LIMBURG BASKETBALL FOUNDATION HERMAN REYNDERS, AFGEKORT : LIMBURG BASKETBALL FOUNDATION

Association sans but lucratif


Dénomination : LIMBURG BASKETBALL FOUNDATION HERMAN REYNDERS, AFGEKORT : LIMBURG BASKETBALL FOUNDATION
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 836.861.956

Publication

22/06/2011
ÿþ MOP 2.2

Luik B ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie





V beh i1 III II I1II II1I I1I 11111 IlII IlI Il III RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

aa *iiosasai" 0 9 -06- 2011

Bel Staa

HASSEL



Ondememingsnr: p e3 6 , 2GA, 1-6

Benaming

(voluit) : Limburg Basketball Foundation Herman Reynders

(verkort) : Limburg Basketball Foundation

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Lombaardstraat 25 te 3500 Hasselt

Onderwerp akte : statuten en benoeming bestuurders

STATUTEN

LIMBURG BASKETBALL FOUNDATION

HERMAN REYNDERS

De ondergetekenden,

Coenen Jean Paul,Joseph, Robert, Julien, ° 01.03.1950 te Sint-Truiden en wonende te 3500 Hasselt, Herkerstraat 9, 3500 Hasselt

Hoebers Ronald, Clement, Desire, Marcel, °20.05.1961 te Hasselt en wonende Schouwburghofstraat 12, 3512 Stevoort

Kerkhofs Stephan, Gerard, Willy, ° 03.04.1969 te Genk en wonende Voetpad 22, 3550 Heusden-Zolder, Reynders Herman, Alphons M. ° 01.02.1958 te Hasselten wonende te Lombaardstraat 25, 3500 Hasselt SNELLINGS Henri , Joseph , Marie , Robert , ° 03.08.1943 te Tongeren en wonende te

Helbeekplein 3 / 11, 3500 Hasselt

Allen van Belgische nationaliteit verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, met hiemavolgende statuten

Titel 1 Naam  Zetel  Doel  Duur

Artikel 1

De vereniging draagt de naam LIMBURG BASKETBALL FOUNDATION HERMAN REYNDERS, vereniging zonder winstoogmerk. De vereniging behoudt zich het recht voor om in al de akten, facturen, aankondigingen uitgaven en andere stukken uitgaande van de vereniging de verkorte benaming " Basketball Foundation, Herman Reynders' of " Limburg Basketball Foundation" te gebruiken .

Artikel 2

De vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Hasselt, te 3500 Hasselt, Lombaardstraat 25. Binnen deze stad kan de zetel bij beslissing van de Raad van Bestuur naar een ander adres overgebracht worden.

Artikel 3

De vereniging heeft als maatschappelijk doel bij te dragen tot de bevordering en promotie van de! basketbalsport in Limburg en de kwaliteitsverbetering van de basketbalopleiding in het bijzonder. De vereniging verzamelt hiertoe de nodige fondsen. Zij zet deze fondsen in hetzij voor het opzetten van eigen initiatieven hetzij voor de ondersteuning van bestaande initiatieven, organisaties of clubs. Op termijn moet hierdoor de basis gelegd worden voor een nieuwe Limburg se eersteklasser. De vereniging heeft een neutraal karakter en voert een werking onafhankelijk van de bestaande clubs als van, de federaties met name de VEIL en de KBBB.

De vereniging kan alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van dit doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven is bepaald, onder meer aile eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

k ' ' doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van het maatschappelijk doei kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan bij beslissing van de Algemene Vergadering op

elk moment ontbonden worden met inachtneming van de artikelen 18 tot 26 van de wet van 27 juni 1921.

Titel Il Leden

Artikel 6

§1

De vereniging telt effectieve en aangesloten leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het

stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden.

De ondergetekenden oprichters zijn de eerste effectieve leden. Het aantal aangesloten leden is onbeperkt.

§2

De effectieve leden vormen samen de Algemene Vergadering.

De aangesloten leden zijn al de andere leden.

§3

De vereniging kan ereleden, beschermende of adviserende leden aanvaarden.

Artikel 7

Als lid ( effectief, aangesloten, ere- ,beschermend, adviserend lid) kan tot de vereniging toetreden, ieder

natuurlijk persoon of rechtspersoon, die door de Raad van Bestuur als zodanig wordt aanvaard.

Artikel 8

Er wordt aan de effectieve leden in hun hoedanigheid van effectief lid geen bijdrage gevraagd. De Raad van

Bestuur stelt jaarlijks de juiste bijdrage van de aangesloten leden vast.

Artikel 9

§1

Elk effectief lid is vrij uit te treden en kan op elk moment ontslag nemen uit de vereniging mits het versturen van een aangetekend schrijven aan de Raad van Bestuur. Een effectief lid kan slechts worden uitgesloten door de Algemene Vergadering met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige - of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden.

§2

Aangesloten leden sluiten zich door hun lidmaatschap aan bij de bepalingen opgenomen in het

Huishoudelijk Reglement van de vereniging.

§3

De adviserende leden kunnen samen worden gebracht in een adviesraad.

Artikel 10

Ontslagnemende of uitgesloten effectieve leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane investeringen.

Titel Ill Raad van Bestuur

Artikel 11

§1

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste vier bestuurders. Zij worden

benoemd en afgezet door de Algemene Vergadering. Benoeming, ontslag, aftreden en afzetting van een

bestuurder worden binnen de wettelijk gestelde wijze en termijnen geregeld en bekendgemaakt.

Artikel 12

§1

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van 5 jaar en zijn herkiesbaar. Als door vrijwillig ontslag,

verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijke minimum, dan

blijven de bestuurders in functie tot er regelmatig in hun vervanging - of opvolging is voorzien.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§2

De Raad van bestuur heeft de mogelijkheid om tijdens het werkjaar leden te coöpteren als effectief lid en eventueel aan te duiden als bestuurder. Deze gecoopteerde effectieve leden dienen op de eerstvolgende Algemene vergadering in hun functie als effectief lid en/ of bestuurder te worden bekrachtigd.

Artikel 13

§1

De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, eventueel één of meerdere ondervoorzitters, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter of de secretaris roepen de Raad bijeen. De voorzitter of bij afwezigheid één van de ondervoorzitters zit de vergaderingen voor.

§2

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien tenminste drie van de vier bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van diegene die hem geldig vervangt, doorslaggevend.

§3

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de voorzitter en een bestuurder.

Artikel 14

§1

De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. De Raad kan zelfs alle daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, de overdracht, zelfs gratis, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels  en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken, het stellen van akten en contracten,

§2

Ten aanzien van derden is de vereniging in principe slecht geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van de voorzitter en een bestuurder. Bestuurders die namens de Raad van Bestuur optreden moeten ten aanzien van derden geen bewijs voorleggen van mandaat of bevoegdheidsverklaring. De Raad van Bestuur kan echter  in afwijking van hoger genoemde principe = voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid of zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meerdere bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging.

§3

De bestuurders nemen, in de uitoefening van hun functie, geen enkele persoonlijke verplichting op zich betreffende de verbintenissen van de vereniging en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat.

§4

De Raad van Bestuur vaardigt een Huishoudelijk Reglement uit zo hij dit nodig acht.

Titel IV Algemene Vergadering

Artikel 15

De Algemene Vergadering Is samengesteld uit alle effectieve leden. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij afwezigheid door één van de ondervoorzitters. Een effectief lid kan zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid. Een effectief lid kan evenwel slechts één ander effectief lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering.

Artikel 16

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor het wijzigen van de statuten, het benoemen en afzetten van bestuurders, het geven van kwijting aan de bestuurders, het goedkeuren van de begroting en van de rekeningen, het ontbinden van de vereniging, het uitsluiten van een lid.

Artikel 17

§1

De Algemene Vergadering wordt enkel door de Raad van Bestuur samengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet tenminste éénmaal per jaar vergaderen  en ten laatste binnen de 6 maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar - voor het goedkeuren van zowel de rekeningen van het afgelopen jaar als de begroting van het volgende jaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOI) 2.2

§2

Alle effectieve leden worden minstens 8 kalenderdagen voor de datum van de vergadering bij gewone brief of per e-mail uitgenodigd voor de Algemene Vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Ze vermeldt dag, uur en plaats.

§3

" De oproeping voor de Algemene Vergadering bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur.

Artikel 18

§1

ln gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van aanwezige en vertegenwoordigde stemgerechtigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

§2

In gevat van uitsluiting van een effectief lid, van wijziging van statuten of van ontbinding van de vereniging,

zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

Artikel 19

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de secretaris of een bestuurder en die worden opgenomen in een register. Uittreksels daarvan worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder. Leden, alsook derden die een gemotiveerd belang doen blijken, hebben het recht om inzage en! of afschrift van de notulen te vragen.

Titel V Begroting -- Rekening

Artikel 20

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. ln het eerste werkjaar  2011  loopt

het boekjaar vanaf de stichtingsdatum 4 mei tot 31 december van datzelfde jaar.

De Raad van Bestuur bereidt de rekening en begroting voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de

Algemene Vergadering.

Titel VI Ontbinding  Vereffening

Artikel 21

Behoudens de gevallen van de gerechtelijke ontbinding en van de ontbinding van rechtswege, kan uitsluitend de Algemene Vergadering tot ontbinding van de vereniging besluiten op de wijze zoals bepaald in de Wet van 27 juni 1921, zoals daarna gewijzigd en! of vervangen.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de Rechtbank, één of meerdere vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsook de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 22

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen in twee gelijke delen aan respectievelijk de twee basketbaldubs die bij de opstart van de vereniging hun know-how hebben ingebracht; met name Stevoort Basketbaldub (stamnummer 1989) en BT Hasselt (stamnummer 0936).

Artikel 23

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, zoals daarna gewijzigd en! of vervangen, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake van toepassing.

Aldus opgemaakt in 5 exemplaren én met eenparigheid van stemmen aanvaard op de algemene vergadering gehouden te Hasselt, op 4 mei 2011.

MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Voor-

be tuderr

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

De Algemene Vergadering heeft tijdens de stichtingsvergadering van 4 mei 2011 en overeenkomstig de

statuten de volgende personen aangesteld tot bestuurder en hen de volgende functies toegekend "

"

voorzitter

Reynders Herman, Alphons M. ° 01.02.1958 te Hasselten wonende te Lombaardstraat 25, 3500 Hasselt

secretaris

Kerkhofs Stephan, Gerard, Willy, ° 03.04.1969 te Genk en wonende Voetpad 22, 3550 Heusden-Zolder

bestuurder-penningmeester

Hoebers Ronald, Clement, Oesire, Marcel, 020.05.1961 te Hasselt en wonende Schouwburghofstraat 12,

3512 Stevoort

bestuurder

Snellings Henri , Joseph , Marie , Robert , ° 03.08.1943 te Tongeren en wonende te

Helbeekplein 3111, 3500 Hasselt

Origineel getekend voor neerlegging Griffie

Voorzitter bestuurder

Eierman Reynders Ronald Hoebers .

Coordonnées
LIMBURG BASKETBALL FOUNDATION HERMAN REYNDER…

Adresse
LOMBAARDSTRAAT 25 3500 HASSELT

Code postal : 3500
Localité : HASSELT
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande