LOCA LOCA

Association sans but lucratif


Dénomination : LOCA LOCA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 838.231.636

Publication

04/06/2013
ÿþ M0D 2,0

nr) L In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

-~`~ -~ na neerlegging ter griffie van de akte

Vo

beha

aan

Belg

Staat

Ili u iN



~sLHT6~n[vpr7K(.4?J=170EL

Z 4 MEI 2313

Benaming

(voluit) : loca loca

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Belikstraat 74, 3550 Neusden Zolder

Ondememingsnr : 0838.231.636

Voorwerp akte . ontbinding - vereffening - sluiting

De algemene vergadering van 14 mei 2013 beslist met éénparigheid van stemmen om de vzw Loca locs

met ingang van heden te ontbinden en in vereffening te stellen, Derhalve komt er een einde aan het mandaat

van de volgende personen als bestuurder van de vzw met ingang van heden:

- De heer Wouters Jaimie, wonende te 3550 Heusden-Zolder, Belikstraat 74

Mevr Ceyssens Carmen, wonende te 3550 Heusden-Zolder, Belikstraat 74

- Mevr Broekmans Nele, wonende te 3550 Heusden-Zolder, Nieuwstraat 163a

De algemene vergadering beslist met éénparigheid van stemmen om mevr Ceyssens Carmen en de heer Wouters Jaimie aan te stellen als vereffenaars van de vzw. De vereffenaars geven toelichting over de vereffening van de vzw. De algemene vergadering neemt kennis van het verslag en keurt vervolgens met éénparigheid van stemmen het verslag van de vereffenaars goed.

De algemene vergadering beslist met éénparigheid van stemmen om het netto-actief, ten bedrage van 376,19 euro te bestemmen als volgt: dit saldo zal aangewend worden om eventuele onverwachte en nog te ontvangen kosten te vereffenen en bij ontstentenis zal dit saldo gebruikt worden om laatste schenkingen uit te voeren aan Wakasa Events vzw.

De algemene vergadering verklaart de vereffening van de vzw afgesloten en stelt vast dat de vzw vanaf heden definitief opgehouden heeft te bestaan.

De algemene vergadering verleent met éénparigheid van stemmen kwijting aan de vereffenaars, mevr Ceyssens Carmen en de heer Wouters Jaimie, voor de uitoefening van hun mandaat als vereffenaars van de vzw.

De boeken zullen gedurende tenminste 5 jaar bewaard worden op volgend adres: Belikstraat 74, 3550 Heusden-Zolder

Ceyssens Carmen

vereffenaar

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij lièt flélgisch Staatsblad - 04/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

11/08/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Vooi behoui

aan h

Belgis staats)

1 *11NINN1IIYNIIIIIINNV

2454]*

o.a38

13-1

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

0 1 -08- 20r

HASSELT

Griffie

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : loca loca

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Belikstraat 74, 3550 Heusden-Zolder

Onderwerp akte : oprichting vzw

oprichtingsakte en statuten

loca loca vzw

Op de stichtersvergadering van 28/06/2011 hebben de stichters volgende stichtingsakte met unanimiteit goedgekeurd. Deze stichtingsakte bevat de statuten van loca Iota vzw.

Tussen ondergetekenden, zijnde natuurlijke personen:

Mevrouw Broekmans Nele, wonende te 3550 Heusden-Zolder, Nieuwstraat 163a, geboren op 18/06/1966

te Hasselt

Mevrouw Ceyssens Carmen, wonende te 3550 Heusden-Zolder, Belikstraat 74, geboren op 24/09/1971

te Koersel

De heer Wouters Jaimie, wonende te 3550 Heusden-Zolder, Belikstraat 74, geboren op 11/10/1970

te Koersel

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 21 juni 1921, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden:

TITEL 1: Naam-Zetel-Doel-Duur

Artikel 1 - Naam

De verening draagt de naam " lace loca vzw". De woorden 'vereninging zonder winstoogmerk' of kortweg afgekort tot 'vzw' worden in alle akten, facturen, publicaties, aankondigingen en andere stukken opgenomen wanneer zij uitgaan van deze vereniging.

Artikel 2 - Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te 3550 Heusden-Zolder, Belikstraat 74, in het gerechtelijk

arrondissement Hasselt.

Artikel 3 - Doel

De vereniging stelt zich tot doel het organiseren en begeleiden van cursussen, theoretisch en praktisch gericht, in verband met keramiek en alle andere aspecten van de beeldende vorming: aan kinderen, jongeren, volwassenen en maatschappelijk achtergestelde doelgroepen.

Om dat doel te verwezenlijken mag zij tentoonstellen, voordrachten en culturele evenementen organiseren en uitvoeren, kunstreizen organiseren en begeleiden, evenals kennis overdragen en bevorderen van cultuur in de ruimste zin van het woord, boeken uitgeven, materiaal uitlenen en logistieke en administratieve hulp verlenen.

De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel. De vereniging mag alle roerende en onroerende goederen in vruchtgebruik of eigendom hebben, kopen of huren. De vereniging mag personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Unoc.n " hfnnwA né, 6nnn.linlrnninn

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

De vereniging kan in ondergeschikte orde handelsdaden stellen waarvan de inkomsten aangewend worden om haar maatschappelijk doel te verwezenlijken.

De vereniging zal haar doel op alle plaatsen, zowel in België als in het buitenland, mogen nastreven en op alle wijzen en volgens modaliteit die haar het best geschikt voorkomen.

Artikel 4 - Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Behoudens door de rechter kan de vereniging slechts ontbonden worden door de buitengewone Algemene Vergadering met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging.

TITEL 2: Lidmaatschap

Artikel 5 - Leden

De vereniging telt werkende leden en (eventuele) toegetreden leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden. De toegetreden leden hebben enkel die rechten en plichten die ze hebben op basis van de wet of van de besluiten genomen in uitvoering van de wet. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd.

Het aantal werkende leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. Waar de notie leden vermeld staat in deze statuten worden werkende leden bedoeld. De eerste leden zijn de ondergetekende stichters.

Artikel 6 - Toetreding

Ais lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke of rechtspersoon die door de Algemene Vergadering dusdanig wordt aanvaard. Hiertoe moet een verzoek door het kandidaat-lid aan het adres van de vereniging worden gericht met de vermelding van naam, voornaam en adres of indien het een rechtspersoon betreft naam, rechtsvorm en adres van de gemeenschappelijke zetel van de verzoeker. De Algemene Vergadering beslist omtrent het al dan niet toelaten tot de vereniging en geeft hieromtrent schriftelijk bericht aan de verzoeker. Een eventuele weigering moet niet worden gemotiveerd.

Nieuwe leden worden aangenomen in functie van de beschikbare plaatsen, bestaande leden hebben voorrang bij hernieuwing van hun inschrijving. Toegetreden leden hebben niet de rechten en plichten van de andere leden van de vereniging. Zij kunnen door de Raad van Bestuur uitgenodigd worden om zonder stemrecht deel te nemen aan een Algemene Vergadering.

Artikel 7 - Lidgelden

De Algemene Vergadering bepaalt jaarlijks en op voorstel van de Raad van Bestuur, de lidmaatschapsbijdrage. Het maximum wordt bepaald op ¬ 250. De lidmaatsbijdrage moet bepaald worden bij aanvang van een werkjaar. Het bestuur heeft het recht afwijkingen op de lidmaatschapsbijdrage toe te staan mits een grondige motivatie.

Artikel 8 - Voorwaarden

De leden en toegetreden leden van de vereniging zijn verplicht:

a. de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven.

b. de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

Artikel 9 - Inzagerecht

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede aile notulen en beslissingen van de Algemene Vergadering, van de Raad van Bestuur en van de personen al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals aile boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Artikel 10 - Einde lidmaatschap

Elk lid kan ten alle tijde ontslag nemen uit de vereniging mits een schrijven aan de Raad van Bestuur. Het lidmaatschap van een lid of toegetreden lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon of in het geval van een rechtspersoon door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Elk lid kan slechts worden uitgesloten door de Algemene Vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen.

Ontslagnemende, uitgesloten of toegetreden leden en hun rechtspersonen en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave vorderen van gestorte bijdragen

,1 " MOD 2.2

of gedane inbreng. Wanneer iemand zijn lidmaatschapsbijdrage niet betaald, wordt hij automatisch verondersteld uit de vereniging te treden.

TITEL 3: Raad van Bestuur

Artikel 11 - Bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie leden. De bestuurders handelen als een college. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn te aile tijde door deze afzetbaar. Zij hebben een mandaat voor onbepaalde duur. De bestuurders kunnen te alle tijde ontslag nemen mits schrijven aan de AlgemeneVergadering. Aan de bestuurders kan een vergoeding uitgekeerd worden. Zo door vrijwillig ontslag of door afzetting het aantal bestuurders is gevallen tot onder het wettelijke minimum, dan blijven de bestuurders in functie tot in hun vervanging is voorzien.

Artikel 12 - Bevoegdheden

De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegt voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser of verweerder, in alle gerechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. De Raad van Bestuur kan het verstrekken van het mandaat aan een advocaat in uitvoering van de beslissing om in gerechtelijke acties als eiser of van verweerder op te treden delegeren aan één van haar leden. De vereninging wordt vertegenwoordigd in rechte of ten overstaan van derden door de gezamelijke handtekening van twee bestuurders.

De Algemene Vergadering beslist over het door de Raad van Bestuur voorgestelde huishoudelijk reglement. Wijzigingen aan het huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld door de Raad van Bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de Algemene Vergadering. Bij dit huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen. Tevens kan aan de leden of hun rechtsverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

Artikel 13 - Fucties

De Raad van Bestuur kan onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester benoemen. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de raad voorgezeten door de ondervoorzitter. Is deze ook verhinderd of bij ontstentenis van de voorzitter wordt de raad voorgezeten door de oudste van de aanwezige beheerders.

Artikel 14 - Dagelijks bestuurders

De Raad van Bestuur kan één of meer dagelijks bestuurders aanduiden, die met het dagelijks bestuur worden belast. Zij hebben een mandaat voor onbepaalde duur. Onder het dagelijks bestuur worden onder meer begrepen de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling. De dagelijks bestuurders worden tevens gemachtigd door hun handtekening in zaken van dagelijks bestuur, waaronder in het bijzonder gerekend worden de financiële verrichtingen met de financiële instellingen, de vereniging te verbinden.

TITEL 4: Algemene Vergadering

Artikel 15 - Vertegenwoording

De Algemene vergadering is samengesteld uit alle wettelijke leden. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door de oudste aanwezige ondervoorzitter, of bij afwezigheid van voorgenoemde personen door de oudste aanwezige bestuurder. Ieder lid kan op schriftelijke wijze volmacht geven aan slechts één ander lid om hem op de Algemene Vergadering te vertegenwoordigen. Elk lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering.

Artikel 16 - Bijeenroeping

De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De bijeenroeping van de raad is verplicht wanneer één derde van de leden hierom vraagt. Zij moet ten minste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de jaarrekening van het afgelopen jaar en de begroting van het volgende jaar. De Raad van Bestuur bepaalt plaats en datum.

Alle leden worden bij voorkeur per e-mail (of eventueel per gewone brief) uitgenodigd minstens acht dagen voor de Algemene Vergadering. De vergadering wordt gehouden op de dag, uur en plaats zoals aangeduid in de oproepbrief. De oproepbrief bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. De Algemene Vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over de punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

6A0D 2.2

Artikel 17 - Besluiten

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Bij de stemming betreffende statutenwijziging of ontbinding worden onthoudingen geteld als tegenstem. De goedgekeurde notulen worden opgenomen in een bijzonder register en worden bewaard op de zetel van de vereniging.

TITEL 5: Inventaris - Jaarrekening

Artikel 18 - Rekeningen, begroting

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de

Algemene Vergadering.

Artikel 19 - Controle

Indien de vereniging op grond van haar toepasselijke bepalingen daartoe verplicht is, zal de controle op de financiële toestand, op de jaarrekeningen en op de regelmatigheid vanuit het oogpunt van de vzw-wet en de statuten van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekeningen, worden opgedragen aan één of meer commissarissen. Zij worden (her)benoemd door de Algemene Vergadering. De commissarissen hebben, gezamelijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over alle verrichtingen van de vereniging. Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vereniging.

TITEL 6: Problemen binnen de vereniging

Artikel20 - Problemen

Indien zich binnen de vereniging problemen voordoen die het vertrouwen van de leden of derden ernstig schaden en tot gevolg hebben dat het ernstige beheer van de vereniging in het gedrang kan komen, kan elke bestuurder aan de bank de blokkering van de bankrekening(en) voor verdere verrichtingen vragen. In het geschrift moet het belang van de blokkering gemotiveerd worden. Een individueel lid van de vereniging, dat geen bestuurder is, kan niet afzonderlijk de blokkering vragen, tenzij een rechterlijke beschikking wordt voorgelegd. De leden van de Algemene Vergadering kunnen bij gewone meerderheid beslissen om de bankrekening(en) te blokkeren. In dit geval wordt een uittreksel uit de notulen van de vergadering aan de bank overhandigd.

Voor de deblokkering van de bankrekening(en) moeten alle bestuurders samen optreden, tenzij een beslissing van de Algemene Vergadering of rechterlijke beslissing kan worden voorgelegd.

TITEL 7: Ontbinding - Vereffening

Artikel 21 - Ontbinding, vereffening

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding van rechtswege, kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten, op wijze zoals in de wet is beschreven. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 22 - Verdeling

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging welke eenzelfde doel nastreeft. De Algemene Vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen.

TITEL 8: Slotbepalingen

Artikel 23 - Slotbepaling

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 2 mei 2002, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De Álgemene Vergadering van 28/06/2011 heeft tijdens de oprichtingsvergadering en overeenkomstig de statuten de volgende personen aangesteld als bestuurder:

Mevrouw Broekmans Nele, wonende te 3550 Heusden-Zolder, Nieuwstraat 163a, geboren op 18/06/1966 te Hasselt

Mevrouw Ceyssens Carmen, wonende te 3550 Heusden-Zolder, Belikstraat 74, geboren op 24/09/1971 te Koersel

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad



Opgemaakt te Heusden-Zolder op 28 juni 2011

De oprichters:

Mevrouw Broekmans Nele, voorzitter, dagelijks bestuurder

Mevrouw Ceyssens Carmen, ondervoorzitter, dagelijks bestuurder

De heer Wouters Jaimie, secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
LOCA LOCA

Adresse
BELIKSTRAAT 74 3550 HEUSDEN-ZOLDER

Code postal : 3550
Localité : HEUSDEN-ZOLDER
Commune : HEUSDEN-ZOLDER
Province : Limbourg
Région : Région flamande