PROMOTIE BINNENVAART VLAANDEREN

Association sans but lucratif


Dénomination : PROMOTIE BINNENVAART VLAANDEREN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 447.421.309

Publication

28/05/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

*13080A63

III

r

bet

ae

Be Sta

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

1 6 -05- 208

Gh#feSPLT

Ondernemingsnr : 0447.421.309

Benaming

(voluit) : Promotie Binnenvaart Vlaanderen

(verkort) : PBV

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Armand Hertzstraat 23, 3500 Hasselt

Onderwerp akte : Statutenwijziging: volledige herziening - raad van bestuur: ontslag benoeming - dagelijks bestuur: benoeming

Uit de notulen van de Buitengewone Algemene Ledenvergadering gehouden op 21 maart 2013 blijkt dat de ledenvergaderingen de volgende besluiten heeft genomen:

De ledenvergadering keurt met eenparigheid van de stemmen de volgende statuten goed:

DE VERENIGING

Artikel 1. NAAM

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam: "PROMOTIE BINNENVAART VLAANDEREN", afgekort PBV hierna VZW genoemd

Artikel 2.ZETEL

De VZW is gevestigd te Hasselt, Armand Hertzstraat 23 en ressorteert onder het gerechtelijke arrondissement Hasselt. De zetel kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt mais vereist voor een statutenwijziging.

Artikel 3.DOELEINDEN EN ACTIVITEITEN

De VZW stelt zich tot doel de binnenvaart te promoten en mag in dit kader alle aanverwante activiteiten verrichten. De VZW kan eveneens de shortsea shipping promoten en kan in dit kader alle aanverwante activiteiten verrichten. Zo kan de VZW studies, onderzoeken, projecten opzetten, bevorderen of coordineren op technisch, economisch, ecologisch, sociologisch en juridisch gebied van aard om de bevordering de milieuvriendelijkheid en de veiligheid van het vervoer langs de waterweg te verzekeren. Zo kan de VZW ook opdrachten uitvoeren voor derden op grond van haar deskundigheid. De VZW heeft eveneens de bevordering van het complementair recreatief karakter van de waterweg tot doel zoals pleziervaart, jaag-, ruiter- en fietspaden, paai- en visplaatsen. Daartoe kan de VZW een beroep doen op al de wetenschappelijke en technische middelen waarover haar leden en derden beschikken alsmede op alle noodzakelijke of nuttig blijkende medewerking. De VZW beoogt in het bijzonder de coördinatie en bevordering van de initiatieven genomen in het kader van de hoger vermelde doelstellingen door de publiekrechtelijke rechtspersonen enerzijds en privaatrechtelijke rechtspersonen anderzijds.

De V.Z.W. mag alle rechtshandelingen stellen die zij rechtstreeks of onrechtstreeks nodig of nuttig acht voor het verwezenlijken van haar ideële, niet-winstgevende doelstellingen en dit onbeperkt en zonder tijds- of frequentie limiet, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te alten tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen. Zij mag hiertoe alle roerende goederen of onroerende goederen verwerven, behouden, van de hand doen in welke vorm dan ook (eigendom, naakte eigendom, vruchtgebruik, gebruik te bede, bruikleen, bezit, enz.).

Artikel 4. DUUR

De VZW wordt opgericht voor onbepaalde duur.

LIDMAATSCHAP

Artikel 5.Werkende leden

Het aantal werkende leden is onbeperkt, doch mag niet minder dan vier bedragen.

Kunnen werkend lid worden:

a)de diensten of instellingen belast met het beheer en de exploitatie van de waterwegen in het Vlaamse

Gewest;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso " Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

b)vertegenwoordigers van alle groeperingen, professionele en interprofessionele bonden en verenigingen, die tot doel hebben de vertegenwoordiging van de vervoerders van de waterweg;

o)vakbonden erkend door het paritaire comité en erkende beroepsorganisaties;

d)alle rechtspersonen die betrokken zijn bij het vervoer langs de waterweg;

e)vertegenwoordigers van aile groeperingen die tot doel hebben het recreatieve karakter van de waterweg te bevorderen;

f)alle andere besturen, openbare en privé-instanties die door de Algemene Vergadering aanvaard worden Artikel 6,Werkende leden: aantal

Elk jaar wordt op de algemene vergadering het ledenaantal van de werkende leden vastgesteld. Op basis hiervan wordt vastgesteld hoeveel stemmen het Vlaams Gewest kan uitbrengen, met dien verstande dat de vertegenwoordigers dan over de helft plus één van de stemmen beschikken.

Artikel 7.Werkende leden: procedure

Het kandidaat-werkend lid dient zijn verzoek om aanvaarding schriftelijk te richten aan de Raad van Bestuur en schriftelijk zijn instemming betuigen met het doel, de statuten en het huishoudelijk reglement van de VZW.

De toelating van een werkend lid gebeurt bij besluit van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als werkend lid. Het lidmaatschap gaat in van zodra het jaarlijks lidgeld gestort werd voor rekening van de VZW.

Artikel 8.Werkende leden: rechten en plichten

Het werkend lid is in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de VZW.

Werkende leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de V&S-wet en deze statuten wordt beschreven. Zij betalen een lidmaatschapsbijdrage die jaarlijks zal worden vastgelegd door de raad van bestuurlalgemene vergadering.

Geen enkel lid kan rechten doen gelden op het maatschappelijk bezit of op de gestorte bijdragen.

Artikel 9.Werkende leden: ontslag

Elk werkend lid kan te allen tijde uit de VZW treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de Raad van Bestuur worden ter kennis gebracht. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan.

Elk lid dat nalaat tijdig zijn bijdrage te betalen of zonder geldig motief, stelselmatig nalaat deel te nemen aan de werkzaamheden van de VZW wordt geacht ontslag ten nemen. Dit ontslag wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur en het betrokken lid wordt er binnen de maand van op de hoogte gebracht.

Het lidafgevaardigde dat het organisme verlaat dat hijfzij bij de VZW vertegenwoordigt, is van rechtswege ontslag nemend. Een ontslagnemend werkend lid zal echter wel verplicht worden tot de betaling van de lidmaatschapsbijdrage en tot de deelname in de kosten die goedgekeurd werden voor het jaar waarin het ontslag wordt ingediend.

Artikel 10. Toegetreden leden

Elke natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie die de doelstellingen van de vzw ondersteunt, kan bij de raad van bestuur een schriftelijke aanvraag indienen om toegetreden lid te worden. De toelating van een toegetreden lid gebeurt bij besluit van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard ais toegetreden lid.

Toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten worden omschreven. Toegetreden leden hebben geen stemrecht.

Toegetreden leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken bij middel van schriftelijk bericht. Het ontslag wordt effectief één maand na dit bericht. Een ontslag nemend toegetreden lid zal echter wel verplicht worden tot de betaling van de lidmaatschapsbijdrage en tot de deelname in de kosten die goedgekeurd werden voor het jaar waarin het ontslag wordt ingediend.

ALGEMENE VERGADERING

Artikel 11.Samenstelling.

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle werkende leden, en wordt voorgezeten door de

Voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij afwezigheid, één van de ondervoorzitters of het oudste aanwezige lid

van de Raad van Bestuur.

Een werkend lid kan zich door een ander werkend lid op de Algemene Vergadering laten

vertegenwoordigen.

Een werkend lid kan evenwel slechts één ander werkend lid vertegenwoordigen. Elk werkend lid beschikt

over één stem op de Algemene Vergadering, met in achtneming van de bepalingen vermeld in artikel 6.

indien een lid een ander lid vertegenwoordigt, heeft het een schriftelijke volmacht nodig om te kunnen

deelnemen aan de stemming voor diegene die hij vertegenwoordigt.

Artikel 12. Bevoegdheden

De Algemene Vergadering is bevoegd voor:

.de wijziging van de statuten;

" het bepalen van het aantal bestuurders, alsook ze te benoemen en te ontslaan;

" het goedkeuren van begrotingen en rekeningen;

.de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

" het uitsluiten van leden;

" de omzetting van de VZW in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

.het vrijwillig ontbinden van de VZW;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

iuSOD 22

'alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Artikel 13. Vergaderingen

De jaarlijkse bijeenkomsten van de Gewone Algemene Vergadering worden geldig bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders telkens als het doel van de VZW zulks vereist. De oproeping voor de Algemene Vergadering, die ook de agenda bevat, wordt verstuurd per brief ten minstens veertien dagen voor de vergadering.

Zij moet tenminste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar.

De raad van bestuur is bovendien verplicht wanneer 1/5 van de werkende leden daarom verzoekt, een Algemene Vergadering samen te roepen. De leden richten daartoe een verzoek aan de Raad van Bestuur en dit per aangetekende brief of per email waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. ln dit geval is de Raad van Bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen moet vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval worden behandeld.

Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders alsook op verzoek van 1/5 van alle werkende leden. De uitnodiging wordt ministens 14 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle werkende leden verstuurd.

De niet stemgerechtigde waarnemers kunnen de bijeenkomsten van de Algemene Vergadering bijwonen en mogen zich, mits toestemming van de voorzitter, tot de Algemene Vergadering richten.

Artikel 14. Quorum en stemming

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en de vertegenwoordigde stemmen, behalve in de gevallen van de door de V&S-wet van 2 mei 2002 vereiste meerderheid, met inachtneming van de bepalingen vermeld in artikel 6.

Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter. Over uitsluiting van een lid wordt beslist met tweederde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 15. Notulen

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden vastgelegd in notulen. De notulen van de Algemene Vergadering worden ter kennis gebracht van de leden bij gewone brief.

Deze notulen worden genoteerd in een notulenregister, in bewaring op de zetel van de VZW, bij wie al de belanghebbenden er kennis kunnen van nemen. Een kopie van de notulen worden gestuurd naar de Vlaamse ministers, respectievelijk bevoegd voor de exploitatie van de waterwegen en van de economie in het Vlaamse Gewest.

ingeval de belanghebbenden geen lid zijn van de VZW, is de inzage ervan afhankelijk van de toelating vanwege de voorzitter, of bij zijn afwezigheid en na uitdrukkelijk verzoek, van de ondervoorzitter van de Raad van Bestuur.

BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

Artikel 16. Samenstelling raad van bestuur

De VZW wordt bestuurd door de Raad van Bestuur van tenminste vier en ten hoogste achttien leden.

De Algemene Vergadering benoemt voor ieder bestuurder een plaatsvervangende bestuurder met de volle bevoegdheid deze op de Raad van Bestuur te vervangen. Het mandaat duurt maximum vier jaar; de vernieuwing geschiedt met de helft om de twee jaar. De bestuurders van wie het mandaat teneinde loopt, zijn herkiesbaar.

De Algemene Vergadering kan aanvullend niet stemgerechtigde waarnemers benoemen bij de Raad van Bestuur. In ieder geval worden vier waarnemers waarvan twee namens de werkgevers en twee namens de werknemers, op voorstel van de Sectoriële Commissie Goederenvervoer van de SERV, aangeduid. Voor de duur en termijn van hun mandaat zijn dezelfde regels van toepassing als voor de bestuurders.

Iedere bestuurder aangewezen om een vacature in te vullen die is ontstaan in de loop van een mandaat, wordt slechts benoemd voor de voltooiing van dit mandaat.

De Algemene Vergadering kan de terugbetaling bevelen van sommige kosten die door de leden van de VZW worden gedragen en voortspruiten uit hun medewerking aan de VZW, alsmede mag ze een bijzondere vergoeding toekennen aan de voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester, rekening houdende niet hun eventuele bijzondere prestaties.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgische Staatsblad.

Artikel 17. Interne organisatie

De Raad van Bestuur kiest op voordracht van de Vlaamse minister die bevoegd is voor de exploitatie van de waterwegen alsmede de Vlaamse minister bevoegd voor de economie van het Vlaamse Gewest, een voorzitter, een ondervoorzitter en een penningmeester. Deze zijn de vertegenwoordigers van het Vlaamse Gewest.

De Raad van Bestuur kan uit zijn midden aanvullend één ondervoorzitter en een secretaris kiezen, op voordracht van de vertegenwoordigers van de privaatrechtelijke rechtspersonen.

De secretaris kan evenwel behoren tot de op basis van artikel 15 benoemde niet stemgerechtigde waarnemers bij de Raad van Bestuur.

De voorzitter, ondervoorzitters, secretaris en penningmeester zullen die taken vervullen die horen bij deze functie zoals omschreven in deze statuten, het huishoudelijk reglement en ter gelegenheid van hun verkiezing. Artikel 18. Vergaderingen

MOa 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

De voorzitter, of bij zijn afwezigheid een van de ondervoorzitters, roept de Raad bijeen en zit de

vergaderingen voor.

Artikel 19. Quorum en stemming

De Raad kan slechts beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen, beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt.

Artikel 20. Notulen

De beraadslagingen van de Raad van Bestuur worden vastgelegd in notulen. De notulen worden in een notulenregister samengebracht. Een kopie wordt aan de leden van de Raad toegezonden alsmede aan de Vlaamse minister respectievelijk bevoegd voor de exploitatie van de waterwegen en voor de economie in het Vlaamse Gewest.

Artikel 21. Bevoegdheden

De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de VZW, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens artikel 4 V&S-wet de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is. Zo kan hij onder meer akten en giften ontvangen en alle huishoudelijke reglementen opstellen die hij nodig acht.

Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheid voor bepaalde handelingen en taken overdragen aan één van de bestuurders of zelfs aan een ander persoon die al dan niet lid is van de VZW.

Hun benoeming gebeurt door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan gebeuren:

" op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de Raad van Bestuur;

" door afzetting door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

Artikel 22. Externe Vertegenwoordiging

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de VZW in aile handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de VZW door de meerderheid van zijn leden. De handelingen die de VZW verbinden moeten gezamenlijk ondertekend worden door twee bestuurders van wie één van de twee verplichtend de voorzitter moet zijn of in geval van beletsel de ondervoorzitter. De voorzitter is bevoegd voor het voeren van de briefwisseling van de raad van bestuur.

De Raad van Bestuur of de bestuurders die de VZW vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de VZW aanstellen, ni. één van de bestuurders of zelfs aan een ander persoon die al dan niet lid is van de VZW. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de VZW binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving. De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

Artikel 23. Bekendmakingsvereisten

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de VZW vertegenwoordigen, de VZW ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

MET DAGEI-IJKS BESTUUR

Artikel 24. Samenstelling

De taken in verband met het dagelijks Bestuur kunnen worden overgedragen aan een dagelijks bestuur, bestaande uit de voorzitter, de ondervoorzitters, de penningmeester, de secretaris en de directeur.

Het dagelijKs bestuur wordt benoemd door de raad van bestuur conform de procedures vocrzien voor de raad van bestuur, De raad van bestuur kan de terugbetaling bevelen van sommige kosten die door het dagelijks bestuur worden gedragen en voortspruiten uit hun medewerking.

Artikel 25. Bevoegdheden

Het dagelijkse bestuur vertegenwoordigt de VZW in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle handelingen in verband met het dagelijks beheer van de VZW, uitgezonderd voor deze die aan de Raad van Bestuur zijn voorbehouden. Hij voert de lopende zaken en de dagdagelijkse briefwisseling en tekent namens de VZW alle kwitanties en ontvangstbewijzen. Hij benoemt en ontslaat de leden van het personeel van de Vereniging. Hij bepaalt hun taken en bezoldigingen.

Het dagelijks bestuur oefent zijn bevoegdheden als college uit. Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kan het dagelijks bestuur de taken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Het dagelijks bestuur kan zijn bevoegdheid voor bepaalde handelingen en taken overdragen aan één van de leden van het dagelijks bestuur.

Het dagelijks bestuur kan gevolmachtigden van de VZW aanstellen, ni. één van de dagelijks bestuurders of zelfs aan een ander persoon die al dan niet lid is van de VZW zoals bijvoorbeeld een personeelslid of een derde, De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

Het dagelijks bestuur wordt omschreven als de handelingen of verrichtingen die door het dagelijks leven van de VZW worden vereist of die zowel wegens hun gering belang als wegens de noodzakelijkheid van een snelle oplossing de tussenkomst van de Raad van Bestuur zelf niet rechtvaardigen.

Artikel 26. Bekendmakingsvereisten

De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de VZW vertegenwoordigen inzake dagelijks bestuur, de VZW ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden.

Artikel 27. Aansprakelijkheid van de bestuurder en dagelijks bestuurder.

De bestuurders en dagelijks bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de VZW.

Tegenover de VZW en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur.

FINANCIERING EN BOEKHOUDING

Artikel 28. Financiering.

De VZW vindt haar middelen in:

1.de toelagen, giften en legaten die de VZW gemachtigd is te ontvangen van de openbare machten, private

organismen en particulieren;

2.het door de leden jaarlijks gestorte lidgeld, waarvan het maximum bedrag op 2.500 euro wordt bepaald;

3.de vergoeding voor de prestaties die de VZW verricht in het kader van haar maatschappelijk doel;

4.de bijzondere toelage vanwege het Vlaamse Gewest.

Daarnaast kan de VZW fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet

Artikel 29.

Ieder lid blijft eigenaar van de roerende en de onroerende goederen die hij in beheer en gratis ter

beschikking stelt van de VZW, tenzij hij zelf anders bepaalt.

De verdere overdracht in beheer aan derden of vestiging van zakelijke rechten op deze goederen kan

slechts gebeuren mits het uitdrukkelijk schriftelijke akkoord van de eigenaar.

Artikel 30. Boekhouding.

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 V&S-wet en de daar op

toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

De raad van bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting

ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse vergadering.

De rekeningen en de begroting worden gecontroleerd door twee gewestelijke rekeningtoezichter-

controleurs.

Artikel 31. Gewestelijke rekeningtoezichter-controleurs.

Het toezicht op de VZW wordt uitgeoefend door twee gewestelijke rekeningtoezichter-controleurs.

Ze worden benoemd door de Algemene Vergadering, waarvan één op voordracht van de Vlaamse minister

die bevoegd is voor de exploitatie van de waterwegen, en één op voordracht van de Vlaamse minister die

bevoegd is voor de economie van het Vlaams Gewest. Ze worden benoemd voor een periode van drie jaar. Ze

zijn herbenoembaar.

De verantwoordelijkheid van de gewestelijke rekeningtoezichter-controleurs, voor zover deze uit hun recht

van controle en van toezicht voortvloeit, wordt bepaald volgens dezelfde regels als die welke voor de

bestuurders gelden.

De gewestelijke rekeningtoezichter-controleurs oefenen een onbeperkt recht van toezicht en van controle uit

op al verrichtingen van de VZW. Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de

notulen en in het algemeen van aile geschriften van de VZW.

Zij worden uitgenodigd voor de vergaderingen van de raad van bestuur en de vergaderingen van het

dagelijks bestuur.

De Algemene Vergadering kan aan de gewestelijke rekeningtcezichter-controleurs een presentiegeld

toekennen. Zij kan een bijzondere vergoeding verlenen aan die gewestelijke rekeningtoezichter- controleurs

volgens de bijzondere prestaties welke deze mocht verstrekt hebben.

WIJZIGING VAN DE STATUTEN

Artikel 32.Wijziging van de statuten

De wijziging van de statuten en een wijziging van het doel van de VZW vereist een beraadslaging in een

bijzondere bijeenkomst van een Buitengewone Algemene Vergadering dat voldoet aan een quorum van 2/3 van

de werkende leden met in achtneming van artikel 6 dat aanwezig of vertegenwoordigd is.

MOD 2,2

Luik B - Vervolg

ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden.

Wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de VZW is opgericht, vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden.

ONTBINDING

Artikel 33, Ontbinding

De Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen met betrekking tot de ontbinding, voorgelegd door de raad van bestuur of door minimum 1/5 van alle leden. De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in artikel 45 van deze statuten.

Een dergelijk voorstel moet tenminste twee weken voor de datum waarop de Algemene Ledenvergadering hierover zal beslissen, door de voorzitter van de Raad van bestuur ter kennis worden gebracht van alle leden.

Een ontbinding van de VZW is slechts mogelijk met tweederden van de aanwezige of vertegenwoordigde leden met inachtneming van de bepalingen van artikel 6. Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten indien een viervijfden meerderheid akkoord is om de VZW vrijwillig te ontbinden.

Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de VZW steeds dat zij "VZW in vereffening" is overeenkomstige artikel 23 V&S-wet. Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd benoemt de Algemene Vergadering de vereffenaars waarvan zij de opdracht zullen omschrijven.

Artikel 34.Bestemming netto  actief

De Algemene Vergadering zal, na vereffening van de passiva, over de bestemming der goederen en waarden van de ontbonden VZW beslissen en deze goederen een bestemming geven die zoveel mogelijk het doel benadert waarvoor de VZW werd opgericht.

Artikel 35.Bekendmakingsvereiisten

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgische Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26novies van de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

Artikel36. Slot

Voor alles wat in deze statuten of het huishoudelijk reglement niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de V&S-wet zijnde de wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de wet van januari 2003, en de programmawetten van 22 december 2003 en 9 juli 2004 en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent toepasselijk.

De ledenvergadering benoemt als bestuurder en respectievelijke plaatsvervanger voor een periode van vier jaar Van Hecke Dominique en Veroniek De Mulder, Maes Krista en Van Beneden Els, Danckaerts Chris en Maeghe Koen, Tielens Jaak en T'Kindt Els, lise heet en Van Cappelen Geert, Verschraeghen Kris en Calluy Everaard, Van Overloop Geert en Grulois Philip, Lahaye Patrick en Vandeweghe André.

De ledenvergadering benoemt als bestuurder Moenaert Patrick, Van Loocke Karin en Xavier van Engelen voor de lopende mandaatsperiode.

De ledenvergadering aanvaardt het ontslag van Stevens Francis, Vanhoyweghen Louis, Poppe Carine, Van Lancker Christian, Denayer Paul, Vanden Herreweghe Roland en Yann Pauwels.

Uit de notulen van de raad van bestuur gehouden op 21 maart 2013 blijkt dat de ledenvergaderingen de volgende besluiten heeft genomen:

De raad van bestuur heeft Moenaert Patrick als voorzitter, Tielens Jaak als ondervoorzitter, Bauwens Amand als ondervoorzitter, Clinckers Leo als penningmeester, Descamps Antoine als secretaris aangesteld.

Hasselt, 48 april 2013

Patrick Moenaert, voorzitter

Leo Clinckers, penningmeester

Op de laatste blz van Luik B vermelden _ Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{eny bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

opr-

behouden aan het Belgisch Staatsblad

06/06/2012
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Sechtbank van koopende

25 nt 2012

ie HASSELT

Griffie

11,11! i oIi IIUI V *I V

Vc,

behc

aar

Belt

Staal

i



Ondernemingsnr Benaming 0447.421.309

(voluit) : Promotie Binnenvaart Vlaanderen

PBV

vzw

Armand Hertzstraat 23, 3500 Hasselt

raad van bestuur ontslag benoeming

(verkort) :

Rechtsvorm

Zetel :

Onderwerp akte :





De algemene vergadering heeft de raad van bestuur als volgt samengesteld:

Balduck Jan, Clinckers Leo en Van den Eede Eric, Portugaels Erik en Palmarts Paula, Tielens Jaak en: Danckeerts Chris, Van Loocke Karin en Stevens Francis, Maes Krista en Van Beneden Els, Van Hecke. Dominique en T'Kindt Els, Hoet Ilse en Van Cappellen Geert, Bauwens Amand en Van Duynslaeger Jo, Parmentier Marc en Willems Jean, Vanhoyweghen Louis en Poppe Corine, Lahaye Patrick en Van Lancker' Christian, Van Overloop Geert en Grulois Philippe, Verschaeren Guy en Van Hoorde Bart, Dauweis Yann en, Degryse Patrick, Denayer Paul en Vanden Herreweghe Roland.

De algemene vergadering aanvaardt het ontslag van John Kerkhof, Johan Laurent, Jenny Van Gelder, Peter Van Severen, Jos Voet, Willy Vandeurzen, Louis De Bisschop, Louis Van Ballaer, Jules Hufkens, Paul Bauwens en van rechtswege (overlijden) van Filip Martens en Octaaf Parmentier.

Hasselt, 22 maart 2012

Jaak Tielens, ondervoorzitter

Leo Clinckers, penningmeester

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
PROMOTIE BINNENVAART VLAANDEREN

Adresse
ARMAND HERTZSTRAAT 23 3500 HASSELT

Code postal : 3500
Localité : HASSELT
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande