OPLEIDINGSCENTRUM DE WROETER

Association sans but lucratif


Dénomination : OPLEIDINGSCENTRUM DE WROETER
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 466.806.956

Publication

27/09/2013
ÿþ ~~,..~" " ~~^" " MOD 2,2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie





i

Vo beha aan Belg Staat

*1314 815*

Neergelegd ter griffie der

rechtbank v , koophandel te ]TONGEREN

18 -09- 2013

De Hoofdgriffier, Griffie

BijlagenïiifhefBéïgisci Staatsblad - 27/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 466.806.956

Benaming

(voluit) : Opleidingscentrum de Wroeter

(verkort) :

Rechtsvorm ; VZW

Zetel : St-Rochusstraat 8 3720 Kortessen

Onderwerp akte : Wijziging artikels statuten, Raad van Bestuur en Dagelijks Bestuur.

De Algemene Vergadering van 16 mei 2013, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in zitting besloten de volgende wijziging van artikels van de statuten en samenstelling van de raad van bestuur en dagelijks bestuur door te voeren:

AANPASSING STATUTEN

De algemene vergadering van 16 mei 2013 , geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten in de statuten de artikels: 21,35 te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst.

TITEL I: NAAM - ZETEL - DOEL  DUUR

ARTIKEL 1

De vereniging draagt de naam: Opleidingscentrum de Wroeter VZW

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Sint-Rochusstraat 8, 3720 Kortessem en ressorteert onder het

gerechtelijk arrondissement Tongeren.

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht

neemt zoals vereist voor een statuutwijziging en beschreven in deze statuten,

Een uitbatingzetel is gevestigd te Hasselt, Siegerveldstraat 36,

ARTIKEL 3

De pluralistische vereniging heeft tot doel: het organiseren van sociale tewerkstelling (in de vorm van een sociale werkplaats en arbeidszorg in sectoren zoals biologische groenten- en ïruitteelt, bouw, plattelandstoerisme,groenonderhoud en andere, De doelgroep bestaat uit sociaal kansarmen en langdurig werklozen.

Zij mag eveneens aile activiteiten ondernemen die dit doel, rechtstreeks of onrechtstreeks, kunnen bevorderen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven is bepaald, onder meer aile eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, kortom, alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van het maatschappelijk doel, kan de vereniging zelfs daden van koophandel, doch slechts op bijkomstige wijze, stellen.

ARTIKEL 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.

TITEL II:LEDEN

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme tèn aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

ARTIKEL 5

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste vijftien bedragen. De oprichters zijn de eerste effectieve leden. De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden, Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden.

De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 6

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur. Met de term 'lid' in deze statuten.wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

ARTIKEL 7

De raad van bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd ais toegetreden leden. Hun rechten en plichten zijn vermeld in het huishoudelijk reglement.

e

ARTIKEL 8

De maximum ledenbijdrage bedraagt 248 EUR.

e

ARTIKEL 9

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

ARTIKEL 10

NUittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen daarom ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane

inbrengsten vorderen.

N

" ~ TITEL III: DE RAAD VAN BESTUUR

et

ARTIKEL 11

et

et

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit tenminste tien en ten hoogste

vijftien permanent stemgerechtigden.

Dit aantal wordt verder opgesplitst in

6 interne (personeelsleden) en 9 externe (niet personeelsleden). Bij het niet bereiken van dit aantal wordt de

40160 stemverhouding gerespecteerd.

De interne samenstelling bestaat uit:

coördinator 1

-afdelingshoofden 3

-personeelsverantwoordelijke 1

-verantwoordelijke sociale dienst 1

et

ARTIKEL 12: Duur van het mandaat van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd voor een periode van twee jaar, doch zijn opnieuw herkiesbaar. Tussentijds benoemde bestuurders zijn slechts verkozen voor de rest van de duur van het mandaat.

ARTIKEL 13: Wijze van benoeming en bezoldiging van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,Q

het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 14: Ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval), door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald.

In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel)bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 15: Bevoegdheden van de bestuurders.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en bulten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden,,met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

Personeelsleden die geen bestuurder zijn, kunnen niet langer onaangekondigd aanwezig zijn. Ze kunnen wel een agendapunt voorstellen bij de algemene coördinator en de voorzitter. Zij bepalen of het punt op de agenda komt. Het personeelslid in kwestie komt het punt bij het begin van de vergadering uiteenzetten en verlaat de vergadering na behandeling eivan.

De RVB evalueert de coördinator, volgens de methodiek uitgewerkt in het ABC.

Wanneer een bestuurder drie maal onwettig afwezig is op de vergadering van de raad van bestuur, wordt hij van rechtswege als ontslagnemend beschouwd.

ARTIKEL 15

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien dit belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de coördinator.

De agenda van de raad van bestuur wordt opgesteld door de voorzitter en de coördinatie. Punten kunnen op de agenda verschijnen nadat één derde van het personeel en/of één derde van de externen dit nodig vinden.

De coördinatie is verantwoordelijk voor het toesturen van de uitnodigingen en verslagen van de bestuursraadleden.

ARTIKEL 17

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en een bestuurder en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden

MaD2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en een bestuurder. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

ARTIKEL 18

De raad van bestuur vaardigt aile huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

De raad van bestuur kan, indien hij dit nodig oordeelt, een.afgevaardigd -bestuurder of directeur benoemen die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover de post, de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken overdragen aan één van de bestuurders of aan een andere persoon, die al dan niet lid is van de vereniging .

De raad kiest een voorzitter ander zijn leden. De rol van voorzitter mag niet vervuld worden door één van de' personeelsleden. De voorzitter is tevens de voorzitter van de algemene vergadering. Hij wordt gekozen voor een termijn van 2 jaar. Het mandaat is herkiesbaar.

ARTIKEL 19 . ~.

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

ARTIKEL 20: externe vertegenwoordiging van de vereniging.

De vereniging wordt ten overstaan van derden, voor het gerecht en in de akten, met inbegrip van deze voor dewelke de tussenkomst van een openbare ambtenaar of een notaris vereist is, geldig vertegenwoordigd door drie bestuurders samen optredend.

ARTIKEL 21

De RVB benoemt en ontslaat het dagelijks bestuur. Dit gebeurt door benoeming of ontslag van het

personeelslid in één van de functies voorzien in het dagelijks bestuur.

Het dagelijks bestuur is samengesteld door de personeelsleden die volgende functies opnemen:

1 co5rdinator

1 afdelingshoofd volle grond en serre

1 afdelingshoofd groen en.fruit

1 afdelingshoofd verkoop

1 verantwoordelijke personeelsdienst

1 verantwoordelijke sociale dienst

1 verantwoordelijke financiële - en administratieve dienst

Het takenpakket van het dagelijks bestuur bestaat uit:

-uitvoeren van het beleid vanuit de visie en de missie.

-Beslissingen nemen in de dagelijkse werking.

-Beslissingen nemen in afdelingsoverschrijdende materie,

-Financieel beleid opnemen en opvolgen

-Externe contacten opbouwen en onderhouden

-Winterwerken zoeken, opvolgen en evalueren.

-Opvolgen van de meldpunten die teruggekoppeld worden vanuit de afdelingen naar het dagelijks bestuur.

-Voorbereiden van de beheerraad,

-Uitvoeren van de beslissingen van de beheerraad.

-Op vlak van HRM o.a.:

- sturing geven in de werving en selectie van bedienden

- mee opmaken en aanpassen van functieprofielen.

De leden van het dagelijks bestuur zijn bevoegd de genomen beslissingen van het dagelijks bestuur, die

vermeld staan in het verslag, uitte voeren. Dit verslag wordt doorgestuurd naar de beheerraad.

Een samenvatting van het verslag komt ais mededeling op de afdelingsvergaderingen.

De akte betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de leden van het dagelijks bestuur moeten

neergelegd worden op de'griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de

neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

MOD 2.2

TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 22

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter

van de raad van bestuur, of door de coördinator. Deze (de voorzitter) wordt gekozen uit de externe leden

van de algemene vergadering , en dit voor een termijn van twee jaar. Het mandaat is herkiesbaar.

De algemene vergadering bestaat uit personeelsleden -begeleiders die lid geworden zijn van de VZW en

extemen (niet-personeelsleden),

De álgemene vergadering is een open vergadering voor een formeel infomoment. Al de personeelsleden

zijn welkom maar wel op voorhand inschrijven. Ze hebben spreekrecht, stemrecht is voorbehouden aan de

effectieve reden

De AV bestaat uit 25 effectieve leden, ni. 10 interne (personeelsleden) en 15 externe (niet-personeelsleden)

leden. Bij het niet bereiken van dit aantal wordt in ieder geval de 40/60 stemverhouding gerespecteerd.

De 10 personeelsleden in de AV zijn: de 6 leden van het dagelijks bestuur, zijnde :

-coördinator 1

-afdelingshoofden 3 -

-personeelsverantwoordelijke 1

-verantwoordelijke sociale dienst 1

aangevuld met 4 personeelsleden

-vanuit iedere afdeling komt er een afgevaardigde persoon 3

~

o -verantwoordelijke boekhouding 1

ledere werknemer afgevaardigd vanuit de afdeling krijgt een mandaat van 2 jaar.

e

De externe effectieve leden bestaan uit de externe bestuurders aangevuld met externe effectieve leden

vermeld in het ledenregister.

°-~ Een lid kan zich echter dooreen ander lid op de algémene vergadering laten vertegenwoordigen. Een !id

kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt slechts over één stem op de algemene vergadering.

.ARTIKEL 23

d De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

- het wijzigen van de statuten,

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

N- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

N - de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

- de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

et - de benoeming en de uitsluiting van een lid van de vereniging,

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

- goedkeuring jaarverslag van de afdelingen (april)

et

- goedkeuring jaarplan van de afdelingen (december)

- alle gevallen waarin deze statuten,het vereisen.

(DL ARTIKEL 24

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter

telkens als het doel van de vereniging dat vereist

" ~ Zij vergadert minstens tweemaal per jaar. De eerste maal voor 1 mei en de tweede maal in het laatste

kwartaal.

Tenminste eenmaal per jaar komt de algemene vergadering bijeen om de rekeningen var! het afgelopen jaar

et en de begrotingen van het volgend jaar goed te keuren,

a1 ARTIKEL 25

De raad van bestuur is bovendieneverplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin" de te, behandelen agendapunten zijn vermeld, In.dit geval is de Raad van Bestuur verptipht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde

" agendapunten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

ARTIKEL 26

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter, of twee bestuurders. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per aangetekende brief tenminste acht werkdagen voor de vergadering.

ARTIKEL 27

De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door 1/20 van de leden ondertekend zijn en tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn.

Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden

ARTIKEL 28

In gewone gevallen zijn de beslissingen rechtsgeldig indien de helft van de aanwezige en vertegenwoordigde leden akkoord gaat.

ARTIKEL 29: statutenwijziging

Tot wijziging van de statuten kan siechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is, Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 213 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5 van de stemmen worden besloten.

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledig gecoördineerde statuten na deze wijziging neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 30

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor, het wijzigen van het doel der vereniging vereist.

ARTIKEL 31

Een meerderheid van 2/3 der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

ARTIKEL 32

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en een bestuurder en opgenomen worden in een bijzonder register. bit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering,

TITEL V; REKENINGEN EN BEGROTINGEN

ARTIKEL 33

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd die gehouden wordt binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

TITEL VI: ONTBINDING EN VEREFFENING

e i

Mon 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 34

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 213 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden, Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeldt worden.

Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering wordt bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal anwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden. De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een belangenloze doelstelling .

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 35

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

De Algemene Vergadering heeft het ontslag aanvaard van het volgende lid:

Baerten Hilde, Gulmerstraat 105, 3721 Kortessem geboren op 25/09/1966 te Tongeren.

Poelmans Ilse, Heiligenbornstraat 22 3850 Nieuwerkerken, geboren op 02/06/1976 te Hasselt

De Algemene Vergadering heeft tot bestuurders benoemd:

Mommeyer Wim, Rozenbosstraat 4 3850 Nieuwerkerken, geboren op 06/05/1976 te Kortessem

AsAsnong Kris, Anne Frankplein 13/9 3500 Hasselt, geboren op 29/05/1973 te Hasselt

Jolling Jacques, Halmaal-Dorp 126 3800 Sint Truiden, geboren op 09/01/1949 te Hasselt

Machiels Toon, Bredeweg 55 3723 Guigoven, geboren op 26/09/1951 te Hasselt

Van Damme Danny, Bissemstraat 6 3724 Vliermaal, geboren op 15/06/1951 te Mere

Thijs Ivo, Demerstraat 53 3770 Riemst, geboren op 07/03/1948 te Membruggen

De raad van bestuur is dan als volgt samengesteld:

Eussen Hubert, Molenstraat 1 3870 Heers, geboren op 03/11/1964 te Ransdaal

Evens Eddy, Loostraat 63C 3720 Kortessem, geboren op 25/12/1966 te Bree

Lathouwers Ludo, Bosbergstraat 15 3320 Hoegaarden, geboren op 20/09/1960 te Hasselt

Norcini Vincenzo, Voorstraat 64 3500 Hasselt, geboren op 21/03/1954 te Beverlo

Santermans Jos, Broekstraat 59 3500 Hasselt, geboren op 05/06/1957 te Hasselt

Schouterden Marcel, Kriekelstraat 9 3520 Zonhoven, geboren op 22/07/1950 te Hasselt

Vanspauwen lise, St-Truidersteenweg 6 bus 4 3500 Hasselt, geboren op 02/06/1976 te Hasselt

Vangronsveld Annemie, Hasseltsedreef 105 3512 Hasselt, geboren op 02106/1954 te Rocoue.

Vissers Firmin, Plantenstraat 93 3500 Hasselt, geboren op 08/05/1947 te Wellen

Mommeyer Wim, Rozenbosstraat 4.3850 Nieuwerkerken, geboren op 06/05/1976 te Kortessem

Asnong Kris, Anne Frankplein 13/9 3500 Hasselt, geboren op 29/05/1973 te Hasselt

Jolling Jacques, Halmaal-Dorp 126 3800 Sint Truiden, geboren op 09/01/1949 te Hasselt '

Machiels Toon, Bredeweg 55 3723 Guigoven, geboren op 26/09/1951 te Hasselt

Van Damme Danny, Bissemstraat 6 3724 Vliermaal, geboren op 15/06/1951 te Mere

Thijs Ivo, Demerstraat 53 3770 Riemst, geboren op 07/03/1948 te Membruggen

De Algemene Vergadering heeft tot leden van het dagelijks bestuur benoemd:

Eussen Hubert, Molenstraat 1 3870 Heers, geboren op 03/11/1964 te Ransdaal

Evens Eddy, Loostraat 63C 3720 Kortessem, geboren op 25/12/1966 te Bree

Lathouwers Ludo Lathouwers, Bosbergstraat 15 3320 Hoegaarden, geboren op 20/09/1960 te Hasselt

Santermans Jos, Broekstraat 59 3500 Hasselt, geboren op 05/06/1957 te Hasselt

Vanspauwen Ilse, St Truidersteenweg 6 bus 4 3500 Hasselt, geboren op 02/06/1976 te Hasselt

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

25/07/2011
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : St-Rochusstraat 8 3720 Kortessem

Onderwerp akte : Wijziging artikels statuten, Raad van Bestuur en dagelijks bestuur.

De Algemene Vergadering van 10 mei 2011, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in zitting besloten de volgende wijziging van artikels van de statuten en samenstelling van de raad van bestuur en dagelijks bestuur door te voeren:

AANPASSING STATUTEN

De algemene vergadering van 10/0512011 , geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten in de statuten de artikels: 5,11,15,18,20,21,22,23,28 te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst.

TITEL I: NAAM - ZETEL - DOEL  DUUR

ARTIKEL 1

De vereniging draagt de naam: Opleidingscentrum de Wroeter VZW

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Sint-Rochusstraat 8, 3720 Kortessem en ressorteert onder het

gerechtelijk arrondissement Tongeren.

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht

neemt zoals vereist voor een statuutwijziging en beschreven in deze statuten.

Een uitbatingzetel is gevestigd te Hasselt, Siegenreldstraat 36.

ARTIKEL 3

De pluralistische vereniging heeft tot doel het organiseren van opleidingen in sectoren zoals biologische groenten- en fruitteelt, bouw, plattelandstoerisme, groenonderhoud en andere. De doelgroep bestaat uit sociaal kansarmen en langdurig werklozen.

Vzw Opleidingscentrum stelt zich tot doel competentieontwikkeling, trajectbegeleiding en arbeidsbemiddeling kosteloos aan te bieden aan laaggeschoolde langdurig werklozen.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel, rechtstreeks of onrechtstreeks, kunnen bevorderen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven is bepaald, onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, kortom, alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van het maatschappelijk doel, kan de vereniging zelfs daden van koophandel, doch slechts op bijkomstige wijze, stellen.

ARTIKEL 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.

Op de laalste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

e.4-,t,

-c.USC~~ir.r---- 1

~s~~-r~_.S~ i: ~

f. 5 ''; ?'

Neergelegd ter griffie der 'rechtbank v. koophandel te TONGEREN

Ondernemingsnr " 466.806.956

Benaming

(voluit;) : Opleidingscentrum de Wroeter

V: behr aar Bel!

Stam

" 1111401"

2OU

De Hoofdgriffier,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITEL II:LEDEN

ARTIKEL 5

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste vijftien bedragen. De oprichters zijn de eerste effectieve leden. De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden.

De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 6

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur. Met de term 'lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

ARTIKEL 7

De raad van bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als toegetreden leden. Hun rechten en plichten zijn vermeld in het huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 8

De maximum ledenbijdrage bedraagt 248 EUR.

ARTIKEL 9

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

ARTIKEL 10

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen daarom ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

TITEL III: DE RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 11

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit tenminste tien en ten hoogste

vijftien permanent stemgerechtigden.

Dit aantal wordt verder opgesplitst in :

6 interne (personeelsleden) en 9 externe (niet personeelsleden). Bij het niet bereiken van dit aantal wordt de

40/60 stemverhouding gerespecteerd.

De interne samenstelling bestaat uit:

coordinator 1

-afdelingshoofden 3

-personeelsverantwoordelijke 1

-verantwoordelijke sociale dienst 1

ARTIKEL 12: Duur van het mandaat van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd voor een periode van twee jaar, doch zijn opnieuw herkiesbaar. Tussentijds benoemde bestuurders zijn slechts verkozen voor de rest van de duur van het mandaat.

ARTIKEL 13: Wijze van benoeming en bezoldiging van de bestuurders

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 14: Ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval), door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald.

In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel)bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 15: Bevoegdheden van de bestuurders.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

Personeelsleden die geen bestuurder zijn, kunnen niet langer onaangekondigd aanwezig zijn. Ze kunnen wel een agendapunt voorstellen bij de algemene coördinator en de voorzitter. Zij bepalen of het punt op de agenda komt. Het personeelslid in kwestie komt het punt bij het begin van de vergadering uiteenzetten en verlaat de vergadering na behandeling ervan.

De RVB evalueert de coördinator, volgens de methodiek uitgewerkt in het ABC.

Wanneer een bestuurder drie maal onwettig afwezig is op de vergadering van de raad van bestuur, wordt hij van rechtswege als ontslagnemend beschouwd.

ARTIKEL 16

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien dit belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de coördinator.

De agenda van de raad van bestuur wordt opgesteld door de voorzitter en de coördinatie. Punten kunnen op de agenda verschijnen nadat één derde van het personeel en/of één derde van de externen dit nodig vinden.

De coordinatie is verantwoordelijk voor het toesturen van de uitnodigingen en verslagen van de bestuursraadleden.

ARTIKEL 17

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en een

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

bestuurder en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en een bestuurder. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig

ondertekenen.

ARTIKEL 18

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

De raad van bestuur kan, indien hij dit nodig oordeelt, een afgevaardigd -bestuurder of directeur benoemen die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover bpost. de openbare en private bankinstellingen en aile andere instellingen.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken overdragen aan één van de bestuurders of aan een andere persoon, die al dan niet lid is van de vereniging

De raad kiest een voorzitter onder zijn leden. De rol van voorzitter mag niet vervuld worden door één van de personeelsleden. De voorzitter is tevens de voorzitter van de algemene vergadering. Hij wordt gekozen voor een termijn van 2 jaar. Het mandaat is herkiesbaar.

ARTIKEL 19

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

ARTIKEL 20: externe vertegenwoordiging van de vereniging.

De vereniging wordt ten overstaan van derden, voor het gerecht en in de akten, met inbegrip van deze voor dewelke de tussenkomst van een openbare ambtenaar of een notaris vereist is, geldig vertegenwoordigd door drie bestuurders samen optredend.

ARTIKEL 21

De RVB benoemt en ontslaat het dagelijks bestuur. Dit gebeurt door benoeming of ontslag van het

personeelslid in één van de functies voorzien in het dagelijks bestuur.

Het dagelijks bestuur is samengesteld door de personeelsleden die volgende functies opnemen:

1 coördinator

1 afdelingshoofd volle grond en serre

1 afdelingshoofd groen en fruit

1 afdelingshoofd verkoop

1 verantwoordelijke personeelsdienst

1 verantwoordelijke sociale dienst

1 verantwoordelijke technische dienst, preventie en werkplanning

Het takenpakket van het dagelijks bestuur bestaat uit:

-uitvoeren van het beleid vanuit de visie en de missie.

-Beslissingen nemen in de dagelijkse werking.

-Beslissingen nemen in afdeling soverschrijdende materie.

-Financieel beleid opnemen en opvolgen

-Externe contacten opbouwen en onderhouden

-Winterwerken zoeken, opvolgen en evalueren.

-Opvolgen van de meldpunten die teruggekoppeld worden vanuit de afdelingen naar het dagelijks bestuur.

-Voorbereiden van de beheerraad.

-Uitvoeren van de beslissingen van de beheerraad.

-Op vlak van HRM o.a.:

- sturing geven in de werving en selectie van bedienden

- mee opmaken en aanpassen van functieprofielen.

De leden van het dagelijks bestuur zijn bevoegd de genomen beslissingen van het dagelijks bestuur, die

vernield staan in het verslag, uit te voeren. Dit verslag wordt doorgestuurd naar de beheerraad.

Een samenvatting van het verslag komt als mededeling op de afdelingsvergaderingen.

De akte betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de leden van het dagelijks bestuur moeten

neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de

neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL, 22

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of door de coördinator. Deze (de voorzitter) wordt gekozen uit de externe leden van de algemene vergadering , en dit voor een termijn van twee jaar. Het mandaat is herkiesbaar.

De algemene vergadering bestaat uit personeelsleden -begeleiders die lid geworden zijn van de VZW en externen (niet-personeelsleden).

De algemene vergadering is een open vergadering voor een formeel infomoment. Al de personeelsleden zijn welkom maar wel op voorhand inschrijven. Ze hebben spreekrecht, stemrecht is voorbehouden aan de effectieve leden .

De AV bestaat uit 25 effectieve leden, nl. 10 interne (personeelsleden) en 15 externe (niet-personeelsleden)

leden. Bij het niet bereiken van dit aantal wordt in ieder geval de 40/60 stemverhouding gerespecteerd.

De 10 personeelsleden in de AV zijn: de 6 leden van het dagelijks bestuur, zijnde

-coördinator 1

-afdelingshoofden 3

-personeelsverantwoordelijke 1

-verantwoordelijke sociale dienst 1

aangevuld met 4 personeelsleden

-vanuit iedere afdeling komt er een afgevaardigde persoon 3

-verantwoordelijke boekhouding 1

Iedere werknemer afgevaardigd vanuit de afdeling krijgt een mandaat van 2 jaar.

De externe effectieve leden bestaan uit de externe bestuurders aangevuld met externe effectieve leden

vermeld in het ledenregister.

Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt slechts over één stem op de algemene vergadering.

ARTIKEL 23

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

- het wijzigen van de statuten,

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

- de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

- de benoeming en de uitsluiting van een lid van de vereniging,

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

- goedkeuring jaarverslag van de afdelingen (april)

- goedkeuring jaarplan van de afdelingen (december)

- alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

ARTIKEL 24

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van de vereniging dat vereist.

Zij vergadert minstens tweemaal per jaar. De eerste maal voor 1 mei en de tweede maal in het laatste kwartaal.

Tenminste eenmaal per jaar komt de algemene vergadering bijeen om de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar goed te keuren.

ARTIKEL 25

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 115 van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de Raad van Bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

agendapunten.

ARTIKEL 26

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter, of twee bestuurders. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per aangetekende brief tenminste acht werkdagen voor de vergadering.

ARTIKEL 27

De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vernield. Dit onderwerp moet uiteraard door 1/20 van de leden ondertekend zijn en tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn.

Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden

ARTIKEL 28

In gewone gevallen zijn de beslissingen rechtsgeldig indien de helft van de aanwezige en vertegenwoordigde leden akkoord gaat.

ARTIKEL 29: statutenwijziging

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 213 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 213 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5 van de stemmen worden besloten.

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledig gecoördineerde statuten na deze wijziging neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 30

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van het doel der vereniging vereist.

ARTIKEL 31

Een meerderheid van 2/3 der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

ARTIKEL 32

Van elke vergadering worden notulen gemaakt. die ondertekend worden door de voorzitter en een bestuurder en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

TITEL V: REKENINGEN EN BEGROTINGEN

ARTIKEL 33

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd die gehouden wordt binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOO 2.2

TITEL VI: ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 34

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeldt worden.

Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering wordt bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal anwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden. De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een belangenloze doelstelling

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 35

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

De Algemene Vergadering heeft het ontslag aanvaard van het volgende lid:

Luys Frans, Kuringersteenweg 294, 3500 Hasselt geboren op 01/06/1946 te Bocholt.

De Algemene Vergadering heeft tot bestuurders benoemd:

Schouterden Marcel, Kriekelstraat 9 3520 Zonhoven, geboren op 22/07/1950 te Hasselt. Vangronsveld Anne-marie, Hasseltsedreef 105 3512 Hasselt, geboren op 02/06/1954 te Rocourt. Baerten Hilde, Gulmerstraat 105 3721 Kortessen, geboren op 25/09/1966 te Tongeren.

De raad van bestuur is dan als volgt samengesteld:

Baerten Hilde, Gulmerstraat 105 3721 Kortessem, geboren op 25109/1966.

Eussen Hubert, Molenstraat 1 3870 Heers, geboren op 03/11/1964 te Ransdaal

Evens Eddy, Loostraat 63C 3720 Kortessem, geboren op 25/12/1966 te Bree

Lathouwers Ludo, Bosbergstraat 15 3320 Hoegaarden, geboren op 20/09/1960 te Hasselt

Norcini Vincenzo, Voorstraat 64 3500 Hasselt, geboren op 21/03/1954 te Beverlo

Santermans Jos, Broekstraat 59 3500 Hasselt, geboren op 05/06/1957 te Hasselt

Schouterden Marcel, Kriekelstraat 9 3520 Zonhoven, geboren op 22/07/1950 te Hasselt

Poelmans Ilse, Heiligenbornstraat 22 3850 Nieuwerkerken, geboren op 27/07/1968 te Koersel

Vanspauwen Ilse, St-Truidersteenweg 6 bus 4 3500 Hasselt, geboren op 02/06/1976 te Hasselt

Vangronsveld Annemie, Hasseltsedreef 105 3512 Hasselt, geboren op 02/06/1954 te Rocourt

Vissers Firmin, Plantenstraat 93 3500 Hasselt, geboren op 08/05/1947 te Wellen

De Algemene Vergadering heeft tot leden van het dagelijks bestuur benoemd:

Eussen Hubert, Molenstraat 1 3870 Heers, geboren op 03/11/1964 te Ransdaal

Evens Eddy, Loostraat 63C 3720 Kortessem, geboren op 25/12/1966 te Bree

Lathouwers Ludo, Bosbergstraat 15 3320 Hoegaarden, geboren op 20109/1960 te Hasselt

Santermans Jos, Broekstraat 59 3500 Hasselt, geboren op 05/06/1957 te Hasselt

Poelmans Ilse, Heiligenbornstraat 22 3850 Nieuwerkerken, geboren op 27/07/1968 te Koersel

Vanspauwen Ilse, St-Truidersteenweg 6 bus 4 3500 Hasselt, geboren op 02/06/1976 te Hasselt

Aldus opgemaakt en aangenomen op de algemene vergadering van 10/05/2011

Te Kortessem, op 10/05/2011

Vissers Firrpir

18/06/2015
ÿþ AROD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Ondernemingsnr: 466.806.956

Benaming

(voluit) : Opleidingscentrum de Wroeter

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : St-Rochusstraat 8 3720 Kortessem

Onderwerp akte : Wijziging artikels statuten

AANPASSING STATUTEN

De Algemene Vergadering van 19 mei 2015, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten in de statuten de artikels 2 en 35 te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst.

Artikel2:

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van de vereniging dat vereist.Zij vergadert minstens tweemaal per jaar. De eerste maal voor 1 juni en de tweede maal in het laatste kwartaaiTenminste eenmaal per jaar komt de algemene vergadering bijeen om de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar goed te keuren.

ARTIKEL 35

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet: van 2 mei 2002 toepasselijk,

De Algemene Vergadering heeft de bestuurders herbenoemd " voor twee jaar.

De Algemene Vergadering heeft de Voorzitter, Firmin Vissers, herbenoemd voor twee jaar.

De raad van bestuur is dan ais volgt samengesteld:

-Asnong Kris, Anne Frankplein 1319 3500 Hasselt, geboren op 29)05/1973 te Hasselt

Eussen Hubert, Molenstraat 1 3870 Heers, geboren op 03/11/1964 te Ransdaal

Evens Eddy, Loostraat 63C 3720 Kortessem, geboren op 25/12/1966 te Bree

Jolling Jacques, Halmaal-Dorp 126 3800 Sint-Truiden, geboren op 09101/1949 te Hasselt

Lathouwers Ludo, Bosbergstraat 15 3320 Hoegaarden, geboren op 20/09/1960 te Hasselt

Machiels Tàon, Bredeweg 55 3723 Guigoven, geboren op 26/09/1951 te Hasselt

Mommeyer Wim, Rozenbosstraat 4 3850 Nieuwerkerken, geboren op 06/05/1978 te Kortessem.

Norcini Vincenzo, Voorstraat 64 3500 Hasselt, geboren op 21/03/1954 te Beverlo

Santermans Jos, Broekstraat 59 3500 Hasselt, geboren op 05/06/1957 te Hasselt

Schouterden Marcel, Kriekelstraat 9 3520 Zonhoven, geboren op 22/07/1950 te Hasselt

Demerstraat , ~_ 53,... 3770 Riemst, , geboren_ op " ., _ 07/03/1948 ,, _ te  _Meetbruggen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

15 B65 9*

 Now;lolra9c 1r%r rlrar trr" hitl'ecrfcw

y. koophradtl ~Iür~'~rl+~;~ rlh~ i`*}gurem

- 8 g06.. ?015

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

oor-be ouden aan haf' Belgisch Staatsblad Luik B - Vervolg

~

Van Damme Danny, Bissemstraat 6 3724 Vliermaal, geboren op 15/06/1951 te Mere

Vangronsveld Annemie, Hasseltsedreef 105 3512 Hasselt, geboren op 02/06/1954 te Rocourt

Vanspauwen llse,Jesserenstraat 49 A 3840 Borgloon, geboren op 02/06/1976 te Hasselt

Vissers Firmin, Plantenstraat 93 3500 Hasselt, geboren op 08/05/1947 te Wellen

De leden van het dagelijks bestuur zijn:

Eussén Hubert, Molenstraat 1 3870 Heers, geboren op 03/11/1964 te Ransdaal

Evens Eddy, Loostraat 63C 3720 Kortesseí, geboren op 25/12/1966 te Bree

Lathouwers Ludo, Bosbergstraat 15 3320 Hoegaarden, geboren op 20/09/1960 te Hasselt

Leesen An, Roelants du Vivieriaan 22 3740 Bilzen, geboren op 17/03/1980 te Tongeren.

Mommeyer Wim, Rozenbosstraat 4 3850 Nieuwerkerken, geboren op 06/05/1976 te Kortessem,

Santermans Jos, Broekstraat 59 3500 Hasselt, geboren op 05/06/1957 te Hasselt

Vanspauwen lise, Jesserenstraat 49A 3840 Borgloon op 02/06/1976 te Hasselt

Aldus opgemaakt en aangenomen op de algemene vergadering van 19/05/2015 J

Te Kortessem op,

Getekend

Vissers Firmin, voorzitter

Lathouwers Ludo, afgevaardigd beheerder

Evens Eddy, bestuurslid



Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
OPLEIDINGSCENTRUM DE WROETER

Adresse
SINT-ROCHUSSTRAAT 8 3720 KORTESSEM

Code postal : 3720
Localité : KORTESSEM
Commune : KORTESSEM
Province : Limbourg
Région : Région flamande