OUDERCOMITE-CHIROJEUGD SCHULEN

Association sans but lucratif


Dénomination : OUDERCOMITE-CHIROJEUGD SCHULEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 415.682.513

Publication

05/03/2012
ÿþiu[OD 2.2

.I 1~ =

------,---- In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

2 1-02- 2012

HAg Uf

111111J11101O11111111111

Vc behg aar Bell Staa

Ondernemingsnr : 415.682.513

Benaming

(voluit) : Oudercomité-Chirojeugd Schulen

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Manestraat 80/3, 3540 Herk-de-Stad

Onderwer_a akte : Gewijzigde en gecoördineerde statuten-benoeming van bestuurders

STATUTEN CHIRO SCHULEN

Titel 1 Benaming, maatschappelijke zetel

Artikel 1 Benaming

De vereniging is een vereniging zonder winstoogmerk ( hierna VZW genoemd) overeenkomstig de wet van

27 juni 1921 betreffende de vereniging zonder winstoogmerk en de stichtingen.

De VZW draagt de naam Oudercomité-Chirojeugd Schulen.

Artikel 2 Verplichte vermelding benaming

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden " vereniging zonder winstoogmerk " of door de afkorting "VZW " met vermelding van de maatschappelijke zetel.

Artikel 3. Maatschappelijke zetel

De zetel van de VZW is gevestigd te Herk-de-Stad, Manestraat 80 bus 3, ressorterend onder het gerechtelijk arrondissement Hasselt.

Binnen deze gemeente wordt de plaats van vestiging bepaald door de Raad van Bestuur, zonder dat hiervoor een statutenwijziging vereist is.

Titel 2. Doei van de VZW

Artikel 4. Doel

De vereniging heeft tot doel, met het oog op de lichamelijke en morele opvoeding van de jeugd, haar sociale, culturele, sportieve en opvoedende mogelijkheden te bieden, zulks met uitsluiting van enige winstoogmerk.

Om dit doel te bereiken kan de VZW voor de jeugd lokalen huren, bouwen, onderhouden en inrichten,

alsook de nodige gronden aankopen of huren en kampeer- en speelterreinen behartigen.

Om dit doel te bereiken mag de vereniging aile roerende en onroerende goederen bezitten, kopen, huren, alsook allerhande bijeenkomsten tentoonstellingen, filmvertoningen, voordrachten, tombola's organiseren.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

De VZW kan alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van tot haar niet-winstgevende doeleinden, inbegrepen bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstelling,

Titel 3 Lidmaatschap

Artikel 5. Minimumaantal leden

Het aantal werkende leden is niet beperkt maar moet ten allen tijde bestaan uit minsten 3 leden.

Artikel 6. Kandidatuurstelling voor lidmaatschap

Als lid kan tot de vereniging toetreden ieder die door de Raad van Bestuur als zodanig wordt toegelaten.

Ieder persoon die lid wenst te warden moet een schriftelijke aanvraag richten aan de Raad van Bestuur waarin hij schriftelijk zijn instemming met het doel, de statuten en het huishoudelijk reglement van de VZW betuigt.

Artikel 7, Lidmaatschapsbijdrage

De Raad van Bestuur bepaalt de jaarlijkse bijdrage van de toegetreden leden, die niet hoger mag zijn dan 2,48 Euro.

De jaarlijkse bijdrage van de ereleden mag niet hoger zijn dan 25 Euro.

De bijdrage is opeisbaar 14 dagen nadat zij door de Raad van Bestuur is vastgesteld.

Artikel 8. Beëindiging lidmaatschap

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden.

Het ontslag dient schriftelijk aan de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht, hetzij per aangetekend schrijven hetzij tegen ontvangstbewijs. Het ontslag zal aanvang nemen vanaf de eerstvolgende Algemene Vergadering.

Een ontslagnemend lid zal echter wel gehouden zijn tot betaling van het lidmaatschap voor het jaar waarin hij zijn ontslag aanbiedt.

Artikel 9. Uitsluiting van vereniging

Ieder lid, die zijn functie niet naar behoren uitoefent en handelt in strijd met de belangen van de VZW, kan op voorstel van het bestuur of op verzoek van minstens 1/5 van alle leden opgeroepen worden om te verschijnen op een Bijzondere Algemene Vergadering.

De Algemene Vergadering kan het lidmaatschap beëindigen indien volgende quota bereikt worden :

-Minstens Y2 van alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn

-2/3 meerderheid van de aanwezige leden die instemmen met de beëindiging van het lidmaatschap,

Het lid waarvan de beëindiging wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden. Artikel 10. Rechten

Geen enkel lid kan aanspraak maken op enig activa van de VZW op grond van enkele hoedanigheid van lid van de VZW,

Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde

(tijdens lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap, bij ontbinding van de VZW ).

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD Z.2

Titel 4. De Raad van Bestuur

Artikel 11. Samenstelling

De VZW wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit minstens drie bestuurders, die benoemd en ontslagen worden door de Algemene Vergadering.

Tot de Raad van Bestuur worden geen andere leden toegelaten dan ouders van Chirojongeren, leden van de Chiro of oud-leiding van Chiro.

De benoeming door de Algemene Vergadering gebeurt bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden voor een steeds hemieuwbare termijn van 5 jaar.

De proost van de jeugdbeweging of bij gebreke hiervan- de pastoor van de parochtie is ambtshalve lid van de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter, ( eventueel andere functies schatbewaarder, ondervoorzitter, secretaris), die hun taken zullen uitoefenen als een redelijk, zorgvuldig bestuurder.

Artikel 12. Vergaderingen, beraadslaging en beslissing

a)

De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of op initiatief van minstens 2 bestuurders.

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter of bij diens afwezigheid door de oudstbenoemde van de aanwezige bestuurders.

b)

De Raad van Bestuur kan enkel beraadslagen wanneer ten minste de meerderheid van zijn leden aanwezig is op de vergadering. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van de stemmen van aanwezig leden.

Bij staking van stemmen heeft de voorzitter dan wel de bestuurder die de vergadering voorzit een doorslaggevende stem,

c)

De beslissingen van de Raad van Bestuur worden opgesteld in de notulen, ondertekend door de aanwezig bestuursleden en vervolgens bewaard op de maatschappelijke zetel,

Artikel 13. Vertegenwoordiging

De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte hiertoe op rechtsgeldige wijze vertegenwoordigd door haar voorzitter en secretaris.

Artikel 14. Bevoegdheid

De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de Wet en / of deze statuten uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

De Raad kan alle handelingen van beheer stellen, inbegrepen het benoemen, ontslaan en bezoldigen van personeel alsmede het uitvaardigen van huishoudelijk reglementen.

Bovendien kan ze aile daden van beschikking stellen, voorzover deze voor het verwezenlijken van het doel van de vereniging noodzakelijk of dienstig zijn en voorzover zij niet door de statuten zijn voorbehouden aan de Algemene Vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

iNoD 22

Artikel 15. Beëindiging

De opdracht van de bestuurders eindigt door het verstrijken van hun mandaat, door overlijden, ontslag, uittreding of uitsluiting met veelles van lidmaatschap.

Bestuurders die zetelen ais afgevaardigde van de jeugdbeweging, worden ais ontslagnemend beschouwd als ze geen leidende functie meer hebben in de jeugdbeweging die zij vertegenwoordigen. Hun plaats wordt automatisch ingenomen door hun opvolgers in de leidende functies binnen de jeugdbeweging.

De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering indien volgende quota bereikt worden :

-Minstens'/2 van alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn

-2/3 meerderheid van de aanwezige leden die instemmen met de beëindiging van het lidmaatschap.

Ieder bestuurslid kan zelf ook ontslag nemen in handen van de voorzitter van de Raad van Bestuur en op voorwaarde dat hij zijn opdracht verder zal vervullen totdat in zijn vervanging wordt voorzien.

Artikel 16.Kosteloos mandaat

De leden van de Raad van Bestuur oefenen hun mandaat kosteloos ult. De kosten die zij hebben moeten maken in de uitoefening van hun bestuursmandaat worden vergoed mits voorlegging van de rechtvaardigingsstukken,

Artikel 17. Aansprakelijkheid

De bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de VZW.

Tegenover de VZW en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervuiling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze enkel aansprakelijk voor grove tekortkomingen in de uitoefening van hun bestuursdaden.

Artikel 18. Bekendmaking

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en hun beëindiging wordt bekendgemaakt door neerlegging van de akte van benoeming / beëindiging ter griffie van

Rechtbank van Koophandel te Hasselt en van een uitreksel daartoe bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt.

Titel 5 De Algemene Vergadering

Artikel 19, Samenstelling

De Algemene Vergadering bestaat uit alle werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter of bij diens afwezigheid door de oudstbenoemde van de aanwezige bestuurders.

Een lid kan zich door een ander lid op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen, mits overlegging van een schriftelijke volmacht.,

Ieder lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen

Elke aanwezig of vertegenwoordigd lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering.

Ereleden hebben enkel een raadgevende stem.

Artikel 20. Bevoegdheden

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering worden uitgeoefend :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mo02.2

-Het recht om de statuten te wijzigen en de ontbinding van de vereniging uit te spreken met inachtnemingen van de wettelijke bepalingen ter zake

-Het recht jaarlijks de begroting en de jaarrekening goed te keuren

-De benoeming en de afzetting van bestuurders

-Het verlenen van kwijting aan de bestuurders

-Beslissingen aangaande de aanvaarding en de uitsluiten van leden

Artikel 21. Jaarlijkse Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist.

Zij moet minstens éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor de goedkeuring van dee rekeningen, de begroting en om het beleid van de bestuurders te beoordelen.

De jaarlijkse Algemene Vergadering zal steeds in de loop van het eerste kwartaal van ieder burgerlijk jaar plaatsvinden.

Alle leden moeten tenminste acht dagen voor de vergadering bij gewone brief worden opgeroepen met vermelding van de agendapunten die op deze Algemene Vergadering behandeld zullen worden.

De agenda wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur,

Op voorstel van ten minste 5 % van het aantal leden kunnen agendapunten die niet op de agenda staan behandeld worden op de Algemene Vergadering,

Artikel 22, Bijzondere Algemene Vergadering

De voorzitter van de Raad van Bestuur is verplicht om de Algemene Vergadering bijeen te roepen wanneer 1/5 van de leden hierom verzoekt en dit binnen de maand na het Indienen van het verzoek bij de Raad van Bestuur.

Tevens dient elk voorstel dat naar voor gebracht wordt door 1/5 van de leden op de agenda geplaatst te worden voor de volgende algemene vergadering.

De uitnodiging tezamen met de agendapunten wordt minstens 30 dagen voorafgaand aan de datum van de Bijzondere Algemene Vergadering naar alle leden verstuurd.

Artikel 23. Stemprocedure

Alle leden hebben op de Algemene Vergadering een gelijk stemrecht. De beslissingen worden genomen met eenvoudige meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemmen, behalve in gevallen waarin er anders wordt beslist door de wet of de onderhavige statuten.

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten mits die wijziging op de agenda is vermeld en mits wordt gehandeld overeenkomstig art. 8 van de VZW wet van 27 juni 1921 :

-Twee derde van de stemgerechtigde leden dient aanwezig te zijn, wordt dit quorum niet bereikt dan kan na een termijn van 15 dagen een tweede vergadering worden bijeengeroepen die kan besluiten ongeacht het aantal aanwezigen

Tot statutenwijziging Kan pas worden besloten door een meerderheid van tweederde van de aanwezige stemmen ook op de (eventueel ) tweede vergadering.

Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts besloten worden door een meerderheid van vier vijfde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Tot ontbinding van de vereniging kan eveneens slechts worden besloten door een meerderheid van vier vijfde van de leden.

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden ingeschreven in een register van de processen-verbaal dat ondertekend wordt door de voorzitter en de bestuurders. Dit register wordt bewaard op de maatschappelijke zetel waar alle leden inzage kunnen hebben,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Titel 6. Begrotingen en Rekening

Artikel 24. Boekhouding

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomst artikel 17 van de VZW-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten

Artikel 25. Jaarrekening

Bij het einde van elk boekjaar sluit de Raad van Bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar af en maakt de inventaris, de balans en de begroting voor het volgende jaar,

Deze worden aan de Algemene Vergadering ter goedkeuring voorgelegd. Deze jaarlijkse Algemene Vergadering wordt gehouden In het eerste kwartaal van het boekjaar,

De rekeningen en de begrotingen alsmede alle documenten waarop deze gesteund zijn worden tenminste acht dagen voor de jaarvergadering ter inzage gehouden van de leden die hierom verzoeken.

Artikel 26. Neerlegging jaarrekening

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel te Hasselt overeenkomst artikel 26 novies VZW-wet,

Titel 7, Ontbinding en vereffening

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan de Algemene Vergadering slechts tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald in art 20 van de VZW-wet.

In het geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering een of meervereffenaars alsook wordt hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden vastgesteld.

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de parochiale werken van de parochie Sint-Jan de Doper te Schulen, die het ter beschikking zal houden ten voordele van een heroprichting van de chirojeugd van de parochie en zulks gedurende een termijn van 10 jaar.

Deze beslissingen alsmede de naam, beroep en adres van de vereffenaars, worden gepubliceerd in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Titel 8 Toepasselijkheid VZW-wetgeving

Voor alle aangelegenheden die niet uitdrukkelijk geregeld worden in onderhavige statuten, zijn de VZW-Wet van 27,06.1521 en de algemene gebruiken inzake verenigingen van toepassing,

Tevens kan de Raad van Bestuur een reglement van inwendige orde opstellen waarin de toepassingsmaatregelen van de statuten worden vastgesteld.

Titel 8. Begrotingen en Rekening

Artikel 24. Boekhouding

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december,

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomst artikel 17 van de VZW-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten

Artikel 25, Jaarrekening

Bij het einde van elk boekjaar sluit de Raad van Bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar af en maakt de inventaris, de balans en de begroting voor het volgende jaar.

Deze worden aan de Algemene Vergadering ter goedkeuring voorgelegd. Deze jaarlijkse Algemene

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Deze worden aan de Algemene Vergadering ter goedkeuring voorgelegd. Deze jaarlijkse Algemene Vergadering wordt gehouden in het eerste kwartaal van het boekjaar.

De rekeningen en de begrotingen alsmede alle documenten waarop deze gesteund zijn worden tenminste acht dagen voor de jaarvergadering ter inzage gehouden van de leden die hierom verzoeken.

Artikel 26. Neerlegging jaarrekening

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel te Hasselt overeenkomst artikel 26 novies VZW-wet.

Benoeming van bestuurders- uittreksels van bekendmaking

De algemene vergadering van Oudercomité-Chirojeugd Schulen VZW, met ais zetel te 3540 Herk-de-Stad, Manestraat 80 bus 3, bijeengekomen op 19 januari 2012, heeft overeenkomstig art. 8 van de statuten tot leden van de Raad van Bestuur benoemd voor een termijn van vijf jaren:

I.Mevrouw VANDENBROECK Nadja, °05112/1972, Praktijklector onderwijs, wonende te 3540 Werk-de-Stad,

Stapstraat 34,

2. Mevrouw JACOBS lise, 014/0111975, Leerkracht, wonende te 3540 Herk-de-Stad, Neerstraat 58.

3, De heer GEURTS Luc, 023/03/1970, Hoogleraar, wonende 3540 Herk-de-Stad, Manestraat 14.

4. De heer SWIJSEN Stijn, °21/12/1974, Inspecteur, wonende te 3540 Werk-de-Stad, Kerkstraat 83.

allen van Belgische nationaliteit

Deze bestuurders aanvaarden en hebben in de volgende hoedanigheid verkozen en aangesteld als

-Voorzitter; Mevrouw VANDENBROECK Nadja, zoals hiervoor vereenzelvigd,

-Ondervoorzitter: De heer GEURTS Luc, zoals hiervoor vereenzelvigd.

-Secretaris: Mevrouw JACOBS Ilse, zoals hiervoor vereenzelvigd.

-Penningmeester: De heer SWIJSEN Stijn, zoals hiervoor vereenzelvigd.

De algemene vergadering heeft tevens het ontslag aanvaard van:

- De heer VANSCHOONBEEK Ivo, 004/07/1954, Electrotechnieker, wonende te 3540 Herk-de-Stad, Manestraat 15

- De heer HAVEN Luc, 025/06/1959, Bediende, wonende te 3540 Herk-de-Stad, Kiezelweg 20 - De heer REYNDERS Patrick, °07/06/1962, wonende te 3540 Herk-de-Stad, Reyerstraat 28 - De heer BEUTELS Alex, °29/04/1958, overleden op 22/03/2011

" Voor-

" h

e`Iióuderi

aan het

Belgisch

Staatsblad











JACOBS Ilse VANDENBROECK Nadja Voorzitter

Secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
OUDERCOMITE-CHIROJEUGD SCHULEN

Adresse
MANESTRAAT 80, BUS 3 3540 HERK-DE-STAD

Code postal : 3540
Localité : HERK-DE-STAD
Commune : HERK-DE-STAD
Province : Limbourg
Région : Région flamande