KATHOLIEKE SCHOLENGMEENSCHAP SINT-WILLIBRORD HAMONT-LOMMEL-NEERPELT-OVERPELT

Association sans but lucratif


Dénomination : KATHOLIEKE SCHOLENGMEENSCHAP SINT-WILLIBRORD HAMONT-LOMMEL-NEERPELT-OVERPELT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 468.471.002

Publication

30/04/2013
ÿþ MoD 2.2

Ptie-1.-143 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

AECH1BANK VAN KOCPH NQEL

19 APR. 213

HASSELT

Griffie

i

IV

Ondernemingsnr : 0468.471.002

Benaming

(voluit) : Katholieke Scholengmeenschap Sint-Willibrord Hamont-

Lom me l-Nee rp e lt-Ove rpelt

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : 39eo 0IUPE LT , tiZ PSSCQilAT 53

Onderwerp akte : Wijziging samenstelling Raad van Bestuur

Wijziging samenstelling Raad Van Bestuur

De leden van de vereniging zonder winstoogmerk Katholieke Scholengemeenschap Sint-Willibrord Hamont-Lommel-Neerpelt-Overpelt , bijeengekomen in de Algemene vergadering te Neerpelt op 1 december 2011, hebben overeenkomstig artikel 5 van de statuten met ingang van 1 december 2011 het ontslag aanvaard van de volgende bestuurder en ondervoorzitter

- de heer Van Deuren Johannes, Dennenlaan 15, 2222 Itegem

Dezen hebben onder elkaar aangesteld tct

- ondervoorzitter: Schuurmans Gerardus.

Gedaan te Neerpelt, 1 december 2011

Klok Guido Mannissen Christiaan

voorzitter secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

05/04/2011
ÿþ MOD 2.2

fL J ¶ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

111111 ~I ~~V~I 13~IVI~m

" 110558"

V beh aa Bel Stee

q



[RECHTakIAN KOOPHANDEL

2 4 m03m 2011

HASSr~

Ondernemingsnr : 0468.471.002

Benaming

(voluit) : Katholieke Scholengmeenschap Sint-Willibrord Hamont-

Lommel-Neerpelt-Overpelt

(verkort):

Rechtsvorm : vzw

Zetel : 3910 Neerpelt .

Onderwerp akte : Wijziging statuten, benaming en maatschappelijke zetel Wijziging samenstelling Raad van Bestuur

1. Wijziging statuten, benaming en maatschappelijke zetel

De Algemene Vergadering van de vereniging zonder winstoogmerk Katholieke Scholengemeenschap Sint-Willibrord Hamont-Lommel-Neerpelt-Overpelt heeft op datum van 2 december 2010, overeenkomstig artikel 8 van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerken en stichtingen, zoals gewijzigd door de Wetten van 2 mei 2002, 16 januari 2003 en 22 december 2003, hierna genoemd de VZW-wet, beslist haar statuten te wijzigen en te vervangen door de volgende nieuwe statuten:

Hoofdstuk I Naam, zetel, doel, duur

Art.1 De vereniging wordt genoemd: 'Katholieke Scholengemeenschap Sint-Willibrord Hamont-Lommel-Neerpelt-Overpelt' en heeft haar zetel te 3900 Overpelt, Dorpsstraat 93. Ze ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Hasselt. In haar betrekkingen met derden kan zij ook gebruik maken van de afkorting 'vzw Sint-Willibrord'.

Art. 2 De vereniging heeft tot doel het inrichten en het bevorderen van onderwijs en opvoeding op christelijk-gelovige basis, overeenkomstig de opdrachtverklaring van het katholiek onderwijs. Verbonden met de christelijke geloofsgemeenschap en haar bisschoppen participeert de vereniging loyaal aan alle structuren en organen van het vrij katholiek onderwijs.

Art. 3 De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te alle tijde ontbonden worden.

Hoofdstuk II Leden, bijdrage

Art. 4 Het aantal leden mag niet minder dan vier bedragen.

Art. 5 Als lid kan tot de vereniging toetreden ieder natuurlijk persoon die door de Raad van Bestuur wordt voorgesteld en door de Algemene vergadering als zodanig wordt aanvaard. De leden verklaren zich bereid hun ervaring, toewijding en bedrijvigheid ten dienste van de vzw te stellen. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag en de uitsluiting van de leden geschieden op de wijze bepaald door artikel 12 van de VZW-wet.

Art. 6 De leden zijn geen bijdrage verschuldigd. Zij nemen geen persoonlijke verplichtingen op zich en staan niet borg met hun eigen goederen voor de schulden van de vereniging. De uittredende, ontslagnemende of ontslagen leden, alsook hun erfgenamen of de erfgenamen van de overleden leden hebben geen deel in het vermogen van de vereniging.

Hoofdstuk III Algemene Vergadering

Art. 7 De Algemene Vergadering is bevoegd voor de punten bepaald in artikel 4 en artikel 12 van de VZW-wet.

Zij vergadert minstens éénmaal per jaar. Zij wordt bijeengeroepen en functioneert overeenkomstig de artikels 5 tot 8, 12, 20 en volgende van de VZW-wet. De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door twee bestuurders, waaronder de voorzitter of de secretaris, telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. De stemgerechtigde leden worden tot de Algemene Vergadering opgeroepen per e-mail, per fax of per brief, hetzij met de post verzonden, hetzij rechtstreeks aan de geadresseerde overhandigd, ten laatste acht dagen voor de vergadering, zonder dat voor het verrichten van de formaliteiten een bewijs moet worden verstrekt. De dagorde wordt bij de oproepingsbrief gevoegd.

Op de laatste blz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen-131j-liet-$elgiseh-Staatsblad---051-0412011--Anne-xes du-Moniteur-belge-

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 8 De Algemene Vergadering vergadert geldig indien minstens twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De besluiten worden genomen bij drie vierde meerderheid van de stemmen van de aanwezige en de vertegenwoordigde leden. Het doel van de vzw kan maar gewijzigd worden met éénparigheid van stemmen van de aanwezige en de vertegenwoordigde leden.

Art. 9 De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter. Een lid kan zich .laten vertegenwoordigen door een ander lid, maar niemand mag meer dan één volmacht hebben per vergadering. De volmacht moet schriftelijk, gedateerd en ondertekend zijn.

De notulen van de Algemene Vergadering worden ondertekend door de voorzitter en door de secretaris en worden bijgehouden in de zetel van de vereniging. Elk lid van de vergadering ontvangt een afschrift van de notulen. Derden met een wettig belang kunnen van de besluiten van de Algemene Vergadering afschriften verkrijgen, ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Hoofdstuk IV Raad van Bestuur

Art. 10 De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit ten minste drie leden, door de Algemene Vergadering voor zes jaar benoemd en te allen tijde door haar afzetbaar. Zij zijn herkiesbaar. Uittredende bestuurders blijven bij het verstrijken van hun mandaat in dienst totdat in hun vervanging wordt voorzien. Wanneer om één of andere reden een bestuurder wegvalt, wordt voor de resterende duur van zijn mandaat een nieuwe bestuurder benoemd. De leden van de Raad van Bestuur kiezen onder hen een voorzitter, een ondervoorzitter en een secretaris.

Art. 11 De Raad van Bestuur vergadert slechts geldig als ten minste twee derde van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Alle besluiten worden genomen met een twee derde meerderheid van stemmen. Een bestuurder kan zich laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder, maar niemand mag meer dan één volmacht hebben per vergadering. De volmacht moet schriftelijk, gedateerd en ondertekend zijn. De notulen van de vergadering worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en worden bijgehouden in de zetel van de vereniging. Elke bestuurder ontvangt een afschrift van de notulen. Uittreksels uit het verslag worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter. De dagorde wordt bij de oproepingsbrief gevoegd.

Art. 12 De Raad van Bestuur vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging zonder bijzondere machtiging van de Algemene Vergadering in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, met inbegrip van de beschikkingsdaden en voor alles wat niet tot de bevoegdheid van de Algemene Vergadering behoort. De Raad van Bestuur mag in die zin alle roerende en onroerende handelingen stellen: kopen en verkopen, lenen en ontlenen, alle handels- en bankverrichtingen stellen, in één woord de vereniging op de meest uitgebreide wijze in aile omstandigheden binden.

De Raad van Bestuur kan beslissen één of meer van haar bevoegdheden over te dragen aan één of meer van zijn leden.

Derden kunnen volmacht krijgen voor een duidelijk omschreven opdracht mits deze in de tijd beperkt is.

Tegenover derden volstaat, opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd wordt in de uitvoering van haar beslissingen, de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, waaronder deze van de voorzitter of de secretaris, zonder dat deze daarvoor enige bijzonder machtiging of beraadslaging moeten voorleggen.

Hoofdstuk V Rekeningen en begrotingen

Art. 13 De Algemene Vergadering keurt jaarlijks de balans, de jaarrekening en de begrotingen goed.

Hoofdstuk VI Ontbinding en vereffening

Art. 14 In geval van ontbinding van de vereniging duidt de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun opdracht en bevoegdheid. Na ontbinding van de vereniging, welke ook de oorzaak is, beslist de Algemene Vergadering over de bestemming van haar bezit. Bij gebrek aan een beslissing binnen de zes maanden na de ontbinding, wordt over de bestemming zonder beroep beslist door de plaatselijke bisschoppelijke overheid. Het bezit zal worden toevertrouwd aan een ander werk waarvan het maatschappelijk doel het meest het doel van de huidige vereniging benadert.

Hoofdstuk VII Algemene bepalingen

Art. 15 Voor al wat niet door deze statuten wordt geregeld, is de VZW-wet van toepassing.

Moa 2.2

Luik B - Vervolg

2. Wijziging samenstelling Raad Van Bestuur

De leden van de vereniging zonder winstoogmerk Katholieke Scholengemeenschap Sint-Willibrord Hamont-

Lommel-Neerpelt-Overpelt , bijeengekomen in de Algemene vergadering te Neerpelt op 2 december 2010,

hebben overeenkomstig artikel 5 van de statuten met ingang van 2 december 2010 het ontslag aanvaard van

de volgende bestuurders:

- Katholiek Secundair Onderwijs Hamont-Achel vzw, vertegenwoordigd door:

de heer Monnissen Christiaan, Collegestraat 25, 3930 Hamont-Achel

mevrouw Vanderfeesten Maria, Brugstraat 14, 3550 Heusden-Zolder

- Katholiek Secundair Onderwijs Lommel vzw, vertegenwoordigd door

de heer Wijnants Jan, Demerwal 1 C/1, 3740 Bilzen

de heer Rabijns Jaak, Lismortel 36, 3920 Lommel

- Middelbaar en Normaalonderwijs van het Bisdom Hasselt vzw, vertegenwoordigd door

de heer Wijnants Jan, Demerwal 1C/1, 3740 Bilzen

de heer Martens Johannes, Nieuwstraat 173, 3511 Hasselt

- Sint-Maria Instituut Neerpelt vzw, vertegenwoordigd door

mevrouw Stroeckx Maria, Stationsstraat 76, 3910 Neerpelt

de heer Van Deuren Johannes, Dennelaan 15, 2222 Itegem

- Scholen voor Secundair Onderwijs van de Ursulinen te Overpest vzw, vertegenwoordigd door

mevrouw Recko Emma, Zusters Ursulinen, Diestersesteenweg 8, 3540 Herk-De-Stad

de heer Bernaerts Nico, Sint-Annastraat 50, 3900 Overpelt

- Bisschoppelijk Onderwijs Limburg vzw, vertegenwoordig door

de heer Peeters Georges, Eeuwfeestwal 22/7, 3700 Tongeren

de heer Mouling René, Kanaallaan 15, 3960 Bree

- de heer Frederix Paul, Collegestraat 25, 3930 Hamont-Achel

- de heer Billen Jozef, De Hovenstraat 12, 3690 Zutendaal

- de heer Verbeek Gerard Vijverstraat 209, 3500 Hasselt

- de heer Martens Johannes, Nieuwstraat 173, 3511 Hasselt

- de heer Wijnants Jan, Demerwal 1C/1, 3740 Bilzen

- de heer Vanderstukken Hugo, Kettingbrugweg 29, 3950 Bocholt

- mevrouw Stroeckx Maria, Stationsstraat 76, 3910 Neerpelt

- de heer Bernaerts Nico, Sint-Annastraat 50, 3900 Overpelt

- mevrouw Recko Emma, Zusters Ursulinen, Diestersesteenweg 8, 3540 Herk-De-Stad

- de heer Seresia Dirk, Juliaan De Vriendtstraat 23, 3900 Overpest

- de heer Peeters Georges, Eeuwfeestwal 22/7, 3700 Tongeren

- de heer Frederix Marcel, Lorkstraat 15, 3900 Overpest

- de heer Mouling René, Kanaallaan 15, 3690 Bree

De Algemene vergadering heeft met eenparigheid van stemmen met ingang vanaf heden tot leden van de

Raad van Bestuur benoemd voor een termijn van 6 jaar:

- de heer Monnissen Christiaan, Collegestraat 25, 3930 Hamont-Achel

- mevrouw Vanderfeesten Maria, Brugstraat 14, 3550 Heusden-Zolder

- de heer Rabijns Jaak, Lismortel 36, 3920 Lommel

- de heer Klok Guido, Teutenlaan 17, 3910 Neerpelt

- de heer Van Deuren Johannes, Dennenlaan 15, 2222 Itegem

- de heer Schuurrnans Gerardus, Zonnedauwlaan 8, 3900 Overpelt

Dezen hebben onder elkaar aangesteld tot Monnissen Christiaan

- voorzitter: Klok Guido secretaris

- ondervoorzitter: Van Deuren Johannes

- secretaris: Monnissen Christiaan

Gedaan te Neerpelt, 2 december 2010

Klok Guido

voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen hij het Belgisch Staatsbla d -)510412011- Annexes t du Moniteur belge

Coordonnées
KATHOLIEKE SCHOLENGMEENSCHAP SINT-WILLIBRORD…

Adresse
DORPSSTRAAT 93 3900 OVERPELT

Code postal : 3900
Localité : OVERPELT
Commune : OVERPELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande