MARIA PORTA LUCIS

Divers


Dénomination : MARIA PORTA LUCIS
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 525.971.612

Publication

23/04/2013
ÿþI111111~~u~u~i~iu~~uu

" 13063682

Neergelegd tor yri(lle der

rechtbank v. koophandel te TQNGEi N

1 2 -04- 2013

De Hoofdgriffier, Griffie

,T< 1 C ] ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Benaming : MARIA PORTA LUC{S

Rechtsvorm : Private Stichting

Zetel : Caelenbergstraat 38

3668 Niet-bij-As

Ondernemingsnr 0525 .97 1 , 612

Voorwerp akte : OPRICHTING BENOEMINGEN

Uit een akte verleden voor het ambt van notaris Dirk Smet te Sint-Gillis-Waas op acht april tweeduizend en dertien, geregistreerd op het kantoor Sint-Niklaas 1 daarna, blijkt hetgeen volgt:

1. Vennoten:

1. Mevrouw BIJNENS Arnoldine Maria Catharina, geboren te Opglabbeek

op éénentwintig juni negentienhonderd eenenveertig, rijksregisternummer 41.06.21-142.34, ongehuwd, wonende te As, Caelenbergstraat 38.

2. De heer KORTEN Petrus Johannes Matheus, geboren te Weert

(Nederland) op achttien juni negentienhonderd zeventig, rijksregisternummer 70.06.18-547.37, echtgenoot van mevrouw Kavelaars Lucia, wonende te Kinrool, Vlasvenstraat 6 A.

3. Mevrouw COPPENS Marleen Yvonne Valerie, geboren te Leuven op vijf maart

negentienhonderd eenenzestig, rijksregisternummer 61.03.05-370.06, echtgenote van de heer Van Eyken Peter, wonende te Genk, Reinpadstraat 108.

2. Benaming:

de oprichters verklaren overeenkomstig titel Il, van de Wet van 27 juni 1921 gewij-'zigd bij Wet van 2 mei 2002 betreffende de Verenigingen zonder winstoogmerk, de In'temationale Verenigingen zonder winstoogmerk en de Stichtingen, een private stichting op te richten onder de benaming "Maria Porta Lucis"

3. De statuten van deze private stichting worden vastgesteld als volgt:

NAAM  ZETEL  DOEL  DUUR

Artikel 1

De naam van de stichting luidt : "Private stichting Maria Porta Lucis".

De zetel is gevestigd te Niel-bij-As, Caelenbergstraat 38. Hij mag bij besluit van de raad van bestuur overgebracht worden naar een andere plaats in België.

Artikel 2

De private stichting wordt opgericht voor de verwezenlijking van volgend belangeloos doel :

- Met uitsluiting van alle winstoogmerk de navolging van Christus te bevorderen van het christelijk leven door gebed, offergeest en geloofsonderricht, en in het bijzonder door het vieren van de heilige liturgie volgens de Tridentijnse Ritus van de éne Roomse Katholieke Kerk.

Hetin standhouden van de onroer_ende_goederen. aan_de Caelenbergstraat 38 ert4ø.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

Om dit doel te verwezenlijken kan de stichting alle handelingen stellen, alle contracten afsluiten en opdrachten verrichten. Zij zal alle onroerende en roerende goederen in eigendom hetzij vruchtgebruik mogen bezitten, aankopen of huren, die nuttig zijn voor of verband houden met de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel. Zij mag in het raam van haar doelstelling allerhande activiteiten organiseren of steunen, waaronder het beleggen van vergaderingen, het houden van voordrachten en voorrstellingen, het inrichten van plechtigheden, lectuur en tijdschriften uitgeven, drukken en verspreiden, prijzen uitschrijven en steun verlenen onder alle vormen aan alle andere instellingen en private personen. Deze opsomming is verhalend en niet beperkend.

Artikel 3

De stichting wordt opgericht voor onbepaalde duur.

HET VERMOGEN VAN DE STICHTING

Artikel 4

Teneinde voormelde doelstelling te verwezenlijken, worden door de oprichters volgende goederen overgedragen aan de stichting : tweeduizend zeshonderd euro.

HET BESTUUR

Artikel 5

De stichting wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit drie leden. De eerste raad van bestuur bestaat uit hierna vermelde personen, die hier allen

aanwezig zijn en verklaren hun mandaat te aanvaarden :

I.Mevrouw Bijnens Arnoldine, voornoemd;

2.De heer Korten Peter, voornoemd;

3.Mevrouw Coppens Marleen, voornoemd;

Voormelde bestuurders zijn benoemd voor onbepaalde duur.

De leden van de raad van bestuur oefenen hun ambt collegiaal uit.

Artikel 6

In geval van ontslag, overlijden of afzetting van een bestuurder moet door de overblij-vende bestuurders binnen de twee maanden in de opvolging worden voorzien bij een besluit genomen door alle overblijvende bestuurders met eenparigheid van stemmen.

De rechtbank kan de afzetting uitspreken van bestuurders die blijk hebben gegeven van kennelijke nalatigheid, die de verplichtingen welke hen door de wet of de statuten zijn opgelegd niet nakomen of die goederen van de stichting aanwenden in strijd met hun bestemming of voor een doel in strijd met de statuten, met de wet of met de openbare orde.

Artikel 7

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en een secretaris. Laatstge-inoemde heeft tot taak de notulen op te stellen van de vergaderingen en deze te bewaren. Er wordt ook door de raad van bestuur een penningmeester benoemd, die functie kan tegelijk worden uitgeoefend door de secretaris indien geen aparte penningmeester wordt benoemd.

Zolang de oprichters of een van hen deel uitmaken van de raad van bestuur zal een van deze oprichters het voorzitterschap van de stichting waarnemen, tenzij de betrokkene zelf dit niet of niet langer wenst.

Artikel 8

De raad van bestuur komt bijeen op verzoek van de voorzitter, de secretaris, of wanneer de helft van de leden daarom verzoeken.

De leden worden minstens vijf dagen vooraf tot de vergadering opgeroepen per ge-'wone brief, fax of e-mail.

"

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

i

-

Voor.

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

De raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen en besluiten wanneer minstens drielvierden van haar leden op de vergadering aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd zijn.

Een lid van de raad van bestuur kan zich laten vertegenwoordigen door een ander bestuurslid dat evenwel slechts één volmacht mag dragen.

Wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de stichting zulks verei-'sen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur genomen worden met schriftelijk akkoord van de bestuurders.

Artikel 9

De besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, behalve wanneer anders bepaald is in onderhavige statuten. ln geval van staking van stemmen, is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Wijzigingen in de sta-'tuten worden slechts geldig beslist met een meerderheid van drie vierden van de stemmen van alle leden van de raad van bestuur.

Artikel 10

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de stichting. Hij mag alle roerende en ontroerende goederen verwerven en vervreemden, goederen in pand en in hypotheek ge-'ven, leningen en kredietopeningen aangaan en toestaan, alle huurcontracten en contracten van dienstverlening afsluiten en in het algemeen alles doen wat nuttig of noodzakelijk is, inbegrepen de handelingen die hier niet uitdrukkelijk vermeld worden.

Artikel 11

De raad van bestuur vertegenwoordigt de stichting in en buiten rechte als eiser of als verweerder.

Alle akten die de stichting verbinden, worden geldig ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en een andere bestuurder, gezamenlijk optredend. Deze moeten tegenover derden geen bewijs leveren van een besluit van de raad van bestuur dien-mangaande.

Artikel 12

Het dagelijks bestuur van de stichting alsook de vertegenwoordiging van de stichting wat dat dagelijks bestuur aangaat, mag worden opgedragen aan een of meer personen, al dan niet bestuurders, die alleen of gezamenlijk optreden en de titel voeren van directeur.

Hun benoeming, afzetting en bevoegdheden worden bepaald door de raad van be-tstuur. Artikel 13

De bestuurders en de personen belast met het dagelijks bestuur van de stichting gaan in die hoedanigheid geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen van de stichting. Zij zijn alleen verantwoordelijk voor de vervulling van de hun opgedragen taak en voor de fouten in hun bestuur.

Artikel 14

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrech-itelijke aard heeft dat strijdig is met een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur, moet hij dit mededelen aan de andere bestuurders véôr de raad van bestuur een besluit neemt. In dat geval wordt het besluit genomen door de voltallige raad van bestuur met eenparigheid van stemmen en buiten de aanwezigheid van de be-trokken bestuurder. Laatstgenoemde mag verder niet tussenkomen als vertegenwoordi-+ger van de stichting voor wat de uitvoering van het genomen besluit betreft.

BOEKJAAR EN JAARREKENING

Artikel 15

Het boekjaar van de stichting loopt van één januari tot eenendertig december van ieder jaar.

Luik B - Vervolg

Op de Laatste biz. van Luik 13 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - Vervolg

Binnen zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar, maakt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar op alsook de begroting van het volgende boekjaar.

Artikel 16

Binnen dertig dagen na de goedkeuring van de jaarrekening door de raad van bestuur worden de jaarrekening van de private stichtingen waarvan de activa bij het afsluiten van het boekjaar meer dan 25.000 euro bedragen, door de bestuurders neergelegd bij de Nationale Bank van België.

Op de wijze bepaald in het voorgaande lid gaat deze neerlegging vergezeld van :

1) een stuk met de naam en de voornamen van de bestuurders en

eventueel van de commissarissen die in functie zijn en

2)desgevallend het verslag van de commissarissen

Artikel 17

De stichting moet de controle op haar financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid ten aanzien van de wet en de statuten van de in de jaarrekening weer te geven verrichtingen opdragen aan een of meer commissarissen voor zover de criteria uit artikel 37, § 5 van de Wet V.Z.W.-en Stichtingen van toepassing zijn.

ONTBINDING  VEREFFENING

Artikel 18

De rechtbank van eerste aanleg van het arrondissement waar de stichting haar zetel heeft, kan op verzoek van een stichter of van een van zijn rechthebbenden, van een of meer bestuurders of van het openbaar ministerie de ontbinding uitspreken van de stichting.

Dergelijk verzoek kan tot de rechtbank gericht worden wanneer de doeleinden van de stichting zijn verwezenlijkt, wanneer haar duur ten einde is gekomen en in de andere gevallen voorzien in de wet.

De rechtbank die de ontbinding uitspreekt, kan hetzij tot de onmiddellijke afsluiting van de vereffening beslissen, hetzij de vereffeningswijze bepalen en een of meer vereffenaars aanwijzen.

De rechtbank verleent toestemming om de goederen te bestemmen met inachtne-'ming van de statuten.

Artikel 19

Wanneer het belangeloos doel van de stichting is verwezenlijkt, mag iedere stichter of mogen zijn rechthebbenden de goederen terugnemen die door de stichter besteed wenden aan de verwezenlijking van dit doel, of desgevallend een bedrag gelijk aan de waar-'de van deze goederen;

De andere goederen zullen besteed worden aan een belangenloos doel, namelijk de verzorging van personen met speciale noden.

De bestemming van het actief heeft slechts plaats na voldoening van de rechten van de schuldeisers.

OVERGANGSBEPALINGEN

Aansluitend aan de oprichting zijn voormelde bestuurders, hier allen mee verschenen, in raad van bestuur bijeengekomen en hebben met eenparigheid van stemmen beslist :

 aan te stellen als voorzitter van de raad van bestuur de heer Petrus Korten, die aanvaardt.

 aan te stellen als secretaris mevrouw Marleen Coppens, die aanvaardt.

-- aan te stellen als peningmeester mevrouw Arnoldine Bijnens, die aanvaardt.

 voorlopig geen directeur te benoemen voor wat het dagelijks bestuur betreft

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

1 " 9

Voor-

" behouden aan het

" Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

--te bepalen dat het eerste boekjaar ingaat op heden en za[ eindigen op eenendertig december tweeduizend en veertien.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL Neergelegd ter Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Tongeren

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
MARIA PORTA LUCIS

Adresse
CAELENBERGSTRAAT 38 3668 NIEL-BIJ-AS

Code postal : 3668
Localité : Niel-Bij-As
Commune : AS
Province : Limbourg
Région : Région flamande