MULTIPLE SCLEROSE LIGA VLAANDEREN, AFGEKORT : MS-LIGA VLAANDEREN

Association sans but lucratif


Dénomination : MULTIPLE SCLEROSE LIGA VLAANDEREN, AFGEKORT : MS-LIGA VLAANDEREN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 424.531.287

Publication

14/07/2014
ÿþM002,2

ILI11 11111 llllhl1 Il

*14136019*

Ondernemingsnr : 0424.531.287

Benaming

(voluit) : Multiple Sclerose Liga Vlaanderen

(verkort): MS-Liga Vlaanderen

Rechtsvorm: vzw

Zetel: Boemerangstraat 4, 3900 Overpelt

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

RECHTBANK van KOOPHANDEL

te ANTWERPEN. afdeling HASSELT

03 JULI 2014

Griffie

11

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Onderwerp akte: Wijziging statuten - Algemene Vergadering dd. 28/01/2014

1. Statutenwijziging

TITEL I NAAM, ADRES en DOEL

ARTIKEL 1.De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam "Multiple Sclerose Liga Vlaanderen vzw". Als afkorting gebruikt de vzw de benaming "MS-Liga Vlaanderen vzw", hierna vzw of Liga genoemd.

ARTIKEL 2.De vzw heeft als maatschappelijke zetel het volgend adres: Boemerangstraat 4, 3900 Overpelt, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Hasselt. De zetel kan naar elk adres binnen het Vlaamse Gewest worden overgebracht, enkel door een beslissing van de Algemene Vergadering.

ARTIKEL 3.De vzw heeft als doel het bevorderen van de levenskwaliteit van personen met MS, hun familieleden en hun omgeving.

ARTIKEL 4.De vzw mag alle rechtshandelingen stellen die zij nodig of nuttig acht voor het

verwezenlijken van het maatschappelijke doe Zij mag tevens hiertoe alle roerende en onroerende goederen verwerven, behouden, beheren en daarover beschikken, in welke vorm dan ook. De vzw kan tevens economische activiteiten uitoefenen teneinde fondsen te werven en hiervoor activiteiten en evenementen organiseren, voor zover deze bijkomstig blijven en de opbrengsten van deze activiteiten integraal aan de verwezenlijking van het maatschappelijk doel besteed worden.

TITEL th LEDEN

ARTIKEL 5.1-let aantal leden is onbeperkt, maar mag niet minder bedragen dan vijfendertig.

ARTIKEL 6.De vzw bestaat uit vaste leden en toegetreden leden. Alle leden ontvangen het periodieke ledenblad MS-Link en het gespecialiseerd tijdschrift over het wetenschappelijk onderzoek inzake MS.

ARTIKEL 7.Vaste leden

1.Vaste leden zijn fysische personen die voldoen aan de volgende voorwaarden:

" voorgedragen worden door een provinciale afdeling of door de Raad van Bestuur van de MS-Liga Vlaanderen vzw;

" zij dienen bereid te zijn de doelstellingen van de vereniging te helpen realiseren, en zich akkoord te verklaren met de statuten, het Huishoudelijk Reglement en de samenwerkingsakkoorden;

" zij dienen jaarlijks een bijdrage te betalen. De hoogte van de bijdrage wordt bepaald door de Algemene

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening.

t 't

MOD 2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Vergadering zonder dat deze meer dan 100 euro per jaar mag bedragen;

" hun kandidatuur dient, bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, door de Algemene Vergadering aanvaard te worden;

" de Algemene Vergadering streeft naar een gelijke vertegenwoordiging, enerzijds van personen met MS en/of partners of familieleden en anderzijds van vrijwillige medewerkers.

2.De procedurele voorwaarden voor de toetreding als vast lid in de vereniging worden uitgewerkt in het Huishoudelijk Reglement (TITEL V leden Algemene Vergadering/1 kandidaturen).

3.Een personeelslid van de vzw kan geen vast lid zijn.

4.Het uittreden van vaste leden geschiedt door overlijden, ontslag, burgerlijke onbekwaamheid of uitsluiting.

5.Een vast lid kan enkel na akkoord van de Raad van Bestuur een mandaat opnemen in een andere vereniging met doelstellingen die te maken hebben met het werkterrein van de MS-Liga Vlaanderen vzw.

6.0e uitsluiting van een vast lid kan enkel door de Algemene Vergadering uitgesproken worden met een tweederde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

7.Een vast lid kan op elk ogenblik uit de vzw treden. Het ontslag dient schriftelijk aan de Raad van Bestuur kenbaar gemaakt te worden.

8.Een vast lid dat zijn bijdrage niet betaalt wordt geacht ontslag te nemen, indien de betaling niet ontvangen is binnen de dertig dagen na een verstuurde herinnering.

ARTIKEL 8.Toegetreden leden

1. Toegetreden leden zijn fysische of juridische personen die een jaarlijkse bijdrage betalen.

2. De procedurele voorwaarden voor de toetreding als toegetreden lid in de vereniging worden uitgewerkt in het Huishoudelijk Reglement.

3, De toegetreden leden worden onderverdeeld in vier categorieën, zijnde actieve toegetreden leden, gewone toegetreden leden, steunende leden en ereleden.

" actieve toegetreden leden: zijn de vrijwilligers die actief zijn in de vzw. Hun rechten en plichten worden vastgelegd in de vrijwilligersovereenkomst die integraal deel uitmaakt van het Huishoudelijk Reglement, De jaarlijkse bijdrage wordt bepaald door de Algemene Vergadering en mag het bedrag van 100 euro niet overstijgen.

" gewone toegetreden leden: hun rechten en plichten worden vastgelegd in het Huishoudelijk Reglement, De jaarlijkse bijdrage wordt bepaald door de Algemene Vergadering en mag het bedrag van 100 euro niet overstijgen.

" steunende leden: hun rechten en plichten worden vastgelegd in het Huishoudelijk Reglement. De jaarlijkse bijdrage wordt bepaald door de Algemene Vergadering

-ereleden: worden door een provinciale afdeling of door de Raad van Bestuur voorgedragen wegens verdienste en als zodanig door de Raad van Bestuur aangeduid met die eretitel. Hun rechten en plichten worden vastgelegd in het Huishoudelijk Reglement. De jaarlijkse bijdrage bepaald door de Algemene Vergadering en mag het bedrag van 100 euro niet overstijgen.

4. Volgende voordelen worden voorzien voor de gewone toegetreden leden:

" sociale dienstverlening door gespecialiseerde maatschappelijk werkers.

-de mogelijkheid tot het verkrijgen van financiële steun.

-deelname aan diverse activiteiten die door de maatschappelijk werkers en de vrijwilligers georganiseerd

worden, zowel op plaatselijk, provinciaal als op Vlaams niveau.

5. Toegetreden leden maken geen deel uit van de Algemene Vergadering, kunnen de zittingen er van niet bijwonen en hebben er geen stemrecht.

6. Het uittreden van toegetreden leden geschiedt door overlijden, ontslag, burgerlijke onbekwaamheid of uitsluiting.

7. De uitsluiting van een toegetreden lid kan enkel door de Algemene Vergadering uitgesproken worden met tweederde van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

8. Een toegetreden lid kan op elk ogenblik uit de vereniging treden. Het ontslag dient schriftelijk aan de Raad van Bestuur kenbaar gemaakt te worden.

9. Een toegetreden lid dat zijn bijdrage niet betaalt wordt geacht ontslag te nemen

ARTIKEL 9.Een lid dat ontslag neemt of wordt uitgesloten en de erfgenamen of rechthebbenden van een overleden lid hebben geen recht op het vermogen van de vereniging. Ze kunnen evenmin de betaalde bijdragen terugvorderen. Ze mogen geen opgave, verantwoording van de rekeningen, noch het leggen van zegels of een inventaris vragen.

TITEL III ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 10.A. Samenstelling

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle vaste leden.

ARTIKEL 11.B. Samenkomst en bijeenroeping

1.De Algemene Vergadering komt minstens één maal per jaar samen.

2.De Gewone Algemene Vergadering van de vzw heeft plaats op een dag bepaald door de Raad van Bestuur, binnen de zes maanden volgend op het einde van het boekjaar,

3.Buitengewone Algemene Vergaderingen vinden plaats in de omstandigheden voorzien in de wet en telkens als de Raad van Bestuur dit beslist,

4.De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijengeroepen in de gevallen bepaald bij de wet of de statuten of wanneer ten minste één vijfde van de leden het vraagt. In laatstgenoemd geval roept de Raad van Bestuur, bij gebreke van statutaire bepalingen, de Algemene Vergadering bijeen binnen eenentwintig dagen na het verzoek tot bijeenroeping. De Algemene Vergadering wordt uiterlijk gehouden op de veertigste dag na dit verzoek.

5.De agenda wordt opgesteld door de Raad van Bestuur.

6.De bijeenroeping van de Algemene Vergadering en de Bijzondere Algemene Vergadering gebeurt schriftelijk of per mail, uiterlijk acht dagen voor de vergadering plaats vindt, door de voorzitter van de Raad van Bestuur en onder diens handtekening.

De oproepingsbrief vermeldt alle agendapunten, dag, uur en plaats van de vergadering en is vergezeld variatie nodige bijlagen.

ARTIKEL 12.Vertegenwoordiging

Elk lid van de Algemene Vergadering kan zich laten vertegenwoordigen door een ander lid van de

Algemene Vergadering.

Elk lid kan maximaal twee leden vertegenwoordigen.

ARTIKEL 13. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter van de Raad van Bestuur of, bij hun afwezigheid, door een voorzitter ad hoc, bij gewone meerderheid aangeduid door de aanwezige leden.

ARTIKEL 14. Met uitzondering van de door de wet bepaalde gevallen, worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde vaste leden. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden niet meegeteld tenzij in degevallen waarvoor de wet of de statuten een bijzondere meerderheid oplegt. Dan moeten deze meegeteld worden als tegenstemmen.

Elk lid heeft één stem. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend.

Met uitzondering van de door de wet bepaalde gevallen, kan de Algemene Vergadering slechts vergaderen indien er een aanwezigheidsquorum van de helft van de leden is bereikt.

Indien een aanwezigheidsquorum is vereist en dit niet wordt gehaald, dient een tweede Algemene Vergadering te worden georganiseerd. Deze mag niet plaats vinden binnen de 15 dagen na de eerste Algemene Vergadering. Op deze tweede Algemene Vergadering is geen aanwezigheidsquorum meer vereist.

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3e van de vaste leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3e der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de eede Algemene Vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts niet een meerderheid van 4/5e van de stemmen worden besloten. Onthoudingen en ongeldige stemmen hebben de waarde van een tegenstem.

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van het doel der vereniging vereist.

Een meerderheid van 2/3e der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een vast lid of toegetreden lid. Onthoudingen en ongeldige stemmen hebben de waarde van een tegenstem,

Bit uitsluiting van een vast of toegetreden lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

ARTIKEL 15.Enkel de Algemene Vergadering is bevoegd voor de volgende aangelegenhedenr

1.goedkeuring van de statuten en goedkeuring van elke wijziging van de statuten;

2.(her)benoeming van de bestuurders;

3.kwijting van de bestuurders;

4.instelling van een aansprakelijkheidsvordering tegen de bestuurders;

5.afzetting van bestuurders;

6.vastleggen van overgangsregelingen bij bepaalde statutenwijzigingen

7.benoeming en herbenoeming van de commissaris(s)en;

8.vaststelling van de eventuele vergoeding van de cornmissaris(s)en voor de periode van benoeming;

9.kwijting van de commissaris(s)en;

10.instelling van een aansprakelijkheidsvordering tegen de commissaris(s)en;

11.ontslag van de commissaris(s)en;

12.goedkeuring van de jaarrekening;

13.goedkeuring van de begroting;

14.beslissing tot ontbinding en vereffening van de vereniging;

15.benoeming van de vereffenaar naar aanleiding van een vereffening In het kader van de ontbinding;

16.beslissing tot het bepalen van de vergoeding van de vereffenaars bij een vrijwillige ontbinding en

bestemming van het actief van de vereniging naar aanleiding van de ontbinding;

17.benoeming van een vast lid

18.beslissing tot uitsluiting van een vast of toegetreden lid;

19.beslissing tot omzetting van de vzw in een vso (Vennootschap met Sociaal Oogmerk);

20.alle andere door de wet aan de Algemene vergadering expliciet toegekende bevoegdheden;

ARTIKEL 16.0nvermInderd de door de wet voorziene openbaarmakingen door neerlegging en/of publicatie wordt het verstag van elke vergadering opgenomen in een register en ondertekend door de voorzitter en de ondervoorzitter. Het verslag wordt aan aile vaste leden bezorgd, uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende Algemene Vergadering. Een belanghebbende derde kan inzage bekomen mits schriftelijke aanvraag bij de Raad van Bestuur die over de aanvraag beslist.

TITEL IV RAAD VAN BESTUUR en VERTEGENWOORDIGING

ARTIKEL 17 De Raad van Bestuur bestaat uit minstens 11 fysische personen. Het aantal leden van de Raad van Bestuur bedraagt maximaal één derde van het aantal vaste leden, zonder het aantal van 20 te overschrijden. Zo door vrijwillig ontslag of het verstrijken van de termijn van het mandaat het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum van 3 bestuurders, blijven de bestuurders in functie totdat op regelmatige wijze en binnen redelijke termijn in hun vervanging is voorzien.

De bestuurders worden, bij gewone meerderheid, door de Algemene Vergadering benoemd voor een periode van vier jean Elke bestuurder kan maximaal twee maal herbenoemd worden. Uitzonderingen hierop kunnen enkel geregeld worden door een afzonderlijke stemming van de Algemene Vergadering.

Onverminderd het bepaalde in de navolgende alinea, gebeurt de voordracht van de kandidaat-bestuurders door de Raad van Bestuur conform de bepalingen van het Huishoudelijk Reglement,

Elke provinciale afdeling draagt de door haar verkozen voorzitter voor als bestuurder. Indien de Algemene Vergadering instemt met deze voordracht tot bestuurder, wordt de betrokken voorzitter van rechtswege bestuurder. Indien de Algemene Vergadering deze voordracht tot bestuurder niet goedkeurt, Impliceert dit van rechtswege het ontslag van de voorgedragen kandidaat als voorzitter van de provinciale afdeling en dient deze laatste een andere voorzitter aan te stellen en deze voor te dragen. Deze procedure wordt

,.

MOD 2.2

A

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

gevolgd en desgevallend herhaald totdat de Algemene Vergadering instemt met de voordracht tot bestuurder, door de provinciale afdeling, van haar voorzitter.

Het mandaat van bestuurder eindigt

1. bij het verstrijken van de termijn van het mandaat;

2, door het schriftelijk indienen van het ontslag bij de voorzitter van de Raad van Bestuur;

3. bij overlijden;

4. bij afzetting door de Algemene Vergadering die dit te allen tijde kan beslissen;

5. omwille van redenen voorzien in de wet

Het mandaat van de bestuurder is onbezoldigd.

ARTIKEL 18.Bevoegdheden

De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte en heeft aile bevoegdheden die noch door de wet noch door de statuten uitdrukkelijk en exclusief verleend zijn aan de Algemene Vergadering.

De Raad van Bestuur oefent zijn bevoegdheden uit zonder bijkomende goedkeuring van de Algemene Vergadering.

De Raad van Bestuur is bevoegd voor aile daden van beheer en beschikking, met inbegrip van:

1. Het verwerven en het vervreemden, zelfs om niet, van onroerende en roerende goederen;

2. Het sluiten van kredietopeningen en het aangaan van leningen, en het verlenen van

zakelijke zekerheidsrechten op onroerende en roerende goederen met het oog op het bekomen van

kredietopeningen en leningen, een en ander zonder limiet op de termijn;

3. Het verlenen van persoonlijke zekerheden;

4. Het aanvaarden van zakelijke en persoonlijke zekerheden verstrekt ten gunste van de vereniging, en het verlenen van handlichting op dergelijke zakelijke zekerheden en van bevrijding van dergelijke persoonlijke zekerheden;

5.Het uitvoeren van alle bankverrichtingen en het sluiten van alle verzekeringen.

ARTIKEL 19. Werking

1.0e Raad van Bestuur benoemt onder haar leden een voorzitter, een ondervoorzitter en een

penningmeester.

De bijeenkomsten van de Raad van Bestuur worden voorgezeten door de voorzitter of, bij diens

afwezigheid, door de ondervoorzitter of, bij diens afwezigheid, door een voorzitter ad hoc, aangeduid bij

gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige leden

2.Alle mandaten binnen de Raad van Bestuur hebben een maximale looptijd van vier jaar, De Raad

van Bestuur kan echter met eenvoudige meerderheid beslissen dat het mandaat voor een kortere termijn

wordt verleend.

3.0e Raad van Bestuur is gemachtigd om één of meerdere bestuurders te mandateren tot het uitoefenen

van een welomschreven bevoegdheid.

4.0e bevoegdheden van de Raad van Bestuur worden uitgeoefend als college. Dit houdt in dat de helft

van de leden aanwezig moet zijn en dat de beslissingen genomen worden bij meerderheid van de stemmen

van de aanwezige bestuurders. Elke bestuurder heeft één stem. Bij staking van stemmen is de stem

van de voorzitter van de vergadering beslissend.

5.0e genomen beslissingen zijn bindend voor alle ondergeschikte geledingen van de MS-Liga Vlaanderen

ARTIKEL 20.Vertegenwoordiging

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de vzw, zonder bijkomende machtiging van de Algemene Vergadering, in aile gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en handelingen. Hij kan optreden in alle rechtsgedingen, tegen of door de vereniging gevoerd. Hij beslist autonoomover het al dan niet gebruiken van rechtsmiddelen. Hij verbindt geldig de vereniging in aile contractuele aangelegenheden. Drie bestuurders kunnen, daartoe gedelegeerd door de Raad van Bestuur, met hun gezamenlijke handtekening de vzw in de door de Raad van Bestuur aangeduide materies verbinden en vertegenwoordigen.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

ARTIKEL 21.0rganisatie van de vereniging

1.De MS-Liga Vlaanderen vzw organiseert in elke Vlaamse provincie een provinciale werking, waaraan gestalte gegeven wordt door een provinciale afdeling die, als onderligende entiteit van de MS-Liga Vlaanderen vzw en onverbrekelijk deel uitmakend van de rechtspersoon van de vzw, activiteiten ontplooit overeenkomstig de doelstelling van de vereniging. De provinciale afdeling Vlaams-Brabant stelt deze activiteiten open voor de Nederlandstalige leden van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. 2.Een provinciale afdeling is gemachtigd om, teneinde de doelstellingen te bereiken, lokale afdelingen op te richten die onder haar verantwoordelijkheid functioneren.

3.De vzw kan zich voor het uitvoeren van haar taken laten bijstaan door een administratieve dienst,

geleid door een algemeen directeur, waarvan de bevoegdheden en opdrachten worden vastgelegd in het Huishoudelijk Reglement.

TITEL V LOOPTIJDEN, PERIODES EN EINDE VAN DE VERENIGING

ARTIKEL 22.De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

ARTIKEL 23.Het boekjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december.

ARTIKEL 24.Bij de ontbinding wordt de bestemming van het vermogen overgedragen aan een vzw of aan meerdere vzw's, met een gelijkaardig doel, aan te duiden door de Algemene Vergadering.

TITEL VI DIVERSE BEPALINGEN

ARTIKEL 25.Voor alles wat door deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, zijn de beschikkingen van wetgevingen inzake vzw's van toepassing

Nicolaus Knops Maria Torfs Yves Garnier

Voorzitter Ondervoorzitster Penningmeester

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

14

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrurnenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening

14/07/2014
ÿþd MOD 2.2

'1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



IMIEW II

RECHTBANK van KOOPHANDEL

te ANTWERPEN, afdeling HASSELT

03 PLI 2014

Griffie

Ondernemingsnr : 0424.531.287

Benaming

(voluit) Multiple Sclerose Liga Vlaanderen

(verkort) : MS-Liga Vlaanderen

Rechtsvorm: vzw

Zetel Boemerangstraat 4, 3900 Overpelt

Onderwerp akte Ontslagen Raad van Bestuur volgens verslag Algemene Vergadering dd. 28 januari 2014

1, Ontslag leden van de Raad van Bestuur

Dirk Moyson, Goede Herstraat 31 bus 6, 1080 Sint-Jans-Molenbeek

Germaan Van Verdeghem, Watermuntstraat 5, 9032 Wondelgem

Dhr. Nicolaus Knops Voorzitter Dhr. Yves Garnier Mevr. Maria Torrs

Bestuurder Ondervoorzitster

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van Luik 13 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

06/10/2014
ÿþ L--(11 ~~ MOD 2,2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



r-

Vtl

1 181639

RECHTBANK van KOOPHANDEL

te ANTWERPEN. afdeling HASSELT

25 SEP. 2014

Griffie

Ondernemingsnr : 0424.531.287

Benaming

(voluit) : Multiple Sclerose Liga Vlaanderen

(verkort) : MS-Liga Vlaanderen vzw

Rechtsvoren : vzw

Zetel : Boemerangstraat 4, 3900 Overpelt

Onderwerp akte : - Ontslagen en benoemingen Algemene Vergadering en Raad van Bestuur

volgens verslag Algemene Vergadering dd. 24.06.2014

- Wijziging vaste vertegenwoordiger commissarismandaat

1. Ontslag en benoeming leden van de Algemene Vergadering:

Volgende leden nemen ontslag als lid van de Algemene vergadering:

Anneke De Blende, Zijdijk la, 9200 Grembergen

Jaak Geutjens, Dommelweg 11, 3900 Overpelt

Volgend persoon wordt benoemd als lid van de Algemene Vergadering:

Rik Ryckeboer, Beatrijslaan 23, 1850 Grembergen

2. Volgend lid wordt benoemd als lid van de Raad van Bestuur:

Rik Ryckeboer, Beatrijslaan 23, 1850 Grembergen

3. Ontslag lid van de Raad van Bestuur:

Anneke De Blende, Zijdijk la, 9200 Grembergen

4. Tijdens de algemene vergadering van 19/06/2012 werd beslist als commissaris aan te stellen

het bedrijfsrevisorenkantoor Van Havermeet Groenweghe Bedrijfsrevisoren Burg. Venn. o.v,v.

CVBA (8_00065-1988), met maatschappelijke zetel te 8-3500 Hasselt, Gouverneur Roppesingel 83,

vertegenwoordigd door de heer Axel Erckens bedrijfsrevisor (A02099). De benoeming werd bevestigd

tijdens de algemene vergadering van 24.06.2014,

De benoeming geschiedt voor een hernieuwbare termijn van drie jaar, waarbij de controleopdracht een aanvang neemt in het boekjaar eindigend op 31 december 2012 om van rechtswege een einde te nemen op de jaarvergadering over het boekjaar eindigend op 31 december 2014,

Blijkerbschrijven d.d. 21 februari 2014 van:

BV/CVBA VAN HAVERMAET GROENWEGHE BEDRIJFSREVISOREN met zetel te 3500 Hasselt, Diepenbekerweg 65 bus 1, ingeschreven in het ledenregister van burgerlijke vennootschappen van het IBR onder nr. B-00065-1988, werd kennis genomen van de beslissing tot vervanging van de vaste vertegenwoordiger voor de uitoefening van het commissarismandaat, met ingang van 1 maart 2014, van de hecrAxel ERCKENS door mevrouw Nathalie BOGAERTS, bedrijfsrevisor, kantoorhoudende te 3500 Hasselt, Diepenbekerweg 65 bus 1. '

Dit mandaat zal van rechtswege een einde nemen op de jaarvergadering van het boekjaar 2014.

Dhr, Klaus Knops Dhr. Yves Garnier Mevr. Maria Torfs

Voorzitter Bestuurder Ondervoorzitster

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

10/12/2013
ÿþMon 22

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

111 jil,1,111j11111111

Vo beho

aan

Bel Staat

I1111







RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

2 8 -11- 203

,HASSELT

-rrfrie

Ontiememingsnr : 0424.531 .297

Benaming

(voluit) : Multiple Sclerose Liga Vlaanderen

(verkort) : MS-Liga Vlaanderen

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Boemerangstraat 4, 3900 Overpelt

Onderwerp akte : Benoeming gemandateerde afhandeling legaten volgens verslag Raad van Bestuur van 9 september 2013

Als gemandateerde van de vzw voor afhandeling van legaten wordt benoemd:

Yves Garnier, Staf Bruggenstraat 66, 9040 Sint-Amandsberg.

Nicolaus Knops Maria Torfs Garnier Yves

Voorzitter Ondervoorzitster Bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

26/09/2013
ÿþ'

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

MOD 2.2

Onderwerp akte : Wijziging statuten - Algemene Vergadering dd. 20/06/2013

Ontslagen en benoemingen Algemene Vergadering en Raad van Bestuur

Vertegenwoordiging- Raad van Bestuur van 27/05/2013

1. Statutenwijziging

TITEL I NAAM, ADRES en DOEL

ARTIKEL 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam "Multiple Sclerose Liga Vlaanderen vzw". Als afkorting gebruikt de vzw de benaming "MS-Liga Vlaanderen vzw", hierna vzw of Liga genoemd.

ARTIKEL 2. De vzw heeft als maatschappelijke zetel het volgend adres: Boemerangstraat 4, 3900 Overpelt, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Hasselt. De zetel kan naar elk adres binnen het Vlaamse Gewest worden overgebracht, enkel door een beslissing van de Algemene Vergadering.

ARTIKEL 3. De vzw heeft als doel het bevorderen van de levenskwaliteit van personen met MS, hun familieleden en hun omgeving.

ARTIKEL 4. tje vzw mag alle rechtshandelingen stellen die zij nodig of nuttig acht voor het verwezenlijken van het maatschappelijke doel. Zij mag tevens hiertoe alle roerende en onroerende goederen verwerven, behouden, beheren en daarover beschikken, in welke vorm dan ook. De vzw kan tevens economische activiteiten uitoefenen teneinde fondsen te werven en hiervoor activiteiten en evenementen organiseren, voor zover deze bijkomstig blijven en de opbrengsten van deze activiteiten integraal aan de verwezenlijking van het maatschappelijk doel besteed warden.

TITEL II: LEDEN

ARTIKEL 5. Het aantal leden is onbeperkt, maar mag niet minder bedragen dan vijfendertig.

ARTIKEL 6. De VZW bstaat uit vaste leden en toegetreden leden. Alle leden ontvangen het driemaandelijks tijdschrift 'MS-Link' en tweemaal per jaar het gespecialiseerd tijdschrift over het wetenschappelijk onderzoek inzake MS.

ARTIKEL 7, Vaste leden

1.Vaste leden zijn fysische personen die voldoen aan de volgende voorwaarden:

" voorgedragen worden door een provinciale afdeling of door de Raad van Bestuur van de MS-Liga Vlaanderen vzw;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

1 7 -09- M3 HA BELT

Ondememingsnr : 0424.531.287

Benaming

(voluit) : Multiple Sclerose Liga Vlaanderen

(verkort) : MS-Liga Vlaanderen

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Boemerangstraat 4, 3900 Overpeit

3197017"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D2.2

" zij dienen bereid te zijn de doelstellingen van de vereniging te helpen realiseren, en zich akkoord te verklaren met de statuten, het Huishoudelijk Reglement en de samenwerkingsakkoorden;

" zij dienen jaarlijks een bijdrage te betalen. De hoogte van de bijdrage wordt bepaald door de Algemene Vergadering zonder dat deze meer dan 100 euro per jaar mag bedragen;

" hun kandidatuur dient, bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, door de Algemene Vergadering aanvaard te worden;

" de Algemene Vergadering streeft naar een gelijke vertegenwoordiging, enerzijds van personen met MS en/of partners of familieleden en anderzijds van vrijwillige medewerkers.

2. De procedurele voorwaarden voor de toetreding ais vast lid in de vereniging worden uitgewerkt in het Huishoudelijk Reglement (TITEL V leden Algemene Vergadering/1 kandidaturen).

3. Een personeelslid van de vzw kan geen vast lid zijn.

4. Het uittreden van vaste leden geschiedt door overlijden, ontslag, burgerlijke onbekwaamheid of uitsluiting,

5. Een vast lid kan enkel na akkoord van de Raad van Bestuur een mandaat opnemen in een andere vereniging met doelstellingen die te maken hebben met het werkterrein van de MS-Liga Vlaanderen vzw.

6. De uitsluiting van een vast lid kan enkel door de Algemene Vergadering uitgesproken worden met een tweederde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

7. Een vast lid kan op elk ogenblik uit de vzw treden. Het ontslag dient schriftelijk aan de Raad van Bestuur kenbaar gemaakt te worden.

8. Een vast lid dat zijn bijdrage niet betaalt, wordt geacht ontslag te nemen, indien de betaling niet binnen is binnen de dertig dagen na een verstuurde herinnering.

ARTIKEL 8.Toegetreden leden

1.Toegetreden leden zijn fysische of juridische personen die een jaarlijkse bijdrage betalen.

2. De procedurele voorwaarden voor de toetreding als toegetreden lid in de vereniging worden uitgewerkt in het Huishoudelijk Reglement.

3. De toegetreden leden worden onderverdeeld in vier categorieën, zijnde actieve toegetreden leden, gewone toegetreden leden, steunende leden en ereleden.

" actieve toegetreden leden: zijn de vrijwilligers die actief zijn in de vzw. Hun rechten en plichten worden vastgelegd in de vrijwilligersovereenkomst die integraal deel uitmaakt van het Huishoudelijk Reglement. De jaarlijkse bijdrage wordt bepaald door de Algemene Vergadering en mag het bedrag van 100 euro niet overstijgen.

" gewone toegetreden leden: hun rechten en plichten worden vastgelegd in het Huishoudelijk Reglement. De jaarlijkse bijdrage wordt bepaald door de Algemene Vergadering en mag het bedrag van 100 euro niet overstijgen.

" steunende leden: hun rechten en plichten worden vastgelegd in het Huishoudelijk Reglement. De jaarlijkse bijdrage wordt bepaald door de Algemene Vergadering

" ereleden; worden door een provinciale afdeling of door de Raad van Bestuur voorgedragen wegens verdienste en als zodanig door de Raad van Bestuur aangeduid met die eretitel. Hun rechten en plichten worden vastgelegd in het Huishoudelijk Reglement. De jaarlijkse bijdrage bepaald door de Algemene Vergadering en mag het bedrag van 100 euro niet overstijgen.

4. Volgende voordelen worden voorzien voor de gewone toegetreden leden;

" gratis sociale dienstverlening door gespecialiseerde maatschappelijk werkers,

" de mogelijkheid tot het verkrijgen van financiële steun.

" deelname aan diverse activiteiten die door de maatschappelijk werkers en de vrijwilligers georganiseerd worden, zowel op plaatselijk, provinciaal ais op Vlaams niveau.

5.Toegetreden leden maken geen deel uit van de Algemene Vergadering, kunnen de zittingen er van niet bijwonen en hebben er geen stemrecht.

6. Het uittreden van toegetreden leden geschiedt door overlijden, ontslag, burgerlijke onbekwaamheid of uitsluiting.

7. De uitsluiting van een toegetreden lid kan enkel door de Algemene Vergadering uitgesproken worden met

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

tweederde van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

8. Een toegetreden lid kan op elk ogenblik uit de vereniging treden. Het ontslag dient schriftelijk aan de Raad van Bestuur kenbaar gemaakt te worden.

9. Een toegetreden lid dat zijn bijdrage niet betaalt wordt geacht ontslag te nemen

ARTIKEL 9, Een lid dat ontslag neemt of wordt uitgesloten en de erfgenamen of rechthebbenden van een overleden lid hebben geen recht op het vermogen van de vereniging. Ze kunnen evenmin de betaalde bijdragen terugvorderen. Ze mogen geen opgave, verantwoording van de rekeningen, noch het leggen van zegels of een inventaris vragen.

TiTEL III ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 10. Samenstelling

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle vaste leden,

ARTIKEL 11. Samenkomst en bijeenroeping

1. De Algemene Vergadering komt minstens één maal per jaar samen.

2. De Gewone Algemene Vergadering van de vzw heeft plaats op een dag bepaald door de Raad van Bestuur, binnen de zes maanden volgend op het einde van het boekjaar.

3. Buitengewone Algemene Vergaderingen vinden plaats in de omstandigheden voorzien in de wet en telkens als de Raad van Bestuur dit beslist.

4. De Raad van Bestuur dient een Algemene Vergadering samen te roepen wanneer minimum één vijfde van de vaste leden dit vraagt. Deze vaste leden moeten dit per aangetekend schrijven vragen aan de Raad van Bestuur.

5. De agenda wordt opgesteld door de Raad van Bestuur,

6, indien de samenkomst plaatsvindt ingevolge het verzoek van minimum één vijfde van de leden, zal de agenda de aangelegenheid of aangelegenheden geformuleerd door die leden omvatten.

7. De bijeenroeping van de Algemene Vergadering en de Bijzondere Algemene Vergadering gebeurt schriftelijk of per mail, uiterlijk acht dagen voor de vergadering plaats vindt, door de voorzitter van de Raad van Bestuur en onder diens handtekening.

De oproepingsbrief vermeldt aile agendapunten, dag, uur en plaats van de vergadering en is vergezeld van alle nodige bijlagen.

ARTIKEL 12.Vertegenwoordiging

Elk lid van de Algemene Vergadering kan zich laten vertegenwoordigen door een ander lid van de

Algemene Vergadering.

Elk lid kan maximaal twee leden vertegenwoordigen.

ARTIKEL 13, De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter van de Raad van Bestuur of, bij hun afwezigheid, door een voorzitter ad hoc, bij gewone meerderheid aangeduid door de aanwezige leden.

ARTIKEL 14. Met uitzondering van de door de wet bepaalde gevallen, worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde vaste leden, Onthoudingen en ongeldige stemmen worden niet meegeteld tenzij in de gevallen waarvoor de wet of de statuten een bijzondere meerderheid oplegt. Dan moeten deze meegeteld worden als tegenstemmen.

Elk lid heeft één stem. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend..

Met uitzondering van de door de wet bepaalde gevallen, kan de Algemene Vergadering slechts vergaderen indien er een aanwezigheidsquorum van de helft van de leden is bereikt.

Indien een aanwezigheidsquorum is vereist en dit niet wordt gehaald, dient een tweede Algemene Vergadering te warden georganiseerd. Deze mag niet plaats vinden binnen de 15 dagen na de eerste Algemene Vergadering. Op deze tweede Algemene Vergadering is geen aanwezigheidsquorum meer vereist.

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vernield en indien 213e van de vaste leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten Is bepaald, en waarop deze

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen.

Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 213e der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede Algemene Vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 415e van de stemmen worden besloten. Onthoudingen en ongeldige stemmen hebben de waarde van een tegenstem.

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van het doel der vereniging vereist.

Een meerderheid van 213e der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een vast lid of toegetreden lid. Onthoudingen en ongeldige stemmen hebben de waarde van een tegenstem.

Bij uitsluiting van een vast of toegetreden lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd cm in zijn verdediging te kunnen voorzien.

ARTIKEL 15. Enkel de Algemene Vergadering is bevoegd voor de volgende aangelegenheden;

t goedkeuring van de statuten en goedkeuring van elke wijziging van de statuten;

2, (her)benoeming van de bestuurders;

3. kwijting van de bestuurders;

4, instelling van een aansprakelijkheidsvordering tegen de bestuurders;

5. afzetting van bestuurders;

6. vastleggen van overgangsregelingen bij bepaalde statutenwijzigingen

7, benoeming en herbenoeming van de commissaris(s)en;

8. vaststelling van de eventuele vergoeding van de commissaris(s)en voor de periode van benoeming;

9. kwijting van de commissaris(s)en;

10. instelling van een aansprakelijkheidsvordering tegen de commissaris(s)en;

11, ontslag van de commissaris(s)en;

12, goedkeuring van de jaarrekening;

13. goedkeuring van de begroting;

14. beslissing tot ontbinding en vereffening van de vereniging;

15. benoeming van de vereffenaar naar aanleiding van een vereffening in het kader van de ontbinding;

16. beslissing tot het bepalen van de vergoeding van de vereffenaars bij een vrijwillige ontbinding en bestemming van het actief van de vereniging naar aanleiding van de ontbinding;

17, benoeming van een vast lid

18, beslissing tot uitstuiting van een vast of toegetreden lid;

19. beslissing tot omzetting van de vzw in een vso (Vennootschap met Sociaal Oogmerk);

20. alle andere door de wet aan de Algemene vergadering expliciet toegekende bevoegdheden;

ARTIKEL 16. Onverminderd de door de wet voorziene openbaarmakingen door neerlegging en/of publicatie wordt het verslag van elke vergadering opgenomen in een register en ondertekend door de voorzitter en de ondervoorzitter. Het verslag wordt aan aile vaste leden bezorgd, uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende Algemene Vergadering. Een belanghebbende derde Kan inzage bekomen mits schriftelijke aanvraag bij de Raad van Bestuur die over de aanvraag beslist.

TITEL IV RAAD VAN BESTUUR en VERTEGENWOORDIGING

ARTIKEL 17,De Raad van Bestuur bestaat maximaal uit minstens 11 fysische personen. Het aantal leden van de Raad van Bestuur bedraagt maximaal één derde van het aantal vaste leden, zonder het aantal van 20 te overschrijden. Zo door vrijwillig ontslag of het verstrijken van de termijn van het mandaat het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum van 3 bestuurders, blijven de bestuurders in functie totdat op regelmatige wijze en binnen redelijke termijn in hun vervanging is voorzien.

De bestuurders worden, bij gewone meerderheid, door de Algemene Vergadering benoemd voor een periode van vier jaar. Eike bestuurder kan maximaal twee maal herbenoemd worden. Uitzonderingen hierop kunnen enkel geregeld worden door een afzonderlijke stemming van de Algemene Vergadering.

Onverminderd het bepaalde in de navolgende alinea, gebeurt de voordracht van de kandidaat-bestuurders door de Raad van Bestuur conform de bepalingen van het Huishoudelijk Reglement.

Elke provinciale afdeling draagt de door haar verkozen voorzitter voor als bestuurder. Indien de Algemene Vergadering deze voordracht niet goedkeurt, impliceert dit van rechtswege het ontslag van de voorgedragen kandidaat ais voorzitter van de provinciale afdeling en dient deze laatste een andere voorzitter aan te stellen en deze voor te dragen. Deze procedure wordt gevolgd en desgevallend herhaald totdat de Algemene Vergadering instemt met de voordracht, door de provinciale afdeling, van haar voorzitter.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

indien de Algemene Vergadering instemt met deze kandidatuur, wordt de betrokken voorzitter van rechtswege bestuurder.

Het mandaat van bestuurder eindigt:

1. bij het verstrijken van de termijn van het mandaat;

2. door het schriftelijk indienen van het ontslag bij de voorzitter van de Raad van Bestuur; 3, bij overlijden:

4. bij afzetting door de Algemene Vergadering die dit te allen tijde kan beslissen;

5. omwille van redenen voorzien in de wet

Het mandaat van de bestuurder is onbezoldigd.

ARTIKEL 18.Bevoegdheden

De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte en heeft alle bevoegdheden die noch door de wet noch door de statuten uitdrukkelijk en exclusief verleend zijn aan de Algemene Vergadering.

De Raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit zonder bijkomende goedkeuring van de Algemene Vergadering.

De Raad van Bestuur is bevoegd voor aile daden van beheer en beschikking, met inbegrip van:

1_ Het verwerven en het vervreemden, zelfs om niet, van onroerende en roerende goederen;

2. Het sluiten van kredietopeningen en het aangaan van leningen, en het verlenen van

zakelijke zekerheidsrechten op onroerende en roerende goederen met het oog op het bekomen van

kredietopeningen en leningen, een en ander zonder limiet op de termijn;

3. Het verlenen van persoonlijke zekerheden;

4. Het aanvaarden van zakelijke en persoonlijke zekerheden verstrekt ten gunste van de vereniging, en het verlenen van handlichting op dergelijke zakelijke zekerheden en van bevrijding van dergelijke persoonlijke zekerheden;

5. Het uitvoeren van alle bankverrichtingen en het sluiten van alle verzekeringen.

ARTIKEL 19. Werking

1. De Raad van Bestuur benoemt onder haar leden een voorzitter, een ondervoorzitter en een penningmeester..

De bijeenkomsten van de Raad van Bestuur worden voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter of, bij diens afwezigheid, door een voorzitter ad hoc, aangeduid bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige leden.

2. Alle mandaten binnen de Raad van Bestuur hebben een maximale looptijd van vier jaar. De Raad

van Bestuur kan echter met eenvoudige meerderheid beslissen dat het mandaat voor een kortere termijn

wordt verleend.

3. De Raad van Bestuur is gemachtigd om één of meerdere bestuurders te mandateren tot het uitoefenen van een welomschreven bevoegdheid.

4. De bevoegdheden van de Raad van Bestuur worden uitgeoefend ais college. Dit houdt in dat de helft van de leden aanwezig moet zijn en dat de beslissingen genomen worden bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige bestuurders. Elke bestuurder heeft één stem. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend.

5, De genomen beslissingen zijn bindend voor alle ondergeschikte geledingen van de MS-Liga Vlaanderen vzw.

ARTIKEL 20.Vertegenwoordiging

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de vzw, zonder bijkomende machtiging van de Algemene Vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechterlijke akten en handelingen.

Hij kan optreden in alle rechtsgedingen, tegen of door de vereniging gevoerd. Hij beslist autonoom over het al dan niet gebruiken van rechtsmiddelen. Hij verbindt geldig de vereniging in aile contractuele aangelegenheden.

Drie bestuurders kunnen, daartoe gedelegeerd door de Raad van Bestuur, met hun gezamenlijke handtekening de vzw in de door de Raad van Bestuur aangeduide materies verbinden en vertegenwoordigen.

MOD2.2

r , .

~ b

Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - Vervolg

ARTIKEL 21.Organisatievan de vereniging

1, De MS-Liga Vlaanderen vzw organiseert ln elke Vlaamse provincie een provinciale werking, waaraan gestalte gegeven wordt door een provinciale afdeling die, als onderliggende entiteit van de MS-Liga Vlaanderen vzw en onverbrekelijk deel uitmakend van de rechtspersoon van de vzw, activiteiten ontplooit overeenkomstig de doelstelling van de vereniging. De provinciale afdeling Vlaams-Brabant stelt deze activiteiten open voor de Nederlandstalige leden van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

2, Een provinciale afdeling is gemachtigd om, teneinde de doelstellingen te bereiken, lokale afdelingen op te richten die onder haar verantwoordelijkheid functioneren.

3, De vzw kan zich voor het uitvoeren van haar taken laten bijstaan door een administratieve dienst, geleid door een algemeen directeur, waarvan de bevoegdheden en opdrachten worden vastgelegd in het Huishoudelijk Reglement.

TITEL V LOOPTIJDEN, PERIODES EN EINDE VAN DE VERENIGING

ARTIKEL 22. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

ARTIKEL 23, Het boekjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december.

ARTIKEL 24. Bij de ontbinding wordt de bestemming van het vermogen overgedragen aan een vzw of aan meerdere vzw's, met een gelijkaardig doel, aan te duiden door de Algemene Vergadering,

TITEL VI DIVERSE BEPALINGEN

ARTIKEL 25. Voor alles wat door deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, zijn de beschikkingen van wetgevingen inzake vzw's van toepassing.

Aldus aangenomen op de Algemene Vergadering van 20/0612013

2. Ontslag en benoeming leden van de Algemene Vergadering

Nam ontslag ais lid van de Algemene Vergadering:

Elza Van Kerckhove, ADRES

Worden benoemd ais leden van de Algemene Vergadering:

Wiliam Van Der Sypt, Hoogstraat 139 bus 206, 8540 Deerlijk

Linda Cornelis, Stekelbaarsstraat 13, 9860 Moortsele

Pierre Claeys, voorzitter provincie Oost-Vlaanderen, Kamerstraat 93, 9255 Buggenhout

3. Benoeming leden van de Raàd van Bestuur:

Worden benoemd ais leden van de Raad van Bestuur;

Jean-Pierre Masselus, Canadalaan 23, 8902 Zillebeke

Wiliam Van Der Sypt, Hoogstraat 139 bus 206, 8540 Deerlijk

Linda Cornelis, Stekelbaarsstraat 13, 9860 Moortsele

Pierre Claeys, voorzitter provincie Oost-Vlaanderen, Kamerstraat 93, 9255 Buggenhout

4. Vertegenwoordiging van de vzw

Conform art, 20 van de Statuten van de MS-Liga Vlaanderen vzw 'kunnen drie bestuurders, daartoe

gedelegeerd door de Raad van Bestuur, met hun gezamenlijke handtekening de vzw in de door de Raad

van Bestuur aangeduide materies verbinden en vertegenwoordigen'.

Deze bestuurders zijn:

-Klaus Knops, voorzitter

-Maria Torfs, ondervoorzitter

-Yves Gamier, penningmeester

Dhr. Klaus Knops Voorzitter Pierre Claeys Linda Cornelis

Bestuurder Bestuurder



22/12/2014
ÿþ MQo 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor- 11

behouden 142 6463

aan het

Belgisch

Staatsblad





RECHTBANK van KOOPHANDEL

te ANTWERPEN, afdeling HASSELT

11 DEC. 2014

Griffie

Ondernemingsnr : 0424.531.287

Benaming

(voluit) : MULTIPLE SCLEROSE LIGA VLAANDEREN

tverkort) . MS-Liga Vlaanderen

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Boemerangstraat 4 te 3900 Overeelt

Onderwerp akte : WIJZIGING VASTE VERTEGENWOORDIGER COMMISSARISMANDAAT

De vennootschap neemt kennis van de beslissing van:

BV 1 CVBA VAN HAVERMAET GROENWEGHE BEDRISI=SREVISOREN,

met zetel te 3500 Hasselt, Diepenbekerweg 65 bus 1,

ingeschreven in het ledenregister van de burgerlijke vennootschappen van het IBR onder nummer

B-00065-1988,

tot vervanging van de vaste vertegenwoordiger voor de uitoefening van het commissarismandaat, met ingang van 1 september 2014, van mevrouw Nathalie BOGAERTS door de heer Carlo DEWITTE, bedrijfsrevisor, kantoorhoudende te 3500 Hasselt, Diepenbekerweg 65 bus 1.

Dit mandaat zal van rechtswege een einde nemen op de jaarvergadering over het boekjaar 2014.

Getekend, Nicolaus KNOPS, voorzitter.

Getekend, Maria TORFS, ondervoorzitster.

Getekend, Yves GARNIER, bestuurder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz van Luili B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

03/06/2013
ÿþ MOD 2.2

:urt In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

fi6CHl t3AP7ii VAlV AUUrririiviftL

2 3 -O5- nu

EL7

llllIININ~VIVI~1IIIW~III

*13083453

bel

a:

Bi Sta

im

Ondernemingsnr : 0424.531.287

Benaming

(voluit) : Multiple Sclerose Liga Vlaanderen

(verkort) : MS-Liga Vlaanderen

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Boemerangstraat 4, 3900 Overpelt

Onderwerp akte : Ontslagen en benoemingen Algemene Vergadering en Raad van Bestuur volgens verslag Buitengewone Algemene Vergadering dd. 29 januari 2013 en verslag Raad van Bestuur dd. 29 januari 2013

1. Ontslag en benoeming leden van de Algemene Vergadering

Volgende leden nemen ontslag als lid van de Algemene Vergadering:

Rika Caset, Sint-Elooistraat 6, 8830 Gits

Luc Clyncke, Standelkruidstraat 3, 9041 Oostakker

Chris Degroote, Jacob Van Arteveldestraat 14, 9050 Gentbrugge

Hilde Douchy-Comeyne, Marionetten 24, 8500 Kortrijk

Joanna Heyvaert, Grote Baan 306, 9250 Waasmunster (overleden)

Paul Nelissen, Singelbeekstraat 99, 3500 Hasselt

Claire Ponet-Ruelens, Carnegielaan 15, 3500 Hasselt(overleden)

Etienne Roussel, Rijselstraat 148, 8900 leper

Chris Van Eynde, Kleine Lammenleelstraat 3a, 2220 Heist-op-den-Berg

Hilde Van Hoeck, Kastanjelaan 70, 2630 Aartselaar

Volgende leden worden benoemd als lid van de Algemene Vergadering:

Mia Bode, Kervynlaan 12, 8900 leper

Cili Lemayeur, Lelegaim 10, 8500 Kortrijk

Jean-Pierre Masselus,Canadalaan 23, 8902 leper

Johan Michielssens, Bloemenstraat 21, 9310 Assebroek

Geneviève Van De Calseyde, Ringlaan Noord 74, 8420 De Haan

Lidwine Van der heyde, St. Petrus en Paulusstraat 22, 8800 Roeselare

Guido Woucters, Lettenburgweg 24, 8310 Brugge- St. Kruis

2. Ontslag en benoeming leden van de Raad van Bestuur

Volgende leden van de Raad van Bestuur nemen ontslag:

Octaaf Bouqué, Beukendreef 1, 9300 Aalst

Anneke De Blende, Zijdijk la, 9200 Grembergen

Marc De Bruyckere, Dorpsplein 15, 3071 Kortenberg

Guy De Vos, Gentstraat 84, 9971 Lembeke

Yves Garnier, Staf Bruggenstraat 66, 9040 Amandsberg

Hugo Jaspers, Rijkelstraat 22 bus 3, 3511 Kuringen

Klaus Knops, Blandenstraat 105, 3053 Haasrode

Christine Monsieur, Witte Burg 70, 8670 Oostduinkerke

Dirk Moyson, Groenteboerstraat 1, 1082 Sint-Agatha-Berchem

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voaº%-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik B -Vervolg

Christine Monsiéür, Witte Burg 70, 8670 Oostduinkerke

Dirk Moyson, Groenteboerstraat 1, 1082 Sint-Agatha-Berchem

Paul Nelissen, Singelbeekstraat 99, 3500 Hasselt

Johan Palmen, Muggenstraat 13, 3500 Hasselt

François Praet, Maelbroekstraat 17, 9230 Massemen

Ann Roef, Leon Gilliotiaan 3 b5, 2630 Aartselaar

Etienne Rousse!, Rijselstraat 148, 8900 leper

Bea Sebrechts, Leuvensebaan 294, 3040 St.-Agatha-Rode

Ann Sorel, H. Persoonsstraat 58, 9050 Gent-Brugge

Maria Torfs, Boekenberglei 185 bus 2, 2100 Deurne

Frans Van den bergh, Nieuw-Sloten 60, 2830 Blaasveld

Charles van der Straten Waillet, Tervurenlaan 26 b 3, 1040 Brussel

Chris Van Eynde, Kleine Lammenleelstraat 3a, 2220 Heist-op-den-Berg

Mieke Vanroose, Nieuwenhovelaan 27, 8020 Oostkamp

Germaan Van Verdeghem, Watermuntstraat 5, 9032 Wondelgem

Morgane Vilain, Gemeenhof 8, 8501 Heule

MOD 2.2

Volgende kandidaat-leden worden daarna benoemd als lid van de Raad van Bestuur:

Anneke De Blende, Zijdijk la, 9200 Grembergen

Marc De Bruyckere, Dorpsplein 15, 3071 Kortenberg

Guy De Vos, Gentstraat 84, 9971 Lembeke

Yves Garnier, Staf Bruggenstraat 66, 9040 Amandsberg

Hugo Jaspers, Rijkelstraat 22 bus 3, 3511 Kuringen

Klaus Knops, Blandenstraat 105, 3053 Haasrode

Dirk Moyson, Groenteboerstraat 1, 1082 Sint-Agatha-Berchem

François Praat, Maelbroekstraat 17, 9230 Massemen

Ann Roef, Leon Gilliotlaan 3 b5, 2630 Aartselaar

Maria Torfs, Boekenberglei 185 bus 2, 2100 Deume

Frans Van den bergh, Nieuw-Sloten 60, 2830 Blaasveld

Charles van der Straten Waillet, Tervurenlaan 26 b 3, 1040 Brussel

Germaan Van Verdeghem, Watermuntstraat 5, 9032 Wondelgem

Johan Palmen, Muggenstraat 13, 3500 Hasselt

Klaus Knops wordt verkozen tot voorzitter,

Maria Torfs wordt verkozen tot ondervoorzitter

Yves Garnier wordt verkozen tot penningmeester.

%yC'.t;: Knops Klaas bestuurders Veil der straten Wai let; Qaar1es Praet kl'ançois

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)nten? bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

29/01/2013
ÿþ M0D 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor,

behouder aan het Belgisct

Staatsbla

Ondernemingsnr : 0424.531.287

Benaming

(voluit) : Multiple Sclerose Liga Vlaanderen

{verkort) : MS-Liga Vlaanderen vzw

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Boemerangstraat 4, 3900 Overpelt

Onderwer " akte : Wijziging statuten - Algemene Vergadering d.d. 1910612012

Rechtbank van Koophandel

i 2013

FieSwffie

STATUTEN d.d. 19/06/2012

TITEL I; NAAM, ADRES en DOEL

ARTIKEL 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam 'Multiple Sclerose Liga Vlaanderen vzw'. Als afkorting gebruikt de vzw de benaming 'MS-Liga Vlaanderen vzw'.

ARTIKEL 2. De vzw heeft als maatschappelijke zetel het volgend adres; Boemerangstraat 4, 3900 Overpelt, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Hasselt. De zetel kan naar elk adres binnen het Vlaamse Gewest worden overgebracht, enkel door een beslissing van de Algemene Vergadering.

ARTIKEL 3. De vzw heeft als doel het bevorderen van de levenskwaliteit van personen met MS, hun familieleden en hun omgeving.

ARTIKEL 4. De vzw mag alle rechtshandelingen stellen die zij nodig of nuttig acht voor het

verwezenlijken van het maatschappelijke doel. Zij mag tevens hiertoe alle roerende en onroerende goederen verwerven, behouden, beheren en daarover beschikken, in welke vorm dan ook. De vzw kan tevens economische activiteiten uitoefenen teneinde fondsen te werven en hiervoor activiteiten en evenementen organiseren, voor zover deze bijkomstig blijven en de opbrengsten van deze activiteiten integraal aan de verwezenlijking van het maatschappelijk doel besteed warden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

TITEL Il: LEDEN

ARTIKEL 5. Het aantal leden is onbeperkt, maar mag niet minder bedragen dan vijfendertig.

ARTIKEL 6. De vzw bestaat uit vaste leden en toegetreden leden. Alle leden ontvangen het driemaandelijks tijdschrift `MS-Link' en tweemaal per jaar het gespecialiseerd tijdschrift over het wetenschappelijk onderzoek inzake MS.

ARTIKEL 7" Vaste leden

1. Vaste leden zijn fysische personen die voldoen aan de volgende voorwaarden:

" voorgedragen worden door een provinciale afdeling of door de Raad van Bestuur van de MS-Liga Vlaanderen vzw;

" zij dienen bereid te zijn de doelstellingen van de vereniging te helpen realiseren, en zich akkoord te verklaren met de statuten, het Huishoudelijk Reglement en de samenwerkingsakkoorden;

" zij dienen jaarlijks een bijdrage te betalen. De hoogte van de bijdrage wordt bepaald door de Algemene Vergadering zonder dat deze meer dan 100 euro per jaar mag bedragen;

" hun kandidatuur dient, bij gewone meerderheid van aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, door de Algemene Vergadering aanvaard te worden;

" de Algemene Vergadering streeft naar een gelijke vertegenwoordiging, enerzijds van personen met MS en/of partners of familieleden en anderzijds van vrijwillige medewerkers.

2. De procedurele voorwaarden voor de toetreding als vast lid in de vereniging worden uitgewerkt in het

Huishoudelijk Reglement,

3, Een personeelslid van de vzw kan geen vast lid zijn.

4. Het uittreden van vaste leden geschiedt door overlijden, ontslag, burgerlijke onbekwaamheid of uitsluiting.

5, Een vast lid kan enkel na akkoord van de Raad van Bestuur een mandaat opnemen in een andere vereniging

met doelstellingen die te maken hebben met het werkterrein van de MS-Liga Vlaanderen vzw.

6. De uitsluiting van een vast lid kan enkel door de Algemene Vergadering uitgesproken worden met een tweederde meerderheid van aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

7. Een vast lid kan op elk ogenblik uit de vzw treden. Het ontslag dient schriftelijk aan de Raad van Bestuur kenbaar gemaakt te worden.

8. Een vast lid dat zijn bijdrage niet betaalt, wordt geacht ontslag te nemen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2013 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

ARTIKEL 8. Toegetreden leden

1. Toegetreden (of gewone) leden zijn fysische of juridische personen die een jaarlijkse bijdrage betalen.

2. De procedurele voorwaarden voor de toetreding als toegetreden lid in de vereniging worden uitgewerkt in het Huishoudelijk Reglement,

3. De toegetreden leden worden onderverdeeld in vier categorieën, zijnde actieve toegetreden leden, gewone toegetreden leden, steunende leden en ereleden.

.actieve toegetreden leden: zijn de vrijwilligers die actief zijn in de vzw, Hun rechten en plichten worden vastgelegd in de vrijwilligersovereenkomst die integraal deel uitmaakt van het huishoudelijk reglement. De jaarlijkse bijdrage wordt bepaald door de Algemene Vergadering en mag het bedrag van 100 euro niet overstijgen.

.gewone toegetreden leden: hun rechten en plichten worden vastgelegd in het huishoudelijk reglement. De jaarlijkse bijdrage wordt bepaald door de Algemene Vergadering en mag het bedrag van 100 euro niet overstijgen.

" steunende leden: hun rechten en plichten worden vastgelegd in het huishoudelijk reglement. De jaarlijkse bijdrage wordt bepaald door de Algemene Vergadering.

*ereleden: worden door een provinciale afdeling of door de Raad van bestuur voorgedragen wegens verdienste en als zodanig door de Raad van bestuur aangeduid met die eretitel. Hun rechten en plichten worden vastgelegd in het huishoudelijk reglement. De jaarlijkse bijdrage bepaald door de Algemene Vergadering en mag het bedrag van 100 euro niet overstijgen,

4. Volgende voordelen worden voorzien voor de gewone toegetreden leden:

"gratis sociale dienstverlening door gespecialiseerde maatschappelijk werkers.

" de mogelijkheid tot het verkrijgen van leningen en financiële steun,

" deelname aan diverse activiteiten die door de maatschappelijk werkers en de vrijwilligers georganiseerd worden, zowel op plaatselijk, provinciaal als op Vlaams niveau,

5, Toegetreden leden maken geen deel uit van de Algemene Vergadering, kunnen de zittingen er van niet bijwonen en hebben er geen stemrecht.

6. Het uittreden van toegetreden leden geschiedt door overlijden, ontslag, burgerlijke onbekwaamheid of uitsluiting.

7, De uitsluiting van een toegetreden lid kan enkel door de Algemene Vergadering uitgesproken worden met een twee derde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

8. Een toegetreden lid kan op elk ogenblik uit de vereniging treden, Het ontslag dient schriftelijk aan de Raad van Bestuur kenbaar gemaakt te worden.

9. Een toegetreden lid dat zijn bijdrage niet betaalt wordt geacht ontslag te nemen,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ARTIKEL 9, Een lid dat ontslag neemt of wordt uitgesloten en de erfgenamen of rechthebbenden van een overleden lid hebben geen recht op het vermogen van de vereniging. Ze kunnen evenmin de betaalde bijdragen terugvorderen. Ze mogen geen opgave, verantwoording van de rekeningen, noch het leggen van zegels of een inventaris vragen.

TITEL lit: ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 10. Samenstelling

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle vaste leden.

ARTIKEL 11. Samenkomst en bijeenroeping

1. De Algemene Vergadering komt minstens één maal per jaar samen.

2, De Gewone Algemene Vergadering van de vzw heeft plaats op een dag bepaald door de Raad van Bestuur, binnen de zes maanden volgend op het einde van het boekjaar.

3, Buitengewone Algemene Vergaderingen vinden plaats in de omstandigheden voorzien in de wet en telkens als de Raad van Bestuur dit beslist.

4. De Raad van Bestuur roept een Algemene Vergadering samen wanneer minimum één vijfde van de vaste leden dit vraagt. Deze vaste leden moeten dit per aangetekend schrijven vragen aan de Raad van bestuur.

5. De agenda wordt opgesteld door de Raad van Bestuur.

6. Indien de samenkomst plaatsvindt ingevolge het verzoek van minimum één vijfde van de leden, zal de

agenda de aangelegenheid of aangelegenheden geformuleerd door die leden omvatten.

7, De bijeenroeping van de Algemene Vergadering gebeurt schriftelijk, uiterlijk vijftien dagen voor de

vergadering plaatsvindt, door de voorzitter van de Raad van Bestuur en onder diens handtekening.

Voor de Bijzondere Algemene vergadering geldt een termijn van acht dagen,

8. De oproepingsbrief vermeldt alle agendapunten, dag, uur en plaats van de vergadering en is vergezeld van

alle nodige bijlagen.

ARTIKEL 12. Vertegenwoordiging

Elk lid van de Algemene Vergadering kan zich laten vertegenwoordigen door een ander lid van de vergadering,

Elk lid kan maximaal twee leden vertegenwoordigen.

ARTIKEL 13. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

ItdOD 2.2

of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter van de Raad van Bestuur of, bij hun afwezigheid, door een voorzitter ad hoc, bij gewone meerderheid aangeduid door de aanwezige leden.

ARTIKEL 14. Met uitzondering van de door de wet bepaalde gevallen, worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde vaste leden. Elk lid heeft één stem. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend.

Met uitzondering van de door de wet bepaalde gevallen, kan de Algemene Vergadering slechts vergaderen indien er een aanwezigheidsquorum van de helft van de leden is bereikt.

Indien een aanwezigheidsquorum is vereist en dit niet wordt gehaald, dient een tweede Algemene Vergadering te worden georganiseerd. Deze mag niet plaatsvinden binnen de 15 dagen na de eerste Algemene Vergadering. Op deze tweede Algemene Vergadering is geen aanwezigheidsquorum meer vereist.

ARTIKEL 15. Enkel de Algemene Vergadering is bevoegd voor de volgende zaken.

1, goedkeuring van de statuten en goedkeuring van elke wijziging van de statuten;

(her)benoeming van de bestuurders;

3. kwijting van de bestuurders;

4. instelling van een aansprakelijkheidsvordering tegen de bestuurders;

5. afzetting van bestuurders;

6, benoeming en herbenoeming van de commissaris(s)en;

7. vaststelling van de eventuele vergoeding van de commissaris(s)en voor de periode van benoeming;

8. kwijting van de commissaris(s)en;

9, instelling van een aansprakelijkheidsvordering tegen de commissaris(s)en;

10. ontslag van de commissaris(s)en;

11. goedkeuring van de jaarrekening;

12. goedkeuring van de begroting;

13. beslissing tot ontbinding en vereffening van de vereniging;

14, benoeming van de vereffenaar naar aanleiding van een vereffening in het kader van de ontbinding;

15. beslissing tot het bepalen van de vergoeding van de vereffenaars bij een vrijwillige ontbinding en bestemming van het actief van de vereniging naar aanleiding van de ontbinding;

16. beslissing tot uitsluiting van een vast of toegetreden lid;

17. beslissing tot omzetting van de vzw in een vso (Vennootschap met Sociaal Oogmerk);

18. alle andere door de wet aan de Algemene Vergadering expliciet toegekende bevoegdheden;

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ARTIKEL 16. Onverminderd de door de wet voorziene openbaarmakingen door neerlegging en/of publicatie worden de notulen van elke vergadering binnen de 15 dagen opgenomen in een register en ondertekend door de voorzitter en de ondervoorzitter,

Het verslag wordt aan alle vaste leden bezorgd, uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende Algemene Vergadering.

TITEL. IV: RAAD VAN BESTUUR en VERTEGENWOORDIGING

ARTIKEL 17. De Raad van Bestuur bestaat uit minstens 11 fysische personen. Het aantal leden van de Raad van Bestuur bedraagt maximaal één derde van het aantal vaste leden, zonder het aantal van 20 te overschrijden. Zo door vrijwillig ontslag of het verstrijken van de termijn van het mandaat het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum blijven de bestuurders in functie totdat op regelmatige wijze en binnen redelijke termijn in hun vervanging is voorzien.

De bestuurders worden, bij gewone meerderheid, door de Algemene Vergadering benoemd voor een periode van vier jaar, Elke bestuurder kan maximaal twee maal herbenoemd worden, Uitzonderingen hierop kunnen enkel geregeld worden door een afzonderlijke stemming van de Algemene Vergadering.

Onverminderd het bepaalde in de navolgende alinea, gebeurt de voordracht van de kandidaat-bestuurders door de Raad van Bestuur conform de bepalingen van het huishoudelijk reglement.

Elke provinciale afdeling draagt haar voorzitter voor als bestuurder. Indien de Algemene Vergadering instemt met deze kandidatuur, wordt de betrokken voorzitter van rechtswege bestuurder. Indien de Algemene Vergadering deze voordracht niet goedkeurt, impliceert dit van rechtswege het ontslag van de voorgedragen kandidaat als voorzitter van de provinciale afdeling en dient deze laatste een andere voorzitter aan te stellen en deze voor te dragen. Deze procedure wordt gevolgd en desgevallend herhaald totdat de Algemene Vergadering instemt met de voordracht, door de provinciale afdeling, van haar voorzitter.

Het mandaat van bestuurder eindigt:

1. bij het verstrijken van de termijn van het mandaat;

2, door het schriftelijk indienen van het ontslag bij de voorzitter van de Raad van Bestuur;

3. bij overlijden;

4, bij afzetting door de Algemene Vergadering die dit te allen tijde kan beslissen;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

5. omwille van redenen voorzien in de wet.

Het mandaat van de bestuurder is onbezoldigd.

ARTIKEL 18, Bevoegdheden

De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte en heeft alle bevoegdheden die noch door de wet noch door de statuten uitdrukkelijk en exclusief verleend zijn aan de Algemene Vergadering.

De Raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit zonder bijkomende goedkeuring van de Algemene Vergadering,

De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle daden van beheer en beschikking, met inbegrip van:

1. het verwerven, en het vervreemden, zelfs om niet, van onroerende en roerende goederen;

2. het sluiten van kredietopeningen en het aangaan van leningen, en het verlenen van zakelijke zeKerheidsrechten op onroerende en roerende goederen met het oog op het bekomen van kredietopeningen en leningen, een en ander zonder limiet op de termijn;

3. het verlenen van persoonlijke zekerheden;

4. het aanvaarden van zakelijke en persoonlijke zekerheden verstrekt ten gunste van de vereniging, en het verlenen van handlichting op dergelijke zakelijke zekerheden en van bevrijding van dergelijke persoonlijke zeKerheden;

5s het uitvoeren van alle bankverrichtingen en het sluiten van alle verzekeringen,

ARTIKEL 19. Werking

1. De Raad van Bestuur benoemt onder haar leden een voorzitter, een ondervoorzitter en een penningmeester. De bijeenkomsten van de Raad van Bestuur worden voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter of, bij diens afwezigheid, door een voorzitter ad hoc, aangeduid bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

2. Alle mandaten binnen de Raad van Bestuur hebben een maximale looptijd van vier jaar. De Raad van Bestuur kan echter met eenvoudige meerderheid beslissen dat het mandaat voor een kortere termijn wordt verleend.

De Raad van Bestuur kan het mandaat verlengen voor een volgende periode van vier jaar of korter,

3. De Raad van Bestuur is gemachtigd om één of meerdere bestuurders te mandateren tot het uitoefenen van

ii,

M0D 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

een welomschreven bevoegdheid.

4. De bevoegdheden van de Raad van Bestuur worden uitgeoefend als college. Dit houdt in dat de helft van de leden aanwezig moet zijn en dat de beslissingen genomen worden bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige bestuurders. Elke bestuurder heeft één stem. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend.

5. De genomen beslissingen zijn bindend voor alle ondergeschikte geledingen van de MS-Liga Vlaanderen vzw.

ARTIKEL 20. Vertegenwoordiging

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de vzw, zonder bijkomende machtiging van de Algemene Vergadering,

in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en handelingen. Hij kan optreden in alle rechtsgedingen, tegen

of door de vereniging gevoerd. Hij beslist autonoom over het al dan niet gebruiken van rechtsmiddelen.

Hij verbindt geldig de vereniging in alle types contracten die wettelijk mogelijk zijn.

Drie bestuurders kunnen, daartoe gedelegeerd door de Raad van Bestuur, met hun gezamenlijke handtekening

de vzw verbinden en vertegenwoordigen in aile materies.

ARTIKEL 21. Organisatie van de vereniging

1. De MS-Liga Vlaanderen vzw organiseert in elke Vlaamse provincie een provinciale werking, waaraan gestalte gegeven wordt door een provinciale afdeling die, als onderliggende entiteit van de MS-Liga Vlaanderen vzw en onverbrekelijk deel uitmakend van de rechtspersoon van de vzw, activiteiten ontplooit overeenkomstig de doelstelling van de vereniging. De provinciale afdeling Vlaams-Brabant stelt deze activiteiten open voor de Nederlandstalige leden van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

2. Een provinciale afdeling is gemachtigd om, teneinde de doelstellingen te bereiken, lokale afdelingen op te richten die onder haar verantwoordelijkheid functioneren.

3. De vzw kan zich voor het uitvoeren van haar taken laten bijstaan door een administratieve dienst, geleid door een algemeen directeur, waarvan de bevoegdheden en opdrachten worden vastgelegd in het Huishoudelijk Reglement.

TITEL V: LOOPTIJDEN, PERIODES EN EINDE VAN DE VERENIGING

ARTIKEL 22. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

ARTIKEL 23. Het boekjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

MOD 2,2

Luik B - Vervolg

ARTIKEL 24. Bij de ontbinding wordt de bestemming van het vermogen overgedragen aan een vzw of aan meerdere vzw's, met een gelijkaardig doel, aan te duiden door de Algemene Vergadering.

TITEL VI DIVERSE BEPALINGEN

ARTIKEL 25. Voor alles wat door deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, zijn de beschikkingen van wetgevingen inzake vzw's, waaronder de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, van toepassing.

)11.1»

Bea Sebrechts

Voorzitter Penningmeester Bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

12/10/2012
ÿþi~ MOD 2.2

[ ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



*iaissase* Il

t

Vor

behoi

aan

Belg

Staats

ll



RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

03-10-201a

HASSELT

urrt:i ie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0424.531.287

Benaming

(voluit) : Multiple Sclerose Liga Vlaanderen

(verkort) : MS-Liga Vlaanderen

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Boemerangstraat 4, 3900 Overpelt

Onderwerp akte : herbenoemingen Raad van Bestuur volgens verslag Raad van Bestuur dd. 23 juni 2011

Herbenoemingen Raad van Bestuur voor 4 jaar:

Guy De Vos, Gentstraat 84, 9971 Lembeke

Klaus Knops, Blandenstraat 105, 3053 Haasrode

Dirk Moyson, Groenteboerstraat 1 bus 26

Johan Palmen, Muggenstraat 13, 3500 Hasselt

Ann Roef, Leon Gilliotlaan 3 b5, 2630 Aartselaar

Etienne Roussel, Rijselstraat 148, 8900 leper

Bea Sebrechts, Leuvensebaan 294, 3040 St.-Agatha-Rode

Maria Torfs, Boekenberglei 185 bus 2, 2100 Deurre

Frans Van den bergh, Nieuw-Sloten 60, 2830 Blaasveld

Charles van der Straten Wanlet, Tervurenlaan 26 b 3, 1040 Brussel

Chris van Eynde, Kleine Lammeneelstraat 3a, 2220 Heist-op-den-Berg

Germaan Van Verdeghem, Watermuntstraat 5, 9032 Wondelgem

Dhr, Klaus Knops Mevr. Bea Sebrechts Dhr. Jan Heyrman

Voorzitter Bestuurder Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

12/10/2012
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

In de bïjiagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

III

*iais9asj"

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

0 3 -10- 2012

HASSELT

Grlffle

Ondernemingsnr : 0424.531.287

Benaming

(voluit) : Multiple Sclerose Liga Vlaanderen

(verkort) : MS-Liga Vlaanderen vzw

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Boemerangstraat 4, 3900 Overpelt

Onderwerp akte : Benoemingen Raad van Bestuur en benoemingen en ontslagen Algemene Vergadering.

Ontslagen Algemene Vergadering:

Op 19/6/2012 namen ontslag als lid van de Algemene Vergadering:

Rudi Léonard, Boekhoutstraat 14, 1670 Pepingen

René SWartenbroeckx, Halvestraat 9 bus 5, 3000 Leuven

John Verboven, Sint-Annastraat 40, 3900 Overpelt

André Verlinde, De Paallanden 8, 8310 Sint-Kruis-Brugge

Benoeming Algemene Vergadering:

Op 19/06/2012 is benoemd als lid van de Algemene Vergadering:

Jan Heyrman, Beukenlaan 22, 3001 Heverlee

Benoeming Raad van Bestuur:

Op 19(0612012 is benoemd ais lid van de Raad van Bestuur:

Jan Heyrman, Beukenlaan 22, 3001 Heverlee.

Benoeming voorzitter Raad van Bestuur:

Op 24/01/2012 neemt dhr Klaus Knops, lid van de Raad van Bestuur, het voorzitterschap over van

dhr. Etienne Roussel.

Dhr. Klaus Knops Mevr. Bea Sebrechts Dhr. Jan Heyrman

Voorzitter Bestuurder Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

23/09/2011
ÿþ MOO 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



t tuut tuut unit uni uui mmi nuiuu inuit tutu nuit

" iiiaazae*

REÏ~ C ~r C3N ANK VAN KOOPHANDEL

4 3 -09- 209i

HASSi~r.~ffie

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) :

(verkort) : Rechtsvorm Zetel : Onderwerp akte :

0424.531.287

Multiple Sclerose Liga Vlaanderen

MS-Liga Vlaanderen

vzw

Boemerangstraat 4 3900 Overpelt

Ontslagen en benoemingen Raad van Bestuur en Algmene Vergadering volgens verslagen Raad van Bestuur en Algemene Vergadering d.d. 23 juni 2011

Ontslagen Algemene Vergadering:

Jenny De Bruyne, Servaeslaan 17, 9800 Sint-Martens-Leerne;

André De Buck, Rogierveldstraat 13, 8730 Oedelem;

Paul De Cock, Azaleastraat 7c, 9140 Temse;

Marc De Hantsetters, L. Fredericqlaan 9, 8600 Diksmuide;

Patrick De Meyer, Staf Larochelaan 33, 2960 Brecht;

Monique De Mulder-Servaes, De Wilgaart 20, 2930 Brasschaat;

Erick Huygen, Bamrnestraat 35, 3740 Bilzen;

Monik Janssen-Lowet, Henegauwlaan 49, 3500 Hasselt;

Marie-Louise Mareen-Vandeweghe, K. Leopold II-laan 99 bus 101, 9000 Gent;

Lucien Nevejans, Oude Gentweg 52, 9840 De Pinte;

Katelijne 't Hooft, Wolvestraat 99/B 0001, 9600 Ronse;

Hendrik Van Den Bempt, Driesstraat 31, 1982 Elewijt;

Diane Vervoort, Heidestraat 49, 3550 Heusden-Zolder.

Benoemingen Algemene Vergadering:

Anneke De Blende, Zijdijk la, 9200 Grembergen;

Hugo Jaspers, Rijkelstraat 22 bus 3, 3511 Kuringen;

Anne Sorel, H. Persoonsstraat 58, 9050 Gentbrugge;

Morgane Villain, Gemeenhof 8, 8680 Koekelare.

Ontslagen Raad van Bestuur:

Hilde Douchy-Comeyne, Marionetten 24, 8500 Kortrijk;

Rita De Waele-Passchyn, Koningsstraat 43 A TV, 8400 Oostende;

Marie-Louise Mareen-Vandeweghe, Koning Leopold 11-laan 99 bus 101, 9000 Gent;

Claire Ponet-Ruetens, Carnegielaan 15, 3500 Hasselt.

Benoemingen Raad van Bestuur:

Anne-Marie Blondelle-Vanroose, Nieuwenhovelaan 27, 8020 Oostkamp;

Hugo Jaspers, Rijkelstraat 22 bus 3, 3511 Kuringen;

Anne Sorel, H. Persoonsstraat 58, 9050 Gentbrugge;

Morgane Vilain, Gemeenhof 8, 8680 Koekelare;

Anneke De Blende, Zijdijk 1 a, 9200 Grembergen.

Klaus Knops, Blandenstraat 105, 3053 Haasrode neemt het ondervoorzitterschap over van ontslagnemend ondervoorzitter Marie-Louise Mareen-Vandeweghe.

Dr. Etienne Roussel Klaus Knops Bea Sebrechts

Voorzitter Ondervoorzitter Beheerder



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen hij het $eTgiséh Staatsbiad - 23/09/2011- Annexes du Moniteur belge

02/07/2015
ÿþ MW 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

RECHTBANK van KOOPHANDEL te ANTWERPEN, afdeling HASSELT

I 111111 111,1,1 1 1j1111

I IiI

2 3 JUNI 2015 Griffie

Ondememingsnr : 0424.531.287

Benaming

(voluit) : Multiple Sclerose Liga Vlaanderen

(verkort) : MS-Liga Vlaanderen vzw

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Boemerangstraat 4 , 3900 Overpelt

Onderwerp akte : Ontslagen en benoemingen Algemene Vergadering en Raad van Bestuur volgens verslag Algemene Vergadering 18.12.2014

1. Ontslag en benoeming leden van de Algemene Vergadering:

Volgende Leden nemen ontslag als lid van de Algemene Vergadering:

Hugo Jaspers, Rijkelstraat 22 bus 3, 3511 Kuringen

Marc Jans,Tuitenbergstraat 48, 1750 Lennik

Patric Groenen, Dijk 44, 3930 Hamont-Achel

Volgende personen worden benoemd als lid van de Algemene Vergadering:

Patrick Broeckaert, Stekelbaarsstraat 13, 9860 Moortsele

Peter De Maeyer, Verdussenstraat 41, 2018 Antwerpen

Anneke de Blende, Zijdijk la, 9200 Grembergen

2. Volgende lid wordt benoemd als lid van de Raad van Bestuur:

Peter De Maeyer, Verdussenstraat 41, 2018 Antwerpen

3. Ontslag voorzitter van de Raad van Bestuur;

Nicolaus Knops, Blandenstraat 105, 3053 Haasrode

Zijn mandaat als bestuurder blijft verderlopen.

4. Benoeming als ad interim voorzitster van de Raad van Bestuur:

Maria l'orfs, Boekenberglei 185 bus 2, 2100 Deume

Dhr. Yves Garnier Dhr. Nicolaus Knops

Bestuurder Bestuurder

Mevr. Maria Taris

Voorzitster

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
MULTIPLE SCLEROSE LIGA VLAANDEREN, AFGEKORT …

Adresse
BOEMERANGSTRAAT 4 3900 OVERPELT

Code postal : 3900
Localité : OVERPELT
Commune : OVERPELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande