KIWANIS SINT-TRUIDEN HASPENGOUW

Association sans but lucratif


Dénomination : KIWANIS SINT-TRUIDEN HASPENGOUW
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 558.934.388

Publication

21/08/2014
ÿþ l4lOD zz

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

RECHTBANK van KOOPHANDEL

te ANTWERPEN

1 1 AUG, 2014

Griffie .`.

19158 8

lIt

Voc behol aan Beigi Staats

OndervterTringsnr : (DS- J1) o(% 3 4. 3e

Benaming

(voluit) KIWANIS SINT-TRUIDEN HAM SNrouw

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Tiensesteenweg 303, 3800 Sint-Truiden

Onderwerp akte : Oprichtingsakte

TArtikel 1,OFFICIÊLE NAAM, DOELSTELLINGEN, ZETEL & DUUR

Sectie 1, Deze vereniging is de service club 'KIWANIS SINT-TRUIDEN HASPENGOUW", lid van Kiwanis International en zij ontleent haar bestaansrecht aan het charter haar toegekend door Kiwanis International.

Sectie 2. De voornaamste doelstelling van deze club is de verbetering van de levenskwaliteit van kinderen

en families wereldwijd door het aanvaarden van de doelstellingen van Kiwanis International, te weten:

a.Originele tekst

To give primacy to the human and spiritual, rather than to the material values of life.

To encourage the daily living of the Golden Rule in all human reiationships.

To promote by precept and the application of higher social, business, and professional standerds.

To develop, by precept and example, e more intelligent, agressive and serviceable citizenship.

To provide, through this Club, a practical means to form enduring, friendships, to render altruistic service,

and to build a better community.

To cooperate in creating and maintaining that sound public opinion and high idealism which makes possible

the increase of righteousness, justice, patriotism, and good wilt.

b. Interpretatie

Het stellen van menselijke en geestelijke waarden boven de materiële.

Het aanmoedigen van de dagelijkse toepassing van de Gulden Regel: 'Behandel een ander zoals jezelf'

door hem behandeld wil worden".

Het bevorderen van de aanvaarding en toepassing van hogere sociale, zakelijke en professionele'

maatstaven.

Het tot stand , brengen, door woord en daad, van een meer ontwikkelde, meer actieve en meer,

dienstvaardige maatschappij,

Het vinden, langs de Kiwanis clubs om, van de weg naar duurzame vriendschap, naar onbaatzuchtige,

dienstverlening en naar het uitbouwen van een betere samenleving.

Het samenwerken om gezonde opvattingen en edele idealen na te streven en in stand te houden, die meer

eerlijkheid, rechtvaardigheid, vaderlandsliefde en goede wil met zich brengen.

Sectie 3. De zetel van de vereniging is gevestigd ten huize van de secretaris, Tiensesteenweg 303 te 3800 SINT TRUIDEN, en kan naar elke andere plaats binnen het actiegebied van de club worden overgeplaatst door eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur.

Sectie 4. Deze vereniging is opgericht voor onbepaalde duur als 'Vereniging Zonder Winstoogmerk', en als dusdanig onderworpen aan de bepalingen van de desbetreffende Belgische wetten.

Artikel 2.LEDEN

Sectie 1. Het lidmaatschap van deze club bestaat uit minimum vijftien (15) personen, achttien (18) jaar of ouder, en van goed gedrag en reputatie in de lokale gemeenschap.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

%laren " Maam on hanrlfolroninn

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Sectie 2. Om ais lid te kunnen toetreden, moeten de eventuele kandidaten het voorwerp uitmaken van een uitnodiging of van een transfer vanuit een andere Kiwanis club in werking, en dit alles in overeenstemming met de procedure zoals bepaald in het clubreglement.

Sectie 3. Leden 'in good standing' genieten van alle rechten en voorrechten van het lidmaatschap van deze club. Om 'in good standing" te zijn moeten de leden de lidgelden en bijdragen betalen, zoals in het clubreglement vastgelegd, en zich gedragen in overeenstemming met aile andere verplichtingen die in het reglement zijn bepaald.

Sectie 4. Leden niet "in good standing' kunnen tijdelijk geschorst of definitief uitgesloten worden uit de club, en dit in overeenstemming met de procedure zoals bepaald in het clubreglement.

Sectie 5. Léden kunnen ontslag nemen uit de club middels schriftelijke bekendmaking aan de club. Ieder ontslágnemend of uitgesloten lid verliest elk recht op de fondsen of eigendommen van de club, evenals het recht op het dragen van elk Kiwanis kenteken.

Artikel 3. ALGEMENE VERGADERING

Sectie 1, De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

-De wijziging van de statuten, (artikel 10);

-De benoeming en de afzetting van de bestuurders (artikel 5 verkiezing  artikel 7, sectie 3  afzetting);

-De benoeming en afzetting van de commissarissen (artikel 8, sectie 3);

-De uitsluiting van een lid (artikel 7, sectie 1);

-De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

-De goedkeuring van de begrotingen en van de jaarrekeningen;

-De ontbinding van de vereniging;

-Aile gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Sectie 2. Het administratief en financieel jaar van de club stemt overeen met dat van Kiwanis International, te weten van 1 oktober tot 30 september.

Sectie 3. De Raad van Bestuur bepaalt de plaats, het tijdstip en de frequentie van de regelmatige clubvergaderingen; deze vergaderingen vinden twee maal per maand plaats. Speciale clubvergaderingen kunnen samengeroepen worden, en geplande vergaderingen kunnen afgelast of herschikt worden, door een meerderheid van de Raad van Bestuur of de clubleden, op voorwaarde van een 48 uren voorafgaandel jke mededeling. De clubleden kunnen vergaderen en beraadslagen volgens iedere methode die toestaat dat alle deelnemers simultaan met elkaar kunnen communiceren. Deelname wordt gelijkgesteld met aanwezigheid. Normale regels voor clubvergaderingen zijn toepasselijk Als een verbale stemming geen klaarheid schept dan wordt zij hernomen bij naamafroeping.

Sectie 4, Eén vergadering ieder jaar tussen 1 april en 30 april wordt aangeduid als de jaarlijkse vergadering voor de clubverkiezingen. De leden worden ten minste 30 dagen voor de jaarvergadering verwittigd.

Sectie 5. Deze club moet beschikken over een permanent financieel controle comité, zoals voorzien in Artikel 8 en het clubreglement, en kan andere permanente comités oprichten, zoals bepaald door een meerderheidsstemming van de Raad van Bestuur en vastgelegd in het clubreglement. De clubvoorzitter mag bijkomende comités oprichten en benoemen indien dit gewenst is voor het verwezenlijken van de doelstellingen en activiteiten van de club, op voorwaarde dat de Raad van Bestuur hieraan zijn goedkeuring geeft en dat bij hun ontstaan, hun doel, duur en plichten warden vastgelegd.

Sectie 6. Alle beslissingen moeten worden goedgekeurd door een meerderheid van de leden en het vereiste quorum om geldig te beslissen is minimum één derde (1/3) van het totaal aantal leden 'in good standing', tenzij anders bepaald in deze statuten of het clubreglement. De leden moeten minstens veertien (14) dagen op voorhand in kennis gesteld worden over de te nemen beslissingen.

Sectie 7, De club kan activiteiten organiseren om de clubleden of andere gemeenschapsleden te informeren over zaken van algemeen nut. Nochtans zal deze club geen mening uiten of actie ondernemen met betrekking tot kandidaten, wetgeving of andere zaken van politieke aard.

Artikel 4.BESTUURDERS -OFFICIEREN EN DIRECTEUREN

Sectie t Deze vereniging telt tien (10) bestuurders, waarvan vijf (5) het ambt van clubofficier waarnemen en vijf (5) de titel voeren van directeur. Niemand kan meerdere bestuursfuncties tegelijkertijd uitoefenen,

Sectie 2. De officieren van de club zijn de Voorzitter, de uittredende Voorzitter (Immediate Past Voorzitter), de gekozen Voorzitter (Voorzitter Elect), de Penningmeester en de Secretaris.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MDD2.2

Sectie 3. De club kan bovendien alle ambten instellen die door de nationale wetgever of de plaatselijke wetgeving worden opgelegd. De titel, de termijn en de plichten van dergelijke ambten, evenals de verkiezingsprocedures en het invullen van vacatures, zullen worden geformuleerd in passende bewoordingen in de clubstatuten en/of het clubreglement.

Sectie 4. De officieren hebben de verantwoordelijkheid ais hieronder is bepaald, en als bijkomend is vastgelegd in het clubreglement:

Sectie 5. De voorzitter treedt op ais uitvoerend bestuurder (CEO) van de club, zit alle clubvergaderingen en vergaderingen van de Raad van Bestuur voor en rapporteert regelmatig aan beide instanties;

Sectie S De secretaris bewaart de clubarchieven, meldt onmiddellijk alle wijzigingen in het lidmaatschap aan Kiwanis International, stelt rapporten op van bestuurs- en clubvergaderingen, stuurt aile vereiste rapporten aan lokale, nationale en andere regeringsautoriteiten, en rapporteert regelmatig aan de leden en de Raad van Bestuur,

Sectie 7. De penningmeester beheert en legt verantwoording af voor alle geldmiddelen van de club onder toezicht van de Raad van Bestuur, houdt de financiele boekhouding van de club bij, en rapporteert regelmatig aan de leden en de Raad van Bestuur,

Sectie 8. De gekozen voorzitter en de uittredende voorzitter hebben de verantwoordelijkheden die zoals gebruikelijk aan hun ambt zijn toegewezen, of die hen door de voorzitter of de Raad van Bestuur zijn toebedeeld.

Sectie 9. De directeuren hebben de verantwoordelijkheden die zoals gebruikelijk aan hun ambt zijn toegewezen, of die hen door de voorzitter of de Raad van Bestuur zijn toebedeeld.

Artikel 5. VERKIEZINGEN EN VACATURES

Sectie 1. Iedere officier en directeur (en iedere genomineerde voor deze ambten) moeten een lid In good standing' zijn van deze club. Ieder gekwalificeerd en instemmend lid kan zich op voorhand of ter plaatse kandidaat stellen, zoals voorgeschreven door het clubreglement.

Sectie 2. Het ambt van uittredend voorzitter (Immediate past president) wordt ingevuld door de meest recente voorzitter, die bereid en bekwaam is de functie te bekleden. De secretaris en de penningmeester worden benoemd door de Raad van Bestuur op voorstel van de voorzitter, Aile andere officieren en directeuren worden verkozen tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering door een meerderheid van de leden en volgens een procedure, vastgelegd in de clubreglementen.

Sectie 3. De voorzitter, de uittredende voorzitter, de gekozen voorzitter, de penningmeester en de secretaris bekleden hun functie voor de duur van één jaar. Directeuren kunnen hun functie voor één en maximaal voor twee opeenvolgende jaren bekleden. Een directeur in functie kan slechts één maal worden herverkozen Alle officieren en directeuren treden in functie op 1 oktober volgend op de verkiezingen.

Sectie 4. Vacatures worden ais volgt ingevuld:

- de voorzitter zal vervangen worden door de verkozen voorzitter (voorzitter effect);

- de uittredende voorzitter zal vervangen worden door de meest recente voorzitter, die bereid en bekwaam is

de functie te bekleden;

- voor de verkozen voorzitter en de directeuren zullen nieuwe verkiezingen worden georganiseerd binnen de 60 dagen, mits minstens veertien (14) dagen op voorhand de leden hiervan werden verwittigd.

- de penningmeester en/of de secretaris worden benoemd door de Raad van Bestuur op voorstel van de voorzitter.

Artikel 6.RAAD VAN BESTUUR

Sectie 1, De Raad van Bestuur wordt gevormd door de vijf clubofficieren en de vijf directeuren, en andere functionarissen, vereist door de nationale wetgeving. Alle leden van de Raad van Bestuur oefenen hun mandaat kosteloos uit,

Sectie 2. De Raad van Bestuur heeft de volgende verantwoordelijkheden:

-Bepaalt het algemeen beleid van de club, voor zover dit niet door deze statuten of het clubreglement is

toegewezen aan de algemene vergadering van de leden;

-Verzekert dat de club in orde is met de toepasselijke wetgeving en verordeningen;

-Bepaalt de `in good standing' status van de leden in overeenstemming met de clubreglementen;

-Bepaalt welke bestuurder(s) de club in feite of in rechte zullen vertegenwoordigen;

-Oefent alle andere taken uit zoals voorgeschreven door deze statuten en de clubreglementen.

e

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Sectie 3. Een meerderheid van de leden van de Raad van Bestuur vormt het quorum, en een meerderheid van de uitgebrachte stemmen is vereist om aile zaken rechtsgeldig te behandelen, tenzij een speciale meerderheid volgens deze statuten of het clubreglement verplicht is.

Sectie 4. De Raad van Bestuur vergadert regelmatig op een door haar vastgestelde plaats en tijd, De raad kan speciale vergaderingen houden op aanvraag van de Voorzitter of een meerderheid van de leden van de Raad van Bestuur, op voorwaarde dat 48 uur op voorhand alle leden op de hoogte zijn van datum, tijd, plaats en agendapunten. De Raad kan vergaderen en beraadslagen volgens iedere methode die toestaat dat aile deelnemers simultaan met elkaar kunnen communiceren. Deelname wordt gelijkgesteld met aanwezigheid. Normale regels voor raadsvergaderingen zijn toepasselijk. Ais een verbale stemming geen klaarheid schept, dan wordt zij hernomen bij naamafroeping,

Sectie 5. De Raad van Bestuur kan geert handelingen stellen die tegenstrijdig zijn met de handelingen van de ledenvergadering. Met uitzondering voor disciplinaire acties, kan iedere handeling van de Raad van Bestuur herroepen of gewijzigd worden door een twee/derde (2/3) meerderheid van de clubleden, op voorwaarde dat minstens veertien (14) dagen op voorhand de leden hiervan in kennis werden gesteld.

Artikel 7.TUCHT

Sectie 1. leder lid dat beschuldigd wordt van een gedrag, onaanvaardbaar voor een lid van de Kiwanis familie, zal verwezen worden naar een speciale commissie, aangesteld door de Raad van Bestuur, maar waarvan geen bestuursleden deel uit maken. Deze commissie zal de klacht onderzoeken en een aanbeveling doen tijdens een hoorzitting voor de Raad van Bestuur, die zo snel mogelijk zal gehouden warden, maar uiterlijk binnen de vijfenveertig (45) dagen. Het betroffen lid zal op een correcte wijze op de hoogte worden gebracht van de aantijgingen en het onderzoek en dit alles minstens dertig (30) dagen voor de hoorzitting. Het beschuldigde lid zal tot de hoorzitting worden toegelaten en kan zich verdedigen tegen de aantijgingen. iedere beschuldiging moet gedragen worden door een tweederde (2/3) meerderheid in de Raad van Bestuur. Indien, na de hoorzitting, de Raad van Bestuur met een twee/derde (2/3) meerderheid beslist dat de aantijgingen tegen het lid bewezen zijn, dan kan een disciplinaire actie zich vertalen in een private verwittiging, een publieke berisping, een ontzetting uit de functie (indien toepasselijk) of een schorsing of ontslag uit het clublidmaatschap.

-Een private verwittiging wordt persoonlijk medegedeeld aan de persoon, die de gedragscode overtreedt;

-Een publieke berisping vereist bovendien een betekening aan de clubleden en aan de Raad van Bestuur van het district;

-Een ontslag betekent de verwijdering van het lid uit zijn functie of zijn club door een meerderheidsbeslissing van de Algemene Vergadering.

Sectie 2, Gedrag, onaanvaardbaar voor een !Id van de Kiwanis familie (Kiwanis, Kiwanis Junior), wordt

bepaald als ieder gedrag dat

a.onverenigbaar is met het algemeen belang van het publiek of de leden van de Kiwanis familie; of

b.de neiging heeft of een bedreiging vormt te schaden aan de eer of de reputatie van de Kiwanis famille in

de lokale of de globale gemeenschap.

Sectie 3. Indien een officier of een directeur beschuldigd wordt door de Voorzitter of een meerderheid van de leden van de Raad van Bestuur, dat hij de verplichtingen van zijn functie verwaarloost, dan zal de Raad van Bestuur de beschuldiging onderzoeken en ter zake een beslissing nemen tijdens een hoorzitting te houden binnen de vijfenveertig (45) dagen of zo snel mogelijk. De beschuldigde officier of de directeur zal schriftelijk van de aangevoerde feiten, het onderzoek en de hoorzitting op de hoogte worden gebracht minstens dertig (30) dagen voor de hoorzitting; het beschuldigde lid zal de zitting kunnen bijwonen en zich verdedigen. Als de beschuldiging wordt weerhouden door een twee/derde (2/3) meerderheid van de voltallige Raad van Bestuur, dan wordt de functie als zijnde vacant verklaard door een meerderheidsbeslissing van de Algemene Vergadering.

Artikel 8.FINANCiËN EN BOEKHOUDING

Sectie 1. Inkomsten, afkomstig van geldinzamelingsprojecten met medewerking van het publiek, of van leden en andere personen voor de door de club gesponsorde sociale acties, zullen afgezonderd worden van de fondsen voor het clubbeheer en zullen uitsluitend gebruik worden voor liefdadige, opvoedende, religieuze en weldoende activiteiten van de club.

Sectie 2. De Raad van Bestuur moet, uiterlijk de 15de oktober, aparte begrotingen opstellen voor de fondsen van de administratieve werking en voor de fondsen voor de sociale acties, en dit in functie van de geschatte inkomsten en uitgaven van het jaar (het boekjaar begint op 1 oktober van elk jaar en eindigt op 30 september het jaar daarop).

Eén Algemene Vergadering ieder jaar tussen 1 en 30 september wordt aangeduid voor de goedkeuring van deze begrotingen. De leden worden ten minste 30 dagen voor de vergadering verwittigd.

Sectie 3. De boekhouding van de club wordt ten minste één maal per jaar nagekeken, De commissarissen worden door de Algemene Vergadering op voorstel van de Raad van Bestuur aangeduid. Zij moeten een

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MpD 22

gedegen kennis hebben van de financiële verslagen en de inkomsten en de uitgaven van het voorbije jaar nakijken. De commissarissen moeten lid zijn van de club, maar kunnen niet de Secretaris of de Penningmeester zijn. Een afschrift van het commissarissen-verslag zal aan de Raad van Bestuur, en op verzoek aan elk lid van de club, worden overhandigd.

Eén Algemene Vergadering ieder jaar tussen 1 en 31 oktober wordt aangeduid voor de goedkeuring van de jaarrekeningen en de kwijting aan bestuurders en commissarissen. De leden worden ten minste 30 dagen voor de vergadering verwittigd.

Sectie 4. De Raad van Bestuur beslist waar de officiële rekening of rekeningen worden geopend en waar de fondsen worden geplaatst en duidt de personen aan die volmacht hebben om cheques of overschrijvingen te tekenen.

Sectie 5. Het toetredingsrecht en de jaarlijkse bijdragen worden door de Raad van Bestuur bepaald en goedgekeurd door twee/derde (2/3) van de stemmen van de actieve en senior leden, aanwezig op om het even welke statutaire vergadering, op voorwaarde dat de leden hierover minstens twee (2) weken voor de vergadering werden verwittigd. Dit toetredingsrecht en deze jaarlijkse bijdragen blijven in voege, tenzij zij gewijzigd worden in overeenstemming met de bepalingen van dit artikel.

Sectie 6, De Raad van Bestuur zorgt voor een prompte betaling van alle lidgelden, bijdragen, inschrijvingsgelden en andere financiële verplichtingen aan Kiwanis International, de Europese Federatie en het district

Sectie 7. in het geval dat een club wordt ontbonden, zijn ontslag indient, zijn charter wordt ingetrokken of op een andere wijze zijn activiteiten staakt, en er nog fondsen of andere bezittingen van de club bestaan, nadat aan alle andere verplichtingen is voldaan, en indien de laatste Raad van Bestuur hieraan geen bestemming heeft gegeven, dan zal de Penningmeester deze fondsen storten of deze bezittingen schenken aan de Stichting van Kiwanis International.

Artikel 9ANDERE AUTORITEITEN

Sectie 1. Deze clubstatuten en clubreglementen zijn onderworpen aan de toepasselijke wetgeving en de lokale rechtspraak.

Sectie 2. Om uitsluitsel te krijgen over alle zaken die niet specifiek in deze statuten worden beschreven, zullen de volgende documenten, in hun huidige staat of zoals ze in de toekomst mogelijk zouden kunnen worden gewijzigd, worden geraadpleegd alvorens over deze vragen tot een beslissing te komen:

-ten eerste de Statuten van Kiwanis international;

- ten tweede: de Voorschriften en Procedures van Kiwanis International;

- ten derde: de Statuten van de Europese Federatie;

-ten vierde: de Statuten van het District Belgium-Luxembourg;

- ten vijfde: de procedures voor vergaderingen van gelijkgestelde verenigingen.

Artikel 10.STATUTEN EN REGLEMENTEN

Sectie 1. Deze statuten kunnen alleen gewijzigd worden om ze In overeenstemming te brengen met de officiële tekst voor clubstatuten, zoals thans of toekomstig goedgekeurd door Kiwanis International. Wijzigingen kunnen worden aangenomen met een tweelderde (2/3) meerderheid van de stemmen van de clubleden, mits deze leden tenminste twee (2) weken voor de vergadering een schriftelijke kennisgeving van de voorgestelde wijziging hebben ontvangen.

Deze clubstatuten en iedere wijziging ervan treden in voege nadat zij zijn goedgekeurd door Kiwanis International.

Sectie 2. In het geval dat een of meerdere bepalingen van deze statuten ongeldig zouden zijn, blijven alle andere bepalingen van toepassing.

Sectie 3. Deze club stelt een reglement op, in overeenstemming met de voorschriften van Kiwanis International, en bevattende andere bepalingen die niet in tegenspraak mogen zijn met de toepasselijke wetgeving, de bepalingen van deze statuten of deze van Kiwanis International, de Europese Federatie of het district Belgium-Luxembourg.

Alle bepalingen van het clubreglement worden door een twee/derde (2/3) meerderheid van de aanwezige en stemgerechtigde leden aangenomen, en op voorwaarde dat voorafgaandelijk veertien (14) dagen hiervan kennis werd gegeven aan aile leden.

Artikel 11 BESTUURDERS

De Algemene Vergadering heeft tot bestuurders aangesteld :

- ais voorzitter : Norbert Stas, Tongersesteenweg 155, 3800 Sint-Truiden

a IP

MOD 22

Luik B - Vervolg

- ais secretaris : Edwin Dehaes, Tiensesteenweg 303, 3800 Sint-Truiden

- als penningmeester : Dirk Digneffe, Holenteerstraat 5, 3700 Tongeren

- als past voorzitter : Roald Smeyers, Windmolenstraat 47, 3800 Sint-Truiden

- als voorzitter elect : Michel Delorge, Borgwormsesteenweg 15B, 3800 Sint-Truiden

Sint-Truiden, 28 januari 2014

Norbert Stas, voorzitter Edwin Dehaes, secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

1

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
KIWANIS SINT-TRUIDEN HASPENGOUW

Adresse
TIENSESTEENWEG 303 3800 SINT-TRUIDEN

Code postal : 3800
Localité : SINT-TRUIDEN
Commune : SINT-TRUIDEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande