JOKRISAM

Association sans but lucratif


Dénomination : JOKRISAM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 454.555.460

Publication

23/02/2011
ÿþMOD 2.2

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor 1. *iioavssz

-

behouden

aan het

Belgisch _

Staatsblad





Ondememingsnr : 454.555.460

Benaming

(voluit) : JOKRISAM

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/02/2011- Annexes du Moniteur belge

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Molenhoeven 26, 3980 Tessenderlo

Onderwerp akte : Statuten - Benoemingen

1. De Algemene Vergadering van de Vereniging zonder Winstoogmerk Ondersteuningscomité Chiro-KSJ heeft op 14 mei 2010 bij eenparigheid van stemmen beslist om de bestaande statuten in hun geheel te vervangen door de onderstaande:

STATUTEN

TITEL I.  Naam, maatschappelijke zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging, welke onder de rechtsvorm van een vereniging zonder winstoogmerk is opgericht,' draagt de naam "Ondersteuningscomité Chiro-KSJ".

Artikel 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd op het adres Molenhoeven 40a, 3980 Berg-Tessenderlo, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Hasselt.

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel:

- Het beheer en het verhuur van het heem van de jeugdbeweging Chiro-KSJ Berg Tessenderlo, die voor de:

organisatie van de eigen activiteiten gratis over het betrokken heem kan beschikken.

- De ontplooiing van activiteiten ter financiële ondersteuning van de eigen werking en deze van de

jeugdbeweging Chiro-KSJ Berg Tessenderlo.

Artikel 4. De vereniging is bevoegd om alle roerende en onroerende goederen, die zij voor de verwezenlijking van haar doel nodig heeft, in eigendom of in andere zakelijke rechten te bezitten.

Artikel 5. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, maar zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

TITEL Il.  Leden

Artikel 6. De vereniging bestaat uit een onbeperkt aantal toegetreden leden, verderop leden genoemd.

Artikel 7. Alle personen, behorend tot de leidingsploeg van Chiro-KSJ Berg Tessenderlo, en de sympathisanten, die schriftelijk aan de voorzitter van de Raad van Bestuur kenbaar maken actief te willen meehelpen aan het verwezenlijken van de doelen van de vereniging worden als lid van de vereniging beschouwd.

Artikel 8. Door de leden is er geen bijdrage verschuldigd. De leden zijn niet persoonlijk gebonden door de verbintenissen van de vereniging en moeten voor haar schulden niet instaan op hun eigen goederen.

Artikel 9. Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk aan de voorzitter van de Raad van Bestuur kenbaar worden gemaakt en zal tijdens de eerstvolgende vergadering van de Algemene Vergadering worden vermeld.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 10. Uittredende leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding voor gedane diensten vorderen.

TITEL III.  Algemene Vergadering

Artikel 11. De Algemene Vergadering wordt samengesteld uit een onbeperkt aantal effectieve leden, maar het minimum aantal bedraagt drie.

Artikel 12. Om zich als effectief lid kandidaat te stellen, dient een lid zijn/haar kandidatuur schriftelijk aan de voorzitter van de Raad van Bestuur kenbaar te maken. De Raad van Bestuur draagt de kandidatuur ter aanvaarding aan de Algemene Vergadering voor. De Algemene Vergadering neemt hierover een beslissing bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De beslissing is zonder beroep en dient niet gemotiveerd te worden.

Elk effectief lid kan ten allen tijde zijn/haar ontslag als effectief [id aanbieden. Het ontslag moet schriftelijk aan de voorzitter van de Raad van Bestuur kenbaar worden gemaakt en zal tijdens de eerstvolgende vergadering van de Algemene Vergadering worden vermeld.

De uitsluiting van een effectief lid kan door de Algemene Vergadering slechts met een meerderheid van twee derde van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen worden uitgesproken. Uitgesloten effectieve leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding voor gedane diensten vorderen.

Artikel 13. Tot de bevoegdheden van de Algemene Vergadering behoren:

- De wijziging van de statuten;

- De benoeming en de afzetting van de bestuurders en van de commissarissen;

- De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

- De goedkeuring van de begroting en van de rekening;

- De ontbinding van de vereniging;

- De aanvaarding en de uitsluiting van een effecief lid.

Alle bevoegdheden die niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de Algemene Vergadering toegekend zijn, zullen worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

Artikel 14. De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen, telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist, maar met een minimum van één maal per jaar.

De Raad van Bestuur is ertoe verplicht, wanneer één vijfde van de effectieve leden van de Algemene Vergadering daarom verzoekt, een bijzondere algemene vergadering bijeen te roepen.

Alle effectieve leden worden opgeroepen per brief, per fax of per e-mail.

De oproeping die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur.

Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door één twintigste van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld.

De oproepingen tot de Algemene Vergadering moeten, om geldig te zijn, worden ondertekend door de voorzitter of twee bestuurders.

De Algemene Vergadering kan geldig beraadslagen over punten die niet op de agenda voorkomen, behalve wanneer het gaat om wijziging der statuten, om uitsluiting van een lid of om ontbinding van de vereniging.

Artikel 15. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Indien deze afwezig is, wordt deze vervangen door een andere bestuurder.

Elk effectief lid beschikt over één stem. Een effectief lid kan zich door één ander effectief lid laten vertegenwoordigen, maar niemand mag meer dan één geschreven volmacht dragen (maximum twee stemmen per effectief lid).

Artikel 16. De beslissingen worden, met uitzondering van de door de wet en de door de statuten voorziene gevallen, genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

r '

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Tot vrijwillige ontbinding van de vereniging of tot wijziging van de statuten kan slechts door de Algemene Vergadering worden beslist, wanneer twee derde van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een besluit kan slechts worden genomen met een tweederde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Indien twee derde der effectieve leden niet aanwezig of vertegenwoordigd zijn, dient een tweede vergadering ten minste vijftien dagen na de eerste te worden samengeroepen. Deze beraadslaagt, ongeacht het aantal aanwezigen en vertegenwoordigden, geldig, maar desgevallend kan een besluit ook slechts worden genomen met een tweederde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts worden besloten met een meerderheid van vier vijfde van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

Artikel 17. Van elke Algemene Vergadering worden notulen, die worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris, opgemaakt. Deze notulen worden opgenomen in een bijzonder register en bewaard op de maatschappelijke zetel. Alle effectieve leden ontvagen een afschrift van deze notulen.

Uittreksels van de notulen worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders.

Leden alsook derden, die een belang kunnen aantonen, hebben recht om inzage en/of afschrift van de notulen te vragen.

TITEL IV.  Raad van Bestuur

Artikel 18. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur. De Algemene Vergadering benoemt ten minste drie leden uit haar midden tot bestuurder, maar het aantal bestuurders moet steeds minder bedragen dan het totaal aantal effectieve leden.

Artikel 19. Om zich als bestuurder kandidaat te stellen, dient een effectief lid zijn/haar kandidatuur schriftelijk aan de voorzitter van de Raad van Bestuur kenbaar te maken, maar de functie van afdelingsleid(st)er bij Chiro-KSJ Berg Tessenderlo is echter onverenigbaar met deze van bestuurder. De Raad van Bestuur draagt de kandidatuur ter benoeming aan de Algemene Vergadering voor. De Algemene Vergadering neemt hierover een beslissing bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

Tweejaarlijks wordt de helft van de bestuurdersfuncties opnieuw ter beschikking gesteld, maar de bestuurders worden echter voor een periode van 4 jaar benoemd, zodat de continuïteit van de werking van de vereniging gewaarborgd blijft.

Elke bestuurder kan ten allen tijde zijn/haar ontslag als bestuurder aanbieden. Het ontslag moet schriftelijk aan de voorzitter van de Raad van Bestuur kenbaar worden gemaakt en gaat pas in tijdens de eerstvolgende vergadering van de Algemene Vergadering. Indien nodig, wordt er dan een vervanger benoemd.

Elke bestuurder is ten allen tijde bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen door de Algemene Vergadering afzetbaar.

De Raad van Bestuur kiest uit zijn midden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Artikel 20. De Raad van Bestuur oefent alle bevoegdheden uit die niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de Algemene Vergadering toegekend zijn. Elke bestuurder kan de vereniging alleen vertegenwoordigen.

De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden.

De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling.

De Raad van bestuur sluit jaarlijks de rekeningen af, stelt de begroting op en legt deze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

Artikel 21. De Raad van Bestuur wordt door de voorzitter bijeengeroepen met een minimum van één maal per jaar. Ook de jeugdbeweging Chiro-KSJ Berg-Tessenderlo ontvangt telkens een uitgenodiging om een waarnemer zonder stemrecht te sturen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De Raad van Bestuur vergadert slechts geldig indien ten minste de helft van de bestuurders aanwezig zijn. Artikel 22. De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter.

Een bestuurder kan zich door een ander bestuurder laten vertegenwoordigen, maar niemand mag meer dan één geschreven volmacht dragen (maximum twee stemmen per bestuurder).

Artikel 23. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter

Artikel 24. Van elke Raad van Bestuur worden notulen, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris, opgemaakt. Deze notulen worden opgenomen in een bijzonder register en bewaard op de maatschappelijke zetel. Alle bestuurders ontvagen een afschrift van deze notulen.

.TITEL V.  Diverse bepalingen

Artikel 25. De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig vindt, maar het huishoudelijk reglement zal door de Raad van Bestuur steeds ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering worden voorgelegd. Wijzigingen aan het huishoudelijk reglement kunnen door de Algemene Vergadering met een eenvoudige meerderheid van stemmen worden aangebracht.

Artikel 26. Het dienstjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar.

Artikel 27. In geval van ontbinding van de vereniging wijst de Algemene Vergadering of, bij gebrek hieraan, de rechtbank één of meer vereffenaars aan. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en de vereffen ingsvoorwaarden.

In geval van ontbinding worden de activa (roerende goederen), na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardige belangenloze doelstelling.

Artikel 28. Voor alles wat niet uitdrukkelijk voorzien is in deze statuten of in het huishoudelijk reglement, blijft de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, van toepassing.

2. De Algemene Vergadering van de Vereniging zonder Winstoogmerk Ondersteuningscomité Chiro-KSJ

heeft op 14 mei 2010 bij eenparigheid van stemmen beslist om tot Raad van Bestuur te benoemen:

Ludo Kenis, Molenhoeven 26, 3980 Tessenderlo

- Ward Renckens, Schoterweg 108, 3980 Tessendeiio

- Gerry Vaneerdewegh, Beekstraat 20, 3980 Tessenderlo

- Alex Vervoort, Varode 14, 3980 Tessenderlo

3. De Raad van Bestuur van de Vereniging zonder Winstoogmerk Ondersteuningscomité Chiro-KSJ heeft op

20 mei 2010 bij eenparigheid van stemmen beslist om tot Dagelijks Bestuur aan te stellen:

- Gerry Vaneerdewegh, voorzitter

- Alex Vervoort, ondervoorzitter

- Ludo Kenis, secretaris

- Ward Renckens, penningmeester

Tessenderlo, 9 januari 2010

(get) Gerry Vaneerdewegh, voorzitter

(get) Alex Vervoort, ondervoorzitter

(get) Ludo Kenis, secretaris

(get) Ward Renckens, penningmeester

yoDr-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
JOKRISAM

Adresse
MOLENHOEVEN 26 3980 TESSENDERLO

Code postal : 3980
Localité : TESSENDERLO
Commune : TESSENDERLO
Province : Limbourg
Région : Région flamande