LAND ROVER LIMBURG, AFGEKORT : L.R.L.

Association sans but lucratif


Dénomination : LAND ROVER LIMBURG, AFGEKORT : L.R.L.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 818.237.659

Publication

09/01/2013
ÿþMOD 22

n C4;" i Ce_

In de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie .

Ondernemingsnr: OB18237.859

" Benaming .

(voluit) : Land Rover Limburg

(verkort) :" L.R.L.

Rechtsvorm : VZW

Zetel ; 3610 Herk-de-Stad, Smolderstraat 72

Onderwerp akte : Statutenwijziging - Ontslag - Benoeming

A. STATUTENWIJZIGING

Bij beslissing van de Algemene Vergadering d.d. 11/12/2011 is met eenparigheid van stemmen besloten oin; de statuten van de vereniging te wijzigen als volgt:

STATUTEN

TITEL I : BENAMING - ZETEL - REGIO

Artikel 1. NAAM - ZETEL - REGIO

1.1 de benaming van de vereniging is: Land Rover Limburg vzw, afgekort L.R.L. vzw.

Zowel de volledige naam ais de afkorting kunnen elk afzonderlijk als enige en volledige statutaire benaming, van de vereniging gebruikt worden. Me officiële stukken uitgaande van de vereniging dragen deze benaming.

1.2 De zetel van de vereniging is gevestigd te 3540 Herk-de-Stad, Smolderstraat 72. D.i. Gerechtelijk arrondissement Hasselt.

De zetel ken ten allen tijde overgebracht weiden op een ander adres binnen de regio (Art. 1.3), op voordracht van de Raad van Bestuur, en na goedkeuring van de Algemene Verxgedering.

1.3 Dé regio bestaat uit de geografisch aaneengesloten regio van de hierna vermelde gemeenten: Alken, As, Beringen, Bilzen, Bochoit, Borgloon, l3ree, Diepenbeek, Dilsen-Stokkem, Genk, Gingelam, Halen,: Ham, Hamoni Ache', Hasselt, Hechtel-Eksel, Heers, Herk-de-Stad, Heretappe, Heusden-Zolder, Hoeselt Houthalen-Helchteren, Moroni, Kortessem, Lanaken, Leopoldsburg, Lommel, Lummen, Maaseik, Maasmechelen, Meeuwen-Gruitrode, Neerpelt, Nieuwerkerken, Opgiabbeek, Overpelt, Peer, Riemst, Sint-: Truiden, Tessenderio; Tongeren, Voeren, Wellen, Zonhoven, Zutendaal.

De hierboven vermelde gemeenten worden hierna omschreven als provincie Limburg.

" TITEL Il :DOEL - DUUR "

Artikel 2. DOEL

. 2.1 De vereniging heeft tot doel: "De beoefening, de bevordering en de verspreiding van de Land Rover:

: motorsport in de meest ruime betekenis van het woord, zowel op sportief vlak ais op technisch, educatief en recreatief gebied; de vereniging van actieve en passieve beoefenaars van 4x4 met Land Rover voertuigen; de: verbetering van Land Rover 4x4 op technisch en sportief gebied, de studie, bevordering en ontwikkeling van: aile veiligheidsaspecten inzake 4x4 Land Rover voertuigen en hun piloten; het organiseren van wedstrijden,:

" rondritten, ruilbeurzen, sortouts, bekwaamheids- en veiligheidsproeven. De vereniging kan in het algemeen alle: handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doel. Zij kan inzonderheid" haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit die met haar doel overeenstemt"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

1l..rnr.. hlnn.n .+n 1...anA1-...Lnnin.`

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

2 l -12- 2012

H8 per

ráT

.BijlagenbehetZe]gise.Sb»atsblad : 02[Q1I21:113 __annexes du Moniteur belge

(f f

MDD22 "

2.2 De vereniging kan alle roerende- en onroerende goederen bezitten of verkrijgen, alle rechtshandelingen stellen en aile legitieme middelen aanwenden die nodig zijn voor de verwezenlijking van haar doel of ertoe bijdragen.

Artikel 3. DUUR

3.1 De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan ten allen tijde ontbonden worden door de Algemene Vergadering.

TITEL III LEDEN

Artikel 4. LIDMAATSCHAP

4.'1 De vereniging omvat minstens drie leden, en het aantal leden is onbeperkt met een minimum van drie. De vereniging telt effectieve (werkende) leden en toegetreden (niet-werkende) teden,.verder vermeld ais "lid" of "leden". Enkel de effectieve leden worden in de ledenlijst opgenomen en enkel zij hebben stemrecht op de Algemene Vergadering.

4.2. Kunnen lid van de vereniging worden, personen die voldoen aan de volgende cumulatieve

lidmaatschapsvoorwaarden:

1: Land Rover eigenaar enfof Land Rover sympathisant zijn;

2. Het jaarlijks lidgeld betalen;

3. Het huishoudelijk reglement onderschrijven en zich houden aan de wettelijke bepalingen van de statuten.

4.3 De bevoegdheid om nieuwe leden aan te nemen komt uitsluitend toe aan de Raad van Bestuur.

4.4 De Raad van Bestuur kah de modaliteiten van het lidmaatschap verder uitwerken en nader omschrijven

in een huishoudelijk reglement dat ter goedkeuring aan de Algemene vergadering wordt voorgelegd. "

4.5 De vrijwillige toetreding van een lid, dat voldoet aan aile lidmaatschapsvoorwaarden (Art.4.2.,1-2-3)" wordt aanvaard door de raad van Bestuur en kan van rechtswege niet geweigerd worden.

4.6 Een toegetreden lid dat de vereniging ais werkend lid wil bijstaan om haar doel te venwezenlijkén, kan zich schriftelijke kandidaat stellen om aangenomen te worden in de hoedanigheid van effectief lid. Zijn of haar kandidatuur wordt ingediend bij de Raad van Bestuur, die deze ter aanvaarding voorlegt bij de eerstvolgende Algemene Vergadering,

Artikel 5. UITSLUITING - ONTSLAG - OVERLIJDEN

5.1. De uitsluiting van een lid vereist de beslissing van-de Algemene Vergadering, na advies van de Raad van Bestuur, mits vermelding op de agenda en genomen bij 213 stemmenmeerderheid, de onthoudingen- niet meegeteld.

5.2 Het onderwerp van de uitsluiting kan nooit betrekking hebben op de statutaire voorwaarden van het lidmaatschap (art. 4.2), gezien de acceptatieplicht, op voorwaarde dat het lid aan alle lidmaatschapsvoorwaarden voldoet en blijft voldoen. Het verlies van één van de cumulatieve voorwaarden van lidmaatschap-brengt van- rechtswege ook-hetverlies van lidmaatschap mee. .

De rechten van de verdediging van het geviseerde lid worden gerespeçteerd door o.a: het voorafgaand ' aanhoren door, en het noodzakelijke advies van de Raad van Bestuur.

De uitsluiting treedt onmiddellijk in en wordt aan de betrokkene per aangetekend schrijven meegedeeld.

5.3. Indien een lid zelf ontslag wenst te nemen dan zal het lid zelf dit per aangetekend schrijven laten weten aan de Raad van Bestuur, die het ter kennis brengt van de Algemene Vergadering:

5.4 Het lid dat nalaat het lidgeld te betalen wordt, na een schriftelijke herinnering en een regularisatietermijn van één maand, geacht orltslagnemend te zijn. Het ontslag gaat derhalve in onmiddellijk na-afloop van de regularisatietermijn.

5.5 Het lidmaatschap neemt een onmiddellijk .einde bij het overlijden van een lid.

5.6 Het ontslagnemend noch hef uitgesloten lid, noch de rechtsopvolgers van een overleden lid, kunnen aanspraak maken op het vermogen noch op de bijdragen van de vereniging, en kunnen nooit teruggave of vergoeding vobrgest nté bijdragen enfofinbrëng várdèrèn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

TITEL IV ; ALGEMENE VERGADERING

Artikel 6. SAMENSTELLING

6.1 De Algemene Vergadering omvat aile effectieve leden, ook werkende leden genoemd, en komt minstens éénmaal per jaar samen.

6.2 De effectieve leden zijn aanwezig in persoon, of bij geschreven volmacht geldend voor één vergadering. 6.3 Elk in persoon aanwezig effectief lid kan slechts één volmachtgever vertegenwoordigen.

6.4 De volmachtgever wordt ais aanwezig geteld voor de behandeling en de beslissing over het punt of de punten in de volmacht vermeld.

6.5 Alle effectieve leden hebben gelijk stemrecht, en elk lid beschikt over één stem.

6.6 Toegetreden leden (tees: niet-werkende leden) kunnen zonder stemrecht deelnemen aan de Algemene Vergadering volgens de door de Algemene Vergadering bepaalde voorwaarden.

Artikel 7. WERKING

7.1 De Algemene Vergadering is wettelijk bevoegd voor de wijziging van de statuten, de benoeming en de afzetting van de bestuurders, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen, de goedkeuring van de rekening en van de begroting, de ontbinding van de vereniging, de uitsluiting van een lid, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk alsook aile gevallen waarin de statuten dat vereisen.

7.2 De Raad van Bestuur stelt de agenda op -ondertekend door twee bestuurders- en nodigt uit, telkens het doel of het belang van de vereniging zulks vereist.

7.3 De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen bij gewone brief of e-mail. Zij kan worden bijeengeroepen door de voorzitter van de raad van Bestuur, door twee bestuurders, of door 115 van de werkende leden van de vereniging. De datum van de jaarlijkse gewone Algemene Vergadering wordt door elke voorgaande vergadering bepaald. De oproepingsbrief met de agenda wordt aan ieder lid ten laatste veertien kalenderdagen voordien toegezonden.

7.4 Wanneer 1/5 van de werkende leden er schriftelijk om verzoekt , Is de raad van Bestuur verplicht om een Bijzondere Algemene Vergadering samen te roepen, binnen de termijn van één maand, en met toevoeging van de door de verzoekende leden voorgestelde agendapunten. Om het doel en profiel van de vzw te behouden dient men minstens één jaar lid te zijn, alvorens voorstellen te kunnen indienen.

7.5 De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, bijgestaan door het bureau van de Algemene Vergadering. Bij afwezigheid van de voorzitter zit diens plaatsvervanger, lid van de raad van Bestuur, de vergadering voor.

Artikel 8. BESLUITVORMING

8.1 Behalve wanneer de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, of deze statuten het uitdrukkelijk anders vermelden, kan de Algemene Vergadering geldige beslissingen nemen met een eenvoudige meerderheid van stemmen, onthoudingen niet meegeteld, welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden is;

8.2 De stemming over personen is geheim. De Algemene Vergadering kan de stemmodaliteiten bepalen en kan één of meer stemopnemers aanduiden.

8.3 Bij staking van stemmen of bij gelijke stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

8.4 De Algemene Vergadering kan geldig beslissen over wat niet in de dagorde staat wanneer 2/3 van de aanwezige leden hierom verzoekt, behalve over deze punten die expliciet vooraf op de agenda moeten vemeld worden, nl.:

a.Wijziging van statuten

b. Goedkeuring van rekeningen van het afgelopen jaar en van de begroting van het volgende jaar en de daarbij horende besprekingen van het beleid van de Raad van Bestuur;

c. Benoeming, afzetting, uitsluiting van leden en bestuurders;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

d. Ontbinding van de vereniging

Artikel 9. NOTULEN - JAARVERSLAG

9.1 De besluiten van de Algemene Vergadering worden neergeschreven in de notulen, die worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en door de leden die dit wensen. In relatie met haar doelstellingen en/of wettellijke opdrachten wordt gerapporteerd in een jaarverslag.

9.2 Leden en derden met een blijkbaar belang kunnen een afschrift bekomen van de notulen en/of het jaarverslag van de Algemene Vergadering.

9.3 Het afschrift van de notulen en/of het jaarverslag wordt door twee bestuurders ondertekend,

9.4 Het register van de notulen en/of de jaarverslagen wordt op de maatschappelijke zetel bewaard, waar alle leden er kennis van kunnen nemen, zonder het echter te verplaatsen.

TITEL V : RAAD VAN BESTUUR

Artikel 10. SAMENSTELLING

10.1 De Algemene Vergadering benoemt onder haar leden, de leden van de Raad van Bestuur, die verder als bestuurder vermeld worden.

10.2 De Raad van Bestuur is samengesteld uit ten minste drie bestuurders. Ze oefenen dit mandaat onbezoldigd uit, behoudens een billijke vergoeding voor kosten en vacaties. Door de mandatarissen worden geen persoonlijke verplichtingen aangegaan omwille van hun functie. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van hun opdracht en enkel ten overstaan van de vereniging.

10.3 De Raad van Bestuur wordt verkozen voor onbepaalde duur: Bestuurders die verkozen worden om een ontslag nemend lid te vervangen, voleindigen het mandaat van hun voorganger voor onbepaalde duur.

10.4 De benoeming van een bestuurder gebeurt door de Algemene Vergadering en vereist de 2/3 stemmenmeerderheid van de aanwezige en de vertegenwoordigde leden, onthoudingen niet meegeteld.

10.5 Het ontslag of afzetting van een bestuurder gebeurt door de Algemene vergadering en wordt gemeld zoals in artikels 5 en 8.4.

Artikel 11. WERKING

11,1 De Raad van Bestuur verdeelt de bestuursfuncties onder haar leden, zoals de voorzitter, de secretaris, de penningmeester, ondervoorzitter. Andere bestuursfuncties kunnen omschreven worden in een huishoudelijk reglement. De voorzitter of ondervoorzitter, samen met de secretaris of twee bestuurders, roepen de Raad van Bestuur bijeen en zitten de vergadering voor, Indien de voorzitter belet of afwezig is wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter.

11.2 De beraadslagingen en de beslissingen van de Raad van Bestuur vereisen de aanwezigheid van minstens de helft van zijn leden. De gewone stemmenmeerderheid volstaat, onthoudingen niet meegeteld.

11.3 Bij staking van stemmen of bij gelijke stemmen wordt een afkoelingsperiode voorzien van minimum 14 kalenderdagen en maximum tot de eerstvolgende bestuursvergadering waarop de besprekingen opnieuw worden hernomen en waarbij, ingeval van staking van stemmen of bij gelijke stemmen, de stem van de voorzitter doorslaggevend is.

Artikel 12. BEVOEGDHEDEN

12.1 De Raad van Bestuur vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, door de handtekening van de voorzitter en de secretaris of de penningmeester, zonder bijzondere machtiging van de Algemene Vergadering, in alle gerechtelijjke en buitengerechtelijke handelingen, inbegrepen daden van beschikking en al wat niet volgens de wet of statuten tot de bevoegdheid van de Algemene Vergadering behoort. Zij oefent gezamenlijk haar bevoegdheden uit.

12.2 Aldus kan de Raad van Bestuur alle roerende en onroerende handelingen stellen, verkopen, aankopen, lenen, ontlenen, huren, verhuren; samengevat: de vereniging verbinden in alle omstandigheden en op de meest uitgebreide wijze.

Mon 2.2

12.3 De Raad van Bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel van de vereniging en bepaalt hun taken en bezoldigingen.

12.4 De' Raad van Bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van hetgeen door de wet en de státuten aan de Algemene Vergadering is voorbehouden.

12.5 De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die zij nodig acht, en die tér goedkeuring worden voorgelegd aan de Algemene Vergadering.

12.6 Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan nopens verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van hun opdracht en tot de fouten in hun bestuur.

Artikel 13. OVERDRACHT VAN BEVOEGDHEDEN

13.1 De raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdragen aan één of meerdere bestuurders, of aan. een gevolmachtigde derde. De benoeming, ambtsbeëindiging en afzetting van de personen gemachtigd de vereniging te vertegenwoordigen, alsook de omvang van huri bevoegdheid en de wijze waarop zij die uitoefenen wordt bepaald dobr de Raad van Bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/201Y- Annexes du Moniteut belge 13.2 De aanvaarding van de opdràcht en de inhoud van de volmacht worden in het zittingsverslag opgenomen.

13.3 De Raad van Bestuur kan uit zijn leden een dagelijks bestuur benoemen. Dit verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling. De benoeming, ambtsbeëindiging en afzetting van het dagelijks bestuur, alsook de omvang van haar bevoegdheid en de wijze waarop zij die uitoefent wordt bepaald door de Raad van Bestuur.

TITEL VI : LIDGELD - BEGROTINGEN - REKENINGEN

Artikel 14. LIDGELD

14.1 De Raad van Bestuur bepaalt de omvang -van het jaarlijks lidgeld, als een billijke bijdrage voor de werking, dat ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering wordt voorgelegd.

14.2 De geldelijke middelen en het vermogen van de vereniging bestaan o.a. uit:

14.2.1. De jaarlijks verplichte lidgelden

14.2.2. Giften, schenkingen, legaten en leningen

14.2.3. inkomsten uit activiteiten

14.2.4. Beleggingen van inkomsten

14.2.5. Subsidies, in het bijzonder de financieringen door de overheid

Artikel 15. BOEKHOUDING

15.1 Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

15.2 Op het einde van ieder boekjaar stelt de Raad van Bestuur de staat van activa en passiva van het voorbije boekjaar vast en stelt de begroting van het volgende boekjaar op. Deze staat van activa en.passiva, zijnde de rekeningen, " alsmede de begroting, zullen op de jaarlijkse gewone algemene vergadering ter goedkeuring worden voorgelegd. De goedkeuring van de rekeningen geldt ais ontlasting van de bestuurders eh afgevaardigde bestuurders.

i5.$ De boekhouding wordt bijgehouden door de penningmeester.

15.4 In afwachting van de goedkeuring der rekeningen en begroting door de Algemene Vergadering mag de Raad van Bestuur maandelijks 1/12 van de ontwerpbegroting uitgeven.

TITEL VII : ONTBINDING-- VEREFFENING

Artikel 16. ONTBINDING - VEREFFENING

16.1 Behoudens de gevallen van ontbinding van rechtswege, kan tot ontbinding slechts besloten worden

" door de Algemene Vergadering volgens de wet van 27 juhi 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mel 2002.

16.2 In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging stelt de Algernene Vergadering, op voordracht van de Raad van Bestuur, één of meerdere vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheden.

,. . M0D 22 V f

Voor- Luik B - Vervolg "

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

16.3 In geval van ontbinding van de vereniging worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen -na goedkeuring door de Algemene Vergadering- aan een goed doel. De roerende - en onroerende goederen van ,de vzw kunnen bij ontbinding verkocht worden aan leden. De opbrengst van de verkochte goederen gaat naar een goed doel.



TITEL Vlll : ALGEMEEN

Artikel 17. STATUTEN- WIJZIGINGEN - GOEDKEURING

17.1 De wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, wordt toegepast wanneer de statuten en/of de huishoudelijke reglementen grien oplossing bieden.

B. ONTSLAG

Bij beslissing van dezelfde Algemene. Vergadering wordt het door Christophe Strauven, Gaarveidstraat 126 ' te 3500 Hasselt, 78.06.19-113.27, ingediende ontslag met ingang van 31 december 2011 als bestuurder én als = penningmeester aanvaard.

"

C. BENOEMINGEN

Dezelfde Algemene Vergadering beslist daarop met eenparigheid van stemmen om Leon Vinckenbosch, : ' Lindekensveldstraat 26 te 3510" Kermt, geboren te Herk-de-Stad op 17/08/1962, NN. 62.08.17-385.75, te benoemen tot lid van de Raad van Bestuur én hem te bendemen tot ondervoorzitter en penningmeester met ingang van 01/01/2012.

Er wordt bovendien beslist orrl ook Peter Leurs, Weg naar As 106 te 3660 Opglabbeek, geboren te op ' " 22/10/1965, NN 65.10.22-259.31, met ingang van 01-01-2012 bijkomend te" benoemen tot lid van de Raad van Bestuur. Hij zal binnen de Raad van Bestuur de functie van PR-manager & projectcoördinator waarnemen.

Hierdoor is de Raad van Bestuur voortaan dûs samengesteld ais volgt:

- José Vanderspikken, Smolderstraat 72 te 354 Hérk=de-Stad, 63.07.28-147.94 - Voorzitter

- hart Lambrichts, Daaleindestraat 59 te 3720 Kórtessem, 73.12.26-063.95 - Secretaris

- Leon Vinckenbosch, lindekensveldstraat 26 te 3510 Kermt, 62.08.17-385.75 - Ondervoorzitter & Penningmeester.

- Peter Leurs, "Weg naar As 106 te 3660 Opglabbeek, 65.10.22-259.31 - Public Relations Manager & ' . Projectcodrdinator,

" J . Vandersp7icicert,' Voorzitter B. Larbrichts, secretaris

"

' Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van cie perso(o)n(en)

" bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
LAND ROVER LIMBURG, AFGEKORT : L.R.L.

Adresse
SMOLDERSTRAAT 72 3540 HERK-DE-STAD

Code postal : 3540
Localité : HERK-DE-STAD
Commune : HERK-DE-STAD
Province : Limbourg
Région : Région flamande