PLETHORA

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : PLETHORA
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 462.776.409

Publication

21/05/2014
ÿþ Lea :to Mpd 20

~ ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na meerlegging ter griffie van de akte

~~~

1111 i *191 Olfi*

RECHTBANK von KOOPHANDEL

teANTWERPEN, afdeling HASSELT

4 9 MEI 2014

Griffie

 

Ondernemingsnr : 0462776409

Benaming

(voluit) : Plethora

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

Zetel : Ilgatlaan 21 - 3500 Hasselt

Onderwerp akte : Statutenwijziging

Blijkens akte verleden voor notaris Jean-Marie Thijs te Tongeren op 16-10-2013, blijkt dat er werd overgegaan tot de Buitengewone Algemene Vergadering van de Naamloze Vennootschap "PLETHORA', met zetel te 3500 Hasselt, Ilgatlaan 21, ingeschreven in het Rechtspersonenregister te Hasselt onder het Ondememingsnummer 0462.776.409.Opgericht bij akte verleden voor notaris Guy Vandersmissen te Tongeren op 23 februari 1998, gepubliceerd in. de bijlage van het Belgisch Staatsblad van 12 maart volgend onder nummer 980312-52, waarvan de statuten sedertdien niet meer gewijzigd werden (met uitzondering van de beslissing van de algemene vergadering de dato 2 juni 2001, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 14 februari 2002, nummer 20020214-369 inhoudende de omzetting van Belgische frank naareuro).

Deze vergadering had volgend agenda;

1. Vervanging van alle teksten verwijzende naar de aandelen aan toonder en tevens de Integrale vervanging van de statuten door de navolgende tekst, teneinde deze in overeenstemming te brengen met de invoering van het Wetboek van Vennootschappen en de diverse wetswijzigingen sedert de voornoemde invoering :

"A. VORM -NAAM - DUUR - ZETEL - DOEL

Artikel 1 - Naam

De vennootschap is een naamloze vennootschap.

Haar naam luidt "PLETHORA".

Artikel 2 - Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur,

Artikel 3 - Zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 3500 Hasselt, llgatlaan 21.

Bij eenvoudig besluit van de raad van bestuur, bekendgemaakt in de bijiagen tot het Belgisch Staatsblad mag de maatschappelijke zetel naar om .het even welke plaats in Belgiî worden overigebracht, mits4 inachtneming van de taalwetgeving.

De vennootschap kan, bij eenvoudig besluit van. de raad van bestuur, in Belgii of in het buiten-land! bijkomende administratieve zetels' en bedrijfszetels vestigen, alsmede kantoren en bijkantoren oprichten. Artikel 4 - Doel

De vennootschap heeft tot doel

- uitsluitend voor eigen rekening, zowel in Belgii ais in het buitenland, het verkrijgen, behouden, beheren en uitbreiden van een vermogen, hoofdzakelijk bestaande uit onroerende goederen. Binnen het kader hiervan kan, de vennootschap overgaan tot het vervreemden, ruilen, verhuren en andere verrichtingen betreffende de roerende en onroerende goederen onder het váorbehoud dat vervreemdingen slechts plaats zullen hebben wanneer gebiedende omstandigheden, zoals onteigening door openbaar nut, dit noodzakelijk maken oft wanneer in het kader van een oordeelkundig patrimoniumbeheer het behoud van één of ander goed in het vennootschapspatrimonium niet meer ais verantwoord kan beschouwd worden;

- optreden ais bouwpromotor,

- optreden ais import- en exportcommissionair en tussenpersoon in de handel;

Zij mag deelnemen, participeren of tussenkomen in andere ondernemingen of vennootschappen of aan deze toestaan tussen te komen, deel te nemen of te participeren in haar bedrijf, wanneer deze ondernemingen of vennootschappen een identiek, analoog, gelijkaardig of aanverwant maatschappelijk doel hebben dan wel van aard zijn de ontwikkeling" van de vennootschap te bevorderen. Zij mag zich Onledig houden met alle operaties van commercille, indusiri le, *nanciile, roerende of onroerende aard, alsmede verrichtingen op commissieloon welke hetzij direct hetzij indirect, verband houden met het maatschappelijk doel der vennootschap. Zij kan zich borg stellen voor alle verrichtingen van roerende of onroerende aard. " Bedoelde opsomming is aanwijzend en niet beperkend.

B. KAPITAAL EN AANDELEN

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n (en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Versa : Naam en handtekening,

1_ ~t t~

lt ,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 5 - Kapitaal

Het geheel geplaatste kapitaal van de vennootschap bedraagt TWEEHONDERD ACHTENTWINTIGDUIZEND TWEEËNZESTIG EURO VIER CENT (¬ 228.062,04,-).

Het is verdeeld in negenhonderd twintig (920) aandelen zonder nomina-'ie waarde, maar met een fractiewaarde van 11920ste

Artikel 6 - Aandelen op naam.

De aandelen zijn op naam. De aandelen worden in unitaire of collectieve titels van meerdere aandelen gemaakt. leder aandeelhouder moet zijn aandelen laten inschrijven op naam.

Daartoe worden zij opgete-'kend in een register van aandeelhouders, dat bewaard wordt op de zetel van de vennootschap en daar ter inzage is van de aandeelhouders.

Artikel 6bis - Voorkeurrecht op inschrijving van het kapitaal in geld

Bij kapitaalverhoging moeten de aandelen waarop in geld wordt ingeschreven eerst aangeboden worden aan de aandeelhouders, naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd.

Indien bij toepassing van het voorgaande de kapitaalverhoging niet volledig geplaatst is, kunnen de aandeelhouders die hun voorkeurrecht volledig hebben uitgeoefend opnieuw bij voorkeur inschrijven op het gedeelte van de kapitaalverhoging dat nog niet is geplaatst, naar evenredigheid van hun respectievelijke rechten, en zulks tot de kapitaalverhoging volledig geplaatst is of tot geen enkele aandeelhouder nog van deze mogelijkheid gebruik maakt.

Indien de kapitaalverhoging niet volledig werd geplaatst ingevolge het voorgaande, kan de raad van bestuur, tegen de voorwaarden die hij bepaalt, met derden overeenkomsten aangaan teneinde de volledige plaatsing van de kapitaalverhoging te verzekeren.

Voor aandelen bezwaard met vruchtgebruik komt het voorkeurrecht toe aan de naakte eigenaar, tenzij tussen de naakte eigenaar en vruchtgebruiker anders overeengekomen. De nieuwe aandelen die deze met eigen middelen verkrijgt, zijn met hetzelfde vruchtgebruik bezwaard als de oude, tenzij de vruchtgebruiker afziet van dit recht

Bij het einde van het vruchtgebruik is de vruchtgebruiker er toe gehouden de naakte eigenaar te vergoeden voor de waarde van het vruchtgebruik van de nieuwe aandelen.

Laat de naakte eigenaar het recht van voorkeur onbenut, dan kan de vruchtgebruiker het uitoefenen. De nieuwe aandelen die deze met eigen middelen verkrijgt, behoren hem in volle eigendom toe.

Hij is ertoe gehouden de naakte eigenaar de vergoeden voor de waarde van de naakte eigendom van het voorkeurrecht.

C. BESTUUR EN CONTROLE

Artikel 7 - Benoeming en ontslag van bestuurders.

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur, tenminste bestaande uit het minimum aantal leden dat door de wet voorzien is. De bestuurders zijn al dan niet aandeelhouders. Zij worden benoemd door de algemene vergadering voor de wettelijk bepaalde minimumduur. Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarvergadering. De bestuurders kunnen te allen tijde door de algemene vergadering worden ontslagen. Aftreden-'de bestuurders zijn herbenoembaar. Ieder lid van de raad van bestuur kan ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad.

Artikel 8 - Besluitvorming.

De raad van bestuur beraadslaagt en besluit als een college.

De raad van bestuur kan slechts be-iraadsiagen en besluiten wanneer ten-'min-'ste de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertengenrwoor-+digd is op de vergadering. Bij staking van stemmen heeft de bestuurder die de vergadering voorzit beslissende stem. De bestuurder die belet is, kan bij eenvoudige brief, telegram, telex, telefax en/of e-mail, volmacht geven aan een van zijn collega's van de raad, maar slechts voor een vergadering.

Nochtans kan een bestuurder slechts een medelid van de raad vertegenwoordigen.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzaak en het belang van de vennootschap het vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dat wordt gedateerd op de dag dat de laatste bestuurder voor-'meld document ondertekent, De schriftelijke besluitvorming is uitgesloten in de door de wet be-paalde gevallen.

Artikel 9.

De mandaten van de bestuurders en van de afgevaardigde bestuurders worden kosteloos uitgeoefend, voor zover niet anders beslist wordt door de algemene vergadering.

Artikel 10.

Tegenstrijdig belang Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur, is hij gehouden de bepalingen van de vennootschappenwet na te komen.

Artikel 11 - Intern bestuur - Beperkingen

1) De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

2) Dagelijks bestuur.

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur, alsook de vertegenwoordiging van de vennootschap wat dat

bestuur aangaat, opdragen aan :

I 't

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

- één of meer van zijn leden, die dan de titel dragen van gedelegeerd bestuurder, of aan één of meer directeurs, al dan niet lid van de raad van bestuur.

- één of meer van zijn leden, die dan de titel dragen van gedelegeerd bestuurder.

- één of meer directeurs, al dan niet lid van de raad van bestuur.

De raad van bestuur bepaalt of zij alleen, dan wel gezamenlijk optreden.

De gedelegeerden voor het dagelijks bestuur kunnen in het kader van dat bestuur bijzondere volmachten verlenen aan iedere lasthebber.

De raad van bestuur stelt de eventuele toekenningen en verloning vast voor de gedelegeerden tot het dagelijks bestuur, Hij kan hen op elk ogenblik ontslaan.

Artikel 12 - Externe vertegenwoordigingsmacht

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als colle-'ge, wordt de vennootschap in en buiten rechte, in aile rechtshandelingen en akten, met inbegrip van die akten die de tussenkomst vereist en van een ministeriele ambtenaar, rechtsgeldig verbonden door twee bestuurders waarvan één de afgevaardigde be-'stuurdec dient te zijn.

Artikel 13 - Toezicht op de vennootschap

In de door de wet vereiste gevallen zal de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen die weergegeven moeten worden in de jaarrekening, opgedragen worden aan een of meer commissarissen. Zij worden benoemd door de algemene vergadering van de aandeelhouders onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren. De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt de bezoldiging vast. Wordt geen commissaris benoemd, dan heeft iedere aandeelhouder individueel de onderzoeks- -'en controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een accountant.

D ALGEMENE VERGADERING

Artikel 14 - Gewone, bijzondere en buitengewone algemene vergadering

De gewone algemene vergadering van de aandeelhouders, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de eerste zaterdag van de maand juni om tien uur.

Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden. Te allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadsla-'gen en te besluiten over enige aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen wijzigingen van de statuten inhoudt. Te allen tijde kan ook een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen om over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten,

Artikel 15 - Plaats van vergadering

De gewone, de bijzondere en de buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap of in iedere plaats, aangewezen in de oproeping.

Artikel 16 - Toelating tot de vergadering

De raad van bestuur kan eisen dat teneinde aan de algemene vergadering te kunnen deelnemen de eigenaars van aandelen op naam, ten minste 5 werkdagen vóór de datum van de algemene vergadering, de raad van bestuur schriftelijk dienen in te lichten van hun intentie aan de vergadering deel te nemen, alsook van het aantal aandelen waarmee zij aan de stemming wensen deel te nemen.

Artikel 17 - Vertegenwoordiging van aandeelhouders

Onverminderd de regels betreffende de wettelijke vertegenwoordiging, en met name van de we-iderzijdse vertegenwoordiging van gehuwden, kan elke aandeelhouder op de vergadering verte-igenwoordigd worden door een gevolmachtigde, al dan niet aandeelhouder, mits hijzelf of de ge-ivolmachtigde de bij de statuten bepaalde formaliteiten heeft vervuld om tot de vergadering te worden toegelaten.

De raad van bestuur kan de tekst van de volmachten vaststellen en eisen dat deze ten laatste vijf vrije dagen voor de algemene vergadering op de door de raad aangeduide plaats worden neergelegd.

Artikel 18 - Stemrecht

Elk aandeel met stemrecht heeft recht op een stem.

Artikel 19. Aandelen in onverdeeldheid - vruchtgebruik op aandelen

Wanneer een of meer aandelen toebehoren aan verscheidene personen of aan een rechtspersoon met een collegiaal orgaan van vertegenwoordiging, dan kunnen de daaraan verbonden rechten ten aanzien van de vennootschap slechts uitgeoefend worden door een enkele persoon die daartoe schriftelijk is aangewezen door alle gerechtigden.

Zolang zodanige aanwijzing niet gebeurd is, blijven alle aan de aandelen verbonden rechten geschorst. Vruchtgebruik op aandelen: indien een aandeel met vruchtgebruik is bezwaard, zullen - behou-'dens

afwijkende overeenkomst tussen partijen en met uitzondering van het wettelijk voorkeurrecht bij

kapitaalverhoging in geld - de aan dat aandeel verbonden rechten uitgeoefend worden door de vruchtgebruiker. E. INVENTARIS -JAARREKENING - RESERVE - WINSTVERDELING

Artikel 20. Boekjaar - Jaarrekening

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op een januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar. Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en de bescheiden afgesloten en maakt de raad van bestuur de inventaris op, de jaarrekening, alsmede een verslag betreffende hun beleid, indien dit wettelijk vereist is, overeenkomstig de bepalingen van de vennootschappenwet, De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting en vormt een geheel. De bestuurders leggen binnen de dertig dagen na de goedkeuring van de jaarrekening door de algemene vergadering, deze jaarrekening evenals de overige wettelijk vereiste documenten bij de Nationale Bank van België neer.

Artikel 21. Bestemming van de winst - Reserve

y

, k

1-Y " Y" 1

" , ~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Het batig saldo dat de balans aanwijst nadat aile lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit. Van deze winst wordt ten minste een twintigste voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen totdat deze een tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt. Het saldo wordt als dividend onder de aandeelhouders verdeeld, naar verhouding van ieders aantal aandelen en de daarop verrichte stortingen.. Nochtans kan de algemene vergadering besluiten dat de winst of een deel ervan zal worden gereserveerd. De raad van bestuur bepaalt het tijdstip en de wijze van betaling der dividenden.

Artikel 22. Interim-dividend

Aan de raad van bestuur wordt de bevoegdheid verleend om met inachtname van de wettelijke voorschriften, interim-dividenden uit te keren. Daartoe mag niet eerder besloten worden dan zes maanden na de afsluiting van het voorgaande boekjaar en nadat de jaarrekening over dit boekjaar is goedgekeurd. Tot uitkering van een tweede interim-dividend in hetzelfde jaar kan niet eerder worden besloten dan zes maand na het vervallen van het eerste interim-dividend.

F. ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 23. Ontbinding

De vennootschap blijft na haar ontbinding, ongeacht of deze van rechtswege door een uitspraak van de rechter of bij besluit van de algemene vergadering plaatsheeft, als rechtspersoon voortbe-staan voor haar vereffening tot aan de sluiting ervan.

Artikel 24. Benoeming van vereffenaars

Zijn er geen vereffenaars benoemd dan zijn de bestuurders die op het tijdstip van de ontbinding in functie zijn, van rechtswege vereffenaar.

De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap kan te allen tijde en bij gewone meerderheid van stemmen een of meer vereffenaars benoemen of ontslaan.

Artikel 25. Bevoegdheden van vereffenaars

De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de vennootschappenwet, tenzij de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen anders besluit.

Artikel 26. Wijze van vereffening

Na betaling van alle schulden, lasten en kosten van vereffening en na consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, verdelen de vereffenaars het netto - actief, in geld of in effecten, onder de aandeelhouders naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten. Tevens worden de goederen die nog in natura voorhanden zijn op dezelfde wijze verdeeld. Indien op alle aandelen niet in gelijke verhouding gestort is, moeten de vereffenaars, alvorens over te gaan tot de in het vorige lid bepaalde verdeling, met dit onderscheid van toestand rekening houden en het evenwicht herstellen door alle aandelen op een volstrekte voet van gelijkheid te stellen, hetzij door inschrijving van bijkomende stortingen ten laste van de effecten waarop niet voldoende is gestort, hetzij door voorafgaande terugbetalingen, in geld of in effecten, ten bate van de in een hogere verhouding volstorte effecten.

G. KEUZE VAN WOONPLAATS

Artikel 27.

De aandeelhouders, obligatiehouders, bestuurders en vereffenaars, die hun woonplaats in het buitenland

hebben, worden geacht woonplaats te kiezen in de zetel van de vennootschap, waar hun alle dagvaardingen,

betekeningen en kennisgevingen kunnen worden gedaan betreffende zaken van de vennootschap."

2. Benoeming van de heer LOIX Jimmy tot bestuurder met terugwerkende kracht.

3. Bevestiging van de benoeming van de heer LOIX Jimmy tot gedelegeerd bestuurder.

4. Bekrachtiging van de handelingen gesteld door de heer LOIX Jimmy als gedelegeerd bestuurder.

5. Machtiging aan de raad van bestuur om de beslissingen uit te voeren en aan de ondergetekende notaris

om de statuten te coördineren aan de hand van de genomen beslissingen.

BESLISSINGEN

Eerste beslissing

Met eenparigheid van stemmen beslist de algemene vergadering om de huidige tekst van de statuten

integraal te vervangen door de voormelde, zoals vermeld onder punt 1. van de agenda.

Tweede beslissing

Met eenparigheid van stemmen beslist de algemene vergadering om over te gaan tot de benoeming van de

heer LOIX Jimmy tot bestuurder met terugwerkende kracht van 5 juni 2010, zijnde rechtzetting van de

vergetelheid van de algemene vergadering de dato 5 juni 2010.

Derde beslissing

Met eenparigheid van stemmen beslist de algemene vergadering om over te gaan tot de bekrachtiging van

de benoeming van de heer LOIX Jimmy tot gedelegeerd bestuurder met terugwerkende kracht van 5 juni 2010,

zijnde bekrachtiging van de beslissing van de algemene vergadering de dato 5 juni 2010 (waarbij de heer LOIX

Jimmy voornoemd enkel tot gedelegeerd bestuurder werd benoemd en niet tot de hoedanigheid van

bestuurder), met welke beslissing de Raad van Bestuur voornoemd verklaart in te stemmen.

Vierde beslissing

Met eenparigheid van stemmen beslist de algemene vergadering om over te gaan tot de bekrachtiging en

goedkeuring van de handelingen gesteld door de heer LOIX Jimmy als gedelegeerd bestuurder sedert 5 juni

2010.

Vijfde beslissing

1 e, l Met eenparigheid van stemmen beslist de vergadering de raad van bestuur te gelasten om de beslissingen uit te voeren en de ondergetekende notaris om de statuten te coördineren aan de hand van de genomen beslissingen.

1 L 4~1

1 ' Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad



(Get.) Notaris Jean-Marie Thijs

Tegelijk neergelegd uitgifte van de akte en gecoördineerde statuten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2014 - Annexes du Moniteur belge











Op de laatste blz. van huik B vermelden : Recta : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

07/07/2014 : HA099045
19/07/2013 : HA099045
01/07/2013 : HA099045
25/06/2012 : HA099045
29/06/2011 : HA099045
15/09/2010 : HA099045
02/07/2010 : HA099045
29/06/2009 : HA099045
03/07/2008 : HA099045
18/06/2007 : HA099045
14/03/2007 : HA099045
23/06/2015 : HA099045
05/07/2006 : HA099045
30/06/2005 : HA099045
18/01/2005 : HA099045
05/07/2004 : HA099045
24/07/2003 : HA099045
19/07/2002 : HA099045
12/07/2001 : HA099045
12/10/2016 : HA099045

Coordonnées
PLETHORA

Adresse
ILGATLAAN 21 3500 HASSELT

Code postal : 3500
Localité : HASSELT
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande