PAROCHIECENTRUM BURCHTHEEM TE BRUSTEM

Association sans but lucratif


Dénomination : PAROCHIECENTRUM BURCHTHEEM TE BRUSTEM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 443.004.245

Publication

16/04/2014
ÿþ MOD 2,

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Rechtsvorm: Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel Burggracht 5 te 3800 Sint-truiden (Brustem)

Onderwerp akte Wijziging van de Statuten en benoeming Raad van Bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/04/2014 - Annexes du Moniteur belge L Wijziging van de statuten

De buitengewone algemene vergadering van de vereniging zonder winstoogmerk Parochiecentrum Burchtheem Brustem, opgericht bij onderhandse akte op datum van 15 januari 1990, heeft op datum van 18 december 2012, overeenkomstig artikel 8 van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, zoals gewijzigd door de wetten van 2 mei 2002, 16 januari 2003 en 22 december 2003, hierna genoemd de V&S-wet, beslist haar statuten, zoals deze gepubliceerd werden in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 14 juni 1990 onder het nummer 9573/90 met eenparigheid van stemmen te wijzigen en volledig te vervangen door de volgende nieuwe statuten:

TITEL I.  NAAM  ZETEL  DOEL  DUUR.

Art. 1.  De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam: "Parochiecentrum Burchtheem Brustem vzw", ' evenwaardig afgekort tot "Burchtheem Brustem vzw".

Art. 2.  De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel op het adres Burggracht 5 te 3800 Sint-Truiden (Brustem), gelegen in het gerechtelijk arrondissement Hasselt.

Art, 3.  § L De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk, bij te dragen tot de ontwikkeling en de ondersteuning van allerlei activiteiten van sociale, culturele en algemene aard ten voordele van de parochie Sint-Laurentius Brustem en het beheer van de zaal Burchtheem.

§ 2. De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doet, en mag daartoe aile roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins, en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

§ 3. De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

Art. 4.  De vereniging is van onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden. TITEL II.  LIDMAATSCHAP

Art. 5.  Het aantal leden is onbeperkt maar moet op zijn minst één meer bedragen dan het aantal beheerders, met een minimum van vijf.

Art. 6 - Het aanvaarden van leden wordt door de raad van beheer beslist.

Art. 7  De leden zijn geen bijdrage verschuldigd. De leden en hun rechtsopvolgers kunnen op geen enkel ogenblik recht op de goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbreng of gestorte gelden terug te vorderen of de zegels te laten leggen. De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

- -

Op de laatste Diz, van Luik B vermelden. Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de oerso(o)n(en)

bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening.

64 APR. 2014

Griffie

RECHTBANK van KOOPHANDEL

te ANTWERPEN, afdeling HASSELT

Ondernemingsnr 0443.004.245

Benaming

(voluit): Parochiecentrum Burchtheem t e Br us t e ni

111111111n REMI

behc aar Bek Staal

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.1

Art. 8 - Het lidmaatschap van de leden is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid die de opname als lid, al dan niet bepaald in het huishoudelijk reglement van de vereniging rechtvaardigde, of overlijden.

Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de raad van beheer op het adres van de zetel en zal, indien niet anders vermeld, ingaan bij de volgende algemene vergadering. Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met twee derde van de stemmen van de leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

TITEL HI.  ALGEMENE VERGADERING

Art. 9.  De algemene vergadering bestaat uit aile leden van de vereniging. Ieder lid beschikt over één stem.. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen, De volmacht moet schriftelijk zijn. Niemand mag over meer dan één volmacht beschikken.

Art. 10, § 1, De regelmatig bijeengekomen algemene vergadering vertegenwoordigt alle leden; haar besluiten gelden dan ook voor de leden die stemmen of tegenstemmen.

§ 2. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1, de wijziging van de statuten;

2. de benoeming en de afzetting van de beheerders;

3. de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

4. de kwijting aan de beheerders en de commissarissen;

5. de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

de ontbinding van de vereniging;

7, de aanduiding van de vereffenaars, het bepalen van hun bevoegdheid en de wijze van vereffenen;

8. de uitsluiting van een lid;

9. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

10. alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. Il. - § 1. In de loop van het eerste semester van elk burgerlijk jaar wordt tenminste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begroting voor het lopende jaar.

§ 2. Buitengewone algemene vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de raad van beheer of op schriftelijk verzoek van tenminste één vijfde van de leden van de vereniging.

§ 3, De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de voorzitter van de raad van beheer of door twee beheerders per gewone brief of per e-mail tenminste acht dagen op voorhand. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, en bevat de agenda. Alle stemgerechtigde leden moeten opgeroepen worden.

§ 4. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van beheer of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter. Indien deze eveneens afwezig is wordt de algemene vergadering voorgezeten door een lid daartoe bij meerderheid verkozen onder de aanwezigen. De voorzitter stelt een verslaggever aan.

§ 5. De algemene vergadering kan enkel geldig besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan.

Op schriftelijk verzoek van minstens één twintigste van de leden kunnen bijkomende punten aan de agenda worden toegevoegd op voorwaarde dat deze ten laatste vijf dagen voor de datum van de algemene vergadering toekomen bij de voorzitter van de raad van beheer.

§ 6. In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen van de leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden bepaald bij artikelen 8, 12, 20 en 26 quater van de V&S wet in acht genomen worden.

Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Indien minstens de helft der aanwezige leden hierom verzoekt is de stemming geheim.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

M002.1

§ 7. Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat aan alle leden wordt bezorgd, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende algemene vergadering. Hot goedgekeurde verslag wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Voor eensluidend verklaarde afschriften van het verslag of uittreksels uit de notulen worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders en worden na schriftelijk verzoek aan elke belanghebbende bezorgd.

TITEL IV. RAAD VAN BEHEER

Art. 12. - § 1. De raad van beheer bestaat uit tenminste vier leden benoemd door de algemene vergadering en te allen tijde door deze afzetbaar.

§ 2. De beheerders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

§ 3. Enkel de leden van de vereniging, of de gemandateerde vertegenwoordigers van de leden welke de hoedanigheid van rechtspersoon hebben, kunnen tot beheerder worden benoemd.

§ 4. De beheerders worden verkozen voor de duur van zes jaar. Dit mandaat is hemieuwbaar.

Indien een beheersmandaat voortijdig eindigt kan door de algemene vergadering zorgen voor de vervanging van deze beheerder voor de resterende duur van het mandaat.

Indien, om welke reden ook, het aantal beheerders tot minder dan vier is gedaald, zijn de overige beheerders verplicht onverwijld een algemene vergadering bijeen te roepen om te zorgen voor de aanstelling van nieuwe beheerders. Zolang zij dit nagelaten hebben, oefenen zij zelf de volledige bevoegdheid van de raad van beheer uit.

Uittredende beheerders ingevoIge einde mandaat, blijven ook na het verstrijken van hun mandaat in dienst, totdat zij vervangen zijn.

§ 5. De beheerders wijzen onder elkaar een voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en schatbewaarder aan.

Art. 13 - § 1. De raad van beheer beheert, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Hij is bevoegd om aile handelingen, zonder uitzondering, van beheer en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels-, verzekerings- en bankverrichtingen en van het opheffen van hypotheken.

§ 2. Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van beheer.

§ 3. pm tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en geldig te verbinden is nodig en volstaat de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders waaronder de voorzitter of ondervoorzitter, zonder dat dezen daarvoor enige bijzondere machtiging of beraadslaging moeten voorleggen, behoudens wanneer bestuurders of derden een algemene of bijzondere volmacht kunnen laten gelden of indien de raad een afgevaardigd-bestuurder, wiens bevoegdheid hij vaststelt, daartoe heeft aangesteld.

§ 4. De raad van beheer kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer beheerders, in het bijzonder wat betreft het dagelijks beheer van de vereniging of het gebruik van een maatschappelijke handtekening aan dit beheer verbonden. Deze beheerders treden afwei alleen, ofwel gezamenlijk, ofwel als college op. Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar.

§ 5. De raad van beheer kan bij gewone meerderheid een deel van zijn bevoegdheden delegeren aan één of meer personen, al dan niet beheerders en deze dienovereenkomstig als persoon machtigen om de vereniging te vertegenwoordigen.

De machtiging betreft nader door de raad van beheer omschreven handelingen en mag volledige delegatie inhouden voor de betrokken domeinen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De machtiging kan te allen tijde herroepen worden of neemt

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.1

automatisch een einde op het ogenblik dat gemandateerde de hoedanigheid verliest die de opname ais gemandateerde rechtvaardigde, of overlijdt. De gemandateerden oefenen hun bevoegdheden ofwel alleen ofwel gezamenlijk uit.

§ 6. De raad van beheer vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht. Art. 14.. § 1. De raad van beheer dient minstens éénmaal per jaar geldig te vergaderen.

§ 2. De raad van beheer wordt bijeengeroepen do or de voorzitter of door twee beheerders, per gewone brief of

, ten minste acht dagen op voorhand.

De uitnodiging vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, alsook de agenda.

De bijeenroeping van de raad van beheer is verplicht na schriftelijk verzoek van minstens één derde van de

beheerders.

§ 3, De raad van beheer kan slechts geldig vergaderen wanneer minstens de helft van de beheerders aanwezig is. Iedere beheerder beschikt over één stem. Een beheerder mag zich door een andere laten vertegenwoordigen. De volmacht moet schriftelijk zijn. Niemand mag over meer dan één volmacht beschikken. De besluiten van de raad moeten goedgekeurd worden door tenminste de helft van de beheerders die aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter. Indien deze eveneens afwezig is wordt de vergadering voorgezeten door een lid daartoe bij meerderheid verkozen onder de aanwezigen,

§ 4. Van elke raad van beheer wordt een verslag opgemaakt dat aan de beheerders wordt bezorgd, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering. Het goedgekeurde verslag wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Voor eensluidend verklaarde afschriften van het verslag of uittreksels uit de notulen worden ondertekend door de voorzitter of do or twee beheerders en worden na schriftelijk verzoek aan elke belanghebbende bezorgd.

TITEL V. BEGROTING EN REKENINGEN

Art. 15. - § 1.1-let boekjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december.

§ 2. Elk jaar moet de raad van beheer aan de algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar De raad stelt de rekening vast van het afgelopen boekjaar en maakt de begroting op voor het lopende boekjaar. Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na afsluiting van het afgelopen boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

TITEL VI. ONTBINDING EN VEREFFENING

Art. 16. De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van een lid, in zover het aantal leden daardoor niet minder dan vier bedraagt. Zelfs in het geval er maar drie leden meer zijn, beschikt de vereniging over een regularisatietijd van drie maanden.

Behoudens het geval van gerechtelijke ontbinding, kan tot de vrijwillige ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 20 van de V&S-wet. In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangesteld, overeenkomstig artikel 19 en 22 van de V&S-wet.

Art, 17.  Na de ontbinding van de vereniging, welke ook de oorzaak is, beslist de algemene vergadering over de bestemming over de bestemming van het overblijvend actief, na het vereffenen van de schulden en het aanzuiveren van de lasten. Deze bestemming is in overeenstemming met deze die bepaald is in de statuten en moet voor een gelijkaardig doel aangewend worden in de parochie Sint-Laurentius te Brustem zoals bekend op datum van de wijziging van deze statuten.

TITEL VII. ALGEMENE BEPALINGEN

Art. 18. Voor ailes wat niet in deze statuten is geregeld, is de V&S-wet van toepassing.

IL Benoeming van de raad van beheer

Met ingang van 18 december 2012 heeft de bijzondere algemene vergadering met eenparigheid van stemmen het ontslag aanvaard van alle leden van raad van beheer en tegelijk een nieuwe raad van beheer benoemd voor

MOD 2.1

Luik B Vervolg

een periode van zes jaar, zodat deze raad thans is samengesteld uit de volgende personen, allen wonende te

Sint-Truiden:

Barnps Yves, Vliegveldlaan 95 Sint-Truiden (Brustem)

Clerinx Frans, Hameistraat 3 Sint-Truuiden (Brustem)

Germez Jo, Belingstraat 22 Sint-Truiden (Brustem)

Germez Robert, Luikersteenweg 400 Sint-Truiden (Brustem)

Hendricx Jo, Brustemdorp 136 Sint-Truiden (Brustem)

Knagen An, Tongersesteenweg 22 Sint-Truiden

Koninckx Marleen, Tongersesteenweg 165 Sint-Truiden

Peyls Jaak, Tomstraat 8 Sint-Truiden (Brustem)

Stiers Peter, Brustemdorp 90b10 Sint-Truiden (Brustem)

Vanleeuw Liliane, Vliegveldlaan 115 Sint-Truiden (Brustem)

Dezen hebben onder elkaar aangesteld als:

Voorzitter: Hendricx Je, Brustemdorp 136 Sint-Truiden (Brustem)

Ondervoorzitter: Vanleeuw Liliane, Vliegveldlaan 115 Sint-Truiden (Brustem)

Secretaris: Gennez Robert, Luikersteenweg 400 Sint-Truiden (Brustem)

Schatbewaarder: Koninckx Marleen, Tongersesteenweg 165 Sint-Truiden

' Opgemaakt te Sint-Truiden (Brustem), op 18 december 2012,

Voorzitter Secretaris

(BIJLAGE: UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE ALGEMENE VERGADERING AKTE VAN WIJZIGING VAN DE STATUTEN

4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden " Recto " Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de nerso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso. Naam en handtekening

Coordonnées
PAROCHIECENTRUM BURCHTHEEM TE BRUSTEM

Adresse
BURGGRACHT 5 3800 BRUSTEM

Code postal : 3800
Localité : Brustem
Commune : SINT-TRUIDEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande