KONINKLIJKE SCHUTTERIJ SINT-SEBASTIAAN DORNE

Divers


Dénomination : KONINKLIJKE SCHUTTERIJ SINT-SEBASTIAAN DORNE
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 415.272.539

Publication

03/06/2014
ÿþ11 = In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd ter griffie dor rechtbank v, koophandel Antwerpen, afd. Tengeren

111ff I II II 111111111 I1 I1II III !II1

*14110941*

22 -05- 2014

DEI

griffier,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Benaming KONINKLIJKE SCHUTTERIJ SINT-SEBASTIAAN DORNE



Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel:: Nielerstraat 18 te 3680 Maaseik

" Ondernemingsnr: 0415.272.539

Voorwerp akte': Statutenwijziging -Wijziging Raad van Bestuur

STATUTENWOZIGING

HOOFDSTUK 1: NAAM, ZETEL, DOEL DUUR

Artikel 1

a. De vereniging draagt de naam Koninklijke Schutterij Sint-Sebastiaan Dome.

b. Aile akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken uitgaande van de vereniging, moeten

haar benaming dragen, met onmiddellijk daarvoor of daarachter de woorden 'Vereniging zonder

winstoogmerk" of de afkorting "VZVV"

Artikel 2

a. De vereniging is gevestigd Nielerstraat 18 te 3680 Maaseik. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Tongeren,

b, Aile stukken voorgeschreven door de wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

c. Deze zetel kan worden overgebracht naar een andere plaats bij eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur. Deze beslissing wordt gepubliceerd in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel:

> de leden van de vereniging te bekwamen in het schieten met de zware buks en de luchtkarabijn

> de bevordering van het schutterswezen en de schutterstraditie

> de bevordering van de samenwerking tussen verenigingen, bonden en federaties die eenzelfde doel

nastreven

> de bevordering van het bespelen van de door de schutterij gevoerde muziekinstrumenten

> de leden van de vereniging te bekwamen in de disciplines aangeboden door de Oud Limburgs

Schuttersfederatie.

Om dit doel te verwezenlijken kan de vereniging overeenkomsten afsluiten, samenwerkingsverbanden aangaan, deelnemen aan projecten, deelnemen in organisaties.

De vereniging kan alle middelen aanwenden die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomende commerciale en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten altijd volledig zullen bestemd worden voor de verwezelijking van de ideee niet-winstgevende doelstellingen.

Artikel 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

De vereniging kan ten allen tijde worden ontbonden overeenkomstig artikel 18 van de wet van 02052002

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

HOOFDSTUK LEDEN, VOORWAARDEN VAN TOETREDING, UITTREDING EN UITSLUITING Artikel 5

a. De vereniging omvat:

> de 'werkende leden' , hierna afgekort als 'de leden'

> de 'steunende leden' , ttz niet-werkende !eden die via steunverlening (bijv. financiële steun, kostenloze

hulp bij de organisatie en/of realisatie van activiteiten de vereniging behulpzaam (willen) zijn bij de

verwezenlijking van haar doel

> de 'ereleden' ttz niet-werkende leden die een (persoonlijke) bijzondere verdienste hebben betreffende de

verwezenlijking door de vereniging van haar deel.

b. De rechten en verplichtingen van de steunende leden en ereleden die als 'toegetreden leden' kunnen worden beschouwd in de zin van artikel Mer van de VZW-wet van 02052002 worden uitsluitend en alleen behandeld door het huishoudelijk reglement dat dienaangaande door de Raad van Bestuur opgesteld wordt.

Deze statuten zelf hebben op uitzondering van huidig artikel uitsluitend betrekking op de werkende leden, hierna afgekort 'de leden'.

Artikel 6

a. Het aantal leden is onbeperkt doch mag niet minder dan DRIE bedragen.

b. Het lidmaatschap is persoonlijk en kan in geen geval overgedragen worden aan erfgenamen, rechtsopvoigers, derden, e.d...

c. iedereen kan lid worden van de vereniging. Hij dient zijn aanvraag schriftelijk in te dienen bij de Raad van Bestuur. Tevens dient men schriftelijk zijn instemming te betuigen met het doel, de statuten en het huishoudelijk reg lement van de vereniging.

d. De Raad van Bestuur beslist bij geheime stemming over de toetreding binnen de termijn die ze daarvoor nodig acht, maximaal binnen de vier weken na ontvangst van de aanvraag. De beslissing van de Raad van Bestuur dient niet te worden gerechtvaardigd.

Artikel 7

De leden zijn niet persoonlijk gebonden door de verbintenissen van de vereniging.

Artikel 8

De leden betalen jaarlijks een bijdrage van maximum 100 ¬ .

Artikel 9

a, Uittreding en uitsluiting gebeuren overeenkomstig artikel 12 van de wet van 02052002,

b. leder lid kan op ieder ogenblik een schriftelijke aanvraag indienen bij de Raad van Bestuur om uit de vereniging te treden.

c. Het verzoek tot uittreding van een lid gericht aan de Raad van Bestuur kan nooit worden geweigerd. Het uittreden gaat pas in na de eerstvolgende bijeenkomst van de Raad van Bestuur, mits naleving van de bepalingen van het huishoudelijk reglement.

d. Elk lid dat zijn bijdrage niet betaalt, wordt geacht te zijn uitgetreden.

e. De voorwaarden en procedure betreffende de uitsluiting van een lid zijn vermeld in het huishoudelijk reglement van de vereniging.

f. Tegen uitsluiting staat geen verhaal open.

Artikel 10

a. Een uitgetreden of uitgesloten lid, of de erfgenamen van een overleden lid kunnen geen aanspraak maken op het maatschappelijk fonds van de vereniging en kunnen geen overlegging van rekeningen, verzegeling of inventaris vorderen.

.b. Een lid dat uittreedt of uitgesloten is, kan geen aanspraak maken op het bezit van de vereniging en kan betaalde bijdragen niet terugvorderen.

c. Uitgetreden of uitgesloten leden verliezen al hun rechten, aanspraken en bevoegdheden die ze krachtens hun lidmaatschap in of tegen de vereniging bezitten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

HOOFDSTUK 3: BESTUUR EN DAGELIJKS BEHEER

Artikel 11

a, De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur bestaande uit tenminste drie en ten hoogste

negen leden.

b De Raad van Bestuur wordt verkozen door de Algemene Vergadering.

c, Het mandaat van de verkozenen bedraagt maximum drie jaar. Het mandaat kan te allen tilde door de

Algemene Vergadering worden ingetrokken.

cE Uittredende leden van de Raad van Bestuur zijn herkiesbaar.

e. Enkel leden van de vereniging kunnen als lid van de Raad van Bestuur worden verkozen. leder meerderjarig lid die minstens 2 Jaar lid is van de vereniging Kan zich kandidaat stellen tot het begin van de stemming.

f. Voor de verkiezing van een bestuurder is een gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen vereist Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter en bij diens afwezigheid de stem van de ondervoorzitter doorslaggevend.

g. De afzetting van een bestuurder vereist steeds een 2/3de meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

h. In geval van eigen ontslag blijven de bestuurders in functie tot in bun vervanging voorzien is.

Artikel 12

a, De Raad van Bestuur kiest onder haar leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en/of een penningmeester.

b, De Raad van Bestuur vergadert op verzoek van de voorzitter of van drie bestuurders. Dit verzoek wordt schriftelijk meegedeeld aan aile leden van de Raad van Bestuur, minstens acht kalenderdagen op voorhand per gewone brief en/of e-mail, waarin de agenda van de vergadering is vermeld.

c. De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de ondervoorzitter. Bij afwezigheid, wordt de ondervoorzitter op zijn beurt vervangen door de oudste aanwezige bestuurder,

Artikel 13

a, De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe vergadering worden samengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien tenminste drie bestuurders aanwezig zijn.

b. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid (= de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

c. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die na goedkeuring door de leden van de Raad van Bestuur worden bewaard in een door de secretaris aangelegd klassement.

d, Een bestuurder kan slechts aan één ander bestuurder geldig volmacht verlenen om hem op een vergedering te vertegenwoordigen en zijn stemrecht uit te oefenen. Eén en dezelfde bestuurder mag maximum houder zijn van één volmacht.

e. De bestuurders oefenen, bij gebrek aan andersluidende besEissing van de Algemene Vergadering, hun mandaat kosteloos uit. De kosteloosheid neemt niet weg dat, na beslissing van de Raad van Bestuur, bepaalde uitgaven en onkosten worden terugbetaald op voorlegging van een onkostennota.

Artikel 14

a, De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

b. De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid voor het beheer, de bewaring en de beschikking omtrent de roerende en onroerende goederen en de rechten van de vereniging.

o, De Raad van Bestuur kan aile leden bijzondere volmachten toekennen.

d, Tegenover derden is de vereniging verbonden hetzij door de handtekening van twee bestuurders, waaronder deze van de voorzitter, of van drie bestuurders waaronder zijn vervanger zoals bepaald in artikel 12c.

e, Bestuurders die namens de Raad van Bestuur optreden moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of enige machtiging.

f. De bestuurders gaan, door functie, geen enkele persoonlijke verplichting aan en zijn alleen verantwoordelijk voor de uitoefening van hun opdracht.

g. De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de Raad van Bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

afgebakend door de Raad van Bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan ten allen tijde met onmiddellijke ingang door de Raad van Bestuur worden ingetrokken.

Artikel 15

a, De Raad van Bestuur beschikt over de meest uitgebreide machten om te handelen in naam van de vereniging en aile daden van bestuur en beschikking te stellen die nodig of dienstig (kunnen) zijn voor het bereiken van het doel van de vereniging, met uitzondering van die bevoegdheden die volgens de wet of deze statuten aan de Algemene Vergadering voorbehouden zijn. In die zin kan hij namelijk aile toelagen, schenkingen en legaten aanvaarden en verwerpen, alle betalingen doen en ontvangen en daarvan kwijtschrift geven of eisen, aile inbewaargevingen doen en ontvangen, alle roerende en onroerende verkrijgen evenals huren of verhuren, zelfs voor langer dan negen jaar, alle private of officiële subsidies en tegemoetkomingen aanvaarden en ontvangen, aile contracten en ondernemingen aannemen en sluiten, pleiten als eiser of verweerder voor alle rechtbanken en alle vonnissen uitvoeren. Deze opsomming is niet beperkend.

b, De Raad van Bestuur is eveneens gemachtigd, na goedkeuring door de Algemene Vergadering, alle roerende en onroerende goederen te vervreemden of te ruilen, alle verkopingen aan te nemen en te sluiten, alle leningen met waarborg te sluiten, toe te stemmen in de hypotheek van de onroerende goederen van de vereniging, van alle zakelijke of uit de verplichtingen voortspuitende rechten afstand te doen, evenals van aile zakelijke en persoonlijke waarborgen.

c. De Raad van Bestuur kan zich onder meer door één of meerdere niet-leden of niet-bestuurders laten bijstaan die slechts adviserende bevoegdheid hebben en niet over een stemrecht beschikken.

d, De Raad van Bestuur vaardigt aile huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt of waartoe hij krachtens huidige statuten verplicht is.

HOOFDSTUK 4: DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 16

a, De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen telkens de statuten dit vereisen,

b. De Algemene Vergadering vindt minstens éénmaal per jaar plaats, voor één maart,

c. De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur bij gewone brief en/of e-mail gericht aan elk lid van de vereniging, ten minste acht kalenderdagen op voorhand. De oproeping bevat dag, datum, uur en plaats van de samenkomst alsmede de dagorde;

d, De Raad van Bestuur is verplicht de Algemene Vergadering samen te roepen wanneer één vijfde van de leden daartoe een schriftelijk verzoek richt aan de Raad van Bestuur. In dat geval is de Raad van Bestuur verplicht de Algemene Vergadering samen te roepen binnen de 21 dagen. Het samenkomen van de Algemene Vergadering moet plaatsvinden binnen de 30 dagen na ontvangst van het verzoek.

Artikel 17

a. Elk als naar recht ingeschreven lid mag deelnemen aan de Algemene Vergadering.

b. Elk meerderjarig lid heeft gelijk stemrecht en beschikt over één stem.

c. Elk stemgerechtigd lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Hiervoor is een schriftelijke volmacht nodlg die bij het verslag van de Algemene Vergadering gevoegd wordt. Elk stemgerechtigd lid kan evenwel slechts één ander stemgerechtigd lid vertegenwoordigen. Volmachten moeten bij aanvang van de vergadering worden geregistreerd.

Artikel 18

a. De vergadering kan rechtsgeldig beslissen wanneer de helft van de leden aanwezig is of vertegenwoordigd is, met uitzondering van vergaderingen die over wijzigingen van statuten handelen.

b. De vergadering betreffende wijzigingen van statuten is regelmatig samengesteld wanneer twee derde van de leden aanwezig is of vertegenwoordigd is.

C. Bij onvoldoende aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden zal de Raad van Bestuur een tweede vergadering samenroepen met dezelfde agenda. Deze moet plaatsvinden binnen vijftien dagen na de eerste vergadering. Deze tweede vergadering kan rechtsgeldig beslissen indien tenminste twee derde van de bestuurders aanwezig zijn.

d. De beslissingen worden, bij gebreke aan andersluidende bepalingen, genomen met gewone meerderheid (= de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Wanneer slechts een gewone meerderheid vereist is, zal bij staking van stemmen de stem van de voorzitter of van zijn vervanger beslissend zijn.

Artikel 19

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van bestuur of bij belet door de ondervoorzitter. Bij afwezigheid, wordt de ondervoorzitter op zijn beurt vervangen door de oudste aanwezige bestuurder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 20

a. De Algemene Vergadering heeft enkel de bevoegdheden die haar door de wet of deze statuten zijn toegekend.

b. Tot de bevoegdheid van de Algemene Vergadering zijn voorbehouden; wijziging van de statuten (enkel geldig ais vier vijfde van de aanwezige en/of vertegenwoordigde leden akkoord zijn), benoeming of afzetting van de bestuurders, uitsluiting van leden, goedkeuring van rekeningen en begrotingen, benoeming van commissarissen voor controle van de rekeningen, vrijwillige ontbinding van de vereniging, vernietiging van de beslissingen die de grenzen overschrijden van de bevoegdheden door deze statuten toegekend aan de Raad van Bestuur.

c. De Algemene Vergadering kan op voorstel van de Raad van Bestuur een huishoudelijk reglement opstellen.

Artikel 21

a. De beslissingen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in verslagen en getekend door de voorzitter en de secretaris,

b. De verslagen worden bewaard op de zetel van de vereniging.

c. Alle leden kunnen, na schriftelijk verzoek bij de Raad van Bestuur, op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, evenals de notulen en beslissingen van de Algemene Vergadering en van de Raad van Bestuur alsook alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

HOOFDSTUK 5: BEGROTINGEN, REKENINGEN EN CONTRÔLE

Artikel 22

a. Het boekjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december.

b. De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en de begroting voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de Algemene Vergadering zich, bij afzonderlijke stemming uit over de kwijting aan de bestuurders en, desgevallend, de commissaris(sen).

c. De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel.

d. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de bepalingen van de VZW-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

e. Eventueel voordelige saldi worden overgedragen op volgend boekjaar om gebruikt te worden volgens de doelstellingen van de vereniging.

Artikel 23

a, De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid, vanuit oogpunt van de VZW-wet en de statuten, van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt opgedragen aan twee commissarissen die worden benoemd door de Algemene Vergadering,

b. De commissarissen hebben een onbeperkt recht van controle over alle verrichtingen van de vereniging. Ze mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen van aile geschriften van de vereniging.

HOOFDSTUK 6: ONTBINDING, VEREFFENING

Artikel 24

a. Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals de wet voorziet.

b. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, evenals de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 25

a. In geval van ontbinding worden, na aanzuivering van de schulden, de activa en de bezittingen van de vereniging overgedragen ter bewaring voor een periode van tien jaar aan de parochie Sint-Donatus Dome die er tijdens die periode niet over mag beschikken,

b. Bij heroprichting van een VZW met dezelfde doelstelling binnen de parochie dienen deze gelden en bezittingen ter beschikking worden gesteld aan deze VZW.

HOOFDSTUK 7: DIVERSE BEPALINGEN

Artikel 26

De Raad van Bestuur mag een huishoudelijk reglement opstellen dat de toepassingsvoorwaarden van deze statuten vaststelt. Dit reglement en de wijzigingen ervan moeten worden goedgekeurd door de Algemene Vergadering.

Artikel 27

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, of de wetgeving die deze wet zou vervangen toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

VV1JZIGING RAAD VAN BESTUUR

Ontslag

De heer Janssen Jos, geboren 22 september 1966 te Antwerpen en wonende Eindstraat 9, 3680 Opoeteren, neemt ontslag als voorzitter van de vereniging met ingang van 1 januari 2013. Hij blijft lid van de Raad van Bestuur.

De heer Mathieu Janssen, geboren 9 april 1936 te Opoeteren en wonende Daalstraat 14, 3680 Opoeteren, neemt ontslag als lid van de Raad van Bestuur met ingang van 25 februari 2013

De heer Antonius Segers, geboren 2 juli 1949 te Bree en wonende Randstraat 31, 3680 Opoeteren, neemt ontslag als lid van de Raad van Bestuur met ingang van 25 februari 2013

De heer Jan Gents, geboren 20 december 1947 te Opoeteren en wonende Heerstraat 80b2, 3660 Opglabbek, neemt ontslag als lid van de Raad van Bestuur met ingang van 25 februari 2013

Benoeming

De heer Geebelen Ivoi geboren 17 mei 1964 te Bree en wonende Spreeuwerstraat 25, 3680 Neeroeteren, wordt door de Raad van Bestuur van 22 januari 2013 met onmiddellijke ingang benoemd tot voorzitter

De heer Geebefen Leon, geboren 22 februari 1963 te Genk en wonende Weg naar As 59, 3680 Opoeteren, wordt door de Raad van Bestuur van 22 januari 2013 met onmiddellijke ingang benoemd tot onder-voorzitter

De heer Geebelen Christof, geboren 22 augustus 1986 te Genk en wonende Nielerstraat 18, 3680 Opoeteren, wordt door de Algemene Vergadering van 26 februari 2013 verkozen ais bestuurder en door de Raad van Bestuur met onmiddellijke ingang benoemd tot secretaris

De heer Geebelen Dirk, geboren 27 oktober 1966 te Bree en wonende Zevenhuizenstraat 11, 3668 As, wordt door de Algemene Vergadering van 26 februari 2013 verkozen als bestuurder

Mevrouw Manon Diederen, geboren 17 mei 1968 te Maastricht (Nederland) en wonende Westrand 120, 6226 AW Maastricht (Nederland) wordt door de Algemene Vergadering van 26 februari 2013 verkozen als bestuurder

De heer Koen Aerden, geboren 7 oktober 1979 te Genk en wonende Hoevenstraat 54, 3680 Opoeteren wordt door de Algemene Vergadering van 26 februari 2013 verkozen ais bestuurder.

Na de Algemene Vergadering van 26 februari 2013 is de Raad van Bestuur ais volgt samengesteld:

Voorzitter: [vo Geebelen

Ondervoorzitter: Leon Geebelen

Secretaris: Christof Geebelen

Penningmeester: Claude Berghmans

Commissarissen: Jos Janssen, Dirk Geebelen, Jan Willems, Manon Diecieren, Koen Aerden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
KONINKLIJKE SCHUTTERIJ SINT-SEBASTIAAN DORNE

Adresse
Zetel:: Nielerstraat 18 te 3680 Maaseik

Code postal : 3680
Localité : MAASEIK
Commune : MAASEIK
Province : Limbourg
Région : Région flamande