MAIN-DAY

Association sans but lucratif


Dénomination : MAIN-DAY
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 846.352.417

Publication

27/05/2013
ÿþ - MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

" 130,20"

VC beha

aar

Belt Staal

I11111

Rechtbank van koophandel

15 MEI 2013

te 1ASSl ALT

Griffie

Ondernemingsnr : 0846.352.417

Benaming

(voluit) : Main-Day vzw

(verkort) : Rechtsvorm : Zetel : Onderwerp akte : Vereniging zonder winstoogmerk

Lindedorp 34 bus 2, 3990 Peer

Wijzigen statuten, ontslag en benoeming bestuurders en taakverdeling Raad van Bestuur

A, Oprichting

01,VOO RAF

Tussen ondergetekenden, zijnde natuurlijke personen:

De heer Schouteden Geert, wonende te 3990 Peer, Lindedorp 34 bus 2, geboren te Bree op 30/03/1981

De heer Jansen Marc, wonende te 3990 Peer, Paterschuermansstraat 25, geboren te Bree op 18107/1968

De heer Camp Hendrikus, wonende te 3950 Hocholt, Kaulillerweg 71, geboren te Bree op 13/06/1983

Zijn overeengekomen op 26/04/2012, om in overeenstemming van de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de vereniging zonder winstoogmerk `Main-Day' op te richten, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden:

02.NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

Artikel 1. De vereniging draagt de naam Main-Day vzw

Artikel 2, De zetel van de vereniging is gevestigd te 3990 Peer, Lindedorp 34 bus 2, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Hasselt

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel onafhankelijk van elke filosofische, ideologische, politieke, godsdienstige of welke organisatie dan ook, de jeugd muzikaal en cultureel te ontplooien en haar idealen verder uit te bouwen via alle middelen die zij daartoe aanwenden: het organiseren van concerten, festivals, jong en/of nieuw talent podiumkansen bieden, workshops, culturele evenementen, muziekvoorstellingen en andere artistieke manifestaties enz,

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, met expliciet inbegrip van verzekeringspolissen, goederen in huur nemen, dit zowel in binnen en buitenland.

Zij kan individuele overeenkomsten zowel privé- als met rechtspersonen afsluiten, om welke redenen ook, subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenlands en zelf als vertegenwoordiger optreden,

Artikel 4. De vereniging wordt voor een onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden worden.

03.DE LEDEN

Artikel 5. De vereniging moet minimum drie werkende leden tellen,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

+ ~ x

MáD 2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

De vereniging telt werkende leden en kan toegetreden leden tellen,

De oprichters zijn de eerste werkende leden van de vereniging,

De toegetreden leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of het eventueel op te stellen huishoudelijk reglement worden toegekend. Zii hebben geen stemrecht in de algemene vergadering,

Als toegetreden lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare besturen, die door de raad van bestuur als zodanig worden toegelaten.

Wie ais toegetreden lid wil worden dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur en schriftelijk zijn instemming met het doel en de statuten van de vereniging te betuigen of door minstens twee leden van de raad van bestuur, waaronder de voorzitter, te worden voorgedragen. Aanvaarding van de statuten sluit de aanvaarding van het huishoudelijk reglementen in.

De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding, deze beslissing dient men niet te motiveren en is hier tegen geen beroep mogelijk.

De raad van bestuur kan per de door hem te bepalen voorwaarden toegetreden leden tot de vereniging toelaten.

Indien er bij grotere activiteiten of evenementen een te kort aan toegetreden leden zijn, zal de vereniging in eerste plaats een beroep doen op de Peerse verenigingen die zijn aangesloten bij de jeugdraad of sportraad.

Het verdere gebruik van de term `lid' verwlist in deze statuten naar de werkende leden,

De werKende leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of het eventueel op te stellen huishoudelijk reglement worden toegekend.

Als werkend lid kan tot de vereniging toetreden elke natuuriiike persoon of rechtspersoon, evenals openbare besturen, die door de raad van bestuur als zodanig worden toegelaten.

Wie als werkend lid wil worden dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur en schriftelijk ziin instemming met het doel en de statuten van de vereniging te betuigen of door minstens twee leden van de raad van bestuur, waaronder de voorzitter, te worden voorgedragen,

Aanvaarding van de statuten sluit de aanvaarding van het huishoudelijk reglementen in,

De raad van bestuur beslist vrii over elk verzoek tot toetreding, deze beslissing dient men niet te motiveren en is hier tegen geen beroep mogelijk.

Artikel 6. De door de werkende leden en de door toegetreden leden verschuldigde jaariiikse bijdrage mag niet hoger zijn dan vijftig euro. De raad van bestuur stelt jaarlijks de door de werkende leden en de door toegetreden leden verschuldigde bijdrage vast. Deze bijdrage is door de raad van bestuur opeisbaar, veertien dagen nadat zij door de raad is vastgesteld en meegedeeld.

Artikel 7. Elk lid kan te allen tijde, mits hij er een maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden. Het ontslag dient bij aangetekende brief aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

Het lid dat weigert de bijdrage te betalen, wordt geacht ontslag te nemen.

Het lid dat niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om een werkend !id te worden in de vzw, wordt geacht ontslag te nemen.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door een algemene vergadering worden besloten, met twee derde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen.

De raad van bestuur kan een werkend lid schorsen in afwachting van de algemene vergadering waarin beslist wordt over de uitsluiting.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet, in staat van verlengde minderiarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Uittredende of uitgesloten leden en rechtverkrijgenden van overleden leden hebben generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding van gestorte bijdragen, van aanbrengsten of van andere prestaties vorderen, behoudens hetgeen in deze statuten uitdrukkeliik anders is bepaald.

Het lid dat goederen of waarden aanbrengt kan even wel bedingen dat het aangebrachte, ingeval de vereniging ophoudt te bestaan of ingeval het lid van rechtswege of door uitsluiting ophoudt van de vereniging deel te maken, kan worden teruggevorderd.

In geen geval kan een uitgetreden of uitgesloten lid, alsook de erfgenaam of rechthebbenden van een overleden werkend lid, inzage, mededeling of afschrift van rekeningen, verzegelingen van de goederen der vereniging of het opmaken van een inventaris verlangen.

Artikel 8. De raad van bestuur van de vzw is verplicht een ledenregister bij te houden.

Telkens wanneer er wijzigingen optreden in het ledenbestand van de werkende leden van de vzw, moeten deze wijzigingen binnen de acht dagen na kennisgeving ervan aan de raad van bestuur in het ledenregister worden doorgevoerd.

De werkende leden hebben de verplichting om een adreswijziging door te geven aan de raad van bestuur, Het origineel van het ledenregister wordt bijgehouden ter zetel van de vzw.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

man, ';

04.RAAD VAN BESTUUR

Artikel 9. De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum drie bestuurders, die lid zijn van de vereniging. Het aantal bestuurders moet steeds kleiner zijn dan het aantal werkende leden of effectieve leden. Zij worden benoemd door de algemene vergadering. De benoeming gebeurt bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Behalve uittredende bestuurders zijn alleen benoembaar, leden van de vereniging, die door de raad van bestuur in functie werden voorgedragen, of hun kandidatuur minstens acht dagen voor de algemene vergadering bij de raad van bestuur hebben ingediend.

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter. een ondervoorzitter en een

secretaris/penningmeester. De voorzitter, de ondervoorzitter en de secretaris/penningmeester zijn automatisch voorzitter, de ondervoorzitter en de secretaris/penningmeester van de algemene vergaderingen.

Artikel 10. De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur. Hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap.

Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Iedere bestuurder kan ook op elk moment afgezet worden door de algemene vergadering met een twee tiprijp mparrierhPiri

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien. Benoeming, ontslag, aftreden en afzetting van een bestuurder, zomede elk einde van een mandaat, behalve indien het mandaat van rechtswege eindigt door het verstrijken van de termijn van het mandaat, moet worden neergelegd bij de griffie van de rechtbank van Koophandel.

Artikel 11. De raad van bestuur bestuurt de vzw en vertegenwoordigt de vzw in en buiten rechte en heeft

alle bevoegdheden die niet tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

De raad van bestuur kan ziin bevoegdheden delegeren.

Door de bestuurders wordt er geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van

de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van hun gegeven opdracht en tot de

tekortkomingen in hun bestuur.

De bestuurders oefenen hun bevoegdheden als college uit.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, is de

vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door een bestuurder.

Artikel 12, De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders of wanneer het belang van de vzw dit vereist en moet minimum 24uur van tevoren worden meegedeeld aan de hpctiuirriars

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter of door de secretaris.

Beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders. Een voorstel is niet aangenomen indien de stemming onbeslist eindigt.

Artikel 13. Van de samenkomst van de raad van bestuur worden er notulen opgesteld.

De originele notulen van de raad van bestuur worden samengebracht in het notulenboek. De bestuurders worden op de hoogte gesteld van de beslissingen door toezending van een kopie van de originele verslagen van de algemene vergaderingen per e-mail of brief of door publicatie van de beslissingen op de website.

nri Al C;FBAFNF VFRr,Ar)FRINr,

Artikel 14, De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden, met uitsluiting van de toegetreden leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, bil diens afwezigheid door de oudste aanwezige bestuurders., Elk werkend lid kan slechts een ander werkend lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, behalve in de gevallen dat de wet het anders bepaalt.

Artikel 15. De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

- De goedkeuring van de statuten.

- De goedkeuring van een wiiziginq van de statuten.

- De benoeming en afzetting van bestuurders.

- De benoeming en afzetting van commissarissen en het vastleggen van een eventuele bezoldiging.

- Kwijting verlenen aan bestuurders en commissarissen.

- Goedkeuring van de begroting en de rekeningen.

- De vrijwillige ontbinding van de vzw.

414

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

- De benoemina van de vereffenaars, wanneer de vzw ontbonden zal worden.

- De uitsluiting van een (werkend) lid.

- De omzetting van een vzw in een vennootschap met sociaal oogmerk.

- Het oostellen van een huishoudelijk reniement.

- Nemen van alle andere beslissingen die door de wet of door de statuten aan de Algemene Vergadering

zijn toevertrouwd.

Artikel 16. De algemene vergadering moet minimaal eenmaal per jaar worden samengeroepen door de Raad van Bestuur, binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar. De bijeenroeping wordt gedaan door de Raad van Bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniaina wordt vereist of indien 115 van de leden het vraagt.

De raad van bestuur roept alle werkende leden op voor de Algemene Vergadering. De oproeping gebeurt oer brief of e-mail minimum acht dagen voor het tijdstip van de Algemene Veraaderina. De oproeping wordt ondertekend door een bestuurder. De oproeping bevat de datum, uur en plaats van de Algemene Vergadering, met vermelding van de agenda.

De agenda wordt opgesteld door de raad van bestuur. Elk voorstel, ondertekend door een twintiaste van de werkende leden, moet op de agenda worden geplaatst. Op de dag van de algemene vergadering en tijdens de algemene vergadering zelf kunnen wel nog punten aan de agenda worden toegevoegd mits alle leden aanwezig zijn en hiermee akkoord gaan.

Artikel 17. De besluiten binnen de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of verteaenwoordiade stemmen.

Artikel 18. Van de samenkomst van de algemene vergadering worden er notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de bestuurders.

De originele notulen van de algemene vergadering worden samengebracht in het notulenboek. De werkende leden worden op de hoogte gesteld van de beslissingen door toezending van een kopie van de originele verslagen van cie algemene vergaderingen per email of brief of door publicatie van de beslissingen oo de website.

06.BEGROTING EN REKENINGEN

Artikel 19. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De Raad van Bestuur bereidt de rekenina en de begroting voor en legt ze ter goedkeurinq voor aan de

Algemene Vergadering. Ten laatste 6 maanden na afsluiting van het boekjaar,

Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting, spreekt de Algemene Vergadering zich uit over de

kwiitinq aan de bestuurders. Dit gebeurt bij afzonderlijke stemming.

07.ONTB1NDING, VEREFFENING

Artikel 20. De vzw kan op elk ogenblik vrijwillig worden ontbonden. Hiervoor is een aanwezigheidsquotum van twee derde vereist. De beslissing moet genomen worden met een bijzondere meerderheid van vier vijfde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Artikel 21. In geval van ontbindina worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting, inrichting of een goed doel die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft: zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden: zijn er peen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting, inrichting of een goed doel waarvan het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

nil SI nT

Artikel 22. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen en de gebruiken inzake de verenigingen van overeenkomstige toepassing.

B. Ontslag Bestuurders

Mevrouw Relinda Olijslaegers heeft haar ontslag genomen als ondervoorzitter en als bestuurder op

78 fphnrari 901:

Mevrouw Els Olijslaegers heeft haar ontslag genomen ais penningmeester/secretaris en als bestuurder op

2R fphnrari 2018

MOD2.2

Luik B - Vervolg

C. Benoeming Bestuurders

Schouteden Geert, Lindedorp 34 bus 2, 3990 Peer, geboren te Bree op 3010311981 Jansen Marc, Paterschuermansstraat 25, 3990 Peer, geboren te Bree op 18107/1968 Camp Hendrikus, Kaulillerweg 71, 3950 Bocholt, geboren te Bree op 13/06/1983

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

D. Taakverdeling Bestuurders

Op de raad van bestuur van 28/02/2013 besliste men volgende taken onder de bestuurders te verdelen - Voorzitter Schouteden Geert, Lindedorp 34 bus 2, 3990 Peer, geboren te Bree op 30/03/1981 - Ondervoorzitter: Jansen Marc, Paterschuermansstraat 25, 3990 Peer, geboren te Bree op 18/07/1968 - Secretaris/penningmeester Camp Hendrikus, Kaulilierweg 71, 3950 Bocholt, geboren te Bree op

13/06/1983

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur

opgesteld te Peer op 28 februari 2013.

Ondergetekende, Schouteden Geert handelend als bestuurder verklaart dat deze volledig en naar waarheid is opgemaakt.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

14/06/2012
ÿþ MRD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

111 *iaioeios" 111

rtEuraPANii. VAN KOOPHANDEL

0 5 -06- 2012

HASSELT

Griffie

Ondernemingsnr : ezz). qz, \--lc Benaming ç6" /-11-

(voluit) : Main-Day vzw

(verkort) Vereniging zonder winstoogmerk

Rechtsvorm : Lindedorp 34 bus 2, 3990 Peer

Zetel Oprichtingsakte, benoeming bestuurders en taakverdeling Raad van Bestuur

Onderwerp akte :



A. Oprichting

01.VOORAF

Tussen ondergetekenden, zijnde natuurlijke personen:

Mevrouw Olijsiagers Eis wonende te 3990 Peer, Ekselsebaan 1A, geboren op 10/08/1973 te Neerpelt Mevrouw Olijslagers Relinda wonende te 3990 Peer, Vtasrootweg 3, geboren op 2910111962 te Neerpelt De heer Schouteden Geert, wonende te 3990 Peer, Lindedorp 34 bus 2, geboren op 30/03/1981 te Bree De heer Kenens Carlo, wonende te 3990 Peer, Vlasrootweg 3, geboren op 05/12/1957 te Peer

Zijn overeengekomen op 26/04/2012, om in overeenstemming van de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de vereniging zonder winstoogmerk 'Main-Day' op te richten, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden:

02.NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

Artikel 1. De vereniging draagt de naam Main-Day vzw

Artikel 2, De zetel van de vereniging is gevestigd te 3990 Peer, Lindedorp 34 bus 2, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Hasselt

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel onafhankelijk van erke filosofische, ideologische, politieke, godsdienstige of welke organisatie dan ook, de jeugd muzikaal en cultureel te ontplooien en haar idealen verder uit te bouwen via aile middelen die zij daartoe aanwenden: het organiseren van concerten, festivals, jong en/of nieuw talent podiumkansen bieden, workshops, culturele evenementen, muziekvoorstellingen en andere artistieke manifestaties enz.

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handeisdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er aile eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen,

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, met expliciet inbegrip van verzekeringspolissen, goederen in huur nemen, dit zowel in binnen en buitenland.

Zij kan individuele overeenkomsten zowel privé- als met rechtspersonen afsluiten, om welke redenen ook, subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenlands en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Artikel 4. De vereniging wordt voor een onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden worden,

03.DE LEDEN

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

. ', Maa 2.2

Artikel 5. De vereniging moet minimum drie werkende leden tellen.

De vereniging telt werkende leden en kan toegetreden leden tellen.

De oprichters zijn de eerste werkende leden van de vereniging.

De toegetreden leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of het eventueel op te stellen huishoudelijk reglement worden toegekend. Zij hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

Als toegetreden lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare besturen, die door de raad van bestuur als zodanig worden toegelaten.

Wie ais toegetreden lid wil worden dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur en schriftelijk zijn instemming met het doel en de statuten van de vereniging te betuigen of door minstens twee leden van de raad van bestuur, waaronder de voorzitter, te worden voorgedragen. Aanvaarding van de statuten sluit de aanvaarding van het huishoudelijk reglementen in.

De raad van bestuur beslist vrij over eik verzoek tot toetreding, deze beslissing dient men niet te motiveren en is hier tegen geen beroep mogelijk,

De raad van bestuur kan per de door hem te bepalen voorwaarden toegetreden leden tot de vereniging toelaten.

Indien er bij grotere activiteiten of evenementen een te kort aan toegetreden leden zijn, zal de vereniging in eerste plaats een beroep doen op de Peerse verenigingen die zijn aangesloten bij de jeugdraad of sportraad.

Het verdere gebruik van de term 'lid' verwijst in deze statuten naar de werkende leden.

De werkende leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of het eventueel op te stellen huishoudelijk reglement worden toegekend.

Als werkend lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare besturen, die door de raad van bestuur als zodanig worden toegelaten.

Wie als werkend lid wil worden dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur en schriftelijk zijn instemming met het doel en de statuten van de vereniging te betuigen of door minstens twee leden van de raad van bestuur, waaronder de voorzitter, te worden voorgedragen,

Aanvaarding van de statuten sluit de aanvaarding van het huishoudelijk reglementen in,

De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding, deze beslissing dient men niet te motiveren en is hier tegen geen beroep mogelijk.

Artikel 6. De door de werkende leden en de door toegetreden leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage mag niet hoger zijn dan vijftig euro. De raad van bestuur stelt jaarlijks de door de werkende leden en de door toegetreden leden verschuldigde bijdrage vast. Deze bijdrage is door de raad van bestuur opeisbaar, veertien dagen nadat zij door de raad is vastgesteld en meegedeeld.

Artikel 7. Elk lid kan te allen tijde, mits hij er een maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden. Het ontslag dient bij aangetekende brief aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

Het lid dat weigert de bijdrage te betalen, wordt geacht ontslag te nemen.

Het lid dat niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om een werkend lid te worden in de vzw, wordt geacht ontslag te nemen.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door een algemene vergadering worden besloten, met twee derde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen.

De raad van bestuur kan een werkend lid schorsen in afwachting van de algemene vergadering waarin beslist wordt over de uitsluiting.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet, in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Uittredende of uitgesloten leden en rechtverkrijgenden van overleden leden hebben generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding van gestorte bijdragen, van aanbrengsten of van andere prestaties vorderen, behoudens hetgeen in deze statuten uitdrukkelijk anders is bepaald.

Het lid dat goederen of waarden aanbrengt kan even wel bedingen dat het aangebrachte, ingeval de vereniging ophoudt te bestaan of ingeval het lid van rechtswege of door uitsluiting ophoudt van de vereniging deel te maken, kan worden teruggevorderd.

In geen geval kan een uitgetreden of uitgesloten lid, alsook de erfgenaam of rechthebbenden van een overleden werkend lid, inzage, mededeling of afschrift van rekeningen, verzegelingen van de goederen der vereniging of het opmaken van een inventaris verlangen.

Artikel 8. De raad van bestuur van de vzw is verplicht een ledenregister bij te houden.

Telkens wanneer er wijzigingen optreden in het ledenbestand van de werkende leden van de vzw, moeten

deze wijzigingen binnen de acht dagen na kennisgeving ervan aan de raad van bestuur in het ledenregister

worden doorgevoerd.

De werkende leden hebben de verplichting om een adreswijziging door te geven aan de raad van bestuur.

qJ

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Moa 2.2

Het origineel van het ledenregister wordt bijgehouden ter zetel van de vzw.

04,RAAD VAN BESTUUR

Artikel 9. De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum drie bestuurders, die lid zijn van de vereniging, Het aantal bestuurders moet steeds kleiner zijn dan het aantal werkende leden of effectieve leden. Zij worden benoemd door de algemene vergadering. De benoeming gebeurt bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Behalve uittredende bestuurders zijn alleen benoembaar, leden van de vereniging, die door de raad van bestuur in functie werden voorgedragen, of hun kandidatuur minstens acht dagen voor de algemene vergadering bij de raad van bestuur hebben ingediend.

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter en een

secretaris/penningmeester. De voorzitter, de ondervoorzitter en de secretaris/penningmeester zijn automatisch voorzitter, de ondervoorzitter en de secretaris/penningmeester van de algemene vergaderingen.

Artikel 10. De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur. Hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap.

ledere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur, ledere bestuurder kan ook op elk moment afgezet worden door de algemene vergadering met een twee derde meerderheid.

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien. Benoeming, ontslag, aftreden en afzetting van een bestuurder, zomede elk einde van een mandaat, behalve indien het mandaat van rechtswege eindigt door het verstrijken van de termijn van het mandaat, moet worden neergelegd bij de griffie van de rechtbank van Koophandel.

Artikel 11. De raad van bestuur bestuurt de vzw en vertegenwoordigt de vzw in en buiten rechte en heeft

alle bevoegdheden die niet tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden delegeren.

Door de bestuurders wordt er geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van

de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van hun gegeven opdracht en tot de

tekortkomingen in hun bestuur.

De bestuurders oefenen hun bevoegdheden als college uit.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, is de

vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door een bestuurder,

Artikel 12. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders of wanneer het belang van de vzw dit vereist en moet minimum 24uur van tevoren worden meegedeeld aan de bestuurders.

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter of door de secretaris.

Beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders. Een voorstel is niet aangenomen indien de stemming onbeslist eindigt.

Artikel 13. Van de samenkomst van de raad van bestuur worden er notulen opgesteld.

De originele notulen van de raad van bestuur worden samengebracht in het notulenboek. De bestuurders worden op de hoogte gesteld van de beslissingen door toezending van een kopie van de originele verslagen van de algemene vergaderingen per e-mail of brief of door publicatie van de beslissingen op de website.

05.ALGEMENE VERGADERING

Artikel 14. De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden, met uitsluiting van de toegetreden leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, bij diens afwezigheid door de oudste aanwezige bestuurders. Elk werkend lid kan slechts een ander werkend lid vertegenwoordigen, Elk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, behalve in de gevallen dat de wet het anders bepaalt.

Artikel 15, De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

- De goedkeuring van de statuten.

- De goedkeuring van een wijziging van de statuten.

- De benoeming en afzetting van bestuurders.

- De benoeming en afzetting van commissarissen en het vastleggen van een eventuele bezoldiging.

- Kwijting verlenen aan bestuurders en commissarissen.

- Goedkeuring van de begroting en de rekeningen,

.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D22

- De vrijwillige ontbinding van de vzw.

- De benoeming van de vereffenaars, wanneer de vzw ontbonden zal worden.

- De uitsluiting van een (werkend) lid.

- De omzetting van een vzw in een vennootschap met sociaal oogmerk.

- Het opstellen van een huishoudelijk reglement.

- Nemen van alle andere beslissingen die door de wet of door de statuten aan de Algemene Vergadering

zijn toevertrouwd.

Artikel 16. De algemene vergadering moet minimaal eenmaal per jaar worden samengeroepen door de Raad van Bestuur, binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar. De bijeenroeping wordt gedaan door de Raad van Bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging wordt vereist of indien 1/5 van de leden het vraagt.

De raad van bestuur roept aile werkende leden op voor de Algemene Vergadering, De oproeping gebeurt per brief of e-mail minimum acht dagen voor het tijdstip van de Algemene Vergadering. De oproeping wordt ondertekend door een bestuurder. De oproeping bevat de datum, uur en plaats van de Algemene Vergadering, met vermelding van de agenda.

De agenda wordt opgesteld door de raad van bestuur. Elk voorstel, ondertekend door een twintigste van de werkende leden, moet op de agenda worden geplaatst. Op de dag van de algemene vergadering en tijdens de algemene vergadering zelf kunnen wel nog punten aan de agenda worden toegevoegd mits alle leden aanwezig zijn en hiermee akkoord gaan.

Artikel 17. De besluiten binnen de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen,

Artikel 18. Van de samenkomst van de algemene vergadering worden er notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de bestuurders.

De originele notulen van de algemene vergadering worden samengebracht in het notulenboek. De werkende leden worden op de hoogte gesteld van de beslissingen door toezending van een kopie van de originele verslagen van de algemene vergaderingen per email of brief of door publicatie van de beslissingen op de website.

06.BEGROTING EN REKENINGEN

Artikel 19. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december,

De Raad van Bestuur bereidt de rekening en de begroting voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de

Algemene Vergadering, Ten laatste 6 maanden na afsluiting van het boekjaar.

Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting, spreekt de Algemene Vergadering zich uit over de

kwijting aan de bestuurders. Dit gebeurt bij afzonderlijke stemming.

07.ONTBINDING, VEREFFENING

Artikel 20. De vzw kan op elk ogenblik vrijwillig worden ontbonden. Hiervoor is een aanwezigheidsquotum van twee derde vereist De beslissing moet genomen worden met een bijzondere meerderheid van vier vijfde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Artikel 21. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting, inrichting of een goed doel die een gelijkaardig doel ais deze vereniging nastreeft zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden: zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting, inrichting of een goed doel waarvan het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

08.SLOT

Artikel 22. Voor ailes waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen en de gebruiken inzake de verenigingen van overeenkomstige toepassing.

De oprichters beslissen bij eenparigheid van stemmen om volgende personen te benoemen als bestuurder met ingang vanaf 26 april 2012:

B. Benoeming bestuurders

Schouteden Geert, Lindedorp 34 bus 2, 3990 Peer, geboren op 30/03/1981 te Bree Olijsiagers Relinda Vlasrootweg 3, 3990 Peer, geboren op 29/01/1962 te Neerpelt Olijsiagers Els, Ekselsebaan IA 3990 Peer, geboren op 10/08/1973 te Neerpelt Carlo Kenens, Vlasrootweg 3, 3990 Peer, geboren op 05/12/1957 te Peer De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

Luik B Vervolg

C. Taakverdeling Bestuurders

Op de raad van bestuur van 2610412012 besliste men volgende taken onder de bestuurders te verdelen

- Voorzitter: Schouteden Geert, Lindedorp 34 bus 2, 3990 Peer, geboren te Bree op 30/03/1981

- Ondervoorzitter: Olijslagers Relinda Vlasrootweg 3, 3990 Peer, geboren op 29/01/1962 te Neerpelt

- Secretaris/penningmeester: Olijslagers Els, Ekselsebaan 1A 3990 Peer, geboren 10/08/1973 te Neerpelt

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur

opgesteld te Peer

Ondergetekende, Schouteden Geert handelend als bestuurder verklaart dat deze volledig en naar waarheid is opgemaakt.

Op de laatste blz. van Luik 13 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)nten) bevoegd de vereniging, stichting ot organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
MAIN-DAY

Adresse
LINDEDORP 34, BUS 2 3990 PEER

Code postal : 3990
Localité : PEER
Commune : PEER
Province : Limbourg
Région : Région flamande