MISTRAL BREE

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : MISTRAL BREE
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 632.938.361

Publication

03/07/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*15311124*

Neergelegd

01-07-2015

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Zetel : Vrijthof 7

Ondernemingsnummer :

0632938361

Benaming (voluit) : Mistral Bree

(verkort) :

Rechtsvorm : Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

(volledig adres)

Onderwerp akte :

Uit een akte verleden voor Meester Myriam FRANSMAN-DAELEMANS, notaris te Bree, op 1 juli 2015, nog te registreren, blijkt dat :

De heer LAUMEN Dominique Johan Godelieve, geboren te Maaseik op 30 januari 1965, echtgescheiden, wonende te 3960 Bree, Vrijthof 7.

Een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid hebben opgericht, waarvan de voornaamste bepalingen en statuten luiden als volgt :

Inschrijving op en afbetaling van aandelen

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt twintig duizend Euro (20.000,00 ¬ ) en is vertegenwoordigd door achthonderd (800) aandelen zonder vermelding van nominale waarde. De verschijner verklaart op de totaliteit van het maatschappelijk kapitaal in te tekenen en een onmiddellijke inbreng te doen in natura ten bedrage van twintig duizend Euro (20.000,00 ¬ ), waarvoor hem achthonderd (800) aandelen worden toegekend.

1. Beschrijving van de inbreng in natura:

Volgende inbreng in natura wordt bij deze gedaan door de heer LAUMEN Dominique, voornoemd, ter volledige afbetaling van de door hem in natura onderschreven aandelen: de horecazaak welke thans in eigen naam en voor eigen rekening uitgebaat wordt door de heer LAUMEN Dominique, voornoemd, onder de handelsnaam  Brasserie Mistral ter plaatse 3960 Bree, Vrijthof 7, en met als ondernemingsnummer BTW BE0699.094.539.

Gezegde horecazaak omvat inzonderheid de overdracht van de hierna summier omschreven (immateriële en/of materiële) vermogensbestanddelen vormende en/of verbonden aan het bij deze ingebrachte handelsfonds en/of de overgedragen activiteiten.

Meer bepaald bestaat de inbreng in natura uit:

A. ACTIVA (Materiële Vaste Activa):

1. Inrichting gebouwen: drieënvijftig duizend zeshonderd vijftig Euro. 53.650,00 ¬

2. Installaties, machines en uitrusting: éénentwintig duizend driehonderd vijftig

Euro. 21.350,00 ¬

3. Meubilair: achtentwintig duizend zevenhonderd vijftig Euro. 28.750,00 ¬ Totaal overgedragen activa-bestanddelen: honderd en drie duizend zevenhonderd vijftig

Euro. 103.750,00 ¬

B. PASSIVA (Schulden):

1. BNP Paribas Fortis 245-7506158-03: drieëntwintig duizend achtenvijftig Euro tachtig

Cent. 23.058,80 ¬

2. BNP Paribas Fortis 245-7304814-31: acht duizend vierhonderd drieëntwintig Euro vierentwintig

Cent. 8.423,24 ¬

3. BNP Paribas Fortis 245-5566883-49: drieëndertig duizend negenhonderd zevenendertig Euro vijfentachtig Cent.

3960 Bree

Oprichting

33.937,85 ¬

4. Participatiefonds 245-7304814-31: veertien duizend negenhonderd éénenvijftig Euro negen

Cent. 14.951,09 ¬

Totaal overgedragen passiva-bestanddelen: tachtig duizend driehonderd zeventig Euro

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

achtennegentig Cent. 80.370,98 ¬

NETTO WAARDE VAN DE INBRENG: drieëntwintig duizend driehonderd negenenzeventig Euro en

twee Cent. 23.379,02 ¬

Voor een nadere omschrijving van de bij deze ingebrachte handelszaak en de afzonderlijke vermogensbestanddelen wordt verwezen naar het nagemelde verslag van de Burgerlijke Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid  Hubert Vencken met maatschappelijke zetel te 3960 Bree, Millenstraat 34, vertegenwoordigd door de heer Hubert Vencken, bedrijfsrevisor. 2. Voorwaarden van de inbreng:

a. De inbrenger verklaart dat hogerbeschreven handelszaak wordt ingebracht wordt voor vrij, zuiver en onbelast van alle hypotheken, beslagen, panden, voorrechten, lasten en ontbindende vorderingen of vorderingen tot uitwinning en dat geen enkele schuldeiser of enige andere derde aangaande de bij deze ingebrachte handelszaak enige rechtsvervolging heeft ingesteld welke zou kunnen leiden tot maatregelen van conservatoire aard of executie behoudens: een inschrijving genomen op het Eerste Hypotheekkantoor van Tongeren met als formaliteitnummer 74-I-15/03/2010-01786 in voordeel van de BNP Paribas Fortis Bank te Brussel, ingevolge akte van 12 oktober 2009 voor een bedrag van 55.000,00 Euro in hoofdsom; blijkens haar e-mail bericht van 30 juni laatst heeft de voormelde bankinstelling haar instemming met onderhavige overdracht betuigd;

b. De inbreng wordt gedaan onder de voorwaarden als naar recht en in de staat waarin de

ingebrachte goederen zich thans bevinden zonder enige waarborg, volgens de inventaris per 30 juni 2015;

c. De vennootschap bekomt de eigendom van de ingebrachte vermogensbestanddelen vanaf heden, 1 juli 2015; zij bekomt tevens het genot vanaf heden met dien verstande dat zij vanaf zelfde datum recht heeft op alle inkomsten en opbrengsten van de handelszaak en tevens vanaf zelfde datum alle belastingen, lasten en taksen betreffende de ingebrachte vermogensbestanddelen zal dragen; Voorschreven inbreng is gebaseerd op een staat van actief en passief afgesloten per 30 juni 2015; alle sedert één juli gestelde handelingen in verband met de bij deze ingebrachte handelszaak en vermogensbestanddelen worden geacht gesteld te zijn voor rekening en in naam van onderhavige verkrijgende vennootschap;

d. De vennootschap verbindt er zich toe om alle lopende overeenkomsten, welke met betrekking tot de ingebrachte vermogensbestanddelen bestaan, voort te zetten en er de vervaltermijnen en premies van te betalen te rekenen vanaf de eerstvolgende vervaldag met eventuele verrekening pro rata temporis. De vennootschap dient op haar kosten de contracten te laten aanpassen aan de gewijzigde rechtstoestand en alle nodige formaliteiten te verrichten met het oog op de tegenstelbaarheid aan derden.

De inbrenger verklaart, voor zoveel als nodig, voorafgaandelijk aan heden hetzij de nodige door de Wet vereiste pleegvormen vervuld te hebben, dan wel dienaangaande met de verhuurder de nodige overeenkomsten te hebben afgesloten teneinde de huur- en gebruiksrechten van de verkrijgende vennootschap te vrijwaren; de inbrenger en de verkrijgende vennootschap ontslaan de instrumenterende notaris uitdrukkelijk van alle verder informatieplicht en verantwoordelijkheid dienaangaande.

3. Vergoeding van de inbreng  bijzondere voordelen:

Als tegenprestatie voor zijn hogerbeschreven inbreng worden aan de heer LAUMEN Dominique,

voornoemd, volgende vergoedingen toegekend:

a) achthonderd (800) volledig volgestorte aandelen zonder vermelding van nominale waarde;

b) een inschrijving op het credit van de rekening-courant in de boekhouding van de nieuw op te richten vennootschap ten bedrage van drieduizend driehonderd negenenzeventig Euro en twee Cent (3.379,02 ¬ );

De inbrenger verklaart ermee in te stemmen dat de bedragen welke op de hem toekomende lopende rekening worden ingeschreven door de vennootschap slechts dienen terugbetaald te worden in de mate dat de financiële mogelijkheden van de vennootschap dit toelaten; het is uitdrukkelijk overeengekomen dat deze schuldvordering rentedragend is; partijen zullen onder elkaar onverwijld de nodige schikkingen treffen tenzij de aldus nieuw ontstane rekening-courant verhouding te formaliseren;

Beschrijving van de bijzondere voordelen toegekend aan de oprichter:

Ter naleving van de verplichtingen bepaald in artikel 226, 4° van het Wetboek van vennootschappen wordt in onderhavige oprichtingsakte, voor zoveel als nodig, melding gemaakt van de rechtstreekse toewijzing van het saldo van de waarde van de inbreng, namelijk drieduizend driehonderd negenenzeventig Euro en twee Cent (3.379,02 ¬ ), aan een schuldrekening ten gunste van de voornoemde inbrenger.

4. Verslaggeving:

a) Verslag van de bedrijfsrevisor.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

De voormelde burgerlijke vennootschap met handelsvorm onder de rechtsvorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid  Hubert Vencken , vertegenwoordigd door de heer Hubert Vencken, bedrijfsrevisor, heeft een verslag, gedateerd te Bree op 30 juni 2015 opgesteld zoals voorgeschreven door artikel 219 van het Wetboek van vennootschappen.

Het besluit van dit verslag luidt als volgt:

 Uit mijn onderzoek met betrekking tot de geplande inbreng in natura van bestanddelen van de éénmanszaak van de heer Dominique LAUMEN ten bedrage van ¬ 23.379,02 in de op te richten MISTRAL BREE BVBA, is gebleken dat:

1. de verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut der Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura en dat de oprichter van de vennootschap verantwoordelijk is voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura;

2. de beschrijving van de inbreng in natura aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid beantwoordt;

3. de door de partijen toegepaste waarderingswijze in het geheel genomen en onder normale omstandigheden bedrijfseconomisch verantwoord is en leidt tot een inbrengwaarde van ¬ 23.379,02, die tenminste overeenkomt met het aantal en de fractiewaarde van de tegen de inbreng uit te geven aandelen, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is;

4. de als tegenprestatie verstrekte vergoeding bestaat uit 800 aandelen aan de heer Dominique LAUMEN van MISTRAL BREE BVBA evenals een vordering in rekening-courant ten bedrage van ¬ 3.379,02;

5. er een voorbehoud geformuleerd wordt over de niet-tegenstelbaarheid van de rechtshandeling

aan de bevoegde overheidsinstantie en de hoofdelijke aansprakelijkheid van de overdrager (m.b.t.

art. 442bis uit het Wetboek der Inkomstenbelastingen en art. 93undecies B van het BTW-Wetboek)

gezien er geen fiscale certificaten aangevraagd werden.

Mijn opdracht bestaat er echter niet in een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en

billijkheid van de verrichting.

Gedaan te Bree, 30 juni 2015

(getekend)

Hubert VENCKEN

Bedrijfsrevisor

HUBERT VENCKEN BVBA .

b) Verslag van de oprichter

Bovendien wordt mij door de oprichter een bijzonder verslag overhandigd omtrent de inbreng in

natura zoals vereist door artikel 219 van het Wetboek van vennootschappen.

Een exemplaar van het verslag van de oprichter evenals een exemplaar van het verslag van

voornoemde bedrijfsrevisor zal samen met een expeditie van onderhavige akte neergelegd worden

ter griffie van de bevoegde rechtbank.

5. Verklaringen en bevestigingen:

A. De inbrenger zelf verklaart voor de uitvoering van zijn verplichtingen als inbrenger woonplaats te kiezen op de zetel van de verkrijgende vennootschap;

B. De inbrenger verklaart en erkent:

a) te beschikken over een getuigschrift, afgeleverd op 18 juni laatst, door het Eerste Hypotheekkantoor van Tongeren, waaruit blijkt dat het handelsfonds van de bij deze overdragen onderneming vrij en onbelast is behoudens een inschrijving met als formaliteitnummer 74-I15/03/2010-01786 in voordeel van de BNP Paribas Fortis Bank te Brussel ingevolge akte van 12 oktober 2009, voor een bedrag van 55.000,00 Euro in hoofdsom;

b) door ondergetekende notaris uitdrukkelijk ingelicht te zijn omtrent het bestaan, de inhoud, de bepalingen, de draagwijdte, de mogelijke consequenties en de risico s verbonden aan het verzuim van:

- de mogelijkheid om beslagberichten na te zien;

- de mogelijkheid om in uitvoering van artikel 113 van de Wet van 20 juli 2005 (bekendgemaakt in het Belgisch Staatsblad van 29 juli daarna), een certificaat aan te vragen waaruit blijkt dat de inbrenger geen enkele zekere en vaststaande schuld heeft ten overstaan van het Sociaal Verzekeringsfonds voor Zelfstandigen, zijnde de inningsinstelling van de bijdragen inzake de sociale zekerheid van zelfstandigen waarbij de inbrenger is aangesloten;

- de mogelijkheid om een certificaat aan te vragen in uitvoering van artikel 442 bis van het Wetboek der Inkomstenbelastingen  92;

- de mogelijkheid om een certificaat aan te vragen in uitvoering van artikel 93 undecies B van het Wetboek der Belasting-over-de-Toegevoegde-Waarde;

- de mogelijkheid om een certificaat aan te vragen in uitvoering van artikel 41 quinquies van de Wet

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

van 27 juni 1969 tot herziening van de Besluitwet van 28 december 1944 betreffende de maatschappelijke zekerheid der arbeiders (artikel 49 van de Wet van 3 juli 2005 houdende diverse bepalingen betreffende het sociaal overleg);

- de mogelijkheid om een certificaat aan te vragen in uitvoering van artikel 16ter van het Koninklijk Besluit nummer 38 van 27 juli 1967 houdende inrichting van het sociaal statuut der zelfstandigen (artikel 113 van de Wet van 20 juli 2005 houdende diverse bepalingen);

Doch gezegde berichten niet nagezien te hebben noch te beschikken over de attesten vermeld in voorgaande wetsbepalingen, waaromtrent het ontbreken mogelijks impliceert dat:

° de overdracht niet tegenstelbaar is aan deze administratieve overheden, zodat de verkrijgende vennootschap in bepaalde mate aansprakelijk zou kunnen zijn voor de eventuele onbetaalde fiscale of sociale schulden van de ingebrachte onderneming;

° de fiscale overheid en/of de inningsinstelling van sociale zekerheidsbijdragen bewarende of uitvoerende maatregelen op het voorwerp van de inbreng kan nemen, indien de overdrager fiscale of sociale schulden zou hebben;

c) zich evenwel sterk te maken dat er geen onbetaalde, vervallen of opeisbare schulden tegenover deze instanties zijn of zullen zijn behoudens eventuele courante, lopende verplichtingen evenals deze vermeld in het voorschreven verslag van de bedrijfsrevisor;

d) op de hoogte te zijn van de verplichtingen opgelegd door de Collectieve Arbeidsovereenkomst 32 bis, het Koninklijk Besluit van 27 november 1973 evenals de inhoud en de draagwijdte van:

- artikel 2 van het Koninklijk Besluit van 27 november 1973 houdende reglementering van de economische en financiële inlichtingen te verstrekken aan ondernemingsraden;

- de bepalingen van de Collectieve Arbeidsovereenkomst 32 bis alsmede de daarin voorgeschreven verplichtingen, procedures, termijnen en pleegvormen;

C. De inbrenger verklaart de instrumenterende notaris uitdrukkelijk te ontslaan van alle om het even welke verdere informatieplicht en verantwoordelijkheid aangaande voormelde formaliteiten; Verklaringen pro fisco:

De voornoemde inbrenger verklaart dat onderhavige inbreng in natura de overdracht van een algemeenheid der goederen (handelsfonds) betreft en zodoende, overeenkomstig artikel 11 van het Wetboek inzake Belasting-over-de-Toegevoegde-Waarde, niet kan beschouwd worden als een levering en als dusdanig vrijgesteld is van BTW-heffing;

6. Vaststelling inschrijvingen

De inschrijver heeft zodoende ingetekend op alle achthonderd (800) aandelen, hetzij voor een totaal bedrag van twintig duizend Euro (20.000,00 ¬ ), waaruit blijkt dat het maatschappelijk kapitaal volledig geplaatst werd en dat het bedrag ervan tenminste overeenstemt met het minimum voorzien in artikel 214 van het Wetboek van vennootschappen.

7. Naleving wettelijke voorwaarden

De verschijner verzoekt mij, notaris, te akteren dat de voorwaarden bedoeld in de artikelen 214, 216,

223 en 224 van het Wetboek van vennootschappen werden nageleefd.

III. Financieel plan

Ondergetekende notaris erkent van de oprichter een financieel plan ontvangen te hebben, opgemaakt, op 30 juni 2015 en door hem ondertekend, waarin hij het bedrag van het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap verantwoordt.

Dit financieel plan wordt door mij, notaris, bewaard overeenkomstig artikel 215 van het Wetboek van vennootschappen.

IV. Kosten

De kosten, uitgaven, vergoedingen of lasten, in welke vorm ook, die voor rekening van de vennootschap komen of worden gebracht wegens haar oprichting bedragen ongeveer duizendnegenhonderd Euro (1.900,00 ¬ ).

V. Vestigingsattest  benaming - erkenning

De verschijner verklaart en erkent:

- door ondergetekende notaris ingelicht te zijn omtrent het feit dat, ondermeer teneinde een inschrijving te bekomen bij de kruispuntbank voor ondernemingen/register van rechtspersonen, de voorlegging van een attest basiskennis bedrijfsbeheer en desgevallend een vestigingsattest noodzakelijk is;

- dat de door de vennootschap uit te oefenen activiteiten, zoals hierna in het maatschappelijk doel omschreven, op heden niet onderworpen zijn aan enige voorafgaandelijke erkenning of machtiging door een beroepsfederatie of orde noch aan enig deontologisch toezicht zijn onderworpen en dat hij zich aan alle om het even welke reglementeringen zal onderwerpen mocht dit in de toekomst vereist worden;

- dat hij door het opstarten van de hierna omschreven activiteiten geen inbreuk pleegt op enige exclusiviteitsovereenkomst of niet-concurrentie beding;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

- alle inlichtingen te hebben ingewonnen inzake de benaming van de vennootschap;

TITEL II STATUTEN

De verschijner verklaart de statuten van de vennootschap als volgt vast te stellen:

Artikel 1: Rechtsvorm Naam

De vennootschap is een handelsvennootschap die de rechtsvorm van een besloten vennootschap

met beperkte aansprakelijkheid heeft met als naam: "Mistral Bree".

Artikel 2. Zetel

De zetel is gevestigd te 3960 Bree, Vrijthof 7.

De zaakvoerder kan de zetel binnen het Vlaamse gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

verplaatsen en waar ook bijkantoren en andere centra van werkzaamheden oprichten.

Artikel 3 : Doel

De vennootschap heeft tot doel:

1. Het uitbaten, beheren, inrichten, aan- en verkopen, huren en verhuren van één of meerdere hotels, motels, loge­mentshuizen, gastenkamers, restaurants, spijshuizen, frituren, snackbars, verbruiks- en ijssalons, self-service-eetgelegenheden, tearooms, cafetaria's, cafés, bars, bodega's, tavernes, bistro s, dancings, discotheken, clubs en nightclubs, feestzalen, kortom alle activiteiten in de horecasector en het horecabedrijf met inbegrip van de verkoop van tabak en rookwaren, zichtkaarten, souvenirs, gadgets, fantasie en luxeartikelen;

2. De uitbating van een evenementenbureau omvattende het inrichten van schouwspelen en spektakels van om het even welke aard alsmede modeshows en de organisatie van allerhande feesten, feestelijkheden, banketten, recepties, barbecues, buffetten en salons;

3. Het ter beschikking stellen, huren en verhuren van allerhande ruimten en zalen alsmede de uitbating van paleizen en hallen voor tentoonstellingen, congressen en andere culturele en artistieke manifestaties;

4. Alle traiteurs- en cateringdiensten, omvattende de bereiding, verwerking, bewaring, verkoop en distributie van (voor)bereide maaltijden (zowel koud als warm), broodjes (al dan niet belegd), gebak, patisserie, snoepgoed en confiserie, ijsroom en alle aanverwante produkten;

5. De in en uitvoer, groot en kleinhandel, bewerking, verwerking, opslag, distributie, conditionering en verpakking van alle voedingswaren, vlees- en viswaren, bakkerijproducten, dranken, horeca- en huishoudelijke producten in het algemeen;

6. De organisatie van degustaties en proeverijen van wijn, kaas, chocolade en streekproducten;

7. De in en uitvoer, groot en kleinhandel, huren en verhuren, installeren, distribueren, onderhouden en herstellen van alle materiaal, toestellen en benodigdheden in verband met de horeca-sector;

8. Het verlenen van advies, begeleiding, diensten en ondersteuning aan ondernemingen en bedrijven actief en werkzaam in voormelde economische sectoren;

9. De uitbating van gastenkamers ondermeer onder de vorm van de  bed & breakfast formule

omvattende, zonder dat deze opsomming beperkend is, het verstrekken van volgende diensten aan

gasten en bezoekers:

- het verzorgen van de ontvangst en verwelkoming;

- het verschaffen van logies;

- het verschaffen van ontbijt en andere cateringdiensten;

- de toeristische, culturele en andere advisering en begeleiding waaronder de organisatie en verkoop

van, al dan niet begeleide, toeristische-, sportieve-, recreatieve-, culturele-, incentive- en

zakenreizen, uitstappen, rondritten en  vaarten en luchtdopen;

- de bemiddeling inzake huurwagens en reisverzekeringen;

10. Het beheer van een patrimonium, samengesteld uit onroerende en roerende goederen, het valoriseren en instandhouden van dit patrimonium, vooral door beheersdaden.

Beheer wordt in deze zin verstaan dat aankoop en vervreemding toegelaten zijn in zoverre zij nuttig of noodzakelijk zijn of bijdragen tot een meer gunstige samenstelling van het patrimonium van de vennootschap.

Daartoe mag de vennootschap alle onroerende, roerende en financiële verhandelingen verrichten zoals ondermeer aankopen en verkopen van roerende en onroerende goederen, onroerende goederen uitrusten, opschikken, doen bouwen en verbouwen, verhuren en alle mogelijke onroerende handelingen in de meest brede zin alsmede aankopen, te gelde maken en beleggen in effecten en alle andere waarde-elementen.

Het nemen van participaties onder eender welke vorm in alle bestaande of nog op te richten vennootschappen en ondernemingen alsook alle investerings- en financiële verrichtingen behalve deze voorbehouden aan deposito- en spaarbanken of ondernemingen voor vermogensbeheer- en beleggingsadvies.

11. Het beheren van bedrijven ondermeer door het uitvoeren van of het deelnemen in de organisatie, herstructurering of leiding; aldus kan de vennootschap de functies en opdrachten van lasthebber, zaakvoerder, (dagelijks) bestuurder, kaderlid of expert, lid van het directie- of enig ander comité,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Voorbehouden

Mod PDF 11.1

aan het Belgisch

toezichthouder, (voorlopig) bewindvoerder, sekwester of vereffenaar van andere vennootschappen, rechtspersonen of ondernemingen uitoefenen.

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap handelt voor eigen rekening, in consignatie, in commissie, als tussenpersoon of als vertegenwoordiger.

Zij kan deelnemen of zich op andere wijze interesseren in allerhande vennootschappen, ondernemingen, groeperingen of organisaties.

Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen en al haar andere goederen, met inbegrip van het handelsfonds, in pand stellen en mag aval verlenen voor alle leningen, kredietopeningen en alle andere verbintenissen, voor haarzelf en zelfs voor alle derden op voorwaarde dat zij er zelf belang bij heeft.

Artikel 4 : Duur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

Artikel 5 : Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt twintigduizend Euro (20.000,00 ¬ ). Het is volledig volgestort.

Het is vertegenwoordigd door achthonderd (800) aandelen zonder vermelding van nominale waarde. Artikel 6 : Kapitaalverhoging

Tot verhoging van het kapitaal wordt besloten door de algemene vergadering volgens de regels gesteld voor de wijziging van de statuten.

De aandelen waarop in geld wordt ingeschreven, moeten eerst aangeboden worden aan de vennoten, naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd. Het voorkeurrecht kan worden uitgeoefend gedurende een termijn van ten minste vijftien dagen te rekenen van de dag van de openstelling van de inschrijving. De termijn wordt bepaald door de algemene vergadering.

De uitgifte met voorkeurrecht en het tijdvak waarin dat kan worden uitgeoefend, worden aangekondigd in een bericht dat bij aangetekende brief ter kennis wordt gebracht van de vennoten. Op aandelen waarop niet wordt ingeschreven zoals bepaald in de tweede alinea, kan slechts worden ingeschreven door de hierna genoemde personen aan wie overdracht en/of overgang van aandelen vrij is conform de statuten, behoudens instemming van ten minste de helft van de vennoten die ten minste drie/vierde van het kapitaal bezitten.

Artikel 7 : Kapitaalvermindering

Tot een vermindering van het maatschappelijk kapitaal kan slechts worden besloten door de algemene vergadering op de wijze vereist voor de wijziging van de statuten, waarbij de vennoten die zich in gelijke omstandigheden bevinden, gelijk behandeld worden.

In de oproeping tot de algemene vergadering die over een vermindering van het kapitaal moet beslissen, wordt het doel van de vermindering en de voor de verwezenlijking ervan te volgen werkwijze vermeld.

Artikel 8 : Aandelen op naam

De aandelen zijn op naam. Zij zijn voorzien van een volgnummer.

De eigendom van de aandelen wordt bewezen door de inschrijving in het register van aandelen dat volgens artikel 233 van het Wetboek van vennootschappen moet worden gehouden.

Artikel 9 : Afstand van aandelen

De aandelen van een vennoot mogen, op straffe van nietigheid, niet worden afgestaan onder levenden noch overgedragen wegens overlijden dan met schriftelijke toestemming van tenminste de helft van de vennoten in het bezit van tenminste drie/vierde van het kapitaal, na aftrek van de rechten verbonden aan de aandelen, waarvan de afstand of overgang is voorgesteld of meegedeeld. Deze schriftelijke toestemming is niet vereist bij afstand of overgang tussen vennoten of echtgenoten of aan bloedverwanten in de rechte opgaande of in de rechte nederdalende lijn.

Artikel 10 : Voorkeurrecht tot overname

De vennoten genieten van een voorkeurrecht tot overname van de over te dragen aandelen op basis van de prijs vastgesteld door de vorige jaarvergadering of, bij gebreke daaraan, voor de waarde vastgesteld door één of meerdere experts aangesteld op verzoek van de meest gerede partij door de betrokkenen zelf of, bij gebrek aan overeenkomst, door de voorzitter van de rechtbank van koophandel van het arrondissement waar de zetel van de vennootschap gevestigd is; waardevaststelling die imperatief zal gelden als basis voor de overname, zonder enige verhaalmogelijkheid.

Dit voorkeurrecht zal kunnen uitgeoefend worden in verhouding tot het aantal aandelen dat ieder van de andere vennoten, die geïnteresseerd zijn in de verwerving, bezit, tenzij onder hen éénstemmig een andere verhouding is overeengekomen; de mededeling van het gebruikmaken van het voorkeurrecht tot aankoop zal per aangetekende brief moeten worden gedaan respectievelijk aan de erfgenamen en de kandidaatafstanddoener binnen de drie maanden na de mededeling van het overlijden of na de vraag om toelating tot afstand aan derden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

De termijn van betaling is één jaar zonder dat rente verschuldigd is.

Gezegde mededeling van overlijden of vraag tot afstand aan derden moet per aangetekend schrijven geschieden, gericht aan de vennootschap waarin de volledige identiteit, beroep en woonplaats van de erfgenamen of voorgestelde overnemers worden opgegeven en het aantal betrokken aandelen en in voorkomend geval de prijs.

Gezegd voorkeurrecht tot overname bestaat niet bij overdracht of overgang tussen vennoten, voor en nazaten en echtgenoten.

Artikel 11 : Opsplitsing van aandelen

Elk aandeel is ondeelbaar. Ingeval er verschillende rechthebbenden zijn omtrent hetzelfde aandeel, kan de vennootschap de uitoefening van de eraan verbonden rechten schorsen totdat een enkele persoon ten aanzien van de vennootschap als vertegenwoordiger van het aandeel is aangewezen. Artikel 12 : Opsplitsing vruchtgebruik naakte eigendom

Indien aandelen opgesplitst zouden zijn in naakte eigendom en vruchtgebruik, komen de rechten, behoudens andersluidende overeenkomst tussen betrokkenen, toe aan de vruchtgebruiker, met uitzondering van het stemrecht ingeval van fusie, splitsing, ontbinding, kapitaalverhoging en - vermindering, het voorkeurrecht bij kapitaalverhoging, alsook in die gevallen waar deze statuten het anders regelen of er dwingende wetsbepalingen bestaan die hiervan afwijken.

Artikel 13: Intern bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoten.

Iedere zaakvoerder heeft de meest uitgebreide machten om in alle omstandigheden namens de vennootschap alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van vennootschappen alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Taakverdeling tussen diverse zaakvoerders evenmin als kwalitatieve of kwantitatieve bevoegdheidsbeperkingen die de algemene vergadering bij de benoeming zou opleggen zijn niet tegenwerpelijk aan of door derden.

Artikel 14 : Vertegenwoordigingsmacht

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder; ook indien er verschillende zaakvoerders worden aangesteld, hebben zij het vermogen om ieder afzonderlijk op te treden voor alle handelingen.

Het bestuur mag zijn machten voor bepaalde handelingen overdragen.

Het mandaat van zaakvoerder zal onbezoldigd zijn, tenzij bij de benoeming of nadien anders wordt beslist.

Artikel 15 : Controle

De controle op de vennootschap zal geschieden in zoverre zulks wettelijk vereist is ofwel indien de algemene vergadering hiertoe beslist door één of meer commissarissen.

Wordt geen commissaris benoemd, dan heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een accountant.

Artikel 16 : Algemene Vergadering

De algemene vergadering vertegenwoordigt alle vennoten.

Er zijn geen voorwaarden voor de toelating tot de algemene vergaderingen en voor de uitoefening van het stemrecht.

De gewone algemene vergadering, ook jaarvergadering genoemd, heeft plaats derde dinsdag van de maand juni om negen uur  s morgens. Indien deze dag evenwel een wettelijke feestdag is, wordt de jaarvergadering op de eerstvolgende werkdag, op hetzelfde uur gehouden.

De jaarvergadering wordt gehouden, behoudens andersluidende bijeenroeping, op de zetel van de vennootschap.

De vennoten kunnen evenwel éénparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden verleden. De personen bedoeld bij artikel 271 van het Wetboek van vennootschappen mogen van die besluiten kennis nemen.

De notulen van de algemene vergaderingen worden ondertekend door de leden van het bureau en door de vennoten die erom verzoeken; afschriften voor derden worden ondertekend door een zaakvoerder. In de notulen van de algemene vergadering dient expliciet vermeld te worden hoe elke aanwezige of vertegenwoordigde vennoot heeft gestemd aangaande enige kwijting te verlenen aan een zaakvoerder.

Artikel 17 : Stemrecht

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Artikel 18 : Wijze van uitoefening van het stemrecht

Onverminderd de regels betreffende de wettelijke vertegenwoordiging kan elke vennoot zich op een vergadering laten vertegenwoordigen door een lasthebber, al dan niet vennoot.

Artikel 19 : Uitstel van algemene vergaderingen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Het bestuursorgaan heeft het recht tijdens de zitting de jaarvergadering één enkele maal drie (3) weken uit te stellen, tenzij de vergadering bijeengeroepen is op verzoek van één of meer vennoten die ten minste één/vijfde van het kapitaal vertegenwoordigen. Deze verdaging doet geen afbreuk aan de reeds genomen besluiten, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering hieromtrent.

Artikel 20 : Boekjaar

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van ieder jaar.

Op het einde van ieder boekjaar zal het bestuur de inventaris opmaken en op de jaarvergadering desgevallend het jaarverslag en de jaarrekeningen aan de goedkeuring der vennoten onderwerpen. Artikel 21 : Winst

Jaarlijks houdt de algemene vergadering een bedrag in van ten minste een/twintigste van de nettowinst voor de vorming van een reservefonds; de verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds één/tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt.

Omtrent het overschot zal de jaarvergadering ieder jaar soeverein besluiten mits inachtneming van een gelijk recht voor elk aandeel.

Artikel 22: Ontbinding  Vereffening

Behoudens toepassing van artikel 184, paragraaf 5, van het Wetboek van vennootschappen geschiedt bij ontbinding der vennootschap de vereffening door de zaakvoerder(s), alsdan in functie en die een college zullen vormen, tenzij de algemene vergadering één of meer vereffenaars benoemt waarvan zij tevens de machten en de bezoldiging vaststelt.

Een vereffenaar treedt evenwel pas in functie nadat de bevoegde rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging of homologatie van diens benoeming.

Elk aandeel geeft een gelijk recht bij de verdeling van het overschot na vereffening rekening houdend met de reeds verrichte volstorting.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten dien(en)(t) de vereffenaar(s) het verdelingsplan voor te leggen aan de bevoegde rechtbank van koophandel.

Artikel 23: Ontbinding wegens verlies

Wanneer tengevolge van geleden verlies het nettoactief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering bijeenkomen binnen een termijn van ten hoogste twee maanden nadat het verlies is vastgesteld of krachtens wettelijke of statutaire bepalingen had moeten worden vastgesteld om, in voorkomend geval, volgens de regels die voor een statutenwijziging zijn gesteld te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatregelen.

Het bestuursorgaan verantwoordt zijn voorstellen in een bijzonder verslag dat vijftien dagen voor de algemene vergadering ter beschikking van de vennoten wordt gesteld op de zetel van de vennootschap.

Indien het bestuursorgaan voorstelt de activiteit voort te zetten, geeft hij in het verslag een uiteenzetting van de maatregelen die hij overweegt te nemen tot herstel van de financiële toestand van de vennootschap. Dat verslag wordt in de agenda vermeld. Een afschrift ervan wordt verzonden samen met de oproepingsbrief voor de algemene vergadering.

Op dezelfde wijze wordt gehandeld wanneer het netto-actief tengevolge van geleden verlies gedaald is tot minder dan één vierde van het maatschappelijk kapitaal, met dien verstande dat de ontbinding plaats heeft wanneer zij wordt goedgekeurd door een vierde gedeelte van de ter vergadering uitgebrachte stemmen.

Artikel 24 : Woonstkeuze

De zaakvoerders en vereffenaars, die hun woonplaats in het buitenland hebben, worden geacht voor de gehele duur van hun taak woonplaats te kiezen in de zetel van de vennootschap, waar hen alle dagvaardingen en kennisgevingen kunnen worden gedaan betreffende de zaken van de vennootschap en de verantwoordelijkheid van hun bestuur.

BEPALINGEN VAN TOEPASSING IN GEVAL DE VENNOOTSCHAP SLECHTS EEN VENNOOT TELT

Artikel 25: Algemene bepaling

Alle bepalingen van onderhavige statuten zijn van toepassing wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt en voor zover ze niet strijdig zijn met de hierna bepaalde regels betreffende de éénhoofdigheid.

Artikel 26: Overdracht van aandelen onder levenden

In afwijking van de artikelen 9 en 10 wordt tot de overdracht van een geheel of een gedeelte van zijn aandelen door de enige vennoot alleen beslist.

Artikel 27: Overlijden van de enige vennoot

De goedkeuringsregeling voorzien in artikel 249 van het Wetboek van vennootschappen is niet van toepassing bij overgang van aandelen wegens overlijden van de enige vennoot.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 28: Overlijden van de enige vennoot zonder overgang van aandelen

Indien de enige vennoot overlijdt en bovendien zijn aandelen op geen enkele erfgerechtigde

overgaan, is de vennootschap van rechtswege ontbonden.

Artikel 29: Kapitaalverhoging - Voorkeurrecht

Indien de enige vennoot besluit tot kapitaalverhoging in geld is artikel 6 van deze statuten niet van

toepassing.

Artikel 30: Controle

Zolang de vennootschap geen commissaris heeft zoals voorzien in artikel 15 van deze statuten,

bestaat geen georganiseerde controle in de vennootschap.

Artikel 31: Algemene vergadering

De enige vennoot oefent alle bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend. Hij

kan die bevoegdheden niet overdragen.

De beslissingen van de enige vennoot, die handelt in de plaats van de algemene vergadering,

worden vermeld in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.

TITEL III VERKLARINGEN EN TIJDELIJKE BEPALINGEN

1. Het eerste boekjaar vangt aan op de dag dat de vennootschap rechtspersoonlijkheid bekomt en eindigt op éénendertig december tweeduizend zestien (2016).

Overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen verklaart de oprichter dat de vennootschap:

- alle verbintenissen bekrachtigt welke werden aangegaan in naam en voor rekening van onderhavige vennootschap in oprichting en:

- alle daaruit voortvloeiende verplichtingen overneemt,

onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van een uittreksel uit de oprichtingsakte ter griffie van de rechtbank van koophandel van het ressort waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft, overeenkomstig artikel 2, paragraaf 4, van het Wetboek van vennootschappen.

Een zelfde verplichting geldt voor alle verbintenissen welke zouden worden aangegaan in naam en voor rekening van onderhavige vennootschap in de periode tussen de ondertekening van de oprichtingsakte en de verkrijging van rechtspersoonlijkheid door de vennootschap.

2. De eerste jaarvergadering wordt gehouden in tweeduizend zeventien (2017).

3. Ondergetekende notaris heeft de verschijner gewezen op de consequenties van het eventueel hebben van meerdere éénhoofdige besloten vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid.

4. Als nietstatutaire zaakvoerder voor onbepaalde termijn, op elk ogenblik herroepbaar, wordt

benoemd: de heer LAUMEN Dominique, voornoemd, die verklaart zijn opdracht te aanvaarden en die bevestigt, op vraag van de notaris, dat hij niet getroffen is door enige maatregel die zich hiertegen verzet.

Behoudens latere andersluidende beslissing van de algemene vergadering is het mandaat van zaakvoerder thans onbezoldigd.

5. Gelet op de te goeder trouw gemaakte vooruitzichten en de wettelijke bepalingen terzake wordt beslist thans geen commissaris te benoemen.

6. BIJZONDERE VOLMACHT

Een bijzondere volmacht met recht van in de plaats stelling en met de bevoegdheid om ieder afzonderlijk te handelen wordt verleend aan: de burgerlijke vennootschap met handelsvorm onder de rechtsvorm van besloten vennnootschap met beperkte aansprakelijkheid  Kantoor Humblet , met zetel te 3650 Dilsen-Stokkem, Brammertstraatje 19, vertegenwoordigd door de heer Martin Humblet, accountant, evenals aan haar (andere) zaakvoerders, bedienden, aangestelden en lasthebbers, teneinde, onmiddellijk na het verlijden van de oprichtingsakte, al de formaliteiten te vervullen inzake de registratie bij de Kruispuntbank van Ondernemingen via het Ondernemingsloket, de BTW-registratie, de registratie bij het Sociaal Verzekeringsfonds, en alle andere private of publiekrechtelijke instellingen en daartoe alle stukken en akten te ondertekenen.

Coordonnées
MISTRAL BREE

Adresse
VRIJTHOF 7 3960 BREE

Code postal : 3960
Localité : BREE
Commune : BREE
Province : Limbourg
Région : Région flamande