LANDELIJK LEEFBAAR LINKHOUT

Association sans but lucratif


Dénomination : LANDELIJK LEEFBAAR LINKHOUT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 833.767.854

Publication

28/02/2011
ÿþMOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

*iia3aiss"

beha

aai

Bel! Staa

fiECHTBANK VAN KOOPHANDEL

1 6 -O2a 2011

HASSELT

Griffie

Ondernemingsnr : (=>  N_ G -%-

Benaming

(voluit) : Landelijk Leefbaar Linkhout

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Priesterse Heidestraat 75, B-3560 Linkhout-Lummen

Onderwerp akte : Oprichting

Oprichtingsakte  Benoeming bestuurders

Op de oprichtingsvergadering van 04/02/2011 werd tussen ondergetekende slichtende en eerste leden .

(1)De heer Yves Verboven, wonende te 3560 Linkhout- Lummen, Priesterse Heidestraat 75

(2)De heer Geert Deferm, wonende te 3560 Linkhout-Lummen, Priesterse Heidestraat 64

(3)Mevrouw Dorine Engelen, wonende te 3830 Wellen, Hertenstraat 12A

(4)De heer Kris Manshoven, wonende te 3830 Wellen, Hertenstraat 12A

(5)Mevrouw Martine Nelissen, wonende te 3560 Linkhout- Lummen, Priesterse Heidestraat 75

(6)De heer Johan Porters, wonende te 3560 Linkhout-Lummen, Priesterse Heidestraat 66

Unaniem overeengekomen over te gaan tot de oprichting van een vereniging zonder winstoogmerk,

waarvan de statuten als volgt luiden:

Titel 1 : BENAMING  MAATSCHAPPELIJKE ZETEL  DUUR  DOEL

Artikel 1 : Rechtsvorm

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een

Vereniging Zonder Winstoogmerk (VZW), op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen

zonder winstoogmerk zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en conform toekomstige wijzigingen (hierna

genoemd de °VZW WET'

Artikel 2: Naam

De vereniging draagt de naam `Landelijk Leefbaar Linkhout`

Artikel 3 : Zetel

De maatschappelijke zetel van de vereniging wordt gevestigd te 3560 Linkhout-Lummen, Priesterse

Heidestraat 75. Hij kan op elk moment gewijzigd worden door de algemene vergadering mits statutenwijziging,

maar is steeds gelegen in het gerechtelijk arrondissement van Hasselt.

De Raad van Bestuur kan ten allen tijde kantoren en filialen oprichten waar hij dat nuttig zou achten.

Artikel 4: Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Ze kan ten allen tijde ontbonden worden door de

Algemene Vergadering

Artikel 5 : Doel en activiteiten

De VZW heeft tot doel, het verzekeren en het verder bevorderen van een gezonde leefomgeving in een woonleem met landelijk karakter en wonen in 'groen' in Linkhout en nabije omgeving. De VZW evalueert bij geplande veranderingen in de ruimtelijke ordening of bij veranderingen die een impact hebben op het woonweefsel, of de dossiers gebaseerd zijn op zorgvuldige, volledige, inhoudelijk correcte informatie op basis van objectieve studies en dat ze conform de gemeentelijke doelstelling geen belasting genereren voor het woonweefsel en zeker niet de gezondheid noch levenskwaliteit mogelijk schaden.

De VZW mag alle handelingen verrichtten en alle middelen aanwenden, beschreven in het `huishoudelijk reglement", die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van voormelde doelstellingen te maken hebben, met inbegrip van commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van het wettelijk toelaatbare, en waarvan de opbrengsten ten aile tijden volledig zullen worden bestemd voor de realisatie van voormelde doestelling

De VZW is bevoegd om alle roerende en onroerende goederen, nodig of nuttig voor het verwezenlijken van haar doelstellingen, in eigendom te houden of er het gebruik van te hebben.

Titel II : DE LEDEN - BIJDRAGE

Artikel fi:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOO 2.2

De leden van de vereniging kunnen enerzijds onderscheiden worden in

" de stichtende leden

.Stemgerechtigde effectieve, niet-stemgerechtigd toegetreden leden, werkende leden, niet-werkende leden

" bijzondere leden en ereleden

Men kan ook sympathisant zijn.

De stichtende leden zijn degenen die in deze statuten bij naam worden vermeld

De effectieve leden zijn deze die stemrecht hebben tijdens de algemene vergadering. Effectieve stemgerechtigde leden zijn de stichtende leden, bijzondere leden en toegetreden leden die lidgeld hebben betaald om stemgerechtigd te zijn en aan de voorwaarden voldoen (artikel 7)

De toegetreden, niet stemgerechtigde leden zijn zij die bij de VZW als lid zijn aangesloten na de oprichting ervan en die bijgevolg voldoen aan de door de algemene vergadering vastgestelde aanvaardingsvoorwaarden voor toetredende leden, i.e. het nodige lidgeld hebben betaald. Zij kunnen om advies of ondersteuning van de VZW vragen. De jaarlijkse bijdrage wordt in rekening gebracht indien ze effectief stemgerechtigd lid wensen te worden.

De bijzondere leden, ten hoogste 3 per jaar, zijn leden die voor de duur van 1 jaar stemrecht bekomen, door bewezen diensten, en worden door de stichtende leden voorgesteld en door de algemene vergadering aanvaard.

De ereleden tenslotte zijn een specifieke groep leden of sympathisanten waaraan door de Algemene Vergadering heel eigen rechten zijn toegekend.

De sympathisanten zijn niet stemgerechtigd en krijgen informatie van de VZW.

De Algemene Vergadering bestaat uit alle effectieve leden, een onbeperkt aantal met een minimum van 3.(Titel III)

De bestuurders worden gekozen uit de stemgerechtigde leden en vormen de Raad van Bestuur.(Titel IV) De Raad van bestuur kan uit de leden een projectleider aanstellen om een specifieke project te leiden. De leden van de VZW zijn niet persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Artikel 7 :

Voorwaarden ter aanvaarding van effectief stemgerechtigd lid en afzetting

Personen met een politiek mandaat en/of in raad van bestuur van een politieke partij zetelen, kunnen geen

stemgerechtigd lid van de vzw zijn tijdens de periode ze deze functie uitoefenen. Van zodra ze dergelijke

" politieke"functie opnemen dienen ze ontslag te nemen uit de Algemene vergadering en Raad van Bestuur. Ook stichtende leden hebben niet langer stemrecht tijdens deze periode en kunnen niet meer zetelen in raad van bestuur tijdens deze periode, wel aanwezig zijn op de Algemene Vergadering.

Om effectief lid te worden en te blijven, dient een schriftelijk verklaring te worden gegeven waarbij men aangeeft te voldoen aan deze "Voorwaarden ter aanvaarding van effectief stemgerechtigd lid" en men ook schriftelijk laat weten wanneer dit niet meer het geval is en men schriftelijk aangeeft de statuten en het huishoudelijk reglement te aanvaarden en conform het doel beschreven in de statuten te handelen. Anders is men niet stemgerechtigd.

Toegetreden leden dienen bovendien een aanvraag in te dienen met motivatie om effectief lid te worden welke door de algemene vergadering wordt beoordeeld.

De Algemene vergadering bepaalt verdere voorwaarden voor de aanvaarding van nieuwe effectieve leden. De weigering van de Algemene Vergadering om iemand als effectief lid toe te laten dient transparant te zijn en is niet voor beroep vatbaar. Een nieuwe aanvraag kan door de geweigerde kandidaat slechts worden ingediend na het verstrijken van een termijn van een jaar.

Artikel 8 :

Vergoeding werkende leden.

Werkende leden van de vzw hebben recht op een vergoeding. De leden die in aanmerking komen om als werkend lid aanvaard te worden, worden door de raad van bestuur voorgesteld en aanvaard door een meerderheid van de stemgerechtigde leden. Het niveau van compensatie wordt door de raad van bestuur bepaald op een transparante basis binnen gangbare marktwaarde.

Artikel 9 :

Ontslag of uitsluiting.

Ontslag of uitsluiting van de effectieve leden geschiedt overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk aan de Raad van Bestuur kenbaar worden gemaakt, die zich er niet tegen kan verzetten, behalve indien het aantal leden door het ontslag beneden het wettelijk of statutair minimum zou dalen. In dergelijk geval wordt het ontslag maar effectief vanaf het ogenblik dat er in vervanging werd voorzien of na akkoord van de Raad van Bestuur.

De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering beslist worden en dit overeenkomstig de door de wet voorziene voorwaarden van aanwezigheid en meerderheid van stemmen

Artikel 10 :

Bestemming van het vermogen van de vereniging

Ontslagen of uitgesloten leden, noch hun erfopvolgers, kunnen enige aanspraak maken op enig deel van het vermogen van de vereniging noch op de door hun gedane inbreng in de vereniging. Dit geldt trouwens voor alle leden: geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vzw. De uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij het beëindigen ervan alsook bij de ontbinding van de vzw.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 11 :

Lidgeld

De Raad van bestuur bepaalt het lidgeld. In geen geval mag het lidgeld hoger zijn dan een bedrag met als basis de som van 300,00 Euro.

Artikel 12 :

Ledenlijst

Op de maatschappelijke zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register van de effectieve leden bijgehouden. Dit register bevat naam, voornaam , woonplaats en akkoord voorwaarden (artikel 7).

Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van de effectieve leden worden door toedoen van de Raad van Bestuur in dat register ingeschreven binnen de acht dagen na in kennisname.

Alle effectieve leden kunnen op de zetel van de vereniging de notulen en beslissingen van de Algemene vergadering, van de Raad van Bestuur en van de projectleiders, evenals de boekhoudkundige stukken van de vereniging raadplegen.

TiTEL I11 : DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 13 :

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve, en voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij ontstentenis van deze, door de ondervoorzitter van de Raad van Bestuur, of bij ontstentenis van deze beiden, door het oudste aanwezig lid van de Raad van Bestuur.

Artikel 14:

De Algemene vergadering oefent al de bevoegdheden uit die krachtens de wet aan deze vergadering zijn voorbehouden. Zij beraadslaagt over de werking van de vereniging en is ondermeer bevoegd over de benoeming en afzetting van bestuurders, het aanvaarden en uitsluiten van de effectieve leden, etc. De Algemene vergadering beslist ondermeer over de goedkeuring van de rekeningen van het afgelopen boekjaar, alsook over de goedkeuring van de begroting van het volgende werkjaar, en zij keurt ondermeer over de eventuele vrijwillige ontbinding van de vereniging en huishoudelijk reglement.

Artikel 15:

De Algemene Vergadering zal minimaal eenmaal per jaar samenkomen in de loop van het tweede trimester van het kalender jaar. De samenkomst kan steeds gebeuren wanneer het belang van de vereniging zulks vereiste of wanneer tenminste een vijfde van de effectieve leden hierom vraagt.

Artikel 16:

De bijeenroeping van de algemene vergadering gebeurt door de Raad van Bestuur via e-mail of SMS gericht aan elk lid, ten minste 8 dagen voor de vergadering. De uitnodiging bevat dag, uur en plaats van samenkomst evenals de agenda.

Artikel 17 :

Alle effectieve leden, hebben het recht persoonlijk tegenwoordig te zijn op de Algemene Vergadering. De effectieve leden kunnen zich laten vertegenwoordigen door een ander lid mits een geschreven volmacht. Maar elk lid kan slechts over (1) één volmacht beschikken

Artikel 18.

De Algemene vergadering zal geldig kunnen beraadslagen en besluiten, welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden zijn. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de effectieve leden. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

Bij afwijking van de voorgaande alinea worden de beslissingen van de Algemene Vergadering, welke betrekking hebben op statuten, de uitsluiting van een lid of de vrijwillige ontbinding van de vereniging genomen per wettelijk bepaalde criteria.

De besluiten van de algemene vergadering kunnen door alle leden en belanghebbende derden bekomen worden mits schriftelijke aanvraag.

TITEL IV : RAAD VAN BESTUUR

Artikel 19.

De vereniging wordt bestuurd door de Raad van Bestuur; deze bestaat uit minstens drie leden, benoemd door de Algemene vergadering.

De raad van Bestuur moet steeds minder bestuurders tellen dan dat er effectieve leden zijn in de Algemene Vergadering. Ingeval er gelijkheid ontstaat tussen het aantal effectieve leden van de Algemene Vergadering en van de Raad van Bestuur, moet de algemene vergadering een maand voor de volgende algemene vergadering plaatsvindt ervoor zorgen dat er een extra effectief lid is.

Artikel 20.

De bestuurders worden benoemd voor een periode van maximum 2,5 jaar en zijn op het einde van hun mandaat herkiesbaar. De Algemene Vergadering kan te allen tijde, op transparante gemotiveerde en zonder vergoeding, een einde stellen aan het mandaat van de bestuurders.

De bestuurder kan ook ten alle tijden, met een schrijven aan de andere effectieve leden zijn bestuursfunctie neerleggen.

De bestuurders kiezen onderling de invulling van de verschillende bestuursfuncties. Indien er geen consensus wordt gevonden, beslissen de effectieve leden met meerderheid van stemmen.

Artikel 21 :

" NR3D 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/02/2011- Annexes du Moniteur belge De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping van all bestuurders op vraag van de voorzitter of van twee bestuurders. Hij vergadert slechts geldig als tenminste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Bij een tweede vergadering met dezelfde dagorde kan de Raad van Bestuur evenwel geldige beslissingen nemen ongeacht het aantal aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders.

Artikel 22.

Ter vergadering kan elke bestuurder geldig worden vertegenwoordigd door een andere bestuurder mits schriftelijke volmacht. Elke bestuurder mag buiten zijn eigen mandaat slechts een volmacht vertegenwoordigen. Artikel 23.

De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle handelingen die nodig zijn voor het bestuur van de vereniging en dit in de ruimste zin, met uitzondering van de bevoegdheden die door de wet aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. Een beschrijving van de handelingen is opgenomen in het huishoudelijk reglement.

De raad van bestuur kan een secretariaat op richten en verantwoordelijke aanstellen. De Raad van bestuur benoemt en ontslaat personeel, en bepaalt hun statuut.

De raad van bestuur selecteert externe experts en diensten, die het nodig acht tot het bekomen van de doelstelling van de vereniging.

Zoals aangegeven in artikel 8, de leden die in aanmerking komen om als bezoldigd werkend lid aanvaard te worden, wordt door de raad van bestuur voorgesteld en aanvaard door een meerderheid van de bestuurders. Het niveau van compensatie wordt door de raad van bestuur bepaald op een transparante en binnen gangbare marktwaarde.

Artikel 24.

Alle akten die de vereniging verbinden worden in naam van de vereniging geldig ondertekend, hetzij door de handtekening van de voorzitter alleen, hetzij door de gezamenlijke handtekening van de andere bestuurders. Deze moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enige machtiging. Dezelfde wijze van vertegenwoordiging geldt eveneens voor het optreden in rechte.

Artikel 25.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht.

TITEL V : BEGROTING EN REKENINGEN

Artikel 26.

Elk jaar worden door de Raad van Bestuur de Rekeningen van het verlopen kalenderjaar opgesteld en wordt de Begroting voor het volgend dienstjaar opgemaakt. Beide verslagen worden onderworpen aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering, end dit ten laatste binnen de 6 maanden na de afsluiting van het boekjaar. Behoudens het jaar van de oprichting zal elk boekjaar een volledig kalenderjaar bevatten, te beginnen op 1 januari en eindigen op 31 december.

Het eerste boekjaar loopt tot datum oprichting tot 31 december 2011.

TITEL VI : ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 27.

In geval van vrijwillige ontbinding duidt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, 1 of meerdere vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheden en wijze van vereffening.

Artikel 28.

In geval van vrijwillige of gedwongen ontbinding wordt het maatschappelijk bezit, na vereffening van all passiva, overgemaakt aan een vereniging die dezelfde of quasi dezelfde doelstelling nastreeft. Deze vereniging wordt door de Algemene Vergadering aangeduid.

SLOTBEPALINGEN

Artikel 29.

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 van toepassing. Is een artikel uit deze statuten in strijd met voornoemde wet dan zal enkel het tegenstrijdige gedeelte nietig zijn, en blijven de overige bepalingen hun geldigheid behouden.

' a"

I

Voor-

behouden

3eigisch St,a ïsWad ~

~ "

MOD 2.2

á.UËT `?er.,^!n

VERSLAG : BENOEMING BESTUURDERS LANDELIJK LEEFBAAR LINKHOUT

Datum : 4 Februari 2011

De voormelde stichters van LANDELIJK LEEFBAAR LINKHOUT zijn onmiddellijk aansluitend aan de

oprichting, samengekomen :

Met eenparigheid van stemmen worden de volgende bestuurders aangesteld voor een termijn van 2,5

jaar, ingaand op heden :

(1)De heer Yves Verboven, wonende te 3560 Linkhout- Lummen, Priesterse Heidestraat 75

(2)De heer Geert Deferm, wonende te 3560 Linkhout-Lummen, Priesterse Heidestraat 64

(3)Mevrouw Martine Nelissen, wonende te 3560 Linkhout- Lummen, Priesterse Heidestraat 75

(4)De heer Johan Porters, wonende te 3560 Linkhout-Lummen, Priesterse Heidestraat 66

De bestuurders voeren hun functie uit conform de statuten, waarvan ze een exemplaar hebben ondertekend. De bestuurders zullen verder conform het huishoudelijk reglement werken.

De VZW wordt vertegenwoordigd door de Voorzitter. Indien deze in de onmogelijkheid is de VZW te vertegenwoordigen, zal de Ondervoorzitter gevolmachtigd worden door de Voorzitter de VZW te vertegenwoordigen.

Officde communicatie in naam van de VZW wordt schriftelijk gedaan en vooraf ter inzage gegeven aan de bestuursleden.

VERSLAG RAAD VAN BESTUUR LANDELIJK LEEFBAAR LINKHOUT

Datum : 4 februari 2011.

Voornoemde bestuurders zijn aansluitend aan de aanstelling van de RAAD VAN BESTUUR, samengekomen in de eerste Raad van Bestuur van de VZW en hebben in deze Raad van Bestuur met eenparigheid van stemmen volgende mandaten toegekend aan de bestuurders.

Het mandaat van voorzitter

Het mandaat van ondervoorzitter

Het mandaat van secretaris

Het mandaat van penningmeester

Getekend : VERI3MTE>q Yves, voorzitter Drlhri+I Geert, ondervoorzitter NELISSEN Martine, secretaris I tFTERS Johan, penningmeester

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/02/2011- Annexes du Moniteur belge

YVES VERBOVEN

GEERT DEFERM

MARTINE NELISSEN

JOHAN PORTERS

Op de !aatste b!z van Lui_C B vermeden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)nien)

.=Los ds v-rer,iging, st~chtinp c o,ocnisme ten aar ien van derden {e verteger,: rcold Oen

Uc%iboVt /V&.7 1~3 ?rand ~en ig L» Be4t24, Leep LJ~J~[ q ,

Coordonnées
LANDELIJK LEEFBAAR LINKHOUT

Adresse
PRIESTERSE HEIDESTRAAT 75 3560 LINKHOUT

Code postal : 3560
Localité : Linkhout
Commune : LUMMEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande