LEKTUURSHOP

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : LEKTUURSHOP
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 428.345.862

Publication

30/04/2014
ÿþmod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Vo bobo

aan

Belg Staat

im *190914 7*

RECHTBANK van KOOPHANDEL

te ANTWERPEN, afdeling HASSELT

~ 7 APR, 201it

Griffie

Ondernemingsnr ; 0428.345.862 - RPR Hasselt.

Benaming (voluit) : LEKTUURSHOP

(verkort) :

Rechtsvorm ; naamloze vennootschap

Zetel : Dorp 19

3920 Lommel

Onderwerp akte :STATUTENWIJZIGING - KAPITAALVERHOGING

Uit een akte verleden voor Meester Philippe Crolla, notaris te Lommel op 28 maart 2014, geregistreerd, blijkt dat de buitengewone algemene vergadering van de naamloze vennootschap "LEKTUURSHOP`, met zetel te 3920 Lommel, Dorp 19, de volgende beslissingen heeft genomen:

Ferste beslissing

De vergadering neemt kennis van de bijzondere algemene vergadering de dato 13 december 2013 tot uitkering van een dividend ten bedrage van honderd dertigduizend euro (130.000,00 ÏUR), aan te rekenen op de beschikbare reserves. De dividenduitkering kadert in de overgangsregeling voorzien in artikel 537 WIB 92. Deze regeling maakt het mogelijk om? reserves uit te keren tegen inhouding van 10 % roerende voorheffing op voorwaarde dat de netto dividenden onmiddellijk worden geïncorporeerd in kapitaal. Na inhouding van de: roerende voorheffing blijf een netto dividend ten bedrage van honderd zeventienduizend euro; (117.000,00 EUR) ten gunste van de aandeelhouders die besloten hebben het aldus verkregen: petto dividend in te brengen in kapitaal onder de voorwaarden voorzien in artikel 537 WI8 92.

Tweede beslissing - Kapitaalverhoging

De vergadering beslist het kapitaal van de vennootschap te verhogen met honderd zeventienduizend euro (117.000,00 EUR), zodat het kapitaal verhoogd zal worden van; tweeënzestigduizend euro (62.000,00 EUR) tot honderd negenenzeventigduizend euro; (179.000,00 EUR).

De vergadering beslist dat deze kapitaalverhoging zal verwezenlijkt worden door inbreng in geld en zonder uitgifte van nieuwe kapitaalaandelen.

Derde beslissing - lnschriivinq op de kapitaalverhoging en volstorting

1. Vervolgens verklaren alle voormelde aandeelhouders hun voorkeurrecht uit te oefenen en volledig op de hoogte te zijn van de statuten en de financiële toestand van de vennootschap; "LEKTUURSHOP" en in te schrijven op de kapitaalverhoging naar verhouding van hun: aandelenbezit en onder de hoger gestelde voorwaarden.

2. De voorzitter verklaart en alle aanwezigen op de vergadering erkennen dat de; kapitaalverhoging bijgevolg volledig volstort werd.

3. De inbrengen in geld, ten belope van honderd zeventienduizend euro (117.000,00 EUR): werden overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen gestort op een bijzondere: rekening met nummer 8E52 4539 1330 5109 op naam van de vennootschap bij KBC Bank zoals blijkt uit een attest afgeleverd door deze financiële instelling op 27 maart 2014, dat ini het dossier van ondergetekende notaris bewaard zal blijven.

Vierde beslissing - Vaststelling van de kapitaalverhoging

De vergadering stelt vast en verzoekt ons, notaris, akte te nemen van het feit dat de

voormelde kapitaalverhoging van honderd zeventienduizend euro 5717.000,00 EUR)

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

daadwerkelijk verwezenlijkt werd en dat het kapitaal aldus daadwerkelijk gebracht werd op honderd negenenzeventigduizend euro (179.000,00 EUR), vertegenwoordigd door honderd vijfentwintig (125) kapitaalaandelen zonder nominale waarde.

Vijfde beslissing

De vergadering beslist de aandelen aan toonder om te zetten in aandelen op naam, ingevolge

de beslissing van de Raad van Bestuur, gehouden op 14 december 2011.

Zesde beslissing - wijziging statuten

Wijziging van de statuten om ze in overeenstemming te brengen met het genomen besluit.

Aanneming van een nieuwe tekst van statuten aangepast aan de recente wetgeving.

Zevende beslissing

De vergadering neemt kennis van het ontslag van de volgende bestuurders:

1) de heer Jonkes Gilbert Joseph Constant, geboren te Peer op 4 februari 1948, wonende te 3920 Lommel, Dorp 19A,

2) de naamloze vennootschap USA', met zetel te 3970 Leopoldsburg, Guido Gezellestraat 15, ondernemingsnummer 0438.317.066, vertegenwoordigd door haar vaste vertegenwoordiger de heer Jonkers Gilbert, voormeld,

en geeft hen décharge voor hen tot op 28 maart 2014 gevoerd beleid.

De vergadering stelt aan als nieuwe bestuurders voor een periode van zes jaar, ingaand vanaf 28 maart 2014:

1) de heer Jonkers Gilbert Joseph Constant, geboren te Peer op 4 februari 1948, wonende te 3920 Lommel, Dorp 19A, die aanvaardt,

2) de naamloze vennootschap 'LISA', met zetel te 3970 Leopoldsburg, Guido Gezellestraat 15, ondernemingsnummer 0438.317.066, vertegenwoordigd door haar vaste vertegenwoordiger Mevrouw Jonkers Lien isabelle Sophie, geboren te Lommel op 7 juni 1985, wonende te 3970 Leopoldsburg, Guido Gezellestraat 15, die aanvaardt.

De vergadering beslist de heer Jonkers Gilbert, voormeld, te benoemen tot gedelegeerd bestuurder voor een periode van zes jaar, ingaand vanaf 28 maart 2014.

Het mandaat van de heer Jonkers Gilbert, voormeld, is onbezoldigd.

Achtste beslissing - Coordinatie van de statuten

De vergadering machtigt de raad van bestuur tot uitvoering van de genomen beslissingen en

geeft opdracht aan ondergetekende notaris tot coördinatie van de statuten.

STATUTEN

Benaming : De vennootschap heeft de rechtsvorm van een naamloze vennootschap. Zij draagt de benaming "LEKTUURSHOP".

Zetel: De zetel van de vennootschap is gevestigd te 3920 Lommel, Dorp 19.

Doel : De vennootschap heeft tot doel:

De groot- en kleinhandel, de invoer en uitvoer van boeken, kantoorbehoeften, tijdschriften, suikergoed, tabakswaren en dranken.

De groot-en kleinhandel, de invoer en uitvoer, van videoapparatuur, -films en -cassettes, van batterijen en fotobenodigdheden, van frisdranken en schoonheidsprodukten.

De groot- en kleinhandel in tweedehandsvoertuigen. Werkplaats voor het herstellen van motorvoertuigen en koetswerk.

Het optreden als tussenpersoon, commissionair of anderzijds voor spelen en weddenschappen, voor loterijen, lotto-spelen en dergelijke.

De vennootschap mag alle industriële, commerciële of financiële verrichtingen, zo roerende als onroerende, zo voor eigen rekening als voor rekening van derden, uitvoeren die rechtstreeks of onrechtstreeks met voornoemd doel verband houden of welke van aard zijn de uitbreiding of de verwezenlijking ervan te bevorderen of te vergemakkelijken.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland op alle wijzen die zij het best geschikt zal achten.

De vennootschap zal zich mogen interesseren door middel van inbreng, versmelting, deelname of anderszins, in alle bestaande of op te richten vennootschappen en ondernemingen zowel in België als in het buitenland die een gelijkaardig doel nastreven of waarvan het doel in innig verband staat met het hare.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorgehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste ialz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1



Duur: De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

Kapitaal: Het maatschappelijk kapitaal bedraagt honderd negenenzeventigduizend euro (179.000,00 EUR).

Het wordt vertegenwoordigd door honderd vijfentwintig (125) aandelen, zonder nominale waarde.

Boekjaar: Het boekjaar begint op één januari en eindigt op één en dertig december van elk jaar.

Winstverdeling: Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar ten minste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van de raad van bestuur beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

Gewone algemene vergadering : De jaarvergadering zal gehouden worden op de laatste vrijdag van de maand juni om 11.00 uur. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats.

Vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur :

De vennootschap wordt ten overstaan van derden, voor het gerecht en in de akten, met inbegrip van deze voor dewelke de tussenkomst van een openbaar ambtenaar of een notaris vereist is, geldig vertegenwoordigd, door de gedelegeerd bestuurder.

Binnen het kader van het dagelijks bestuur, is de vennootschap tevens geldig vertegenwoordigd door een gevolmachtigde tot dit bestuur.

Ze is bovendien, binnen het kader van hun mandaat, geldig verbonden door bijzondere gevolmachtigden.

Bovendien kan de vennootschap in het buitenland vertegenwoordigd worden door iedere persoon uitdrukkelijk daartoe aangesteld door de raad van bestuur.

Bestuurders :

1) de heer Jonkers Gilbert Joseph Constant, voormeld, die aanvaardt;

2) de naamloze vennootschap 'LISA', met zetel te 3970 Leopoldsburg, Guido Gezellestraat 15, ondernemingsnummer 0438.317.066, vertegenwoordigd door haar vaste vertegenwoordiger Mevrouw Jonkers Lien isabelle Sophie, voormeld, die aanvaardt.

Gedelegeerd bestuurder :

De vergadering beslist de heer Jonkers Gilbert, voormeld, te benoemen tot gedelegeerd

bestuurder voor een periode van zes jaar, ingaand vanaf 28 maart 2014.

Het mandaat van de heer Jonkers Gilbert, voormeld, is onbezoldigd.

Voor ontledend uittreksel.

Notaris Philippe Crolla.

Werden neergelegd : 1) afschrift van de akte (inclusief volmacht); 2) uittreksel van de akte en

3) coordinatie der statuten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

F

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-eéhouden aan het Belgisch Staatsblad

06/08/2014 : HA065134
05/08/2013 : HA065134
24/07/2012 : HA065134
06/09/2011 : HA065134
11/03/2015 : HA065134
03/08/2010 : HA065134
24/07/2009 : HA065134
03/07/2009 : HA065134
08/07/2008 : HA065134
30/07/2007 : HA065134
03/07/2006 : HA065134
07/07/2005 : HA065134
09/09/2004 : HA065134
14/07/2003 : HA065134
10/10/2001 : HA065134
25/07/2000 : HA065134
10/08/1999 : HA065134
30/10/1993 : HA65134
18/11/1988 : HA65134
04/02/1986 : HA65134

Coordonnées
LEKTUURSHOP

Adresse
DORP 19 3920 LOMMEL

Code postal : 3920
Localité : LOMMEL
Commune : LOMMEL
Province : Limbourg
Région : Région flamande