MDS MOTOR DE SCHAETZEN

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : MDS MOTOR DE SCHAETZEN
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 568.582.326

Publication

14/01/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

12-01-2015

Griffie

*15300701*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0568582326

Ondernemingsnummer :

(voluit) :

Benaming

MDS Motor de Schaetzen

(verkort) :

Rechtsvorm :

Naamloze vennootschap

Zetel :

Sint-Truidersteenweg 393 3500 Hasselt

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Uit een akte verleden voor geassocieerd notaris Phil Vanhaeren te Hasselt op 30 december 2014, blijkt dat een vennootschap werd opgericht als volgt:

I. Partiële splitsing van de naamloze vennootschap  Hasselt Motor Etn. de Schaetzen , door overgang van de bedrijfstak bestaande uit haar autoactiviteit met betrekking tot Mazda in een nieuw op te richten vennootschap.

De hiervoor genoemde bedrijfstak bestaande uit voormelde activiteit zal overgaan naar de nieuwe vennootschap volgens de opdeling en de modaliteiten voorzien in het voorstel tot partiële splitsing. Alle rechten, verplichtingen en verbintenissen met betrekking tot de hiervoor genoemde bedrijfstak, ontstaan vanaf één oktober tweeduizend veertien, zoals blijkt uit het voornoemd voorstel tot partiële splitsing, worden boekhoudkundig geacht te zijn verricht voor rekening van de nieuw op te richten vennootschap  MDS Motor de Schaetzen .

II. a) Er worden aan de aandeelhouders van de overdragende vennootschap "Hasselt Motor Etn. de Schaetzen" achthonderd zesentachtig (886) aandelen uitgereikt in de nieuw op te richten naamloze vennootschap  MDS Motor de Schaetzen .

b) Aan elke aandeelhouder van de overdragende vennootschap  Hasselt Motor Etn. de Schaetzen

wordt tegen één (1) aandeel van de overdragende vennootschap "Hasselt Motor Etn. de Schaetzen"

één (1) nieuw aandeel van de nieuwe vennootschap  MDS Motor de Schaetzen , uitgereikt

III.De naamloze vennootschap  MDS Motor de Schaetzen wordt opgericht en de statuten van deze

vennootschap worden vastgesteld en goedgekeurd zoals hierna volgt.

RECHTSVORM: naamloze vennootschap.

NAAM: "MDS Motor de Schaetzen".

ZETEL: 3500 Hasselt, Sint-Truidersteenweg 393.

DOEL:

De vennootschap heeft tot doel:

a) De uitbating van garage en stalling van motorvoertuigen, werkplaats voor het herstellen van

wagens en koetswerk.

b)De groothandel en kleinhandel in, en de in-, uit-, en doorvoer van :

- Motorvoertuigen en onderdelen;

- Tweedehandsauto s en onderdelen;

- Auto s en onderdelen;

- Onderdelen en toebehoren voor motorvoertuigen;

- Brandstoffen en smeermiddelen (omvat eveneens het smeren, grafiteren en wassen, evenals de

herstellingswerken) (stationservice).

c) Onderneming voor :

- Verhuren van motorvoertuigen;

- Depanneren van motorvoertuigen.

Zij mag alle zaken verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel.

De vennootschap mag op welke wijze ook betrokken zijn in zaken, ondernemingen of

Onderwerp akte :

Oprichting

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

vennootschappen die hetzelfde, een soortgelijk of een samenhangend doel hebben, of die de ontwikkeling van haar onderneming kunnen bevorderen, haar grondstoffen kunnen leveren, of de afzet van haar producten kunnen vergemakkelijken.

d) Het beheren van vennootschappen of ondernemingen, ongeacht het doel dat deze mochten hebben, en dit zelfs in hoedanigheid van bestuurder, gedelegeerd bestuurder of vereffenaar van deze vennootschappen of ondernemingen.

e) Het verlenen van diensten aan bedrijven en personen, waarin ondermeer begrepen, het verstrekken van adviezen, het optreden als tussenpersoon, agent, commissionair, enz.

Verder alle financiële verrichtingen en het verlenen van waarborgen in voordeel van derden, alsmede alle commerciële, financiële, roerende en onroerende verrichtingen die verband houden met haar maatschappelijk doel.

DUUR EN AANVANG: voor onbepaalde tijd.

GEPLAATSTE KAPITAAL: Het maatschappelijk kapitaal bedraagt TWEEËNZESTIGDUIZEND EURO (62.000,00 EUR) en is verdeeld in achthonderd zesentachtig (886) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde die ieder een gelijk deel in het kapitaal vertegenwoordigen. Volstorting: volledig.

ALGEMENE JAARVERGADERING: De gewone algemene vergadering, ook jaarvergadering genoemd, heeft elk jaar plaats op de eerste donderdag van de maand juni om achttien uur; indien deze dag een wettelijke feestdag is, wordt de jaarvergadering de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur gehouden.

De jaarvergaderingen worden gehouden op de zetel van de vennootschap, behoudens andersluidende bijeenroeping.

MAATSCHAPPELIJK BOEKJAAR: Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar.

Het eerste boekjaar van de nieuw opgerichte vennootschap "MDS Motor de Schaetzen" begint op 30 december 2014 en eindigt op 31 december 2015, met dien verstande dat zij de verrichtingen in haar naam door de overdragende vennootschap gesteld sedert 1 oktober 2014 met betrekking tot de afgesplitste vermogensbestanddelen, op boekhoudkundig gebied voor haar rekening neemt. WINST, RESERVERINGEN: De algemene vergadering beslist over de bestemming van het resultaat.

De netto te bestemmen winst, zoals die blijkt uit de resultatenrekening, kan slechts worden aangewend met inachtneming van de wettelijke voorschriften inzake het aanleggen van het wettelijk reservefonds en de vaststelling van het voor uitkering in aanmerking komend bedrag.

VERDELING VAN HET NA VEREFFENING OVERBLIJVENDE SALDO

Ingeval van ontbinding van de vennootschap om welke reden ook geschiedt de vereffening door de zorgen van de in functie zijnde bestuurders, tenzij de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aanstelt, waarvan ze de bevoegdheden en de bezoldiging vaststelt.

De benoeming van de vereffenaars moet aan de Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel worden voorgelegd.

De Voorzitter van de Rechtbank oordeelt tevens over de handelingen die de vereffenaar eventueel gesteld heeft tussen zijn benoeming door de algemene vergadering en de bevestiging ervan. Hij kan die handelingen nietig verklaren indien ze kennelijk in strijd zijn met de rechten van derden. Het benoemingsbesluit van de vereffenaar kan één of meer alternatieve kandidaat-vereffenaars bevatten, eventueel in volgorde van voorkeur, voor het geval de benoeming van de vereffenaar niet wordt bevestigd of gehomologeerd door de Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel. Zo de Voorzitter van de bevoegde Rechtbank weigert over te gaan tot homologatie of bevestiging, wijst hij één van deze alternatieve kandidaten aan als vereffenaar. Voldoet geen enkele van de kandidaten aan de in artikel 184 Wetboek Vennootschappen omschreven voorwaarden, dan wijst de Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel zelf een vereffenaar aan.

De algemene vergadering bepaalt de modaliteiten van de vereffening bij eenvoudige meerderheid van stemmen.

Het vennootschapsvermogen zal eerst dienen om de schuldeisers te voldoen en de kosten van de vereffening te dekken.

Het liquidatiesaldo wordt in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen.

Indien de netto-opbrengst niet volstaat om alle aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij voorrang de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat ze op gelijke voet staan met de aandelen die in mindere mate werden volgestort of doen ze ten laste van deze laatste een aanvullende opvraging van stortingen.

Indien bewijzen van deelgerechtigdheid bestaan komen deze in aanmerking voor hun deel in de te verdelen massa samen met de aandelen doch slechts nadat deze laatste hun inbreng kregen terugbetaald.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars, een advocaat, een notaris dan wel een zaakvoerder van de vennootschap bij eenzijdig verzoekschrift overeenkomstig artikel 1025

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

en volgende van het Gerechtelijk Wetboek het plan van verdeling van de activa onder de

verschillende categorieën schuldeisers voor akkoord voor aan de Rechtbank van Koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap op het ogenblik van de indiening van dit eenzijdig verzoekschrift haar zetel heeft.

BESTUUR:

Artikel tien  Samenstelling raad van bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit ten minste drie leden, al dan niet aandeelhouders. Wanneer echter op een algemene vergadering van aandeelhouders van de vennootschap is vastgesteld dat de vennootschap niet meer dan twee aandeelhouders heeft, kan de raad van bestuur uit slechts twee leden bestaan tot de dag van de gewone algemene vergadering die volgt op de vaststelling, door alle middelen, dat er meer dan twee aandeelhouders zijn.

De bestuurders kunnen zowel natuurlijke personen als rechtspersonen zijn. Wanneer een rechtspersoon aangewezen wordt tot bestuurder, benoemt deze onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders, leden van de directieraad of werknemers een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Deze laatste mag zijn vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen. Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen. De vaststelling van het aantal bestuurders en hun benoeming geschiedt door de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen.

De duur van hun opdracht mag zes jaar niet te boven gaan. De opdrachten eindigen onmiddellijk na de jaarvergadering van het jaar waarin zij vervallen.

Zij kunnen te allen tijde door de algemene vergadering worden ontslagen.

De bestuurders zijn bij het vervallen van hun opdracht herbenoembaar.

Bij het openvallen van een bestuursopdracht als gevolg van overlijden, ontslag of om het even welke andere reden ook, hebben de overblijvende bestuurders het recht om voorlopig in de vacature te voorzien. In dat geval zal de algemene vergadering in haar eerstvolgende bijeenkomst de definitieve benoeming doen.

Artikel veertien  Bevoegdheden raad van bestuur

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden om alle daden van beschikking, van beheer en bestuur, die de vennootschap aanbelangen, te stellen, binnen de perken van het maatschappelijk doel.

Al wat door de wet en onderhavige statuten niet uitdrukkelijk voorbehouden werd aan de algemene vergadering, valt binnen de bevoegdheid van de raad van bestuur.

ARTIKEL VIJFTIEN  OPDRACHTEN

Directiecomité

Het is de raad van bestuur toegestaan zijn bestuursbevoegdheden over te dragen aan een directiecomité zonder dat deze opdracht betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vennootschap of op alle handelingen die op grond van de wet aan de raad van bestuur zijn voorbehouden. Wanneer een directiecomité wordt ingesteld, is de raad van bestuur belast met het toezicht op dat comité. Het directiecomité bestaat uit meerdere personen die al dan niet bestuurder zijn.

Wanneer een rechtspersoon aangewezen wordt tot lid van het directiecomité, benoemt deze onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders, leden van de directieraad of werknemers een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Deze laatste mag zijn vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen. Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

De voorwaarden voor de aanstelling van de leden van het directiecomité, hun ontslag, hun bezoldiging, de duur van hun opdracht en de werkwijze van het directiecomité worden bepaald door de raad van bestuur. De overdraagbare bestuursbevoegdheid kan door een beslissing van de raad van bestuur worden beperkt. Deze beperkingen en eventuele taakverdeling die de leden van het directiecomité zijn overeengekomen, kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet indien zij worden bekendgemaakt.

Dagelijks bestuur

De raad van bestuur mag het dagelijks bestuur opdragen aan één of meerdere personen, al dan niet aandeelhouders, die alleen of gezamenlijk optreden. De raad van bestuur beslist omtrent hun benoeming, ontslag, bezoldiging en bevoegdheid.

Bijzondere opdrachten

De raad van bestuur is gemachtigd bijzondere gemachtigden en/of bestuurders te gelasten met bijzondere opdrachten, en hen daartoe vergoedingen toe te kennen, welke zullen aangerekend worden op de algemene kosten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel zestien  Externe vertegenwoordigingsbevoegdheid

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

Onverminderd deze algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur, handelend met de meerderheid van haar leden, zal de vennootschap tegenover derden en in rechte geldig vertegenwoordigd en verbonden zijn door een gedelegeerd bestuurder, afzonderlijk optredend, of door twee (2) bestuurders, die gezamenlijk optreden.

Binnen het dagelijks bestuur kan de vennootschap bovendien worden vertegenwoordigd door de hiertoe aangestelde(n), die alleen of gezamenlijk optreden zoals bepaald bij hun aanstelling. De organen die in overeenstemming met het voorgaande de vennootschap vertegenwoordigen, kunnen gevolmachtigden aanstellen.

Alleen bijzondere volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de volmachtgever in geval van overdreven volmacht.

BENOEMINGEN:

1) De vergadering beslist te benoemen tot bestuurders:

a) de heer Baron de SCHAETZEN Patrick, wonende te 8300 Knokke-Heist, Dumortierlaan 131 bus 41, nationaal nummer 54.11.23-193.37.

b) De naamloze vennootschap  HOLDING de SCHAETZEN , met zetel te 3500 Hasselt, Kuringersteenweg 293, ondernemingsnummer 0465.533.979, met als vaste vertegenwoordiger, de heer Baron de SCHAETZEN Patrick, voornoemd.

c) de heer Ridder de SCHAETZEN Christophe, wonende te 3500 Hasselt, Kasteellaan 15, nationaal

nummer 80.12.13-045.68

Die verklaren te aanvaarden.

Deze mandaten zijn onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing genomen door de

algemene vergadering.

2) Op grond van artikel 141 van het Wetboek van Vennootschappen, acht de vergadering zich vrijgesteld van de benoeming van één of meer commissarissen.

3) Onmiddellijk hierna beslissen de bestuurders van de nieuw opgerichte naamloze vennootschap  MDS Motor de Schaetzen te benoemen tot gedelegeerd bestuurder en voorzitter van de raad van bestuur: de heer Ridder de SCHAETZEN Christophe, wonende te 3500 Hasselt, Kasteellaan 15. CONCLUSIES VAN HET VERSLAG VAN DE BEDRIJFSREVISOR met betrekking tot de niet-geldelijke inbreng:

De burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijheid  BDO Bedrijfsrevisoren , met zetel te 2600 Antwerpen, Uitbreidingstraat 72 bus 1, vertegenwoordigd door David Lenaerts, bedrijfsrevisor, heeft op datum van negentien december tweeduizend veertien, overeenkomstig artikel 444 van het Wetboek van Vennootschappen, een verslag opgesteld over de niet-geldelijke inbrengen in de nieuw opgerichte vennootschap.

De conclusies van dit verslag luiden als volgt:

 De inbreng in natura tot oprichting van de NV MDS MOTOR DE SCHAETZEN ingevolge partiële splitsing van de NV Hasselt Motor Etablissementen De Schaetzen NV, bestaat uit de actief- en passiefbestanddelen van de bedrijfstak  Mazda , die in de boekhouding van de nv Hasselt Motor Etablissementen De Schaetzen NV afgesloten per dertig september tweeduizend veertien geboekt staan voor een totale boekwaarde van 251.966,84 EUR.

De vergoeding van de inbreng in natura bestaat uit 886 aandelen van de NV MDS MOTOR DE SCHAETZEN zonder vermelding van nominale waarde.

Bij het beëindigen van onze controlewerkzaamheden zijn wij van oordeel dat in de gegeven omstandigheden van partiële splitsing door oprichting van een nieuwe vennootschap, waarbij alle aandeelhouders van de partieel te splitsen vennootschap in verhouding van hun huidig aandelenbezit zullen vergoed worden door nieuwe aandelen van de uit de afsplitsing ontstane vennootschap, de voor de inbreng in natura door de partijen weerhouden methoden van waardering verantwoord zijn door het beginsel van de boekhoudkundige continuïteit, van toepassing op onderhavige verrichting, en leiden tot inbrengwaarden die ten minste overeenstemmen met het aantal en de fractiewaarde van de als tegenprestatie van de inbrengen uit te geven aandelen, vermeerderd met de andere elementen toegevoegd aan het eigen vermogen ter gelegenheid van onderhavige verrichting, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is.

Dit verslag werd opgesteld overeenkomstig artikel 444 van het Wetboek van vennootschappen in het kader van de voorgenomen inbreng in natura bij oprichting door partiële splitsing en mag niet voor andere doeleinden worden gebruikt.

Antwerpen, 19 december 2014.

Het oprichtersverslag over de inbreng in natura in de nieuw opgerichte vennootschap werd opgesteld op tweeëntwintig december tweeduizend veertien.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

IV. De vergadering stelt de hierna genoemde personen aan als bijzondere lasthebbers, die elk afzonderlijk kunnen optreden en met de mogelijkheid tot in de plaatsstelling, aan wie de macht verleend wordt om al alle formaliteiten inzake inschrijving, wijziging of stopzetting bij het ondernemingsloket en de Kruispuntbank van Ondernemingen alsmede bij de administratie voor de Belasting over de Toegevoegde Waarde te vervullen en te dien einde ook alle stukken en akten te tekenen, inclusief alle benodigde documenten en formulieren jegens de bevoegde instanties en de rechtbank van koophandel, en dit zowel voor de overdragende vennootschap als voor de nieuw opgerichte verkrijgende vennootschap, met name: Ad-Ministerie BVBA, Brusselsesteenweg 70A te 1860 Meise, vertegenwoordigd door de heer Adriaan De Leeuw.

Voor beknopt ontledend uittreksel, neergelegd vóór registratie, met het enige doel om rechtspersoonlijkheid te verkrijgen.

Geassocieerd notaris Phil Vanhaeren

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Tegelijk hiermee neergelegd:

- eensluidend afschrift;

- volmachten;

- verslag bedrijfsrevisor;

- oprichtersverslag.

22/07/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 02.06.2016, NGL 11.07.2016 16315-0459-019

Coordonnées
MDS MOTOR DE SCHAETZEN

Adresse
SINT-TRUIDERSTEENWEG 393 3500 HASSELT

Code postal : 3500
Localité : HASSELT
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande