MINTAKA

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : MINTAKA
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 506.948.427

Publication

22/12/2014
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

18-12-2014

Griffie

*14312961*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0506948427

Ondernemingsnummer :

Benaming

(voluit) :

MINTAKA

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Ivo VRANCKEN te Genk op 17 december 2014, dewelke binnen de wettelijk termijn ter registratie zal worden neergelegd, dat er een vennootschap werd opgericht als volgt:

OPRICHTERS:

1. De heer SWENNEN Rob, geboren te Neerpelt op 22 mei 1973, (NN 73.05.22 029-06), echtgenoot van mevrouw NILIS Linda, wonende te 3582 Beringen, Kampweg 18.

2. De heer DANIELS Wilfried Eddy Jean Marie, geboren te Hasselt op 27 februari 1968, (NN 68.02.27 219-25), echtgenoot van mevrouw VANRUSSELT Sonja, wonende te 3590 Diepenbeek, Ginderoverstraat 99.

ARTIKEL 1: RECHTSVORM  NAAM: De vennootschap heeft de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, met als benaming: MINTAKA.

ARTIKEL 2: ZETEL: De zetel van de vennootschap is gevestigd te 3590 Diepenbeek, Nieuwstraat 112.

ARTIKEL 3: DOEL: De vennootschap heeft tot doel:

- de verwerving, de vervreemding, het beheer, de uitbating, de valorisatie, het huren en verhuren, de ordening, de verkaveling, het doen bouwen of verbouwen, de procuratie;

- tussenhandelaar, de makelarij en/of handel in de onroerende en roerende goederen, dit in de ruimste zin van het woord, met inbegrip van onroerende leasing;

- het optreden als tussenpersoon bij onderhandelingen bij gehele of gedeeltelijke overname van aandelen, dit in de ruimste zin van het woord.

- het verwezenlijken van om het even welke verrichting inzake portefeuille en kapitaalbeheer; - het bevorderen van de oprichting van vennootschappen door inbreng, participatie of investeringen; - het oprichten, het besturen, het begeleiden, het deelnemen, het adviseren en directie voeren over andere ondernemingen en vennootschappen. Het toestaan van leningen, zich borgstellen en onroerende goederen in pand geven of hypothekeren voor verbintenissen door derde personen of vennootschappen en ondernemingen aangegaan;

- het verstrekken van inlichtingen en adviezen verband houdende met belegging, het beheer, de mobiliën en immobiliën van vermogens voor rekening van derden, dit in de ruimste zin van het woord;

- alle handelingen stellen met het oog op de belegging van vermogens, zowel roerende als onroerende.

Voorgaande verrichtingen betreffen enkel eigen vermogens en in geen enkel opzicht het beheer in de ruime zin van het woord van vermogens toebehorende aan derden en/of het beleggingsadvies aan derden. Voorgaande verrichtingen betreffen evenwel niet handelingen welke vallen onder de beroepswerkzaamheden van vastgoedmakelaar zoals bepaald in het Koninklijk Besluit van 6 september 1993 tot bescherming van de beroepstitel en van de uitoefening van het beroep van vastgoedmakelaar.

Dit alles in de meest uitgebreide betekenis van de termen.

Onderwerp akte :

Nieuwstraat 112 3590 Diepenbeek

Oprichting

Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Zij mag tevens om het even welke gelijkaardige handelingen stellen die van aard zouden zijn de verwezenlijking van haar doel te vergemakkelijken of uit te breiden.

De vennootschap mag, rechtstreeks of onrechtstreeks belangen nemen door inbreng, afstand, fusie, inschrijving op of aankoop van effecten, financiële tussenkomst of op welke andere wijze ook, in zaken, ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een zelfde, gelijkaardig of samenhangend doel nastreven of eenvoudig nuttig zouden zijn tot de verwezenlijking van haar doel. De vennootschap kan alle roerende en onroerende verrichtingen uitvoeren die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van haar doel.

ARTIKEL 4: DUUR: De vennootschap wordt opgericht vanaf heden voor een onbepaalde duur. ARTIKEL 5: KAPITAAL  AANDELEN: Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt driehonderd duizend euro (300.000,00 EUR).

Het is vertegenwoordigd door driehonderd (300) aandelen zonder vermelding van nominale waarde. INSCHRIJVING  INBRENG IN SPECIEN

Op het maatschappelijk kapitaal werd in speciën ingeschreven voor driehonderd (300) aandelen à rato van duizend euro (1.000,00 EUR) per aandeel, hetzij in totaal driehonderd duizend euro (300.000,00 EUR).

AFBETALING :

Elk van deze aandelen werd volledig onderschreven, en volledig volstort, zodat een bedrag van driehonderd duizend euro (300.000,00 EUR) vanaf heden ter beschikking van de vennootschap is op een bijzondere rekening nummer BE82 7390 1106 4768 op naam van de vennootschap.

De instrumenterende notaris bevestigt dat het voormelde gestort kapitaal voorafgaandelijk aan de oprichting overeenkomstig artikel 224 van het Wetboek van vennootschappen, gedeponeerd werd op een bijzondere rekening bij de KBC Bank te Tongeren zoals blijkt uit een attest van voormelde instelling, afgeleverd op 16 december 2014, dat aan de notaris werd overhandigd en in diens dossier bewaard zal blijven.

ARTIKEL 10: BESTUUR:

A. De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoot, benoemd met of zonder beperking van duur en die, indien zij worden benoemd in de statuten, de hoedanigheid van statutair zaakvoerder kunnen hebben.

D e algemene vergadering die de zaakvoerder(s) benoemt bepaalt hun aantal, de duur van hun opdracht en, indien er meerdere zaakvoerders zijn, eventueel hun bevoegdheden. Bij gebrek aan bepaling van de duurtijd, wordt hun mandaat geacht van onbepaalde duur te zijn.

Een niet-statutair zaakvoerder kan te allen tijde worden ontslagen bij besluit van de algemene vergadering, met eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige vennoten.

Het ongevraagde ontslag van een niet-statutair zaakvoerder heeft gevolg vanaf het besluit van de algemene vergadering.

De zaakvoerders kunnen bijzondere volmachtdragers aanstellen, al dan niet vennoten, waarvan de volmachten beperkt zijn tot één of meer rechtshandelingen of tot een reeks rechtshandelingen. Indien een rechtspersoon wordt benoemd als zaakvoerder, dient deze conform het Wetboek van Vennootschappen onder zijn vennoten, zaakvoerders of werknemers een natuurlijke persoon als  vaste vertegenwoordiger te benoemen, die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen. Indien de vennootschap zelf tot bestuurder/zaakvoerder wordt benoemd in een vennootschap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan.

B. Benoeming statutaire zaakvoerders

Tot statutaire zaakvoerders worden voor onbepaalde duur benoemd:

1. De heer SWENNEN Rob, wonende te 3582 Beringen, Kampweg 18.

In geval van zijn overlijden, ontslag al dan niet op zijn verzoek, of bestendige onbekwaamheid, zal de heer SWENNEN Jean Pierre, wonende te 3590 Diepenbeek, Kapelstraat 46 bus 016, vanaf deze dag van rechtswege in zijn plaats treden als statutair zaakvoerder, zonder beperking van duur.

2. De heer DANIELS Wilfried, wonende te 3590 Diepenbeek, Ginderoverstraat 99.

In geval van zijn overlijden, ontslag al dan niet op zijn verzoek, of bestendige onbekwaamheid, zal mevrouw VANRUSSELT Sonja, wonende te 3590 Diepenbeek, Ginderoverstraat 99, vanaf deze dag van rechtswege in zijn plaats treden als statutair zaakvoerder, zonder beperking van duur.

Zij verklaren het mandaat te aanvaarden en niet getroffen te zijn door enige verbodsbepaling voor het uitoefenen van hun mandaat.

De mandaten worden onbezoldigd uitgeoefend, totdat de algemene vergadering hierover een andere beslissing zal nemen.

C. Mogelijkheid benoeming bijkomende zaakvoerder

De algemene vergadering kan bijkomende niet-statutaire zaakvoerders benoemen, zodanig dat voor

dergelijke benoeming geen statutenwijziging vereist is.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 11: ZAAKVOERDERS: Als er slechts één zaakvoerder is, is het geheel van de

bevoegdheden van de zaakvoerders aan hem toegekend, met de mogelijkheid een deel van deze bevoegdheden te delegeren.

Indien de vennootschap door meer dan één zaakvoerder wordt bestuurd, en behoudens inrichting door de algemene vergadering van een college van zaakvoerders, mag iedere zaakvoerder, alleen optredend, alle handelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behalve deze die de wet of de statuten aan de algemene vergadering voorbehouden.

Iedere zaakvoerder afzonderlijk, ook wanneer er meerdere zijn, vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

Hij kan bijzondere machten toekennen aan elke mandataris.

De zaakvoerders dienen evenwel gezamenlijk op te treden voor bepaalde rechtshandelingen, zijnde de volgende:

- beslissingen die de vennootschap verbinden voor een bedrag boven of gelijk aan vijftigduizend euro (50.000,00 EUR);

- de aan- en verkoop van onroerende goederen;

- de vestiging van een hypotheek en het aangaan van kredieten en financieringen.

ARTIKEL 15: TOEZICHT: Het toezicht van de vennootschap wordt uitgeoefend door de vennoten. Iedere vennoot bezit het recht van onderzoek en toezicht op de maatschappelijke verrichtingen. Hij mag zonder verplaatsing inzage nemen van al de boeken, briefwisseling, de processen-verbaal en over het algemeen van al de geschriften van de vennootschap; eventueel mag hij zich laten bijstaan door een accountant, zoals wettelijk voorzien.

Indien de wet daartoe verplicht of bij gebreke aan wettelijke verplichting, indien de algemene vergadering ertoe beslist, wordt de controle over de verrichtingen der vennootschap opgedragen aan één of meer commissarissen, benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaren en wordt hun vergoeding vastgesteld door de algemene vergadering.

ARTIKEL 17: ALGEMENE VERGADERING: Een gewone algemene vergadering zal jaarlijks gehouden worden op de zetel van de vennootschap of een andere plaats aangeduid in de oproepingsberichten op de derde vrijdag van de maand juni.

Indien die dag een wettelijke feestdag is, zal de vergadering de eerstvolgende werkdag gehouden worden.

De eerste jaarvergadering zal worden gehouden in het jaar 2016.

ARTIKEL 19: STEMUITOEFENING:

a) Elk aandeel geeft recht op één stem, onder voorbehoud van de wettelijke en statutaire bepalingen betreffende de aandelen zonder stemrecht.

b) De vennoot die niet persoonlijk op de algemene vergadering zal kunnen aanwezig zijn, mag zijn stem vooraf schriftelijk uitbrengen of zich door een lasthebber laten vertegenwoordigen. Onverminderd de regels betreffende de wettelijke vertegenwoordiging, kan elke aandeelhouder op de algemene vergadering vertegenwoordigd worden door een gevolmachtigde, en drager van een schriftelijke volmacht, die ook kan worden gegeven bij wettelijk toegestaan elektronisch bericht, telefax of elk ander fototelegrafisch communicatiemiddel.

ARTIKEL 21: BOEKJAAR: Het maatschappelijke boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van hetzelfde kalenderjaar.

Het eerste boekjaar gaat in op de dag van de neerlegging ter griffie van een uittreksel van deze akte, doch omvat de verrichtingen gesteld voor rekening van de vennootschap in oprichting sedert 1 oktober 2014 en wordt afgesloten op 31 december 2015.

ARTIKEL 23: RESERVES  WINSTVERDELING: Jaarlijks wordt op de zuivere winsten een bedrag van tenminste één/twintigste voorafgenomen voor de vorming van een reservefonds; deze voorafneming houdt op verplicht te zijn wanneer het reservefonds één/tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt.

De aanwending van het saldo wordt volledig overgelaten aan de beslissing van de algemene vergadering.

ARTIKEL 24: ONTBINDING: Ingeval van ontbinding van de vennootschap, om welke reden ook, geschiedt de vereffening door de in functie zijnde zaakvoerder(s), tenzij de algemene vergadering daartoe één of meerdere vereffenaars aanstelt, waarvan ze de bevoegdheden en bezoldigingen vaststelt.

Het liquidatiesaldo wordt in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen.

BEPALINGEN VAN TOEPASSING INGEVAL DE VENNOOTSCHAP SLECHTS EEN VENNOOT TELT:

ARTIKEL 31: CONTROLE: Zolang de vennootschap geen commissaris heeft en een derde zaakvoerder is, oefent de enige vennoot alle bevoegdheden van de commissaris uit zoals bepaald in artikel 15 van deze statuten.

ARTIKEL 32: ALGEMENE VERGADERING: De enige vennoot oefent alle bevoegdheden uit die aan

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

de algemene vergadering toekomen. Hij kan die bevoegdheden niet overdragen. Van de besluiten

van de enige vennoot worden notulen gemaakt die door hem worden ondertekend en nadien

opgenomen worden in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bewaard.

De formaliteiten van bijeenroeping en bekendmaking dienen door de algemene vergadering niet te

worden nageleefd, onverminderd de verplichting een bijzonder verslag op te maken en in

voorkomend geval openbaar te maken volgens de voorschriften van de wet.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Tegelijk hiermee neergelegd:

- expeditie van de oprichtingsakte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

27/06/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 17.06.2016, NGL 22.06.2016 16208-0076-009

Coordonnées
MINTAKA

Adresse
NIEUWSTRAAT 112 3590 DIEPENBEEK

Code postal : 3590
Localité : DIEPENBEEK
Commune : DIEPENBEEK
Province : Limbourg
Région : Région flamande