L.R. EN CO.

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : L.R. EN CO.
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 536.638.741

Publication

16/07/2013
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

Deze lijst is exemplatief en niet-beperkend. Het maatschappelijk doel mag worden uitgebreid of beperkt door middel van wijziging van de statuten.

De vennootschap mag de functies van bestuurder, commissaris of vereffenaar in andere vennootschappen waarnemen.

De vennootschap is verbonden door de rechtshandelingen van de zaakvoerder(s) zelfs indien die handelingen buiten haar doel liggen, tenzij zij bewijst dat de derde daarvan op de hoogte was of er, gezien de omstandigheden, niet onkundig van kon zijn; openbaarmaking van de statuten alleen is echter geen voldoende bewijs.

De vennootschap mag alle handels-, nijverheids-, financiële, roerende en onroerende zaken verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel.

De vennootschap mag op gelijk welke wijze ook betrokken zijn in zaken, ondernemingen of vennootschappen die hetzelfde, een soortgelijk, een gelijkaardig of samenhangend doel hebben, van aard zijn haar onderneming te ondersteunen of te ontwikkelen, haar grondstoffen kunnen inleveren of de afzet van haar producten kunnen vergemakkelijken.

Zij zal haar doel kunnen realiseren zowel in België als in het buitenland op alle manieren en modaliteiten die ze goed vindt.

Het doel kan gewijzigd worden bij een besluit van de buitengewone algemene vergadering overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 4  Duur

De vennootschap is opgericht voor een onbeperkte duur vanaf het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid. Artikel 5  Kapitaal

Het kapitaal bedraagt honderdduizend euro (100.000 EUR).

Het is vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen op naam zonder aanduiding van nominale waarde, die elk één/honderdste van het kapitaal vertegenwoordigen.

Artikel 11  Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders door de vennoten benoemd en gekozen uit hun midden of daarbuiten.

De statutaire zaakvoerders worden benoemd zonder beperking van duur of voor een beperkte duur, indien uitdrukkelijk bepaald. Hun bevoegdheid kan slechts worden herroepen om reden van ernstige nalatigheid in het bestuur of wanneer zij niet meer in staat zijn dit op een degelijke wijze uit te oefenen, hetzij uit reden van onbekwaamheid, van ziekte of om welke reden van ernstige aard. De benoeming van een statutaire zaakvoerder maakt steeds een statutenwijziging uit en dient te gebeuren volgens de hiervoor vereiste procedure.

De gewone zaakvoerders worden benoemd bij gewone meerderheid, voor een welbepaalde termijn of voor onbepaalde duur en hun mandaat is steeds herroepbaar. Het mandaat van een zaakvoerder die voor een welbepaalde termijn is benoemd, kan steeds worden hernieuwd. De beslissing daartoe te nemen door de algemene vergadering gebeurt bij de vereiste meerderheden en procedure naargelang het een statutair zaakvoerder of een gewoon zaakvoerder betreft.

De aftredende zaakvoerder is verplicht zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt aangesteld, benoemt deze onder haar vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Artikel 13  Bevoegdheden

De zaakvoerders hebben de meest uitgebreide macht om te handelen in naam der vennootschap, in alle omstandigheden en om al de daden te stellen of toe te laten, die betrekking hebben op het doel der vennootschap, zoals dit bepaald werd in artikel 3 van deze statuten.

De zaakvoerders, alleen optredend indien er meerdere zijn, vertegenwoordigen de vennootschap in en buiten rechte.

De zaakvoerders samen handelend kunnen een deel van hun bevoegdheden ten titel van bijzondere volmacht aan een derde persoon van hun keuze overdragen.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht toegekend aan de zaakvoerder kan het dagelijks bestuur van de zaken van de vennootschap, alsook de vertegenwoordiging betreffende het bestuur, aan één of meerdere personen opgedragen worden.

Artikel 14  Toezicht

Het toezicht over de werkzaamheden van de vennootschap wordt uitgeoefend door de vennoten of indien de wet het vereist door één of meer commissarissen die bedrijfsrevisoren dienen te zijn.

De algemene vergadering benoemt de commissarissen volgens de regels bepaald in het wetboek van vennootschappen.

De algemene vergadering bepaalt eveneens hun aantal en hun bezoldiging.

De benoeming van de commissaris kan steeds hernieuwd worden voor een periode van drie jaar.

De commissarissen kunnen enkel om wettige redenen worden afgezet door de algemene vergadering en dit volgens de regels bepaald het wetboek van vennootschappen.

De commissaris kan gedurende zijn opdracht op gelijk welk ogenblik ontslag nemen om ernstige, persoonlijke redenen ofwel op een algemene vergadering, na schriftelijk de vergadering te hebben ingelicht over de redenen van zijn ontslag.

Artikel 15  Algemene vergadering

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

De jaarlijkse algemene vergadering der vennoten zal gehouden worden op de derde vrijdag van de maand juni om 20 uur. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, zal de vergadering gehouden worden op de eerste volgende werkdag.

Artikel 16  Beraadslaging

De vennoten mogen zich doen vertegenwoordigen door een volmachtdrager, die zelf stemrecht heeft.

Elk maatschappelijk aandeel geeft recht op één stem, binnen de door de wet bepaalde perken.

Wanneer één of meer aandelen toebehoren aan verscheidene personen, dan kunnen de daaraan verbonden rechten ten aanzien van de vennootschap slechts uitgeoefend worden door één enkele persoon die daartoe schriftelijk is aangewezen door alle gerechtigden.

Is een aandeel bezwaard met vruchtgebruik, dan wordt de uitoefening van het aan dat aandeel verbonden stemrecht toegekend aan de vruchtgebruiker. De blote eigenaar kan zich verzetten, bij aangetekende brief aan de vennootschap gericht alsmede aan de vruchtgebruiker, tegen de deelneming door de vruchtgebruiker aan de beraadslaging over de door hem aangewezen agendapunten. In dat geval wordt over die punten twee maal gestemd achtereenvolgens door de vruchtgebruiker en de blote eigenaar. Bij betwisting wordt de zaak aanhangig gemaakt bij de bevoegde rechter door de meest gerede partij.

Welke ook de op de algemene vergadering vertegenwoordigde aandelen wezen, de besluiten worden genomen bij volstrekte meerderheid van stemmen behoudens toepassing der wetsbepalingen inzake wijziging aan de statuten.

Over niet in de agenda begrepen punten kan slechts beraadslaagd worden in een vergadering waarin alle aandelen aanwezig zijn en mits daartoe met eenparige stemmen besloten wordt. De vereiste instemming staat vast, indien geen verzet is aangetekend in de notulen van de vergadering. Het stemrecht verbonden aan aandelen ingeschreven op naam van één echtgenoot, gehuwd onder het stelsel der gemeenschap van goederen, komt uitsluitend toe aan deze echtgenoot op wiens naam de aandelen staan ingeschreven, ongeacht of deze aandelen toebehoren aan zijn persoonlijk vermogen dan wel aan het gemeenschappelijk vermogen dat tussen beide echtgenoten bestaat.

Artikel 17  Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op een januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar. Bij het einde van elk boekjaar, wordt door de zaakvoerder(s) de inventaris opgemaakt van alle activa en passiva bestanddelen, alsmede de jaarrekening. De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting, en vormt één geheel.

Indien wettelijk vereist, stellen de zaakvoerders bovendien een jaarverslag op overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen. In het verslag geven zij rekenschap van het gevoerde beleid. Het omvat tevens een commentaar op de jaarrekening, waarbij een trouw overzicht wordt gegeven van de gang van zaken, en van de positie van de vennootschap. Tenslotte wordt in het jaarverslag de informatie opgenomen die verplicht moet worden ter kennis gebracht overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen, in verband met ondermeer de belangrijke gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden na het einde van het boekjaar, de werkzaamheden op het gebied van onderzoek en ontwikkeling.

Vijftien dagen voor de jaarvergadering leggen de zaakvoerders de documenten, waarvan in dit artikel sprake, ter beschikking van de vennoten op de zetel van de vennootschap.

Artikel 18  Wettelijke reserve  Verdeling

Jaarlijks wordt op de zuivere winst van de vennootschap een bedrag van ten minste één/twintigste afgehouden voor de samenstelling van het wettelijk reservefonds. Deze voorafname houdt op verplicht te zijn wanneer het reservefonds één/tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt.

De bestemming van het resultaat wordt volledig overgelaten aan de beslissing van de algemene vergadering. Onder geen beding mag er winstuitkering geschieden indien op datum van de afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief van de vennootschap, zoals blijkt uit de jaarrekening, ingevolge de uitkering gedaald is of zou dalen beneden het bedrag van het gestort kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

Artikel 20  Vereffening

Ingeval van ontbinding zal de vereffening van de vennootschap plaats hebben op de wijze door de algemene vergadering aangeduid. Deze zal de vereffenaars aanstellen, alsmede hun vergoedingen bepalen zo nodig. Bij gebreke van zodanig benoeming zijn de zaakvoerders die op het tijdstip van de ontbinding in functie zijn, van rechtswege vereffenaars.

De vereffenaars treden pas in functie nadat de bevoegde rechtbank van koophandel is overgegaan tot bevestiging of homologatie van de benoeming door de algemene vergadering.

Het batig saldo der vereffening zal tussen al de vennoten verdeeld worden volgens het aantal aandelen dat zij ieder zullen bezitten, met dien verstande dat ieder aandeel hetzelfde recht geniet. Nochtans zo alle aandelen niet in gelijke verhouding afbetaald zijn, zullen de vereffenaars, alvorens tot hoger voorziene verdeling over te gaan, met de verscheidenheid van deze toestand moeten rekening houden en het evenwicht herstellen door alle aandelen op een volstrekte voet van gelijkheid te stellen, hetzij door geldoproepingen ten laste van de in minder mate afbetaalde aandelen, hetzij door voorafgaande terugbetalingen van de in grote mate afbetaalde aandelen.

Artikel 21  Keuze van woonplaats

Ieder buiten België gehuisveste vennoot, zaakvoerder, commissaris en vereffenaar, is gehouden ter uitvoering van deze statuten in België woonplaats te kiezen. Bij gebreke zal hij aanzien worden als hebbende woonst gekozen op de zetel.

Op deze woonplaats kunnen hen geldig alle betekeningen, kennisgevingen en dagvaardingen gedaan worden betreffende de zaken van de vennootschap.

Ingeval van verandering van woonplaats, moet de vennoot zijn nieuwe woonplaats per brief mededelen aan de vennootschap. Zoniet wordt hij geacht woonplaats gekozen te hebben in de oorspronkelijke woonplaats.

01/10/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 30.06.2015, NGL 28.09.2015 15608-0016-010

Coordonnées
L.R. EN CO.

Adresse
DROEFSTRAAT 55 3700 TONGEREN

Code postal : 3700
Localité : TONGEREN
Commune : TONGEREN
Province : Limbourg
Région : Région flamande