OFFLINE

Association sans but lucratif


Dénomination : OFFLINE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 843.615.829

Publication

21/05/2014
ÿþ Moa Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



I



1 109 9*









Ondernemingsnr : 0843.615.829

Benaming

(voluit) : Offline

(verkort)

RECHTBANK van KOOPHANDEL

te ANTWERPEN

1'2 MEI 2014

' Griffie

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Grotestraat 265 3850 Wijer

(volledig adres)

Onderwerp akte : Vereffening Offline VZW

Beslissingen van de algemene vergadering op 15 november 2013

Het saldo op de bankrekening bedraagt 4E op datum 15 november 2013 op het begin van het jaar heb ik

echter 6¬ gestort om de kosten van de rekening te dekken en niet onder 0 te geraken.

Ais vereffenaar werd Jasper Hansen aangeduid.

De ontbinding is hierbij gesloten.

Jasper Hansen

Vereffenaar

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

24/02/2012
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Rechtbank van koophandel

13 FEB. 2012

te HASSELT

Griffie

fluI uI II11IINI111II111II

*12045276*

bE

B St

uu

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr: e(43 , (9 e ..9

Benaming

(voiuit) : Offline

(verkort)

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Grotestraat 265 3850 Wijer Onderwerp akte : Oprichting

ONTWERPSTATUTEN

De ondergetekenden,

1 Jasper Hansen Grotestraat 265

2 Michiel Pruijsers Groenstraat 25

3 Nout Geens Mulk 155

4 Joerie Vandormael Hasseitsesteenweg 143

3850 Wijer

3930 Hamont

3930 Hamont

3800 Sint-Truiden

allen van Belgische nationaliteit, zijn overeengekomen een vereneging zonder winstgevend doel,

overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 en 2 mei 2002. op te richten en waarvan zij de statuten als volgt

vaststellen:

Vanaf 08/02/2012

TITEL I - BENAMING, ZETEL, DOEL

Artikel 1 - naam en zetel

De vereniging draagt de naam, Offline, voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder

winstoogmerk" of de afkorting "vzw". zij heeft haar zetel Grotestraat 256 3850 Wijer.

Gerechtelijk arrondissement Hasselt.

Boekjaar vanaf 01/01/2012 tot 31/1212012

Artikel 2 - Duur en ontbinding

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde worden ontbonden met eenparigheid van stemmen. De raad van bestuur bepaalt de juiste plaats binnen deze gemeente en zij kan bij eenvoudige beslissing de zetel overplaatsen binnen de gemeente.

Artikel 3 - Doel

De vereniging heeft tot doel de bevordering van de kennis op informaticagebied zowel voor jongeren als volwassenem de vereniging beschikt daarbij over de meest ruime middelen, haar wettelijk toegelaten. zo kan zij o.m., zonder dat deze opsomming limitatief is:

-allerlei activiteiten organiseren omtrent het verwerven van kennis op het gebied van informatica;

-culturele bijeenkomsten met jongeren en ouderen organiseren op het gebied van computerspellen of daaraan gerelateerde activiteiten;

-alle daartoe geschikte en benodigde materialen verwerven, hetzij kosteloos of ten bezwarende titel, huren of hoe dan ook;

-een eigen infrastructuur opbouwen;

-een enen installatie opbouwen;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-datagegevens verwerken, exploiteren;

-alle mogelijke commerciële activiteiten ontplooien ter verwezenlijking van haar doel;

-fondsen inzamelen ter verwezelijking van haar doel

-enz.

TITEL Il - LEDEN

Artikel 4 - Aard

De vereniging bestaat uit werkende en niet-werkende leden. Het aantal werkende leden is onbeperkt met een minimum van 4. Het aantal niet-werkende leden is onbeperkte en heeft geen minimum. Enkel de werkende leden bezitten de volheid van lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering. De lijst van de leden wordt ter griffie van de Burgerlijke rechtbank van Koophandel neergelegd met vermelding van naam, voornaam, woonplaats en nationaliteit. Deze lijst dient tevens als bewijs van lidmaatschap. In geval van wijzigingen aan het ledenbestand, word dit jaarlijks vervolledigd en neergelegd ter griffie. Er wordt uitdrukkelijk overeengekomen dat elk lid bij zijn toetreding aile aanspraken op intellectuele en auteursrechten afstaat aan de vereniging, die hiervan eigenares wordt.

Artikel 5 -Toelating

De Algemene Vergadering beslist over het toetreden van nieuwe leden met gewone meerderheid van de aanwezige stemmen, onthoudingen niet meegerekend. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. De Algemene Vergadering is niet verplicht om een motivatie kenbaar te maken aan het kandidaat-lid over de weigering van toelating.

Artikel 6 - Lidgeld

Elk werkend lid van de vereniging dient het lidgeld ten bedrage van £ 20, twintig euro, te storten op de rekening van de vereniging. Elk niet-werkend lid van de vereniging dient het lidgeld ten bedrage van £10, tien euro, te storten op de rekening van de vereniging. Het bedrag van hetlidgeld wordt bepaald door de Algemene Vergadering op haar jaarlijkse bijeenkomst.

Artikel 7 - Uitreding

Ieder lid van de vereniging dkan vrij ontslag nemen. Dit moet voorafgaandelijk schriftelijk en aangetekend ingediend worden bij de raad van bestuur. De uittreding word effectief op een vergadering van de raad van bestuur of van de algemene vergadering ten einde dit te laten noteren in het verslag. Indien dit ontslag de goede werking van de vereniging of haar structuur in het gedrang zou brengen, dient het ontslagnemend lid zijn activiteiten verder te zetten tot dat in zijn vervanging is voorzien of tot de eerstvolgende algemene vergadering. Het lid dat weigert de bijdrage te betalen volgens de modaliteiten opgelegd door de algemene vergadering, kan door deze zonder verhaal van het lid als ontslagnemend worden beschouwd« elk lid dat drie achtereenvolgende algemene vergaderingen niet bijwoont, zonder schriftelijke verontshuldiging, kan zonder verhaal als ontslagnemend worden beschouwd.

Artikel 8 - Uitsluiting

Elke uitsluiting dan uittreding dient te worden uitgesproken door de algemene vergadering, mits een meerderheid van 2/3 der uitgesproken stemmen en mits punt op de dagorde stond en het lid voorafgaandelijk aangetekend werd uitgenodigd de algemene vergadering bij te wonen.

Artikel 9 - Bijdrage

Uitredende of uitgesloten leden, noch hun rechtsopvolgers, hebben enig deel in het vermoge van de vereniging, noch kunnen zij teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbreng vorderen. Uitredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers blijven gehouden tot de betaling van de eventueel nog verschuldigde bijdragen. Bovenden heeft elk lid dat zijn bijdrage niet heeft betaald, geen recht om aan welke activiteit dan ook van de vereniging deel te nemen. Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van leden worden door de Raad van Bestuur ingeschreven in het register van de leden, dat op de zetel van de vzw wordt gehouden. Elke beslissing hieromtrent wordt binnen acht dagen na de beslissing in het register ingeschreven

TITEL III - RAAD VAN BESTUUR

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOA 2.2

Artikel 14 - Vergadering

De voorzitter of - bij diens afwezigheid - de ondervoorzitter of - bij diens afwezigheid - de bestuurder die het meest aantal jaren in de raad zetelt, zit de vergadering voor. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter, de ondervoorzitter of wanneer er tenminste twee bestuurders om zulks vragen.

Artikel 11 - Aantal en benoeming

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie stemrechtige leden, allen werkend lid van de vereniging.

Artikel 12 - Vertegenwoordiging

Een lid van der aad van bestuur kan zich niet laten vertegnwoordigen door een ander lid van de raad van bestuur, zelfs niet mits voorlegging van een schriftelijke volmacht.

Artikel 13 - Mandaat

Zij worden benoemd door de algemene vergadering. Het mandaat van de leden van de raad van bestuur is vastgesteld op drie jaar. Het mandaat is hernieuwbaar. De ontslagnemende leden van de raad van bestuur zijn herkiesbaar en worden ambtshalve door de voorzitter of zijn vervanger opnieuw voorgedragen of zulks hebben laten noteren in het verslag van de raad van bestuur. De leden van de raad van bestuur oefenen hun mandaat kosteloos uit. zij kunnen eventueel een vergoeding van hun kosten bekomen. Dit moet echter schriftelijk aangevraagd worden bij de algemene vergadering.. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een of meer ondervoorzitters, een secretaris en een penningmeester, De raad van bestuur mag onder haar verantwoordelijkheid een gedeelte van de bevoegdheden delegeren aan een of meerdere bestuurders.

Artikel 14 - Ontslag

Elk lid van de raad van bestuur kan vrij ontslag nemen, mits hij voorafgaandelijk de raad van bestuur hiervan schriftelijk en aangetekend op de hoogte heeft gesteld of zulks heeft laten noteren in het verslag van de vergadering van de raad van bestuur. De raad van bestuur of een lid hiervan kan te allen tijden worden afgezet door de algemene vergadering. Deze afzetting worden schriftelijk worden gemotiveerd. dit ontslag mag echter de goede werking van de vereniging niet in het gedrang brengen. De overblijvende bestuurders nemen verder het bestuur waar tot de algemene vergadering een nieuw lid van bestuur. benoeming, ontslag, aftreden en afzetting van een bestuurder worden binnen de maand overgemaakt ter publicatie in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Artikel 15 - Oproeping

Elk lid individueel uitgenodigd door de secretaris of diens vervanger, minstens acht dagen op voorhand per gewone post. De oproeping bevt ook de agenda van de vergadering. De agenda wordt opgesteld door de Voorzitter, maar ieder lid van de Raad van Bestuur heeft het recht punten op de agenda te laten plaatsten.

Elk voorstel, dat een punt kan worden op de agenda, moet schriftelijk worden meegedeeld aan de voorzitter en dit ten laatste vijftien dagen voor de vergadering, dit voorstel moet door minstens twee leden van de raad van bestuurder worden ondertekend. Geen bewijs van de uitnodiging der bestuurders dient verstrekt, hetzij een bestuurder een aangetekende uitnodiging eist, doch de raad zal niet geldig kunnen vergaderen indien niet minstens de helft der bestuurders aanwezig is.

Artikel 16 - Bevoegdheid

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid voor het bestuur van de vereniging. Hij is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Zonder beperkend te zijn, vallen dus onder de bevoegdheid van de raad van bestuur:

-alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, met inbegrip van de bestuurs-en beschikkingsdaden over al de roerende en onroerende goederen; in geval van verkoop, schenking,ruiling of kortom, elke eventuele vervreemdingsdaad. Omtrent ontroerende goederen, dient hij echter over een bijzondere machtiging te beschikken van de algemene vergadering, tenzij de vervreemding het gevolg is van een onteigening;

-inzake roerende goederen die onroerend zijn geworden door de bestemming of door incorpuratie, evenals over gebouwde onroerende goederen, heeft de raad echter de meest uitgebreide bestuurs- en beschikkengsrechten;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

-ontslag en benoeming van het personeel van de vereniging, met bepaling van hun functies, bezoldigingen, enz.;

-uitvaardigen van alle huishoudelijke regelementen die hij nodig oordeelt welke wel moeten goedgekeurd worden door de algemene vergadering;

-één of meerdere leden van de raad van bestuur belasten met het dagelijks bestuur van de vereniging.

-optreden als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging. De vereniging is te allen tijde gehouden door de beslissingen en handelingen genomen door de raad van bestuur of door de daartoe gemachtigde bestuurders, genomen binnen de hen toegewezen opdracht. De leden van de raad van bestuur nemen geen persoonlijke verplichtingen op zich ten aanzien van de verbintenissen van de vereniging. Zij zijn enkel verantwoordelijk voot de uitoefening van hun mandaat.

Artikel 17 - Stemming

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid der stemmen en bij staking der stemmen beslist de stem van de voorzitter of diens plaatsvervanger. Aanwezige bestuurders die niet wensen te stemmen of die blanco stemmen, zullen beschouwd worden als hebbende negatief gestemd. Een bestuurder die een persoonlijk belang heeft bij een beslissing. dient zch te onthouden, zonder dat hiermee bij de stemming wordt rekening gehouden. Bestuurders die driemaal naar elkaar zonder ernstige reden afwezig waren op de vergadering van de raad van bestuur, zullen voor een vlgende vergadering per aangetekend schrijven warden opgeroepen. Blijven zij afwezig zonder emstige reden, dan kan de raad van bestuur bij gewone meerderheid het ontslag als van ambtswege bechouwen. De raad van bestuur kan in dat geval één of meer leden verzoeken de vrijgekomen plaats of plaatsen in te nemen tot het einde van de ambtsperiode van de te vervangen bestuurder; hetzelfde geldt bij vrijwillig ontslag of overlijden.

Artikel 18 - Bekendmakingen der beslissingen:

Al de beslissingen en verbintenissen van of voor de raad van bestuur genomen, worden geldig aan derden betekend door de handtekeningen van hun voorzitter en de secretaris samen of van de voorzitter en de penningsmeester samen of van drie bestuurders samen, zonder dat zij van enige bijzondere machtiging moeten doen blijken.

Artikel 19 - Verslag

Van elke vergadering wordt een aanwezigheidslijst opgesteld, evenals een verslag vermeldende de getroffen beslissingen. Het verslag wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris of twee bestuurders. De verslagen worden bewaard door de secretaris op het secretariaat en al de bestuurders kunnen op het secretariaat inzage vragen van de verzameling der verslagen, Op het verzoek van een bestuurder lebert de secretaris gratis een kopij af van elk verslag. Deze kopij wordt ondertekend door de secretaris. Derden, die van enig belang doen lbijken, kunnen om een afschrift van de notulen vragen op het secretariaat. Dit afschrift bevat enkel de beslissing die op hen betrekking heeft. De raadvergadert minstens eenmaal per jaar.

TITEL IV - ALGMENE VERGADERING

Artikel 20 - Vergadering

Ieder jaar wordt een algemene vergadering, genaamd 'gewone' of 'statutair algemene vergadering' gehouden op initiatief avn de raad van bestuur. Een buitengwone algemene vergadering kan door de raad van bestuur op eigen initiatief of op verzoek van ten minste 1/5 der stemgerechtigde leden worden bijeengeroepen. Hiervoor moet echter een gegronde reden zijn die schriftelijk wordt voorgelegd aan de voorzitter. Al de stemgerechtigde leden zullen schriftelijk, maar niet aangetekend, uitgenodigd worden.

Artikel 21 - Samenstelling

De algemene vergadering bestaat enkel uit de werkende leden en zij alleen hebben stemrecht. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de ondervoorzitter bij afwezigheid van de voorzitter. Indien geen van beiden aanwezig is wordt de vergadering voorgezeten door de oudste gemandateerde lid van bestuur. De secretaris van de raad van bestuur of diens plaatsvervanger fungeert als secretaris der algemene vergadering. De voorzitter van de algemene vergadering kan twee of meer stemopnemers aanduiden.

}

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 22 - vertegenwoordiging

Een afwezig lid kan zich, mits het verlenen van een schriftelijke volmacht, door een ander lid laten vertegenwoordigen. Elk lid kan hoogstens één niet-aanwezig lid vertegenwoordigen.

Artikel 23 - Oproeping

De oproepingsbrief vermeldt de plaats, dag en uur van de vergadering en bevat de agenda die wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur. De oproepingsbrief wordt minstens acht dagen vooraf verstuurd. Elk voorstel, dat ondertekend is door minstens twee leden en dat minstens veertien dagen vooraf aan de voorzitter is overhandigd, moet op de agenda worden geplaatst. In de algemene Vergadering mogen beslissingen worden genomen in verbank met punten welke niet op de agenda voorkomen, mits de eenparige instemming van de aanwezige leden. Hierop vormen echter een uitzondering. De beslissingen die betrekking hebben op een aangelegheid, Zoals vermeld in artikel 17 avn deze statuten. De Algemen Vergadering wordt gehouden in de maand januari.

Artikel 24 - Bevoegdheid

De Algemene Vergadering is bevoegd door de wijziging van de statuten, benoeming en afzetting van bestuurders, benoeming en afzetting van commissarissen (en het bepalen van hun bezoldiging ingeval belzoldiging wordt toegekend), het goedkeuren van de rekeningen en van de begroting, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk, het opstellen van een reglement van inwendige orde, de uitsluiting van een lid, de ontbinding van de vereniging. De wijziging van de statuten gebeurt conform de bepalingen van de wet van 27 juni 2921 en 2 mei 2002. De algemene vergadering kan één of meer leden belasten met het nazicht der rekeningen en boekhoudkunsten van de vereniging.

Artikel 25 - Stemming

Een stemming geschiedt geheim telkens twee of meer leden hierom verzoeken. De beslissingen worden getroffen bij gewone meerderheid der stemmen, waarbij de blanco of ongeldige stemmen niet zullen meegeteld worden. bij staking der stemmen wordt de stem van de diesntdoende voorzitter doorslaggevend. Betreft de stemming evenwel het ontslaan, na het verloop van de minimum periode van een bestuurder als lid van de raad van bestuur, dan dient een meerderheid van 3/4 der geldige stemmen bereikt te worden. Handelt het voorstel over een wijziging der statuten of over de ontbinding der vereniging, dan dienen de uitnodigingsbrieven dit uitdrukkelijk te vermelden. Bovendien ka tot geen wijziging der statuten of tot ontbinding worden besloten, tenzij 2/3 der stemgerechtigde leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en mits een meerderheid bij stemming van 213 der geldige stemmen. Zijn op de eerste vergadering net 2/3 der stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen warden en deze kan beslissen welke ook het getal der aanwezige of vertegenwoordigde leden zijn.

Artikel 26 - Verslag

De beslissingen va nde algemene vergadering worden opgenomen in notulen, ondertekend door de diesntdoende voorzitter en de dienstdoende secretaris samen of door drie leden van de vergadering samen. Zij worden bewaard door de secretaris, die een kopij ervan op eenvoudig verzoek van een lid aan deze dient te bezorgen. Derden, die van enig belang doen blijken, kunnen om een afschrift van de notulen vragen op het secretariaat. Dit afschrift bevat enkel de beslissing die op hen betrekking heeft. Bekendgemaakt in het Beglisch Staatsblad. De leden zijn echter te allen tijde gebonden door de beslissingen van de algemene vergadering, dit zonder specifieke publicaie of bekendmaking, zelfs indien zij niet op de vergadering waren.

TITEL V - BEGROTING EN REKENINGEN

Artikel 27 - Begroting

De raad van bestuur of de door de raad aangestelde penningmeester stelt na afloop van ieder boekjaar de jaarrekening op en onderwerpt deze aan de goedkeuring van de algemene vergadering, samen met een beknopte begroting voor het volgend boekjaar, De rekeningen kunnen worden gecontroleerd door een derde aangesteld door de raad van bestuur. Er wordt overeengekomen dat het werkingsjaar, evenals het boekhoudkundig jaar, de periode beslaat van 1 januari tot 31 december, met dien verstande dat thans voor het eerste jaar de periode loopt vanaf ondertekening van deze akte tot 31 december van hetzelfde jaar.

4 4

Luik B - Vervolg

TITEL VI - WIJZIGING DER STATUTEN / ONTBINDING

Artikel 28 - Wijziging der statuten

Statutaire bepalingen kunne enkel gewijzigd worden overeenkomstig en de vereffening verlopen volgens de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 en 2 mei 2002. In geval van vrijwillige ontbinding, benoemt de Algemene Vergadering of bij gebreke daaraan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden. Bij vereffening, worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een soortgelijke vereniging, aangeduid door de Algemene Vergadering. De vereniging kan nooit gehouden zijn tot méér dan het totaal van haar netto-actief.

TITEL Vil - SLOTBEPALINGEN

Artikel 30 - Statuten

Voor alles wat niet in deze statuten is geregeld, wordt verwezen naar de bepalingen van de wet van 27juni 1921 en 2 mei 2002. Een huishoudelijk reglement vult de statuten aan en geeft een nadere omschrijving van de beschikkingen die erin vervat zijn. Het Huishoudelijke Reglement wordt opgesteld door de Raad van Bestuur en bekrachtigd door de Algemene Vergadering.

Artikel 31 - Eerste Benoeming raad van bestuur.

Worden voor de eerste maal as bestuurders benoemd, de volgende personen, die aanvaarden:

- Jasper Hansen Grotestraat 265 3850 Wijer

- Joerie Vandormael Hasseltsesteenweg 143 3800 Sint-Truiden

- Nous Geens Mulk 155 3930 Hamont

Functie verdeling:

- Jasper Hansen Voorzitter

- Joerie Vandormael Ondervoorzitter

- Nout Geens Penningmeester

Getekend:

J. Hansen,

de oprichters

M. Pruijsers N. Geers J. Vandol



M0D 2.2

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening

Coordonnées
OFFLINE

Adresse
GROTESTRAAT 265 3850 WIJER

Code postal : 3850
Localité : Wijer
Commune : NIEUWERKERKEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande