KONINKLIJKE LIMBURGSE VERSTANDHOUDING, AFGEKORT : KLV

Association sans but lucratif


Dénomination : KONINKLIJKE LIMBURGSE VERSTANDHOUDING, AFGEKORT : KLV
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 872.050.487

Publication

05/09/2014
ÿþMOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

r

r

na neerlegging van de akte ter griffie

RECHTBANK van KOOPHANDEL

te ANTWERPEN

27 M. Mi"

. "

11111111 111111

*14166031*

beI

au

Be Sta,

II 111

Ondernemingsnr : 872..050.487

Benaming

(voluit) : KON. LIMBURGSE VERSTANDHOUDING

(verkort): KLV

Rechtsvorm: VZW

Zetel BOEKSTRAAT, 130, 3500 HASSELT

Onderwerp akte : Samenstelling Raad van Bestuur, en kleine wijzigingen aan de statuten na buitengewone Algemene Vergadering van 3.2.2014

Ontslag van bestuurders

BOESMANS Jos, Berenbroekstraat, 111, 3600 Genk

Benoeming van bestuurders

CREEMERS Michet, Noppenstraat, 5, 3740 Bilzen

De Raad van Bestuur is dan nu als volgt samengesteld:

TIMMERMANS Gilbert, Ginstraat 43, 3700 Tongeren- Voorzitter

BROCKMANS Willy, Pelsveld 21, 3583 Beringen iste ondervoorzitter

APPELTANS Romain, Weyerstraat 1, 3850 Nieuwerkerken- 2de ondervoorzitter

VANMEERT Danny, Grotstraat, 22/1, 3583 Beringen

CREEMERS Michel, Noppenstraat, 5, 3740 Bilzen - Penningmeester

De statuten na de wijzigingen zijn ais volgt:

De volgende comparanten;

BOESMANS Jos,

Berenbroekstraat 111, 3600 GENK (geboren op 19.09.1955 te Hasselt)

BROCKMANS Willy,

Pelsveld, 21,3583 BERINGEN (geboren op 18.01.43 te Hasselt)

JASPERS Johnny, Roger, Ghislain

Europalaan, 109 Bus 3, 3600 GENK (geboren op 09.11.45 te Bilzen)

SCHIEPERS Pierre,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

g

MOD 22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Lijsterbessenstraat, 15, 3690 NEEROETEREN (geboren op 09.08.37 te Neeroeteren)

TIMMERMANS Gilbert,

Ginstraat, 43, 3700 TONGEREN (geboren op 26.06.1945 te Nerem)

Teneinde aan de onder hen bestaande feitelijke vereniging K. Limburgse Verstandhouding de voordelen van de wet van 27.06.1921 te verzekeren, zijn - in uitvoering van de volmacht die hen door de feitelijke vereniging, gehouden te Hasselt op 08 maart 2004, werd verleend- overeengekomen een Vereniging zonder winstoogmerk op te richten.

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en stichtingen gepubliceerd in het Belgisch Staatsbiad van 01 juli 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 02 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003, waarvan de statuten ais volgt worden vastgelegd:

TITEL I

BENAMING - ZETEL - VOORWERP - DUUR

Artikel 1: Benaming

De vereniging draagt de naam "Koninklijke Limburgse Vers,tandhouding", afgekort K.L.V.

Artikel 2: Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd: Boekstraat, 130, 3500 Hasselt  Gerechtelijk arrondissement Hasselt.

Artikel 3: Voorwerp - Duur

1. De vereniging heeft tot doel de organisatie en de verspreiding van het voetbal in al zijn vormen. Zij verwezenlijkt haar doel door het tot stand brengen, beheren, organiseren, ondersteunen en leiden van aile werken met dezelfde doelstellingen en neemt het dagelijks bestuur, het financiële en administratieve beheer waar van de Provinciale Studiecommissie van de KIN zoals bepaald in het reglement van inwendige orde,

2. Daarnaast kan de vzw alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

3. Zij ontzegt zich elke politieke of confessionele discussie.

4. De duur van de vereniging is onbeperkt,

TITEL Il

WERKENDE LEDEN  TOEGETREDEN LEDEN - AANVAARDING - UITTREDING - BIJDRAGEN -

Artikel 4: Werkende leden

De vereniging is samengesteld uit werkende leden wier minimumaantal bepaald is op vijf met aile rechten en verplichtingen die in de V & S-Wet en deze statuten worden beschreven.

Enkel de natuurlijke personen die volgens het "Reglement van inwendige orde" behoren tot het bestuur van de Provinciale Studiecommissie zijn werkend lid.

Artikel 5: Toegetreden Leden

Elke natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie die de doelstellingen van de VZW Limburgse Verstandhouding ondersteunt, kan een aanvraag indienen om toegetreden lid te worden.

De Raad van Bestuur beslist discretionair en zonder verdere motivatie dat een kandidaat niet wordt aanvaard als toegetreden lid.

Toegetreden Leden hebben enkel de rechten en de plichten die in deze statuten worden omschreven.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Toegetreden Leden bebben geen stemrecht.

Artikel 6: Ontslag

Werkende leden kunnen zich op elk ogenblik uit de vzw terugtrekken door een formeel schrijven te richten aan de Secretaris van de Raad van Bestuur. Het ontslag zal 1 maand na dit schrijven ingaan.

Toegetreden leden kunnen zich op elk ogenblik uit de vzw terugtrekken bij middel van een schriftelijk bericht aan de Secretaris van de Raad van Bestuur. Het ontslag wordt effectief 1 maand volgend op de verzending van de brief,

Het ontsiagnemend werkend of toegetreden lid zal echter wel verplicht worden tot de betaling van de eventuele lidmaatschapsbijdrage en tot de deelname in de kosten die werden goedgekeurd voor het jaar waarin het ontslag wordt ingediend (art. 2,8° V&S-wet)

Artikel 7: Beëindiging van Lidmaatschap

Het werkend lid verliest zijn hoedanigheid ofwel:

-indien het niet meer is opgenomen in het Bestuur van de Provinciale Studiecommissie.

-door ontslag

-door uitsluiting overeenkomstig de bepalingen van de wet van 02 mei 2002

Als een werkend lid in strijd handelt met de doelstellingen van de vzw, kan diens lidmaatschap op voorstel van de Raad van Bestuur of op verzoek van minstens 1/5 van alle werkende leden worden beëindigd door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering waarop minstens % van aile werkende leden aanwezig a vertegenwoordigd zijn en waarbij voor de beslissing een 2/3 meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden is vereist.

Het werkend lid, waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht te worden gehoord.

Toegetreden leden, die handelen in strijd met de doelstellingen van de vzw, kunnen door eenzijdig besluit van de Raad van Bestuur worden uitgesloten van het lidmaatschap.

Artikel 8: Rechten

Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vzw op grond van de enkele hoedanigheid van le

Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt ten allen tijde:. tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vzw, enz.

Artikel 9: Bijdragen

De werkende leden dienen geen bijdrage te betalen,

In geval er wordt beslist tot het betalen van een lidmaatschapsbijdrage zal die jaarlijks worden vastgelegd door de Raad van Bestuur en zef die maximum ¬ 200,- bedragen.

Artikel 10: Register van de Leden

Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register van de leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen, geboortedatum, geboorteplaats en woonplaats van de leden of, ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel.

Bovendien moeten aile beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden door toedoen van de Raad van Bestuur in dat register worden ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

TITEL Ill

ADMINISTRATIE DAGELIJKS BESTUUR

-

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 11: Raad van Bestuur

De y-Lw. K. Limburgse Verstandhouding wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit maximaal zes leden, waaronder een voorzitter, twee ondervoorzitters, een secretaris en een schatbewaarder, benoemd en afzetbaar zoals voorzien in art. 10 van het reglement van inwendige orde .

Indien de afgevaardigde van de Provincie Limburg in het Uitvoerend Comité van de K.B.V.B. niet één van voornoemde functies waarneemt, maakt hij eveneens deel uit van de Raad van Bestuur.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit de kosten, die zij maken in het kader van de uitoefening van hun mandaat kunnen worden vergoed, mits beslissing van de Raad van Bestuur.

Artikel 12: Bevoegdheden van de Raad van Bestuur- Algemeen Beheer- Dagelijks Beheer 1, De bevoegdheden van de Raad van Bestuur zijn deze bepaald bij de wet.

De Raad mag, buiten de bevoegdheid voortvloeiend uit de wet of uit de statuten, bijzondere machtigingen verlenen aan mandatarissen van zijn keuze, al dan niet werkende leden.

De handelingen die de vereniging verbinden en niet tot het dagelijks of gewoon beheer behoren, worden ondertekend door de Voorzitter en twee bestuurders.

2. De rechtsgedingen, als eiseres of als verweerster, worden gevoerd door de zorgen van de Voorzitter en van een andere bestuurder.

3, Dagelijks Bestuur

Alle daden van gewoon of dagelijks bestuur worden geldig gesteld door de secretaris (administratie) of

de schatbewaarder (financiële transacties), of zelfs door derden, werkende leden of anderen, die de Raad van Bestuur onder zijn verantwoordelijkheid te dien einde kan afvaardigen.

Financiële transacties, die niet het voorwerp hebben uitgemaakt van een beslissing van de Raad van Bestuur, en die een bedrag overschrijden dat jaarlijks door de Raad van Bestuur zal worden vastgelegd, dienen ondertekend te zijn door de schatbewaarder en een lid van de Raad van Bestuur, jaarlijks aan te duiden,

4, De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de secretaris, of door de voorzitter tesamen met een bestuurder, en zo dikwijls als het belang van de vzw het vereist.

De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid door één der ondervoorzitters in rangorde van prioriteit.. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de vzw of in elke andere plaats in België, aangewezen in de oproeping.

Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de voorzitter en de secretaris en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de Werkende leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het KB. van 27 juni 2003 vastgelegde modaliteiten,

5, Dagelijks Bestuur : beperkingen

De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vzw, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens artikel 4 van de V&S-Wet de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is. Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan niet aan derden worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt.

Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder in het gedrang.

6, Externe Vertegenwoordigingsmacht

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de vzw in aile handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden.

De Raad van Bestuur of de bestuurders, die de vzw vertegenwoordigen, kunnen gevolmachtigden van de vzw aanstellen: de gevolmachtigden verbinden de vzw binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

7. Bekendmakingsvereisten

De benoeming van de Leden van de Raad van Bestuur en van de personen gevolmachtigd om de vzw te vertegenwoordigen en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter Griffie van de Rechtbank van Koophandel, en een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen van het Belgische Staatsblad te worden bekendgemaakt, volgens de gegevens bedoeld in artikel 9 V&S-wet.

8. Aansprakelijkheid van de leden en de bestuurders

De Bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vzw.

Tegenover de vzw en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en ze zijn aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun dagelijks bestuur.

9. Toezicht door een commissaris

Zolang de vzw voor het laatst afgesloten boekjaar de drernpelbedragen, vermeld in artikel 17 §5 V&S-wet niet overschrijdt, is de vzw niet verplicht een commissaris te benoemen.

Artikel 13: Beslissingen

1. De beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige leden,

2. Bij staking van stemmen, is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

TITEL IV

ALGEMENE VERGADERING VAN DE V.Z.W.

Artikel 14: Samenstelling

De Algemene Vergadering bestaat uit de Werkende Leden,

Alle Werkende Leden hebben gelijk stemrecht : elk werkend lid heeft één stem.

Waarnemers kunnen de Algemene Vergadering bijwonen en mogen, mits toestemming van de Voorzitter, zich tot de Algemene Vergadering richten.

Toetredende leden hebben noch stemrecht in de Raad van Bestuur, noch in de Algemene Vergadering.

Artikel 15: Bevoegdheden

1. De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering worden uitgeoefend, overeenkomstig de toepassing van artikel 4,1°-8 V&S-wet, dat van dwingend recht is

1De wijziging van de Statuten

2.De benoeming en de afzetting van de bestuurders

3,De benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van diens bezoldiging.

4De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

5.De goedkeuring van de begroting en van de rekeningen

6.De ontbinding van de vereniging

7.0e uitsluiting van een lid.

8.De omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

En verder alle gevallen waarin de Statuten dat vereisen overeenkomstig artikel 4,9° V&S-wet.

2, De gewone Algemene Vergadering van de v.z.w, wordt gehouden uiterlijk op 15 april na het sluiten van het boekjaar.

De werkende leden zullen daartoe acht dagen op voorhand schriftelijk door de secretaris of, indien verhinderd, door de voorzitter en een lid van de Raad van Bestuur, worden opgeroepen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De agenda wordt bij de oproeping gevoegd.

Elk voorstel, ondertekend door minstens één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht.

3. Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden

samengeroepen door de Voorzitter of minstens 2 bestuurders, alsook op verzoek van minstens 1/5 van alle Werkende Leden. De oproeping daartoe gebeurt op dezelfde manier als deze voor de gewone Algemene Vergadering.

Artikel 16: Quorum

1. Behoudens voor wijzigingen van de statuten en de ontbinding van de vereniging, is de vergadering geldig samengesteld indien tenminste de helft der leden aanwezig is.

De beslissingen worden genomen bij volstrekte meerderheid der stemmen. Bij staking der stemmen is het voorstel vefflorpen.

2. Over een statutenwijziging of de ontbinding van de vereniging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk vermeld staan in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig zijn. Een wijziging kan alleen warden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de aanwezige leden,

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig is, Kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten met de voorziene meerderheid, ongeacht het aantal aanwezige leden.

De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Artikel 17: Vertegenwoordiging - Stemming

Leden die niet op de Algemene Vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere leden worden

vertegenwoordigd: elk lid kan maximum één volmacht dragen.

De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door 1/3 van de

Werkende Leden, die aanwezig zijn, door geheime stemming.

Persoonsgebonden stemmingen zuilen altijd geheim zijn.

Artikel 18: Publikatie

Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de Werkende Leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

TITEL V

MAATSCHAPPELIJK JAAR

Artikel 19: Duur

Het maatschappelijk jaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde artikel 17 V&S-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

TITEL VI

BOEKHOUDING JAARREKENING - BEGROTING

Artikel 20: Boekhouding en Jaarrekeningen

De Jaarrekening wordt neergelegd in het dossier, gehouden op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26 novies V&$-wet.

De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar, alsook een voorstel van begroting, ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Algemene Vergadering.

M0022

'Vote +

behouden aan het Belgisch

Staatsblad Luik B -Vervolg

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

TITEL VII

ONTBINDING

Artikel 21: Maatschappelijk bezit

Bij ontbinding van de vereniging worden de maatschappelijke activa toegewezen aan de K.L.V vereniging van gemeen recht.

Aile beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de arnbtsbeindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief, worden neergelegd ter Griffie en bekendgemaakt In de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad, overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26 novics van de V&S-wet en de uitvoeringsbestulten daaromtrent.

TITEL VII

RAAD VAN BESTUUR

Artikel 22: Raad van Bestuur

Na de buitengewone Algemene Vergadering, gehouden te Hasselt op 3 februari 2014, is de Raad van Bestuur als volgt samengesteld:

TIMMERMANS Gilbert, Ginstraat 43, 3700 Tongeren- Voorzitter

BROCKMANS Willy, Pelsveld 21, 3583 Beringen  1ste ondervoorzitter

APPELTANS Romain, Weyerstraat 1, 3850 Nieuwerkerken- 2de ondervoorzitter

VANMEERT Danny Grotstraat 22/1, 3583 Beringen- Secretaris

CREEMERS Michel, Noppenstraat, 5, 3740 Bilzen- Penningmeester

Opgemaakt te Hasselt, op 04.02.2014

Gilbert TIMMERMANS, voorzitter

VVilly BROCKMANS, 15te ondervoorzitter

Romain APPELTANS, 2dp ondervoorzitter

Danny VANMEERT, secretaris

Miche! OREEMERS, penningmeester

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

24/01/2012
ÿþI .r MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

I IIIJI ifIII 111fl Hifi 1111111111(11(1 fl1 t 1111 tIlt

*iaozzazo~

Rechtbank van koophandel

11 JAN, 2012

te HASSELT

(De Z. 4S  +

: KON. LIMBURGSE VERSTANDHOUDING

KLV

VZW

BOEKSTRAAT, 130, 3500 HASSELT

-:y : Samenstelling Raad van Bestuur, en kleine wijzigingen aan de statuten na buitengewone Algemene Vergaderingen van 6.6.2011 en 10.10.2011

Ontslag van bestuurders

JEURISSEN Jean, Omstraat, 14, 3740 Bilzen

Benoeming van bestuurders

VANMEERT Danny, Grotstraat, 2211, 3583 Beringen

De Raad van Bestuur is dan nu als volgt samengesteld:

TIMMERMANS Gilbert, Ginstraat 43, 3700 Tongeren- Voorzitter

BROCKMANS Willy, Pelsveld 21, 3583 Beringen  lste ondervoorzitter

APPELTANS Romain, Weyerstraat 1, 3850 Nieuwerkerken- 2de ondervoorzitter

VANMEERT Danny, Grotstraat, 22/1, 3583 Beringen

BOESMANS Jos, Berenbroekstraat 111, 3600 Genk- Penningmeester

De statuten na de wijzigingen zijn als volgt:

De volgende comparanten:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

d.,..... ~ -.

BOESMANS Jos,

Berenbroekstraat 111, 3600 GENK (geboren op 19.09.1955 te Hasselt)

BROCKMANS Willy,

Pelsveld, 21, 3583 BERINGEN (geboren op 18.01.43 te Hasselt)

JASPERS Johnny, Roger, Ghislain

Europalaan, 109 Bus 3, 3600 GENK (geboren op 09.11.45 te Bilzen)

SCHIEPERS Pierre,

ct2 ~~~':~~:~ S:'.~.. ~'_'!' I_Lii{: 5 ,,'e.".rllE-_?r . 'i:,._., . ivc^.c~:'il brt iîe£dSsn't'b.7,--:Ci .:e^,CSgdC:2'dS:EP':,,:;1b,~:i+~:',:~_

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOb 2.2

Lijsterbessenstraat, 15, 3690 NEEROETEREN (geboren op 09.08.37 te Neeroeteren)

TIMMERMANS Gilbert,

Ginstraat, 43, 3700 TONGEREN (geboren op 26.06.1945 te Nerem)

Teneinde aan de onder hen bestaande feitelijke vereniging K. Limburgse Verstandhouding de voordelen van de wet van 27.06.1921 te verzekeren, zijn - in uitvoering van de volmacht die hen door de feitelijke vereniging, gehouden te Hasselt op 08 maart 2004, werd verleend- overeengekomen een Vereniging zonder winstoogmerk op te richten.

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en stichtingen gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 01 juli 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 02 mei 2002 en de Wet van 16januari 2003, waarvan de statuten als volgt worden vastgelegd:

TITEL I

BENAMING - ZETEL - VOORWERP - DUUR

Artikel 1: Benaming

De vereniging draagt de naam "Koninklijke Limburgse Verstandhouding°, afgekort K.L.V.

Artikel 2: Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd: Boekstraat, 130, 3500 Hasselt  Gerechtelijk arrondissement Hasselt.

Artikel 3: Voorwerp - Duur

1. De vereniging heeft tot doel de organisatie en de verspreiding van het voetbal in al zijn vormen. Zij verwezenlijkt haar doel door het tot stand brengen, beheren, organiseren, ondersteunen en leiden van alle werken met dezelfde doelstellingen en neemt het dagelijks bestuur, het financiële en administratieve beheer waar van de Provinciale Studiecommissie van de K.L.V zoals bepaald in het reglement van inwendige orde.

2. Daarnaast kan de vzw aile activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

3. Zij ontzegt zich elke politieke of confessionele discussie.

4. De duur van de vereniging is onbeperkt.

TITEL ll

WERKENDE LEDEN  TOEGETREDEN LEDEN - AANVAARDING - UITTREDING - BIJDRAGEN -

Artikel 4: Werkende leden

De vereniging is samengesteld uit werkende leden wier minimumaantal bepaald is op vijf met alle rechten en verplichtingen die in de V & S-Wet en deze statuten worden beschreven.

Enkel de natuurlijke personen die volgens het "Reglement van inwendige aide* behoren tot het bestuur van de Provinciale Studiecommissie zijn werkend lid.

Artikel 5: Toegetreden Leden

Elke natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie die de doelstellingen van de VZW Limburgse Verstandhouding ondersteunt, kan een aanvraag indienen om toegetreden lid te worden.

De Raad van Bestuur beslist discretionair en zonder verdere motivatie dat een kandidaat niet wordt aanvaard als toegetreden lid.

Toegetreden Leden hebben enkel de rechten en de plichten die in deze statuten worden omschreven.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Toegetreden Leden hebben geen stemrecht

Artikel 6: Ontslag

Werkende leden kunnen zich op elk ogenblik uit de vzw terugtrekken door een formeel schrijven te richten aan de Secretaris van de Raad van Bestuur. Het ontslag zal 1 maand na dit schrijven ingaan.

Toegetreden leden kunnen zich op elk ogenblik uit de vzw terugtrekken bij middel van een schriftelijk bericht aan de Secretaris van de Raad van Bestuur. Het ontslag wordt effectief 1 maand volgend op de verzending van de brief.

Het ontslagnemend werkend of toegetreden lid zal echter wel verplicht worden tot de betaling van de eventuele lidmaatschapsbijdrage en tot de deelname in de kosten die werden goedgekeurd voor het jaar waarin het ontslag wordt ingediend (art. 2,8° V&S-wet)

Artikel 7: Beëindiging van Lidmaatschap

Het werkend lid verliest zijn hoedanigheid ofwel:

-indien het niet meer is opgenomen in het Bestuur van de Provinciale Studiecommissie.

-door ontslag

-door uitsluiting overeenkomstig de bepalingen van de wet van 02 mei 2002

Als een werkend lid in strijd handelt met de doelstellingen van de vzw, kan diens lidmaatschap op voorstel van de Raad van Bestuur of op verzoek van minstens 115 van alle werkende leden worden beëindigd door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering waarop minstens % van alle werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en waarbij voor de beslissing een 2/3 meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden is vereist.

Het werkend lid, waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht te worden gehoord.

Toegetreden leden, die handelen in strijd met de doelstellingen van de vzw, kunnen door eenzijdig besluit van de Raad van Bestuur worden uitgesloten van het lidmaatschap.

Artikel 8: Rechten

Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vzw op grond van de enkele hoedanigheid van lid.

Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt ten allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vzw, enz.

Artikel 9: Bijdragen

De werkende leden dienen geen bijdrage te betalen.

In geval er wordt beslist tot het betalen van een lidmaatschapsbijdrage zal die jaarlijks worden vastgelegd door de Raad van Bestuur en zal die maximum E 200,- bedragen.

Artikel 10: Register van de Leden

Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register van de leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen, geboortedatum, geboorteplaats en woonplaats van de leden of, ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel.

Bovendien moeten alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden door toedoen van de Raad van Bestuur in dat register worden ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

TITEL III

ADMINISTRATIE - DAGELIJKS BESTUUR

Artikel 11: Raad van Bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

De v.z.w. K. Limburgse Verstandhouding wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit maximaal zes leden, waaronder een voorzitter, twee ondervoorzitters, een secretaris en een schatbewaarder, benoemd en afzetbaar zoals voorzien in art. 10 van het reglement van inwendige orde .

Indien de afgevaardigde van de Provincie Limburg in het Uitvoerend Comité van de K.B.V.B. niet één van voornoemde functies waarneemt, maakt hij eveneens deel uit van de Raad van Bestuur.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit de kosten, die zij maken in het kader van de uitoefening van hun mandaat kunnen worden vergoed, mits beslissing van de Raad van Bestuur.

Artikel 12: Bevoegdheden van de Raad van Bestuur - Algemeen Beheer - Dagelijks Beheer

1. De bevoegdheden van de Raad van Bestuur zijn deze bepaald bij de wet.

De Raad mag, buiten de bevoegdheid voortvloeiend uit de wet of uit de statuten, bijzondere machtigingen verlenen aan mandatarissen van zijn keuze, al dan niet werkende leden.

De handelingen die de vereniging verbinden en niet tot het dagelijks of gewoon beheer behoren, worden ondertekend door de Voorzitter en twee bestuurders.

2. De rechtsgedingen, als eiseres of als verweerster, worden gevoerd door de zorgen van de Voorzitter en van een andere bestuurder.

3. Dagelijks Bestuur

Alle daden van gewoon of dagelijks bestuur worden geldig gesteld door de secretaris (administratie) of

de schatbewaarder (financiële transacties), of zelfs door derden, werkende leden of anderen, die de Raad van Bestuur onder zijn verantwoordelijkheid te dien einde kan afvaardigen.

Financiële transacties, die niet het voorwerp hebben uitgemaakt van een beslissing van de Raad van Bestuur, en die een bedrag overschrijden dat jaarlijks door de Raad van Bestuur zal worden

vastgelegd, dienen ondertekend te zijn door de schatbewaarder en een lid van de Raad van Bestuur, jaarlijks aan te duiden.

4. De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de secretaris, of door de voorzitter tesamen met een bestuurder, en zo dikwijls als het belang van de vzw het vereist.

De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid door één der

ondervoorzitters in rangorde van prioriteit.. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de vzw of in elke andere plaats in België, aangewezen in de oproeping.

Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de voorzitter en de secretaris en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de Werkende leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het KB. van 27 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

5, Dagelijks Bestuur : beperkingen

De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vzw, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens artikel 4 van de V&S-Wet de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is. Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan niet aan derden worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt.

Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder in het gedrang.

6. Externe Vertegenwoordigingsmacht

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de vzw in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden.

De Raad van Bestuur of de bestuurders, die de vzw vertegenwoordigen, kunnen gevolmachtigden van de vzw aanstellen: de gevolmachtigden verbinden de vzw binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

7. Bekendmakingsvereisten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De benoeming van de Leden van de Raad van Bestuur en van de personen gevolmachtigd om de vzw te vertegenwoordigen en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter Griffie van de Rechtbank van Koophandel, en een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen van het Belgische Staatsblad te worden bekendgemaakt, volgens de gegevens bedoeld in artikel 9 V&S-wet.

8. Aansprakelijkheid van de leden en de bestuurders

De Bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vzw.

Tegenover de vzw en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en ze zijn aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun dagelijks bestuur.

9. Toezicht door een commissaris

Zolang de vzw voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen, vermeld in artikel 17 §5 V&S-wet niet overschrijdt, is de vzw niet verplicht een commissaris te benoemen.

Artikel 13: Beslissingen

1. De beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige leden.

2. Bij staking van stemmen, is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

TITEL IV

ALGEMENE VERGADERING VAN DE V.Z.W.

Artikel 14: Samenstelling

De Algemene Vergadering bestaat uit de Werkende Leden.

Alle Werkende Leden hebben gelijk stemrecht : elk werkend lid heeft één stem.

Waarnemers kunnen de Algemene Vergadering bijwonen en mogen, mits toestemming van de Voorzitter, zich tot de Algemene Vergadering richten.

Toetredende leden hebben noch stemrecht in de Raad van Bestuur, noch in de Algemene Vergadering. Artikel 15: Bevoegdheden

1. De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering worden uitgeoefend, overeenkomstig de toepassing van artikel 4,1°-8 V&S-wet, dat van dwingend recht is :

1.De wijziging van de Statuten

2.De benoeming en de afzetting van de bestuurders

3.De benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van diens bezoldiging.

4.De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

5.De goedkeuring van de begroting en van de rekeningen

6.De ontbinding van de vereniging

7.De uitsluiting van een lid.

8.De omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

En verder alle gevallen waarin de Statuten dat vereisen overeenkomstig artikel 4,9° V&S-wet.

2. De gewone Algemene Vergadering van de v.z.w. wordt gehouden op datum van de 1 ste vergadering van de Provinciale Studiecommissie van het nieuwe seizoen, doch uiterlijk in oktober.

De werkende leden zullen daartoe acht dagen op voorhand schriftelijk door de secretaris of, indien verhinderd, door de voorzitter en een lid van de Raad van Bestuur, worden opgeroepen.

De agenda wordt bij de oproeping gevoegd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Elk voorstel, ondertekend door minstens één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht.

3. Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden

samengeroepen door de Voorzitter of minstens 2 bestuurders, alsook op verzoek van minstens 1/5 van alle Werkende Leden. De oproeping daartoe gebeurt op dezelfde manier als deze voor de gewone Algemene Vergadering.

Artikel 16: Quorum

1. Behoudens voor wijzigingen van de statuten en de ontbinding van de vereniging, is de vergadering geldig samengesteld indien tenminste de helft der leden aanwezig is.

De beslissingen worden genomen bij volstrekte meerderheid der stemmen. Bij staking der stemmen is het voorstel verworpen.

2. Over een statutenwijziging of de ontbinding van de vereniging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk vermeld staan in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de aanwezige leden.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig is, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten met de voorziene meerderheid, ongeacht het aantal aanwezige leden.

De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Artikel 17: Vertegenwoordiging - Stemming

Leden die niet op de Algemene Vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere leden worden

vertegenwoordigd: elk lid kan maximum één volmacht dragen.

De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door 1/3 van de

Werkende Leden, die aanwezig zijn, door geheime stemming.

Persoonsgebonden stemmingen zullen altijd geheim zijn.

Artikel 18: Publikatie

Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de Werkende Leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

TITEL V

MAATSCHAPPELIJK JAAR

Artikel 19: Duur

Het maatschappelijk jaar, aangevangen op 1 juli 2010 en normaal eindigende op 30.06.2011, wordt verlengd tot 3111212011.

De volgende maatschappelijke jaren beginnen op 1 januari en eindigen op 31 december.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde artikel 17 V&S-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

TITEL Vl

BOEKHOUDING  JAARREKENING - BEGROTING

Artikel 20: Boekhouding en Jaarrekeningen

De Jaarrekening wordt neergelegd in het dossier, gehouden op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26 novies V&S-wet.

De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar, alsook een voorstel van begroting, ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Algemene Vergadering.

TITEL VII

MOD 2.2

ti ervo:g

ONTBINDING

Artikel 21: Maatschappelijk bezit

Bij ontbinding van de vereniging worden de maatschappelijke activa toegewezen aan de K.L.V., vereniging van gemeen recht.

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief, worden neergelegd ter Griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad, overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26 novics van de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

Opgemaakt te Hasselt, op 10.10.2011

Gilbert TIMMERMANS, voorzitter

Willy BROCKMANS, 1ste ondervoorzitter

Romain APPELTANS, e ondervoorzitter

Danny VANMEERT, secretaris

Jos Boesmans, penningmeester

~ E:í~-. Afz. NrF:i Luik ~ ~Serrn^c'.G~  . ~~.'.: i ~P.F~~. n 7$Gê.~1 ,i_:~: ~" . . ~ _"i(a r~~ 'hn^- ~ , e a," C , ~;_~

~ ..c ~é 9t $~ - ~'. ~ ~ ~ i~ 1 ;~ ~:~.~ C.8 '^~î`f.'.:~_--:.~' rG" :S . .ùI '1^.:' C~ ~7.. CÍ»

C8'-i2rÇ+C: Ga verenlg',ig, c:ichan,., c:F c.'Cj'î:'£r`2._.. ...-z:2..1 .í=rr d~"C9i1 té v_a~f.;:C:ortll.^.,zfl



[r'e7;>c : lâsrr en hE, dte:tc^'rg

17/05/2011
ÿþ Moo2.2

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie





beh RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

aa 05 -05- 2011

Be

Sta

1

*iiovasas*



H/Meier

Ondememingsnr : Benaming

(voluit) : ...Kor13r1kl i jke Li rrlbur e Verstand?ouciinü

(verkort) : KLV

Rechtsvorm : VZW

Zetel : BOEKSTRAAT, 130, 3500 HASSELT

Onderwerp akte : Samenstelling Raad van Bestuur, en kleine wijzigingen aan de statuten na buitengewone Algemene Vergadering van 6.4.2010

Ontslag van bestuurders

SCHIEPERS Pierre, Lijsterbessenstraat, 15, 3690 Neeroeteren

JASPERS Johnny, Europalaan, 109 Bus 3, 3600 Genk

Benoeming van bestuurders

JEURISSEN Jean, Omstraat, 14, 3740 Bilzen

APPELTANS Romain, Weyerstraat, 1, 3850 Nieuwerkerken

De Raad van Bestuur is dan nu als volgt samengesteld:

TIMMERMANS Gilbert, Aniciuspark 8 bus 7, 3700 Tongeren- Voorzitter BROCKMANS Willy, Pelsveld 21, 3583 Beringen  lste ondervoorzitter APPELTANS Romain, Weyerstraat 1, 3850 Nieuwerkerken- 2de ondervoorzitter

JEURISSEN Jean, Omstraat 14, 3740 Bilzen- Secretaris

BOESMANS Jos, Berenbroekstraat 111, 3600 Genk- Penningmeester

De statuten na de wijzigingen zijn als volgt:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

De volgende comparanten:

BOESMANS Jos,

Berenbroekstraat 111, 3600 GENK (geboren op 19.09.1955 te Hasselt)

BROCKMANS Willy,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

%ro.e" ., " nim" m.., o., tio...tº%eVa.,i.,.,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Pelsveld, 21, 3583 BERINGEN (geboren op 18.01.43 te Hasselt)

JASPERS Johnny, Roger, Ghislain

Europalaan, 109 Bus 3, 3600 GENK (geboren op 09.11.45 te Bilzen)

SCHIEPERS Pierre,

Lijsterbessenstraat, 15, 3690 NEEROETEREN (geboren op 09.08.37 te Neeroeteren)

TIMMERMANS Gilbert,

Aniciuspark 8 bus 7, 3700 TONGEREN (geboren op 26.06.1945 te Nerem)

Teneinde aan de onder hen bestaande feitelijke vereniging K. Limburgse Verstandhouding de voordelen van de wet van 27.06.1921 te verzekeren, zijn - in uitvoering van de volmacht die hen door de feitelijke vereniging, gehouden te Hasselt op 08 maart 2004, werd verleend- overeengekomen een Vereniging zonder winstoogmerk op te richten.

De vereniging wordt opgericht ais een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en stichtingen gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 01 juli 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 02 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003, waarvan de statuten als volgt worden vastgelegd:

TITEL I

BENAMING - ZETEL - VOORWERP - DUUR

Artikel 1: Benaming

De vereniging draagt de naam "Koninklijke Limburgse Verstandhouding", afgekort K.L.V.

Artikel 2: Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd: Boekstraat, 130, 3500 Hasselt  Gerechtelijk arrondissement Hasselt.

Artikel 3: Voorwerp - Duur

1. De vereniging heeft tot doel de organisatie en de verspreiding van het voetbal in al zijn vormen. Zij verwezenlijkt haar doel door het tot stand brengen, beheren, organiseren, ondersteunen en leiden van alle werken met dezelfde doelstellingen en neemt het dagelijks bestuur, het financiële en administratieve beheer waar van de Provinciale Studiecommissie van de K.L.V zoals bepaald in het reglement van inwendige orde.

2. Daarnaast kan de vzw alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

3. Zij ontzegt zich elke politieke of confessionele discussie.

4. De duur van de vereniging is onbeperkt.

TITEL Il

WERKENDE LEDEN  TOEGETREDEN LEDEN - AANVAARDING - UITTREDING - BIJDRAGEN -

Artikel 4: Werkende leden

De vereniging is samengesteld uit werkende leden wier minimumaantal bepaald is op vijf met alle rechten en verplichtingen die in de V & S-Wet en deze statuten worden beschreven.

Enkel de natuurlijke personen die volgens het `Reglement van inwendige orde" behoren tot het bestuur van de Provinciale Studiecommissie zijn werkend lid.

Artikel 5: Toegetreden Leden

Elke natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie die de doelstellingen van de VZW Limburgse Verstandhouding ondersteunt, kan een aanvraag indienen om toegetreden lid te worden.

F

MOD2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

De Raad van Bestuur beslist discretionair en zonder verdere motivatie dat een kandidaat niet wordt aanvaard als toegetreden lid.

Toegetreden Leden hebben enkel de rechten en de plichten die in deze statuten worden omschreven.

Toegetreden Leden hebben geen stemrecht.

Artikel 6: Ontslag

Werkende leden kunnen zich op elk ogenblik uit de vzw terugtrekken door een formeel schrijven te richten aan de Secretaris van de Raad van Bestuur. Het ontslag zal 1 maand na dit schrijven ingaan.

Toegetreden leden kunnen zich op elk ogenblik uit de vzw terugtrekken bij middel van een schriftelijk bericht aan de Secretaris van de Raad van Bestuur. Het ontslag wordt effectief 1 maand volgend op de verzending van de brief.

Het ontslagnemend werkend of toegetreden lid zal echter wel verplicht worden tot de betaling van de eventuele lidmaatschapsbijdrage en tot de deelname in de kosten die werden goedgekeurd voor het jaar waarin het ontslag wordt ingediend (art. 2,8° VEES-wet)

Artikel 7: Beëindiging van Lidmaatschap

Het werkend lid verliest zijn hoedanigheid ofwel:

-indien het niet meer is opgenomen in het Bestuur van de Provinciale Studiecommissie.

-door ontslag

-door uitsluiting overeenkomstig de bepalingen van de wet van 02 mei 2002

Als een werkend lid in strijd handelt met de doelstellingen van de vzw, kan diens lidmaatschap op voorstel van de Raad van Bestuur of op verzoek van minstens 1/5 van aile werkende leden worden beëindigd door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering waarop minstens '/+ van alle werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en waarbij voor de beslissing een 2!3 meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden is vereist.

Het werkend lid, waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht te worden gehoord.

Toegetreden leden, die handelen in strijd met de doelstellingen van de vzw, kunnen door eenzijdig besluit van de Raad van Bestuur worden uitgesloten van het lidmaatschap.

Artikel 8: Rechten

Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vzw op grond van de enkele hoedanigheid van lid.

Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt ten allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vzw, enz.

Artikel 9: Bijdragen

De werkende leden dienen geen bijdrage te betalen.

In geval er wordt beslist tot het betalen van een lidmaatschapsbijdrage zal die jaarlijks worden vastgelegd door de Raad van Bestuur en zal die maximum ¬ 200,- bedragen.

Artikel 10: Register van de Leden

Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register van de leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen, geboortedatum, geboorteplaats en woonplaats van de leden of, ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel.

Bovendien moeten alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden door toedoen van de Raad van Bestuur in dat register worden ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

TITEL III

ADMINISTRATIE - DAGELIJKS BESTUUR

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 11: Raad van Bestuur

De v.z.w. K. Limburgse Verstandhouding wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit maximaal zes leden, waaronder een voorzitter, twee ondervoorzitters, een secretaris en een schatbewaarder, benoemd en afzetbaar zoals voorzien in art. 10 van het reglement van inwendige orde .

Indien de afgevaardigde van de Provincie Limburg in het Uitvoerend Comité van de K.B.V.B. niet één van voornoemde functies waarneemt, maakt hij eveneens deel uit van de Raad van Bestuur.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit de kosten, die zij maken in het kader van de uitoefening van hun mandaat kunnen worden vergoed, mits beslissing van de Raad van Bestuur.

Artikel 12: Bevoegdheden van de Raad van Bestuur - Algemeen Beheer - Dagelijks Beheer

1. De bevoegdheden van de Raad van Bestuur zijn deze bepaald bij de wet.

De Raad mag, buiten de bevoegdheid voortvloeiend uit de wet of uit de statuten, bijzondere machtigingen verlenen aan mandatarissen van zijn keuze, al dan niet werkende leden.

De handelingen die de vereniging verbinden en niet tot het dagelijks of gewoon beheer behoren, worden ondertekend door de Voorzitter en twee bestuurders.

2. De rechtsgedingen, als eiseres of als verweerster, worden gevoerd door de zorgen van de Voorzitter en van een andere bestuurder.

3. Dagelijks Bestuur

Alle daden van gewoon of dagelijks bestuur worden geldig gesteld door de secretaris (administratie) of

de schatbewaarder (financiële transacties), of zelfs door derden, werkende leden of anderen, die de Raad van Bestuur onder zijn verantwoordelijkheid te dien einde kan afvaardigen.

Financiële transacties, die niet het voorwerp hebben uitgemaakt van een beslissing van de Raad van Bestuur, en die een bedrag overschrijden dat jaarlijks door de Raad van Bestuur zal worden

vastgelegd, dienen ondertekend te zijn door de schatbewaarder en een lid van de Raad van Bestuur, jaarlijks aan te duiden.

4. De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de secretaris, of door de voorzitter telamen met een bestuurder, en zo dikwijls als het belang van de vzw het vereist.

De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid door één der ondervoorzitters in rangorde van prioriteit.. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de vzw of in elke andere plaats in België, aangewezen in de oproeping.

Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de voorzitter en de secretaris en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de Werkende leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 27 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

5. Dagelijks Bestuur : beperkingen

De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vzw, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens artikel 4 van de V&S-Wet de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is. Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kart niet aan derden worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt.

Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder in het gedrang.

6. Externe Vertegenwoordigingsmacht

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de vzw in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden.

De Raad van Bestuur of de bestuurders, die de vzw vertegenwoordigen, kunnen gevolmachtigden van de vzw aanstellen: de gevolmachtigden verbinden de vzw binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

7. Bekendmakingsvereisten

De benoeming van de Leden van de Raad van Bestuur en van de personen gevolmachtigd om de vzw te vertegenwoordigen en hun ambtsbeéindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter Griffie van de Rechtbank van Koophandel, en een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen van het Belgische Staatsblad te worden bekendgemaakt, volgens de gegevens bedoeld in artikel 9 V&S-wet.

8. Aansprakelijkheid van de leden en de bestuurders

De Bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vzw.

Tegenover de vzw en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en ze zijn aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun dagelijks bestuur.

9. Toezicht door een commissaris

Zolang de vzw voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen, vermeld in artikel 17 §5 V&S-wet niet overschrijdt, is de vzw niet verplicht een commissaris te benoemen.

Artikel 13: Beslissingen

1. De beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige leden.

2. Bij staking van stemmen, is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

TITEL IV

ALGEMENE VERGADERING VAN DE V.Z.W.

Artikel 14: Samenstelling

De Algemene Vergadering bestaat uit de Werkende Leden.

Alle Werkende Leden hebben gelijk stemrecht : elk werkend lid heeft één stem.

Waarnemers kunnen de Algemene Vergadering bijwonen en mogen, mits toestemming van de Voorzitter, zich tot de Algemene Vergadering richten.

Toetredende leden hebben noch stemrecht in de Raad van Bestuur, noch in de Algemene Vergadering. Artikel 15: Bevoegdheden

1. De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering worden uitgeoefend, overeenkomstig de toepassing van artikel 4,1°-8 V&S-wet, dat van dwingend recht is :

1.De wijziging van de Statuten

2.De benoeming en de afzetting van de bestuurders

3.De benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van diens bezoldiging.

4.De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

5.De goedkeuring van de begroting en van de rekeningen

6.De ontbinding van de vereniging

7.De uitsluiting van een lid.

8.De omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

En verder aile gevallen waarin de Statuten dat vereisen overeenkomstig artikel 4,9° V&S-wet.

2. De gewone Algemene Vergadering van de v.z.w. wordt gehouden op datum van de 1ste vergadering van de Provinciale Studiecommissie van het nieuwe seizoen, doch uiterlijk in oktober.

De werkende leden zullen daartoe acht dagen op voorhand schriftelijk door de secretaris of, indien verhinderd, door de voorzitter en een lid van de Raad van Bestuur, worden opgeroepen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

" MOO 2.2

R 1 e

.' De agenda wordt bij de oproeping gevoegd.

Elk voorstel, ondertekend door minstens één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht.

3. Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden

samengeroepen door de Voorzitter of minstens 2 bestuurders, alsook op verzoek van minstens 115 van alle Werkende Leden. De oproeping daartoe gebeurt op dezelfde manier als deze voor de gewone Algemene Vergadering.

Artikel 16: Quorum

1. Behoudens voor wijzigingen van de statuten en de ontbinding van de vereniging, is de vergadering geldig samengesteld indien tenminste de helft der leden aanwezig is.

De beslissingen worden genomen bij volstrekte meerderheid der stemmen. Bij staking der stemmen is het voorstel verworpen.

2. Over een statutenwijziging of de ontbinding van de vereniging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk vermeld staan in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de aanwezige leden.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig is, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten met de voorziene meerderheid, ongeacht het aantal aanwezige leden.

De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Artikel 17: Vertegenwoordiging - Stemming

Leden die niet op de Algemene Vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere leden worden

vertegenwoordigd: elk lid kan maximum één volmacht dragen.

De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door 113 van de

Werkende Leden, die aanwezig zijn, door geheime stemming.

Persoonsgebonden stemmingen zullen altijd geheim zijn.

Artikel 18: Publikatie

Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de Werkende Leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

TITEL V

MAATSCHAPPELIJK JAAR

Artikel 19: Duur

Het maatschappelijk jaar begint op 1 juli en eindigt op 30 juni.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde artikel 17 V&S-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

TITEL VI

BOEKHOUDING  JAARREKENING - BEGROTING

Artikel 20: Boekhouding en Jaarrekeningen

De Jaarrekening wordt neergelegd in het dossier, gehouden op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26 novies V&S-wet.

De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar, alsook een voorstel van begroting, ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Algemene Vergadering.

TITEL VII

MOD 2.2

" Voorbehouden Hian het . 'Belgisch

Staaaatsblaadd V

Luik B - Vervolg

ONTBINDING

Artikel 21: Maatschappelijk bezit

Bij ontbinding van de vereniging worden de maatschappelijke activa toegewezen aan de K.L.V., vereniging van gemeen recht.

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeêindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief, worden neergelegd ter Griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad, overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26 novics van de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

Opgemaakt te Hasselt, op 06.04.2010,

Gilbert TIMMERMANS, voorzitter

Jean JEURISSEN, secretaris

Willy BROCKMANS, 1 Rte ondervoorzitter

Romain APPELTANS, 2tl8 ondervoorzitter

Jps BOESMANS, penningmeester

Timmermans Gilbert, voorzitter

Jeurissen Jean, secretaris gc

Brockmans Willy, 1 ste ondervoorzitter

Appeltans Romain, 2de ondervoorzitter

Boesmans Jos, penningmeester

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
KONINKLIJKE LIMBURGSE VERSTANDHOUDING, AFGEK…

Adresse
BROEKSTRAAT 130 3500 HASSELT

Code postal : 3500
Localité : HASSELT
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande