KATHOLIEK SECUNDIAR ONDERWIJS LANAKEN, AFGEKORT : KASOL

Association sans but lucratif


Dénomination : KATHOLIEK SECUNDIAR ONDERWIJS LANAKEN, AFGEKORT : KASOL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 834.120.123

Publication

10/03/2011
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd ter griffie der rechtbank v. koophandel te TONGEREN I

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad



" 11038357*





Ondernemingsnr : . 0 .9 3 4 0 1 2 0. 1 2 3

Benaming

(voluit) : Katholiek Secundiar Onderwijs Lanaken

(verkort) : KaSOL

Rechtsvorm : VZW

Zetel: 3620 Lanaken, Stationsstraat 232

Onderwerp akte : Oprichting - benoemingen

De hierna genoemde natuurlijke personen:

Arits Joseph Alfons Antoon, gepensioneerde, geboren te Vucht op 24 september 1939, wonende Hubert'.

Vranckenplein 10 te 3620 Lanaken,

Claessens Jan Maria-Ghislain, directeur, geboren te Neeroeteren op 26 januari 1953, wo-nende!

Molenweideplein 9 bus 7 te 3620 Lanaken,

Reyskens Eric-Alfred-Henri, gepensioneerde, geboren te Hasselt op 28 oktober 1951, wonende

Bessemerstraat 286 te 3620 Lanaken,

Vangronsveld Johan Lambertus Joseph, gepensioneerde, geboren te Eigenbilzen op 7 maart 1946,

wonende Kerkhoflaan 8 te 3740 Bilzen

Machon Luc Bert Irenee, vastgoedmakelaar, geboren te Hasselt op 31 oktober 1965 wo-nende

Smeetsstraat 43 te 3620 Lanaken

van Boven Jeroen Joannes Fredericus, accountant; geboren te Mechelen op 18 februari 1963, wonende

Kiezelweg 25 te 3620 Lanaken

van de Kreeke Bastiaan, directeur, geboren te Nuth (NI) op 26 maart 1972, wonende Bremstraat 62 te 3620

Lanaken

Van Aelbrouck Bart, bediende, geboren te Bilzen op 3 september 1970, wonende P.P. Rubensstraat 18 te:

3620 Lanaken. "

van Deurse Matheus Ludovicus Anthonius, gepensioneerde, geboren te Heerlen (NL) op 17 juli 1938, wonende Vlijtingerweg 12 te 3770 Riemst.

allen van Belgische nationaliteit, met uitzondering van Matheus van Deurse, Nederlander, zijn: overeengekomen onder elkaar en met allen die later zullen toetreden, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wetten van 2 mei 2002, 16 januari 2003 en 22 december 2003, onder de hierna volgende voorwaar-den.

Titel I.  Naam  Zetel  Doel  Duur

Art. 1. De vereniging draagt als naam: "Katholiek Secundair Onderwijs Lanaken vzw", afgekort KaSOL.

De zetel van de vereniging is gevestigd te 3620 Lanaken, Stationsstraat 232, gelegen in het gerechtelijkl arrondissement Tongeren.

Art. 2. De vereniging heeft tot doel, onroerende en roerende goederen te verwerven, te beheren in de meest ruime zin, ten behoeve van het Katholiek Secundair Onderwijs in Lanaken, overeenkomstig de: opdrachtverklaring van de Belgische bisschoppen van april 2003.

In ondergeschikte orde mag zij zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

Art. 3. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

Titel ll.  Leden

Art. 4. Het aantal leden is onbeperkt, met een minimum van vier. In de algemene vergadering hebben zij elkéistem.

Art. 5. Een stemgerechtigde kan zich door een andere stemgerechtigde laten vertegenwoordigen door

middel van een geschreven volmacht. Een stemgerechtigde kan slechts egt stemgerechtigde

vertegenwoordigen.

Art. 6. De leden zijn geen bijdragen verschuldigd en bij ontslag, uitsluiting of overlijden, kunnen zij, noch: hun rechthebbenden of erfgenamen enige aanspraak doen gelden op het bezit van de vereniging of de gedane; stortingen terugvorderen.

Titel III.  Algemene vergadering

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso 7 Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

q'I " !1 MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/03/2011 - Annexes du Moniteur belge Art. 7. Er bestaat een volstrekte scheiding tussen het vermogen van de vereniging en dat van haar leden. De leden zijn hoofdelijk geenszins gehouden door de verplichtingen van de vereniging, zelfs wanneer zij bestuurders zijn. Van haar kant staat de vereniging met haar goederen niet in voor de persoonlijke verplichtingen van haar leden.

Art. 8. § 1. In de loop van het eerste semester van elk burgerlijk jaar wordt ten minste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begrotingen voor het volgend boekjaar jaar.

§ 2. Buitengewone algemene vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van de leden van de vereniging.

§ 3. De algemene vergadering wordt ten minste acht dagen op voorhand bijeengeroepen door de voorzitter van de raad van bestuur of door twee bestuurders. De uitnodiging vermeldt de agenda.

§ 4. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij diens ontstentenis door een bestuurder.

§ 5. Indien één vijfde van de leden erom verzoekt en de raad van bestuur er zich niet tegen verzet, kan zij beslissingen nemen buiten de agenda, echter niet wanneer het gaat om wijziging van de statuten, uitsluiting van leden of ontbinding van de vereniging.

§ 6. De algemene vergadering is bevoegd voor de aangelegenheden bepaald in de gewijzigde wet van 27 juni 1921.

§ 7. Onder voorbehoud van de artikelen 8, 12, 20 en 26 quater van de gewijzigde wet van 27 juni 1921 beslist de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Art. 9. § 1. De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in notulen, ondertekend door de voorzitter en de secretaris en bijgehouden in een bijzonder register. Zij zijn op de zetel van de vereniging ter inzage van de leden.

§ 2. Leden en derden met een wettig belang kunnen van de besluiten van de algemene vergadering afschriften bekomen, ondertekend door de voorzitter of de secretaris of door twee bestuurders.

Titel IV. Inzagerecht van de leden

Art. 10 Alle leden kunnen op de zetel van de onderneming het register van de leden raad-plegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen - al of niet met een bestuursfunctie - die bij de vereniging of voor haar rekening een mandaat bekleden. Ook alle boekhoudkundige stukken van de vereniging kunnen er geraadpleegd worden.

Titel V. - Rekeningen en begroting

Art. 11. § 1. Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. Eik jaar worden de rekeningen van het voorgaande jaar en de begroting van het lopende jaar aan de gewone algemene vergadering ter goedkeuring voorgelegd.

§ 2. In afwachting van de goedkeuring van de begroting mag de raad van bestuur per maand één twaalfde van de ontwerpbegroting uitgeven.

Titel VI. - Raad van bestuur

Art. 12. § 1. De algemene vergadering benoemt een raad van bestuur van ten minste drie leden, met dien verstande dat het aantal bestuurders altijd lager moet zijn dan het aantal personen dat lid is van, de vereniging. § 2. Het mandaat van een bestuurder vervalt als hij geen lid meer is van de algemene ver-gadering.

Art. 13. § 1. De raad van bestuur wordt benoemd voor een termijn van zes jaar. Het mandaat is hernieuwbaar.

§ 2. De raad van bestuur wordt door de voorzitter van de raad van bestuur of door twee bestuurders bijeen geroepen. De uitnodiging vermeldt de agenda.

§ 3. Indien het minimum aantal bestuurders niet bereikt wordt, blijven de uittredende of ont-slagnemende bestuurders in dienst tot in hun vervanging is voorzien. Wie aangesteld wordt om een bestuurder te vervangen voor het vervallen van zijn mandaat, voleindigt het mandaat van zijn voorganger.

§ 4. De raad van bestuur kiest om de zes jaar onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. Zij vormen het dagelijks bestuur van de vereniging. Deze mandaten zijn hernieuwbaar.

§ 5. De functie van bestuurder of om het even welk mandaat is altijd onbezoldigd.

Art. 14. De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen, wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig is. Elke bestuurder heeft één stem. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken. De besluiten van de raad van bestuur moeten goedgekeurd worden door ten minste de helft van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders.

Art. 15. De verslagen van de raad van bestuur worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en bijgehouden in een bijzonder register, ter inzage van de bestuurders op de zetel van de vereniging.

Art. 16. § 1. De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden voor het beheer van de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in alle gerechtelijke en buitenge-rechtelijke akten.

§ 2. AI hetgeen niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering is voorbehouden, behoort tot de bevoegdheid van de raad van bestuur.

§ 3. De raad van bestuur stelt het reglement van inwendige orde op en legt hierin de be-voegdheden vast van het dagelijks bestuur en de eventueel in zijn schoot opgerichte commissies.

Art. 17. § 1. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden. Elke delegatie van bevoegdheid is op ieder ogenblik her-roepbaar.

~" " ' .

" Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg



§ 2. Andere derden kunnen slechts volmacht ontvangen voor een duidelijk omschreven opdracht en mits ' deze in de tijd beperkt is.

§ 3. Om de vereniging te verbinden in alles wat tot het dagelijks bestuur behoort, zoals het openen van post- en bankrekeningen en het uitvoeren van financiële verrichtingen via deze rekeningen; het tekenen voor ontvangst van aangetekende zendingen; het tekenen van de benoemingsakte van het personeel; ..., volstaat de afzonderlijke handtekening van de voorzitter of van de secretaris of de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders.

Art. 18. Voor alle andere akten dan die welke vallen onder het dagelijks beheer of waarvoor een bijzondere opdracht werd gegeven, volstaan, opdat de vereniging zich geldig zou verbinden tegenover derden, de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders.

Titel VII.  Ontbinding en vereffening

Art. 19. Bij ontbinding van de vereniging zal de algemene vergadering zelf de bestemming van de goederen en van het netto actief bepalen en toewijzen aan de vzw bisdom Hasselt of een door deze vzw voorgestelde vereniging, werk of instelling waarvan het maatschappelijk doel overeenstemt met het in artikel 2 van deze statuten omschreven doel.

Titel VIII.  Slotbepalingen

Art. 20. Wijziging van deze statuten is mogelijk overeenkomstig de modaliteiten bepaald in art. 8 van de : gewijzigde wet van 27 juni 1921.

Voor een wijziging van art. 2 is evenwel een meerderheid van vier vijfden van de aanwezige en : vertegenwoordigde leden vereist.

Voor hetgeen niet door deze statuten geregeld wordt, geldt de gewijzigde wet van 27 juni 1921.

Gedaan te Lanaken op 14 februari 2011.

Benoemingen

De algemene vergadering d.d. 14 februari 2011, benoemde tot leden van de Raad van Bestuur: Joseph Arits, Jan Claessens, Luc Machon, Bart Van Aelbrouck, Jeroen van Boven, Bas van de Kreeke, Matheus van Deurse en Johan Vangronsveld.

De Raad van Bestuur benoemde Johan Vangronsveld tot voorzitter, Joseph Arits tot ondervoorzitter, Luc Machon tot secretaris en Jeroen van Boven tot penningmeester. Zij vormen het dagelijks bestuur van de vereniging.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Coordonnées
KATHOLIEK SECUNDIAR ONDERWIJS LANAKEN, AFGEK…

Adresse
STATIONSSTRAAT 232 3620 LANAKEN

Code postal : 3620
Localité : LANAKEN
Commune : LANAKEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande