MOVE IT UP

Association sans but lucratif


Dénomination : MOVE IT UP
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 556.760.895

Publication

31/07/2014
ÿþ MOD 2.2

11.41 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : c: . C

Benaming

(voluit) : M OVe t Up

(verkorf):

Rechtsvorm: Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Bruinstraat 12 - 3520 Zonhown

Onderwerp akte Oprichting

Uittreksel uit de oprichtingsakte van 17 06 2014 :

mitRumnlii

V beh

aa

Be Staf

l 11

RECHTBANK van KOOPHANDEL

te ANTWERPEN afdeling HASSELT

22 JULI 2014

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

1 OPRICHTING

Heden op 17 06 2014, verklaring ondergetekenden:

" Mevrouw Geebelen Karollen, wonende te Zonhoven, Bruinstraat 12

" Mevrouw Marieke Moons, wonende te Zonhoven, Vogelzangstraat 56

" Mevrouw Martine Moons, wonende te Zonhoven, Bruinstraat 12

Wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921 onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden:

2.STATUTEN - Naam / Adres 1 Doel / Duur

Artikel 1 Naam

De vereniging wordt "Move It Up" genoemd.

Artikel 2 : Adres

De zetel van de vereniging is gevestigd te Bruinstraat 12, 3520 Zonhoven, gelegen in het

gerechtelijk arrondissement "Hasselt".

De raad van bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het gerechtelijk arrondissement Hasselt en om deze zetelverplaatsing openbaar te maken.

Artikel 3 : Doel

De vereniging heeft tot doel het uitbouwen en uitbaten van een dansschool, het organiseren van danslessen alsmede het organiseren van manifestaties en evenementen die een artistiek, cultureel, muzikaal, sportief of louter ontspanningskarakter vertonen.

De vereniging kan alle rechtshandelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot verwezenlijking van dit doel. De vereniging kan daartoe ook handelsdaden steilen, voor zover deze ondergeschikt blijven aan het doel waarvoor zij werd opgericht en de opbrengst ervan uitsluitend voor dit doel wordt aangewend.

De vereniging mal alle roerende en onroerende goederen in vruchtgebruik of eigendom hebben, Kopen, huren of verhuren. Zij mag deelnemen in en samenwerken met alle verenigingen en ondernemingen die voor de realisatie van haar doelstellingen wenselijk en nuttig zijn.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

t

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Artikel 4 : Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan op elk moment ontbonden worden door

een beslissing van de algemene vergadering..

3.Leden

Artikel 5 ; Algemeen

De vereniging heeft twee soorten leden

- de werkende leden, die lid zijn van de algemene vergadering

de toetredende leden.

De raad van bestuur beslist wie werkend lid wordt en wie toegetreden lid wordt van de vereniging, De raad van bestuur geniet hierbij een volstrekte beoordelingsvrijheid en is niet gehouden zijn beslissingen te motiveren.

Enkel de werkende leden hebben de rechten en de plichten die de vzw-wet aan de leden van de vzw toekent. Het aantal werkende leden is onbeperkt maar moet tenminste drie bedragen.

De raad van bestuur houdt op de zetel van de vereniging een register van de werkende leden bij, Een afschrift van dit register wordt neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel.

Artikel 6 Bijdrage

De leden betalen jaarlijks een lidgeld, waarvan het bedrag door de raad van bestuur wordt vastgesteld,

zonder dat het meer kan bedragen dan vijfhonderd euro per jaar.

Artikel 7 ; Ontslag

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet per brief aan de voorzitter van de raad

van bestuur ter kennis worden gebracht. Het ontslag gaat onmiddellijk in bij ontvangst van het schrijven.

Artikel 8 ; Beëindiging van het lidmaatschap

Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde bij overlijden, faillissement, onbekwaam verklaring of

vereffening.

Leden kunnen slechts uitgesloten worden door de algemene vergadering, die de beslissing moet nemen met een twee derde meerderheid der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, ongeachte het aantal aanwezig of vertegenwoordigde stemmen. Op vraag van het betrokken lid, wordt het voorafgaandelijk gehoord. De beslissing gebeurd bij een geheime stemming en moet niet gemotiveerd worden.

Artikel 9 ; Rechten

Uitgesloten of uitgetreden leden, of hun rechtverkrijgende, kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave van of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbreng vorderen,

4.De algemene vergadering

Artikel 10 ; Samenstelling

I

De algemene vergadering bestaat uit de werkende leden van de vereniging en wordt voorgezeten door

de voorzitter van de raad van bestuur, bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders,

De toegetreden leden' hebben enkel een aanwezigheidsrecht.

Elk werkend lid kap zich door een ander werkend lid op de algemene vergadering latenvertegenwoordigen door middel van een volmacht Elk lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk aanwezig of vertegenwoordigd lid beschikt over één stem.

'+-

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 11 ;' Bevoegdheden

De volgende aangelegenheden behoren tot de bevoegdheid van de algemene vergadering:

- Het wijzigen van de statuten;

- Het benoemen en afzetten van de bestuurders;

- Het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

- Het verlenen van kwijting aan de bestuurders;

- Het ontbinden van de vereniging;

- Het uitsluiten van een lid;

- Het omzetten van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

Artikel 12 : Vergadering

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist, of als een vijfde van de werkende leden of twee leden van de raad van bestuur daarom verzoeken.

De algemene vergadering komt minstens één maal per jaar samen en dit ten laatste binnen de zes maanden volgend op ieder boekjaar. Het tijdstip en de plaats wordt bepaald door de raad van bestuur.

De algemene vergadering wordt bij gewone brief bijeengeroepen, namens de raad van bestuur door de voorzitter, ten minste acht dagen voor de datum van de algemene vergadering. De bijeenroeping bevat de agenda.

Artikel 13 :: Stemming

Met uitzondering van de door de wet en door de statuten bepaalde gevallen, worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Enkel de werkende leden van de vereniging hebben stemrecht op de algemene vergadering. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de raad van bestuur doorslaggevend.

De stemming gebeurt bij handopsteking, tenzij minstens twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden hierom verzoeken gebeurt de stemming geheim. Bij staking der stemmen bij een geheime stemming wordt de beslissing niet goedgekeurd.

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging in de oproeping is vermeld en indien twee derde van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

De statutenwijziging moet worden goedgekeurd met een meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op de doelstellingen van de vereniging, dan kan zij enkel worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden.

Wordt het quorum niet bereikt, dan kan ten vroegste drie weken na de eerste vergadering een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 14: Notulen

Van de beslissingen worden notulen opgesteld, die bewaard worden in het notulenregister op de maatschappelijke zetel. Aile besluiten zijn voor de leden en de derden met een gerechtvaardigd belang ter inzage beschikbaar op de maatschappelijke zetel.

5.De raad van bestuur )

/

Artikel 16 : Samenstelling

Om ais bestuurder te worden benoemd moet men werkend lid zijn van de VZW. Een bestuurder kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen op de raad van bestuur door een andere bestuurder. Een bestuurder kan slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen. De raad van bestuur verdeelt de. functies van voorzitter, secretaris en penningmeester. De raad van bestuur beslaat uit minimum drie

bestuurders. Er is geen maximum aantal bestuurders bepaald.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 16 : Voorwaarden

De kandidaat-bestuurders dienen hun kandidatuur minimum 7 dagen voor de datum van de algemene vergadering in, te richten aan de raad van bestuur. De voorwaarden om kandidaat-bestuurder te worden zijn lid zijn van de vereniging, de minimumleeftijd van 18 jaar hebben.

Artikel 17 Benoeming, ontslag

De bestuurders worden benoemd door een algemene vergadering voor onbepaalde duur. De uittredende bestuurders zijn herverkiesbaar en te allen tijde afzetbaar door algemene vergadering,

Ieder lid van de raad van bestuur kan zelf ontslag nemen door een schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Bij ontslag, schorsing of overlijden van een bestuurder al een eerstvolgende Algemene vergadering in zijn vervanging voorzien. Voor de nog lopende periode. Ondertussen kan de raad van bestuur onder zich een bestuurder aanduiden die tijdelijk de opengevallen functie waarneemt,

6.Dagelijks bestuur

Artikel 18 Vergaderingen

De raad van bestuur vergadert minstens één maal per jaar en zo dikwijls als het belang van de vereniging dit vereist, op bijeenroeping van de voorzitter. Indien minstens twee derden bestuurders hierom verzoeken is de voorzitter gehouden de raad van bestuur bijeen te roepen. De bijeenroeping gebeurd schriftelijk. Alle bestuurders worden minstens acht dagen voor de raad van bestuur opgeroepen. De agenda wordt bij de oproepingsbrief gevoegd.

Artikel 19: Bevoegdheden

Iedere bestuurder beschikt in de raad van bestuur over één stem. Elke bestuurder kan zich op de raad van bestuur laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder krachtens een geschreven volmacht. Één bestuurder kan maximum één volmacht dragen.

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen genomen. Bij staking der stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. De raad van bestuur kan geldig beslissen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuurder.

Van de beslissingen van de raad van bestuur worden notulen opgemaakt en ondertekend door de voorzitter. Deze notulen warden bewaard in een notulen register dat op de zetel van de vereniging ter inzage zal zijn van de leden.

Indien een bestuurder rechtstreeks of onrechtstreeks een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur, moet hij dit mededelen aan de andere bestuurder vooraleer de raad van bestuur een besluit neemt.

De bestuurder met het tegenstrijdig belang verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Voormelde procedure is niet van toepassing op de gebruikelijke verrichtingen die plaats hebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen,

7,Begroting en jaarrekening

Artikel 20 : Boekjaar

Het boekjaar valt samen met het kalenderjaar. De raad van bestuur maakt de jaarrekening van het afgelopen boekjaar en de begroting van het volgend boekjaar op. Beide documenten worden ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering. Deze algemene vergadering komt samen binnen de zes maanden volgend op de afsluiting van het boekjaar.

Artikel 21 Bekendmaking

De raad van bestuur is verantwoordelijk voor de openbaarmaking van de jaarrekening, conform de wettelijke

bepalingen.

MOD 2.2

Luik B vervolg

-----

8. Ontbinding

Artikel 22 z Ontbinding bestemming netto-actief

De vereniging kan ontbonden worden door een beslissing van de algemene vergadering. De algemene vergadering kan maar geldig beslissen over de ontbinding als twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Ingeval er minder dan twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, dient een tweeds algemene vergadering worden bijeengeroepen. Deze tweede algemene vergadering kan geldig beslissen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede algemene vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing tot ontbinding dient genomen met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen der aanwezige of vertegenwoordigde leden.

[n geval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, stelt de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid.

In geval van ontbinding wordt na de vereffening van de schulden en de aanzuivering van de lasten, het overblijvend netto-actief overgedragen aan een instelling of vereniging met gelijkaardig doel, aan te duiden door de algemene vergadering.

9.Slotbepalingen

Artikel 23 z slotbepalingen

Alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is voorzien, wordt geregeld volgens de wet betreffende de

verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen,

10.0vergangsbepalingen en benoeming raad van bestuur

Overname verbintenissen vereniging zonder winstoogmerk in oprichting z

Alle in naam van de in oprichting zijnde vereniging zonder winstoogmerk aangegane verbintenissen sedert 17 juni 2014 worden thans door de vereniging zonder winstoogmerk, onder de opschortende voorwaarde van het bekomen van de rechtspersoonlijkheid ingevolge de neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, uitdrukkelijk overgenomen en bekrachtigd. De verbintenissen aangegaan tussen de oprichting en de neerlegging van het uittreksel dienen, eens de vereniging zonder winstoogmerk rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

Eerste boekjaar z

Het eerste boekjaar vangt aan op heden, om te eindigen op eenendertig december tweeduizend vijftien.

Eerste jaarvergadering z

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizend zestien.

Benoeming raad van bestuur z

De eerste raad van bestuur wordt al volgt samengesteld:

Voorzitter : Karolien Geebefen, wonende te Zonhoven, Bruinstraat 12

Secretaris: Marijke Moons, wonende te Zonhoven, Vogelzangstraat 56

Penningmeester z Martine Moons, wonende te Zonhoven, Bruinstraat 12

Opgemaakt te Zonhoven op 17 06 2014 in drie originele exemplaren

Geebelen Karolien Marijke Moons Martine Moons

Oprichter Secretaris Penningmeester

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening

6

e

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
MOVE IT UP

Adresse
BRUINSTRAAT 12 3520 ZONHOVEN

Code postal : 3520
Localité : ZONHOVEN
Commune : ZONHOVEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande