MX UNLIMITED

Association sans but lucratif


Dénomination : MX UNLIMITED
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 563.608.404

Publication

14/10/2014
ÿþVi

beh.

aal

Ber

staa

2014

Benaming: MX Unlimited s DLAD

Rechtsvorm: Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel Verbindingsweg 12 3770 Riemst

Ondernemingsnr : 0 5 6 3 . 5 0 8 . 4 04

Voorwerp akte: Oprichting

Uit een onderhandse akte, opgesteld op datum van 11 september 2014 houdende de oprichting van een Vereniging zonder Winstoogmerk, blijkt hetgeen volgt:

1. STICHTERS ; 1) De heer Genot Vincent Yves, M., geboren te Rocourt op 28 oktober 1968, wonende Verbindingsweg 12, 3770 Riemst;

2) mejuffrouw Genot Rachel, geboren te Luik op 24 augustus 1996, wonende Verbindingsweg 12, 3770 Riemst;

3) Mevrouw Mon ard Josée Paulette M., geboren te Rocourt op 19 janauri 1971, wonende Verbindingsweg 12; 3770 Riemst;

4) De heer Monard Joseph, geboren te Val-Meer op 17 februari 1946, wonende Grote Street 119, 3770 Riemst.

2. NAAM : MX Unlimited - Vereniging zonder winstoogmerk

3. ZETEL: Verbindingsweg 12, 3770 Riemst gerechtelijk arrondissement Tongeren.

4. LEDENAANTAL: minimum 3, de eerste Ieden zijn de hogervermelde stichters.

5. DOEL : De vennootschap heeft tot doel : Het inrichten van motorcrosswedstrijden; de begeleiding en opleiding van motorcrossers; de promotie van de motorcrosssport. Deze bepaling is louter opsommend en geenszins beperkend, Zij kan alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doel. Zij kan inzonderheid haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit die met haar doel overeenstemt. De vereniging kan handelsdaden stellen, op bijkomstige wijze, en inzoverre de opbrengst van deze daden wordt besteed aan de verwezenlijking van het duel waarvoor de vereniging werd opgericht.

6. EFFECTIVE LEDEN EN TOEGETREDEN LEDEN: Effectieve leden zijn - de ondertekenaars van de oprichtingsakte; - de personen die onmiddellijk na de oprichting aanvaard zullen worden als leden door de' ondertekenaars van de oprichtingsakte; - de personen die op voorstel van ten minste twee effectieve leden, als' effectief lid worden aanvaard bij besluit van de voltallige algemene vergadering genomen met een meerderheid: van twee derde. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden.

Toegetreden leden kunnen enkel aansluiten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Zij hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement

In de verdere tekst dient het woord "lid" of "leden" steeds te worden gelezen als "effectief lid" of "effectieve leden".

7. TOE- EN UITTREDING LEDEN:

Eenieder die wenst lid te worden, moet een aanvraag indienen bij de raad van bestuur. Op de eerstvolgende algemene vergadering wordt dan beslist over de toelating als lid, Tegen deze beslissing, die niet met reden omkleed moet warden, is geen beroep mogelijk. De beslissing wordt schriftelijk ter kennis van het kandidaat-lid gebracht. Diegene die niet werd aangenomen, kan zich slechts één jaar na de datum van de beslissing opnieuw kandidaat stellen.

De leden kunnen op ieder ogenblik uittreden uit de vereniging, mits aangetekend schriftelijk ontslag gericht aan de raad van bestuur en mits een opzegtermijn te respecteren van 2 maanden vanaf datum van verzending van het aangetekend schrijven. De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een vereiste meerderheid van twee derde van de aanwezige en vertegenwocrdigde leden. De raad van bestuur kan de leden die zich aan een zware overtreding van de statuten of van de normen van eer en welvoeglijkheid schuldig hebben germen schorsen tot aan de beslissing van de algemene vergadering. Het lid dat ontslag neemt of wordt uitgesloten, beef-ft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit en kan geen vergoeding eisen voor de geleverde prestaties. Hetzelfde geldt ten aanzien van de rechthebbenden van een overleden lid. Een ontslagnemend of uitgesloten lid, of de rechthebbenden van een overleden !id, kunnen geen, inzage vorderen van de rekeningen van de vereniging noch zegels laten leggen of een boedelbeschrijving vorderen.

8. ALGEMENE VERGADERING : 1) Bevoegdheden : - de wijziging van de statuten; - de benoeming ent afzetting van de bestuurders (ook van de eventuele commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening.

*14187670*

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Neerpotogd ter grItfro der reeleank v. koophando! Anlwerpol. afd. Ydnpete

MONITEL

o? -10rn

JEL(isci_i

R BEL

3s 24 -09- 2014

De griflieGriffie

Voor- Luik 13 Vervolg

,,L:behottelen

aan het

Belgisch

Staatsblad

ingeval een bezoldiging wordt toegekend); - de goedkeuring van de begrotingen en van de rekeningen; - de vrijwillige ontbinding van de vereniging; - de uitsluiting van de leden; - het verlenen van kwijting aan de bestuurders en eventuele commissaris(sen); - het omzetten van de vereniging in een vennootschap met sociaal ' oogmerk.

2) Wijze van bijeenroeping : de algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur bil gewone brief, ondertekend door haar voorzitter in naam van de raad van bestuur, brief die minstens acht dagen voor de vergadering aan ieder lid wordt gestuurd. De agenda wordt bij de oproepingsbrief gevoegd. De vergadering moet door de raad van bestuur worden bijeengeroepen indien één vijfde van de leden het aanvragen. Eveneens moet ieder voorstel dat ondertekend is door één vijfde van de leden op de agenda worden geplaatst.

3). Kennisgeving :de besluiten van de algemene vergadering worden ingescheven in het register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter en een bestuurder. Dit register wordt bewaard in de zetel van de vereniging waar alle leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen. Alle leden of derden, die van een belang doen blijken, kunnen uittreksels vragen die worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en door een bestuurder. ledere wijziging van de statuten moet binnen een maand van haar dagtekening worden bekendgemaakt in de Billagen van het Belgisch Staasbald. Dit geldt ook voor iedere benoeming, ontslag of afzetting van een bestuurder.

9; BESTUUR: De vereniging wordt bestuurd door een raad samengesteld uit minstens drie leden, gekozen onder de leden door de algemene vergadering. Ingeval slechts drie personen lid zijn van de vereniging, worden enkel twee bestuurders aangesteld. De bestuurders zijn benoemd voor onbepaalde duur tenzij andersluidende ' beslissing van de algemene vergadering. De algemene vergadering kan ten allen tijde een einde stellen aan hun mandaat. De algemene vergadering beslist over de eventuele bezoldiging die wordt toegekend aan de bestuurders.

De raad van bestuur kan onder haar leden een voorzitter, een penningmeester, een secretaris en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen. Ingeval de voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door de oudste der aanwezige bestuurders. De raad kan door elke der bestuurders worden bijeengeroepen. De raad kan slechts besluiten indien de meerderheid van de leden aanwezig is. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen, Bil staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter, of van diegene die hem vervangt, de doorslag.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging. Hij kan alle rechtshandelingen stellen en aile daden verrichten die hij nodig acht voor de verwezenlijking van het doel der vereniging, met uitzondering van de handelingen de voorbehouden zijn aan de algemene vergadering of die strijdig zijn met de wet. De raad van bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheden overdragen aan een van zijn leden en zelfs aan derden, De vereniging wordt rechtsgeldig vertegenwoordigd in en buiten rechte door elk lid van de raad van bestuur, afzonderlijk optredend.

10. BOEKJAAR: Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december van ieder jaar.

11. DUUR :" de vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur..

12. ONTBINDING-VEREFFENING De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of het uittreden van een lid, in zover het aantal effectieve leden daardoor niet minder dan drie bedraagt. De vereniging kan: worden ontbonden door een besluit van de algemene vergadering overenkomstig artikel 20 van de Wet van 2 mei 2002. In geval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering van de schulden, worden overgedragen aan: eert vereniging, stichting of instituut die hetzelfde doel als de heden opgerichte vereniging nastreeft. Indien er verschillende dergelijke instellingen zijn, zef de algemene vergadering een keuze maken, of naar haar goedvinden de goederen verdelen onder de instellingen die in aanmerking komen. Indien geen instelling gekend is met een gelijkaardig doel, zal de algemene vergadering de goederen toewijzen aan één of meerdere verenigingen, stichtingen of instituten die een doel nastreven dat in enige mate verwant is met het doel van onderhavige vereniging. De beslissingen hierover dienen te worden genomen met voltallige aanwezigheid en met een meerderheid zoals voor een statutenwijziging.

13. JAARVERGADERING: in de bop van de maand juni.

14. BENOEMINGEN EN BESLISSINGEN :

Onmiddellijk na het ondertekenen van de oprichtingsakte zijn de leden in algemene vergadering

bijeengekomen en hebben zij volgende beslissingen genomen:

- het aantal bestuurders van de vereniging wordt bepaald op drie en in die hoedanigheid worden benoemd

vanaf heden : de heer Genot Vincent, mejuffrouw Genot Rachel, mevrouw Monard Josée, allen voornoemd.

- het eerste boekjaar van de vereniging vangt aan op heden en eindigt op 31 december 2015. De eerste

statutaire algemene vergadering zal dus plaatsvinden in de maand juni 2016.

- de bestuurders worden belast met de neerlegging van huidige oprichtingsakte en de publicatie van het

"

uittreksel ervan in het staatsblad.

- de algemene vergadering beslist geen vergoeding toe te kennen aan de bestuurders.

Na de vorming van de raad van bestuur beslist deze onmiddellijk in raad samen te komen. De raad van:

bestuur neemt volgende beslissingen:

- als voorzitter van de raad van bestuur wordt aangeduid : de heer Genot Vincent, voornoemd, die

' aanvaardt;

als penningmeester: Mejuffrouw Genot Rachel, voornoemd, die aanvaardt;

- als secretaris: mevrouw Monard Josée, voornoemd, die aanvaardt.

















In bijlage: uitgifte van de oprichtingsakte

Genot Vincent Genot Rachel Monard Josée

bestuurder bestuurder bestuurder



Op de laatste blz, van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Coordonnées
MX UNLIMITED

Adresse
VERBINDINGSWEG 12 3770 RIEMST

Code postal : 3770
Localité : RIEMST
Commune : RIEMST
Province : Limbourg
Région : Région flamande