PIRRES CLUB

Association sans but lucratif


Dénomination : PIRRES CLUB
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 524.888.180

Publication

08/04/2013
ÿþ Moo 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behouden aan het Belgisch r-

Staatsblad

IIIUj597 4*iiu~i~iuuuw

13

u

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

2 7 -03- 2013

HASSELT

terme

Onderrtemingsnr : 4=) . `-1 $ $ i O

Benaming

(voluit) : Pirres Club

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Heidestraat 57 te 3500 Hasselt

Onderwerp akte : Oprichting

De ondergetekenden:

1. Thijs Marc, Heidestraat 57, 3500 Hasselt, geboren te Hasselt op 31107160, voorzitter.

2. Van de Velde Marie Paule, Maastrichterweg 15, 3600 Genk, geboren te Koekelberg op 26/10/60

3, Kasprzak Matteo, Maastrichterweg 15, 3600 Genk, geboren op 15/06/94

4, Vanhees Pieter, Kapellekensbampdstraat 11/2, 3500 Hasselt, geboren op 13/04/85

5, Kasprzak Pierre, Maastrichterweg 15, 3600 Genk, geboren op 27/07/54

Allen van Belgische nationaliteit, zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten

waarvan de statuten de volgende zijn:

TITTEL L  Benaming, maatschappelijke zetel

Artikel 1. De vereniging wordt genoemd "Pirres Club".

Art, 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 3500 Hasselt, Heidestraat 57 of op

iedere andere plaatse door de algemene vergadering aan te wijzen. Iedere wijziging van de zetel moet binnen

de maand gepubliceerd worden in het bijvoegsel bij het Belgisch Staatsblad.

TITEL Il.  Doel

Art. 3. De vereniging heeft tot doel het stimuleren van de sport in het algemeen en van de ski sport in het

bijzonder. Om dit te bereiken kan zij ondermeer beroep doen op volgende middelen:

- Het inrichten van sportontmoetingen.

- Het inrichten van skilessen tijdens de skivakanties in het buitenland alsook op kunstpistes. Aan deze

skilessen kunnen enkel clubleden deelnemen.

- De skileraars worden niet bezoldigd of enig loon uitgekeerd, Enkel de gemaakte kosten die verband houden met het organiseren of geven van de skilessen worden vergoed, zoals vervoer, skipas verblijf.

-Het opleiden van skileraars die de skireizen begeleiden. Deze skileraars kunnen een diploma behalen dat gelijkgeschakeld is aan de nationale normen voor skileraars.

-Het inrichten van sportreizen in het algemeen en van ski reizen in het bijzonder.

-Het inrichten van allerlei vrijetijdsbezigheden en activiteiten, hulpverlening aan menslievende werken

zonder onderscheid, en culturele activiteiten.

Zij mag alle handelingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel. Zij kan ondermeer medewerking verlenen en belang stellen in elk gelijkaardig doel als het hare, De vereniging kan nuttige roerende of onroerende goederen huren of verwerven, deze uitbaten of ze in beheer geven.

TITTEL I I I. -- Vennoten

Art, 4. De vereniging is samengesteld uit werkende en toetredende leden en zal ten allen tijde uit minstens drie werkende leden bestaan. Het aantal leden is onbeperkt.

Art. 5. Zijn werkend lid:

De stichtende leden, alsook volgende leden: Pepels Christian, Dewolf Katty, Bellemans Theo. Toetredende leden die minstens één jaar aangesloten zijn en die op de algemene vergadering met een meerderheid van twee derde van de aanwezige stemmen aanvaard worden.

Art. 6. ledere persoon die wil deelnemen aan de activiteiten van Pirres Club wordt toetredend lid. Dit lidmaatschap wordt goedgekeurd door de raad van beheer.

Art. 7. De werkende en toetredende leden zijn vrij zich op ieder ogenblik uit de vereniging terug te trekken door schriftelijk hun ontslag te geven aan de raad van beheer. De uitsluiting van een actief of toetredend lid kan slechts uitgesproken worden door de algemene vergadering met een meerderheid van twee derde van de aanwezige stemmen. De beheerraad mag, tot de beslissing van de algemene vergadering de leden schorsen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzren van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0U 2.2

i Z ~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2013 - Annexes du Moniteur belge die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan een inbreuk op de statuten of op de rechten en verplichtingen die bepaald worden door het huishoudelijk reglement.

Art, 8. Het ontslagnemend of uitgesloten lid en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of hun rechtsvoorgangers gedane inbrengsten of gestorte lidgelden terug te vorderen.

TITEL IV.  Bijdragen

Art. 9. Het jaarlijkse lidgeld wordt door de beheerraad vastgesteld en mag niet meer bedragen dan 40 ¬ TITEL V.  Algemene vergadering

Art. 10. De algemene vergadering wordt samengesteld uit de werkende leden. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van beheer of zijn vervanger. Alleen de werkende leden hebben de volheid van lidmaatschap met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering. De toetredende leden hebben alleen die rechten en verplichtingen die bepaald zijn door het huishoudelijk reglement.

Art. 11. De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

Het recht om de statuten te wijzigen en de ontbinding van de vereniging uit te spreken met inachtneming van de wettelijke beschikkingen ter zake.

Het recht om de beheerders te benoemen.

Het recht om jaarlijks de begroting en de rekeningen goed te keuren,

Het recht om alle andere machten die voortvloeien uit de wet of de statuten uit te oefenen.

Art. 12. De algemene vergadering wordt uitgenodigd door de raad van beheer bij gewone brief of postkaart gericht aan de werkende leden, minstens acht dagen vóór de vergadering en ondertekend door de secretaris, in naam van de raad van beheer. De agenda wordt in de uitnodiging vermeld. Ieder lid kan zich laten vertegenwoordigen door een ander werkend of toetredend lid. Elke vertegenwoordiger mag slechts houder zijn van één volmacht.

Art. 13. De vergadering moet uitgenodigd worden door de raad van beheer als één vijfde van de werkende of toetredende leden erom verzoeken.

Art. 14. Alle werkende leden hebben op de vergadering gelijk stemrecht. De beslissingen worden genomen met de eenvoudige meerderheid van stemmen, behalve in de gevallen waarin er anders wordt over beslist door de wet of de onderhavige statuten, Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter of van de beheerder die hem vervangt doorslaggevend.

Art. 15. Alle bevoegdheden die niet door de wet of de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van beheer.

Art. 16. De beslissingen van de algemene vergadering worden ingeschreven in een register van de akten van de vereniging, onder de vorm van notulen, ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Dit register wordt bewaard op de maatschappelijke zetel waar alle leden er zonder verplaatsing inzage kunnen nemen, Deze beslissingen zullen eventueel per brief ter kennis gebracht worden van belanghebbende derden. Iedere wijziging van de statuten moet gepubliceerd worden binnen de maand in het bijvoegsel bij het Belgisch Staatsblad.

TITEL VI,  Raad van beheer

Art. 17. De vereniging wordt bestuurd door een raad van beheer die ten minste uit drie en ten hoogste uit vijf leden zal bestaan. De huidige raad van beheer bestaat uit de stichtende leden zoals hierboven vernoemd.

Art, 18. De stichtende leden hebben een mandaat voor het leven. Zij kunnen te allen tijde een einde stellen aan dit mandaat bij middel van een aangetekend schrijven aan de raad van beheer.

Art, 19. De raad van beheer benoemt onder zijn leden een voorzitter en een secretaris die voor het dagelijks bestuur instaan. De andere functies zijn te verdelen volgens de behoeften van de raad van beheer.

Art. 20. De beslissingen van de beheerraad worden genomen met de meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde beheerders. Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter of van de beheerder die hem vervangt doorslaggevend.

Art. 21. De raad van beheer heeft de meest volstrekte macht voor het stellen van daden van beheer of beschikkingen die de vereniging aanbelangen.

Art. 22. De raad van beheer kan onder zijn verantwoordelijkheid het dagelijks bestuur geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meerdere leden of aan derden.

Art. 23. De andere daden dan deze van beheer van de vereniging worden ondertekend door de voorzitter of door twee beheerders die hun bevoegdheid niet moeten verantwoorden ten aanzien van derden, tenzij de raad een bijzondere volmacht heeft verleend betreffende die daden.

Art. 24. De beheerders nemen, in de uitoefening van hun mandaat, geen enkele persoonlijke verplichting op

zich en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat. Dit wordt kosteloos waargenomen. TITEL VII,  Ballotagecomissie

Art. 25. Het ballotagecomité wordt samengesteld uit minstens drie leden verkozen onder de leden door de algemene vergadering met eenvoudige meerderheid van stemmen en door haar te allen tijde herroepbaar. Het komt bijeen op uitnodiging van de voorzitter of uit eigen initiatief. De beheerders mogen eveneens lid zijn van het ballotagecomité.

TITEL VIII.  Huishoudelijk reglement

Art. 26. Een huishoudelijk reglement kan door de raad van beheer aan de algemene vergadering voorgelegd worden. Wijzigingen kunnen door de algemene vergadering aan dit reglement aangebracht worden met eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

TITEL IX.  Diverse bepalingen

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

e

M0D2.2

Luik B - Vervolg

Art. 27, Het dienstjaar vangt aan op 1 juli om te eindigen op 30 juni. Bij uitzondering vangt het eerste dienstjaar aan vanaf datum van stichting zijnde 23/11/2012.

Art. 28. De rekeningen van het afgelopen dienstjaar en de begroting voor het volgend dienstjaar zullen jaarlijks onderworpen worden aan de goedkeuring van de gewone algemene vergadering,

Art. 29, Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun machten alsook de bestemming die aan het nettoactief van het maatschappelijk bezit zal gegeven worden. Deze bestemming zal noodzakelijk moeten plaatsgrijpen ten voordele van een gced werk, Deze beslissingen, alsmede de naam, het beroep en het adres van de vereffenaar(s) zullen in het bijvoegsel bij het Belgisch Staatsblad gepubliceerd worden.

Aldus aangenomen met eenparigheid van stemmen op de stichtingsvergadering gehouden op 23/11/2012 te Heidestraat 57, 3500 Hasselt.

Getekend

Thijs Marc

Van de Velde Marie Paule

Kasprzak Matteo

Vanhees Pieter

Kasprzak Pierre

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
PIRRES CLUB

Adresse
HEIDESTRAAT 57 3500 HASSELT

Code postal : 3500
Localité : HASSELT
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande