LIMBURGSE MODELAUTOCLUB, AFGEKORT : LIMAC

Association sans but lucratif


Dénomination : LIMBURGSE MODELAUTOCLUB, AFGEKORT : LIMAC
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 432.504.885

Publication

08/05/2013
ÿþin de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd ter griffie der

R-mB% [3

rechtbank v. koophandel te TONGEREN

2 6 '01i- 2013

De F¬ oofdgriffier,

Grifriek

111.1111111111

*130712

Itil

Ondernerningsnr.: 432504885

Benaming L1MAC "Limburgse Modelautoclub"

(voluit) :

(afgekort) : L1MAC

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Nieuwstadweg 2 - 3960 Bree

Onderwerp akte : Aanpassing beheerraad en statuten

Algemene Vergadering d.d. 24104!2013

 Nietigverklaring van de beslissingen neergelegd op 25/02/2013

Aanpassing Raad van Bestuur

 Herstel van de statuten  en de maatschappelijke zetel  gepubliceerd op 31 januari 2013

 Varia

1. Nietigverklaring van de beslissingen neergelegd op 25/02/2013

Na 7 jaren van wanbeheer niet nakomen van statutaire en wettelijke verplichtingen, geen activiteitsverslagen en voor 2012 zelfs geen ledenbeheer meer  heeft Luc Martens uiteindelijk ontslag genomen op 4 december2012 tijdens een bemiddelingsgesprek met Heinz 5imonis. Hij heeft gezegd dat het andere bestuurslid, Gerry Hermans, dan maar voor het beheer van de vereniging moest zorgen. Die heeft dat ook gedaan en daarvoor de hulp van oud-bestuurslid Eddy Vossen ingeroepen. Beiden hebben op 19 december 2012 oud-leden samengeroepen en een nieuwe ledenlijst aangelegd. Tijdens een tweede bijeenkomst op 16 januari 2013 werden de statuten " gewijzigd,

Luc Martens kwam achteraf eenzijdig op zijn beslissing terug en noemde zichzelf en Jos Vanoppen de enige leden. Hij slaagde erin de bijeenkomst van 16 januari 2013 ongeldig te laten verklaren omdat ze niet als Algemene Vergadering was aangekondigd en hij zelf niet uitgenodigd was. Maar als die vergadering niet rechtsgeldig was, dan bleven de statuten van 13 oktober 2005 geldig, die mede ondertekend zijn door Luc Martens. En daarin staat :

dat het minimum aantal leden 3 moet zijn : Luc Martens en Jos Vanoppen missen dus een derde lid om zelfs maar een vzw te zijn.

 dat de Raad van Beheer bestaat uit Luc Martens, Gerry Hermans en Eddy Vossen en dat Jos Vanoppen daar geen deel van uitmaakt.

- dat voor wijzigingen van de statuten (zoals de aanpassingen die werden neergelegd op de Rechtbank van Koophandel in Tongeren op 25 februari 2013) een Algemene Vergadering dient belegd met een minimum aanwezigheid van 2/3 van het aantal leden en dat dat niet gebeurd is, Vermits er in 2012 geen ledenlijst bestond, is het hoogst twijfelachtig dat Luc Martens en Jos Vanoppen lid zouden zijn, Maar als dat zo is, zijn zij zeker niet de enige leden : er zijn er inmiddels 18 die door de bestuursleden Gerry Hermans en Eddy Vossen werden aangetrokken en als effectieve leden dienen te worden beschouwd.

Op de laatste blz. van Luik Bvermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Li ]i - vertcig

De neerlegging van 25 februari 2013 is bijgevolg ongeldig. De nietigverklaring werd unaniem goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 24 april 2013. Hierop waren aile leden uitgenodigd, alsook Luc Martens omdat overzijn ontslag gestemd moest worden. Jos Vanoppen werd niet uitgenodigd omdat zijn lidmaatschap niet bewezen is.

2. Ontslag en benoeming bestuursleden

Luc Martens heeft op 4 december 2012 op onbetwistbare wijze ontslag genomen als bestuurslid en als lid. Hij kan daar zomaar niet op terugkomen, maar gezien er twijfels gerezen waren over de geldigheid van het ontslag of de gevolgde procedure, werd op de Algemene Vergadering van 24 april 2013 gestemd over het voortbestaan van het voorzitterschap en het lidmaatschap van Luc Martens. Hij is met absolute meerderheid van stemmen definitief geweigerd als bestuurslid en ook als lid niet meer aanvaard. In zijn plaats wordt de heer Heinz Simonis als lid van de Raad van Beheer aangenomen, ter aanvulling van de bestaande bestuursleden Geny Hermans en Eddy Vossen.

Voor-Vehouden

aan het ''Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

3. Herstel van de statuten van 31 januari 2013

Na het ontslag van Luc Martens hebben de resterende bestuursleden onmiddellijk het nodige gedaan om de vereniging te doen voortbestaan zoals dat door meerdere (oud)leden gevraagd werd. Bijgevolg werden de beslissingen van de vergadering van 16 januari 2013 bekrachtigd met een stemming door de leden op de vergadering van 24 april 2013 en gelden de volgende statuten, met onder meer de wijziging van de maatschappelijke zetel

ARTIKEL 1.  BENAMING

De noem van de vereniging is en blijft MAC "Limburgse Modelautoclub" vzw, kortweg LIMAC vzw.

ARTIKEL 2.  MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

De zetel der vereniging is gevestigd in het arrondissement Tongeren te 3620 LANAKEN, Nieuwe Ervenstraat 34.

ARTIKEL 3.  DOEL

De vereniging heeft tot doel de beleving van de miniatuurautohobby in de ruimste zin van het woord te activeren en zo de ontspanning van haar leden te bevorderen.

ARTIKEL 4.  OPRICHTING EN DUUR

De vereniging werd opgericht op 27 juni 1985 voor onbepaalde duur. Ze werd omgevormd tot vzw op 6 augustus 1986 met publicatie der statuten in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 28 oktober 1986 onder identificatienummer 29599/86.

ARTIKEL 5.  LIDMAATSCHAP

De vereniging beschikt over effectieve en toegetreden leden. Hun aantal is onbeperkt. Aanvaarding of weigering van een lid is de bevoegdheid van de Raad van Bestuur. Toegetreden leden hebben geen noemenswaardige verplichtingen ten overstaan van de vereniging, effectieve leden wel. Van hen wordt een groter engagement en meer verantwoordelijkheid verwacht bij de werking van de vereniging. Zij dienen telkens aanwezig te zijn op de Algemene Vergadering en krijgen daarvoor stemrecht bij het nemen van beslissingen.

Effectieve leden kunnen op elk ogenblik ontslag nemen uit die functie door het bestuur hiervan schriftelijk -- per brief of per e-mail -- op de hoogte te brengen. Effectieve leden die tweemaal op rij zonder verwittiging afwezig blijven, worden ais ontslagnemend beschouwd en blijven enkel toegetreden lid. Zij worden daarvan op de hoogte gebracht door het bestuur.

Elk lid moet bij zijn inschrijving een keuze maken voor een van beide soorten lidmaatschap en de jaarlijkse bijdrage betalen die door de Raad van Bestuur wordt vastgesteld. Voor 2013 is het bedrag bepaald op 20 euro. Deze bijdrage mag niet met meer dan 5 euro per jaar worden verhoogd of verlaagd. Na de betaling van de bijdrage ontvangt het lid een lidkaart als bewijs van Lidmaatschap. De lidkaarten worden jaarlijks door de Raad van Bestuur vernieuwd.

Elk lid is op ieder ogenblik vrij om zelf ontslag te nemen. Dat moet schriftelijk gebeuren, per brief of per e-mail. Het lid kan geen terugbetaling eisen van het betaalde lidgeld voor het Lopende jaar. Een lid dat zijn bijdrage niet betaald heeft váár 1 februari, wordt beschouwd als ontslagnemend. Het wordt door de Raad van Beheer daarvan op de hoogte gebracht per brief of per e-mail. Uitsluiting van een lid kan enkel worden beslist door de Algemene Vergadering, met de in artikel 6 bepaalde meerderheid

Op de laatste blz. van Lulk B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

°behouden aan het Belgisch

StaatsbladStaatsblad

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Lia - ver/01g

van 2/3 van de aanwezige stemmen. Een uitgesloten of ontslagnemend lid -- of een schuldeiser ervan  kan geen aanspraak maken op het bezit of de gelden van de vereniging. De erfgenamen of schuldeisers van een overleden lid evenmin.

ARTIKEL 6.  ALGEMENE VERGADERING

Alle leden mogen hieraan deelnemen maar alleen de effectieve leden hebben stemrecht. Tot haar bevoegdheid behoren :

 de wijziging van de statuten

-- de benoeming en afzetting van bestuurders

 de goedkeuring van de begroting en de rekeningen

 de kwijting van de bestuurders

 de benoeming en afzetting van commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend

 de kwijting van de commissarissen

 de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

 de ontbinding van de vereniging

 de uitsluiting van leden

 uitoefening van alle machten die voortvloeien uit de wet of de statuten.

Ze wordt samengeroepen in het eerste kwartaal van elk kalenderjaar of wanneer één vijfde van de leden erom verzoekt. Het samenroepen gebeurt ten minste acht dagen op voorhand, per brief of per e-mail of via het clubblad of de nieuwsbrief, met vermelding van de agenda. Die kan op schriftelijk verzoek (brief of e-mail) van één twintigste van de effectieve leden worden uitgebreid tot en met de derde dag voor de vergadering. De extra punten moéten aan bod komen. Ieder lid kan zich laten vertegenwoordigen door een ander lid, maar dat ander lid kan maximum één volmacht uitoefenen.

Beslissingen van de Algemene Vergadering worden genomen bij een 2/3 meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden, met uitzondering van een wijziging van de statuten. Hiervoor is een aanwezigheid van 213 van het aantal effectieve leden vereist. Indien dit quotum niet wordt gehaald, zal een tweede Algemene Vergadering bijeengeroepen worden zonder vereist aanwezigheidsquotum, waarop de gewone beslissingsbevoegdheid van 2/3 der aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden geldig is. Voor de wijziging van het doel of de ontbinding van de vereniging is de aanwezigheid van 2/3 van het aantal effectieve leden noodzakelijk en worden de beslissingen genomen met een meerderheid van 4/5 van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

De beslissingen worden genomen in een register van processen-verbaal en ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Zij worden eventueel per brief of via het clubblad of de nieuwsbrief ter kennis gebracht van de belanghebbenden.

ARTIKEL 7.  RAAD VAN BESTUUR

De vereniging wordt geleid door een Raad van Bestuur die is samengesteld uit ten minste drie leden. Zij worden door de Algemene Vergadering benoemd voor onbepaalde duur. Onder hen wordt een voorzitter, een secretaris en een schatbewaarder gekozen. Eén persoon kan meer functies uitoefenen.

Een bestuurslid dat zijn ontslag wil indienen, dient dat schriftelijk te doen via brief of e-mail bij de andere bestuursleden.

De Raad van Bestuur komt minstens met 2/3 van het aantal bestuursleden éénmaal per trimester . samen voor de organisatie van de activiteiten en de opmaak van het clubblad of de nieuwsbrief. Hij is ook verantwoordelijk voor het opstellen van de begroting en het beheer van de rekeningen. Beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuursleden. Bij staking of gelijkheid van stemmen is die van de voorzitter of zijn plaatsvervanger beslissend.

De Raad van Bestuur kan  ook met minstens 2/3 van het aantal bestuursleden  één of meer gevolmachtigden aanduiden die de vzw vertegenwoordigen tegenover derden, in en buiten rechte. Behalve de aanduiding wordt dan ook de duur van de vertegenwoordiging bepaald, de bevoegdheden van de gevolmachtigde en de wijze waarop hij die dient uit te oefenen.

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgestrekte macht om de vereniging te besturen en te beheren. Hij is bevoegd tot ailes wat niet door de statuten of door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene

Op de laatste blz. van Luik b vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

{

Voor-

4 ' 'behouden

aan het (Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Luik xi R vervolg

Vergadering is voorbehouden. De bestuurders nemen in de uitoefening van hun functie geen enkele

persoonlijke verplichting op zich en zijn slechts verantwoordelijk voor uitoefening van hun mandaat.

Dit wordt kosteloos waargenomen.

De Raad van Bestuur is gemachtigd tot het opmaken van de jaarlijkse aangifte, voorgeschreven door artikel 151 en volgende van het Wetboek der Successierechten.

ARTIKEL 8,  ACTIVITEITEN

De activiteiten die door de Raad van Bestuur worden georganiseerd, kunnen van allerlei aard zijn : praatavonden, ruilbeurzen, bezoeken aan tentoonstellingen, deelname aan tentoonstellingen of ruilbeurzen van andere organisatoren, kortom : alle activiteiten die de beleving van de miniatuurautohobby van de leden bevorderen. De Raad van Bestuur heeft alle vrijheid om de omstandigheden en de voorwaarden van de activiteiten vast te leggen. Zij kunnen de hulp van de leden inroepen voor de praktische organisatie. Effectieve leden worden verwacht op de vraag om hulp in te gaan, zonder vergoeding voor het geleverde werk. Toegetreden leden zijn vrij om al dan niet hulp te bieden, ook zonder vergoeding voor het geleverde werk. Kosten voor de aankoop van nuttige gebruiksvoorwerpen, het gebruik van lokalen voor de activiteiten en andere zaken die essentieel zijn voor de goede werking van de club, worden door de vereniging gedragen. Beslissingen hierover worden door de Raad van Bestuur genomen.

ARTIKEL 9.  DIENSTJAAR

Het dienstjaar begint de eerste januari van elk jaar en eindigt de eenendertigste december. Zo wordt het maatschappelijk jaar gelijkgeschakeld met het kalenderjaar waarin de lidkaart geldig is.

ARTIKEL 10.  ONTBINDING

Bij ontbinding van de vereniging duidt de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid. Gaat de vereniging verder als een feitelijke vereniging, dan kunnen de netto activa hiernaar worden overgedragen. Houdt de vereniging volledig op te bestaan, dan dienen de netto activa te worden overgedragen naar de door de vereffenaars bepaalde bestemming.

ARTIKEL 11,  SLOTBEPALING

Voor alles wat niet voorzien is in deze statuten verklaren de ondergetekenden zich te schikken naar de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

3. Varia

Ingevolge zijn definitieve ontslag is het Luc Martens niet meer toegestaan ooit nog de naam LIMAC te gebruiken in gelijk welke omstandigheden. Evenmin mag hij deelnemen aan activiteiten van de vzw LIMAC "Limburgse Modelautoclub" of de club ooit, op welke wijze dan ook, benadelen of in diskrediet brengen. Dit alles op straffe van gerechtelijke vervolging.

Bovendien dient hij zo snel mogelijk de netto activa (financiële tegoeden en goederen) van de vereniging in goede staat terug te bezorgen. Zodra dat gebeurd is, zal hem op een Algemene Vergadering kwijting worden verleend, zoals voorzien in de statuten.

De insinuaties van Luc Martens dat de "Limburgse Modelautoclub" LIMAC vzw een club in vereffening is, zijn volledig uit de lucht gegrepen. Er is geen enkele Algemene Vergadering geweest waarop dat beslist zou zijn. Op de Algemene Vergadering van 24 april 2013 hebben de leden zich unaniem uitgesproken voor het behoud van de vereniging, met dezelfde naam maar zonder de negatieve impact van de vroegere voorzitter. Deze laatste heeft voor de "Limburgse Modelautoclub" LIMAC vzw geen enkele bevoegdheid meer.

Opgemaakt te Lanaken op 25 april 2013

De bestuursleden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

06/03/2013
ÿþ MOD 2.2

i - In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

b

E Si

IIM781

11





tleergoiergd ter gritiie der

rechtbank v. koophandel te TONGEREN

2 5 -02- 2013

Do Hoofdgriffier, Griffie

Ondernemingsnr : 0432.504.885

Benaming

(voluit) : LIMBURGSE MODELAUTOCLUB

(verkort) : LIMAC

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Nieuwe Ervenstraat 34 3620 Lanaken

Onderwerp akte : Ontslag en benoeming Bestuurders

Nietigverklaring beslissing AV dd.1610112013

Wijziging maatschappelijke zetel

Ontslag en herbenoeming raad van bestuur en voorzitter

Varia



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2013 - Annexes du Moniteur belge



1.Nietigverklaring beslissing AV dd.1610112013

Aangezien er een vergadering (benaamd praatavond) werd ingelast met enkel niet-leden van vzw Limac kan deze beslissing enkel maar nietig verklaard worden en ongeldig. De voorzitter, Luc MARTENS, werd niet eens uitgenodigd hierop l





2.Wijziging Maatschappelijke zetel :

De maatschappelijke zetel is gevestigd Nieuwstadweg 2 3960 BREE



3.Ontslag en herbenoeming :

De Heren Vossen, Simonis en Hermans zijn geen bestuursleden meer van Limac vzw, dit ook omwille van de reden dat zij al geruime tijd geen lidgeld betaald hebben en dus geen lid meer zijn van Limac vzw, Eddy Vossen is al sinds einde 2005 geen lid meer van Limac na zelf ontslag te hebben genomen als secretaris.

Nieuwe benoemingen : Nieuwe voorzitter: Luc MARTENS , Nieuwstadweg 2 3960 Bree

Nieuwe secretaris : Jos Vanoppen Beyenstraat 87 3510 Hasselt

4.Varia

De naam Limac of Limac vzw mag in geen geval gebruikt worden door de heren Vossen, Hermans en'

Simonis, Ook mag de tekst 55ste ruilbeurs niet gebruikt worden zoals op de flyers,







Martens Luc Vanoppen Jos

Bestuurder Bestuurder







Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

\ln.nn " hI.,- r nn hnnrlinlrnninn

31/01/2013
ÿþ l,fOD 2 2

4,12Eilz 433 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

1.1."1

v. Y's)NGEREN

i 8 -Ci- 2:3

De HoDfdg,rff~rififie~

liai

Ondernemingsnr.: 432504885

Benaming LIMAC "Limburgse Modelautoclub" (voluit)

(afgekort) : LIMAC

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Merelstraat 19A - 3950 .Bocholt

Onderwerp akte : Aanpassing statuten bij reorganisatie van de vereniging

De Algemene Vergadering van de vzw LIMAC "Limburgse Modelautoclub", samengekomen in Hotel ' De Venne, Wildekastanjelaan 23, 3600 Genk op woensdag 16 januari 2013, heeft met de vereiste meerderheid van stemmen de hierna volgende wijzigingen van de statuten goedgekeurd.

ARTIKEL 1. -- BENAMING

De naam van de vereniging is" en blijft LIMAC "Limburgse Modelautoclub" vzw, kortweg LIMAC vzw. ARTIKEL 2.  MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

De zetel der vereniging is gevestigd in het arrondissement Tongeren te 3620 LANAKEN, Nieuwe Ervenstraat 34.

ARTIKEL 3.  DOEL

De vereniging heeft tot doel de beleving van de miniatuurautohobby in de ruimste zin van het woord te activeren en zo de ontspanning van haar leden" te bevorderen.

ARTIKEL 4. -- OPRICHTING EN DUUR

De vereniging werd opgericht op 27 juni 1985 voor onbepaalde duur. Ze werd omgevormd tot vzw op 6 augustus 1986 met publicatie der statuten in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 28 oktober 1986 onder identificatienummer 29599/86.

ARTIKEL 5.  LIDMAATSCHAP

De vereniging beschikt over effectieve en toegetreden leden. Hun aantal is onbeperkt Aanvaarding of weigering van een lid is de bevoegdheid van de Raad van Bestuur. Toegetreden leden hebben geen noemenswaardige verplichtingen ten overstaan van de vereniging, effectieve leden wel. Van

" hen wordt een groter engagement en meer verantwoordelijkheid verwacht bij de werking van de vereniging. Zij dienen telkens aanwezig te zijn op de Algemene Vergadering en krijgen daarvoor stemrecht bij het nemen van beslissingen. Effectieve leden kunnen op elk ogenblik ontslag nemen uit die functie door het bestuur hiervan schriftelijk  per brief of per e-mail  op de hoogte te brengen. Effectieve leden die tweemaal op rij zonder verwittiging afwezig blijven, worden als ontslagnemend . beschouwd. Zij worden daarvan op de hoogte gebracht door het bestuur en blijven toegetreden lid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

MUD 2 2

3jS - vervolg

Elk lid moet bij zijn inschrijving een keuze maken voor een van beide soorten lidmaatschap en de jaarlijkse bijdrage betalen die door de Raad van Bestuur wordt vastgesteld. Voor 2013 is het bedrag bepaald op 20 euro. Deze bijdrage mag niet met meer dan 5 euro per jaar worden verhoogd of verlaagd. Na de betaling van de bijdrage ontvangt het lid een lidkaart ais bewijs van lidmaatschap. De lidkaarten worden jaarlijks door het bestuur vernieuwd.

Elk lid is op ieder ogenblik vrij om zelf ontslag te nemen. Dat moet schriftelijk gebeuren, per brief of per e-mail. Het lid kan geen terugbetaling eisen van het betaalde lidgeld voor het lopende jaar, Een lid dat zijn bijdrage niet betaald heeft vóôr 1 februari, wordt beschouwd als ontslagnemend. Het wordt door het bestuur daarvan op de hoogte gebracht per brief of per e-mail. Uitsluiting van een lid kan enkel warden beslist door de Algemene Vergadering, met de in artikel 6 bepaalde meerderheid van 2/3 van de aanwezige stemmen. Een uitgesloten of ontslagnemend lid  of een schuldeiser ervan -kan geen aanspraak maken op het bezit of de gelden van de vereniging. De erfgenamen of schuldeisers van een overleden lid evenmin,

Vopr belioiaden 'aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 6. -- ALGEMENE VERGADERING

Alle leden mogen hieraan deelnemen. Tot haar bevoegdheid behoren

1. De wijziging van de statuten

2. De benoeming en afzetting van bestuurders

3. De goedkeuring van de begroting en de rekeningen

4. De kwijting van de bestuurders

5. De benoeming en afzetting van commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend

6. De kwijting van de commissarissen

7. De omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

8. De ontbinding van de vereniging

9. De uitsluiting van leden

10. Uitoefening van alle machten die voortvloeien uit de wet of de statuten.

Ze wordt samengeroepen in het eerste kwartaal van elk kalenderjaar of wanneer één vijfde van de leden erom verzoekt. Het samenroepen gebeurt tenminste acht dagen op voorhand, per brief of e-mail of via het clubblad of de nieuwsbrief, met vermelding van de agenda. De agenda kan op schriftelijk verzoek (brief of e-mail) van één twintigste van de effectieve leden worden uitgebreid tot en met de derde dag voor de aanvang van de vergadering. De extra punten moeten aan bod komen. Ieder lid . kan zich laten vertegenwoordigen door een ander lid, maar dat ander lid kan maximum één volmacht uitoefenen.

Beslissingen van de Algemene Vergadering worden genomen bij een 213 meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden, met uitzondering van een wijziging van de statuten. Hiervoor is een aanwezigheid van 2/3 van het.aantal effectieve leden vereist. Indièn dit quotum niet wordt gehaald, zal een tweede Algemene Vergadering bijeen worden geroepen zonder vereist aanwezigheidsquotum, waarop de gewone beslissingsbevoegdheid van 2/3 der aanwezige effectieve leden geldig is. Voor de wijziging van het doel, of de ontbinding van de vereniging, is de aanwezigheid van 2/3 van het aantal effectieve leden noodzakelijk en worden de beslissingen genomen met een meerderheid van 415 van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

De beslissingen worden genomen in een register van processen-verbaal en ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Zij worden eventueel per brief of via het clubblad of de nieuwsbrief ter kennis gebracht van de belanghebbenden.

ARTIKEL 7.  RAAD VAN BESTUUR

De vereniging wordt geleid door een Raad van Bestuur die is samengesteld uit tenminste drie leden. Zij worden door de Algemene. Vergadering benoemd voor onbepaalde duur. Onder hen.wórdt een voorzitter, een secretaris en een schatbewaarder gekozen. Eén persoon kan meerdere functies uitoefenen. Een bestuurslid dat zijn ontslag wil indienen, dient dat schriftelijk té doen via brief of e-mail bij de andere bestuursleden.

J

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

J ?fik:4 3 - vervolg

De Raad van,.jestuur komt minstens met 213 van het aantal bestuursleden éénmaal pentrimester samen voor de organisatie van de activiteiten en de opmaak van' het clûbblad of de nieuwsbrief. Hij is ook verantwoordelijk voor het opstellen van de begroting en het beheer van de Tekeningen. Beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige leden. Bij staking of gelijkheid van stemmen is die van de voorzitter of zijn plaatsvervanger.beslissend.

De Raad van Bèstuur kan -- ook met minstens 2/3 van het aantal bestuursleden -- één of meer gevolmachtigden aanduiden die de vzw vertegenwoordigen tegenover derden, in en buiten rechte. Behalve de aanduiding wordt dan ook de duur van de vertegenwoordiging bepaald, de bevoegdheden van de gevolmachtigde en de wijze waarop hij die dient uit te oefenen.

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgestrekte macht om de vereniging te besturen en te beherén. Hij is bevoegd tot alles wat niet door de statuten of door de wet uitdrukkelijk tot de Algemene Vergadering is voorbehouden, De bestuurders nemen in de uitoefening van hun functie geen enkele persoonlijke verplichting op zich en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat. Dit wordt kosteloos waargenomen.

De Raad van Bestuur is gemachtigd tot het opmaken van de jaarlijkse aangifte, voorgeschreven door artikel 151 en volgende van het Wetboek der Successierechten. 

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

{ Vóbr-behouden ,aan het Belgisch

Stam

ARTIKEL 8. ACTIVITEITEN

De activiteiten die door de Raad van Bestuur worden georganiseerd, kunnen van allerlei aard zijn praatavonden, ruilbeurzen, bezoeken aan tentoonstellingen, deelname aan ruilbeurzen van andere organisatoren, kortom alle activiteiten die de beleving van de miniatuurautohobby van de leden bevorderen. De Raad van Bestuur heeft alle vrijheid om de omstandigheden en de voorwaarden van die activiteiten vast te leggen. Zij kunnen de hulp van de leden inroepen. Effectieve leden worden verwacht op de vraag om hulp in te gaan, zonder vergoeding voor het geleverde werk. Toegetreden leden zijn vrij om al dan niet hulp te bieden, ook zonder vergoeding voor het geleverde werk. Kosten voor de aankoop van nuttige gebruiksvoorwerpen, het gebruik van lokalen voor de activiteiten en andere zaken die essentieel zijn voor de goede werking van de club, worden door de vereniging gedragen. Beslissingen hierover worden door de Raad van Bestuur genomen.

ARTIKEL 9.  DIENSTJAAR

Het dienstjaar begint de eerste januari van elk jaar en eindigt de eenendertigste december. Zo wordt het maatschappelijk jaar gelijkgeschakeld met het kalenderjaar waarin de lidkaart geldig is.

ARTIKEL 10.  ONTBINDING

Bij ontbinding van de vereniging duidt de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid. Gaat de vereniging verder als een feitelijke vereniging, dan kunnen de netto activa hiernaar worden overgedragen. Houdt de vereniging volledig op te bestaan, dan dienen de netto activa te worden overgedragen naar de door de vereffenaars bepaalde bestemining.

ARTIKEL 11.  SLOTBEPALING

Voor alles wat niet voorzien is in deze statuten verklaren de ondergetekenden zich te schikken naar de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Op' de Algemene Vergadering van 19 december 2012 werden tot bestuursleden benoemd :

1. VOSSEN Eddy, Nieuwe Ervenstraat 34, 3620 Lanaken

2, HERMANS Gerry, Ladderstraat 72,-3620 Lanaken

3. SIMONIS Heinz, Nachtegaaltaan 73, 3650 Dilsen-Stokkem

Opgemaakt" te ' Lanaken op 17 januari 2013

De bestuursleden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
LIMBURGSE MODELAUTOCLUB, AFGEKORT : LIMAC

Adresse
NIEUWSTADWEG 2 3960 BREE

Code postal : 3960
Localité : BREE
Commune : BREE
Province : Limbourg
Région : Région flamande