden;

- de benoeming en afzetting van de bestuurders;

- de goedkeuring van de begroting en rekeningen;

- het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

- het bepalen van het algemeen beleid van de vereniging;

- de kwijting aan de bestuurders;

- het vaststellen van het huishoudelijk reglement.

- de benoeming en afzetting van de commissarissen indien er benoemd worden;

- bepaling van de bezoldiging van de commissarissen indien ze bezoldigd worden;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Artikel 14. De Algemene Vergadering wordt minimaal eenmaal per jaar samengeroepen. Op deze samenkomst worden onder meer de rekening van het afgelopen jaar en de begroting voor het komende jaar ter goedkeuring voorgelegd.

- omzetting van vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

De Raad van Bestuur kan buitengewone Algemene Vergaderingen beleggen, telkens als zij dit nodig acht.

De Raad van Bestuur moet daartoe overgaan wanneer één vijfde van de leden daarom schriftelijk of per mail verzoeken bij de voorzitter, met opgave van de besproken agenda. De gevraagde samenkomst dient plaats te vinden binnen de maand na het indienen van het verzoek.

Artikel 15. De oproeping wordt ondertekend door de voorzitter of bij ontstentenis door de ondervoorzitter of oudste bestuurder en wordt tenminste één week vóór de samenkomst verstuurd, per gewone post of per mail naar alle leden. De oproep omvat de agenda.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 16. Behoudens de gevallen waarin de wet van 27 juni 1921 er anders over beschikt, beslist de Algemene Vergadering geldig welk ook het aantal aanwezigen is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van geldig uitgebrachte stemmen, behoudens andersluidende bepalingen volgens de wet van 27 juni 1921 of van onderhavige statuten.

Artikel 17. Van elke zitting van de Algemene Vergadering wordt een beknopt verslag opgesteld door de secretaris. Het wordt door de voorzitter en ondervoorzitter ondertekend, na goedkeuring door de volgende vergadering. Elk lid ontvangt het verslag binnen één maand na de samenkomst. Het verslag bevat de besluiten.

Artikel 18. De Raad van Bestuur bestaat uit leden die gekozen worden uit de Algemene Vergadering. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit en kunnen geen vergoedingen van welke aard ook ontvangen.

Artikel 19. De bestuurders worden benoemd voor de termijn van één jaar maar kunnen door de Algemene Vergadering bevestigd worden in hun functie voor dezelfde periode van één jaar. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen tot dat redelijkerwijze in zijn opvolging kan worden voorzien.

Artikel 20. De voorzitter en ondervoorzitter van de Raad van Bestuur worden door de Algemene Vergadering gekozen onder haar leden. De Raad van Bestuur duidt onder haar leden een secretaris en penningmeester.

Artikel 21. De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter, en als deze ook afwezig is, door het oudste aanwezig lid.

Een bestuurslid kan zich laten vertegenwoordigen door een ander lid. Een geschreven volmacht wordt aan de voorzitter overhandigd vóór de aanvang van de vergadering. Ieder bestuurslid kan slechts één ander bestuurslid vertegenwoordigen.

Elk bestuurslid beschikt over één stem op de Raad van Bestuur.

Artikel 22. De Raad van Bestuur vergadert zo dikwijls als de belangen van de vereniging het vereisen, na bijeenroepen door de voorzitter of op vraag van minstens één vijfde van de bestuurders. De oproep omvat de agenda.

De Raad van Bestuur vergadert slechts geldig als minstens de helft van de bestuurders aanwezig is. Bij een

tweede bijeenroeping vergadert de raad geldig, ongeacht het aantal aanwezigen.

Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid.

Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat door de Raad van Bestuur moet worden goedgekeurd en door de voorzitter en ondervoorzitter ondertekend.

TITEL IV  DE RAAD VAN BESTUUR

Artikel 23. De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. De Raad van Bestuur heeft de volle bevoegdheid voor het stellen van alle daden van bestuur. Hij heeft bovendien de meest uitgebreide bevoegdheden voor het stellen van daden van beschikking: alle aangelegenheden die niet door de wet of door onderhavige statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden, vallen onder de bevoegdheid van de raad van bestuur. Hij treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Behalve bijzondere afvaardiging worden alle akten die de vereniging binden en die door de Raad van Bestuur zijn goedgekeurd, getekend door de voorzitter en de ondervoorzitter.

Artikel 24. Indien aan het mandaat van een bestuurslid een voortijdig einde komt, dan duidt de Algemene Vergadering een vervanger aan. De plaatsvervangende bestuurder voleindigt het mandaat van zijn voorganger.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Het bestuursmandaat eindigt:

a. door ontslagneming van het bestuurslid: dit ontslag dient schriftelijk te gebeuren bij de voorzitter van de vereniging en zal ingaan 1 week na dit schrijven;

b. door overlijden of rechtsonbekwaamheid van het bestuurslid;

c. door uitsluiting onder de voorwaarden bepaald door artikel 12 van 27 juni 1921: een niet gemotiveerde afwezigheid op drie opeenvolgende vergaderingen waarop het bestuurslid werd uitgenodigd, geldt als reden tot uitsluiting;

d. door ontbinding, fusie, splitsing of faillissement van het lid-rechtspersoon.

TITEL VII  ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel 25. De verslagen over de financiën van de vereniging dienen op de zetel van de vereniging ter inzage te liggen van alle leden, zowel van de Algemene Vergadering als van de Raad van Bestuur, die zulks wensen en de besluiten ervan moeten door de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering worden voorgelegd.

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 26. Alle ontvangsten die voortspruiten uit bijdragen of toelagen aan de vereniging zullen gebruikt worden voor het uitwerken van het doel zoals omschreven in artikel 4 van onderhavige statuten. Het eventuele overschot mag nimmer verdeeld worden tussen de leden, maar zal overgedragen worden op het volgend dienstjaar.

Artikel 27. In geval van ontbinding van de vereniging zal het vermogen toegekend worden aan een andere vereniging, die dezelfde doelstellingen nastreeft.

Artikel 28. Aangelegenheden die door deze statuten niet voorzien zijn, worden geregeld in het huishoudelijk reglement en overeenkomstig de wet van 27 juni 1921.

Ieder jaar stelt de Raad van Bestuur de rekeningen op en bereidt een voorstel van begroting voor en legt deze zes maanden na het afsluiten van het boekjaar, ter goedkeuring voor aan de Algemene vergadering.

De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening binnen dertig dagen na de goedkeuring neergelegd wordt op de griffie van de Rechtbank van koophandel, of indien dit vereist is door de wet, op de Nationale Bank van België.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan, de Rechtbank één of meer vereffenaars. Diegene die de vereffenaars benoemt, bepaalt tevens de bevoegdheden en de vereffeningvoorwaarden.

TITEL VIII  BENOEMING VAN DE LEDEN VAN DE RAAD VAN BESTUUR

Worden voor de eerste maal benoemd tot leden van de Raad van Bestuur, de volgende personen:

- de voorzitter, Ravesloot Yung Joon, Jan Frans Willemslaan 14, 3550 Heusden-Zolder

- de ondervoorzitter, Maes Sofie, Dorpsstraat 25, 3550 Heusden-Zolder

- de secretaris, Philips Kris, Jan Frans Willemslaan25, 3550 Heusden-Zolder

- de penningmeester, Hulsmans Michel, Vlamingenlaan 22, 3550 Heusden-Zolder

Na de goedkeuring van de jaarrekening en de begroting spreekt de Algemene Vergadering zich uit over de kwijting van de bestuurders en, desgevallend, van de commissarissen.

Gedaan te Heusden-Zolder op 20 mei 2014.

Ravesloot Yung Joon

Philips Kris

Hulsmans Michel

Vanhemel François

Speelpleinwerking PAT vzw, Maes Sofie, voorzitter

Coordonnées
JEUGDWERK BOEKT

Adresse
UBBELSTRAAT 104, BUS 5 3550 HEUSDEN-ZOLDER

Code postal : 3550
Localité : HEUSDEN-ZOLDER
Commune : HEUSDEN-ZOLDER
Province : Limbourg
Région : Région flamande