KONINKLIJKE SINT-JACOBUSGILDE VAN EVERSEL, AFGEKORT : K ST.-JACOBUSGILDE EVERSEL

Association sans but lucratif


Dénomination : KONINKLIJKE SINT-JACOBUSGILDE VAN EVERSEL, AFGEKORT : K ST.-JACOBUSGILDE EVERSEL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 414.054.002

Publication

28/10/2013
ÿþ MDD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL'

~ l -10- 2013

HASSELT

ri'fie

1111111@g31111

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernerningsnr : 4140.540.02

Benaming

(voluit) : VZW Koninklijke Maatschappij Sint - Jacobusgilde Eversel

(verkort) : vzw K. St.- Jacobusgilde Eversel

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Het Heike 22 3550 Heusden-Zolder

On " erwerp akte : Wijziging statuten , zetel en Raad van Bestuur

De bijzondere algemene vergadering, op 09/12/2012 samengekomen, keurt met eenparigheid van stemmen de wijziging van de statuten goed van de vereniging zonder winstoogmerk, die overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, en zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 werd opgericht op 4.4.1984, met identificatie-nummer: 10678/85 en ondernemingsnummer 414054002 en waarvan de tekst luidt als volgt :

HOOFDSTUK 1 - NAAM, ZETEL EN DOEL

Artikel 1.- De vereniging zal de naam dragen van vzw"Koninklijke Maatschappij Sint-Jacobusgilde Eversel afgekort vzw K. St.-Jacobusgilde Eversel . Al de geschriften uitgaande van de vereniging moeten deze naam dragen, alsmede de vermelding : vereniging zonder winst-oogmerk, of afgekort vzw.

Artikel 2.- De zetel van de vereniging is gevestigd te 3550 Heusden-Zolder Het Heike 22, gerechteliljk arrondisse-ment Hasselt.

Artikel 3.- Het doel van de vereniging is aan haar leden, door het organiseren van schietwedstrijden, een deugdelijke ontspanning te bezorgen en hen alzo aansporen tot onderlinge vriendschap en verbroedering.

Artikel 4.- De vereniging kan aile bijkomende verrichtingen uitvoeren die bij haar hoofddoel aansluiten, zowel sportieve, sociale en culturele.

Artikel 5.- De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde tijd en kan te allen tijde ontbonden worden.

HOOFDSTUK 2 - AANNEMING VAN LEDEN, ONTSLAG EN VERPLICHTINGEN

Artikel 6.- De vereniging bestaat uit effectieve en toegetreden leden. Enkel de effectieve leden maken deel uit van de algemene vergadering. Het aantal leden is onbeperkt maar mag niet minder bedragen dan drie.

Artikel 7.- De Raad van bestuur beslist, zonder beroep en zonder eerrechtvaardiging van hun beslissing, in geheime stemming en met tweederde meerderheid, over de aanneming van nieuwe leden,

Artikel 8.- Om lid te worden van de vereniging moet men

g. aangenomen worden door de Raad van Bestuur ;

D. zijn geldelijke bijdrage betalen.

Artikel 9.- Door de Raad van Bestuur wordt de som bepaald welke de leden jaarlijks bijdragen als lidgeld. Deze som mag nooit meer bedragen dan 100 EURO.

Artikel 10- De leden kunnen zich te allen tijde terugtrekken uit de vereniging, door schriftelijk hun ontslag in te dienen bij de raad van bestuur. Alleen de algemene vergadering kan een lid uitsluiten, dit bij geheime stemming en bij meerderheid van tweederde van de aanwezige leden, na het uit te sluiten lid opgeroepen en gehoord te hebben, Het ontslagnemend lid of het uitgesloten lid, alsmede de erfgenamen van een overleden lid, kunnen geen aanspraak maken op het maatschappelijk kapitaal en kunnen geen voorlegging van rekening of inventaris vorderen.

HOOFDSTUK 3 - ALGEMENE VERGADERING

Artikel 11.- De algemene vergadering is de hoogste macht in de vereniging, Tot zijn bevoegdheden

behoren:

- het recht om de statuten te wijzigen en de ontbinding van de vereniging uit te spreken, met inachtneming

van de wettelijke beschikkingen terzake ;

- het recht om leden uit te sluiten, de bestuurders te benoemen en te ontslaan ;

het recht om jaarlijks de begroting, de inventaris en de rekening goed te keuren ;

Op de laatste blz. van Luík B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

- het recht om alle andere machten die voortvloeien uit de wet of de statuten uit te oefenen.

De algemene vergadering is geldig samengesteld wanneer de helft van haar leden aanwezig is en beslist bij volstrekte meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van degene die de vergadering voorzit, beslissend, behoudens bij de ontbinding van de vereniging en de wijziging van de statuten waar beslist wordt met tweederde meerderheid van stemmen.

Tot wijziging van de statuten en tot ontbinding van de vereniging kan enkel besloten worden wanneer tweederde van de leden aanwezig is en de wijziging of ontbinding op de dagorde werd vermeld, Voor de wijziging van de doelstelling van de vereniging is eenparigheid van stemmen vereist.

Artikel 12.- Er wordt ieder jaar minstens één algemene vergadering gehouden. De uitnodiging wordt minstens acht dagen op voorhand gedaan door de Raad van Bestuur en moet plaats, datum, uur en dagorde vermelden. Een buitengewone algemene vergadering kan samengeroepen worden telkens als het belang van de vereniging dit vereist of wanneer een vijfde van de effectieve leden erom verzoekt. Elk effectief lid ontvangt een afschrift van het verslag van de algemene vergadering.

HOOFDSTUK 4 - RAAD VAN BESTUUR EN DAGELIJKS BESTUUR

Artikel 13.- De vereniging wordt bestuurd door een raad van minstens drie en hoogstens 15 leden. De raad van bestuur wordt benoemd door de algemene vergadering voor onbepaalde termijn. Het aantal bestuurders zal altijd lager zijn dan het aantal effectieve leden in de algemene vergadering.

Artikel 14.- De raad van bestuur kiest in zijn schoot, en bij geheime stemming, de bestuurders met bijzondere functies, zoals : voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester.

Artikel 15.- De raad van bestuur vergadert op uitnodiging van de voorzitter of dienst plaatsvervanger of op initiatief van minstens éénderde van de bestuursleden. De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien minstens de helft van zijn [eden aanwezig zijn. Al de beslissingen van de raad van bestuur worden collegiaal genomen.

Artikel 16.- Alle akten met betrekking tot het verwerven van roerende of onroerende goederen, vervreemden, hypothekeren, huren, verhuren, erfpachten en aanvaarden van giften, worden ondertekend door voorzitter en secretaris, hiertoe gemachtigd door de raad van bestuur.

Artikel 17.- De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid en macht om alle daden van beheer en beschikking te stellen die de vereniging aanbelangen. Tot zijn beheer behoort alles wat door de wet of deze statuten niet uitdrukkelijk is voorbehouden aan de algemene vergadering, Het bestuur machtigd de voorzitter en de secretaris om de vereniging te vertegenwoordiging en alle bescheiden hiertoe te ondertekenen.

HOOFDSTUK 5 - REKENING - BEGROTING

Artikel 18.- Ieder jaar, op 31 december, wordt het boekjaar afgesloten en de rekening van het afgelopen boekjaar en de begroting voor het volgend boekjaar opgemaakt. Beiden worden door de algemene vergadering goedgekeurd,

HOOFDSTUK 6 - ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 19.- De vzw "Koninklijke Maatschappij Sint-Jacobusgilde Eversel" wordt automatisch ontbonden wanneer er minder dan drie leden deel uitmaken van de algemene vergadering.

Artikel 20- In geval van ontbinding, hetzij vrijwillig, hetzij gerechtelijk, op welk ogenblik en tengevolge van welke oorzaak zij zich ook voordoet, wordt het netto overblijvend maatschappelijk kapitaal, na aftrek van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, besteed aan de vzw parochiale instellingen St.-Jacobus van Eversel.

HOOFDSTUK 7 - SLOTBEPALINGEN

Artikel 21.- De in onderhavige statuten niet genoemde bepalingen worden in het huishoudelijk reglement vastgesteld of overeenkomstig de wet geregeld.

Volgende leden van de Raad van Bestuur zijn ontslagnemend en werden niet opnieuw benoemd : vanaf

01/0112013

Theys Frans , secretaris , Pater Beckersstraat 56 , 3550 Heusden-Zolder ( ontslagnemend )

Volgende leden van de Raad van Bestuur waren ontslagnemend en werden herbenoemd: vanaf 01/01/2013

Vanhove René Voorzitter , Het Heike 22 , 3550 Heusden-Zolder

Vanluyd Maria Ondervoorzitter , Eversefkiezel 115/1 , 3550 Heusden-Zolder

Neys Eric Secretaris , Bavostraat 89 , 3550 Heusden-Zolder

Vanwetswinkel Henri Penningmeester , Lusthofstraat 22 , 3550 Heusden-Zolder

Schuyten Henri Wapenmeester , Lusthofstraat 32 , 3550 Heusden-Zolder

Schops Benny Christoffelhof 14 , 3550 Heusden-Zolder

Jaspers Alfons Wapenmeester , Kanaalweg 97 , 3550 Heusden-Zolder

Maris Felix Everselkiezel 115/1 , 3550 Heusden-Zolder

MOD 2.2

4

Luik B - Vervolg

Dirix Marcel Bavostraat 80 , 3550 Heusden-Zolder

Moons Rita Het Heike 22 , 3550 Heusden-Zolder

Reymen Wendy Kerkenblookstraat 47 , 3550 Heysden-Zolder

Schraepen Lydia Christoffelhof 14 , 3550 Heusden-Zolder

Vanhamel Godelieve Pater Beckersstraat 23 , 3550 Neusden-Zolder

Opgemaakt in drie exemplaren te 3550 Heusden-Zolder op 15/10/2013 en getekend.

De secretaris, (getekend)

De voorzitter, (getekend)

deys Edc

Vanhove René

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

12/09/2012
ÿþ

,~.,:-~; ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

La

=~ 3

Rechtbankvan knophendel

3 1 AN. ne

to HASSELTGriffie

111 IHlUu Illillul Iii II1ll

*ialsssas*

V beh

aa

Bel Staz

111

Benaming : X1-1 i happ1,] Sint-Jaccbu i-lde Eversel

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Everselkiezel 115 3550 Heusden-Zolder

Ondernemingsnr : 414054002

Voorwerp akte : Wijziging statuten, zetel en Raad van Bestuur

De bijzondere algemene vergadering, op 7/11/2011 samengekomen, keurt met eenparigheid van stemmen de wijziging van de statuten goed van de vereniging zonder winstoogmerk, die overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, en zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 werd opgericht op 4.4.1984, met identificatie-nummer 10678/85 en ondememingsnummer 414054002 en waarvan de tekst luidt als volgt

HOOFDSTUK 1 - NAAM, ZETEL EN DOEL

Artikel 1.- De vereniging zal de naam dragen van vzw"Koninklijke Sint-Jacobusgilde van Eversel afgekort vzw K St.-Jacobusgilde Eversel . Al de geschrift ten uitgaande van de vereniging moeten deze naam dragen, alsmede de vermelding : vereniging zonder winst-oogmerk, of afgekort vzw.

Artikel 2.- De zetel van de vereniging is gevestigd te Neusden-Zolder Het Heike 22, gerechteliijk arrondissement Hasselt.

Artikel 3.- Het doel van de vereniging is aan haar leden, door het organiseren van schietwedstrijden, een deugdelijke ontspanning te bezorgen en hen alzo aansporen tot onderlinge vriendschap en verbroedering.

Artikel 4.- De vereniging kan alle bijkomende verrichtingen uitvoeren die bij haar hoofddoel aansluiten, zowel sportieve, sociale en culturele.

Artikel 5.- De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde tijd en kan te allen tijde ontbonden worden.

HOOFDSTUK 2 - AANNEMING VAN LEDEN, ONTSLAG EN VERPLICHTINGEN

Artikel 6.- De vereniging bestaat uit effectieve en toegetreden leden. Enkel de effectieve leden maken deel uit van de algemene vergadering. Het aantal leden is onbeperkt maar mag niet minder bedragen dan drie.

Artikel 7.- De Raad van bestuur beslist, zonder beroep en zonder verrechtvaardiging van hun beslissing, In geheime stemming en met tweederde meerderheid, over de aanneming van nieuwe leden.

Artikel 8.- Om lid te worden van de vereniging moet men :

a. aangenomen worden door de Raad van Bestuur ;

b. zijn geldelijke bijdrage betalen.

Artikel 9.- Door de Raad van Bestuur wordt de som bepaald welke de leden jaarlijks bijdragen als lidgeld. Deze som mag nooit meer bedragen dan 100 EURO,

Artikel 10- De leden kunnen zich te allen tijde terugtrekken uit de vereniging, door schriftelijk hun ontslag in te dienen bij de raad van bestuur. Alleen de algemene vergadering kan een lid uitsluiten, dit bij geheime stemming en bij meerderheid van tweederde van de aanwezige leden, na het uit te sluiten lid opgeroepen en gehoord te hebben. Het ontsiagnemend lid of het uitgesloten lid, alsmede de erfgenamen van een overleden lid, kunnen geen aanspraak maken op het maatschappelijk kapitaal en kunnen geen voorlegging van rekening of inventaris vorderen.

HOOFDSTUK 3 - ALGEMENE VERGADERING

Artikel 11.- De algemene vergadering is de hoogste macht in de vereniging. Tot zijn bevoegdheden

behoren:

- het recht om de statuten te wijzigen en de ontbinding van de vereniging uit te spreken, met inachtneming

van de wettelijke beschikkingen terzake ;

- het recht om leden uit te sluiten, de bestuurders te benoemen en te ontslaan ;

- het recht om jaarlijks de begroting, de inventaris en de rekening goed te keuren ;

- het recht om alle andere machten die voortvloeien uit de wet of de statuten uit te oefenen.

De algemene vergadering is geldig samengesteld wanneer de helft van haar leden aanwezig is en beslist bij

volstrekte meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van degene die de vergadering

voorzit, beslissend, behoudens bij de ontbinding van de vereniging en de wijziging van de statuten waar beslist

wordt met tweederde meerderheid van stemmen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Tot wijziging van de statuten en tot ontbinding van de vereniging kan enkel besloten worden wanneer tweederde van de leden aanwezig is en de wijziging of ontbinding op de dagorde werd vermeld. Voor de wijziging van de doelstelling van de vereniging is eenparigheid van stemmen vereist.

Artikel 12.- Er wordt ieder jaar minstens één algemene vergadering gehouden. De uitnodiging wordt minstens acht dagen op voorhand gedaan door de Raad van Bestuur en moet plaats, datum, uur en dagorde vermelden. Een buitengewone algemene vergadering kan samengeroepen worden telkens als het belang van de vereniging dit vereist of wanneer een vijfde van de effectieve leden erom verzoekt. Elk effectief lid ontvangt een afschrift van het verslag van de algemene vergadering.

HOOFDSTUK 4 - RAAD VAN BESTUUR EN DAGELIJKS BESTUUR

Artikel 13.- De vereniging wordt bestuurd door een raad van minstens drie en hoogstens 15 leden. De raad van bestuur wordt benoemd door de algemene vergadering voor onbepaalde termijn. Het aantal bestuurders zal altijd lager zijn dan het aantal effectieve leden in de algemene vergadering.

Artikel 14.- De raad van bestuur kiest in zijn schoot, en bij geheime stemming, de bestuurders met bijzondere functies, zoals : voorzitter, ondervoorzitter, seoretaris en penningmeester.

Artikel 15.- De raad van bestuur vergadert op uitnodiging van de voorzitter of dienst plaatsvervanger of op Initiatief van minstens éénderde van de bestuursleden. De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien minstens de helft van zijn leden aanwezig zijn. Al de beslissingen van de raad van bestuur worden collegiaal genomen.

Artikel 16.- Alle akten met betrekking tot het verwerven van roerende of onroerende goederen, vervreemden, hypothekeren, huren, verhuren, erfpachten en aanvaarden van giften, worden ondertekend door voorzitter en secretaris, hiertoe gemachtigd door de raad van bestuur.

Artikel 17.- De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid en macht om alle daden van beheer en beschikking te stellen die de vereniging aanbelangen. Tot zijn beheer behoort alles wat door de wet of deze statuten niet uitdrukkelijk is voorbehouden aan de algemene vergadering. Het bestuur machtigd de voorzitter en de secretaris om de vereniging te vertegenwoordiging en alle bescheiden hiertoe te ondertekenen.

HOOFDSTUK 5 - REKENING - BEGROTING

Artikel 18.- Ieder jaar, op 31 december, wordt het boekjaar afgesloten en de rekening van het afgelopen boekjaar en de begroting voor het volgend boekjaar opgemaakt. Beiden worden door de algemene vergadering goedgekeurd.

HOOFDSTUK 6 - ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 19.- De vzw "Koninklijke Sint-Jacobusgiide van Eversel" wordt automatisch ontbonden wanneer er minder dan drie leden deel uitmaken van de algemene vergadering.

Artikel 20- In geval van ontbinding, hetzij vrijwillig, hetzij gerechtelijk, op welk ogenblik en tengevolge van welke oorzaak zij zich ook voordoet, wordt het netto overblijvend maatschappelijk kapitaal, na aftrek van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, besteed aan de vzw parochiale instellingen St.-Jacobus van Eversel.

HOOFDSTUK 7 - SLOTBEPALINGEN

Artikel 21.- De in onderhavige statuten niet genoemde bepalingen worden in het huishoudelijk reglement vastgesteld of overeenkomstig de wet geregeld.

Volgende leden van de Raad van Bestuur zijn ontslagnemend en werden niet opnieuw benoemd :vanaf

1/1/2012

Swerts Achiel bestuurslid Kruisherenstraat 7, 3550 Heusden Zolder (overleden)

Volgende leden van de Raad van Bestuur waren ontslagnemend en werden herbenoemd :vanaf 1/1/2012

Vanhove Rene voorzitter Het Heike ,22, 3550 Heusden-Zolder bruggepensioneerd

Theys Frans Secretaris Pater Beckersstraat 56, 3550 Heusden-Zolder bruggepensioneerd

Vanwetswinkel Henri Penningmeester Lusthofstraat 22, 3550 Heusden-Zolder

Schuyten Henri Wapenmeester Lusthofstraat 32, 3550 Heusden-Zolder

Schops Benny Christoffelhof 14, 3550 Heusden-Zolder Bouwvakker

Jaspers Alfons Wapenmeester, Kanaalweg 97, 3550 Heusden-Zolder

Maris Felix, Everselkiezel 115/1, 3550 Heusden-Zolder

Dirix Marcel Bavostraat 80, 3550 Heusden-Zolder

Nieuwe leden

Moons Rita Het Heike 22 3550 Heusden-Zolder

Reymen Wendy Kerkenblookstraat 47 ,3550 Heysden-Zolder

Neys Eric Bavostraat 89 ,3550 Heusden-Zolder

Schraepen Lydia Christoffelhof 14 3550 Heusden-Zolder

Vanluyd Maria ondervoorzitter Everselkiezel 115/1, 355o Heusden-Zolder

Vanhamel Godelieve, Pater Beckersstraat, 23, Heusden-Zolder

a

Luik B - Vervolg

Opgemaakt in drie exemplaren te Neusden-Zolder op 2117!2012

en getekend.

De secretaris, De voorzitter,

(getekend) (getekend)

Theys Frans Vanhove Rene

4

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
KONINKLIJKE SINT-JACOBUSGILDE VAN EVERSEL, A…

Adresse
HET HEIKE 22 3550 HEUSDEN-ZOLDER

Code postal : 3550
Localité : HEUSDEN-ZOLDER
Commune : HEUSDEN-ZOLDER
Province : Limbourg
Région : Région flamande