K.V. VAN EISDER GIJS TOT BOSBEIR

Association sans but lucratif


Dénomination : K.V. VAN EISDER GIJS TOT BOSBEIR
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 507.695.129

Publication

05/01/2015
ÿþ MOD 2.2



In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IIY hII~~IIIIIfIY in

'15001900*



Neergelegd ter griffie der rechtbank v, koophandel Antwerpen, afd. Tongeren

19-12-2014

De griffier,Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsar : Benaming

(voluit) : K.v. van Eisder Gijs tot Bosbeir

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk (vzw)

Zetel : Vredestraat 5, 3630 Maasmechelen, België

Onderwerp akte : Statuten (oprichting)

De vereniging draagt de naam "Kv. van Eisder Gijs tot Bosbeir" vzw. De vzw is opgericht voor onbepaalde duur. De vereniging heeft als stichters

- Holtzem Louis, RR nr. 50.12.27-315.09, Vredestraat 5, 3630 Maasmechelen

- Nijssen Ronny, RR nr. 77.03.30-067.89, Oude Maasstraat lb, 3650 Dilsen Stokkem

- Lenssen Guido, RR nr. 58.12.09-187.69, Stroveld 3, 3630 Maasmechelen

De zetel van de vereniging is gevestigd te 3630 Maasmechelen Vredestraat 5, en ressorteert zodoende onder het gerechtelijk arrondissement Limburg.

De vereniging heeft tot doel: het organiseren, in stand

houden, ontwikkelen, begeleiden, steunen en opluisteren van de cultuur en folklore van Eisden-Dorp en in hoofdzaak het carnaval, carnavalstoet en zittingen, boven elke levensbeschouwing en/of politieke overtuiging.

De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel.

Ze zal activiteiten kunnen inrichten ter bevordering van dit doel, met inbegrip

van horeca - aangelegenheden. Ze kan tevens daden van koophandel stellen, doch slechts voor zover de hierdoor gerealiseerde opbrengsten, overeenkomen met het doel waarvoor ze werd opgericht, aangewend worden.

Het minimum aantal vaste leden bedraagt drie en maximum onbeperkt. Het aantal toegetreden leden is onbeperkt. Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een ledenlijst bijgehouden.

Alleen vastse leden bezitten de volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht in de algemene vergadering.

Zij dienen betaling te verrichten van de door de raad van bestuur vastgestelde

jaarlijkse bijdrage met een maximum van 100,00 euro.

Zij betalen zelfde nodige uniformen, truien en kentekens, eigen aan hun geleding waarin ze actief zijn, met uitzondering van de standaard vereniging medaille die eigendom van de vereniging blijft. Zij aanvaarden door hun aansluiting de statuten en de reglementen van de vereniging en verklaren zich akkoord met het doel van de vereniging. Deze statuten en reglementen worden name elke kandidaat lid overhandigd en zijn te allen tijde in te zien op de zetel van de vereniging.

De raad van bestuur beslist over elk verzoek tot aanneming van een vast lid en

dit bij eenvoudige meerderheid.

. 0507.695.129

-BiJiargerttir $et Bttecli Staáïstità-ct"- US/OI/ZÜI5 = Annexes du 1Vlomteur bëIgé

h

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Het lidmaatschap kan te allen tijde worden beëindigd door een aangetekend schrijven van het ontslagnemend vast lid aan de zetel van de verenging. Een vast lid dat nalaat zijn jaarlijkse bijdrage te betalen kan, door een beslissing van de raad van bestuur, geacht worden ontslagnemend te zijn, waarvan enkel akte dient genomen te worden in het verslag van de raad van bestuur. Het lidmaatschap eindigt eveneens indien de algemene vergadering beslist om een lid uit te sluiten met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige leden.

Toegetreden leden dienen een band te hebben met de vereniging en dienen een betaling te verrichten van de door de raad van bestuur vastgestelde jaarlijkse bijdrage.

De toegetreden leden hebben geen andere rechten en plichten in de vereniging dan deze die in de statuten bepaald worden.

De toegetreden leden aanvaarden door hun aansluiting de statuten en de reglementen van de vereniging en verklaren zich akkoord met het doel van de vereniging,

Het lidmaatschap kan te allen tijde worden beëindigd door een aangetekend schrijven van het ontslagnemend toegetreden lid aan de zetel van de vereniging. Een toegetreden lid dat nalaat zijn jaarlijkse bijdrage te betalen kan, door een beslissing van de raad van bestuur, geacht worden ontslagnemend te zijn, waarvan enkel akte dient genomen te warden in het verslag van de raad van bestuur. Het lidmaatschap eindigt eveneens indien de algemene vergadering beslist om een lid uit te sluiten met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige leden.

De uittredende of uitgesloten vaste en toegetreden leden en hun rechtsopvolgers hebben geen aanspraak op een deel in het vermogen van de vereniging noch om de door hun gedane inbreng of gestorte gelden terug te vorderen.

De algemene vergadering bestaat uit de vaste leden. Ieder vast lid beschikt over één stem. Een vast lid mag zich door ander vast lid laten vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken.

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, aangesteld door de algemene vergadering bij gewone meerderheid. Het aantal bestuurders moet ten minste drie en ten hoogste zeven bedragen. Zij zijn te allen tijde afzetbaar door de algemene vergadering. De bestuurders oefenen hun mandaat gratis uit.

Om tot bestuurder verkozen te worden moet mijn lid zijn van de vereniging. Ieder lid van de algemene vergadering kan zich kanditaat stellen voor de functie van bestuurder maar mag niet jonger zijn dan 18 jaar. Bestuurders worden verkozen voor een termijn van vijf jaar, hun mandaad is hernieuwbaar.

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. De raad van bestuur vergadert op vastgestelde data, op bijeenroeping door de voorzitter of op bijeenroeping door twee bestuurders. De oproepingsbrief bevat de agenda, datum plaats en uur. De uitnodiging mag ook elektronisch verstuurd worden, minstens één week voorafgaand.

Alle besluiten worden genomen bij gewone meerderheid, bij staking van de stemmen beslist de stem van de voorzitter.

Van elke vergadering dient een verslag gemaakt te worden dat ondertekend wordt door de voorzitter of twee bestuurders.

De raad van bestuur is bevoegd voor alle handelingen van beheer die nodig zijn voor de goede werking van de vereniging en vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden.

Met ingang van 31 oktober 2014 heeft de algemene vergadering met eenparigheid van stemmen de raad van bestuur gekozen, met name:

- Salden Danny, RR nr, 62.05.07-343.08, wonende te 3630 Maasmechelen Eisdenweg 2: voorzitter

- Nijssen Ronny, RR nr. 77.03.30-067.89, wonende te 3650 Dilsen-Stokkem Oude Maasstraat 1b:

ondervoorzitter

- Holtzem Louis, RR nr. 50.12.27-315.09, wonende te 3630 Maasmechelen Vredestraat 5: secretaris en

penningmeester

- Lenssen Guido, RR nr. 58.12.09-187.69, wonende te 3630 Maasmechelen Stroveld 3: bestuurder

Luik B -Vervolg

MOD 2.2

Bijlagenbij het Belgisch Staatsblad - 05/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Gerits Emanuel, RR nr. 65.04,11-175.15, wonende te 3630 Maasmechelen Sint-Laurentiusstraat 2:

bestuurder

- Bosmans Jochen, RR nr. 72.06.24-357.89, wonende te 3650 Dilsen-Stokkem Europalaan 91: bestuurder

Aansprakelijkheid van de vereniging: de vereniging is aansprakelijk voor de fouten die kunnen worden toegerekend aan haar aangestelde of aan de organen waarvoor zij handelt.

Aansprakelijkheid van de raad van bestuur: de bestuurders gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan betreffende de verbintenissen die de vereniging aangaat.

De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden.

De algemene vergadering is bevoegd voor:

1. De wijziging van de statuten

2. De benoeming of afzetting van bestuurders

3. De kwijting aan de bestuurders

4. De goedkeuring van de begroting en de rekeningen

5. De ontbinding van de vereniging

6. Het bepalen van de wijze van vereffening

7, Alle gevallen waarin de statuten dat vereisen

Elk jaar wordt ten minste één gewone algemene vergadering samengeroepen. Deze jaarlijkse statutaire vergadering vindt plaats op 31 oktober van ieder jaar. Buitengewone algemene vergaderingen worden samengeroepen telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen of wanneer één vijfde van de werkende leden erom verzoeken. De uitnodiging vermeldt datum, uur en plaats en wordt verstuurd ten minste één week voor de vergadering, per brief, e-mail of fax. De agenda wordt samengesteld daar de raad van bestuur, aangevuld met agendapunten aangebracht door de leden.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter of wanneer deze afwezig is door de oudste bestuurder aanwezig. In de gewone gevallen kan de vergadering geldig besluiten door eenvoudige meerderheid ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

Wat betreft het wijzigen van de statuten dient gehandeld te worden conform art, 8 van de wet betreffende verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verengingen zonder winstoogmerk en de stichtingen de dato 02/05/2002 gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad op 11/12/2002.

Wat betreft de wijze waarop rekening en verantwoording wordt gedaan, sluit de raad van bestuur het boekjaar af op 30 juni en maakt dan de begroting op voor het volgende jaar. De afsluiting en de begroting worden ter goedkeuring op de algemene vergadering voorgelegd en dit uiterlijk zes maanden na de sluiting van het boekjaar.

De vereniging voert een vereenvoudigde boekhouding die tenminste betrekking heeft op mutaties in contant geld of op de rekeningen.

Bij ontbinding van de vereniging wordt het vermogen, na voldoening van de schulden, overgedragen aan een vereniging die hetzelfde doel nastreeft, of aan één of meerdere verenigingen waarvan het doel dat van deze vereniging het meest nabij komt. Hierover beslist de algemene vergadering,

Voor alles wat niet in deze statuten wordt geregeld, is de wet betreffende

verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verengingen zonder winstoogmerk en de stichtingen

de dato 02/05/2002 gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad op 11/12/2002, van toepassing.

Aldus aangenomen op de stichtingsvergadering gehouden te 3630 MAASMECHELEN (Eisden-Dorp), op 31 oktober 2014.

(Get,) Holtzem Louis

Secretaris

Penningmeester

Op de laatste blz, van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
K.V. VAN EISDER GIJS TOT BOSBEIR

Adresse
VREDESTRAAT 5 3630 MAASMECHELEN

Code postal : 3630
Localité : MAASMECHELEN
Commune : MAASMECHELEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande